Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi urpojen on niin vaikea ymmärtää, että siirtomaksu on se raha jolla sähköverkko rakennetaan....

Anonyymi-ap

...ja ylläpidetään?

Mitä harvemmin asuttu verkkoyhtiön alue on, sitä vähemmän on maksajia per maastoon rakennettu sähkölinjakilometri. Tämä tarkoittaa sitä, että per asiakas pitää saada kerättyä enemmän rahaa kuin tiheämmin asuttujen alueiden verkkoyhtiöiden asiakkailta.

Sitten onkin se kysymys että laitetaanko hintaa kilowattitunnille ja perusmaksuun minkä verran. Mökkikunnissa kilowattitunteja kuluu mökkiläisillä niin vähän, että kWh:n siirtohinta nousisi vakinaisesti asuvien näkökulmasta kohtuuttomaksi. Silloin nostetaan perusmaksua. Muuten mökkiläisiltä ei saisi juuri yhtään rahaa verkon ylläpitämiseen. Ja niiden mökkien takia yleensä on pitänyt vetää pihaa läpi korpien.

Onneksi itse asun kunnassa, jolla on oma sähköyhtiö ja paljon asiakkaita suhteellisen pienellä alueella. Se tarkoittaa poikkeuksellisen pientä perus- ja siirtomaksua. Ja kun energian ostaa pörssisähkönä, ei ole halvempaa sähköä kovinkaan monella. :D

8

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siirtoverkkoyhtiö on autuaassa asemassa, ainakin Kymenlaakson sellainen. Hommia ei ole tarpeen koota yhdessä sähkökatkossa tehtäväksi, ja siten vähän väliä on parin tunnin katko. Helppo homma, kun on monopoliasema. Asiakkaat saavat pakkaskelilläkin pärjätä miten parhaaksi näkevät.

      • Anonyymi

        Voisihan siirtoyhtiöitä kilpailuttaa eli rakentaa samalle paikkakunnalle kaksi siirtoverkkoa. Siinä vaan kävisi niin, että toinen ei haluaisi vetää sähköjä korpitaloihin vaan toimia vain paikkakunnan keskustaajamassa ja näin voisi myydä siirtoa halvemmalla kuin toinen keskustaajaman asukkaille.

        Kun keskustaajaman asiakkaat hyppäisivät tämän halvemman siirtoyhtiön kelkkaa, se toinen siirtoyhtiö joutuisi nostamaan vähäisten asiakkaiden, korvessa asuvien, siirtomaksuja hurjasti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisihan siirtoyhtiöitä kilpailuttaa eli rakentaa samalle paikkakunnalle kaksi siirtoverkkoa. Siinä vaan kävisi niin, että toinen ei haluaisi vetää sähköjä korpitaloihin vaan toimia vain paikkakunnan keskustaajamassa ja näin voisi myydä siirtoa halvemmalla kuin toinen keskustaajaman asukkaille.

        Kun keskustaajaman asiakkaat hyppäisivät tämän halvemman siirtoyhtiön kelkkaa, se toinen siirtoyhtiö joutuisi nostamaan vähäisten asiakkaiden, korvessa asuvien, siirtomaksuja hurjasti!

        Kerran yks isäntä joka valitteli siitä että verkkoyhtiöillä on monopoli ja ei voi kilpailuttaa meni melko hiljaiseksi kun sanoin että mitäs jos sitten oliskin toisin ja tuossa sinunkin takapihan poikki menisikin kaksi tai useampi 20kV linja yhden sijaan


      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        ❤️ ­­­N­y­m­­f­­o­­­m­­a­­­a­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Ei meille ole rakennettu sähköverkkoa ainakaan 30 vuoteen silti maksan sähkön siirrosta joka kuukausi.

      • Anonyymi

        Kato Urpo -terve.


    • Anonyymi

      Urpot myyvät omaa omaa omistusta eli sähköverkkoja kansan ulkopuoliselle toimijalle joka keksii lisää kuluja eli taloudellinen hyöty menee pakkaselle ja siis eläminen tiukentuu ja suomalaisilla on vähemmän rahaa.

      Siirtomaksujen määrä vuosittain on suuri miljoonissa ja ne miljoonat vain lisääntyy kokoajan joita "keksityssä" siirtomaksussa on, ne on pois suomalaisilta. Siirtomaksut on aivan älyttömät verrattuna todellisiin kuluihin.

      Oli maksu olematon tai mitä tahansa niin suomessa asuville ihmisille ja heidän elämään tämä on haitallinen tapa koska eurot siirtvät pois.

      • Anonyymi

        Jotain yritystä kohtuullistaa mölöä siirtohintasusteemiä on Omakotiliitolla.
        "Omakotiliitto vaikutti siirtohintojen valvontamalliin ja sai siihen parannuksia kuluttajien näkökulmasta. Tärkeimpänä asiana Omakotiliitto pitää, että Energiavirasto otti huomioon Akateemisen työryhmän ehdotuksia. Samoin Energiavirasto korjasi oman valvontansa perusteella esimerkiksi verkon arvon virheellistä inflaatiokäsittelyä.

        Jatkossa jakeluverkkoyhtiöillä on vähemmän mahdollisuuksia nostaa siirtohintoja. Ylisuurten tuottojen ajan pitäisi jäädä taakse, koska yhtiöiden pääoman tuottopohja pienenee. Omakotiliitto arvioi, että siirtohintojen nousu on jatkossa maltillisempaa kuluttajille.

        Asiantuntijoiden mukaan käytännössä kyse tulisi olemaan siitä, että kuluttajilta peritään satoja miljoonia euroja vähemmän siirtomaksuja.
        Yksi keskeinen kustannusvastaavuutta parantava muutos on se, että jatkossa jakeluverkon arvoa ei päivitetä nykyhintaan koko verkon osalta kuten ennen. Nyt verkon arvo päivitetään vain uuden verkon osalta, ja vanha verkko jää aiempaan hankintahintatasoon. Toinen parannus oli kiinnitetyn oman ja vieraan pääoman rakenteen muutos todellisempaan suuntaan, vaikkakin parasta olisi, että Energiavirasto käyttäisi valvonnassaan oikeita tilinpäätöstietoja.

        Jakeluverkkoyhtiöt ovat esittäneet huoliaan, että sähkönjakeluverkkoon tehtävien investointien taso tulee laskemaan. Asiantuntijoiden mukaan investointeja voidaan tehdä lainarahalla kuten tähänkin asti. Uusi malli vaikuttaa niin, ettei kuluttajia voi enää rokottaa aiemman kaltaisilla suurilla laskuilla näistä investoinneista.

        ”Vaikuttamistyössään Omakotiliitto muistutti, että kuluttajansuojaa tulee parantaa ja siirtohinnat pitää saada kohtuullisemmiksi. Valvontamalli tulee olemaan Energiaviraston käytössä seuraavien kahdeksan vuoden ajan, ja konkreettisia euromääräisiä vaikutuksia kuluttajien lompakkoon joudutaan odottamaan vuosia""


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe