Miksi jatkaa sotaa kun kukaan ei hyödy enää

Anonyymi-ap

Työsopimusjärjestelmämme syntymäpäivänä on pidetty 23.1.1940, jolloin solmittiin ns. tammikuun kihlaus. Siinä työantajat tunnustivat ammattiyhdistysliikkeet sopimusosapuoleksi työmarkkinoilla. Siitä alkoivat sitten vähitellen valtakunnaliset työehtosopimukset, joista myöhemmin muodostuivat kolmikantaisiksi valtion osallistuttua niihin veroratkaisuilla. Tällä tavoin oli mahdollista tehdä ns. maltillisia palkkasopimuksia.

Nyt toinen osapuoli eli työantajat ovat halunneet purkaa avioliiton eli sopimusjärjestelmän ja asettaa sen myötä myös kihlauksen eli ay-liikkeen tunnustamisen sopimusosapuolena kyseenalaiseksi. Aviolittoa kesti noin 80 vuotta. Platinahäitä ei enää vietetty juhlien, sillä eron merkit olivat ilmassa. Pääkiihottajana eroon on pidetty Björn Wahlroosia ja sen myötä hänen vaikutusvallassaan olevaa metsäyhtiö UPM:ää.

Mutta oikeistolainen rintama ei ole täysin yhtenäinen. Vastarannan kiiskinä on ollut EK:n eläkkeellä ole pitkäaikainen pääneuvottelija Lasse Laatunen. "Laatunen uskoo, että nyt on kyseessä ideologinen taistelu, jossa työnantajat pyrkivät heikentämään ammattiyhdistysliikkeen valtaa.

– Ideologiset tavoitteet ovat ihan selviä, vaikka ne varmasti kiistetään. Tästä on myös tullut mielikuva, ainakin ulkopuoliselle, että yrityksen pienipalkkaisimmilta tavallaan kielletään tai halutaan estää kollektiivinen edunvalvonta. Tämän kaltaisella politiikalla hävitetään keskinäinen luottamus, Laatunen sanoo." (lähde: Iltalehti)

Laatunen on useaan otteeseen moittinut työantajaleiriä selkävoiton tavoittelemisesta. Se voi kääntyä siihen, että sitä tavoittelevat voivat ollakin jonain päivänä itse selällään matolla. Esiemrkkinä Laatunen on maininnut työehtosopimusten tulkintaensisijaisuuden. Se on Suomessa työnantajilla, mutta Ruotsissa työntekijöillä. Seuraava keskusta-vasemmistolainen hallitus voi valtaan päästessään hakea myös mallia Ruotsissa ja muuttaa tulkintamallin Ruotsin mallin mukaiseksi. Se olisi Laatusen mukaan myrkkyä työnantajille.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0b83549d-16b1-473b-906a-82291e56a85c

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006420764.html

Unohtui vain kertoa ettei nyt ole menossa työehtosopimusneuvottelut! Niissä AY liike on osapuoli mutta maan hallituksen lakiesityksissä ei ole!!!
Annat vain hämätä itseäsi sillä, että nykyinen hallitus toimii EK:n etäispäätteenä. Jos et usko minua, niin usko kuitenkin EK:n sisäpiirin miestä Lasse Laatusta. Hän ei taatusti edusta mitään vihervasemmistoa vaan on toiminut pitkään EK:n edunvalvojana. Hänellä pitkän aikavälin näkemystä ja realisin tajua.

"Laatusen mukaan EK:n ja Suomen yrittäjien rooli Orpon hallituksen ohjelman taustalla paljastaa hallituksen todellisen pyrkimyksen.

”Halutaan vahvistaa porvarillista valta-asemaa ottamalla työmarkkinapolitiikka puoluepolitiikan ja ennen kaikkea kokoomuksen tueksi. No, minäkin haluan porvarillisen Suomen – mutta ei sitä pitäisi näin tyhmästi lähteä rakentamaan”, Laatunen sanoo."

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009858127.html

Nyt ei ole menossa työehtosopimusneuvottelut. Olet ihan asian ytimessä. Nyt on menossa työelämää koskeva sanelupolitiikka, jolla on syrjäytetty se vanha käytäntö eli työehtosopimukset. Siihen syrjäyttämiseenhän EK siis pyrkii oikeistohallituksen tuella. Kannattaa tutustua näihin Laatusen näkemykseen, koska silloin ei ole tule tunnetta, että sehän on vaan vasemmistopropagandaa.


Asiat kummassa jamassa.
Kenen etu on riidellä, eikä sopia. jne..
https://youtu.be/Z8PlCWWGHnY?si=2BoEnACGiuf3OonC

Äänestä

KommentoiAnonyymi

04.02.2024 12:28

Eeittäin hyvä kysymys

Vähän sama kuin kenen etu jatkaa sotaa , ei kumankaan mutta kun jörjetöntä muutosta haluuvakaikki vaalilupauksetn pettänyt hallitus ei anna oeriksi

Miksi satamat on vielä auki

Suomen talous kuntoon poistamalla 8 miljardindin yritystuet

Suomi elää velaksi. Sen vuoksi on aivan välttämätöntä poistaa kaikki kilpailua vääristävät yrityet pois

Teollisuusliitto julisti uuden suurlakon. Hyvä, hyvä!! Kaikki mukaan

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka rikas perijätär kuoli yllättäen? - Kytkös Lehtisaaren murhaan!!

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010238071.html Nainen oli vain 3-kymppinen... jotain hämärää Kenestä henkilöstä ja
   Helsinki
   40
   7670
  2. Sebastian Halonen ja Muusa Rissanen

   Sebastian ja Muusa. Onko nähty jo Joensuussa liikkumassa julkisesti?
   Joensuu
   92
   2926
  3. Sinä olet tärkeä

   Herätät minussa kunnioitusta. Kiehdot minua. En oikein saa kiinni sinusta. Ehkä juuri siksi. Aistin että sinäkin pidät m
   Ikävä
   95
   1979
  4. Väkivalta etusijalla ? Hallituksen tavoite on saada ampumarata joka kuntaan

   Hallitus pitää ampumataitoa yhtenä perustaidoista https://yle.fi/a/74-20074583
   Perussuomalaiset
   223
   1595
  5. Nainen miten tämä kirjamme päättyy

   Kirjoitetaanko se yhdessä loppuun onnellisesti meillä olisi yhteinen taival ja rakkautta / lämpöä❤️
   Ikävä
   87
   1440
  6. Jaksan kyllä odottaa seksiä

   Halusin vain kertoa sulle että arvostan sun älykkyyttäsi tosi paljon. Jaksan odottaa, että päästään rakastelemaan joskus
   Ikävä
   36
   1202
  7. Voi helvetti noita ukrainassa palvelleita suomi-vapaaehtoisia...

   ...nyt ne itkee apua, kun on traumaperäisiä psyykkisiä sotavammoja, voi äiti. Olisko pitänyt miettiä jo ennen kuin sinne
   Maailman menoa
   358
   1195
  8. Mietin tuota oikea juttua

   Kivaa iltaa ystävälle tein uuden.
   Ystävyys
   140
   696
  9. Oli ihana tutustua sinuun

   Jäin surulliseksi siitä miten kaikki päättyi. Mitä ihmettä oikein tapahtui? Tai kyllä me molemmat tiedetään.
   Ikävä
   24
   685
  10. Sinussa on se jokin

   Olet niin ainutlaatuinen. Sinussa on se jokin, mikä saa minut hymyilemään vain ajatellessani sinua. Et ole kuin kukaan m
   Ikävä
   24
   665
  Aihe