Nousu on mahdollinen vain hylkäämällä eläkeläiset

Anonyymi-ap

Uuden hallituksen ja presidentin pikku haasteet Suomessa:

"Kun 1980-luvulla jokaista yli 65-vuotiasta kohden oli kuusi työikäistä, 2000-luvun alussa suhde oli painunut jo neljään. Nyt työikäisiä on jokaista yli 65-vuotiasta kohden noin 2,5 ja 2040-luvulle tultaessa mennään alle kahden jos ei tapahdu ihmeitä"
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/8bb5edc3-9162-4905-9239-0a9b663e6829

Toinen ongelma on että työikäiset ulkomaalaiset eivät korjaa tilannetta, sillä liian pieni osa heistä on kykenevä työllistymään ja elättämään itsensä, heistä tulee siis taakka samalla tavalla kuin eläkeläisistäkin.

Kolmas ongelma on se että Suomessa ei kannusteta perheen perustamiseen ja kantaväestö ei lisäänny vaan vähenee, kun taas elätit lisääntyy.

Neljäs ongelma on korkeat tuotantokulut, jotka ovat seurausta korkeasta verotuksesta ja kalliista energiasta. Suomi on kylmä maa kaukana ruuhka-euroopasta.

Viides ongelma on kun kantaväestölle, edes osaajille ei riitä koulutusta vastaavaa työtä, jolla olisi turvallista jatkuvuutta. Vain parhaat selviää läpi uran kunnialla.

Kuudes ongelma on EU:n ja hallituksen toimet ja päätökset nostaa ja pitää korkotasot korkealla.

Näin viedään sijoittamiselta ja investoinneilta pohja, estetään nuoria perheitä hankkimasta se oma ensiasunto ja sitäkautta jää taas ne perheet perustamatta.

Seitsemäs ongelma on että Suomeen haalitaan ulkomailta vain kielitaidottomia kouluttamattomia henkilöitä täysin vieraista kulttuureista. Maksimaalinen työpanos heiltä on toimia kelaoppaina tai tuurata liikennemerkkiä työllistämistuella.

Kahdeksas ongelma on tämä ilmastonmuutokset vastaisen taistelun ykkössoturina toimiminen ja vieläpä keinoin joista ei ole ilmastolle mitään hyötyä, mutta lamauttaa talouden ja vie työpaikat.

Yhdeksäs ongelma on lammasmaiset poliitikkomme, jotka myyvät ahterinsa kelle ensimmäiseksi ehtivät. Suomen puolia esim EU:ssa ei ole koskaan pitänyt kukaan. Ei edes persut puheista huolimatta.

Kymmenes ongelma liittyy edelliseen, sillä Natoon liittyminen tehtiin siten että Suomi pakotettiin tekemään valtavat asehankinnat, kun jo ennestään oli Euroopan mahtavin tykistö ja tuoreita investointeja.

Nuo investoinnit tulee olemaan 2021-2024 noin 30 miljardia hävittäjät mukaanlukien, ja kun velkarahalla hankitaan näillä koroilla niin pelkät korot ovat 10 miljardia.

En ota kantaa siihen pitikö liittyä vai ei, koska kukaan ei ole muitakaan asioita onnistunut ennustamaan oikein ja vain tulevaisuus näyttää.

Summa summarum. Suomelta loppuu rahat. Maailman raskain julkinen sektori se vaan porskuttaa tuhansine johtajineen, joilla ei todellisuudessa ole mitään virkaa.

Sote- uudistus oli katastrofi ja maksaa taas lisää miljardeja. Kunnilta loppuu budjetit jo puolessa välissä vuotta ja tukihakemukset menee bumerangina takaisin lähettäjälle.

Todelliset leikkausajat on vasta edessä ja on väistämättä edessä. Orpo on arastellut edelleen ja tunnustellut mitä uskaltaisi tehdä.

Siihen ei ole varaa, vaan se on oltava raaka peli rakennuksella. Kova leikkuri päälle kaikille jotka elää yhteiskunnan varoilla. Ketään ei Suomeen ennenkuin on työpaikka etukäteen sovittu vähintään kahdeksi vuodeksi.

Työttömät pakkotöihin ja eläkeläiset leikkuriin, terveydenhuolto amerikan malliin vakuutuspohjaisiksi ja julkinen terveydenhuolto lakkautetaan ja muutetaan yksityiseksi.

Rattaat pyörimään, leipää ja sirkushuveja. Osaajia ei Suomeen muuta ellei liksa houkuttele. Norja, Tanska, Saksa, Sveitsi ja monet muut on osaajille paljon houkuttelevampia maita.

2010

38

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      PS: Eläkeläisillä on Suomessa pankkitileillään 60-80 miljardia euroa rahaa. Sellainen laki vireille, että ne pitää olla ensin käytetty 3/4 osaa ennenkuin eläkkeen maksu jatkuu.

      2010

      • Anonyymi

        Toiveajattelua ja kateutta, on kaksi asiaa jotka suojaavat eläkkeitä, 1. perustuslaki omaisuuden suojasta, eläke katsotaan eläkkeensaajan omaisuudeksi, toinen ongelma poliitikkojen haluttomuus puuttua eläkkeisiin, eläkeläiset ovat suurin yksittäinen äänestäjäryhmä, yksikään poliitikko ei ole niin tyhmä että puuttuisi maksussa oleviin eläkkeisiin mitenkään, tai on äkkiä entinen poliitikko.

        Mutta kulut ovat kovat. se täytyy myöntää... ainoa vaihtoehto on laskea tulevia eläkkeitä sekä nostaa eläkeikää, nämä kumpikin on jo käytössä, tosin jälkimmäinen johtaa siihen tk-eläkkeet tulevat lisääntymään, olen muuten 63 vuotta täytettyäni vanhuuseläkeiässä eli tk-eläke vaihtuu vanhuus eläkkeeksi, tosin ei se mihinkään vaikuta.

        Suuret eläkkeet voidaan mielestäni alentaa, yli 3800 euroa nettona, voisi olla
        maksimi, mutta tästä ei tule isoa säästöä kun tämän suuruisia eläkkeitä
        ole maksussa kuin promille kokonaiseläkemaksuista.

        Pahin virhe oli venäjän suututtaminen, nato-pelleilyllä, raja-valvonta on saanut siitä tuta, ensin 30 paperitonta, sitten 300, 3000, 30000 ja lopulta 300,000 ja venäjällä niitä' riittää, pienen maan pitää olla kusisukassa, tuollaista jättiläistä vastaan, jos ei vielä riitä niin 3.000,000 paperitonta suomen rajoille...


      • Anonyymi

        Just joo , työeläkkeet maksaa eläkevakuutus yhtiöt ei valtio tai kunnat. Eläkerahat ei ole valtion budjetissa eikä niiden käyttö ole ministerien hallinnassa . Voit kirjoitella sieltä pattikselta mitä vaan mutta kannattaisi ottaa selvää asioista ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just joo , työeläkkeet maksaa eläkevakuutus yhtiöt ei valtio tai kunnat. Eläkerahat ei ole valtion budjetissa eikä niiden käyttö ole ministerien hallinnassa . Voit kirjoitella sieltä pattikselta mitä vaan mutta kannattaisi ottaa selvää asioista ?

        Olen hieman perehtynyt asiaan, tosiaan yhteiskunta ei kustanna ensimmäistäkään työeläkettä, ei ole koskaan kustantanut, tosin tk-eläkkeiden maksussa on valtion takaus eläkeyhtiöbooliin, jos yhtiöiltä loppuvat varat, mutta ei ole pelkoa, yhtiöiden omavaraisuus on vuoteen 2070 pysyvät maksamaan maksussa olevat ja tulevat eläkkeet, mutta joutuvat myymään omaisuuttaan. Yrittäjillä tilanne on hyvin heikko, työeläkeyhtiöiden varat on rahastoitu vuodesta 1950 jolloin järjestelmä perustettiin, yel yrittäjät ovat huonosti hoitaneet asiansa, ja heitä on paljon eläkeiässä veronmaksajien rasitteena, lopun elämänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen hieman perehtynyt asiaan, tosiaan yhteiskunta ei kustanna ensimmäistäkään työeläkettä, ei ole koskaan kustantanut, tosin tk-eläkkeiden maksussa on valtion takaus eläkeyhtiöbooliin, jos yhtiöiltä loppuvat varat, mutta ei ole pelkoa, yhtiöiden omavaraisuus on vuoteen 2070 pysyvät maksamaan maksussa olevat ja tulevat eläkkeet, mutta joutuvat myymään omaisuuttaan. Yrittäjillä tilanne on hyvin heikko, työeläkeyhtiöiden varat on rahastoitu vuodesta 1950 jolloin järjestelmä perustettiin, yel yrittäjät ovat huonosti hoitaneet asiansa, ja heitä on paljon eläkeiässä veronmaksajien rasitteena, lopun elämänsä.

        Ja ihan noin tiedoksi suomessa on nimenomaan vakuutusyhtiö pohjainen järjestelmä, kela on vakuutusyhtiö joka on alunperin perustettu nimellä Kansaneläkelaitos, eli kun synnyt sinulle on otettu valtionpuolesta vakuutus, jota makselet korkealla veroasteella, toki vakuutusturvaa voit itse parantaa ottamalla itsellesi lisävakuutuksia, mutta jos kelan palvelut vähenevät ja ne joudutaan korvaamaan yksityispuolen hoidoilla, pitää myös veroastetta alentaa, suomessa on yksi maailman korkeimmista veroasteista.


    • Anonyymi

      Listalta puuttuu esim. pääomatulojen verotuksen siirtäminen samaan verokantaan ja progressioon palkkatulojen kanssa, kaikkien avustusten ja tukiaisten poistaminen, jos yrittäminen ei kannata, niin kortistoon, oli puhe sitten jyväjemmarista tai yrityksen omistajasta.
      Yksityiselle samanlainen konkurssin kautta velkojen nollaus kuin yrittäjällekin.
      Riittäähän noita.

      • Anonyymi

        Tuo avauksen keltaisen lehdistön juttu on elinkeinoelämän keskusliiton buffi, Häkämies voisi aloittaa itsestään nuo säästötoimet, samat laulut kuin kokoomuksella, törkeää sinänsä että näitä eläkeasioita aletaan selvästi kaivelemaan, nykyiset eläkeläiset ovat kymmeniä vuosia maksaneet helvetin korkeaa veroastetta, maksaneet ennakonpidätyksensä, eläkevakuutusmaksut, tai no yhdesssä työnantajiensa kanssa, jokainen laskekoon paljonko on maksanut joko suoraan tai välillisesti vakuutusmaksuja eläkevakuutuksiin, ja paljonko on ollut tuottoprosentti niistä laskin joskus, maksetut eläkemaksut kattavat komeasti maksetun eläketason, vaikka tuottoa ei juurikaan olisi, se kattaa sen siltikin.


      • Anonyymi

        "Yksityiselle samanlainen konkurssin kautta velkojen nollaus kuin yrittäjällekin"
        Yrittäjän velat ei nollaudu konkurssissa Suomessa. Yrityksen velat nollautuu, mutta yritys ei saa velkaa ilman vakuutta ja henkilökohtaisia takauksia.
        Moni yrittäjä on joutunut tekemään omavelkaisen takauksen jolloin hän menettää konkurssissa omaisuutensa, koska yrityksien velat on yleensä suuremmat kuin henkilökohtainen omaisuus.
        Konkurssiin menoa pitkitetään ja sinnitellään, jolloin on tullut myös henkilökohtaista velkaantumista kun on koetettu pysyä pystyssä.

        Siinä lähtee sitten ulosotossa vakuutena olevan omaisuuden lisäksi kaikki henkilökohtainenkin omaisuus. Luottotiedot menee ja et voi perustaa uutta osakeyhtiötä, kortistoon eivät huoli jos sinulla on ollut loppuun saakka hyvät tulot.

        Yrittäjä jää konkan jälkeen ihan samalla tavalla ulosottoon tyhjän päälle kuin duunarikin paitsi että työtön duunari saa helpommin avustuksia, entinen yrittäjä ei mitään.


      • Anonyymi

        Mitenpä ajattelit että mistä ne työpaikat tulee, jos kaikki yrittäjät ovat kortistossa?
        Entä mistä tulee rahat sinne työttömyysturvan kassaan, jos kukaan ei käy töissä?

        Kun viljan tuotantokustannukset ovat euron kilo ja EU määrää jyväjemmarin myymään sen viljakilon eteenpäin 50 senttiä kilo, niin moniko jyväjemmari jatkaa päivääkään ilman että joku maksaa sen puuttuvan 50 senttiä?

        Kukaan ei voi tehdä markkinataloudessa tappiollista toimintaa kuin hetkellisesti. Osakeyhiölain mukaan yhtiön on tuotettava voittoa. Jyväjemmarit eivät ole keksineet tukisysteemiä vaan se on sata vuotta vanha järjestelmä jolla koetetaan pitää tuotanto balanssissa ja hinta siedettävällä tasolla.

        Tukisysteemi raskaan byrokratian ja välistävetäjien vuoksi kallistuttaa ruoan hintaa, mutta taitaa olla välttämätön paha, sillä vaihtoehtona on viidakon lait ja tuottajasodat. Brysselistä se sanellaan mitä Suomessa saa viljellä, miten, kuinka paljon ja mihin hintaan.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenpä ajattelit että mistä ne työpaikat tulee, jos kaikki yrittäjät ovat kortistossa?
        Entä mistä tulee rahat sinne työttömyysturvan kassaan, jos kukaan ei käy töissä?

        Kun viljan tuotantokustannukset ovat euron kilo ja EU määrää jyväjemmarin myymään sen viljakilon eteenpäin 50 senttiä kilo, niin moniko jyväjemmari jatkaa päivääkään ilman että joku maksaa sen puuttuvan 50 senttiä?

        Kukaan ei voi tehdä markkinataloudessa tappiollista toimintaa kuin hetkellisesti. Osakeyhiölain mukaan yhtiön on tuotettava voittoa. Jyväjemmarit eivät ole keksineet tukisysteemiä vaan se on sata vuotta vanha järjestelmä jolla koetetaan pitää tuotanto balanssissa ja hinta siedettävällä tasolla.

        Tukisysteemi raskaan byrokratian ja välistävetäjien vuoksi kallistuttaa ruoan hintaa, mutta taitaa olla välttämätön paha, sillä vaihtoehtona on viidakon lait ja tuottajasodat. Brysselistä se sanellaan mitä Suomessa saa viljellä, miten, kuinka paljon ja mihin hintaan.

        2010

        Jaahas, se on sitten Junttilassa Tyttö2010Neitinen aktivoitunut Jyväjemmarina tällä kertaa.

        '*'


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yksityiselle samanlainen konkurssin kautta velkojen nollaus kuin yrittäjällekin"
        Yrittäjän velat ei nollaudu konkurssissa Suomessa. Yrityksen velat nollautuu, mutta yritys ei saa velkaa ilman vakuutta ja henkilökohtaisia takauksia.
        Moni yrittäjä on joutunut tekemään omavelkaisen takauksen jolloin hän menettää konkurssissa omaisuutensa, koska yrityksien velat on yleensä suuremmat kuin henkilökohtainen omaisuus.
        Konkurssiin menoa pitkitetään ja sinnitellään, jolloin on tullut myös henkilökohtaista velkaantumista kun on koetettu pysyä pystyssä.

        Siinä lähtee sitten ulosotossa vakuutena olevan omaisuuden lisäksi kaikki henkilökohtainenkin omaisuus. Luottotiedot menee ja et voi perustaa uutta osakeyhtiötä, kortistoon eivät huoli jos sinulla on ollut loppuun saakka hyvät tulot.

        Yrittäjä jää konkan jälkeen ihan samalla tavalla ulosottoon tyhjän päälle kuin duunarikin paitsi että työtön duunari saa helpommin avustuksia, entinen yrittäjä ei mitään.

        Höpö, höpö. Jos yrittäjä on sotkenut osakeyhtiön rahat ja omat rahansa on kyseessä ammattitaidoton yrittäjä, joka joutaakin vastata tekemisistään.

        Yrittäjä ei lähtökohtaisesti ole henkilökohtaisesti vastuussa osakeyhtiön veloista. Pääsääntö konkurssissa on se, että velkojat saavat saatavilleen suorituksen niistä varoista, jotka osakeyhtiöllä oli konkurssiin asettamishetkellä. Mikäli velkoja on paljon ja varallisuutta vähän, voi käydä niin, että velkojat jäävät kokonaan vaille suoritusta. Tällöin velkoja joutuu kirjaamaan saatavansa luottotappioksi.

        Näin se on teoriassa, ja myös käytännössä. Ainakin ne muutamat lähipiirin konkurssit ovat menneet juurikin näin. Ensimmäisestä selvittiin velkasaneerauksen kautta, seuraavilla kerroilla sitten osattiin jo pelin juoni, eikä sormia poltettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenpä ajattelit että mistä ne työpaikat tulee, jos kaikki yrittäjät ovat kortistossa?
        Entä mistä tulee rahat sinne työttömyysturvan kassaan, jos kukaan ei käy töissä?

        Kun viljan tuotantokustannukset ovat euron kilo ja EU määrää jyväjemmarin myymään sen viljakilon eteenpäin 50 senttiä kilo, niin moniko jyväjemmari jatkaa päivääkään ilman että joku maksaa sen puuttuvan 50 senttiä?

        Kukaan ei voi tehdä markkinataloudessa tappiollista toimintaa kuin hetkellisesti. Osakeyhiölain mukaan yhtiön on tuotettava voittoa. Jyväjemmarit eivät ole keksineet tukisysteemiä vaan se on sata vuotta vanha järjestelmä jolla koetetaan pitää tuotanto balanssissa ja hinta siedettävällä tasolla.

        Tukisysteemi raskaan byrokratian ja välistävetäjien vuoksi kallistuttaa ruoan hintaa, mutta taitaa olla välttämätön paha, sillä vaihtoehtona on viidakon lait ja tuottajasodat. Brysselistä se sanellaan mitä Suomessa saa viljellä, miten, kuinka paljon ja mihin hintaan.

        2010

        Missä olet nähnyt EU-tasoisia määräyksiä tuotantohinnoista? Maatalouden tuotantohinnat neuvottelee maanviljelijöiden ikioma etujärjestö, MTK. Maanviljelijänhän ei ole pakko myydä tuotteitaan tuohon hintaan, voisivat myydä niitä esim. puoleen vähittäiskaupan hinnasta suoramyyntinä. Mutta kun se kuullostaa ihan työnteolta, niin eihän se käy. Suoramyyntiin laitetaan kaupan hintaan korkeammat hinnat, jolloin asiakkaina ovat vain harvat puunhalaajat, jotka ostavat vain todellista luomua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö, höpö. Jos yrittäjä on sotkenut osakeyhtiön rahat ja omat rahansa on kyseessä ammattitaidoton yrittäjä, joka joutaakin vastata tekemisistään.

        Yrittäjä ei lähtökohtaisesti ole henkilökohtaisesti vastuussa osakeyhtiön veloista. Pääsääntö konkurssissa on se, että velkojat saavat saatavilleen suorituksen niistä varoista, jotka osakeyhtiöllä oli konkurssiin asettamishetkellä. Mikäli velkoja on paljon ja varallisuutta vähän, voi käydä niin, että velkojat jäävät kokonaan vaille suoritusta. Tällöin velkoja joutuu kirjaamaan saatavansa luottotappioksi.

        Näin se on teoriassa, ja myös käytännössä. Ainakin ne muutamat lähipiirin konkurssit ovat menneet juurikin näin. Ensimmäisestä selvittiin velkasaneerauksen kautta, seuraavilla kerroilla sitten osattiin jo pelin juoni, eikä sormia poltettu.

        Aloitteleva yrittäjä esimerkiksi rakennusalalla joutuu tekemään alkuinvestoinnit. Ensimmäinen palkka on luvassa vasta sitten kun on ensimmäinen keikka maalissa ja asiakas maksanut laskunsa.

        Hankkia pitää kulkuvälineet elikäs pakettiauto ja nykyaikaiset työvälineet, vakuutukset, sertifikaatit, materiaalit jne. Sinulla on vastuu onnistumisesta ja asiakkaalla on vastuu maksukyvystään.

        Jotta markkinoille pääsee, ei voi tavoitella heti kuuta taivaalta. Ensin pitää saada onnistumisia ja hyvin työllistäviä keikkoja ja tarkkana saa olla että ei lähde tekemään keikkaa toimeksiantajalle, kenen maksukyky on kyseenalainen.

        Karkeasti sanottuna sellainen isä, poika ja pakettiauto- kaksikko tarvitsee satatonnia alkupääomaksi ennenkuin homma rullaa. Nykyisin ei enää osakepääomia tarvita perustamisvaiheessa, mutta aikoinaan tarvittiin.

        Säännölliset tulot edellyttää säännöllistä keikkaa. Hyville riittää aina duunia mutta sosiaaliset taidot pitää olla kunnossa myös.

        Se on niin monelle mikroyrittäjälle raksalla käynyt, että luotettavalta vaikuttava asiakas onkin itse menossa konkurssiin. Olet tilannut sadantonnin matskut omiin nimiisi ja myynyt ne asennettuna, suoritusta lupaillaan mutta sitä ei kuulu.

        Tuore pikkufirma voi kaatua jo tuohon ja jos se on uusi firma, sillä todennäköisesti on velkaa josta velkaa vastaan on yrittäjän omaisuutta panttina. Kun talosi on jo panttina, ei pankki sitä vastaan anna luottoa uudelleen.

        Vaikkakin vain yritys menisi konkurssiin ja yrittäjällä luottotiedot säilyy, niin asiakkaat alkaa hylkiä konkurssin tehnyttä, vaikkei se hänen vika olisikaan. Tavarantoimittajia ei kiinnosta paskaakaan vaikkei se ollut sinun vika, jos tavarat jää konkurssin vuoksi maksamatta. Nimesi on vedetty vessanpöntöstä alas.

        Jokaiselle paljon urakoinneelle tulee luottotappioita väkisin. Hyvä keino välttää iso riski on myydä laskut rahoitusyhtiölle. Se maksaa noin 5% laskusta mutta sillä turvaat sen 95%.

        Tietty rauhallinen kasvu on järkevin ja omalla rahalla investoinnit, mutta sitä samaa rahaa se on konkurssissa, sinun sijoittamaasi rahaa kuin omaan omaisuuteesi sijoittamat rahat.
        Vaikket konkurssissa menetä henk koht mitään, niin menetät sen kaiken mitä olet siihen firmaan sijoittanut.

        Velkomisessa kannattaa olla ihan armoton. Sellainen asiakas joka ei saa laskuaan maksettua, ei voi isotella sinulle. Siimaa ei kannata antaa ja pitää mennä paikan päälle juttelemaan etkä lähde pois ennenkuin rahat on tilillä.

        Itselle se tarkoitti muutaman ison asiakkaan menettämistä, mutta rahat sain. Pari kertaa se vaati pöydän heittämisen seinään. Yksi vastaava mestari konttasi lattialla vapisten kuin haavanlehti kun allekirjoitteli tuntiliuskoihin nimet, joista oli aiemmin ylimielisesti kieltäytynyt.

        Luottotappioilta ei kuitenkaan välttynyt eikä välty kukaan tänäkään päivänä. Aktiivisella seurannalla ja tietojen tarkistamisella välttyy jäämästä viimeiseksi velkojaksi.

        Suomessa nousu korkealle ilman lahjontaa rakennusalalla ei ole mahdollista. Duunariksi jäät jos et sitä tajua.

        2010

        PS: En ala keskustelemaan maataloustuista enempää, koska se on käynyt täysin selväksi että Saaritossulla ei ole harmaintakaan aavistusta miten ne toimii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä olet nähnyt EU-tasoisia määräyksiä tuotantohinnoista? Maatalouden tuotantohinnat neuvottelee maanviljelijöiden ikioma etujärjestö, MTK. Maanviljelijänhän ei ole pakko myydä tuotteitaan tuohon hintaan, voisivat myydä niitä esim. puoleen vähittäiskaupan hinnasta suoramyyntinä. Mutta kun se kuullostaa ihan työnteolta, niin eihän se käy. Suoramyyntiin laitetaan kaupan hintaan korkeammat hinnat, jolloin asiakkaina ovat vain harvat puunhalaajat, jotka ostavat vain todellista luomua.

        Voi rakas tohveli kun ei suuret viljelijät voi myydä suoramyyntinä koska eivät viljelijät jalosta tuotteitaan eikä pakkaa niitä eikä tee leipää eikä kaurapuuroa vaan vilja myydään jalostajille jotka tekee tuotteesta kelvollisen kaupanhyllyyn. Mitäpä sinä resu suoraostaja tekisit säkillisellä viljaa? Kuvaile omin sanoin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi rakas tohveli kun ei suuret viljelijät voi myydä suoramyyntinä koska eivät viljelijät jalosta tuotteitaan eikä pakkaa niitä eikä tee leipää eikä kaurapuuroa vaan vilja myydään jalostajille jotka tekee tuotteesta kelvollisen kaupanhyllyyn. Mitäpä sinä resu suoraostaja tekisit säkillisellä viljaa? Kuvaile omin sanoin?

        Leipoisin. Eläkkeellä on aikaa...

        Viljelijät on itse itsensä ajaneet tuohon jamaan antamalla ohjat "etu"järjestölleen. Duunari kun ei pääse hinnoista sopimukseen se menee lakkoon (paitsi rikkurit), viljelijät ei sitä tee, koska näitä ylituotannosta kärsiviä rikkureitä löytyy joka rakoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitteleva yrittäjä esimerkiksi rakennusalalla joutuu tekemään alkuinvestoinnit. Ensimmäinen palkka on luvassa vasta sitten kun on ensimmäinen keikka maalissa ja asiakas maksanut laskunsa.

        Hankkia pitää kulkuvälineet elikäs pakettiauto ja nykyaikaiset työvälineet, vakuutukset, sertifikaatit, materiaalit jne. Sinulla on vastuu onnistumisesta ja asiakkaalla on vastuu maksukyvystään.

        Jotta markkinoille pääsee, ei voi tavoitella heti kuuta taivaalta. Ensin pitää saada onnistumisia ja hyvin työllistäviä keikkoja ja tarkkana saa olla että ei lähde tekemään keikkaa toimeksiantajalle, kenen maksukyky on kyseenalainen.

        Karkeasti sanottuna sellainen isä, poika ja pakettiauto- kaksikko tarvitsee satatonnia alkupääomaksi ennenkuin homma rullaa. Nykyisin ei enää osakepääomia tarvita perustamisvaiheessa, mutta aikoinaan tarvittiin.

        Säännölliset tulot edellyttää säännöllistä keikkaa. Hyville riittää aina duunia mutta sosiaaliset taidot pitää olla kunnossa myös.

        Se on niin monelle mikroyrittäjälle raksalla käynyt, että luotettavalta vaikuttava asiakas onkin itse menossa konkurssiin. Olet tilannut sadantonnin matskut omiin nimiisi ja myynyt ne asennettuna, suoritusta lupaillaan mutta sitä ei kuulu.

        Tuore pikkufirma voi kaatua jo tuohon ja jos se on uusi firma, sillä todennäköisesti on velkaa josta velkaa vastaan on yrittäjän omaisuutta panttina. Kun talosi on jo panttina, ei pankki sitä vastaan anna luottoa uudelleen.

        Vaikkakin vain yritys menisi konkurssiin ja yrittäjällä luottotiedot säilyy, niin asiakkaat alkaa hylkiä konkurssin tehnyttä, vaikkei se hänen vika olisikaan. Tavarantoimittajia ei kiinnosta paskaakaan vaikkei se ollut sinun vika, jos tavarat jää konkurssin vuoksi maksamatta. Nimesi on vedetty vessanpöntöstä alas.

        Jokaiselle paljon urakoinneelle tulee luottotappioita väkisin. Hyvä keino välttää iso riski on myydä laskut rahoitusyhtiölle. Se maksaa noin 5% laskusta mutta sillä turvaat sen 95%.

        Tietty rauhallinen kasvu on järkevin ja omalla rahalla investoinnit, mutta sitä samaa rahaa se on konkurssissa, sinun sijoittamaasi rahaa kuin omaan omaisuuteesi sijoittamat rahat.
        Vaikket konkurssissa menetä henk koht mitään, niin menetät sen kaiken mitä olet siihen firmaan sijoittanut.

        Velkomisessa kannattaa olla ihan armoton. Sellainen asiakas joka ei saa laskuaan maksettua, ei voi isotella sinulle. Siimaa ei kannata antaa ja pitää mennä paikan päälle juttelemaan etkä lähde pois ennenkuin rahat on tilillä.

        Itselle se tarkoitti muutaman ison asiakkaan menettämistä, mutta rahat sain. Pari kertaa se vaati pöydän heittämisen seinään. Yksi vastaava mestari konttasi lattialla vapisten kuin haavanlehti kun allekirjoitteli tuntiliuskoihin nimet, joista oli aiemmin ylimielisesti kieltäytynyt.

        Luottotappioilta ei kuitenkaan välttynyt eikä välty kukaan tänäkään päivänä. Aktiivisella seurannalla ja tietojen tarkistamisella välttyy jäämästä viimeiseksi velkojaksi.

        Suomessa nousu korkealle ilman lahjontaa rakennusalalla ei ole mahdollista. Duunariksi jäät jos et sitä tajua.

        2010

        PS: En ala keskustelemaan maataloustuista enempää, koska se on käynyt täysin selväksi että Saaritossulla ei ole harmaintakaan aavistusta miten ne toimii.

        No ainakin sun omat sosiaaliset taidot olet aivan itse ja oma-aloitteisesti osoittanu babloillas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenpä ajattelit että mistä ne työpaikat tulee, jos kaikki yrittäjät ovat kortistossa?
        Entä mistä tulee rahat sinne työttömyysturvan kassaan, jos kukaan ei käy töissä?

        Kun viljan tuotantokustannukset ovat euron kilo ja EU määrää jyväjemmarin myymään sen viljakilon eteenpäin 50 senttiä kilo, niin moniko jyväjemmari jatkaa päivääkään ilman että joku maksaa sen puuttuvan 50 senttiä?

        Kukaan ei voi tehdä markkinataloudessa tappiollista toimintaa kuin hetkellisesti. Osakeyhiölain mukaan yhtiön on tuotettava voittoa. Jyväjemmarit eivät ole keksineet tukisysteemiä vaan se on sata vuotta vanha järjestelmä jolla koetetaan pitää tuotanto balanssissa ja hinta siedettävällä tasolla.

        Tukisysteemi raskaan byrokratian ja välistävetäjien vuoksi kallistuttaa ruoan hintaa, mutta taitaa olla välttämätön paha, sillä vaihtoehtona on viidakon lait ja tuottajasodat. Brysselistä se sanellaan mitä Suomessa saa viljellä, miten, kuinka paljon ja mihin hintaan.

        2010

        Luuletko sitä kortistoon joutavaa yrittäjää ainoaksi alallaan? Jokaisen yrittäjän paikalle löytyy kyllä uusi, vielä halvemmalla tekevä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö, höpö. Jos yrittäjä on sotkenut osakeyhtiön rahat ja omat rahansa on kyseessä ammattitaidoton yrittäjä, joka joutaakin vastata tekemisistään.

        Yrittäjä ei lähtökohtaisesti ole henkilökohtaisesti vastuussa osakeyhtiön veloista. Pääsääntö konkurssissa on se, että velkojat saavat saatavilleen suorituksen niistä varoista, jotka osakeyhtiöllä oli konkurssiin asettamishetkellä. Mikäli velkoja on paljon ja varallisuutta vähän, voi käydä niin, että velkojat jäävät kokonaan vaille suoritusta. Tällöin velkoja joutuu kirjaamaan saatavansa luottotappioksi.

        Näin se on teoriassa, ja myös käytännössä. Ainakin ne muutamat lähipiirin konkurssit ovat menneet juurikin näin. Ensimmäisestä selvittiin velkasaneerauksen kautta, seuraavilla kerroilla sitten osattiin jo pelin juoni, eikä sormia poltettu.

        Ei tarvitse enää sotkea yrityksen ja omia rahoja toisiinsa, riittää että verot ja vakuutusmaksut on muutaman kuukauden pitkänä, hallituksen jäsenet vastaavat, omalla omaisuudellaan, näistä maksuista, ja ne on yleensä suurimmat pesästä saajat. laki on ollut voimassa jos ainakin 15 vuotta, eli siis ei kannata olla minkään hallituksen jäsen... voi mennä ulosottoon koko omaisuus, jos vaikkapa toimitusjohtaja mokaa, hallitusvastaa... aikaisemmin yksityisomaisuuteen ei voitu puuttua nyt voidaan ja puututaan... osakeyhtiön konkurssissa. kannattaa googlailla hallituksen jäsenen vastuu yhtiön konkurssissa, velkajärjestelyt eivät liity asiaan mitenkään, ne on ihan eri asioita, yleensä yritysvelat on esteenä sille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitteleva yrittäjä esimerkiksi rakennusalalla joutuu tekemään alkuinvestoinnit. Ensimmäinen palkka on luvassa vasta sitten kun on ensimmäinen keikka maalissa ja asiakas maksanut laskunsa.

        Hankkia pitää kulkuvälineet elikäs pakettiauto ja nykyaikaiset työvälineet, vakuutukset, sertifikaatit, materiaalit jne. Sinulla on vastuu onnistumisesta ja asiakkaalla on vastuu maksukyvystään.

        Jotta markkinoille pääsee, ei voi tavoitella heti kuuta taivaalta. Ensin pitää saada onnistumisia ja hyvin työllistäviä keikkoja ja tarkkana saa olla että ei lähde tekemään keikkaa toimeksiantajalle, kenen maksukyky on kyseenalainen.

        Karkeasti sanottuna sellainen isä, poika ja pakettiauto- kaksikko tarvitsee satatonnia alkupääomaksi ennenkuin homma rullaa. Nykyisin ei enää osakepääomia tarvita perustamisvaiheessa, mutta aikoinaan tarvittiin.

        Säännölliset tulot edellyttää säännöllistä keikkaa. Hyville riittää aina duunia mutta sosiaaliset taidot pitää olla kunnossa myös.

        Se on niin monelle mikroyrittäjälle raksalla käynyt, että luotettavalta vaikuttava asiakas onkin itse menossa konkurssiin. Olet tilannut sadantonnin matskut omiin nimiisi ja myynyt ne asennettuna, suoritusta lupaillaan mutta sitä ei kuulu.

        Tuore pikkufirma voi kaatua jo tuohon ja jos se on uusi firma, sillä todennäköisesti on velkaa josta velkaa vastaan on yrittäjän omaisuutta panttina. Kun talosi on jo panttina, ei pankki sitä vastaan anna luottoa uudelleen.

        Vaikkakin vain yritys menisi konkurssiin ja yrittäjällä luottotiedot säilyy, niin asiakkaat alkaa hylkiä konkurssin tehnyttä, vaikkei se hänen vika olisikaan. Tavarantoimittajia ei kiinnosta paskaakaan vaikkei se ollut sinun vika, jos tavarat jää konkurssin vuoksi maksamatta. Nimesi on vedetty vessanpöntöstä alas.

        Jokaiselle paljon urakoinneelle tulee luottotappioita väkisin. Hyvä keino välttää iso riski on myydä laskut rahoitusyhtiölle. Se maksaa noin 5% laskusta mutta sillä turvaat sen 95%.

        Tietty rauhallinen kasvu on järkevin ja omalla rahalla investoinnit, mutta sitä samaa rahaa se on konkurssissa, sinun sijoittamaasi rahaa kuin omaan omaisuuteesi sijoittamat rahat.
        Vaikket konkurssissa menetä henk koht mitään, niin menetät sen kaiken mitä olet siihen firmaan sijoittanut.

        Velkomisessa kannattaa olla ihan armoton. Sellainen asiakas joka ei saa laskuaan maksettua, ei voi isotella sinulle. Siimaa ei kannata antaa ja pitää mennä paikan päälle juttelemaan etkä lähde pois ennenkuin rahat on tilillä.

        Itselle se tarkoitti muutaman ison asiakkaan menettämistä, mutta rahat sain. Pari kertaa se vaati pöydän heittämisen seinään. Yksi vastaava mestari konttasi lattialla vapisten kuin haavanlehti kun allekirjoitteli tuntiliuskoihin nimet, joista oli aiemmin ylimielisesti kieltäytynyt.

        Luottotappioilta ei kuitenkaan välttynyt eikä välty kukaan tänäkään päivänä. Aktiivisella seurannalla ja tietojen tarkistamisella välttyy jäämästä viimeiseksi velkojaksi.

        Suomessa nousu korkealle ilman lahjontaa rakennusalalla ei ole mahdollista. Duunariksi jäät jos et sitä tajua.

        2010

        PS: En ala keskustelemaan maataloustuista enempää, koska se on käynyt täysin selväksi että Saaritossulla ei ole harmaintakaan aavistusta miten ne toimii.

        Tuossa on paljon disinformaatiota, jota en viitsi korjata, nykyään hallituksen jäsenet vastaavat yhtiön veloista kuin omistaan jos on jäänyt vero ja vakuutusvelkaa käytännössä yli kolme kuukautta, vai suosittelet myyntilaskujen myyntiä, sekään ei oikeastaan auta, jos rahoitusyhtiö ei saa asiakkaaltasi suoritusta, velka palaa takaisin sinulle, tosin vasta kun perintä on pitkällä, tämä factoring rahoitusta, kun noita juttuasi lukee tulee väistämättä mieleen se että periaatteessa asiat menevät juuri kuten kerrot, mutta ei ihan, jotain puuttuu, en tiedä mitä se on, itsestään selvyys on se että uudella yrityksellä on alkuvaikeutensa, mutta sekin on hoidettavissa, osaamisella, ettei lähde yrittäjäksi, ennen kuin pahimmat suden kuopat osataan välttää, hyvin harva liisaa auton ja työkalut ja lähtee etsimään asiakkaita itselleen, vain päinvastoin ensin on asiakkaat ja sitten vasta kulut, 2010 sinun jutuissa mennään ns.perse edeltä puuhun...oikeastaan tietämättä on puutakaan missään... By NumBall HHN 62v,


    • Anonyymi

      Lisäksi osakeyhtiössä hallituksen jäsenet joutuvat veloista maksumiehiksi, ainakin verot ja vakuutusmaksut,

      • Anonyymi

        Aika tuottamuksellista saa hallituksen toiminta olla, ennen kuin vastuuseen joutuu,

        Osakeyhtiön hallituksen vastuu

        Hallitus on osakeyhtiön toimielin, joka osakeyhtiölain mukaan huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä ja jolla on vastuu toiminnastaan ja tekemistään päätöksistä. Hallitus tai sen jäsen ei saa noudattaa sellaista yhtiökokouksen, hallintoneuvoston tai hallituksen tekemää päätöstä, joka on osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen vastainen.

        Lähtökohtana on, että hallituksen jäsen joutuu korvaamaan vahingon, jonka hän toiminnallaan aiheuttaa osakeyhtiölle. Esimerkiksi kirjanpitolaissa asetettujen velvollisuuksien rikkominen voi aiheuttaa hallituksen jäsenen vastuun. Hallituksella ei ole vastuuta päätöksistä, jotka yhtiökokous on tehnyt, mutta se voi kuitenkin joutua vastuuseen yhtiökokouksen päätöksestä siltä osin, kun se on pannut yhtiökokouksen päätöksiä täytäntöön.

        Hallituksen jäsenen on korvattava yhtiölle tehtävässään aiheuttamansa vahinko, jos vahinko on aiheutettu tahallaan tai huolimattomasti huolellisuusvelvoitteen, osakeyhtiölain muun säännöksen tai yhtiöjärjestyksen määräyksen vastaisesti. Vaikka jokin tietty toimi osoittautuisikin myöhemmin yhtiön kannalta epäedulliseksi, ei hallituksen jäsen automaattisesti joudu vastuuseen, kunhan hän vain on toiminut huolellisesti ja arvioinut toimen yhtiön edun mukaiseksi. Hallituksen jäsen on vastuussa myös osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle. Vahinko on korvattava, jos se on aiheutettu rikkomalla tahallisesti tai huolimattomasti osakeyhtiölakia tai yhtiöjärjestyksen määräystä.

        Normaalisti vahinkoa kärsineen tahon on osoitettava, että vahingonaiheuttaja on toiminut huolimattomasti. Tämä todistustaakka on kuitenkin käännetty tietyissä tilanteissa, eli vahingonaiheuttajan pitää itse todistaa, että hän on toiminut huolellisesti. Todistustaakka on käännetty, jos vahinko on aiheutettu rikkomalla yhtiöjärjestystä, jos vahinko on aiheutettu yhtiön lähipiiriin kuuluvan eduksi tehdyllä toimella tai jos osakeyhtiölakia on rikottu muulla tavoin kuin pelkästään rikkomalla sen 1 luvussa säädettyjä periaatteita.

        Muuhun kuin rangaistavaan tekoon perustuva kanne on nostettava hallituksen jäsentä vastaan viiden vuoden kuluessa sen tilikauden päättymisestä, jona kanteen perusteena oleva päätös tehtiin tai kanteen perusteena olevaan toimenpiteeseen ryhdyttiin. Hallituksen jäsen voi siis joutua vastuuseen toiminnastaan vielä viiden vuoden kuluttua. Yhtiöjärjestyksessä voidaan rajoittaa hallituksen ja toimitusjohtajan korvausvastuuta yhtiötä kohtaan rekisteröimällä vastuunrajoitus kaupparekisteriin. Rajoitus edellyttää kaikkien osakkeenomistajien suostumusta. Se ei kuitenkaan päde tilanteessa, jossa on rikottu pakottavia lain säännöksiä tai jos vahinko on aiheutettu tahallisesti tai törkeästä tuottamuksesta.



        Yhteenveto

        Hallitus on osakeyhtiön toimielin, joka osakeyhtiölain mukaan huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä.
        Hallituksen jäsenillä on vastuu toiminnastaan ja tekemistään päätöksistä.
        Hallituksen jäsenen on korvattava yhtiölle tehtävässään aiheuttamansa vahinko, jos vahinko on aiheutettu tahallaan tai huolimattomasti huolellisuusvelvoitteen, osakeyhtiölain muun säännöksen tai yhtiöjärjestyksen määräyksen vastaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika tuottamuksellista saa hallituksen toiminta olla, ennen kuin vastuuseen joutuu,

        Osakeyhtiön hallituksen vastuu

        Hallitus on osakeyhtiön toimielin, joka osakeyhtiölain mukaan huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä ja jolla on vastuu toiminnastaan ja tekemistään päätöksistä. Hallitus tai sen jäsen ei saa noudattaa sellaista yhtiökokouksen, hallintoneuvoston tai hallituksen tekemää päätöstä, joka on osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen vastainen.

        Lähtökohtana on, että hallituksen jäsen joutuu korvaamaan vahingon, jonka hän toiminnallaan aiheuttaa osakeyhtiölle. Esimerkiksi kirjanpitolaissa asetettujen velvollisuuksien rikkominen voi aiheuttaa hallituksen jäsenen vastuun. Hallituksella ei ole vastuuta päätöksistä, jotka yhtiökokous on tehnyt, mutta se voi kuitenkin joutua vastuuseen yhtiökokouksen päätöksestä siltä osin, kun se on pannut yhtiökokouksen päätöksiä täytäntöön.

        Hallituksen jäsenen on korvattava yhtiölle tehtävässään aiheuttamansa vahinko, jos vahinko on aiheutettu tahallaan tai huolimattomasti huolellisuusvelvoitteen, osakeyhtiölain muun säännöksen tai yhtiöjärjestyksen määräyksen vastaisesti. Vaikka jokin tietty toimi osoittautuisikin myöhemmin yhtiön kannalta epäedulliseksi, ei hallituksen jäsen automaattisesti joudu vastuuseen, kunhan hän vain on toiminut huolellisesti ja arvioinut toimen yhtiön edun mukaiseksi. Hallituksen jäsen on vastuussa myös osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle. Vahinko on korvattava, jos se on aiheutettu rikkomalla tahallisesti tai huolimattomasti osakeyhtiölakia tai yhtiöjärjestyksen määräystä.

        Normaalisti vahinkoa kärsineen tahon on osoitettava, että vahingonaiheuttaja on toiminut huolimattomasti. Tämä todistustaakka on kuitenkin käännetty tietyissä tilanteissa, eli vahingonaiheuttajan pitää itse todistaa, että hän on toiminut huolellisesti. Todistustaakka on käännetty, jos vahinko on aiheutettu rikkomalla yhtiöjärjestystä, jos vahinko on aiheutettu yhtiön lähipiiriin kuuluvan eduksi tehdyllä toimella tai jos osakeyhtiölakia on rikottu muulla tavoin kuin pelkästään rikkomalla sen 1 luvussa säädettyjä periaatteita.

        Muuhun kuin rangaistavaan tekoon perustuva kanne on nostettava hallituksen jäsentä vastaan viiden vuoden kuluessa sen tilikauden päättymisestä, jona kanteen perusteena oleva päätös tehtiin tai kanteen perusteena olevaan toimenpiteeseen ryhdyttiin. Hallituksen jäsen voi siis joutua vastuuseen toiminnastaan vielä viiden vuoden kuluttua. Yhtiöjärjestyksessä voidaan rajoittaa hallituksen ja toimitusjohtajan korvausvastuuta yhtiötä kohtaan rekisteröimällä vastuunrajoitus kaupparekisteriin. Rajoitus edellyttää kaikkien osakkeenomistajien suostumusta. Se ei kuitenkaan päde tilanteessa, jossa on rikottu pakottavia lain säännöksiä tai jos vahinko on aiheutettu tahallisesti tai törkeästä tuottamuksesta.



        Yhteenveto

        Hallitus on osakeyhtiön toimielin, joka osakeyhtiölain mukaan huolehtii yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä.
        Hallituksen jäsenillä on vastuu toiminnastaan ja tekemistään päätöksistä.
        Hallituksen jäsenen on korvattava yhtiölle tehtävässään aiheuttamansa vahinko, jos vahinko on aiheutettu tahallaan tai huolimattomasti huolellisuusvelvoitteen, osakeyhtiölain muun säännöksen tai yhtiöjärjestyksen määräyksen vastaisesti.

        Paljon tekstiä ja vähän villoja taas 2010 yrittää päteä, ei kyllä hallituksen jäsenet vastaava tietyssä tilanteessa yhtiönveloista henkilökohtaisesti, tämä laki tuli voimaan muistaakseni vuonna 2006, eli on ollut voimassa jo liki 20 vuotta, siis yhtiömuoto suojasi ennen vuotta yhtiön hallintoa, ei suojaa enää... tuossa on selitetty asia suht yksikertaisesti.
        https://www.if.fi/yritysasiakkaat/vakuutukset/vastuuvakuutukset/hallinnon-vastuu/osakeyhtion-hallituksen-vastuut

        eli jos sinä olet yhtiön hallituksessa ja firma menee nurin, ja maksamatta jää veroja ja vakuutusmaksuja yli 3 kuukauden ajalta, olet vastuussa niiden tilittämisestä hallituksen jäsenenä, tuo kolme kuukautta tulee kasaan nopeasti, kun yritetään pitää firma pinnalla, ja silloin verottaja ja tai vakuutusyhtiö tekee rikosilmoituksen ja asia etenee syyttäjän toimesta, saat pienen tuomion mutta sinut määrätään maksamaan verot ja vakuutusmaksut yhteisvastuullisesti muiden hallituksen jäsenten kanssa..

        tästä on satoja oikeustapauksia vuosien varrella, tai paremmin vuoden 2006 jälkeen jolloin laki tuli voimaan...

        lainkohdat löytyvät rikoslaista, 39 luku, Velallisen rikoksista ja verot sekä 29 luku Rikoksista julkista taloutta vastaan, tuomiot on pieniä korvaukset jopa miljoonia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon tekstiä ja vähän villoja taas 2010 yrittää päteä, ei kyllä hallituksen jäsenet vastaava tietyssä tilanteessa yhtiönveloista henkilökohtaisesti, tämä laki tuli voimaan muistaakseni vuonna 2006, eli on ollut voimassa jo liki 20 vuotta, siis yhtiömuoto suojasi ennen vuotta yhtiön hallintoa, ei suojaa enää... tuossa on selitetty asia suht yksikertaisesti.
        https://www.if.fi/yritysasiakkaat/vakuutukset/vastuuvakuutukset/hallinnon-vastuu/osakeyhtion-hallituksen-vastuut

        eli jos sinä olet yhtiön hallituksessa ja firma menee nurin, ja maksamatta jää veroja ja vakuutusmaksuja yli 3 kuukauden ajalta, olet vastuussa niiden tilittämisestä hallituksen jäsenenä, tuo kolme kuukautta tulee kasaan nopeasti, kun yritetään pitää firma pinnalla, ja silloin verottaja ja tai vakuutusyhtiö tekee rikosilmoituksen ja asia etenee syyttäjän toimesta, saat pienen tuomion mutta sinut määrätään maksamaan verot ja vakuutusmaksut yhteisvastuullisesti muiden hallituksen jäsenten kanssa..

        tästä on satoja oikeustapauksia vuosien varrella, tai paremmin vuoden 2006 jälkeen jolloin laki tuli voimaan...

        lainkohdat löytyvät rikoslaista, 39 luku, Velallisen rikoksista ja verot sekä 29 luku Rikoksista julkista taloutta vastaan, tuomiot on pieniä korvaukset jopa miljoonia.

        Tarkennetaan vielä hallituksen jäsen voi joutua vastuuseen huolimattomuuden takia osakeyhtiölain säädännön takia, tai maksamattomien verojen tai vakuutusmaksujen takia rikoslain määräysten mukaisesti, noiden kahden lainkohdan pohjalta, siis ei tarvitse olla kuin kolme kuukautta verot maksamatta hallitusvastaa, ja jos on paljon ulkopuolisia työsuhteessa puolessakin vuodessa voidaan kerätä miljoonien velat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkennetaan vielä hallituksen jäsen voi joutua vastuuseen huolimattomuuden takia osakeyhtiölain säädännön takia, tai maksamattomien verojen tai vakuutusmaksujen takia rikoslain määräysten mukaisesti, noiden kahden lainkohdan pohjalta, siis ei tarvitse olla kuin kolme kuukautta verot maksamatta hallitusvastaa, ja jos on paljon ulkopuolisia työsuhteessa puolessakin vuodessa voidaan kerätä miljoonien velat.

        Velat voi muodostua monella tapaa. Olet vaikkapa ostanut varastoon juuri ison satsin tavaraa pitkällä maksuajalla, tulee taantuma ja myynti romahtaa. Maahantuojat käyttää kilpailuvalttina sitä että tarjoavat jopa vuoden korottoman maksuajan.
        Palkkaa maksetaan tehdystä työstä ja tehty työ laskutetaan. Joutokäyntiin ei ole kellään varaa maksella palkkoja tekemättömistä tai olemattomista töistä.

        Tuolle "suoramyyntileipurille" Pasaselle terveisiä että puitu vilja ei sovellu leipomiseen.
        Vilja käy läpi tällaisen prosessin ennenkuin se on leivontakelpoista:

        1. Viljan vastaanotto

        Vilja on useimmiten peräisin sopimusviljelijöiltä.

        2. Esipuhdistus

        Viljaerät tutkitaan laboratoriossa. Vilja esipuhdistetaan, punnitaan ja tarvittaessa kuivataan.

        3. Luokittelu ja säilytys viljasiiloissa

        Vilja luokitellaan jauhon tasalaatuisuuden säilyttämiseksi.

        4. Puhdistus ja valmennus

        Puhdistuksen jälkeen vilja valmennetaan eli sen kosteus nostetaan noin 16 %:iin jyvän mureuttamiseksi ja leseen irtoamisen helpottamiseksi.

        5. Rouhinta ja jauhatus

        Vilja jauhetaan vaiheittain valssimyllyissä, joiden toimintaan sisältyy rouhinta, seulonta, lajittelu ja jauhatus. Rouhinta tuottaa rakeita, ei vielä jauhoa.

        6. Seulonta ja lajittelu

        Rakeet erotetaan tasosihdeillä ja rakeenpuhdistuskoneilla eri karkeusasteiksi. Osa rakeista ohjautuu seuraaville, hienommille valsseille, osa raekoneille.

        7. Rakeenpuhdistus

        Raekoneilla erotetaan ydin- ja pintarakeet toisistaan. Pintarakeet jauhetaan uudelleen. Tasosihtien erottama valmis jauho ohjataan siiloihin.

        8. Homogenointi

        Eri jauhoerät sekoitetaan keskenään tasalaatuiseksi lopputuotteeksi.

        9. Säilytys jauhosiiloissa

        Valmis jauho säilytetään jauhosiiloissa.

        10. Säkitys ja pakkaus

        Jauho pakataan suurkuluttajille säkkitavaraksi ja kotitalouksille vähittäispakkauksiin.

        11. Puskurivarastointi

        Vehnäjauho "vanhennetaan" eli tasapainotetaan pari viikkoa jauhon leipoutuvuuden parantamiseksi.

        12. Jakelu

        Jauho toimitetaan leipomoille irtotoimituksina säiliöautoissa ja pakattuna kuorma-autoissa.

        Suomessa viljaan ei saa käyttää lisäaineita. Jauhatuksen yhteydessä jauhoihin sen sijaan saa lisätä C- vitamiinia (askorbiinihappoa), kypsytteitä ja amylaasi- ja proteaasientsyymejä"

        -Että siitä vaan eläkeläinen Pasanen sitten leipomaan kun sitä aikaa eläkkeellä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Velat voi muodostua monella tapaa. Olet vaikkapa ostanut varastoon juuri ison satsin tavaraa pitkällä maksuajalla, tulee taantuma ja myynti romahtaa. Maahantuojat käyttää kilpailuvalttina sitä että tarjoavat jopa vuoden korottoman maksuajan.
        Palkkaa maksetaan tehdystä työstä ja tehty työ laskutetaan. Joutokäyntiin ei ole kellään varaa maksella palkkoja tekemättömistä tai olemattomista töistä.

        Tuolle "suoramyyntileipurille" Pasaselle terveisiä että puitu vilja ei sovellu leipomiseen.
        Vilja käy läpi tällaisen prosessin ennenkuin se on leivontakelpoista:

        1. Viljan vastaanotto

        Vilja on useimmiten peräisin sopimusviljelijöiltä.

        2. Esipuhdistus

        Viljaerät tutkitaan laboratoriossa. Vilja esipuhdistetaan, punnitaan ja tarvittaessa kuivataan.

        3. Luokittelu ja säilytys viljasiiloissa

        Vilja luokitellaan jauhon tasalaatuisuuden säilyttämiseksi.

        4. Puhdistus ja valmennus

        Puhdistuksen jälkeen vilja valmennetaan eli sen kosteus nostetaan noin 16 %:iin jyvän mureuttamiseksi ja leseen irtoamisen helpottamiseksi.

        5. Rouhinta ja jauhatus

        Vilja jauhetaan vaiheittain valssimyllyissä, joiden toimintaan sisältyy rouhinta, seulonta, lajittelu ja jauhatus. Rouhinta tuottaa rakeita, ei vielä jauhoa.

        6. Seulonta ja lajittelu

        Rakeet erotetaan tasosihdeillä ja rakeenpuhdistuskoneilla eri karkeusasteiksi. Osa rakeista ohjautuu seuraaville, hienommille valsseille, osa raekoneille.

        7. Rakeenpuhdistus

        Raekoneilla erotetaan ydin- ja pintarakeet toisistaan. Pintarakeet jauhetaan uudelleen. Tasosihtien erottama valmis jauho ohjataan siiloihin.

        8. Homogenointi

        Eri jauhoerät sekoitetaan keskenään tasalaatuiseksi lopputuotteeksi.

        9. Säilytys jauhosiiloissa

        Valmis jauho säilytetään jauhosiiloissa.

        10. Säkitys ja pakkaus

        Jauho pakataan suurkuluttajille säkkitavaraksi ja kotitalouksille vähittäispakkauksiin.

        11. Puskurivarastointi

        Vehnäjauho "vanhennetaan" eli tasapainotetaan pari viikkoa jauhon leipoutuvuuden parantamiseksi.

        12. Jakelu

        Jauho toimitetaan leipomoille irtotoimituksina säiliöautoissa ja pakattuna kuorma-autoissa.

        Suomessa viljaan ei saa käyttää lisäaineita. Jauhatuksen yhteydessä jauhoihin sen sijaan saa lisätä C- vitamiinia (askorbiinihappoa), kypsytteitä ja amylaasi- ja proteaasientsyymejä"

        -Että siitä vaan eläkeläinen Pasanen sitten leipomaan kun sitä aikaa eläkkeellä on.

        Hienoa kun kerrot mutta en ole ottanut mitään kantaa, leipomiseen tässä avauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hienoa kun kerrot mutta en ole ottanut mitään kantaa, leipomiseen tässä avauksessa.

        "Maanviljelijänhän ei ole pakko myydä tuotteitaan tuohon hintaan, voisivat myydä niitä esim. puoleen vähittäiskaupan hinnasta suoramyyntinä. Mutta kun se kuullostaa ihan työnteolta, niin eihän se käy"

        Tuo on takuulla sinun tekstiäsi. Sinulla on syvä kateus viljelijöitä kohtaan ollut aina vaikka sinulla ei ole mitään hajuakaan miten tuo tuotantoketju menee. Kuvittelet että viljelijät rypee tukirahoissa ja ajattelet sen olevan sinulta pois.

        Opiskele ja puhu sitten:
        "EU-tuet toimeenpannaan kaikkia jäsenmaita ohjaavien EU-asetusten ja Euroopan komission antamien tarkempien toimeenpanosääntöjen määräämällä tavalla. Yksittäisellä jäsenmaalla ei ole juurikaan päätäntävaltaa asetusten soveltamisessa"
        https://mmm.fi/maataloustuet

        Et ymmärrä mittasuhteita koska sinulla ei ole laisinkaan matikkapäätä. Suoramyynti ei ole mahdollista suuressa mittakaavassa koska tuotteet pitää jalostaa ja on sopimukset
        siitä kelle toimitetaan ja mihin hintaan. Sopimuksissa kielletään myymästä muille, varsinkaan halvemmalla. Maanmainion taksiuudistajan Anne Bernerin suvulla on Suomen suurin viljatukku ja he ostavat halvalla sopimushinnalla viljat viljelijältä ja tuet paikkaa sitten viljelijän tappiot https://viljelijanberner.fi/

        Suuria maataloustukirahoja menee kehitystyöhön yliopistoille, tutkimuslaitoksille, Luonnonvarakeskukselle, Suomen Metsäkeskukselle, Valiolle jne. Viljelijöille myönnettävät tuet perustuu tuotantomääriin ja investointeihin, joista pitää toimittaa suunnitelmat ja dokumentit sekä tositteet.
        Maataloustukea ei saa haaveiluun, kuten kävi Business Finlandin jakamille tuille, joita jaettiin poliitikkojen sukulaisten nollafirmoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Maanviljelijänhän ei ole pakko myydä tuotteitaan tuohon hintaan, voisivat myydä niitä esim. puoleen vähittäiskaupan hinnasta suoramyyntinä. Mutta kun se kuullostaa ihan työnteolta, niin eihän se käy"

        Tuo on takuulla sinun tekstiäsi. Sinulla on syvä kateus viljelijöitä kohtaan ollut aina vaikka sinulla ei ole mitään hajuakaan miten tuo tuotantoketju menee. Kuvittelet että viljelijät rypee tukirahoissa ja ajattelet sen olevan sinulta pois.

        Opiskele ja puhu sitten:
        "EU-tuet toimeenpannaan kaikkia jäsenmaita ohjaavien EU-asetusten ja Euroopan komission antamien tarkempien toimeenpanosääntöjen määräämällä tavalla. Yksittäisellä jäsenmaalla ei ole juurikaan päätäntävaltaa asetusten soveltamisessa"
        https://mmm.fi/maataloustuet

        Et ymmärrä mittasuhteita koska sinulla ei ole laisinkaan matikkapäätä. Suoramyynti ei ole mahdollista suuressa mittakaavassa koska tuotteet pitää jalostaa ja on sopimukset
        siitä kelle toimitetaan ja mihin hintaan. Sopimuksissa kielletään myymästä muille, varsinkaan halvemmalla. Maanmainion taksiuudistajan Anne Bernerin suvulla on Suomen suurin viljatukku ja he ostavat halvalla sopimushinnalla viljat viljelijältä ja tuet paikkaa sitten viljelijän tappiot https://viljelijanberner.fi/

        Suuria maataloustukirahoja menee kehitystyöhön yliopistoille, tutkimuslaitoksille, Luonnonvarakeskukselle, Suomen Metsäkeskukselle, Valiolle jne. Viljelijöille myönnettävät tuet perustuu tuotantomääriin ja investointeihin, joista pitää toimittaa suunnitelmat ja dokumentit sekä tositteet.
        Maataloustukea ei saa haaveiluun, kuten kävi Business Finlandin jakamille tuille, joita jaettiin poliitikkojen sukulaisten nollafirmoille.

        No enpä ole ottanut asiaan mitään kantaa, enkä näe nytkään syytä ottaa väitteisiisi mitään kantaa, muuta kuin ole uskossasi vahva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Velat voi muodostua monella tapaa. Olet vaikkapa ostanut varastoon juuri ison satsin tavaraa pitkällä maksuajalla, tulee taantuma ja myynti romahtaa. Maahantuojat käyttää kilpailuvalttina sitä että tarjoavat jopa vuoden korottoman maksuajan.
        Palkkaa maksetaan tehdystä työstä ja tehty työ laskutetaan. Joutokäyntiin ei ole kellään varaa maksella palkkoja tekemättömistä tai olemattomista töistä.

        Tuolle "suoramyyntileipurille" Pasaselle terveisiä että puitu vilja ei sovellu leipomiseen.
        Vilja käy läpi tällaisen prosessin ennenkuin se on leivontakelpoista:

        1. Viljan vastaanotto

        Vilja on useimmiten peräisin sopimusviljelijöiltä.

        2. Esipuhdistus

        Viljaerät tutkitaan laboratoriossa. Vilja esipuhdistetaan, punnitaan ja tarvittaessa kuivataan.

        3. Luokittelu ja säilytys viljasiiloissa

        Vilja luokitellaan jauhon tasalaatuisuuden säilyttämiseksi.

        4. Puhdistus ja valmennus

        Puhdistuksen jälkeen vilja valmennetaan eli sen kosteus nostetaan noin 16 %:iin jyvän mureuttamiseksi ja leseen irtoamisen helpottamiseksi.

        5. Rouhinta ja jauhatus

        Vilja jauhetaan vaiheittain valssimyllyissä, joiden toimintaan sisältyy rouhinta, seulonta, lajittelu ja jauhatus. Rouhinta tuottaa rakeita, ei vielä jauhoa.

        6. Seulonta ja lajittelu

        Rakeet erotetaan tasosihdeillä ja rakeenpuhdistuskoneilla eri karkeusasteiksi. Osa rakeista ohjautuu seuraaville, hienommille valsseille, osa raekoneille.

        7. Rakeenpuhdistus

        Raekoneilla erotetaan ydin- ja pintarakeet toisistaan. Pintarakeet jauhetaan uudelleen. Tasosihtien erottama valmis jauho ohjataan siiloihin.

        8. Homogenointi

        Eri jauhoerät sekoitetaan keskenään tasalaatuiseksi lopputuotteeksi.

        9. Säilytys jauhosiiloissa

        Valmis jauho säilytetään jauhosiiloissa.

        10. Säkitys ja pakkaus

        Jauho pakataan suurkuluttajille säkkitavaraksi ja kotitalouksille vähittäispakkauksiin.

        11. Puskurivarastointi

        Vehnäjauho "vanhennetaan" eli tasapainotetaan pari viikkoa jauhon leipoutuvuuden parantamiseksi.

        12. Jakelu

        Jauho toimitetaan leipomoille irtotoimituksina säiliöautoissa ja pakattuna kuorma-autoissa.

        Suomessa viljaan ei saa käyttää lisäaineita. Jauhatuksen yhteydessä jauhoihin sen sijaan saa lisätä C- vitamiinia (askorbiinihappoa), kypsytteitä ja amylaasi- ja proteaasientsyymejä"

        -Että siitä vaan eläkeläinen Pasanen sitten leipomaan kun sitä aikaa eläkkeellä on.

        Entäs se "luomu", eikö se olekaan puhdasta vaan samaa potaskaa kalliimmalla hinnalla?


    • Anonyymi

      Kuinka tämä vaikuttaa Thaimaassa asuvien eläkkeisiin?

      • Anonyymi

        Tilille tulee enemmän vain bateja.


    • Anonyymi

      Hienoa, että eläkkeet nousee taas .

      • Anonyymi

        Se on ihan totta että ostovoima Suomessa on kutistunut parissa vuodessa jopa 25%.
        Eläkkeiden on siis pakko nousta, tai tulee pieneläkkeen varassa oleville nälkä.
        Onneksi eläke ei ole kaikkien ainoa oljenkorsi. Suurin riski Kaakkois-Aasiassa asuville on se että euro romahtaisi kunnolla. Jos näin kävisi, korot nousisi lisää ja kulutus tyssäisi. Nopeasti se veisi siihen että valtiontalous romahtaisi. Silloin aletaan säätää uusia lakeja, pakkolakeja.
        Raha olisi otettava sieltä missä se on, eli hyökättävä säästöjen kimppuun ja alettava verottaa omistamista raakalla kädellä. Pienituloisilla ero entiseen olisi pienempi kuin suurituloisilla.

        Näin tehtiin esimerkiksi keksimällä ajoneuvovero, jonka piti jäädä tilapäiseksi keinoksi paikata valtiontaloutta. Se jäikin pysyväksi. Myös kiinteistövero juontaa tästä juonensa.
        Pankit pelastettiin raippaverolla ja pankit lupasi maksaa kaiken takaisin. Eivät maksaneet koskaan senttiäkään.


    • Anonyymi

      Eläkekatto jonka ylittävät eläkkeet leikataan pois !

      • Anonyymi

        Eläkekatto tarkoittaa myös sitä, että TEL:lit, LEL:it ja YEL:lit leikataan tuohon kattoon, loppu jää isotuloiselle vapaaehtoisen vakuutuksen maksuun. Näinhän toi toimii Ruotsissakin.


      • Anonyymi

        Edelleenkin kaikki toimet maksussa oleviin eläkkeisiin on erittäin hankalia, kahdesta syystä, perustuslaki suojaa omaisuuttamme, ja niin hullua poliitikkoa ole joka alkaisi eläkkeitä pienentämään, tämä olisi hänen uralle päätöspiste, eläkeläiset on suurin kansanryhmä jolla on suuri politiikkaan vaikuttava voima, Kimmo Kiljunen on tätä jo ajanut vuosia, että jos eläkeläispuolue perustetaan, se olisi pääministeri puolue välittömästi, siinä persut, demarit ja kokkareet toiseksi välittömästi. Mutta minusta voisi isoja eläkkeitä leikata, vaikkapa yli 3800 nettona, ylimenevä osa, se olisi ihan kohtuullista, jopa suotavaa... mutta tuskin taloutta sillä toimenpiteellä saadaan kuntoon, huonoksi on suomen talous mennyt viimeisen 20 vuoden aikana, ja oli hallitus mikä tahansa velkaa otetaan surutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleenkin kaikki toimet maksussa oleviin eläkkeisiin on erittäin hankalia, kahdesta syystä, perustuslaki suojaa omaisuuttamme, ja niin hullua poliitikkoa ole joka alkaisi eläkkeitä pienentämään, tämä olisi hänen uralle päätöspiste, eläkeläiset on suurin kansanryhmä jolla on suuri politiikkaan vaikuttava voima, Kimmo Kiljunen on tätä jo ajanut vuosia, että jos eläkeläispuolue perustetaan, se olisi pääministeri puolue välittömästi, siinä persut, demarit ja kokkareet toiseksi välittömästi. Mutta minusta voisi isoja eläkkeitä leikata, vaikkapa yli 3800 nettona, ylimenevä osa, se olisi ihan kohtuullista, jopa suotavaa... mutta tuskin taloutta sillä toimenpiteellä saadaan kuntoon, huonoksi on suomen talous mennyt viimeisen 20 vuoden aikana, ja oli hallitus mikä tahansa velkaa otetaan surutta.

        Onhan näitä ollut: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Eläkeläisten_Puolue https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Senioripuolue ja mitä lie. Montako kansanedustajaa on vuosien saatossa ollut? Nolla,


    • Anonyymi

      Ei ole montaa vuotta kun joku laski että jos saisimme julkisen sektorin kuluista 7% pois niin ulkomaanvelka olisi maksettu viidessä vuodessa pois ja ylijäämä olisi jokavuotuinen, mutta kun se julkinen sektori säätää itse itsensä tulot ja kulut johtajiston ja politiikan osalta, niin eivät ne tule omista jakkaroistaan ja tuloistaan luopumaan. Hyvänä aikana ei taas ole järkeä leikata koulutuksesta eikä terveydenhuollosta. Suomen suurin ongelma on järjetön määtä kovapalkkaisia byrokraatteja joilla ei oikeasti ole mitään virkaa. Samoissa valtion instansseissa on ylipääjohtaja, pääjohtaja, varapääjohtaja, johtaja ja seitsemän varajohtajaa jonka jälkeen tulee vasta ne virkamiehet jotka tekee töitä ja niilläkin on assistentit.

      Helsingin kaupunki maksaa hirmuliksaa juopolle tunnelituhrijalle Arhinmäelle täysin keksitystä "urheilu ja kulttuuri apulaispormestarin" virasta. Ainoa duuni on pyöriä humalassa futismatseissa ja monottaa nuorison autoja. Valtuustot on läpeensä korruptoituneita ja hoitelevat vain omia bisneksiään.

    • Anonyymi

      Kuinka tämä vaikuttaa sinun kiljuntekoosi jos äiteesi eläkkeeseen ltulee laskua?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe