Uusi hallitus lakkauttaa aso-rakentamisen!

Anonyymi-ap

Kokoomuksen rikkaat asuntosijoittajat taas riistämässä kansaa:

https://yle.fi/a/74-20039484

Vaihtoehdoksi jää meille sitten vain vuokralla asuminen, ja se tietäisi epäsosiaalisia naapureita (matut, mannet ja muu sossuväki). Mykkänen on yksi piru poliitikkona, ukon katsekin on vittumaisen tuijottava ja ketku kieroilija.

111

3416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä hallitus näytä ymmärtävän Helsingin asuntoasioista paljonkaan. Viesti on että ostakaa asunto, jos tänne tuutte. Kaikilla ei ole varaa. Vaihtoehdot: maksa korkeaa vuokraa ja häivy kun asunnonomistaja niin määrää. Ei ole houkuttavaa tänne työn takia tuleville. Asumisoikeusasunnoissa on asumisen turva ja jatkuvuus, joka on tärkeä elämän hallinnassa pysymisessä. Muuttaminen tapahtuu silloin omasta tahdosta. Olen tyytyväinen Hason asukas

      • Anonyymi

        Mykkänen lopettaa halvan rakentamisen.
        Gryndereille kunnon voitot!!


      • Anonyymi

        "Asumisoikeusasunnoissa on asumisen turva ja jatkuvuus" ja paskan marjat.


    • Anonyymi

      Kokoomuslsinen huolissaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevista...🤣🤣🤣
      Montakohan vuokramurjua mykkänen omistaa tai paljonko rahaa kiinni vuokraus firmojen osakkeissa.🤣🤣

    • Anonyymi

      Emme me ns varakkaat kyni teitä köyhiä raukkoja... me autamme kun annamme asunnon korvausta vastaan... kun vuokraraha tulee, siitä menee yhtiövastike, vesimaksu ja mitä muita menoja sattuu kellekin... no jää vain n 200 ns vuokrarahaa... puhtaana... kade???

      • Anonyymi

        No tottakai teette sitä pelkästään lähimmäisen rakkaudesta ja tuotto kattaa lähinnä vain kulut..🤣
        Eli toisinsanoen niitä haisevia murjuja ei kannata enää korjata lainkaan kun kukaan ei osta ja pakollisetkin laittamiset laastarikorjauksilla ja halvalla lateksilla sen verran että joku ulkopaikkakuntalainen tekee sopimuksen ilmoituskuvilla...🤣🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Asuntoministeri Anna-Kaisa Ikonen, Tampereen entinen kaupunginjohtaja ilmoittaa että aso-tuet eivät kohdistu oikein = ollaan liian rikkaita.

      Naapurin muija äänesti Suomen pelastamisen puolesta. Nyt meneekin asunto alta. Kannattattiko?

      • Anonyymi

        Ei se asunto mihinkään mene. Uusia ei vain enää rakenneta.


    • Anonyymi

      Otetaanpa nyt iisisti!
      Ja keskitytään olennaiseen, eli vuokra-asuminen on yhtä arvokasta asumista kuin edellisen "aso-omistajan" asuminen on tuettuna tai ilman, - vuokra- ja omistusasumisen välimuodossa asumisoikeus-asumisessa!
      Edellisen kommentoijan huoli perustuu johonkin omakohtaiseen, ja ns. sosiaalisen vuokra-asumisen kautta jääneeseen traumaan? Ja erittäin pahoin myös jälkeen jäänyttä asennetta ja yleistämistä pahimman mukaan!
      Kun vuokra-asuminen on ns. vapailla markkinoilla nykyään hyvin vertailukelpoinen asumismuoto pysyvään tai muuten vaihteleviin elämäntilanteisiin!
      Jos näkee vain ääri-ilmiöitä ja ihmisryhmiä pääasiallisina vuokra-asujina , on asennevammaa muutettava tähän päivään! Ongelmia on kaikkialla!

      Kuntien ja kaupunkien omat vuokramarkkinat tulee nähdä vain osana tätä markkinaa!
      Euroopan maissa on tavallisin asumismuoto vuokralla asuminen, myös varakkaimmissa piireissä. Ja siten mahdollisuus valita muutakin.

      Kommentoija edellä kokee aso-asumisensa ilm. "yläluokkaisena" tms. kun maalittaa erilaiset asukkaat näin, mutta unohtaa asumismuodon ovat mahdollistaneet myös asoissa valtion (Ara) rakennustuet - samalla tavalla kuin (kunnallisten ym.) vuokatalojen jne. suhteen on ollut!
      Yksityiset rakentajatkin saavat Ara-rahoitusta monenlaiseen tuotantoonsa tukea myös vuokrataloihin!

      Joten nyt kannattaa varautua tulevaan, vaikka häätöä ei heti tulisikaan!

      • Anonyymi

        Ne halvat asot on tarkoitettu kokkare kavereille. Muille niitä ei anneta. Pitää olla puolueen jösen kirja ja mielellääm Venäjä taustaa..

        Jos asut asossa ja haet toimeentulotukea. Sinua kehotetaan muuttamaan ”halvempaan”, vaikka se aso on niistä halvin ja vuokra-asunto kallein.


      • Anonyymi

        Ei tässä kukaan ole mollaamassa vuokra- asumista vaan kyse on siitä että edullisiin kaupungin vuokra- asuntoihin on tulorajat olemassa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta niihin päästä edes. Sitten on näitä isojen, ulkomaisten yritysten, konsernien omistamista vuokrayhtiöistä joilla on toki vapaita asuntoja tarjolla mutta vuokrat ovat niin jumalattoman korkeita ettei rahat riitä niihin eikä asumistukeakaan myönnetä jos omistat perintömökin joka vetelee viimeisiään. Tai tulot ylittävät asumistuen myöntämisen rajat rimaa hipoen.
        Jäljelle jää joko omistusasunnon ostamnen, mikä nykyoloissa on iso riski taloudellisen selviytymisenkin suhteen tai päästä asuntoon käsiksi juuri aso- järjestelmän kautta. Aso- asunnoissa on itse asuttava, niitä ei voi vuokrata eteenpäin, joten sellaisen omistamisesta ei voi taloudellisesti hyötyä.
        Sitten on näitä joilla on omistusasunto mutta se on jossain 50-70- luvun lähiössä josta sitä ei saa myytyä millään. Tai ikääntynyt asuu huonokuntoisessa omakotitalossa joka ei tee kauppaansa vaikka sen ilmaiseksi tarjoaisi. Näille aso- asunto on ihan omiaan . Jos myyntihinta on muutama kymppitonni niin sillä pääsee jo asumisoikeusasuntoon käsiksi ja on katto pään päälle turvattuna. Toki vuokrallekin pääsee, mutta sitten kääntynyt käyttää omaisuutensa pelkään asumiseen eikä varoja jää palveluiden hankkimiseen? Ai niin sehän on jokaisen oma päänsärky ilmeisesti? Päänsärky jonka kokoomus ja persut ovat aiheuttamassa kun " liian rikkaat" omistavat aso- asuntoja.
        " Liika rikkaus" om joustava käsite. Toisaalta se ei häiritse lainkaan kun nyhdetään rahat pienempituloisilta ja toisaalta se tuntuu hirvittävästi häiritsevän.


    • Anonyymi

      Noin vain ilmoitusasiana kerrottiin uutisissa 30v asumismuodon lopettamisesta hetkessä , katastrofaalinen hallitus meillä , koska kansa herää , asuntosijoittajatko takana tässäkin . Kaikki ihmiset pitää saada samaan karsinaan että on helpompi hallita .

    • Anonyymi

      Käydään siis jatkossakin äänestämässä ja yritetään vaikuttaa asioihin. Mikäli tuotanto on lähes olematonta kolmisen vuotta, voi 2027 punavihreä hallitus ajaa taas meidän tavallisten ihmisten asiaa ja palauttaa asiat ennalleen. Nyt kun viidennes suomalaisista kuvitteli olevansa itse siinä porukassa jonka asiaa kokoomus ajaa, mitä tästä opimme?

      • Anonyymi

        Emme yhtään mitään. Samat pölvästit kuvittelee ihan samaa seuraavien vaalien jälkeen. Never ending story


    • Anonyymi

      Ai trauma? Ikinä ei ole tarvinnut vuokralla asua. Tuossa naapurissa yksityinen vuokratalo. 80 % ulkomaalaisia. Jopa omistusasujien mielestä huippukallis. Joka kuukausi ainakin 3 muuttoa. Vaihtuvuus hurja. Sitäkö hallitus haluaa? Likaset parvekelasit ja parvekkeet kuin varastoja.

      • Anonyymi

        Huui kamalaa, "aso-vuokralaisen" elämällä on siis joku tarkoitus seuratessaan ja paheksuessa "vuokralais-asukkaiden" ym. elämänmenoa!?
        Ja kaiken lisäksi "likaiset ikkunat" ym. kamalaa kun oikein alkaa kaivamaan!
        Ja pakko vaan asua tässäkin asossa ja seurata tätä menoa! Onneksi verhot saa kiinni.
        Ja tuntea miten onnistunutta ja tasokkaampaa on aso-asukkaan elämä!

        Kiitos Luoja onnistuimme säästämään aso-kynnysrahan 15% ja olemme näin lähempänä "taivaan porttia" samalla jos joskus joudumme asomme jättämään!? Jos... ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huui kamalaa, "aso-vuokralaisen" elämällä on siis joku tarkoitus seuratessaan ja paheksuessa "vuokralais-asukkaiden" ym. elämänmenoa!?
        Ja kaiken lisäksi "likaiset ikkunat" ym. kamalaa kun oikein alkaa kaivamaan!
        Ja pakko vaan asua tässäkin asossa ja seurata tätä menoa! Onneksi verhot saa kiinni.
        Ja tuntea miten onnistunutta ja tasokkaampaa on aso-asukkaan elämä!

        Kiitos Luoja onnistuimme säästämään aso-kynnysrahan 15% ja olemme näin lähempänä "taivaan porttia" samalla jos joskus joudumme asomme jättämään!? Jos... ?

        Lisäksi jouluvalot juhannuksena. Unohdin mainita. Päällä koko ajan, vaikka pitäs säästää sähköä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi jouluvalot juhannuksena. Unohdin mainita. Päällä koko ajan, vaikka pitäs säästää sähköä.

        Ei vuokraslummeissa paljoa jouluvaloja näe. Edes jouluna. Raha menee oleellisempaan.

        Kunnon vuokraslummin tunnistaa siitä, että pihapuskat ovat täynnä ostoskärryjä, joilla on rahdattu viikon elintarpeet (läjä kaljakeissejä) kotiovelle. Lukkolaite on suurella hartaudella hakattu mäsäksi, jotta on saatu 1,00 € investointi takaisin.

        Pavekkeilla mitä lie sekalaisia bambukaihtimia, lakanoita ja jopa jätesäkkejä aurinkosuojiksi viriteltyinä. Siis jos on lasitetut parvekkeet. Myös ikkunoihin viritellään välillä kaikkea jätesäkin ja alumiinifolion väliltä. Ei pääse aurinko huumeluolan sisustusta haalistamaan.


      • Anonyymi

        Ikinä ei ole tarvinnut vuokralla asua. ..
        Ihan teini- ikäisenä ostettu oma asunto? Vai onko opiskeltu ja silloin asuttu ainakin opiskelija- asunnossa tai vuokralla? Tai sitten suoraan koulun jälkeen duuniin isän työpaikalle ja i skä järjestänyt kämpän vai molemmat vanhemmat avuttaneet? Tai onko ihan itse säästetty alun alkaenkin ja otettu pankkilainaa? Tai voitettu raveissa muutama kymmpitoni ja loput pankista , tai lotossa tai peritty mummolta rahaa?
        Missähän talossa 80% on ulkomaalaisia? Tsidat laskea luikuria ja sekoittaa vastaanottokeskukset ja vuokratalot toisiinsa.


    • Anonyymi

      Ja jos uusia ei rakenneta, ei voi vaihtaa isompaan ja jäljellejääneistä tapellaan verissipäin. Sopimusta tehdessä ei tästä ollut puhetta, siis huijaus!

      Vähän kun omistusasuminen lopettettaisiin, ja kaikki siirrettäisiin sovhoosiin.

      • Anonyymi

        Eikai kukaan sopimusta tehdessäsi tiennyt jotta kokoomus tulee kohtelemaan kaltoin immeisiä, lopettaa asumistuen omistusasujilta eli koskeeko myös asoasukkaita?


      • Anonyymi

        Kaikki siirretään kommuuneihin.


      • Anonyymi

        Et sinä kokkareosakeasuntoasi omista, vaan sen osakkeen myötä asumisoikeuden asuntoyhtiössä.


    • Anonyymi

      Ei koske. Aso-asuja ei ole omistusasuja. Kaikilla ministerillä satojentuhansien asuntovelat. Haluavat muutkin siihen hirttoköyteen.

      • Anonyymi

        Koskee kaikkua paitsi eläkeläis-asujia. Tarkennus edelliseen!

        Huomioikaa hallitus-ohjelmaan kirjataan heidän tavoitteen valtion taloudenhoitoon. Eduskunta äänestää ja he kaikki päättää yhdessä miten asioissa toimitaan!
        Huomiokaa myös veronkevennykset ym.


      • Anonyymi

        Kansanedustajiksi ja ministereiksi pitäisi vain päästä sellaisia, joilla on tasan 0 euroa velkaa, lainaa ei euron euroa mihinkään suuntaan ja jos on omistusasunto niin se pitäisi olla täysin velaton.


    • Anonyymi

      Pride mies Mykkänen.

    • Anonyymi

      Siellä ollaan taas mukamas niin kaikkein vähävaraisimpien puolustajia ja kurjistetaan keskiluokkaa. Vähävaraisimmilta leikataan kuitenkin samalla. Hyvä, että uusi hallitus on saanut jo huonon maineen muualla ja tuskin tästä paranee.

    • Anonyymi

      Vuokra-asuja voi mennä Hekan vuokra-asunnot palstalle.

    • Anonyymi

      Aso asuminen ei ole halpaa vaan ylihintaista rakennuttajan omaisuusmassan kasvattamista varten. Kohteiden vuokrataso on kallis ja asukkaat eivät voi itse vaikuttaa hintatasoon vaikka miten yrittäisivät. Hallinnointikuluja ei avata asujille mitenkään ja ne kasvavat vuodesta toiseen nopeammin kuin käyttökulut.

      • Anonyymi

        No tottakai kasvaa. Pitäähän grynderinkin elää ja saada sijoitetulle pääomalle vähintään kohtuullinen tuotto eli mahdollisimman paljon.🤣🤣


      • Anonyymi

        Jos asoasuminen on ylihintaista, niin mitä on vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa asuminen?


      • Anonyymi

        Päinvastoin. Aso-asunnon vastike on kuukautta kohti huomattavasti halvempi kuin vuokra-asunto (Lumo, Sato). Silti, aso-asujan pitää muuttaa ”halvempaan” eli kalliiseen Lumon tai Saton vuokra-asuntoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos asoasuminen on ylihintaista, niin mitä on vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa asuminen?

        Ajattele, saunallinen kaksio hyvällä asuinalueella, vastike 800, vastaavalla alueella yksiö ilman saunaa 900 euroa, saunaton kaksio, joka yksiön kokoinen yli tuhat euroa.


      • Anonyymi

        Vuokrat edullisempia kuin vaikka vuokra- asunnoissa ja ei tarvitse otse murehtia keittiökalusteiden, jääkaappien, uunien uusimisesta. Omistusasunnoissa maksat itse ihan kaikesta , jos uusit maalit, tapetit, keittiökalusteet jne. Sitten vielä joudut pahimmassa tapauksessa kärsimään naapureiden tupakoinnista.
        Aso- asunnoissa on yleensä sopimuksilla kielletty tupakointi joka paikassa, joten voit keskittyä asumisen laatuun ja nautittavuuteen ellei sitten naapurissasi asu metelöiviä ihmisiä. Mutta siitäkin voi tehdä ilmoituksen kiinteistömanagerille. Eli isännöitsijälle.
        Huolto pelaa kuten omistusasunnoissakin. Totta kai yritys haluaa pitää kiinteistöään kunnossa koska huoltamatta jättäminen alentaa yrityksen omaisuuden ja asuntojen arvoa. Omistusasunnoissa saattaa taloyhtiön hallituksessa olla täysiä toopeja täynnä eikä remonteista huolehdita eikä asukkaita kuunnella mm.tupakansavun aiheuttamien asumisviihtyvyyteen vaikuttavien haittojen osalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos asoasuminen on ylihintaista, niin mitä on vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa asuminen?

        Vuokralla asuvat vain sossunelätit ja umpihullut.

        Syytä muistaa, että em. ominaisuudet eivät ole toisensa poissulkevia eli on mahdollista kuulua molempiin ryhmiin samanaikaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuokrat edullisempia kuin vaikka vuokra- asunnoissa ja ei tarvitse otse murehtia keittiökalusteiden, jääkaappien, uunien uusimisesta. Omistusasunnoissa maksat itse ihan kaikesta , jos uusit maalit, tapetit, keittiökalusteet jne. Sitten vielä joudut pahimmassa tapauksessa kärsimään naapureiden tupakoinnista.
        Aso- asunnoissa on yleensä sopimuksilla kielletty tupakointi joka paikassa, joten voit keskittyä asumisen laatuun ja nautittavuuteen ellei sitten naapurissasi asu metelöiviä ihmisiä. Mutta siitäkin voi tehdä ilmoituksen kiinteistömanagerille. Eli isännöitsijälle.
        Huolto pelaa kuten omistusasunnoissakin. Totta kai yritys haluaa pitää kiinteistöään kunnossa koska huoltamatta jättäminen alentaa yrityksen omaisuuden ja asuntojen arvoa. Omistusasunnoissa saattaa taloyhtiön hallituksessa olla täysiä toopeja täynnä eikä remonteista huolehdita eikä asukkaita kuunnella mm.tupakansavun aiheuttamien asumisviihtyvyyteen vaikuttavien haittojen osalta.

        > Vuokrat edullisempia

        Häiriötilanne, joka johtuu ylitarjonnasta. Tuhnunpyydysten omistamisen piti olla täysin riskitöntä ja huikean tuottavaa. Viimeisten 10 vuoden aikana asuntotuotanto on säädetty lähes yksinomaan miniyksiöiden ja kääpiökaksioiden tuotantoon. Näistä 90 % meni sijoittajille, joten sijoittajat määräsivät, mitä tuotettiin = miniyksiöitä ja kääpiökaksioita, joissa halvimmat mahd. materiaalit ja surkeat pohjaratkaisut.

        Vaan touhun kannattavuus olikin kiinni siitä, että lainaraha oli ilmaista (negatiiviset reaalikorot). Kun lainaraha ei enää ole ilmaista ja lämmintys- yms. kulutkin nousseet, turskaa tulee. Sijoittajat pyrkivät nyt eroon tuhnunpyydyksistä ja ahneuksissaan liikaa tuhnunpyydyksiä rakentaneet rakennusliikkeet ihmettelevät, mitä tehdä sadoilla myymättömilä asunnoilla.

        Vuokria olisi jo pitänyt korottaa ainakin 10 % tähän mennessä eikä kustannukset ole ihan muutamaan vuoteen laskemassa - rakennuskustannusihdeksi on jo pari vuotta noussut 7,5 %/vuosi eikä loppua näy. Tällaista tahtia pitäisi vuokrienkin nousta eli 2025 mennessä joku +20...+30 % lisää. Vrt. 90-luvun laman aikaan +40 % 5 vuoden jaksolla.

        Ei vain ole onnistunut korotukset, koska tuhnunpyydyksistä on valtavasti ylitarjontaa. Menee vuosi tai 2, kun ylitarjonta sulaa pois. Sen jälkeen lätkäistään korotukset vuokriin. Pari touhutonnia per vuosi lisää maksettavaa. Ei tunnu rahamiehillä missään?

        No, tottahan toki tuhnut itkevät, ettei saa, koska halpa vuokra on Saavutettu Etu ja laskut maksaa aina Joku Muu. Tähän tuhlariSanna yms. käsi muiden taskussa demarit ovat suomalaiset sossunelätit opettaneet. Raha tulee taikaseinästä eikä lopu ikinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Vuokrat edullisempia

        Häiriötilanne, joka johtuu ylitarjonnasta. Tuhnunpyydysten omistamisen piti olla täysin riskitöntä ja huikean tuottavaa. Viimeisten 10 vuoden aikana asuntotuotanto on säädetty lähes yksinomaan miniyksiöiden ja kääpiökaksioiden tuotantoon. Näistä 90 % meni sijoittajille, joten sijoittajat määräsivät, mitä tuotettiin = miniyksiöitä ja kääpiökaksioita, joissa halvimmat mahd. materiaalit ja surkeat pohjaratkaisut.

        Vaan touhun kannattavuus olikin kiinni siitä, että lainaraha oli ilmaista (negatiiviset reaalikorot). Kun lainaraha ei enää ole ilmaista ja lämmintys- yms. kulutkin nousseet, turskaa tulee. Sijoittajat pyrkivät nyt eroon tuhnunpyydyksistä ja ahneuksissaan liikaa tuhnunpyydyksiä rakentaneet rakennusliikkeet ihmettelevät, mitä tehdä sadoilla myymättömilä asunnoilla.

        Vuokria olisi jo pitänyt korottaa ainakin 10 % tähän mennessä eikä kustannukset ole ihan muutamaan vuoteen laskemassa - rakennuskustannusihdeksi on jo pari vuotta noussut 7,5 %/vuosi eikä loppua näy. Tällaista tahtia pitäisi vuokrienkin nousta eli 2025 mennessä joku 20... 30 % lisää. Vrt. 90-luvun laman aikaan 40 % 5 vuoden jaksolla.

        Ei vain ole onnistunut korotukset, koska tuhnunpyydyksistä on valtavasti ylitarjontaa. Menee vuosi tai 2, kun ylitarjonta sulaa pois. Sen jälkeen lätkäistään korotukset vuokriin. Pari touhutonnia per vuosi lisää maksettavaa. Ei tunnu rahamiehillä missään?

        No, tottahan toki tuhnut itkevät, ettei saa, koska halpa vuokra on Saavutettu Etu ja laskut maksaa aina Joku Muu. Tähän tuhlariSanna yms. käsi muiden taskussa demarit ovat suomalaiset sossunelätit opettaneet. Raha tulee taikaseinästä eikä lopu ikinä.

        Asumistukea ei saa kuka tahansa. Tämä on se myytti johon monet uskovat. Tuen saamisessakin on olemassa rajat. Asumistukea myönetään tietyin ehdoin. Raha ei tule taikaseinästä, turha kuvitella että pienituloiset ovat tyhmiä ja uskovat sinun mainitsemiisi taikaseiniin.

        . Toki aina on joukossa niitä joille ei työnteko maistu tai on mielentervey- ja päihdeongelmia, on silti turha kuvitella että kaikilla jotka asuvat vuokralla tai asossa olisi jotain ongelmia yhteiskunnassa selviämisessään. Päihde- ja mt- ongelmat ovat valitettavasti yleistyneet. Hoitoon ei pääse ja jonot ovat pitkiä.
        Haso korottaa vuokriaan koska energian hinta on noussut. Ja ilmeisesti myös lainankorot ja korjauskustannukset? Myymättömiä asuntoja on enimmäkseen kovan rahan talojen rakentajilla kuten YIT: llä ja joillain muillakin rakenusyhtiöillä. Myyntihinnat ovat törkeitä ja nyt tarjotaan kovan rahan asuntoja moninaisilla eduilla kuten maksetaan vuoden vuokrat jne.
        Myyntihinnat eivät silti laske ja talon velkaosuuskin on kasvanut eli kokonaisuudessaan asuntojen myyntihinnat ovat nousseet reippaasti kuin mitä ne olivat 2017-18 . Korkotaso on pitänyt ostajat varovaisina ja haluttomina ottamaan velkaa.
        Asoasuntojen osalta joidenkin löhes konkurssin partaalla olevien rakennusyhtiöiden kohteiden myyntihinnat nousivat kun taas vakavaraisempien takennusyhtiöiden kohteet myyntihinnat pysyivät normaaleina. Eli kaksion saa alle 30 tuhannen euron, vastike myös suht normaali.
        Ainahan vuokrat ovat nousseet vuosittain asoissa ja myös vuokrataloissa. Sinulla on outo käsitys siitä että asuminen olisi aina samanhintaista näissä sinun nimeämissäsi " tuhnuasunnoissa" . Luulitko oikeasti että niissä asutaan vuosikausia maksaen samaa vastikkettakuin sinne joskus muutettaessa? Ei.
        Nyt ongelmana on se että vuokrannousu on todella paljon verrattuna siihen mitä se on aiemmin ollut. Jos vastikeiden nousu on maltilista, siihen ei reagoida, mutta jos taas yllättäen lätkästään eteen vuokralappu jossa vastike nousee 100-150 € kuussa niin toki se vaikuttaa välittömästi. Jotkut joutuvat luopumaan lasten harrastuksista, toiset omista harrastuksistaan jne. Useinpien elämä ja menot ovat tarkkaan laskettuja etukäteen, siten että rahat riittävät. Joillain voi tuo korotus olla oikeasti ihan liikaa. Voi joutua muuttamaan toisaaalle.
        Itsekin kävin töissä toisessa kaupungissa missä asuin. Matkaan oli aina varattava aikaa. Kaikkeen toki tottuu eikä se muodostunut ongelmaksi itselleni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Vuokrat edullisempia

        Häiriötilanne, joka johtuu ylitarjonnasta. Tuhnunpyydysten omistamisen piti olla täysin riskitöntä ja huikean tuottavaa. Viimeisten 10 vuoden aikana asuntotuotanto on säädetty lähes yksinomaan miniyksiöiden ja kääpiökaksioiden tuotantoon. Näistä 90 % meni sijoittajille, joten sijoittajat määräsivät, mitä tuotettiin = miniyksiöitä ja kääpiökaksioita, joissa halvimmat mahd. materiaalit ja surkeat pohjaratkaisut.

        Vaan touhun kannattavuus olikin kiinni siitä, että lainaraha oli ilmaista (negatiiviset reaalikorot). Kun lainaraha ei enää ole ilmaista ja lämmintys- yms. kulutkin nousseet, turskaa tulee. Sijoittajat pyrkivät nyt eroon tuhnunpyydyksistä ja ahneuksissaan liikaa tuhnunpyydyksiä rakentaneet rakennusliikkeet ihmettelevät, mitä tehdä sadoilla myymättömilä asunnoilla.

        Vuokria olisi jo pitänyt korottaa ainakin 10 % tähän mennessä eikä kustannukset ole ihan muutamaan vuoteen laskemassa - rakennuskustannusihdeksi on jo pari vuotta noussut 7,5 %/vuosi eikä loppua näy. Tällaista tahtia pitäisi vuokrienkin nousta eli 2025 mennessä joku 20... 30 % lisää. Vrt. 90-luvun laman aikaan 40 % 5 vuoden jaksolla.

        Ei vain ole onnistunut korotukset, koska tuhnunpyydyksistä on valtavasti ylitarjontaa. Menee vuosi tai 2, kun ylitarjonta sulaa pois. Sen jälkeen lätkäistään korotukset vuokriin. Pari touhutonnia per vuosi lisää maksettavaa. Ei tunnu rahamiehillä missään?

        No, tottahan toki tuhnut itkevät, ettei saa, koska halpa vuokra on Saavutettu Etu ja laskut maksaa aina Joku Muu. Tähän tuhlariSanna yms. käsi muiden taskussa demarit ovat suomalaiset sossunelätit opettaneet. Raha tulee taikaseinästä eikä lopu ikinä.

        Todellakin raha tulee porvarille taikaseinästä, vuokrat nousevat lineaarisesti kertoimella x/10 eli tasaisesti 10% vuosi.

        Tämä on porvarin köyhän tappajaispolitiikkaa, että mitään muuta kuin keski ja yläluokkaista omistusasumista ei pitäisi ollakaan olemassa.

        Ja tätä rikollispolitiikkaa SINÄ edustat, suoli24 palstalla, persu-natsi.
        Syö myrkkyä, maailma on taas kakkakikkareen verran parempi paikka.


    • Anonyymi

      Mulla on ainakin satoja euroja halvempaa kuin tuossa kovanrahan Satossa. Hekaanhan pääsee nykyään harvat ja valitut.

      • Anonyymi

        Satolla lude-ongelmia, rumat pintamateriaalit ja huonot pohjaratkaisut sekä rumat kylpyhuoneet/saunat.


    • Anonyymi

      Miten uskottte tämän nyt vaikuttavan asojen haluttavuuteen? Tuleeko niistä entistä halutumpia ja kilpaillumpia, joista ei lähdetä kulumallakaan, vai tuleeko päinvastoin joukkopako laskevan auringon asumismuodosta, vielä jos/kun omistuskämppien hinnat rommaa ja avaan sen oven useammille..?

      • Anonyymi

        Myö ei lähdetä asosta kuin Monosen kyydillä. On ason vastike/vuokra sen verran edullinen muihin verrattuna jotta eläkeläinen ei muualle muuta.


      • Anonyymi

        Asot menee kokkare-kavereille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asot menee kokkare-kavereille.

        Paitsi, että ne asot alkaa rapistumaan, vanhoja asuntoja, vanhaa tekniikkaa, hometta, vesivahinkoja, halkeamia seinissä, kosteutta seinissä, ikkunat falskaa, raput alkaa likaantumaan jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paitsi, että ne asot alkaa rapistumaan, vanhoja asuntoja, vanhaa tekniikkaa, hometta, vesivahinkoja, halkeamia seinissä, kosteutta seinissä, ikkunat falskaa, raput alkaa likaantumaan jne.

        Onneksi omistusasunnoissa ei ole noita ongelmia, varsinkaan ok-taloissa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi omistusasunnoissa ei ole noita ongelmia, varsinkaan ok-taloissa...

        Vai ei ole samoja ongelmia? Katin hännät, kyllä vain on. Kerrostalossa on vaikka mitä korjattavaa,omistustyhtiöissäkin. On julkisivu, ikkuna, hissi, parveke, putki jne.remppaa. Ainakin jossain vaiheesa talon ikääntyessä kaikkea kremppaa tulee. Uudet ovat rakennusyhtiöiden vastuulla ainakin 10 vuotta. Lisäksi esiintyy ilkivaltaa säännöllisesti.
        Omakotitaloissa joudut kyllä todella tekemään tai teetättämään ihan itse kaikki. Huoltamaan ja pitämään kunnossa koko taloa. Vaatii todella hekumallisia tuloja ja asuinkumppanin.
        Yksinään ei asu Erkikkään omakotitalossa , eikä rakenna sellaista, ja ei ainakaan eläkeläisenä. Eläkeläisillä onkin kovat ajat edessä juuri omakotitaloissa ja varsinkin kun lähtee sitä omakotitaloa myymään, vaikka vanhaa rintamiestaloa. Ei käy kateeksi.
        Uudet, modernit kivitalot kestävät aikaa mutta niitäkin on huollettava, piha- alueita ja lämmitus- sähköjärjestelmää pidettävä kunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asot menee kokkare-kavereille.

        Totta, "väärät" asukkaat häädetään ilman perusteita.


    • Anonyymi

      Päättäjät lie toimivat ihan asuntosijoittajien etua ajaen kun eivät pysty aso-asuntoa saamaan bisneksiinsä , ihmisten asuin mukavuudsta vähät välittävät , ihme selityksiä vaan koittavat satuilla kansalle .

    • Anonyymi

      Hei kaikki rakkaat HASO aktiivit, yhdistäydytään! HASO on toimiva järjestelmä Ruotsissa sekä Tanskassa. Suomen pitäisi vähintään edetä samalle tasolle näiden pohjolan maiden kanssa, tämän siis täytyy hallituksemme tiedostaa ja ratkaisuja tehdä jotka edistävät HASOA eikä päinvastoin, mennään osoittamaan mieltä!!! Aluksi pyydän että joku joka tietää kuinka Ruotsissa ja Tanskassa tämä systeemi toimii tällä hetkellä ja kuinka tätä ollaan edistämässä näissä pohjolan maissa? Kertokaa minulle suomen kielellä tämä niin minä aktivoin HASON aktiivit kadulle vaatimaan samanlaista HASO kehitystä kuin Ruotsissa ja Tanskassa on nyt!

      • Anonyymi

        "HASO on toimiva järjestelmä Ruotsissa sekä Tanskassa."
        Ruotsissa eikä myöskään Tanskassa ole HASOja vain Helsingissä on.

        "Aluksi pyydän että joku joka tietää kuinka Ruotsissa ja Tanskassa tämä systeemi toimii tällä hetkellä"
        Siis ensin sä sanot, että homma toimii muualla, mutta sitten pyydät jotakuta selvittämään, että toimiiko se siellä muualla???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "HASO on toimiva järjestelmä Ruotsissa sekä Tanskassa."
        Ruotsissa eikä myöskään Tanskassa ole HASOja vain Helsingissä on.

        "Aluksi pyydän että joku joka tietää kuinka Ruotsissa ja Tanskassa tämä systeemi toimii tällä hetkellä"
        Siis ensin sä sanot, että homma toimii muualla, mutta sitten pyydät jotakuta selvittämään, että toimiiko se siellä muualla???

        Jöö, jotakuta paikallista, joku svedu tai tanskalainen, ne kun tietävät varmaan aika hyvin paikallistasolla kuinka systeemit toimii, kuten me tääl Soomessa, vai mita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "HASO on toimiva järjestelmä Ruotsissa sekä Tanskassa."
        Ruotsissa eikä myöskään Tanskassa ole HASOja vain Helsingissä on.

        "Aluksi pyydän että joku joka tietää kuinka Ruotsissa ja Tanskassa tämä systeemi toimii tällä hetkellä"
        Siis ensin sä sanot, että homma toimii muualla, mutta sitten pyydät jotakuta selvittämään, että toimiiko se siellä muualla???

        Vain Helsingissä on Hasoja se pitää paikkansa, mutta asumisoikeusasuntoja on ympäri maata. Asumisoikeusasuntojahan ne Hasot juuri ovat, mutta ovat kaupungin omia. Muilla on TA: ta, Asuntosäätiön ja Avain- asuntojen omistamia, rahoittamia, ylläpidettäviä ja rakennuttamia asumisoikeusasuntoja. Hasot taitavat olla tai ovat olleet normaalia halvempia ja asumiskustannuksiltaan muita aso- yhtiötä edullisempia. Nyt vastikkeet niissäkin ilmeisesti nousseet pakon edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain Helsingissä on Hasoja se pitää paikkansa, mutta asumisoikeusasuntoja on ympäri maata. Asumisoikeusasuntojahan ne Hasot juuri ovat, mutta ovat kaupungin omia. Muilla on TA: ta, Asuntosäätiön ja Avain- asuntojen omistamia, rahoittamia, ylläpidettäviä ja rakennuttamia asumisoikeusasuntoja. Hasot taitavat olla tai ovat olleet normaalia halvempia ja asumiskustannuksiltaan muita aso- yhtiötä edullisempia. Nyt vastikkeet niissäkin ilmeisesti nousseet pakon edessä.

        "ASO on toimiva järjestelmä Ruotsissa sekä Tanskassa."
        Ruotsissa eikä myöskään Tanskassa ole ASOja vain Helsingissä on.

        "Aluksi pyydän että joku joka tietää kuinka Ruotsissa ja Tanskassa tämä systeemi toimii tällä hetkellä"
        Siis ensin sä sanot, että homma toimii muualla, mutta sitten pyydät jotakuta selvittämään, että toimiiko se siellä muualla???

        Tarkoitan nyt ASO=HASO koska , TA sekä asuntosäätiö ovat voittoa tavoittelevia korruptiopesäkkeitä mitkä voitte jättä keskustelusta pois, vertailen vain HASOa koska se on hinnaltaan ainoa järkevä asumismuoto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "ASO on toimiva järjestelmä Ruotsissa sekä Tanskassa."
        Ruotsissa eikä myöskään Tanskassa ole ASOja vain Helsingissä on.

        "Aluksi pyydän että joku joka tietää kuinka Ruotsissa ja Tanskassa tämä systeemi toimii tällä hetkellä"
        Siis ensin sä sanot, että homma toimii muualla, mutta sitten pyydät jotakuta selvittämään, että toimiiko se siellä muualla???

        Tarkoitan nyt ASO=HASO koska , TA sekä asuntosäätiö ovat voittoa tavoittelevia korruptiopesäkkeitä mitkä voitte jättä keskustelusta pois, vertailen vain HASOa koska se on hinnaltaan ainoa järkevä asumismuoto

        Älä aloita tuota kahtiajakoa Haso vastaan muut asoyhtiöt, please.🙏
        Tämä ongelma koskee nyt ihan kaikkia jotka asuvat asumisoikeusasunnoissa , ei TA, Avain asunnot tai Asuntosäätiö tässä ole poikkeavia.


    • Anonyymi

      Eiköhän Hasojenkin kysyntä hiivu ihan itsestään kun käyttövastikkeet nousevat lähinnä rahoituskulujen raketoimisen myötä vielä merkittävästi. Taitaa tulla sellainen 10 prossan korotus taas ensi vuonna käyttövastikkeisiin.

      • Anonyymi

        Tiedätkö mitä vaatii omistusasuntoon pääseminen? Luuletko yksinään asuvana kykeneväsi maksamaan tuon vaadittavan alkupääoman 50-90 tuhatra euroa, siihen päälle rakennusyhtiön laina joka usein pitkälle yli 100.000.00€ !
        Miten kuvittelet yksinään elävän, yhden ihmisen palkoilla selviävän lainanlyhennyksistä? Pakkoavioliitottoko on ainoa mahdollisuus päästä omaan asuntoon? Itse muinoin pääsin arava- lainoitettuun asunton kiinni, maksoin velan pois lopulta.
        Myydessähän näistä vanhoista asunnoista ei saa juuri mitään. Joten ainoa mahdolisuus päästä uuteen on juuri aso- ratkaisu. Tai mennä vuokralle asumaan ja maksaa sitten kallista vuokraa?
        Täällä nykyisessä on muutoin edullista asua, mutta tupakanhaju häiritsee asumismukavuutta kun ei voi kesälläkään pitää parveketta auki savujen tullessa sisälle. Mitään et voi parkekkeella tuulettaa kun naapurit käryttävät yötä päivää. Eikä kieltoa saa kun taloyhtiö on mitä se on, nuijia täynnä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö mitä vaatii omistusasuntoon pääseminen? Luuletko yksinään asuvana kykeneväsi maksamaan tuon vaadittavan alkupääoman 50-90 tuhatra euroa, siihen päälle rakennusyhtiön laina joka usein pitkälle yli 100.000.00€ !
        Miten kuvittelet yksinään elävän, yhden ihmisen palkoilla selviävän lainanlyhennyksistä? Pakkoavioliitottoko on ainoa mahdollisuus päästä omaan asuntoon? Itse muinoin pääsin arava- lainoitettuun asunton kiinni, maksoin velan pois lopulta.
        Myydessähän näistä vanhoista asunnoista ei saa juuri mitään. Joten ainoa mahdolisuus päästä uuteen on juuri aso- ratkaisu. Tai mennä vuokralle asumaan ja maksaa sitten kallista vuokraa?
        Täällä nykyisessä on muutoin edullista asua, mutta tupakanhaju häiritsee asumismukavuutta kun ei voi kesälläkään pitää parveketta auki savujen tullessa sisälle. Mitään et voi parkekkeella tuulettaa kun naapurit käryttävät yötä päivää. Eikä kieltoa saa kun taloyhtiö on mitä se on, nuijia täynnä.

        Asun yksin, joten minun ei tarvitse kuvitella.

        Käsi ojossa vuokraloisilla se perinteine päävamma. Ajatus kantaan korkeintaan parin viikon päähän. Kaikki mulle nyt heti. Tai "vuokra, jotta jää enemmän rahaa elämiseen" (lausutaan: kaljaan tms päihteisiin)

        Ei kelpaa säästäminen ennakkoon. Ei kelpaa pienen ja halvan yksiön ostaminen ensiasunnoksi - hirttätymällä vuokrakämppään pääsee heti kiinni parempaan kaksioon. Ja jää enemmän rahaa kaljaa.

        Tosin se vuokra sitten nousee "yllättäen" eikä rahaa oikein jää ikinä käteen. Mutta sehän korjaantuu vaatimalla lisää tukea yhteiskunnalta. Raha tulee taikaseinästä, joten ei haittaa ketään!

        Ei kelpsaa ajatus, että puuhun kiivetään tyvrestä. Eli ostetaan asunto, johon on varaa. Ja päivitetään sitä ajan mittaan isompaan ja kalliinpaan tai paremmalla paikalla sijaitsevaan.

        Moinen tapahtuu aikalailla itsestään, kun omistusasujalla suurin kuluerä (laina) ei kasva vuosien mittaan. Kun palkka nousee hiljalleen, jää siitä ajan mittaan aina vaan suurempi siivu yli. Jossain vaiheessa huomaa, että raha riittäisi kämpän vaihtoon....

        PS aso = vuokraluukku, jossa kynnysraha

        Tupakointi ja päihteiden kanssa läträäminen leimallisesti alempien sos. luokkien = vuokralaisten juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asun yksin, joten minun ei tarvitse kuvitella.

        Käsi ojossa vuokraloisilla se perinteine päävamma. Ajatus kantaan korkeintaan parin viikon päähän. Kaikki mulle nyt heti. Tai "vuokra, jotta jää enemmän rahaa elämiseen" (lausutaan: kaljaan tms päihteisiin)

        Ei kelpaa säästäminen ennakkoon. Ei kelpaa pienen ja halvan yksiön ostaminen ensiasunnoksi - hirttätymällä vuokrakämppään pääsee heti kiinni parempaan kaksioon. Ja jää enemmän rahaa kaljaa.

        Tosin se vuokra sitten nousee "yllättäen" eikä rahaa oikein jää ikinä käteen. Mutta sehän korjaantuu vaatimalla lisää tukea yhteiskunnalta. Raha tulee taikaseinästä, joten ei haittaa ketään!

        Ei kelpsaa ajatus, että puuhun kiivetään tyvrestä. Eli ostetaan asunto, johon on varaa. Ja päivitetään sitä ajan mittaan isompaan ja kalliinpaan tai paremmalla paikalla sijaitsevaan.

        Moinen tapahtuu aikalailla itsestään, kun omistusasujalla suurin kuluerä (laina) ei kasva vuosien mittaan. Kun palkka nousee hiljalleen, jää siitä ajan mittaan aina vaan suurempi siivu yli. Jossain vaiheessa huomaa, että raha riittäisi kämpän vaihtoon....

        PS aso = vuokraluukku, jossa kynnysraha

        Tupakointi ja päihteiden kanssa läträäminen leimallisesti alempien sos. luokkien = vuokralaisten juttu.

        Miksi kutsut vuokralla asuvia loisiksi?!
        Hirvittävän törkeä kommentti. Eivät vuokralla asuvat ole mitään " loisia". Tunnen hyvin monta jotka asuvat kaupungin vuokratalossa, käyvät töissä eivätkä kuluta rahojaan päihteisiin.
        Sinulla näyttäisi olevan jonkinlainen asennevamma vuokralaisiin? Siltä tuo vaikuttaa.

        Mitä tupakointiin tulee, asun omistustalossa jossa nimenomaan omistusasuntojen omistajat vastustavat tupakointikieltoja ja polttavat härsksti parvekkeillaan välittämättä naapurenista pätkääkään. Vuokralalla asuvat sen sijaan tupakoivat ulkona, koska vuokrasopimukset kieltävät tupakoinnin parvekkeella ja sisällä huoneistossa.
        Ongelmana eivät siis ole savuttavat vuonralaiset vaan mistään mitään välittämättömät omistusasuntojen itsekeskeiset, asuntonsa omistavat pölvästit
        . He tupakoivat juuri siksi koska; " saan tehdä omassa kämpässäni mitä ikinä haluan eikä muut määrää minun tekemisiäni tai tupakointiani, , muuttakoon kitisijät muualle jos eivät kestä pientä tupakanhajua"
        Tämä on totuus , joten se siitä sinun" loisista ja vuokratupakoijista".
        Et dennäköisesti ja näköjään oikeasti tiedä mistään mitään mitään , et vuokralla asujista - etkä omistusasujista mutta asenteita ja ennakkoluuloja , niitä tuntuu löytyvän vaikka muille jakaa.🤔🙄😕...😣😧🫤?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asun yksin, joten minun ei tarvitse kuvitella.

        Käsi ojossa vuokraloisilla se perinteine päävamma. Ajatus kantaan korkeintaan parin viikon päähän. Kaikki mulle nyt heti. Tai "vuokra, jotta jää enemmän rahaa elämiseen" (lausutaan: kaljaan tms päihteisiin)

        Ei kelpaa säästäminen ennakkoon. Ei kelpaa pienen ja halvan yksiön ostaminen ensiasunnoksi - hirttätymällä vuokrakämppään pääsee heti kiinni parempaan kaksioon. Ja jää enemmän rahaa kaljaa.

        Tosin se vuokra sitten nousee "yllättäen" eikä rahaa oikein jää ikinä käteen. Mutta sehän korjaantuu vaatimalla lisää tukea yhteiskunnalta. Raha tulee taikaseinästä, joten ei haittaa ketään!

        Ei kelpsaa ajatus, että puuhun kiivetään tyvrestä. Eli ostetaan asunto, johon on varaa. Ja päivitetään sitä ajan mittaan isompaan ja kalliinpaan tai paremmalla paikalla sijaitsevaan.

        Moinen tapahtuu aikalailla itsestään, kun omistusasujalla suurin kuluerä (laina) ei kasva vuosien mittaan. Kun palkka nousee hiljalleen, jää siitä ajan mittaan aina vaan suurempi siivu yli. Jossain vaiheessa huomaa, että raha riittäisi kämpän vaihtoon....

        PS aso = vuokraluukku, jossa kynnysraha

        Tupakointi ja päihteiden kanssa läträäminen leimallisesti alempien sos. luokkien = vuokralaisten juttu.

        Miksi vuokrat ovat nousseet tällä vuosituhannella noin 3 kertaisiksi. Siksikö että vuokralainen tykkää maksaa? Eli kuka se loinen on joka loisii köyhien rahoilla.

        Ja sinulle toivotan oikein helvetin ikävää loppuelämää.


    • Anonyymi

      Täytyy sanoa, että en jaksa ajatella. Tulee karmiva migreeni.

      Ministeri unohti mainita, että mihin mahdolliset asukkaat muuttavat ja mitä selitetään pankille, kun koko asumismuoto häviää?

      • Anonyymi

        Ei nykyiset Hasot mihinkään häviä, vielä parivuotta rakennetaan uusia Hasoja. Uusilla numeroillahan jotka voimassa kaks vuotta niin asukasrakenne kyllä muuttuu ja asorakentaminen voi siitäkin syystä vielä jatkua.
        Ei Hasot myöskään muutu kalleimmiksi asumiskustannuksiltaan kyllä ne edelleen ovat edullisempia kuin kovanrahan vuokratalot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nykyiset Hasot mihinkään häviä, vielä parivuotta rakennetaan uusia Hasoja. Uusilla numeroillahan jotka voimassa kaks vuotta niin asukasrakenne kyllä muuttuu ja asorakentaminen voi siitäkin syystä vielä jatkua.
        Ei Hasot myöskään muutu kalleimmiksi asumiskustannuksiltaan kyllä ne edelleen ovat edullisempia kuin kovanrahan vuokratalot.

        Voiko tehdä kansalsisaloitteen jossa vastustetaan aso- asumismuodon lopetusta? Ymmärtääkseni aso on ainoa mahdolisuus saada pääkaupunkiseudulta tai ylipäätään isoimmista kaupungeista turvallinen ja edullinen asunto.

        Yksityiseltä vuokrattaessa ei koskaan tiedä milloin lempataan ulos, kaupungin vuokra- asuntoihin ei ole tulojen perusteella mahdollisuutta ja Saton ja Lumon asunnoissa on hävyttömän korkeat vuokrat ettei niihin kukaan halua muuttaa.

        Pelkäämpä että tämän aso- asumismuodon poistamisen yhtenä tavoittena on tukea vuokrayhtiöitä kuten Lumoa ja Satoa joilla on vaikeuksia saada tyhjin asuntoihin vuokralaisia.
        Olen itse seurannut miten kuukausi toisensa jäkeen tuollaisen yhtiön hallitsemassa taloissa on jatkuvasti vapaita niitä yksiä ja samoja huoneistoja tarjolla koska kukaan ei niihin hae koska eivät kykene maksamaan niistä vaadittavaa tuhannen euron vastikkeita. Ja jos vuokra on edullinen, saa asunnokseen vanhasta, 1970- luvun talomurjusta asunnon jossa kaikki on kulahtanutta ja rikki , naapurit mölyää, tupakka haisee joka paikassa eikä huoltokaan pelaa millään tavalla.

        Kansalaisaloite viriämään. !,,!,,

        Sato konserni tuottaa jatkuvasti tappioita joten kokoomuksen tavoite persujen tuella on jälleen kerran tukea ulkomaalaisomisteisia vuokrayhtiöitä. Samaa dustaa kuin kokoomuksen tavoite käyttää enemmän yksityisten palveluntarjoajien tarjoamia terveyspalveluita.
        Hyvin selkeästi pyritään siihen samaan mihin jenkkilässä.

        Harmi että kokomus ei edes halunnut demareiden tai keskustanksan kanssa samaan hallitukseen, oletettavasti persujen kanssa oli tehty jo sopimuksia tulevista hallitusneuvotteluista ja linjoista.
        Vaikuttaa täysin harkitulta ja ennalta sovitulta hommalta alun alkaenkin . Ihme etei sentään vaalitulosta ole käpälöity mitä en ihmettelisi kun tietää keistä on kyse.

        Aso- asumismuodon tuhoaminen edustaa pahinta mokaa mitä nykyhallitus asumisen suhteen on tekemässä. Tuhoaa täysin kannattavan ja suositun tavan asua suht edullisesti ja turvallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nykyiset Hasot mihinkään häviä, vielä parivuotta rakennetaan uusia Hasoja. Uusilla numeroillahan jotka voimassa kaks vuotta niin asukasrakenne kyllä muuttuu ja asorakentaminen voi siitäkin syystä vielä jatkua.
        Ei Hasot myöskään muutu kalleimmiksi asumiskustannuksiltaan kyllä ne edelleen ovat edullisempia kuin kovanrahan vuokratalot.

        Mitä tarkoitat asukasrakenteen muuttumisella?

        Juuri siksi tarvitaan asumisoikeusasuntoja koska kaikki eivät ole oikeutettuja tulojensa perusteella asumistukeen mutta toisaalta vuokrat ovat nostettu niin tappiin ettei normaalielämiseen jää juuri mitään.

        Siihen väliin sopii mainiosti aso- asunnot. Itselle mitä mainoin ratkaisu. Varsinkin jos ja kun kaikki aso- sopimukset kieltävät tupakoinnin pihoilla , parvekkeilla ja sisätiloissa. Tätähän ei omistusasunnot takaa millään tavalla. Voit joutua haisuleitten naapuriksi.

        Ratkaisu on hyvä myös monille huonokuntoisissa ja myynnin kannalta hankalilssa omakotitaloissa asuville jotka pyrkivät epätoivoisesti eroon jatkuvia remontteja vaativista omakotitaloistaan ja ovat pienituloisia eläkeläisiä.

        Omakotitalon hinta saattaa pudota niin alas ettei sillä summalla ei osteta senioritalosta tai kerrostalosta yhtään mitään, mutta asumisoikeusasunto on hinnaltaan juuri sopiva ja jää rahaa ehkä kotipalveluiden tai siivous- ikkunanpesujen kustantamiseenkin kuin myös vuokran maksamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nykyiset Hasot mihinkään häviä, vielä parivuotta rakennetaan uusia Hasoja. Uusilla numeroillahan jotka voimassa kaks vuotta niin asukasrakenne kyllä muuttuu ja asorakentaminen voi siitäkin syystä vielä jatkua.
        Ei Hasot myöskään muutu kalleimmiksi asumiskustannuksiltaan kyllä ne edelleen ovat edullisempia kuin kovanrahan vuokratalot.

        Miksi puhut Hasosta? Se on Helsingin kaupungin rakennuttamaa aso-rakennuskantaa koskeva nimi! Oikea asumisoikeusasunto-lyhenne on aso!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoitat asukasrakenteen muuttumisella?

        Juuri siksi tarvitaan asumisoikeusasuntoja koska kaikki eivät ole oikeutettuja tulojensa perusteella asumistukeen mutta toisaalta vuokrat ovat nostettu niin tappiin ettei normaalielämiseen jää juuri mitään.

        Siihen väliin sopii mainiosti aso- asunnot. Itselle mitä mainoin ratkaisu. Varsinkin jos ja kun kaikki aso- sopimukset kieltävät tupakoinnin pihoilla , parvekkeilla ja sisätiloissa. Tätähän ei omistusasunnot takaa millään tavalla. Voit joutua haisuleitten naapuriksi.

        Ratkaisu on hyvä myös monille huonokuntoisissa ja myynnin kannalta hankalilssa omakotitaloissa asuville jotka pyrkivät epätoivoisesti eroon jatkuvia remontteja vaativista omakotitaloistaan ja ovat pienituloisia eläkeläisiä.

        Omakotitalon hinta saattaa pudota niin alas ettei sillä summalla ei osteta senioritalosta tai kerrostalosta yhtään mitään, mutta asumisoikeusasunto on hinnaltaan juuri sopiva ja jää rahaa ehkä kotipalveluiden tai siivous- ikkunanpesujen kustantamiseenkin kuin myös vuokran maksamiseen.

        Asukasrakenteen muutos tarkoittaa ainakin kantakaupungin Hasoissa jotta asukkaiksi ohjautuu myös nuorempaa asukaskuntaa. Nykyisin numerosysteemi suosii immeisiä jotka ovat voineet hakea numeroa 1990 luvun alussa viimeistään.
        Hasot nyt sattuu olemaan toivotuimmat asot ainakin Hgissä.


      • Anonyymi

        Ja mistäköhän tämän repäisit että vanhat asukkaat joutuvat lähtemään jos uusia asoja ei enää rakenneta, vai oletko rakennuttaja itse täällä provoilemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mistäköhän tämän repäisit että vanhat asukkaat joutuvat lähtemään jos uusia asoja ei enää rakenneta, vai oletko rakennuttaja itse täällä provoilemassa.

        Miks vanhat joutuis lähtemään? Uusin Hasoihin tuo asukasrakenteen muutos todennäköisesti tulee vaikuttamaan vuoden 2024 jälkeen haettaviksi tulevissa jos niitä rakennetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tarkoitat asukasrakenteen muuttumisella?

        Juuri siksi tarvitaan asumisoikeusasuntoja koska kaikki eivät ole oikeutettuja tulojensa perusteella asumistukeen mutta toisaalta vuokrat ovat nostettu niin tappiin ettei normaalielämiseen jää juuri mitään.

        Siihen väliin sopii mainiosti aso- asunnot. Itselle mitä mainoin ratkaisu. Varsinkin jos ja kun kaikki aso- sopimukset kieltävät tupakoinnin pihoilla , parvekkeilla ja sisätiloissa. Tätähän ei omistusasunnot takaa millään tavalla. Voit joutua haisuleitten naapuriksi.

        Ratkaisu on hyvä myös monille huonokuntoisissa ja myynnin kannalta hankalilssa omakotitaloissa asuville jotka pyrkivät epätoivoisesti eroon jatkuvia remontteja vaativista omakotitaloistaan ja ovat pienituloisia eläkeläisiä.

        Omakotitalon hinta saattaa pudota niin alas ettei sillä summalla ei osteta senioritalosta tai kerrostalosta yhtään mitään, mutta asumisoikeusasunto on hinnaltaan juuri sopiva ja jää rahaa ehkä kotipalveluiden tai siivous- ikkunanpesujen kustantamiseenkin kuin myös vuokran maksamiseen.

        > vuokrat ovat nostettu niin tappiin ettei normaalielämiseen jää juuri mitään.

        Niin, sehän on kestämätön ajatus, että pitäisi 1) maksaa asuminen itse 2) pitäisi valita asunto JA asuinalue tulojen mukaan.

        Kaikkimullenytheti! Ei voi tyytyä halpaan lähiöyksiöön, kun pääsee suoraan uudempaan tai kalliimmalla alueella sijaitsevaan kaksioon. Kunhan hirttäytyy vuokrasopimukseen ja vielä parempi, kun saa maksatettua osan asumiskuluistaan muilla. Tosin se vuokralla tuhnuttaminen sitten takaa, ettei varallisuutta oikein kerry....

        Sehän on selvä, että asunto on aina Saavutettu Etu, mikä on tässä maassa pyhä asia. Silloinkin, kun on hankittu omiin tarpeisiin / tuloihin nähden liian pramea ja kallis. Jos vuokra rupeaa koittelemaan maksukykyä/halua, on aivan hyvä syy vaatia, että Joku Muu maksaa laskut.

        Näin juoksee sossunelätin ajatus. Joku Muu maksaa laskut, mutta sossunelätti vaatii, että Joku Muu äänestää silti käsi muiden taskussa demareita, jotta tilanne säilyy ennallaan = Joku Muu maksaa laskut taikaseinästä otettavalla rahalla. Sossunelätin ideaaliyhteiskunnassa ei edes tarvi tehdä töitä, kun Joku Muu hoitaa laskut. Tähän päästään äänestämällä demareita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > vuokrat ovat nostettu niin tappiin ettei normaalielämiseen jää juuri mitään.

        Niin, sehän on kestämätön ajatus, että pitäisi 1) maksaa asuminen itse 2) pitäisi valita asunto JA asuinalue tulojen mukaan.

        Kaikkimullenytheti! Ei voi tyytyä halpaan lähiöyksiöön, kun pääsee suoraan uudempaan tai kalliimmalla alueella sijaitsevaan kaksioon. Kunhan hirttäytyy vuokrasopimukseen ja vielä parempi, kun saa maksatettua osan asumiskuluistaan muilla. Tosin se vuokralla tuhnuttaminen sitten takaa, ettei varallisuutta oikein kerry....

        Sehän on selvä, että asunto on aina Saavutettu Etu, mikä on tässä maassa pyhä asia. Silloinkin, kun on hankittu omiin tarpeisiin / tuloihin nähden liian pramea ja kallis. Jos vuokra rupeaa koittelemaan maksukykyä/halua, on aivan hyvä syy vaatia, että Joku Muu maksaa laskut.

        Näin juoksee sossunelätin ajatus. Joku Muu maksaa laskut, mutta sossunelätti vaatii, että Joku Muu äänestää silti käsi muiden taskussa demareita, jotta tilanne säilyy ennallaan = Joku Muu maksaa laskut taikaseinästä otettavalla rahalla. Sossunelätin ideaaliyhteiskunnassa ei edes tarvi tehdä töitä, kun Joku Muu hoitaa laskut. Tähän päästään äänestämällä demareita.

        Kuulehan neropatti, minä kyllä maksan asumiseni ihan itse. En ole eläissäni asumistukea hakenut enkä saanut. Joten voisitko lopettaa tuon vuokralla asuvien tai asossa asuvien toistuvan mollaamisen ja yhteiskunnan eläteiksi leimaamisen?
        Alkaa todella tympimään tuollainen. Tuntuu siltä että et oikeasti tiedä yhtään mistään mitään tai tietosi ovat vahvasti asenteiden värittämiä.


    • Anonyymi

      Hitaskin lopetetaan. Mihinköhän nekin ihmiset?

      • Anonyymi

        Persujen ja kokoomuksen yhteistyö tuottaa pelkkää paskaa. Sen näkee jo heti mihin tällä pyritään. Aso- asumismuodon mahd.lakkauttaminen edustaa pahimman luokan mokaa. Siihen jäi haaveet uudesta asunnosta. Kovan rahan asuntoihin ei ole köyhällä varaa ja vuokralla asuminen tulee liian kalliiksi.
        Todella törkeää touhua.


      • Anonyymi

        Varmaan kadulle? No ei vaine. Kai nyt ihmiset sentään saa asuntonsa pitää ja asua niissä edelleen? Ei ketään kadulle voi heittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persujen ja kokoomuksen yhteistyö tuottaa pelkkää paskaa. Sen näkee jo heti mihin tällä pyritään. Aso- asumismuodon mahd.lakkauttaminen edustaa pahimman luokan mokaa. Siihen jäi haaveet uudesta asunnosta. Kovan rahan asuntoihin ei ole köyhällä varaa ja vuokralla asuminen tulee liian kalliiksi.
        Todella törkeää touhua.

        Aso- järjestelmä sulkee pienituloisimmat ulos? Näin kommentoi Mykkänen perustelematta sanomisiaan mitenkään.
        Pienituloisimmille on olemassa kaupungin vuokra- asunnot joihin eivät suuritulosimmilla ole mitään asiaa vaikka vuokrat ovat matalampia kuin keskimäärin Lumolla ja Satolla., vai onko tarkoitus luoda asuntomarkinat jossa jo pelkkä asunnon saaminen edellyttää parin tonnin maksua vuokrayhtiölle? Käytännössähän jo nyt vuokratakuu on tuo pari tuhatta euroa, ennen kuin edes pääsee vuokra- asuntoon.

        En ymmärrä mihin kokoomus tällä pyrikii? Ei edes mitään perusteluja esitetä.

        Minusta aso- ratkaisu on juuri sopiva, tuo 20 tuhannen euron tai sen allekkin asettuva summa on kohtuullinen useimmille palkkatyötä tekevälle.
        Ongelma on se että sitä summaa ei pääse mielettömien vuokrien johdosta edes kaikki säästämään.
        Suoraan pankista ei kai tuota summaa nykyoloissa korkotason ollessa tätä luokkaa, kannata ehkä ajatella.

        Vuokrayhtiöt itse kannattavuuden nimissä pitävät yllä korkeaa vuokratasoa koska muuten kaikki karkaisivat vuokrakämpistä pois edullisempaan aso- asuntoon.

        Haluaako kokoomus näin epäsuorasti osoittaa taloudellista tukeaan Lumolle tai ahdigossa elävää Satoa kohtaan? Homma peitetään selitellen ettei palvele pienituloisempua ja PAH..
        Vai mistä on kyse?
        Toivottavasti aso- ratkaisu säilyy edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aso- järjestelmä sulkee pienituloisimmat ulos? Näin kommentoi Mykkänen perustelematta sanomisiaan mitenkään.
        Pienituloisimmille on olemassa kaupungin vuokra- asunnot joihin eivät suuritulosimmilla ole mitään asiaa vaikka vuokrat ovat matalampia kuin keskimäärin Lumolla ja Satolla., vai onko tarkoitus luoda asuntomarkinat jossa jo pelkkä asunnon saaminen edellyttää parin tonnin maksua vuokrayhtiölle? Käytännössähän jo nyt vuokratakuu on tuo pari tuhatta euroa, ennen kuin edes pääsee vuokra- asuntoon.

        En ymmärrä mihin kokoomus tällä pyrikii? Ei edes mitään perusteluja esitetä.

        Minusta aso- ratkaisu on juuri sopiva, tuo 20 tuhannen euron tai sen allekkin asettuva summa on kohtuullinen useimmille palkkatyötä tekevälle.
        Ongelma on se että sitä summaa ei pääse mielettömien vuokrien johdosta edes kaikki säästämään.
        Suoraan pankista ei kai tuota summaa nykyoloissa korkotason ollessa tätä luokkaa, kannata ehkä ajatella.

        Vuokrayhtiöt itse kannattavuuden nimissä pitävät yllä korkeaa vuokratasoa koska muuten kaikki karkaisivat vuokrakämpistä pois edullisempaan aso- asuntoon.

        Haluaako kokoomus näin epäsuorasti osoittaa taloudellista tukeaan Lumolle tai ahdigossa elävää Satoa kohtaan? Homma peitetään selitellen ettei palvele pienituloisempua ja PAH..
        Vai mistä on kyse?
        Toivottavasti aso- ratkaisu säilyy edelleen.

        Tai sitten on kyse siitä että yli 55- vuotiailta tullaan edellyttämään tulo- ja omaisuusehtoja kuten muiltakin?
        Tai tarkistetaan tulo- ja omaisuus vuosittain kuten kaupungin vuokra- asunnoissakin? Jos tulot ja omaisuutta on karttunut, kuten peritty tässä välissä vaikka mummonmökin tai palkka on noussut, se on ulos aso- asunnosta ja vuokrajonoon?
        Näin kyykytetään väestöä ja saadaan "oikeaa väestörakennetta kalliisiin vuokrataloihin jotka kärsivät selkeästi asukaspulasta ja siten tulopuolen nihkeydestä.
        .

        Minusta on tärkeää että on erilaisia vaihtoehtoja asumiseen, on kaupungin vuokra- asuntoja ja aso- asuntoja ja omistusasuntoja.
        Omistusasuntoihin ei kaikilla ole varaa, vaikka myisivätkin omistamansa kiinteistön tai omistusasunnon, koska lainakorot ovat sitä luokkaa että taloyhtiön velka nostaa pääomalyhennykset pilviin vaikka hoitovastike olisikin pieni.
        Nykyään myös jo uudiskohteiden myyntihinnat ovat nousseet lähes puolella siitä mitä ne olivat ennen koronaa ja Ukrainan sotaa.
        Eli uuden omistusasunnon ostaminen ja rahoitus ei ole itsestään selvyys omistusasunnoissa asuvillekkaan. Siihen rakoon mahtuu hyvin aso- asunnon hankinta jota nyt ollaan mahdollisesti poistamassa vaihtoehdoista kokonaan? Siihenhän tuo tähtää jos uudiskohteita ei enää rakenneta.
        Kun uusia ei rakenneta, kapenee vaihtoehdot ja vaihtuvuus. Aso- asunnossa asuvat eivät voi vaihtaa uudiskohteeseen jossain muualla Suomessa vaan joutuvat odottamaan ehkä monia vuosia mahdollisesti vapautuvia aso- asuntoja? Viedään selkeästi valinnanvapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai sitten on kyse siitä että yli 55- vuotiailta tullaan edellyttämään tulo- ja omaisuusehtoja kuten muiltakin?
        Tai tarkistetaan tulo- ja omaisuus vuosittain kuten kaupungin vuokra- asunnoissakin? Jos tulot ja omaisuutta on karttunut, kuten peritty tässä välissä vaikka mummonmökin tai palkka on noussut, se on ulos aso- asunnosta ja vuokrajonoon?
        Näin kyykytetään väestöä ja saadaan "oikeaa väestörakennetta kalliisiin vuokrataloihin jotka kärsivät selkeästi asukaspulasta ja siten tulopuolen nihkeydestä.
        .

        Minusta on tärkeää että on erilaisia vaihtoehtoja asumiseen, on kaupungin vuokra- asuntoja ja aso- asuntoja ja omistusasuntoja.
        Omistusasuntoihin ei kaikilla ole varaa, vaikka myisivätkin omistamansa kiinteistön tai omistusasunnon, koska lainakorot ovat sitä luokkaa että taloyhtiön velka nostaa pääomalyhennykset pilviin vaikka hoitovastike olisikin pieni.
        Nykyään myös jo uudiskohteiden myyntihinnat ovat nousseet lähes puolella siitä mitä ne olivat ennen koronaa ja Ukrainan sotaa.
        Eli uuden omistusasunnon ostaminen ja rahoitus ei ole itsestään selvyys omistusasunnoissa asuvillekkaan. Siihen rakoon mahtuu hyvin aso- asunnon hankinta jota nyt ollaan mahdollisesti poistamassa vaihtoehdoista kokonaan? Siihenhän tuo tähtää jos uudiskohteita ei enää rakenneta.
        Kun uusia ei rakenneta, kapenee vaihtoehdot ja vaihtuvuus. Aso- asunnossa asuvat eivät voi vaihtaa uudiskohteeseen jossain muualla Suomessa vaan joutuvat odottamaan ehkä monia vuosia mahdollisesti vapautuvia aso- asuntoja? Viedään selkeästi valinnanvapaus.

        > Minusta on tärkeää että on erilaisia vaihtoehtoja asumiseen, on kaupungin vuokra- asuntoja ja aso- asuntoja ja omistusasuntoja.

        Periaatteessa OK, mutta miksi ei saa kysyä tätä kysymystä:

        Onko OK, että verovaroin pyöritetään lottojärjestelmää, jossa osa onnekkaista saa palkinnon nimeltä "maksata osa asumiskuluistasi muilla"?

        Lotostahan nyt on kyse. Halpoja = valtion/kunnan pohjattomasta säkistä osin kustannettuja asuntoja ei riitä kaikille.

        Kun joku "voittaa lotossa" ja saa verovaroin tuetun asunnon, niin se on tästä eteenpäin Saavutettu Etu, jota ei saa ottaa pois. Perustelu: syntyy ns. kannustinloukku. Totta sekin.... saattaisi porukka ruveta välttelemään palkankorotuksia tai jopa työssäkäyntiä kokonaan. Joten sitten on ihan OK rokottaa omistusasunnossa asuvia kapitalistisikoja, jotta saadaan näiden "lottovoittajien" elämä lokoisaksi?

        Onko OK, että nykysysteemissä tarjotaan kaikenmaailman juopolle ja elämäntapatyöttömillekin asunnot valtakunnan kalleimmilta alueilta.... mistä pienituloisilla ei ole varaa hankkia asuntoa?

        Omistusasuminen on nähty pahana. Ilmiselvästi vassarileirin mukaan siitä syystä, että omistusasujat saattavat äänestää väärin. Joten verovähennysoikeus pois. Mutta sijoittajat saavat kulunsa vähentää ja hyvin on rahaa kaadettu sekä asumistukiin että suoriin rakentamistukiin ja alehintaan myytyihin ja vuokrattuihin tontteihin. Tässä kohtaa ei pätkääkään haittaa, että raha on valunut koti- ja ulkomaisten sijoittajien taskuun. Varmasti poliitikot ovat osansa (lahjukset, omat sijoitusasunnot, sukulaisille ja tutuille järjestetyt asunnot), joten ei tarvitse odottaa muutosta systeemiin.

        Niin, sehän on tietysti selvää, että "lottovoittajien" mielestä halpa vuokra on heidän ikioma Saavutettu Etu, jota ei saa ottaa pois. Lottovoittajia ei kiinnosta pätkääkään, kuka maksaa nousevat kustannukset. Kunhan se on Joku Muu.

        Sitäpaitsi juuri holtittomalla vuokra-asumisen tukemisella on koko asuntomarkkina saatu sekaisin. Ei kauppa ole kokonaan seis eikä pelkästään korkojen nousun vuoksi.

        Korkojen ja muiden kustannusten nousu vain teki vuokraamisesta kannattamatonta. Nollakorkojen aikana vuokraus oli hyvin kannattavaa ja ahneus yllätti. 2000 -luvulla koko tuotantokoneisto on suunnattu tuottamaan maksimimäärä tuhnunpyydyksiä. 90 % pienistä asunnoista meni sijoittajille ja vuokrakennoissa kun ei niin asunnon koolla tai pohjaratkaisun toimivuudella ollut väliä, niin on tuotettu tuhansittain hotellihuonemaisia putkiasuntoja, jotka eivät sovellu juuri muuhun kuin nukkumiseen. Ei tilaa satunnaisille vieraille (huom. eronneet , joiden luona lapset vuoroviikoin), ei tilaa harrastusvälineille tai etätyöläisen työpisteelle. Parhaan tuoton sai rakentamalla mahdollisimman isoja (syvärunkoisia) taloja, joissa on mahdollisimman suuri määrä näitä putkiasuntoja. Ilmeisesti juuri näitä on tarvittu, kun ei ole missään vaiheessa ollut aihetta kyseenalaistaa verovarojen kaatamista moiseen. Koska verovaloillahan nämä oli tarkoitus rahoittaa. Siis asumistuki + kaikki piilotuet (ne alehintaiset tontit ym.)

        Kun yllättäen kannattavuus olikin nollakorkojen varassa, niin nyt ei nämä putkiasunnot kelpaa sijoittajille -> tuhansia asuntoja seisoo tyhjinä ja 2022 aloitettuja kohteita on vielä kesken. Mutta ongelma korjaantuu kaatamalla lisää verovaroja asumisen tukemiseen, ettei kenenkään vuokraa tarvitse nostaa? Koska Saavutettu Etu ja Joku Muu maksaa laskut eikä Jonkun Muun mielipidettä tarvitse kysyä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Minusta on tärkeää että on erilaisia vaihtoehtoja asumiseen, on kaupungin vuokra- asuntoja ja aso- asuntoja ja omistusasuntoja.

        Periaatteessa OK, mutta miksi ei saa kysyä tätä kysymystä:

        Onko OK, että verovaroin pyöritetään lottojärjestelmää, jossa osa onnekkaista saa palkinnon nimeltä "maksata osa asumiskuluistasi muilla"?

        Lotostahan nyt on kyse. Halpoja = valtion/kunnan pohjattomasta säkistä osin kustannettuja asuntoja ei riitä kaikille.

        Kun joku "voittaa lotossa" ja saa verovaroin tuetun asunnon, niin se on tästä eteenpäin Saavutettu Etu, jota ei saa ottaa pois. Perustelu: syntyy ns. kannustinloukku. Totta sekin.... saattaisi porukka ruveta välttelemään palkankorotuksia tai jopa työssäkäyntiä kokonaan. Joten sitten on ihan OK rokottaa omistusasunnossa asuvia kapitalistisikoja, jotta saadaan näiden "lottovoittajien" elämä lokoisaksi?

        Onko OK, että nykysysteemissä tarjotaan kaikenmaailman juopolle ja elämäntapatyöttömillekin asunnot valtakunnan kalleimmilta alueilta.... mistä pienituloisilla ei ole varaa hankkia asuntoa?

        Omistusasuminen on nähty pahana. Ilmiselvästi vassarileirin mukaan siitä syystä, että omistusasujat saattavat äänestää väärin. Joten verovähennysoikeus pois. Mutta sijoittajat saavat kulunsa vähentää ja hyvin on rahaa kaadettu sekä asumistukiin että suoriin rakentamistukiin ja alehintaan myytyihin ja vuokrattuihin tontteihin. Tässä kohtaa ei pätkääkään haittaa, että raha on valunut koti- ja ulkomaisten sijoittajien taskuun. Varmasti poliitikot ovat osansa (lahjukset, omat sijoitusasunnot, sukulaisille ja tutuille järjestetyt asunnot), joten ei tarvitse odottaa muutosta systeemiin.

        Niin, sehän on tietysti selvää, että "lottovoittajien" mielestä halpa vuokra on heidän ikioma Saavutettu Etu, jota ei saa ottaa pois. Lottovoittajia ei kiinnosta pätkääkään, kuka maksaa nousevat kustannukset. Kunhan se on Joku Muu.

        Sitäpaitsi juuri holtittomalla vuokra-asumisen tukemisella on koko asuntomarkkina saatu sekaisin. Ei kauppa ole kokonaan seis eikä pelkästään korkojen nousun vuoksi.

        Korkojen ja muiden kustannusten nousu vain teki vuokraamisesta kannattamatonta. Nollakorkojen aikana vuokraus oli hyvin kannattavaa ja ahneus yllätti. 2000 -luvulla koko tuotantokoneisto on suunnattu tuottamaan maksimimäärä tuhnunpyydyksiä. 90 % pienistä asunnoista meni sijoittajille ja vuokrakennoissa kun ei niin asunnon koolla tai pohjaratkaisun toimivuudella ollut väliä, niin on tuotettu tuhansittain hotellihuonemaisia putkiasuntoja, jotka eivät sovellu juuri muuhun kuin nukkumiseen. Ei tilaa satunnaisille vieraille (huom. eronneet , joiden luona lapset vuoroviikoin), ei tilaa harrastusvälineille tai etätyöläisen työpisteelle. Parhaan tuoton sai rakentamalla mahdollisimman isoja (syvärunkoisia) taloja, joissa on mahdollisimman suuri määrä näitä putkiasuntoja. Ilmeisesti juuri näitä on tarvittu, kun ei ole missään vaiheessa ollut aihetta kyseenalaistaa verovarojen kaatamista moiseen. Koska verovaloillahan nämä oli tarkoitus rahoittaa. Siis asumistuki kaikki piilotuet (ne alehintaiset tontit ym.)

        Kun yllättäen kannattavuus olikin nollakorkojen varassa, niin nyt ei nämä putkiasunnot kelpaa sijoittajille -> tuhansia asuntoja seisoo tyhjinä ja 2022 aloitettuja kohteita on vielä kesken. Mutta ongelma korjaantuu kaatamalla lisää verovaroja asumisen tukemiseen, ettei kenenkään vuokraa tarvitse nostaa? Koska Saavutettu Etu ja Joku Muu maksaa laskut eikä Jonkun Muun mielipidettä tarvitse kysyä!

        " Halpoja = valtion/kunnan pohjattomasta säkistä osin kustannettuja asuntoja ei riitä kaikille."

        Kertoisitko vähän lisää miltä osin valtio/lunta tukee näitä asuntoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " Halpoja = valtion/kunnan pohjattomasta säkistä osin kustannettuja asuntoja ei riitä kaikille."

        Kertoisitko vähän lisää miltä osin valtio/lunta tukee näitä asuntoja

        Taikaseinästä on lapioitu rahaa ainakin näiden rakentamiseen.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Asumisoikeusasunto
        https://www.asumisoikeus.fi/fi/ajankohtaista/asumisoikeus-on-valtion-tukeman-asuntotuotannon-kovassa-ytimessa

        Ja AINA kun puhutaan "yleishyödyllisistä" rahanpesukoneista, niin kaikenlaiset piilotuet ovat mukana kuvioissa

        - korvamerkitään tontteja "yleishyödyllisille", jottei näiden tarvise rakentamispaikosta kilpailla
        - myydään tontteja elle markkinahinnan
        - vuokrataan tontti alle markkinahinnan

        Joskus on jaeltu remonttitukiakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taikaseinästä on lapioitu rahaa ainakin näiden rakentamiseen.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Asumisoikeusasunto
        https://www.asumisoikeus.fi/fi/ajankohtaista/asumisoikeus-on-valtion-tukeman-asuntotuotannon-kovassa-ytimessa

        Ja AINA kun puhutaan "yleishyödyllisistä" rahanpesukoneista, niin kaikenlaiset piilotuet ovat mukana kuvioissa

        - korvamerkitään tontteja "yleishyödyllisille", jottei näiden tarvise rakentamispaikosta kilpailla
        - myydään tontteja elle markkinahinnan
        - vuokrataan tontti alle markkinahinnan

        Joskus on jaeltu remonttitukiakin.

        Edelleenkään et kertonut miten sitä rahaa on lapioitu.

        Kun kerrat tunnut tietävän, että rahaa on lapioitu niin kertoisitko vihdoin, että miten tämä tuki annetaan.

        En tiedä yhtäkään ASO-kohdetta jolle olisi myyty tontti, ei markkinahintaan eikä alle.
        Tontivuokrissa kyllä ASO-kohteet saa alennusta, mutta siihen ei siis kunta lapioi rahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleenkään et kertonut miten sitä rahaa on lapioitu.

        Kun kerrat tunnut tietävän, että rahaa on lapioitu niin kertoisitko vihdoin, että miten tämä tuki annetaan.

        En tiedä yhtäkään ASO-kohdetta jolle olisi myyty tontti, ei markkinahintaan eikä alle.
        Tontivuokrissa kyllä ASO-kohteet saa alennusta, mutta siihen ei siis kunta lapioi rahaa.

        Niin, kun jätetään joku maksu perimättä, niin vassarit voi selittää, ettei kyseessä ole mikään tuki.

        Kaikki alle markkinahintojen myynnit ja vuokraamiset ovat piilotukea. Nekin tällä tavoin kunnan kassaan saamatta jääneet tulot täytyy jollain muulla tavalla korvata, koska harvampi kunta ns. piehtaroi rahassa.

        Sossunelättien mielestä tässä ei tietenkään ole mitään ongelma, koska Joku Muu maksaa / raha tulee taikaseinästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, kun jätetään joku maksu perimättä, niin vassarit voi selittää, ettei kyseessä ole mikään tuki.

        Kaikki alle markkinahintojen myynnit ja vuokraamiset ovat piilotukea. Nekin tällä tavoin kunnan kassaan saamatta jääneet tulot täytyy jollain muulla tavalla korvata, koska harvampi kunta ns. piehtaroi rahassa.

        Sossunelättien mielestä tässä ei tietenkään ole mitään ongelma, koska Joku Muu maksaa / raha tulee taikaseinästä.

        Sinä kirjoitit "Taikaseinästä on lapioitu rahaa ainakin näiden rakentamiseen"

        Ja sitten kirjoitat, että kun asoyhtiö maksaa vuokraa tontista niin siinä raha siirtyy kaupungilta asoyhtiölle.

        Sulla on pettämätön logiikka.
        Seuraavaksi sä kai lasket tueksi myös sen kun asoasukas on valtiolla tai kunnalla töissä niin asukkaan palkka on suoraa tukea asoasumiseen.

        Ja kaupunki lappaa tukea asoasumiseen kun bussilipun hinta on vain 3,2 euroa kun se voisi olla 6,3euroa.

        Ei hyvää päivää, mistä näitä oikein sikiää ja MIKSI.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä kirjoitit "Taikaseinästä on lapioitu rahaa ainakin näiden rakentamiseen"

        Ja sitten kirjoitat, että kun asoyhtiö maksaa vuokraa tontista niin siinä raha siirtyy kaupungilta asoyhtiölle.

        Sulla on pettämätön logiikka.
        Seuraavaksi sä kai lasket tueksi myös sen kun asoasukas on valtiolla tai kunnalla töissä niin asukkaan palkka on suoraa tukea asoasumiseen.

        Ja kaupunki lappaa tukea asoasumiseen kun bussilipun hinta on vain 3,2 euroa kun se voisi olla 6,3euroa.

        Ei hyvää päivää, mistä näitä oikein sikiää ja MIKSI.

        Sossunelätin logiikalla kyseessä ei ole mikään tuki, jos jollekin yleishyödylliselle rahanpesukoneelle myydään tai vuokrataan tontti 50 % alennuksella verrattuna markkinahintoihin.

        Ei ole tukea, kun ei ole siirretty lanttiakaan kaupungin kassasta pois. On vain jätetty rahaa perimättä.

        Kyllä tämä kaupungin kanssan kannalta on ihan sama asia kuin periä ensin täysi markkinahinta, vaikka 1 M€, minkä jälkeen lahjoitetaan 0,5 M€ pois

        Toki tuollainen rahan lahjoittaminen voisi aiheuttaa kysymyksiä etenkin kunnan budjetin ollessa jo muutoinkin miinuksella. Mutta se, että jätetään maksuja perimättä on sossunelättien mielestä ihan OK, vaikka lopputulos on täysin sama = kassa entistä pahemmin miinuksella.

        Sossunelättejä ei miinusmerkkinen budjetti ikinä haittaa. Se on aina jonkun muun ongelma eli saa seuraava hallitus maksaa laskut ja ottaa siitä ilosta rapaa niskaan. Ja ylipäätään kulut kuuluu kattaa kuppaamalla kapitalistisikoja, siis työssäkäyviä ja etenkin omistusasujia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sossunelätin logiikalla kyseessä ei ole mikään tuki, jos jollekin yleishyödylliselle rahanpesukoneelle myydään tai vuokrataan tontti 50 % alennuksella verrattuna markkinahintoihin.

        Ei ole tukea, kun ei ole siirretty lanttiakaan kaupungin kassasta pois. On vain jätetty rahaa perimättä.

        Kyllä tämä kaupungin kanssan kannalta on ihan sama asia kuin periä ensin täysi markkinahinta, vaikka 1 M€, minkä jälkeen lahjoitetaan 0,5 M€ pois

        Toki tuollainen rahan lahjoittaminen voisi aiheuttaa kysymyksiä etenkin kunnan budjetin ollessa jo muutoinkin miinuksella. Mutta se, että jätetään maksuja perimättä on sossunelättien mielestä ihan OK, vaikka lopputulos on täysin sama = kassa entistä pahemmin miinuksella.

        Sossunelättejä ei miinusmerkkinen budjetti ikinä haittaa. Se on aina jonkun muun ongelma eli saa seuraava hallitus maksaa laskut ja ottaa siitä ilosta rapaa niskaan. Ja ylipäätään kulut kuuluu kattaa kuppaamalla kapitalistisikoja, siis työssäkäyviä ja etenkin omistusasujia.

        Ei kai täällä kukaan ole väittänyt etteikö ASOa tuettaisi, vai onko?

        Sen sijaan sinä väitit "Taikaseinästä on lapioitu rahaa ainakin näiden rakentamiseen"
        ja vieläkään et ole kertonut milloin miten missä ja kenelle sitä rahaa on annettu.

        Ainoa mitä löysit on alennus tontinvuokrassa. Sama alennus annetaan myöskin omistusaunnoille(hitas).

        Niin, että suuret on puheet, mutta pienet on näytöt.


    • Anonyymi

      ...

    • Anonyymi

      Tilastoilla on helppo osoittaa, että asumisoikeusasuminen on asukkaalle kaikista edullisin asumismuoto. Tämä tieto löytyy Aran vuosittain julkaisemista tilastoista.

      Myöskään asumistukia eikä korkotukia kohdistu asumisoikeusasuntoihin läheskään niin paljon kuin esimerkiksi vuokra-asuntoihin. Yksi suurimpia asumisen tukia on vuosittain omistusasuntojen myyntivoittojen verovapaus. Tämän poistamisella voitaisiin kerätä valtion kassaan jopa miljardi euroa vuosittain.

      On ymmärrettävää, että kokoomukselta ei löydy rohkeutta omistusasumisen veroetujen poistamiseen, joka kohdistuisi erityisesti Kokoomuksen äänestäjiin. Olisi kuitenkin älyllisesti rehellistä perustella myös tätä linjausta, kun vähävaraisia aiotaan tällä tavalla ruoskia.

      Sat sapienti!

      • Anonyymi

        Asuminen on halpaa, kun joku muu maksaa laskut. Raha tulee taikaseinästä, joten on ihan OK vaatia aina vaan lisää etuuksia. Huoli pois, koska TuhlariSanna meille opetti, että Joku Muu maksaa aina laskut.


      • Anonyymi

        Ei Aso-asuminen mitenkään edullista ole jos katsoo asiaa pitkällä tähtäimellä. Asossa maksat käyttövastikkeen kautta paitsi hoitovastikkeessa tyypillisesti perittävät maksut myös rahoitusvastiketta, jolla katetaan mm lainan korot ja lyhennykset. Silti asunto säilyy Asoyhtiön omaisuutena, toisin kuin käy omistusasunnon kohdalla joka siirtyy ihmisen omaksi omaisuudeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Aso-asuminen mitenkään edullista ole jos katsoo asiaa pitkällä tähtäimellä. Asossa maksat käyttövastikkeen kautta paitsi hoitovastikkeessa tyypillisesti perittävät maksut myös rahoitusvastiketta, jolla katetaan mm lainan korot ja lyhennykset. Silti asunto säilyy Asoyhtiön omaisuutena, toisin kuin käy omistusasunnon kohdalla joka siirtyy ihmisen omaksi omaisuudeksi.

        Oletko laskemut omistusasunnon kustannuksiin omat remontit joita on vain pakko joskus tehdä. Lisäksi tulee taloyhtiön lainat ja remontointikulut jos ostat vanhemmasta talosta asunnon.
        Putkirempat, julkisivu- ja ikkunarempat, ilkivalkasta johtuvat kustannukset jne. Omaa kotia toki saa laittaa mielensä mukaan, sama koskee kuulema aso- asuntojakin. Asossa saat remppatarvikkeet ilmaiseksi ( maalaus tai tapetointi) mutta teet työt itse. Omistusasunnossa voit toki muokata keittiökalusteita mielesi mukaan, mutta kuten on monta kertaa todettu, jos myyt , ei myynnin vuoksi kannata tehdä mitään remontteja koska ostajia ratkaisusi ei välttämättä miellytä.
        Asoissa sama juttu, alkuperäisen versioon joutuu palaittamaan ellet asu kuolemaasi asti asunnossa. Itsellä on useita kymmeniä tuhansia mennyt remontteihin, keittiökalusteet on uusittu, kylpyhuone on uusittu, lattiamateriaalit on uusittu,väliovet on uusittu.
        Järkyttävästi mennyt rahaa eikä niitä rahoja saa koskaan takaisin,koska asunnon arvo laskee aina talon vanhetessa
        . Lisäksi olen maksanut julkisivu, ikkuna ja monia muita remontteja joiden yhteissumma on mieletön. Enkä tule saamaan koskaan takaisin niitä summia myynnin yhteydessä.
        Keittiökalusteet eivät ole ikuisia kuten ei moni muukaan asia asunnossa. Keittiön kodinkoneet on myös uusittu , ne kaikki lisätään kokonaiskustannuksiin.
        Aso- ja vuokrataloissa talon omistajaytiö uusii kaiken, myös kodinkoneet liesiä myöden. Asujan vastuu on vain asua siististi, asiallisesti ja huoltaa, siivota asutoa asianmukaisesti, aivan kuten omistusasunnossakin.
        Se ero on että omistusasunnoissa asuva ei joudu vastaamaan taloyhtiölle siitä että pilaa asunnon elämällä siivottomasti, tai tupakoi naapureista välittämättä. Eli pilaa myös naapurin parveseinämät tupakoimalla. Tai ylipäätään pilaa taloyhtiön vastuualueisiin kuuluvaa kuten juuri parvekeseinämät ja tekee sen vielä naapurin parvekkeellekin.

        Tässä tupakointiasiassa aso taas menee selkeästi ohi omistusasunnon. Omistusasunnoissa kun saa vapaasti pilata naapuriensa elämänlaadun joutumatta vastuuseen yhtään mistään. Asoissa on tupakointi kielletty, mitä taas ei ole omistusasunnoissa. Siellä saa tehdä lähes mitä huvittaa järjestyssääntöjen rajoissa. Myös tupakouda parvekkeella, sisätiloissa asunnossa ja pihalla heittäen tumpit minne sattuu. Karvaita kokemuksia on senkin vapauden seurauksista itselle.
        Siksi päädyin aso- asuntoon, en minkään muun vuoksi. Naapureiden
        tupakoinnin vuoksi. Ei auta vaikka omistaisit asuntosi, silti naapurit määräävät asuntosi ilmanlaadun ja viihtyvyyden. Se pystytkö siellä viihtymään vai et. Olet pelkän alivuokralaisen asemassa jos taloyhtiön hallitus ja osa asukkaista isännöitsijä mukaan lukien koostuu kusipäisistä tupakoijien suosijoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko laskemut omistusasunnon kustannuksiin omat remontit joita on vain pakko joskus tehdä. Lisäksi tulee taloyhtiön lainat ja remontointikulut jos ostat vanhemmasta talosta asunnon.
        Putkirempat, julkisivu- ja ikkunarempat, ilkivalkasta johtuvat kustannukset jne. Omaa kotia toki saa laittaa mielensä mukaan, sama koskee kuulema aso- asuntojakin. Asossa saat remppatarvikkeet ilmaiseksi ( maalaus tai tapetointi) mutta teet työt itse. Omistusasunnossa voit toki muokata keittiökalusteita mielesi mukaan, mutta kuten on monta kertaa todettu, jos myyt , ei myynnin vuoksi kannata tehdä mitään remontteja koska ostajia ratkaisusi ei välttämättä miellytä.
        Asoissa sama juttu, alkuperäisen versioon joutuu palaittamaan ellet asu kuolemaasi asti asunnossa. Itsellä on useita kymmeniä tuhansia mennyt remontteihin, keittiökalusteet on uusittu, kylpyhuone on uusittu, lattiamateriaalit on uusittu,väliovet on uusittu.
        Järkyttävästi mennyt rahaa eikä niitä rahoja saa koskaan takaisin,koska asunnon arvo laskee aina talon vanhetessa
        . Lisäksi olen maksanut julkisivu, ikkuna ja monia muita remontteja joiden yhteissumma on mieletön. Enkä tule saamaan koskaan takaisin niitä summia myynnin yhteydessä.
        Keittiökalusteet eivät ole ikuisia kuten ei moni muukaan asia asunnossa. Keittiön kodinkoneet on myös uusittu , ne kaikki lisätään kokonaiskustannuksiin.
        Aso- ja vuokrataloissa talon omistajaytiö uusii kaiken, myös kodinkoneet liesiä myöden. Asujan vastuu on vain asua siististi, asiallisesti ja huoltaa, siivota asutoa asianmukaisesti, aivan kuten omistusasunnossakin.
        Se ero on että omistusasunnoissa asuva ei joudu vastaamaan taloyhtiölle siitä että pilaa asunnon elämällä siivottomasti, tai tupakoi naapureista välittämättä. Eli pilaa myös naapurin parveseinämät tupakoimalla. Tai ylipäätään pilaa taloyhtiön vastuualueisiin kuuluvaa kuten juuri parvekeseinämät ja tekee sen vielä naapurin parvekkeellekin.

        Tässä tupakointiasiassa aso taas menee selkeästi ohi omistusasunnon. Omistusasunnoissa kun saa vapaasti pilata naapuriensa elämänlaadun joutumatta vastuuseen yhtään mistään. Asoissa on tupakointi kielletty, mitä taas ei ole omistusasunnoissa. Siellä saa tehdä lähes mitä huvittaa järjestyssääntöjen rajoissa. Myös tupakouda parvekkeella, sisätiloissa asunnossa ja pihalla heittäen tumpit minne sattuu. Karvaita kokemuksia on senkin vapauden seurauksista itselle.
        Siksi päädyin aso- asuntoon, en minkään muun vuoksi. Naapureiden
        tupakoinnin vuoksi. Ei auta vaikka omistaisit asuntosi, silti naapurit määräävät asuntosi ilmanlaadun ja viihtyvyyden. Se pystytkö siellä viihtymään vai et. Olet pelkän alivuokralaisen asemassa jos taloyhtiön hallitus ja osa asukkaista isännöitsijä mukaan lukien koostuu kusipäisistä tupakoijien suosijoista.

        Yo. laskelmasta jäi kokonaan pois omistusasuntoon sidottu pääoma. Jos tuolle pääomalle lasketaan tuotto niin omistusasumisessa se jää alhaiseksi. Parempia tuottokohteita löytyy pilvinpimein ja niillä tuotoilla maksaa kevyesti ASO-asuntojen vuokran ja jää vielä bensarahaa päälle.
        Otetaan esimerkki 43m2 hitas 254000e, ASOssa omaosuus lainasta on 15% eli pääomaksi jää 215000e. Tuolle pääomalle saa pörssissä helposti 5% osinkotuoton. Sijoittamalla tuon 215000 asunnon sijasta pörssiin saa sillä 895euron kuukausituoton eli tuolla maksaa jo minkä tahansa 43 neliöisen ASOn vuokran ja kun muistaa vielä sen, että sen Hitaksenkin vuokra on 288e/kk niin voi vaan todeta että voi sitä reppanaa joka on ostanut oman asunnon.
        Toki omistusasumisessa on se hyvä puoli että voi esim tupakoida eikä joudu kaikkien elämälle yliallergisten vouhottajien alistamaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yo. laskelmasta jäi kokonaan pois omistusasuntoon sidottu pääoma. Jos tuolle pääomalle lasketaan tuotto niin omistusasumisessa se jää alhaiseksi. Parempia tuottokohteita löytyy pilvinpimein ja niillä tuotoilla maksaa kevyesti ASO-asuntojen vuokran ja jää vielä bensarahaa päälle.
        Otetaan esimerkki 43m2 hitas 254000e, ASOssa omaosuus lainasta on 15% eli pääomaksi jää 215000e. Tuolle pääomalle saa pörssissä helposti 5% osinkotuoton. Sijoittamalla tuon 215000 asunnon sijasta pörssiin saa sillä 895euron kuukausituoton eli tuolla maksaa jo minkä tahansa 43 neliöisen ASOn vuokran ja kun muistaa vielä sen, että sen Hitaksenkin vuokra on 288e/kk niin voi vaan todeta että voi sitä reppanaa joka on ostanut oman asunnon.
        Toki omistusasumisessa on se hyvä puoli että voi esim tupakoida eikä joudu kaikkien elämälle yliallergisten vouhottajien alistamaksi.

        Tuntuu olevan ainoa omistusasumisen valtti tuo tupakointi. 😆😂


    • Anonyymi

      Tota asoissakin tupakoidaan valitettavasti, ainakin TA-asunnoilla ei vanhemmissa asunnoissa ole savuttomuusvaatimusta jos on tehnyt sopimuksen ennen x-ajankohtaa. Itse vuokraihanuudesta tänne muutettaessa kerkesin hetken hengähtää ilosta ettei kämppä käryä röökille jatkuvaan. Noh nyt on alakerran naapuri keksinyt, että terdelläkin voi polttaa, aiemmin kävi talon edessä röökillä. Toki nää tupakkapaikatkin on vähän vitsi, kun moni polttelee suoraan pääoven katoksen alla, en kadehdi suoraan siinä yläpuolella asuvia.

      Toi uusien asojen tukemisen lopettaminen pistää miettimään, että mitä vanhoille asokämpille käy. Onko edessä niiden muuttaminen vuokra-asunnoiksi vai mikä. Riittääkö nykyiset vastikkeet korjauskulujen kattamiseen. TA:lla on myös vuokra-asuntoja eli ne päätyisi varmaan suoraan siihen ratkaisuun. Toki tämän vuoden vastikekorotus oli jo aika reipas, saa nähdä mitä postia syksyllä tulee ensi vuotta koskien.

      Ne jotka naureskelee vuokra-asuntojen ongelmille eivät ole ilmeisesti osuneet sellaisten sankareiden naapureiksi, missä elämä on laiffia 24/7 ja huonekalut lentää, mölyä riittää ja röökikin toki palaa sen 24/7. Vuokralla asuu tavallisia rauhallisiakin ihmisiä, mutta mutta jos on varaa ason kautta ostaa optio vähän rauhallisempaan elämään, niin ymmärrän kyllä tämän.

      Toi heitto että aso syrjii pientuloisia on yhtä fiksua kuin että omistusasuminen ja autojen omistaminenkin syrjii pienituloisia. Toivottavasti tämä muutos ei mene läpi.

      • Anonyymi

        Ymmärtääkseni asoasuntoja ei voi muuttaa yksipuolisesti noin vain vuokra- asunnoiksi koska miten käy sille summalle jonka asoasunnon ostaja on kerran maksanut? Saako hän sen takaisin indeksillä korotettuna vai hyvitetäänkö se vuokranmaksussa? Toisaalta, mitä järkeä siinäkään on? . Hyvin, hyvin yksipuolista saneluahan se edustaa.
        Oletan että asuntomarkkinoilla on muutoinkin hiljaista nyt ja tauko rakentamisessa koskee kaikkia.
        Tutkailtuani uusien omistusasuntojen ennakkomarkkinointi ilmoituksia havaitsin että yllättävän moni uudiskohde on savuton eli ilmoitetaan jo heti alun alkaen , että tupakointi on kielletty parvekkeilla ja asunnoissa ja jopa talon tontillakin, mikä viittaa siihen että vihdoinkin myös tulevat taloyhtiöt panostavat terveelliseen asuinympäristöön ja yleiseen asumisviihtyvyyteen ja siihen että kaikilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan. Tämä on todella merkittävä muutos vanhaan , koska näyttöä on siitä ettei yksityisten ihmisten kykyyn huomioida naapurinsa voi luottaa lainkaan. Tupakoivat eivät siihen kykene, eivätkä pysty tupakoinniltaan huomioimaan naapureitaan.
        Kaupunkien välillä voi jopa tulla kilpailuvaltti siitä että taloyhtiöt ovat täysin savuttomia. Ainakin Tampereella on moni uudiskohde savuton, , miten lie muualla Suomessa.
        Uudet vuokrasopimukset ja ason vaihdot edellyttävät nykyään savuttomuuteen sitoutumista. Hason kaikkki kohteet muuttuvat savuttomiksi, mikä onkin erittäin hyvä uutinen. Toki jos todella huono tuuri käy, naapuri osoittautuukin tupakoivaksi mikä käytännössä tarkoittaa sitä että on iso riski ostaa vanhasta talosta asoasunto tai mennä niihin vuokralle. Uusissa lähtökohtaisesti se että tupakointi luetaan sopimusrikkomukseksi ja johtaa irtisanomiseen.

        Vuosia tupakansavusta kärsineenä en voi olla tyytyväisempi tästä uudesta linjauksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtääkseni asoasuntoja ei voi muuttaa yksipuolisesti noin vain vuokra- asunnoiksi koska miten käy sille summalle jonka asoasunnon ostaja on kerran maksanut? Saako hän sen takaisin indeksillä korotettuna vai hyvitetäänkö se vuokranmaksussa? Toisaalta, mitä järkeä siinäkään on? . Hyvin, hyvin yksipuolista saneluahan se edustaa.
        Oletan että asuntomarkkinoilla on muutoinkin hiljaista nyt ja tauko rakentamisessa koskee kaikkia.
        Tutkailtuani uusien omistusasuntojen ennakkomarkkinointi ilmoituksia havaitsin että yllättävän moni uudiskohde on savuton eli ilmoitetaan jo heti alun alkaen , että tupakointi on kielletty parvekkeilla ja asunnoissa ja jopa talon tontillakin, mikä viittaa siihen että vihdoinkin myös tulevat taloyhtiöt panostavat terveelliseen asuinympäristöön ja yleiseen asumisviihtyvyyteen ja siihen että kaikilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan. Tämä on todella merkittävä muutos vanhaan , koska näyttöä on siitä ettei yksityisten ihmisten kykyyn huomioida naapurinsa voi luottaa lainkaan. Tupakoivat eivät siihen kykene, eivätkä pysty tupakoinniltaan huomioimaan naapureitaan.
        Kaupunkien välillä voi jopa tulla kilpailuvaltti siitä että taloyhtiöt ovat täysin savuttomia. Ainakin Tampereella on moni uudiskohde savuton, , miten lie muualla Suomessa.
        Uudet vuokrasopimukset ja ason vaihdot edellyttävät nykyään savuttomuuteen sitoutumista. Hason kaikkki kohteet muuttuvat savuttomiksi, mikä onkin erittäin hyvä uutinen. Toki jos todella huono tuuri käy, naapuri osoittautuukin tupakoivaksi mikä käytännössä tarkoittaa sitä että on iso riski ostaa vanhasta talosta asoasunto tai mennä niihin vuokralle. Uusissa lähtökohtaisesti se että tupakointi luetaan sopimusrikkomukseksi ja johtaa irtisanomiseen.

        Vuosia tupakansavusta kärsineenä en voi olla tyytyväisempi tästä uudesta linjauksesta.

        Nämä kaikelle allergiset ihmiset asettavat itsensä muiden yläpuolelle unohtaen muiden asumismukavuuden.
        "ja siihen että kaikilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan" Ei se, että jotkut saavat luulosairauksiinsa vedoten oman tahtonsa läpi tarkoita sitä, että kaikkilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan.
        Onneksi löytyy vielä taloja joissa saa tupakoida. JA HYVÄ NIIN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä kaikelle allergiset ihmiset asettavat itsensä muiden yläpuolelle unohtaen muiden asumismukavuuden.
        "ja siihen että kaikilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan" Ei se, että jotkut saavat luulosairauksiinsa vedoten oman tahtonsa läpi tarkoita sitä, että kaikkilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan.
        Onneksi löytyy vielä taloja joissa saa tupakoida. JA HYVÄ NIIN.

        Tupakanhajun aistiminen ei edusta luulosairautta vaan on todistettavissa ja todettavissa oleva asia jo josta kärsii nykypäivänä luvattoman moni kerrostalossa asuva. Minä iloitsen siitä että vihdoin ja viimein se kärsimys monilta päättyy. Tupakoivat itse eivät aina valitettavasti kykene iloitsemaan toisten hyvinvoinnin puolesta, mikä tietenkin on valitettavaa.


      • Anonyymi

        Asuntosäätiö vuokraa aso-asunnot, joihin sitten tulee ketjupolttajia vuokralaisiksi, jotka häätävät aso-asukkaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä kaikelle allergiset ihmiset asettavat itsensä muiden yläpuolelle unohtaen muiden asumismukavuuden.
        "ja siihen että kaikilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan" Ei se, että jotkut saavat luulosairauksiinsa vedoten oman tahtonsa läpi tarkoita sitä, että kaikkilla asukkailla olisi hyvä olla omassa kodissaan.
        Onneksi löytyy vielä taloja joissa saa tupakoida. JA HYVÄ NIIN.

        Missä on taloja joissa saa tupakoida, ja kenen luvalla. Ei ainakaan terveydensuojelulain perusteella. Eri asia on välittääkö joku "aso-yhteisö" kuten esimerkiksi asuntosäätiö asiasta.
        Hyvä että loppuu aso-järjestelmän tukeminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on taloja joissa saa tupakoida, ja kenen luvalla. Ei ainakaan terveydensuojelulain perusteella. Eri asia on välittääkö joku "aso-yhteisö" kuten esimerkiksi asuntosäätiö asiasta.
        Hyvä että loppuu aso-järjestelmän tukeminen.

        Omistuspohjaisissa taloyhtiöissä valitettavasti saa edelleen tupakoida , niissä vanhemmissa taloyhtiöissä siis.
        Uudet taloyhtiöt ovat jo ottaneet onneksi linjauksen että kaikkien muidenkin kuin tupakoivien on pystyttävä viihtymään omistamassaan asunnossa. Tätä eivät kaikki tupakoivat vain siedä , mutta pakottavat kaikki muut sopeutumaan omaan elämäntapaansa., eli elämään tupakankatkujen keskellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on taloja joissa saa tupakoida, ja kenen luvalla. Ei ainakaan terveydensuojelulain perusteella. Eri asia on välittääkö joku "aso-yhteisö" kuten esimerkiksi asuntosäätiö asiasta.
        Hyvä että loppuu aso-järjestelmän tukeminen.

        Terveydensuojelulailla ei oikeasti tee yhtään mitään. Itse odotan koska pääsen muutamaan taloon jossa tupakointi on kielletty. Saa pitää parveketta auki läpi yön pelkäämättä että savut tulevat sisälle. Vain selkeä kielto ja sanktiot, ne ratkaisevat. Ei voi enää vedota siihen ettei ole kielletty tupakointia. Se luetaan sopimusrikkomukseksi ja johtaa asunnosta irtisanomiseen.
        Eikä katkut leviä rappukäytävään ja siitä sisätiloihin tai rakenteidenkaan kautta. Kiitos mm. Tampeeelle ja uusille perustetuille taloyhtiöille tupakoimattomien huomioimisesta. Tätä linjausta on odotettu kauan ja hartaasti.


    • Anonyymi

      > Vaihtoehdoksi jää meille sitten vain vuokralla asuminen

      Niin, omistusasuntohan ei ole vaihtoehto, koska silloin pitäisi maksaa asumiskulut itse ja sehän tarkoittaisi, että olisi pitänyt kouluttautua (eikä vaan vetää kaverien kanssa röökiä koulun lähimetsikössä) jne.

      • Anonyymi

        Ei, vaan vaihtoehto on tupakointipaikan vaihto. Se ei ole nää parveke eikä asunnon sisätilat vaan joko taloyhtiön tontin ulkopuolella oleva alue tai piha- alueelle rakennettu tupakointipaikka. Tupakoida siis saa edelleen mutta toisaalla , silloin tupakointi ei aiheuta haittaa muille samassa talossa asuville kuten naapureille.
        Jos sitten miettii että tämä on hankalaa, voi tupakoinin ajoittaa siihen kun käy muutoinkin ulkona. Ketjupolttajille tämä tulee olemaan hankalaa, mutta toisaalta tupakan voi myös korvata nikotiinipurkalla , suusuihkeella, imeskelytabletilla tai nuuskalla. Vaihtoehtoja löytyy
        .
        Monissa taloissa on myös muuten sähkötupakankin polttaminen kielletty. Siitäkin tulee katkuja.


      • Anonyymi

        Asumisoikeusasunnossa asuva maksaa myös itse asumisensa. Vai oletatko automaattiasetuksin että kaikki nostavat asumistukea?
        Jokin on pielessä kommentoinnissasi, joko et tiedä yhtään mitään ja kuvittelet tietäväsi tai sinulla on asennevamma. Kummastahan on sinun tapauksessasi kyse?


    • Anonyymi

      Miksi niitä joilla on rahaa melkein asunnon hinnan panttimaksuun, pitäisi tukea ara-järjestelmällä? Sitten vielä vaaditaan että aso-asunnot pitäisi olla vain "paremmalle väelle".

      • Anonyymi

        Kuka on väittänyt että aso - asunnot ovat paremmalle väelle.
        Jos onnistuu säästämään hiukan yli 20-30 tuhatta euroa, tai puolet siitä ja loput pankkilainaa ja pääsee asumisoikeusasuntoon, niin mitä vikaa siinä on?
        Jos haluat omistusasunnon sinulla täytyy olla vähintäänn kolminkertainen määrä rahaa ja sittenmin jäät vielä velkaa reippaasti yli satatuhatta euroa. Kenellä pienituloisella tähän on varaa? Ei minulla ainakaan.
        Siksi juuri asumisoikeusasunto on omiaan mm. minunlaisilleni. Kuten tuolla on jo todettu, vuokrataso on täysin kohtuuton muun muassa matalapalkka- aloilla työskenteleville ihmisille, usein ovat naisia kuten lähihoitajia, hoiva- avustajia, laitoshuoltajia , siistijöitä jne.
        Yleensä parit selviävät asumiskustannuksista helpommin ellei jompi kumpi tai kumpikin joudu työttömäksi. Sitten on vain otettava vastaan mikä tahansa työ jonka tuntee hallitsevansa. Vaikka mennä laitoshuoltajaksi tai siivoamaan kouluja.
        Nyt on vain niin että hallitus leikkaa aikuiskoulutuksestakin joten uuteen ammattiin kouluttautuminen voi tyssätä siihen paikkaan.
        Monesti tuo aikuiskoulutus on mahdollistanut uudelleen kouluttautumisen aloille joissa on työvoimapulaa kuten sairaalat, hoivakodit, vanhainkodit, palvelutalot jne.


      • Anonyymi

        Kuka on väittänyt että aso - asunnot ovat paremmalle väelle. Toki siellä voi mahdollisesti asua rauhallisempaa porukkaa koska kaikesta metelöinnists ja tihutyöstä joutuu vastuuseen. Omistusasunnoissa saa rellestää ja pilata mm.tupakoimalla ketjussa asuntonsa tai vaikka millä tavalla taloyhtiön puuttumatta asiaan.
        Saa jopa tehdä naapurinsa elämästä helvetillistä jos haluaa, pelkästään asumalla vuorausi toisensa jälkeen parvekkeella tai pihalla tupakalla.
        Taloyhtiön hallitus voi olla täysin kuutamoporukkaa, välinpitämätöntä, kostonhaluista tai jopa umpirasistista joka ei välitä kaikista asukkaistaan millään tavalla.
        Kokemusta on todella hirviömäisestä taloyhtiön hallituksesta. Niin h*** llisiä ettei mitään rajaa.
        Jos onnistuu säästämään hiukan yli 20-30 tuhatta euroa, tai puolet siitä ja loput pankkilainaa ja pääsee asumisoikeusasuntoon, niin mitä vikaa siinä on?
        Jos haluat omistusasunnon sinulla täytyy olla vähintään - siis vähintään , kolminkertainen määrä rahaa ja sittenkiån jäät vielä velkaa reippaasti toistasataa tuhatta euroa.

        Kenellä pienituloisella tähän on varaa? Ei minulla ainakaan. Ja sitten jos huonosti käy, ostat tupakoinin sallivasta taloyhtiöstä asunnon ja kärsit vuosikymmeniä toisten " asun omassa kämpässä ja teen mitä haluan" - asenteesta.
        Siksi juuri asumisoikeusasunto on omiaan mm. minunlaisilleni.
        Ja tämän järjetelmän aikoo kokoomus muka rutata maanrakoon.
        Ei onnistu. Vastaan tullaan pistämään kaikin voimin. Vaika mielenosoituksilla tai kansalaisadresseilla ja vetoomuksilla.
        Kokkarit eivät minun elämääni tule kurjistamaan yhtään enempää, eikä rasistit.😠🤨


      • Anonyymi

        Pidät ilmeisesti heitä liian rikkaina? Suomessa ei saa olla muita kuin niitä jotka omstavat asuntonsa ja niitä jotka asuvat vuokralla. Äärioikeistolle tyypilistä kansan kahtiajakoa. On ne omillaan toimeen tulevat ja ne sossun elätit?
        Kummallinen ihmiskäsitys sinulla, jotenkin on kyllä, niin musta- valkoinen ja rajoittunut ja hyvin tuomitseva ja toisia latistava. Minkähänlainen kotikasvatus sinulla on ollut?

        Ei minkäänlaista tai olet saanut hyväksyntää vanhemmiltasi vain jos olet täyttänyt heidät vaatimuksensa ja toiveensa? Muutoin sinusta ei ole oikein pidetty ellet menesty koulussa, ole urheilulinen ja edusta vanhempiesi hyvää taloudellista ja " sivistyksellistä" asemaa?

        Rakkaudelle ja kiintymykselle on aina esitetty ehtoja joita et ole koskaan voinut täyttää?


    • Anonyymi

      Kysykää vaikka Orpolta niin vastaus on , kansa halusi äänestämällä tätä muutosta.

    • Anonyymi

      Aso asunnoissa asuu , no hiukan vähävaraista sakkia. Joiilla ei ole kuin se "pieni vuokra maksaa".Ei ole sitten vara ostaa taloa eikä tuloja.On erittäin tervetullutta että asuinsijoittajat maksaa kokonaan koiran koppinsa.Ja kaikille ihmisille löytyy asunto, yhteiskunnan täytyy huolehtia kaikista ihmisistä,Koti on asia mikä takaa myös sen että voi käydä töissä, koulussa, esim.Oulun kaupungilla ei ole Aran vuokra asuntoja ihan tavallisia ihmsiä ohjataan haisevalle patjalle Kenttätien palvelukeskukseen, jossa saa pelkästään nukkua yön yli.Niin ,onhan tässä valtava ongelma.Vuokra asuntoja tarvitaan juurikin vähävaraisille,että ihmiset saa elämänsä kuntoon.Ei tiedä mitä sanoa näille 29 neliön unelmien vuokraajille, valoisa koirankoppi, noloa.Sellaisia asuntoja tulisi vuokrata 200e/kssa, eikä maksattaa mitään kuluja yhteiskunnalla.Ja erittäin hyvä että parempituloiset lentää pellolle Aran asunnoista.Nyt alkaa palikat loksahdella paikalleen.Suosittelen ostmaan oman talon, ja puhumaan asiallisesti myös heikompi-osaista!!!!! Asenteissa on kyllä korjaamista.

    • Anonyymi

      Ministeri Mykkänen on käyttänyt perusteluina asotuotannon lopettamiseen, että siinä ei tuki kohdennu oikein sitä eniten tarvitseville.

      Entä omistusasuntojen myyntivoiton verovapaus? Tämä tukihan kohdentuu kaikkein rikkaimmille eli omistusasunnon omaaville. Tuen saavat kaikki, jotka ovat asuneet vähintään kaksi vuotta omistamassaan asunnossa. Mistään tarveharkinnasta ei ole tietoakaan. Todennäköisesti varsin moni omistusasujista kuitenkin äänestää kokoomusta.

      Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asunnon hankinta- ja myyntihinnan erotus on helposti jopa satoja tuhansia euroja. Jos tämä myyntivoitto verotettaisiin, niin yhdestäkin asuntokaupasta saattaisi kertyä jopa yli satatuhatta euroa verotuottoja yhteiskunnalle.

      Vuodessa suomalainen yhteiskunta saisi satoja ellei miljardeja euroja lisää verotuloja. Tämä olisi hyvä keino lisätä verotuloja, mutta ilmeisesti nykytilanteessa poliittisesti käyttökelvoton.

      Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

      • Anonyymi

        Yhteiskunnan meno on nykyisin mätää ja surkeaa. Tuo niljakas tuijottava Mykkänen on ketkun oloinen, tosi "ympäristö"ministeri kun ei halua rajoittaa metsien hakkuutakaan.


    • Anonyymi

      Bwahahahahaa Welcome to HELLL!!!!!

    • Anonyymi

      Asot voisi olla hyvä vaihtoehto pienituloisille, jos valtio takaisi heille lainan asomaksuun. Nykytilanteessa pienituloinen ei saa välttämättä lainaa uudiskohteiden suuriin asomaksuihin ja korkeisiin lainan korkoihin. Kaikki varakkaat eläkeläiset ja hyvin tienaavat keski-ikäiset sitten täyttävät nämä asot.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe