Tuuvinki...

Anonyymi-ap

Tuuvinki

Tuuvinki perunasta Loppilaisittain.

Tuuvinki valmistetaan kypsennettäessä helposti hajoavista jauhoisista perunoista. Kun perunat hajoaa kypsennetteässä, niin silloin niiden kuoriminen on työlästä ja tulee melkoiset kuorimistappiot. Jauhoiset perunat tuleeekin kuoria raakoina, niin silloin vältetään suurimmat kuorimis ja keittotappiot. Jos haluaa olla tarkka, niin silloin tarkka kokki keittää kuoret erikseen ja lisää kuorien keittoveden soseeseen ja todella tarkka kokki painelee kuorien perunamassan siivilän läpi soseeseen. Kuoret voi hauduttaa myös maidossa ja maito soseeseen ja kuorien painelu siivilän läpi.
Aidosti imellettyyn tuuvinkiin ei lisätä siirappia eikä mitään muutakaan makeutusta. Maku saadaan aidosti imeltämällä. Valmistaminen on varsin helppoa, kun pitää huolen, että tuuvingin lämpötila ei pääse laskemaan liian alhaiseksi.

Näistä valmistuu tuuvinki:

4-5 desilitraa vettä perunoiden kypsentämiseen. Älä lisää suolaa keittoveteen
2½ kg jauhoisia, usein kypsennettäessä hajoavia perunoita
6 ruokalusikallista vehnäjauhoja
70 g voita
noin 0,8 litraa maitoa, lisää maito vähitellen nin että saat sakeahkon vellimäisen soseen - tarvittava maidon määrä voi vaihdella runsaastikin. Myös keittoveden määrä vaikuttaa tarvittavan maidon määrään.
2 teelusikallista suolaa Jos haluat, niin tuuvingin voit maustaa muskotilla tai maun mukaan jollain muulla sopivalla mausteella.

Tuuvingin valmistusohje:

Pese ja kuori kypsennettäessä helposti hajoavat perunat kattilaan. Pilko perunat kattilaan lohkoiksi tai kuutioiksi. Isot perunat saattaa olla sisävikaisia. Älä lisää suolaa keittoveteen koska suola haittaa imeltymistä.

Kypsennä perunat täysin kypsiksi noin 4-5 desilitrassa vettä. Huomaa että vesi jää tuuvinkiin. Soseuta kuumat perunat suoraan keittoveteen, niin että saat sakean tuuvinkisoseen.

Jäähdytä sose noin 70 - 75 asteiseksi. 78 asteessa ja kuumemmassa jauhot menettää lopullisesti imeltymistehon - "jauhot palaa".

Lisää jauhot 70 - 75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Jos sose tuntuu liian sakealta, ohenna sosetta tarvittaessa vähän yli 70 asteisella vedellä. Laita kansi kattilaan.

Imeltäminen: Laita tuuvinkikattila noin 70 asteiseen - tai vähän kuumempaan uuniin. Anna tuuvingin imeltyä noin 4 - 5 tuntia välillä sekoittaen.

Lisää imeltyneeseen tuuvinkiin voi siivuina sulamaan - tuuvingin lämpö riittää hyvin voin sulattamiseen. Lisää tuuvinkiin maitoa niin että saat sakean vellimäisen - notkean puuromaisen tuuvingin. Jos haluat, niin tässä vaiheessa voit maustaa tuuvingin, mutta mausta hillitysti, esimerkiksi muskotilla. Tuuvingin voit jättää myös maustamatta. Lisää suola. Sekoita tuuvinki tasaiseksi.

Laita tuuvinki kunnolliseen voideltuun uunivuokaan. Lisää tuuvingin pinnalle muutamia voinokareita. Paista tuuvinkia aluksi noin 190 - 200 asteisessa uunissa. Kun tuuvingin pinta saa hiukan väriä ja tuuvinki alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 120-130 asteeseen, niin tuuvingin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa tuuvinkia täysiä vuokia. Kun paistat tuuvinkia täysiä vuokia matalassa lämpötilassa, niin tuuvinki ei kuivu, ei kuoretu liian voimakkaasti ja ei korppuunnu. Näin saat erinomaisen mehevän tuuvingin
Paista tuuvinkia noin 3 - 4 tuntia.

2

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä ne Heinonen &Hatakka järjestää eläväiselle torille Lopen perunafestarit kun oikein ehdottelet kuntaan. Ohjelmassa rupista perunaa ja Einarin mopo.

      • Anonyymi

        Hyvä että joku jaksaa näitä tapahtumia ideoida ja organisoida. Aika hiljaista olisi jos näitä puuhatyyppejä ei olisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe