Toistuuko Tarjan vappupuhe tammikuussa

Anonyymi-ap

Tarja piti Hakaniemen torilla 1976 rajun vappupuheen ja valittiin sittemmin Suomen presidentiksi. Pitääköhän Jutta vastaavan tai jopa saman tammikuussa 2024 pyrkiessään presidentiksi.

18

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vappusataspuheen se pitää.

      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        ❤️ ­N­y­­m­­­f­o­­­m­­­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18180968l

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      En tiedä miten siitä tulee mieleen jotkut Saksan bordellit jonne isoisälle ostetaan joululahjaksi tunnin aika.

    • Anonyymi

      Kommunistilait toteutuivat nyt Ukrainassa, ja demarit ovat niitä aina kannattaneet ...

      • Anonyymi

        Pystyykö kehityksen vielä pysäyttämään vai joko ollaan liian pitkällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pystyykö kehityksen vielä pysäyttämään vai joko ollaan liian pitkällä

        Ryssiä riittää vaikka Tavja lähti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ryssiä riittää vaikka Tavja lähti.

        Demari siellä joka hyppäsi ensin kansankiihkossa persuihin ja nyt kiukuissaan takaisin demareihin yrittää esittää viisasta.


    • Anonyymi

      Mun faijakin on syntynyt vasta 1976 eli täällä kirjoittelee joku tosi vanha tyyppi. Ei tosin varmaan enää kauaa. Onneksi.

      • Anonyymi

        Eli sinunkin ehkä kannattaa lukea mitä demarit ja muu vasemmisto ovat vuosilymmeniä piiloyrittäneet hövelin tukipolitiikkansa kautta.


      • Anonyymi

        Saattaa tämä old timer olla vaikka tyyppi, joka ei edes tiedä missä kelan luukku sijaitsee??


    • Anonyymi

      (FASISMI. Part 1)

      DEMOKRATIA, DIKTATUURI JA 30-LUVUN FASISMI-SUOMI

      Kirjoitetaan muutama rivi tästä niin kovasti ylistetystä demokratiasta, joka syntyi sääty-yhteiskunnan säätyjen kauhuksi 1900-luvun alkupuolella edustamansa yhtäläisen koko kansaa koskettavan valtiopäivä- eli eduskunta- ääni ja vaali-kelpoisuuden muodossa.

      Tämän periaatteen mukaan, de-jure, kaikki aatteet, ideologiat ja pyrkimykset ovat tervetulleita päätöksentekoon.
      Tämä periaate on kirjattu demokraattisen valtion alku-valtiosääntöön, jota demokratian alku-valtiosääntöä voidaan sen omien sääntöjen mukaan muuttaa niin sanottua perustuslain säätämisen järjestystä noudattaen.

      Kun alku-demokraattinen valtiosääntö muutetaan sen omien sääntöjen mukaan epä-demokraattiseksi - vaalikelpoisuus rajataan koskemaan vain osaa aatteista ja ideologioista - tulee valtio valtiosääntönsä mukaisesti epä-demokraattiseksi ja edustamiensa ideoiden näyttämöksi, de-jure. Toki näin tapahtuu myös demokraattisessa valtiossa, kun demokratian periaatteen mukainen enemmistövalta asettuu edustamiensa ideain sanansaattajaksi, de-fakto.

      Epä-demokraattisen valtiosäännön omaavaa valtiota on tapana kutsua totalitaariseksi tai diktatuuriksi, jossa muulla kuin vallitsevalla aatteella, ideologialla tai pyrkimyksillä ei ole vaalikelpoisuutta valtion päätöksentekoon.

      Meidän ei tarvitse mennä kovinkaan kauas historiassa, eikä edes valtiomme rajojen ulkopuolelle, hakeaksemme esimerkin totalitaarisesta epä-demokraattisesta valtiosäännöstä. Sellainen diktatuurinen valtiosääntö pantiin toimeen maassamme 30-luvun alussa 14% kansansuosiota [1] nauttineen hallituksen [2] toimesta niin sanottujen kommunisti-lakien [3] muodossa, rajaamalla sosialismin aate vaalikelpoisuuden ulkopuolelle.

      30-luvun - edeltäen sosialismin vastaista eurooppalaista fasistista maailmansotaa - Suomea voidaan valtiosääntönsä perusteella kutsua de-fakto vähintäänkin oikeisto-totalitaariseksi [4], ja anti-sosialistisena fasistiseksi, kokonaisuudessaan oikeisto-ääri-oikeistolaiseksi fasistiseksi koalitioksi [5][6][7], johon lopulta myös Suomen sosiaalidemokraattinen puolue yhtyi [8] juuri ennen suurta anti-sosialistista maailmansotaa.
      Samalla valtiosääntönsä mukaisesti perustuslaillis-fasistisessa Suomessa Sosiaalidemokraattien kannatus oli koko 30-luvun eduskuntavaaleissa 22-27% äänioikeutetuista [9], Sosiaalidemokraattien ollessa koko 30-luvun eduskuntavaalien suurin puolue, äänestysprosentin ollessa 60-70% välillä.

      Ennen 30-luvun alun "kommunistilakeja" sosialistien [10] kannatus oli 20-luvun eduskuntavaaleissa 6-9%, sosiaalidemokraattien kannatuksen ollessa 14-17%, ja näiden vasemmisto-sosialistien ja oikeisto-sosialistien yhteenlasketun kannatuksen ollessa tasaisesti 23% äänioikeutetuista [11], äänestysprosentin pysyessä koko 20-luvun alle 60%:ssa.

    • Anonyymi

      (FASISMI. Part 2)

      30-LUVUN FASISMI-SUOMEN VALTIOSÄÄNTÖ

      Käytettyjen termien kertauksena, perustuslain yhteydessä ennen käytetyt erilliset hallitusmuoto ja valtiopäiväjärjestys periytyvät, Suomen valtion kyseessä ollessa, sekä Ruotsin että Venäjän hallitsijoiden neuvonantajina toimineista Ruotsin [12] ja autonomisen Suomen [13] sääty-valtiopäivistä, ja vuodesta 1906 eteenpäin Suomen eduskunta-valtiopäivistä [14], Venäjän keisarikunnan vuoden 1906 perustuslaista [15], jossa määriteltiin Venäjän keisarikunnan hallitusmuoto, sekä itsenäisen Suomen vuoden 1919 hallitusmuodosta [16].
      Vasta vuonna 2000 erilliset lait Suomen hallitusmuodosta ja valtiopäiväjärjestyksestä eli lainsäätämisjärjestyksestä yhdistettiin yhdeksi Suomen perustuslaiksi eli kokonaiseksi valtiosäännöksi [17].

      Kun Suomen Suuriruhtinaanmaan vuoden 1906 [18], itsenäisen Suomen vuoden 1928 [19], ja vielä uudelleen vuoden 1999 Suomen perustuslakiin sisältyvässä valtiopäiväjärjestyksessä todetaan valtiollis-demokratian mukaisesti "vaalikelpoisen olevan jokaisen äänioikeutetun", mitätöitiin Suomen valtion demokratia 30-luvun fasisti-Suomessa anti-sosialistisilla kommunistilaeilla, muuttamalla valtiopäiväjärjestyksen yleinen vaalikelpoisuus vaalikelpoisuuden määrittelyn valtaa käyttävästä riippuvaksi [20][21]:

      "Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole se, joka kuuluu sellaiseen yhdistykseen, järjestöön tai muuhun yhteenliittymään, joka toimii Suomen valtio- ja yhteiskuntajärjestyksen väkivaltaiseksi kumoamiseksi tahi tarkoittaa tällaisen toiminnan edistämistä tai tukemista välillisesti tai välittömästi, taikka joka kolmen lähinnä edellisen vuoden kuluessa on työskennellyt sellaisen yhteenliittymän hyväksi tai muulla tavoin edistänyt mainittuun tarkoitukseen tähtäävää toimintaa."

      Tasavallan Presidentti LAURI KR. RELANDER,
      Maalaisliitto ja Kallion III hallitus [2],
      Helsingissä, kesäkuun 30 päivänä 1930.

      Perustuslainsäätämisjärjestyksessä [22],
      Oikeistopuolueet ja Svinhufvudin II hallitus [7],
      Helsingissä 15 päivänä heinäkuuta 1930.

      Vahvistanut,
      Tasavallan Presidentti LAURI KR. RELANDER,
      Helsingissä 18 päivänä marraskuuta 1930

      Se että fasismisoituneen Suomen anti-sosialistinen kommunistilaki valtiopäiväjärjestyksen de-demokratisoimisessaan sekoittaa de-fakto vallankumouksen de-jure demokraattiseen parlamentaariseen lainsäädäntötyöhön, kaiken logiikan vastaisesti, on seuraus läsnäolleesta enemmistövallan mahdollistamasta diktatuurista ja tekosyystä [23] anti-sosialismiin, edustaen asiassaan loogista assosaatiovirhettä [24], virheellistä yleistystä [25] ja epä-vastaavuutta [26], sekä opponentin demonisointia [27], sekä yleensäkin demokraattisen järjestelmän läsnäollessa mahdotonta väärää syytöstä [28], samalla omassa paradoksaalisuudessaan itsensä kumoten, ja tehden tämän prediktiivisesti vastoin kaikkea yleistä oikeudellista syyttömyysolettamaa; Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat [29].

      Ja vielä täsmällisemmin, asiayhteydessään ilmeisesti esitetyn viittauksen mukainen, vallankumous ei käsitteellisesti sisällä poliittisia tai aatteellisia arvolatautumia, eikä myöskään sosialismin aate itsessään sisällä de-fakto vallankumousta.
      Mitä tulee itse vallankumouksiin, ei sellainen ole mahdollinen hajautettua valtaa edustavassa eduskuntalaitoksessa, joka edustaa ainoastaan valtajärjestelmän vallan pientä toimeenpanevaa keskusta, toisin kuin harvainvaltaisessa keskitetyssä valtajärjestelmässä, kuten autokratiassa eli itsevaltiuudessa 30], monarkiassa eli yksinvaltiuudessa [31] tai oligarkiassa eli harvainvaltaisuudessa [32], joissa "palatsivallankumouksella" on mahdollista kaapata valta [33][34][35].

      Sama anti-sosialistinen fasismi-kehitys tapahtui Natsi-Saksassa 30-luvulla Suomen fasismi-kehityksen rinnalla, kuten Saksan historiaa käsittelevistä artikkeleista voidaan lukea [36][37]:
      "SA toteutti väkivaltaisen kommunistien tukahduttamisen valtakunnallisesti ja 4000 Saksan kommunistisen puolueen jäsentä pidätettiin (1933)."
      "Uusi natsihallitus kielsi sosiaalidemokraattisen puolueen kesällä 1933. Monet sen jäsenistä vangittiin tai lähetettiin natsien keskitysleireille."
      "Saksasta tuli yksipuoluevaltio 14. heinäkuuta 1933 puolueiden muodostamisen vastaisen lain myötä, jolloin natsipuolue määrättiin ainoaksi lailliseksi puolueeksi Saksassa."

      Sama kehitys tapahtui myös Virossa 30-luvulla, kun maassa kiellettiin kaikki puoluetoiminta ja maasta tuli oikeisto-autoritaarinen [38].

      • Anonyymi

        Ja mitä tulee keskitettyjen ja hajautettujen valtajärjestelmien vallankumouksiin, Keisarinvallanaikaisen Suomen rikoslakiin oli keskitettyä autokratiaa turvaamaan laadittu valtiopetos-rikos eli vallankumous-rikos sisältäen de-fakto "palatsivallankumoukset" [39], joka rikoslain de-fakto rikos muutettiin 1995 koskemaan itsenäisen Suomen hajautettua eduskuntavaltaa [40][41], vaikka edellä esitetyn mukaisesti hajautetun valtajärjestelmän valtaa ei voida kumota de-fakto "palatsivallankumouksella", eikä lainlaatija mitä ilmeisimmin ole ollut selvillä de-fakto vallankumouksen käsitteellisestä perustasta, kuten eivät olleet trumpilaiset republikaanitkaan vallatessaan Yhdysvaltojen kongressitalon 2021 [42].


    • Anonyymi

      (FASISMI. Part 3)

      PITÄISIKÖ MEIDÄN TIETÄÄ JOTAIN MUIDEN MAIDEN SISÄPOLITIIKASTA - EU-SOLIDAARISUUTTA 30-LUVUN HENGESSÄ

      Nyt Ukrainan, "vapauduttuaan" "sosialismin ikeestä" vasta 30-vuotta sitten, länsi-oikeisto-populistinen hallinto kitkee maasta tilaisuuden tullen "väärinajattelevia" vasemmistopuolueita, mitä ilmeisimmin sekä putsatakseen maata Euro-kuntoon että maan Keisarillisten säätyjen haamujen traumaattisena esiinmarssina.

      Vuoden 2022 Venäjä-konfliktin jälkeen, maa kielsi 11 vasemmistopuolueen toiminnan, mukaan lukien sosiaalidemokraattisen parlamentin toiseksi suurimman puolueen. Asiaa on kommentoitu mediassa esim. [43]:
      "Ukrainan hallituksen päätöksellä keskeyttää vasemmisto- ja oppositiopuolueiden toiminta ei ole juurikaan tekemistä Ukrainan objektiivisten sodanaikaisten turvallisuustarpeiden kanssa."
      "Raportit opposition ja vasemmiston bloggaajien ja aktivistien etsinnöistä ja pidätyksistä Ukrainassa ovat jo nyt huolestuttavassa kasvussa."

      30-luvun Suomeen verratuna, tämä anti-sosialistinen toiminta ei perustunut perustuslaillisen valtiosäännön muuttamiseen, vaan Ukrainan perustuslain poliittisen oikeuksien artiklaan 36 kirjattuun "kansallisen turvallisuuden" etuun [44]:
      "Kansalaisilla on oikeus yhdistymisvapauteen poliittisissa puolueissa ja julkisissa järjestöissä oikeuksiensa ja vapauksiensa käyttämiseksi ja suojelemiseksi sekä poliittisten, taloudellisten, sosiaalisten, kulttuuristen ja muiden etujensa tyydyttämiseksi, lukuun ottamatta lain asettamia rajoituksia kansallisen turvallisuuden ja yleisen järjestyksen, väestön terveyden tai muiden oikeuksien ja vapauksien suojelemiseksi."

      Maa on siten säilyttänyt perustuslaillisen demokratian statuksen, pitäessään voimassa yhtäläisen vaalikelpoisuuden, jonka maan Euroopan unionin jäsenyyden tavoittelu vaatii.

      Saman artiklan perusteella Ukraina kielsi kommunisti-puolueiden toiminnan vuoden 2015 kommunismi-laeilla [45], osana de-kommunismikaatiota ja pyrkimystä pyyhkiä pois oma kommunismi-historia ja sen muistomerkit [46].
      Vaikka wikipedian de-kommunismikaatiota koskevassa artikkelissa todetaan [47]:
      "Vuonna 2015 Venetsian komissio totesi, että Ukrainan de-kommunisaatiolainsäädäntö ei ollut eurooppalaisten lainsäädäntöstandardien mukainen. Se oli erityisen kriittinen kommunististen puolueiden kieltämisen suhteen."
      näyttää Euroopan neuvoston perustuslaki-valiokunta [48], Venicen valiokunta, vihreää valoa de-kommunismikaatiolle, anti-demokraattiselle oikeisto-totalitarismille sekä historian pois pyyhkimiselle [49, kohdat 119 a - e].

      YK:n Kansalais- ja poliittisten-oikeuksien yleissopimuksessa (YKPS) [50] ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa (EIS) [51] turvataan sanan- (YKPS 19 Art., EIS 10 Art.), yhdistymis- (YKPS 22 Art., EIS 11 Art.) ja vaali- (YKPS 25 Art., EIS 1 Prot. 3 Art.) vapaus.
      Sanan- tai yhdistys- vapautta voidaan rajoittaa valtion järjestyksen tai kansalaisten oikeuksien turvaamiseksi (YKPS 19, 22 Art. kohdat 3, 2. EIS 10, 11 Art. kohdat 2, 2). Vaalivapautta ei voida näiden sopimusten mukaisesti rajoittaa.
      Sosialismi ei sisällä aatteena ja ideologiana seikkoja jotka olisivat valtion järjestetyksen status quo tai ihmisoikeuksien vastaisia, päin vastoin, ihmisoikeussopimukset [50][51][52] itsessään ilmentävät sosialismin sanomaa.
      Siksi on päällisin puolin hämmentävää, että Euroopan perustuslaki-valiokunta esittää kyseisenlaista hölynpölyä, mutta kun otetaan huomioon länsimaiden yleinen viimeisen sadan vuoden aikainen anti-sosialistinen ja luokka-yhteiskuntainen lähestymistapa sosialismiin, jota ilmentää esimerkiksi NL:n vastapainoksi luodun NATO:n viimeisimmän maailmansodan jälkeen Euroopassa harjoittama anti-sosialistinen toiminta [53], ei poliittisten oikeuksien totalitaristinen yläluokkais-oikeistolainen mitätöinti ole lainkaan hämmentävää, vaan väistämätön kausaliteetti, jota kaksinaamaisuuden muka-sopimusten savuverholla yritetään peitellä.

      Yhtälailla Suomen poliittinen perustuslaki-valiokunta tekee poliittisia kannanottoja ihmisoikeuskysymyksistä, vaikka ihmisoikeudet eivät ole poliittisia kysymyksiä, vaan ne ovat olemassa ilman politiikkaa, yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen [54] mukaisesti:
      "ihmiskunnan kaikilla jäsenillä on luonnollinen arvo ja yhtäläiset ja luovuttamattomat oikeudet".

    • Anonyymi

      (FASISMI. Part 4)

      LOPPUJEN LOPUKSI

      Aikaamme kuvaavaa on, että tälläisiä perustavan laatuisia demokraattisen järjestelmän kysymyksiä, joita aiemmin on pidetty itsestään selvyytenä, joudutaan käsittelemään, fasismin nostaessa päätään yhteiskunnissa ja sen pyrkiessä horjuttamaan demokraattisia valtioita valtiosääntöineen, de-javu, kuten jo 30-luvulla tapahtui, lopputuleman oltua miljoonia kuolonuhreja vaatinut maailmansota.

      Muistetaan vielä loppujen lopuksi että, diktatuuri sinänsä ei ole hyvän tai pahan kysymys, sillä yhtälailla yksipuoluejärjestelmä kuin monipuoluejärjestelmä tuottaa lopputulemanaan lakeja ja päätöksiä, kyse on vain näiden lakien ja päätösten sisällöstä, fasismin diktatuurin edustaessa pahuutta, ja sosialismin ollessa vapauden, veljeyden ja tasa-arvon aate.

    • Anonyymi

      (FASISMI. Lähteet ja viitteet)

      [1] https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1929
      [2] https://fi.wikipedia.org/wiki/Kallion_III_hallitus
      [3] https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunistilait
      [4] https://fi.wikipedia.org/wiki/Totalitarismi
      [5] https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksipuoluejärjestelmä
      [6] https://en.wikipedia.org/wiki/Fascism
      [7] https://fi.wikipedia.org/wiki/Svinhufvudin_II_hallitus https://fi.wikipedia.org/wiki/Sunilan_II_hallitus https://fi.wikipedia.org/wiki/Kivimäen_hallitus https://fi.wikipedia.org/wiki/Kallion_IV_hallitus
      [8] https://fi.wikipedia.org/wiki/Cajanderin_III_hallitus
      [9] https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1930 https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1933 https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1936 https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1939
      [10] https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Sosialistinen_Työväenpuolue https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosialistisen_Työväen_ja_Pienviljelijäin_Vaalijärjestö
      [11] https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1922 https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1924 https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1927 https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_1929
      [12] https://en.wikipedia.org/wiki/Riksdag_of_the_Estates
      [13] https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_suuriruhtinaskunnan_valtiopäivät
      [14] https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_valtiopäivät
      [15] https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Constitution_of_1906
      [16] Suomen Hallitusmuoto 94/1919 https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1919/19190094001
      [17] Suomen perustuslaki 731/1999 https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1999/19990731
      [18] Suomen Suuriruhtinaanmaan Valtiopäiväjärjestys 26/1906 https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1906/19060026001
      [19] Valtiopäiväjärjestys 7/1928 https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1928/19280007
      [20] Laki valtiopäiväjärjestyksen 7 §:n muuttamisesta 337/1930 https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1930/19300337
      [21] Hallituksen esitys 1930 vuoden Valtiopäivät N:o 55 https://avoindata.eduskunta.fi/digitoidut/web/viewer.html?file=https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/eduskunta-asiakirja-original-documents-prod/suomi/1930/ASK_1930_I_V.pdf#page=583
      [22] https://fi.wikipedia.org/wiki/Lain_säätäminen_Suomessa#Perustuslainsäätämisjärjestys
      [23] https://en.wikipedia.org/wiki/Pretext
      [24] https://en.wikipedia.org/wiki/Association_fallacy
      [25] https://en.wikipedia.org/wiki/Faulty_generalization
      [26] https://en.wikipedia.org/wiki/False_equivalence
      [27] https://en.wikipedia.org/wiki/Demonizing_the_enemy
      [28] https://en.wikipedia.org/wiki/False_accusation
      [29] https://en.wikipedia.org/wiki/Presumption_of_innocence#Roman_law
      [30] https://fi.wikipedia.org/wiki/Itsevaltius
      [31] https://fi.wikipedia.org/wiki/Monarkia
      [32] https://fi.wikipedia.org/wiki/Oligarkia
      [33] https://fi.wikipedia.org/wiki/Ranskan_suuri_vallankumous (1789 - 1799)
      [34] https://fi.wikipedia.org/wiki/Helmikuun_vallankumous_(Ranska) (1848)
      [35] https://fi.wikipedia.org/wiki/Lokakuun_vallankumous (1917)
      [36] https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_Germany#Nazi_seizure_of_power
      [37] https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Social_Democratic_Party_of_Germany#Nazi_era_and_SoPaDe_(1933–1945)
      [38] https://fi.wikipedia.org/wiki/Viron_historia#Konstantin_Pätsin_autoritaarinen_hallinto
      [39] Rikoslaki 1889, valtiopetoksesta https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1889/18890039001
      [40] HE 94/1993 Rikoslaki, Valtiopetosrikoksista, Yksityiskohtaiset perustelut 1.5. https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/1993/19930094
      [41] Rikoslaki 1995, Valtiopetosrikoksista https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L13
      [42] https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_kongressitalon_valtaus_2021
      [43] https://www.aljazeera.com/opinions/2022/3/21/why-did-ukraine-suspend-11-pro-russia-parties
      [44] https://en.wikisource.org/wiki/Constitution_of_Ukraine,_2004#Article_36
      [45] https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_decommunization_laws
      [46] https://en.wikipedia.org/wiki/Decommunization_in_Ukraine
      [47] https://en.wikipedia.org/wiki/Decommunization_in_Ukraine#Criticism
      [48] https://en.wikipedia.org/wiki/Venice_Commission
      [49] Euroopan neuvoston perustuslaki-valiokunnan lausunto 823/2015, Ukrainan kommunismi-lait https://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL-AD(2015)041-e
      [50] YK:n Kansalais- ja poliittisten-oikeuksien yleissopimus, ratifioitu Suomessa 8/1976 https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1976/19760008/19760008_2
      [51] Euroopan ihmisoikeussopimus, ratifioitu Suomessa 439/1990 https://finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999/19990063
      [52] YK:n TSS-sopimus, ratifioitu Suomessa 6/1976 https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1976/19760006
      [53] Kansan uutiset 2009 https://www.ku.fi/artikkeli/2087574-nato-soti-salaa-vasemmistoa-vastaan
      [54] YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus 1948 https://www.ohchr.org/en/human-rights/universal-declaration/translations/finnish

      • Anonyymi

        Kaikkien hienojen demulinkkien jälkeen yksinkertainen kysymys: Miksi Suomi sitten on taloudellisesti tässä tilanteessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkien hienojen demulinkkien jälkeen yksinkertainen kysymys: Miksi Suomi sitten on taloudellisesti tässä tilanteessa?

        https://www.ts.fi/uutiset/1074094995
        Halonen torjuu väitteet 1970-luvun vappupuheestaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1752
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1380
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      119
      1294
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      912
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      115
      870
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe