Kun on lahjoittanut ennakkoperintönä kiinteistön ja lahjakirjassa on lauseke, että lahjan antaja pitää hallintaoikeuden ja kiinteistön vakuutuksista ym. muista kuluista vastaa ostaja, niin eikö se päde?
Noista kustannuksistahan pitää ja voi sopia, mutta nyt muka lahjan saaja ei otakaan lahjan allekirjoituspäivästä alkaen vakuutusta kiinteistöön, vaikka lahjakirjan mukaan hänen pitää se tehdä. Vakuutuksen siirto on tehtävä 14 päivän sisällä ja hän vetoaa, että tekee sen vasta lainhuudon jälkeen. Lainhuudolla ei ole kuin virallistamisen merkitys ja omistushan siirtyy allekirjoituspäivänä.
Tuollaisesta maksusta nyt haluaa mietintäaikaa, vaikka lahjakirjassa on mustaa valkoisella, että hän vastaa kustannuksista.
Ennakkoperinnön antaja ei tule edes käymään kiinteistöllä saati käyttämään sitä. Kÿseessä on huvila.
Aikamoista hiusten halkomista!
Kiinteistövero kuuluuluultavadti haltialle, vaikka lahjakirjassa mainitaan, että verot maksaa ostaja eli lahjan saaja. Veroista ei kai pääse haltija erilleen?
Ennakkoperintönä kiinteistö
14
1175
Vastaukset
- Anonyymi
Mikähän vakuutus kiinteistölle oikein nyt pitää ottaa? Ymmärrän, että rakennuksia kannattaa vakuuttaa, mutta että Suomen oloissa maapohja vaatisi jotain vakuutuksia...
Noh, kerroit, että kyseessä oli ennakkoperintö ja että ostaja vakuuttaa jotain. Noh, sitä jotain kummallista ostajaa sitten kai kannattaa vaivata asialla.
Ja joo, jos koittaisit minulle lahjoittaa huvilasi pitäen itse hallintaoikeuden js sysäten kulut minulle, ja kitisisit vielä jostain 14 vuorokauden siietymäajasta, niin minäkin jumpittelisin.- Anonyymi
😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
❤️ Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18071210I
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
> Kun on lahjoittanut ennakkoperintönä kiinteistön ja lahjakirjassa on lauseke, että lahjan antaja pitää hallintaoikeuden ja kiinteistön vakuutuksista ym. muista kuluista vastaa ostaja, niin eikö se päde?
Onko lahjan vastaanottaja halunnut ottaa tuon lahjan vastaan? Lahjan luovuttaja siis haluaa pitää itsellään kaikki nautintaoikeudet ja sysätä kuluvastuun lahjansaajalle, eikö niin?
Mikä tässä on motivaatio? Kuulostaa siltä, että lahja olisi annettu vaikka lahjansaaja ei edes sitä haluaisi.
> Noista kustannuksistahan pitää ja voi sopia, mutta nyt muka lahjan saaja ei otakaan lahjan allekirjoituspäivästä alkaen vakuutusta kiinteistöön, vaikka lahjakirjan mukaan hänen pitää se tehdä.
Lahjan antaja siis pitää kaikki nautintaoikeudet ja lahjansaaja vastaa kaikista kuluista. Hieno on järjestely.
> Ennakkoperinnön antaja ei tule edes käymään kiinteistöllä saati käyttämään sitä. Kÿseessä on huvila.
Kyseessä on siis ihan puhdas verokikkailu. Mitä jos lahjansaajakaan ei tule käymään kiinteistöllä tai edes käyttämään sitä? Mitä jos lahjansaaja ei edes pidä huvilasta?
> Aikamoista hiusten halkomista!
Luovuttaja on kuitenkin itse halunnut vain kikkailla veroilla eli valtio saa asiassa vähemmän veroa!
> Kiinteistövero kuuluuluultavadti haltialle, vaikka lahjakirjassa mainitaan, että verot maksaa ostaja eli lahjan saaja. Veroista ei kai pääse haltija erilleen?
Veron maksaa oletuksena se, joka omistaa kiinteistön verovuoden ensimmäisenä päivänä.
Verokikkailun takia hallintaoikeus ja omistusoikeus ovat nyt eri henkilöillä. Oletus on, että kiinteistön haltija - siis se jolla on nautintahyöty - vastaa päivittäisistä asumiskustannuksista ja sellaisia ovat myös ainakin kaikki kotivakuutukset, kiinteistövakuutus on tässä suhteessa harmaalla alueella.
Kyseessähän on verokikkailu, jossa lahjansaajan tulisi olla mielellään mukana.- Anonyymi
Ei huvilalla edes tarvita mitään kiinteistövakuutusta, ei se ole lainkaan pakollinen.
- Anonyymi
"Veron maksaa oletuksena se, joka omistaa kiinteistön verovuoden ensimmäisenä päivänä."
Kyllä. Mutta jos kiinteistöllä on omistajaan rinnastuva haltija, vero määrätään haltijalle.
"Kiinteistövero määrätään sille, joka omistaa kiinteistön kalenterivuoden alussa (1. tammikuuta). Omistajaan rinnastetaan se, jolla on hallintaoikeus kiinteistöön (omistajan veroinen haltija). Omistajan veroiseksi katsotaan esimerkiksi henkilö, joka on hallintaoikeustestamentilla saanut oikeuden hallita kuolinpesään kuuluvaa kiinteistöä. Myös lahjoittaja, joka on lahjoittanut kiinteistön pidättäen hallintaoikeuden itsellään, rinnastetaan omistajaan." https://www.veronmaksajat.fi/neuvot/henkiloverotus/asuminen-ja-auto/kiinteistovero/kiinteistovero-kuka--maksaa/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Veron maksaa oletuksena se, joka omistaa kiinteistön verovuoden ensimmäisenä päivänä."
Kyllä. Mutta jos kiinteistöllä on omistajaan rinnastuva haltija, vero määrätään haltijalle.
"Kiinteistövero määrätään sille, joka omistaa kiinteistön kalenterivuoden alussa (1. tammikuuta). Omistajaan rinnastetaan se, jolla on hallintaoikeus kiinteistöön (omistajan veroinen haltija). Omistajan veroiseksi katsotaan esimerkiksi henkilö, joka on hallintaoikeustestamentilla saanut oikeuden hallita kuolinpesään kuuluvaa kiinteistöä. Myös lahjoittaja, joka on lahjoittanut kiinteistön pidättäen hallintaoikeuden itsellään, rinnastetaan omistajaan." https://www.veronmaksajat.fi/neuvot/henkiloverotus/asuminen-ja-auto/kiinteistovero/kiinteistovero-kuka--maksaa/Eli lahjoittaja maksaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli lahjoittaja maksaa.
Niinpä. Mutta omistajana vain yhdeltä vuodelta. Sen jälkeenkin lahjan antaja on maksuvelvollinen, mutta nyt kiinteistön haltijan ominaisuudessa kunkin vuoden 1. päivänä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eli lahjoittaja maksaa.
Kyseessä on kuitenkin haluttu verojen välttely.
Luultavasti mökki on niin huono, ettei sitä voi myydä.
- Anonyymi
"vaikka lahjakirjassa on mustaa valkoisella, että hän vastaa kustannuksista."
Ap:n mukaan vastuussa on ostaja "lahjakirjassa on lauseke, että lahjan antaja pitää hallintaoikeuden ja kiinteistön vakuutuksista ym. muista kuluista vastaa ostaja".
Lahjan saaja siten ei vastaa vakuutuksista, koska hän ei ole ostaja. - Anonyymi
Lahjoittaja on siis luvannut vakuutuksen, joka on irtain lahja. Kun tällainen lupaus on tehty asiakirjassa, se sitoo.
- Anonyymi
Tarkennetaan asiaa.
"lahjakirjassa on lauseke, että lahjan antaja pitää hallintaoikeuden ja kiinteistön vakuutuksista ym. muista kuluista vastaa ostaja, niin eikö se päde?"
Lahjanantaja pitää itsellään kaikki oikeudet käyttää mökkiä koko elinikänsä, joten lahjan ostaja ei kykene mökkiä myöskään myymään. Tällä saa huomattavan veroedun.
Sopimuksen mukaan se, joka ostaa tuon lahjan, ottaa vakuutuksen ja vastaa vakuutuskuluista. Lahjaksi annetun, luovutetun, mökin myyntihintaa ei ole kerrottu.
"Noista kustannuksistahan pitää ja voi sopia, mutta nyt muka lahjan saaja ei otakaan lahjan allekirjoituspäivästä alkaen vakuutusta kiinteistöön, vaikka lahjakirjan mukaan hänen pitää se tehdä."
Se ottaa mökkiin vakuutuksen, jolla on hallintaoikeus, jonka irtainta mökillä on ja joka saa mökin käyttöhyödyn. Onko lahjan saaja kieltäytynyt ostamasta saamaansa lahjamökkiä?
Avauksessa on ilmeisesti kyse pilasta.
- Anonyymi
Lahjan saaja halusi itse mökin ennakkoperintönä. Ei sitä hänelle tyrkytetty. Halusi huojennuksen lahjaveroon ja siksi hallintaoikeus jäi kiinteistön lahjoittajalle. Huvilan ennakköperintönä lahjoittava ei ikänsä puolesta varmaankaan huvilaa tule kovinkaan useasti käyttämään ja siksi kustannus-lauseke on laitettu. Jotkut haluaa vain rusinat pullasta, ennakkoperinnön ilman juoksevia mökin kustannuksia.
- Anonyymi
Kyse ei ole pilasta. Kyse on siitä, että lahjan saaja halusi perintöverosta sen hallintavähennyksen itsellén vähentääkseen lahjaveroa.. Siksi laitettu ehto, että kustannukset maksaa huvilan ennakkoperinnön saaja. Lahjanantaja ei mitään verokikkailua halunnut ja on aika kohtuullista, että lahjansaaja maksaa kulut, koska kerran mökkiä halaji.
- Anonyymi
Noniin. Hyvä, että korjasit sen typerän "ostaja"-kohdan sieltä pois.
Mutta edelleen. Sinä saat siis harteiltasi koko huvilan kaikki velvollisuudet, mutta pidät hallintaoikeuden. Ja kitiset 14 päivän siirtymäajasta jonkin vakuutuksen suhteen?
Joo, lahjan saaja maksaa vähemmän veroa huvilastaan, mutta ei saa sitä hallintaansa lainkaan ennen kuin sinä kuolet. Siihen asti hän vain vastaa kustannuksista.
Riippuen loppuelämäsi pituudesta, lahjan saaja on voinut tehdä tässä huonotkin "kaupat". Hän voi vastata pitkänkin aikaa kaikista kiinteistön ja sen rakennusten velvollisuuksista ja säästää sillä vain mahdollisesti ensimmäisen perintöveroluokan tai lahjaveroluokan verot.
Mutta kaikki kulminoituu siis huvilan arvon kokoisessa kysymyksessä 14 päivän vakuutusmaksuihin? Ei teillä hyvin mene...
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1502019
Stubb kävi pelaamassa golfia Trumpin kanssa Floridassa
Presidentit tapasivat aamiaisella, pelasivat kierroksen golfia ja lounastivat yhdessä. Vierailu oli luonteeltaan epävir3201214Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.831019- 35898
Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik31839- 52819
- 71764
Joustoasuminen , kyykyttämistä vai ihan vaan mielenvikaisuutta?
https://yle.fi/a/74-20149669 Kun asumistukia leikataan joittenkin sääntöjen mukaan,olis pakko muuttaa halvempaan. Mutta18756Onko kaivattusi
Työelämässä vai ei? Jo on niin mitä ajattelet hänen ammatistaan? Jos ei ole niin haittaako se sinua?44711Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos56709