Tuuvinki...

Anonyymi-ap

Tuuvinki

Tuuvinki perunasta Loppilaisittain.

Tuuvinki valmistetaan kypsennettäessä helposti hajoavista jauhoisista perunoista. Kun perunat hajoaa kypsennetteässä, niin silloin niiden kuoriminen on työlästä ja tulee melkoiset kuorimistappiot. Jauhoiset perunat tuleeekin kuoria raakoina, niin silloin vältetään suurimmat kuorimis ja keittotappiot. Jos haluaa olla tarkka, niin silloin tarkka kokki keittää kuoret erikseen ja lisää kuorien keittoveden soseeseen ja todella tarkka kokki painelee kuorien perunamassan siivilän läpi soseeseen. Kuoret voi hauduttaa myös maidossa ja maito soseeseen ja kuorien painelu siivilän läpi.
Aidosti imellettyyn tuuvinkiin ei lisätä siirappia eikä mitään muutakaan makeutusta. Maku saadaan aidosti imeltämällä. Valmistaminen on varsin helppoa, kun pitää huolen, että tuuvingin lämpötila ei pääse laskemaan liian alhaiseksi.

Näistä valmistuu tuuvinki:

4-5 desilitraa vettä perunoiden kypsentämiseen. Älä lisää suolaa keittoveteen
2½ kg jauhoisia, usein kypsennettäessä hajoavia perunoita
6 ruokalusikallista vehnäjauhoja
70 g voita
noin 0,8 litraa maitoa, lisää maito vähitellen nin että saat sakeahkon vellimäisen soseen - tarvittava maidon määrä voi vaihdella runsaastikin. Myös keittoveden määrä vaikuttaa tarvittavan maidon määrään.
2 teelusikallista suolaa Jos haluat, niin tuuvingin voit maustaa muskotilla tai maun mukaan jollain muulla sopivalla mausteella.

Tuuvingin valmistusohje:

Pese ja kuori kypsennettäessä helposti hajoavat perunat kattilaan. Pilko perunat kattilaan lohkoiksi tai kuutioiksi. Isot perunat saattaa olla sisävikaisia. Älä lisää suolaa keittoveteen koska suola haittaa imeltymistä.

Kypsennä perunat täysin kypsiksi noin 4-5 desilitrassa vettä. Huomaa että vesi jää tuuvinkiin. Soseuta kuumat perunat suoraan keittoveteen, niin että saat sakean tuuvinkisoseen.

Jäähdytä sose noin 70 - 75 asteiseksi. 78 asteessa ja kuumemmassa jauhot menettää lopullisesti imeltymistehon - "jauhot palaa".

Lisää jauhot 70 - 75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Jos sose tuntuu liian sakealta, ohenna sosetta tarvittaessa vähän yli 70 asteisella vedellä. Laita kansi kattilaan.

Imeltäminen: Laita tuuvinkikattila noin 70 asteiseen - tai vähän kuumempaan uuniin. Anna tuuvingin imeltyä noin 4 - 5 tuntia välillä sekoittaen.

Lisää imeltyneeseen tuuvinkiin voi siivuina sulamaan - tuuvingin lämpö riittää hyvin voin sulattamiseen. Lisää tuuvinkiin maitoa niin että saat sakean vellimäisen - notkean puuromaisen tuuvingin. Jos haluat, niin tässä vaiheessa voit maustaa tuuvingin, mutta mausta hillitysti, esimerkiksi muskotilla. Tuuvingin voit jättää myös maustamatta. Lisää suola. Sekoita tuuvinki tasaiseksi.

Laita tuuvinki kunnolliseen voideltuun uunivuokaan. Lisää tuuvingin pinnalle muutamia voinokareita. Paista tuuvinkia aluksi noin 190 - 200 asteisessa uunissa. Kun tuuvingin pinta saa hiukan väriä ja tuuvinki alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 120-130 asteeseen, niin tuuvingin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa tuuvinkia täysiä vuokia. Kun paistat tuuvinkia täysiä vuokia matalassa lämpötilassa, niin tuuvinki ei kuivu, ei kuoretu liian voimakkaasti ja ei korppuunnu. Näin saat erinomaisen mehevän tuuvingin
Paista tuuvinkia noin 3 - 4 tuntia.

3

770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä ne Heinonen &Hatakka järjestää eläväiselle torille Lopen perunafestarit kun oikein ehdottelet kuntaan. Ohjelmassa rupista perunaa ja Einarin mopo.

      • Anonyymi

        Hyvä että joku jaksaa näitä tapahtumia ideoida ja organisoida. Aika hiljaista olisi jos näitä puuhatyyppejä ei olisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      51
      2254
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      25
      1008
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      962
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      873
    6. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      54
      863
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      121
      842
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      773
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      753
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      749
    Aihe