Osittain tummunut jauheliha

Anonyymi-ap

Kun paketissa otettaessa näkyy että jauhelihassa on tummuneita kohtia jotka ei ole punaisia niin alkanut pilaantumaan, yleensä myös selvä haju ihmiselle jolla on hajuaisti tarkka, norm. Tehkääpä vertailu että on kaksi pakettia toisessa useita päiviä, juuri kaupasta tuotu.

Jauheliha ei pysynyt kunnossa viimeiseen käyttöpäivään. Teurastamon jälkeen alkaa muutokset, jos kylmäketju ei toimi ja lämpötilat riittävän kylmiä kaupan hyllyyn asti. Ei auta vaikka kotona olisi riittävän kylmä jääkaappi.

Paketteja saatetaan säilyttää pakattuna ja kuljetella eri aikoja eikä auton kylmätilassa moni mittaa paketin lämpötilaa!

K marketissa oli liian lämpimiä paketteja ja eroja hyllyn eri osissa joista soitin kauppiaalle että säädä lämpötilat kuntoon.
Nämä avohyllyt on muutenkin älyttömiä, kylmä ilma laskeutuu lattialle, tuhlaavat energiaa. Kotijääkaapin kylmäilma valuu jokaisella oven avauksella pois.

Kun maksetaan jauhelihasta tälläisiä hintoja niin vaadi että ne pysyy kunnossa.

14

1999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jauheliha on luonnostaan harmaata, vain veri ja myrkyt tekee punaiseksi.

      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        💋 ­­­N­­y­­m­­f­o­m­­­a­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      En osta kaasupakattuja jauhelihoja. Kaupastaa saa juuri jauhettua jauhelihaa, joka käytetään ruuaksi heti. Ei ole harmaata, eikä haise pahalle.

      • Anonyymi

        "Myoglobiini reagoi ilman hapen kanssa ja siksi tuoreenkin lihan väri muuttuu nopeasti esimerkiksi pakkauksen avaamisen, lihan leikkaamisen tai jauhamisen jälkeen. Lihan pinta on yleensä kirkkaamman punainen kuin sisäosat, sillä pinta on kosketuksessa hapen kanssa. Lihan sisäosa, jossa happea ei ole juuri lainkaan on väriltään tumman purppuranpunainen.

        Kun esimerkiksi lämpötila nousee lihaa kypsennettäessä, lihan proteiinit alkavat denaturoitua ja väri muuttuu harmaaksi. Lihan säilytyslämpötila vaikuttaa siihen, kuinka pitkään raaka liha säilyy punaisena. Mitä kylmemmässä lihaa säilyttää sitä kauemmin väri säilyy punaisena. Lihaksesta irtoava lihaneste on punertavaa siihen liuenneen myoglobiinin takia.

        Lihan värin muutos ei huononna tai muuta lihan ravintosisältöä. Sillä ei ole myöskään vaikutusta makuun ellei kyseessä ole pilaantumisesta johtuvat värin muutokset. Lihan värin muuttuminen ruskeaksi on normaalia ja liha on turvallista ravintoa. Jos raa'an lihan pinta on harmaa tai vihertävä, väri saattaa myös olla merkki huonosta jopa syömäkelvottomasta laadusta varsinkin, jos on aihetta epäillä lihan säilytysolosuhteita ja/tai kylmäketjun katkeamista. Tällöin pilaantumisen voi yleensä huomata muistakin selkeistä merkeistä, kuten maku- ja hajuvirheistä."
        https://www.lihatiedotus.fi/ruokaa-lihasta/lihan-valinta-ja-ostaminen/lihan-vari.html

        Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Myoglobiini reagoi ilman hapen kanssa ja siksi tuoreenkin lihan väri muuttuu nopeasti esimerkiksi pakkauksen avaamisen, lihan leikkaamisen tai jauhamisen jälkeen. Lihan pinta on yleensä kirkkaamman punainen kuin sisäosat, sillä pinta on kosketuksessa hapen kanssa. Lihan sisäosa, jossa happea ei ole juuri lainkaan on väriltään tumman purppuranpunainen.

        Kun esimerkiksi lämpötila nousee lihaa kypsennettäessä, lihan proteiinit alkavat denaturoitua ja väri muuttuu harmaaksi. Lihan säilytyslämpötila vaikuttaa siihen, kuinka pitkään raaka liha säilyy punaisena. Mitä kylmemmässä lihaa säilyttää sitä kauemmin väri säilyy punaisena. Lihaksesta irtoava lihaneste on punertavaa siihen liuenneen myoglobiinin takia.

        Lihan värin muutos ei huononna tai muuta lihan ravintosisältöä. Sillä ei ole myöskään vaikutusta makuun ellei kyseessä ole pilaantumisesta johtuvat värin muutokset. Lihan värin muuttuminen ruskeaksi on normaalia ja liha on turvallista ravintoa. Jos raa'an lihan pinta on harmaa tai vihertävä, väri saattaa myös olla merkki huonosta jopa syömäkelvottomasta laadusta varsinkin, jos on aihetta epäillä lihan säilytysolosuhteita ja/tai kylmäketjun katkeamista. Tällöin pilaantumisen voi yleensä huomata muistakin selkeistä merkeistä, kuten maku- ja hajuvirheistä."
        https://www.lihatiedotus.fi/ruokaa-lihasta/lihan-valinta-ja-ostaminen/lihan-vari.html

        Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.

        Onneksi se kaupan takahuonetiloissa jauhettu ja katkeamaton kylmäketju pitää jauhelihan punaisena, eikä harmaanruskeana. Jos en ehdi valmistaa tätä ei kaasupakattua jauhelihaa heti samana päivänä, siinä voi jo seuraavana päivänä olla harmaanruskea väri ja aistittavissa joskus myös hajua. Tuore juuri jauhettu jauheliha on lähestulkoon hajutonta ja punertavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi se kaupan takahuonetiloissa jauhettu ja katkeamaton kylmäketju pitää jauhelihan punaisena, eikä harmaanruskeana. Jos en ehdi valmistaa tätä ei kaasupakattua jauhelihaa heti samana päivänä, siinä voi jo seuraavana päivänä olla harmaanruskea väri ja aistittavissa joskus myös hajua. Tuore juuri jauhettu jauheliha on lähestulkoon hajutonta ja punertavaa.

        Kyllä, verta vaan joukkoon niin näyttää tuoreelta :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, verta vaan joukkoon niin näyttää tuoreelta :)

        Sain juuri suoraan hirvimetsältä jauhettua hirveä. Kovin oli punaista. Meillä myös lapsuudessani pidettiin possua, joka jouluksi teurastettuiin. Senkin liha oli punaista. Niin että syö sinä vain harmaata lihaa, minä en syö. Syön lihan tuoreena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Myoglobiini reagoi ilman hapen kanssa ja siksi tuoreenkin lihan väri muuttuu nopeasti esimerkiksi pakkauksen avaamisen, lihan leikkaamisen tai jauhamisen jälkeen. Lihan pinta on yleensä kirkkaamman punainen kuin sisäosat, sillä pinta on kosketuksessa hapen kanssa. Lihan sisäosa, jossa happea ei ole juuri lainkaan on väriltään tumman purppuranpunainen.

        Kun esimerkiksi lämpötila nousee lihaa kypsennettäessä, lihan proteiinit alkavat denaturoitua ja väri muuttuu harmaaksi. Lihan säilytyslämpötila vaikuttaa siihen, kuinka pitkään raaka liha säilyy punaisena. Mitä kylmemmässä lihaa säilyttää sitä kauemmin väri säilyy punaisena. Lihaksesta irtoava lihaneste on punertavaa siihen liuenneen myoglobiinin takia.

        Lihan värin muutos ei huononna tai muuta lihan ravintosisältöä. Sillä ei ole myöskään vaikutusta makuun ellei kyseessä ole pilaantumisesta johtuvat värin muutokset. Lihan värin muuttuminen ruskeaksi on normaalia ja liha on turvallista ravintoa. Jos raa'an lihan pinta on harmaa tai vihertävä, väri saattaa myös olla merkki huonosta jopa syömäkelvottomasta laadusta varsinkin, jos on aihetta epäillä lihan säilytysolosuhteita ja/tai kylmäketjun katkeamista. Tällöin pilaantumisen voi yleensä huomata muistakin selkeistä merkeistä, kuten maku- ja hajuvirheistä."
        https://www.lihatiedotus.fi/ruokaa-lihasta/lihan-valinta-ja-ostaminen/lihan-vari.html

        Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.

        ”Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.”

        Lihan punainen väri tulee myoglobiinista, johon on sitoutunut happea. Ei siis verestä. Kun liha vanhenee, happi lähtee pois ja myoglobiinin väri muuttuu harmaanruskeaksi. Typen oksidit voivat sitoutua myoglobiiniin, jolloin ne muodostavat pysyvän sidoksen ja näin kypsäkin liha on punaista. Typpeä myoglobiiniin saadaan esimerkiksi nitriittisuolasta, grillauksessa tai sellerinsiemenillä ja muilla runsaasti typpeä sisältävillä luontaisilla aineilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Mieluummin turvallisen harmaata jauhelihaa tai tummaa lihaa kuin keinotekoisen punaista nitriitillä tai verellä värjättyä.”

        Lihan punainen väri tulee myoglobiinista, johon on sitoutunut happea. Ei siis verestä. Kun liha vanhenee, happi lähtee pois ja myoglobiinin väri muuttuu harmaanruskeaksi. Typen oksidit voivat sitoutua myoglobiiniin, jolloin ne muodostavat pysyvän sidoksen ja näin kypsäkin liha on punaista. Typpeä myoglobiiniin saadaan esimerkiksi nitriittisuolasta, grillauksessa tai sellerinsiemenillä ja muilla runsaasti typpeä sisältävillä luontaisilla aineilla.

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sain juuri suoraan hirvimetsältä jauhettua hirveä. Kovin oli punaista. Meillä myös lapsuudessani pidettiin possua, joka jouluksi teurastettuiin. Senkin liha oli punaista. Niin että syö sinä vain harmaata lihaa, minä en syö. Syön lihan tuoreena.

        Tottakai se tuoreena on punaista, mutta yleensä liha riiputetaan, eikä ole enää punaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisätään vielä se, ettei jauhelihassa käytetä nitriittisuolaa koska ei ole tarve. Nitriittisuola on säilöntäaine, ei elintarvikeväri.

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja käytetään myös värin takia, säilömiseen olisi muitakin aineita.

        "Lihavalmisteisiin lisätään nitriittiä estämään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, erityisesti Clostridium botulinumin kasvua JA säilyttämään lihan punainen väri. Nitriitti estää myös lipidien hapettumista."
        https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/lisaaineet-aromit-ja-entsyymit/lisaaineet/tietoa-yksittaisista-aineista/nitriitti/

        "Nitriitin epäillään kuitenkin olevan osallisena myös elimistön reaktioissa, joissa syntyy syöpäriskiä lisääviä N-nitrosoyhdisteitä. Hemirauta kiihdyttää tätä reaktiota ja C-vitamiini estää. Nitriitin lähteitä sisältävillä aterioilla kannattaa siksi nauttia C-vitamiinipitoista ruokaa ja välttää paljon hemirautaa sisältävia elintarvikkeita, kuten naudanlihaa ja maksaa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Nitriitti

        Jauhelihassa sitä ei käytetä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      172
      2940
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      64
      2556
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2210
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      73
      1839
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1773
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1641
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      102
      1442
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      217
      1151
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1120
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1069
    Aihe