Osittain tummunut jauheliha

Anonyymi-ap

Kun paketissa otettaessa näkyy että jauhelihassa on tummuneita kohtia jotka ei ole punaisia niin alkanut pilaantumaan, yleensä myös selvä haju ihmiselle jolla on hajuaisti tarkka, norm. Tehkääpä vertailu että on kaksi pakettia toisessa useita päiviä, juuri kaupasta tuotu.

Jauheliha ei pysynyt kunnossa viimeiseen käyttöpäivään. Teurastamon jälkeen alkaa muutokset, jos kylmäketju ei toimi ja lämpötilat riittävän kylmiä kaupan hyllyyn asti. Ei auta vaikka kotona olisi riittävän kylmä jääkaappi.

Paketteja saatetaan säilyttää pakattuna ja kuljetella eri aikoja eikä auton kylmätilassa moni mittaa paketin lämpötilaa!

K marketissa oli liian lämpimiä paketteja ja eroja hyllyn eri osissa joista soitin kauppiaalle että säädä lämpötilat kuntoon.
Nämä avohyllyt on muutenkin älyttömiä, kylmä ilma laskeutuu lattialle, tuhlaavat energiaa. Kotijääkaapin kylmäilma valuu jokaisella oven avauksella pois.

Kun maksetaan jauhelihasta tälläisiä hintoja niin vaadi että ne pysyy kunnossa.

14

583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jauheliha on luonnostaan harmaata, vain veri ja myrkyt tekee punaiseksi.

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        💋 ­­­N­­y­­m­­f­o­m­­­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      En osta kaasupakattuja jauhelihoja. Kaupastaa saa juuri jauhettua jauhelihaa, joka käytetään ruuaksi heti. Ei ole harmaata, eikä haise pahalle.

      • Anonyymi

        "Myoglobiini reagoi ilman hapen kanssa ja siksi tuoreenkin lihan väri muuttuu nopeasti esimerkiksi pakkauksen avaamisen, lihan leikkaamisen tai jauhamisen jälkeen. Lihan pinta on yleensä kirkkaamman punainen kuin sisäosat, sillä pinta on kosketuksessa hapen kanssa. Lihan sisäosa, jossa happea ei ole juuri lainkaan on väriltään tumman purppuranpunainen.

        Kun esimerkiksi lämpötila nousee lihaa kypsennettäessä, lihan proteiinit alkavat denaturoitua ja väri muuttuu harmaaksi. Lihan säilytyslämpötila vaikuttaa siihen, kuinka pitkään raaka liha säilyy punaisena. Mitä kylmemmässä lihaa säilyttää sitä kauemmin väri säilyy punaisena. Lihaksesta irtoava lihaneste on punertavaa siihen liuenneen myoglobiinin takia.

        Lihan värin muutos ei huononna tai muuta lihan ravintosisältöä. Sillä ei ole myöskään vaikutusta makuun ellei kyseessä ole pilaantumisesta johtuvat värin muutokset. Lihan värin muuttuminen ruskeaksi on normaalia ja liha on turvallista ravintoa. Jos raa'an lihan pinta on harmaa tai vihertävä, väri saattaa myös olla merkki huonosta jopa syömäkelvottomasta laadusta varsinkin, jos on aihetta epäillä lihan säilytysolosuhteita ja/tai kylmäketjun katkeamista. Tällöin pilaantumisen voi yleensä huomata muistakin selkeistä merkeistä, kuten maku- ja hajuvirheistä."
        https://www.lihatiedotus.fi/ruokaa-lihasta/lihan-valinta-ja-ostaminen/lihan-vari.html

        Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Myoglobiini reagoi ilman hapen kanssa ja siksi tuoreenkin lihan väri muuttuu nopeasti esimerkiksi pakkauksen avaamisen, lihan leikkaamisen tai jauhamisen jälkeen. Lihan pinta on yleensä kirkkaamman punainen kuin sisäosat, sillä pinta on kosketuksessa hapen kanssa. Lihan sisäosa, jossa happea ei ole juuri lainkaan on väriltään tumman purppuranpunainen.

        Kun esimerkiksi lämpötila nousee lihaa kypsennettäessä, lihan proteiinit alkavat denaturoitua ja väri muuttuu harmaaksi. Lihan säilytyslämpötila vaikuttaa siihen, kuinka pitkään raaka liha säilyy punaisena. Mitä kylmemmässä lihaa säilyttää sitä kauemmin väri säilyy punaisena. Lihaksesta irtoava lihaneste on punertavaa siihen liuenneen myoglobiinin takia.

        Lihan värin muutos ei huononna tai muuta lihan ravintosisältöä. Sillä ei ole myöskään vaikutusta makuun ellei kyseessä ole pilaantumisesta johtuvat värin muutokset. Lihan värin muuttuminen ruskeaksi on normaalia ja liha on turvallista ravintoa. Jos raa'an lihan pinta on harmaa tai vihertävä, väri saattaa myös olla merkki huonosta jopa syömäkelvottomasta laadusta varsinkin, jos on aihetta epäillä lihan säilytysolosuhteita ja/tai kylmäketjun katkeamista. Tällöin pilaantumisen voi yleensä huomata muistakin selkeistä merkeistä, kuten maku- ja hajuvirheistä."
        https://www.lihatiedotus.fi/ruokaa-lihasta/lihan-valinta-ja-ostaminen/lihan-vari.html

        Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.

        Onneksi se kaupan takahuonetiloissa jauhettu ja katkeamaton kylmäketju pitää jauhelihan punaisena, eikä harmaanruskeana. Jos en ehdi valmistaa tätä ei kaasupakattua jauhelihaa heti samana päivänä, siinä voi jo seuraavana päivänä olla harmaanruskea väri ja aistittavissa joskus myös hajua. Tuore juuri jauhettu jauheliha on lähestulkoon hajutonta ja punertavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi se kaupan takahuonetiloissa jauhettu ja katkeamaton kylmäketju pitää jauhelihan punaisena, eikä harmaanruskeana. Jos en ehdi valmistaa tätä ei kaasupakattua jauhelihaa heti samana päivänä, siinä voi jo seuraavana päivänä olla harmaanruskea väri ja aistittavissa joskus myös hajua. Tuore juuri jauhettu jauheliha on lähestulkoon hajutonta ja punertavaa.

        Kyllä, verta vaan joukkoon niin näyttää tuoreelta :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, verta vaan joukkoon niin näyttää tuoreelta :)

        Sain juuri suoraan hirvimetsältä jauhettua hirveä. Kovin oli punaista. Meillä myös lapsuudessani pidettiin possua, joka jouluksi teurastettuiin. Senkin liha oli punaista. Niin että syö sinä vain harmaata lihaa, minä en syö. Syön lihan tuoreena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Myoglobiini reagoi ilman hapen kanssa ja siksi tuoreenkin lihan väri muuttuu nopeasti esimerkiksi pakkauksen avaamisen, lihan leikkaamisen tai jauhamisen jälkeen. Lihan pinta on yleensä kirkkaamman punainen kuin sisäosat, sillä pinta on kosketuksessa hapen kanssa. Lihan sisäosa, jossa happea ei ole juuri lainkaan on väriltään tumman purppuranpunainen.

        Kun esimerkiksi lämpötila nousee lihaa kypsennettäessä, lihan proteiinit alkavat denaturoitua ja väri muuttuu harmaaksi. Lihan säilytyslämpötila vaikuttaa siihen, kuinka pitkään raaka liha säilyy punaisena. Mitä kylmemmässä lihaa säilyttää sitä kauemmin väri säilyy punaisena. Lihaksesta irtoava lihaneste on punertavaa siihen liuenneen myoglobiinin takia.

        Lihan värin muutos ei huononna tai muuta lihan ravintosisältöä. Sillä ei ole myöskään vaikutusta makuun ellei kyseessä ole pilaantumisesta johtuvat värin muutokset. Lihan värin muuttuminen ruskeaksi on normaalia ja liha on turvallista ravintoa. Jos raa'an lihan pinta on harmaa tai vihertävä, väri saattaa myös olla merkki huonosta jopa syömäkelvottomasta laadusta varsinkin, jos on aihetta epäillä lihan säilytysolosuhteita ja/tai kylmäketjun katkeamista. Tällöin pilaantumisen voi yleensä huomata muistakin selkeistä merkeistä, kuten maku- ja hajuvirheistä."
        https://www.lihatiedotus.fi/ruokaa-lihasta/lihan-valinta-ja-ostaminen/lihan-vari.html

        Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.

        ”Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.”

        Lihan punainen väri tulee myoglobiinista, johon on sitoutunut happea. Ei siis verestä. Kun liha vanhenee, happi lähtee pois ja myoglobiinin väri muuttuu harmaanruskeaksi. Typen oksidit voivat sitoutua myoglobiiniin, jolloin ne muodostavat pysyvän sidoksen ja näin kypsäkin liha on punaista. Typpeä myoglobiiniin saadaan esimerkiksi nitriittisuolasta, grillauksessa tai sellerinsiemenillä ja muilla runsaasti typpeä sisältävillä luontaisilla aineilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.”

        Lihan punainen väri tulee myoglobiinista, johon on sitoutunut happea. Ei siis verestä. Kun liha vanhenee, happi lähtee pois ja myoglobiinin väri muuttuu harmaanruskeaksi. Typen oksidit voivat sitoutua myoglobiiniin, jolloin ne muodostavat pysyvän sidoksen ja näin kypsäkin liha on punaista. Typpeä myoglobiiniin saadaan esimerkiksi nitriittisuolasta, grillauksessa tai sellerinsiemenillä ja muilla runsaasti typpeä sisältävillä luontaisilla aineilla.

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain juuri suoraan hirvimetsältä jauhettua hirveä. Kovin oli punaista. Meillä myös lapsuudessani pidettiin possua, joka jouluksi teurastettuiin. Senkin liha oli punaista. Niin että syö sinä vain harmaata lihaa, minä en syö. Syön lihan tuoreena.

        Tottakai se tuoreena on punaista, mutta yleensä liha riiputetaan, eikä ole enää punaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti

        Jauhelihassa sitä ei käytetä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe