Winkkarin lopullinen hauta - edes jälkilypsy ei tuo sitä kaivattua varallisuutta

Täällä uhottiin isolla porukalla vuosia sitten, että nyt kaikki kivet käännetään. Lupasin silloin tulla mukaan talkoisiin. Yllätyksekseni olen saanut huomata, että silloiset talkoomiehet ovat jo aikaa sitten ja ihan hipihiljaa hipsineet takavasemmalle. Ihan ei taitanut miellyttää se, mitä niiden käännettyjen kivien alta paljastui.

Niin tai näin, käännetään nyt tämäkin kivi.

https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/6565443
”Korkein oikeus (KKO) on vapauttanut valtion maksamasta vahingonkorvauksia Wincapita-sijoitushuijaukseen liittyvässä oikeusriidassa.”

Lainataan nyt nostalgian vuoksi Savon Sanomia, vaikka onhan tämä juttu nyt esillä aina YLE:ä myöten. Kuten vanha ystäväni Trölli tuolla toisessa säikeessä muutama päivä aiemmin kirjoitti, Savon Sanomista se lopullinen totuus on usein selvästi luettavissa. Lehti ei hymistele, eikä silitä koijareita myötäkarvaan.

Kun KKO päätös on lisäksi vielä ennakkopäätös, se sitoo myös oikeusistuimia vastakin. Nyt ei auta, vaikka kukertavan keltaiselle pikkutakille kerättäisiin ämpärillisen bensarahaa. Lopullinen on lopullista, tässä ei nyt auta edes EIT.

Mitä sitten on päätetty?

A. ”KKO arvioi perjantaisessa ratkaisussaan, ettei miehen Kailajärven kanssa laatima sovinto summineen sitonut Oikeusrekisterikeskusta. ”
Ihan tässä naurattaa, kun asianomistaja on ihan Hanskin kanssa käynyt sopimassa, mitä valtion tulisi asianomistajalle maksaa. No mihinpä sitä koira karvoistaan pääsee; kerran valuuttakauppias, aina valuuttakauppias.

B. ” KKO katsoo korvauksen vanhentumisajan alkaneen marraskuussa 2010, kun Kailajärveä vastaan nostetut syytteet tulivat käräjäoikeudessa julkisiksi.”
Tästä alkoi sitten peräti kolmen vuoden harkinta-aika sille, että tunteeko henkilö kärsineensä vahinkoa Hanskin toimien vuoksi. Asia olisi ratkennut nopeasti vain sillä, että asianomistaja olisi kurkistanut omaan lompakkoonsa ja käynyt myös nettipankissa katsomassa tilinsä saldon. Harkinta-aika päättyi 2013.

Asianomistaja odotti kuitenkin vielä jokusen vuoden varmistuakseen, että oliko hän kärsinyt vahinkoa vai eikö ollut. Vuonna 2015 päätös oli varma. Asianomistaja tajusi kärsineensä vahingon.

Annan nyt varoituksen sanan kaikille, jotka luulevat voivansa rynnätä jälkilypsylle ja tiristää valtiolta rahaa, koska ovat niin ylivertaisen nokkelia. Jälkilypsäjän riski on se, että lehmä on jo aikaa sitten viety teurastamoon ja voipa se navettakin olla jo vanhuuttaan sortunut. ;)))

120

1434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PS. Tähän sopii nyt se kuuluisa loppukommentti:
      - mitäs läksit, kikkelikokkelis ;)))

      • - kikkeliskokkelis - pitää olla tarkka, kun lainaa Pulttiboisia. ;)))


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        - kikkeliskokkelis - pitää olla tarkka, kun lainaa Pulttiboisia. ;)))

        Niin, muusta et kovin tarkka ole ollutkaan, "lainasit" toisen ihmisen verotiedot omiksesi, ja piin likiarvonkin väärensit kuin ehta ketku. Lukihäiriösi se vaan pahenee moktarismisi jyllätessä.


    • Anonyymi

      "vanha ystäväni Trölli"

      En ole vanha, enkä varsinkaan ole ystäväsi, sinua vain on pakko sietää. Tämän sinä toki koulukiusaajaluonteena tiedät. Saat anteeksi, taas.

      "Asianomistaja odotti kuitenkin vielä jokusen vuoden varmistuakseen, että oliko hän kärsinyt vahinkoa vai eikö ollut. Vuonna 2015 päätös oli varma. Asianomistaja tajusi kärsineensä vahingon."

      Erikoista, että voit olla tyytyväinen siitä, että joku on tehnyt hitaudessaan tällaisen virheen. Mutta sehän kertoo sinusta kaiken tarvittavan. Kertoo nyt ja on kertonut aina; sinä elät sillä että muut kokevat kärsimystä ja omasta mielestään vääryyttä. Sinä olet Hannu Karpon vastakohta. Hannuhan (RIP) halusi aina nostaa esille epäkohtia ja myös muita näkökulmia, sellaisia joita kansa itse nosti esille. Epäselviä oikein-väärin -asetelmia.

      Kysehän oli nyt siitä, että tavallista varakkaamman ja asiansa hyvin hoitaneen - kuten Moktar ja jutun tutkinnanjohtaja ovat asiaa kuvanneet - kansalaisen olisi pitänyt tuntea laki ja varsinkin laki velkojen vanhentumisesta. On valitettavaa, että tämä henkilö ei ollut katkaissut (mahdollisen) saatavansa vanhentumista lain antamassa kolmessa vuodessa, vaikka asian olisi voinut tehdä pelkällä epävirallisella muistutuksella. Todella ikävää, sillä henkilöhän oli joka tapauksessa tietokoneneron suunnitteleman rikoksen uhri.

      "Oi­keus­re­kis­te­ri­kes­kus on an­ta­nut tä­nään 1469 kor­vaus­pää­tös­tä WinCa­pi­ta-asias­sa. Ha­ki­joil­le suo­ri­te­taan kor­vauk­sia yh­teen­sä 22,9 mil­joo­naa eu­roa. Kor­vauk­set mak­se­taan kor­vaus­ta saa­vil­le ha­ki­joil­le 11.9.2020."

      Eikö olekin hienoa, että valtio kuitenkin suoritti riidattomasti rikoksen uhreille lähes 23 miljoonaa euroa jo vuonna 2020? Valtio pyrki hakemaan oikeutta ja kohtuutta kaikella osaamisellaan ja tarmollaan. Valtio pyrki korjaamaan tietokoneneron aiheuttaman rikoksen jälkiä niin hyvin kuin lain puitteissa vain kykeni. Respect!

      Ainoa, joka kokee tässä asiassa iloa tietokoneneron puolesta, on Moktar-Valkku sekä Savon Sanomien pääkirjoituksen kirjoittaja. "Rikoksen uhri ansaitsi kohtalonsa" ja kantaa ikuisesti otsassaan "idiootin ja narrattavan hölmön" leimaa. (Lainausmerkkien sisällä lainaus Savon Sanomien pääkirjoituksesta sekä nimim. Valuuttakauppias kirjoituksista.)

      • Anonyymi

        Wincapita-jutun rikoksen uhreissa oli henkilöitä, jotka tietoisesti olivat sitä mieltä, ettei mitään korvauksia tarvitse hakea Kailajärveltä. He kysyivät asiasta lakimiehiltäkin, jotka olivat todenneet mitä lakia asiasta sanoo: jokaisen uhrin on vaadittava korvauksia ensin rikoksentekijältä. Vasta sen jälkeen uhri voi hakea korvausta valtiolta niistä varoista, mitä valtio on rikoksen hyötyä saanut menettämisseuraamuksella.

        Mainitut henkilöt ovat ihan itse sössineet korvauksen saamisen valtiolta, vaikka lakimiehetkin kertoivat, miten asiassa tulee menetellä korvauksia saadakseen.


    • ”...sillä henkilöhän oli joka tapauksessa tietokoneneron suunnitteleman rikoksen uhri. ”
      Vaikka aikaa kultaakin muistot, katsotaan nyt ensin yhdessä tätä Hanskin neroutta.

      https://www.ruutu.fi/video/481939
      Kas tässä on KRP:n valvoma ja vahvistama muistineron muistitesti. Eiköhän sen tietokonenerouden suhteen ollut ihan sama tilanne kuin muistineroudenkin. Kuten Hanski itsekin sanoo tässä dokumentoidun muistitestin lopussa: ”Meni ihan plörinäksi tää homma, uskomaton suoritus.”

      Muistinero, tietokonenero, kultasydän olivat vain sponssien keksimiä tarinoita sille, miksi sijoitusklubi pystyi tekemään 400% tuottoa ja tuottoa vieläpä jaettiin ihan tavallisille tallaajille.

      Kuitenkaan muistinero ei muista, tietokonenerokin on ihan tavallinen wannabe-nörtti ja kultasydämisyys osoittautui sekin vajaaksi. Eiköhän näiden nerousjuttujen aika ole jo ohitse.

      ”Eikö olekin hienoa…”
      Onhan se hienoa, että rikoshyöty palautetaan rikoksen uhreille. Olen todennut asian jo vuosia sitten, mutta et taida vaan haluta muistaa asiaa.

      ”On valitettavaa, että tämä henkilö ei ollut katkaissut (mahdollisen) saatavansa vanhentumista…”
      Älä nyt yritä esittää hölmöä. Me molemmat tiedämme, että eräät henkilöt panttasivat tarkoituksella rikosilmoituksen tekemistä.

      Jokos olet unohtanut, kuinka kukertava pikkutakki kävi kampanjaa, jonka mukaan Wincapita olikin aivan laillista toimintaa? Monet klubin jäsenet vieläpä rahoittivat tätä kampanjaa. Ymmärrän vallan mainiosti, että tosi pelimies odotti viime hetkeen saakka, mihin suuntaan laiva kääntyisi. Nyt vain eräät odottivat aivan liian kauan ja käteen jäi pelkkä Musta Pekka.

      Me tiedämme molemmat senkin, että tosi pelimiehillä oli omat syynsä olla tekemättä rikosilmoitusta klubista. Sen joka lasitalossa asuu, ei kannata heitellä kiviä. Se, jonka olisi jo ammattinsa puolesta pitänyt varoittaa hidastelijoita panttaamasta rikosilmoituksen tekemistä, oli kylläkin kukertavan keltainen pikkutakki.

      Yritä nyt vaan uskoa, että Wincapita on kuopattu lopullisesti. Jos vielä vuosienkin jälkeenkin haluat syytellä joitakin, niin katso vaan peiliin ja syytä itseäsi.

      Ahneuttasi ja tyhmyyttäsi voit vain syyttää, syytön minä olen sinun toilailuihisi. ;)))

      • PS. Voi lähettää seuraavan itkusi suoraan Jerusalemiin. ;)))


    • Jerusalemiin pojat, Jerusalemiin. ;)))

      • Anonyymi

        Sinnekö te rauhankörttilestasanaset joka kevät matkaatte, vai mitä haluat sanoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinnekö te rauhankörttilestasanaset joka kevät matkaatte, vai mitä haluat sanoa?

        Moktarvalkku matkaa nojatuolissaan kaikkialle
        virtuaalilasit päässään. Ameriikat ja Kiinat, Englannit ja Egyptit läpi käyden Koreat unohtamatta.
        Kyllä erakkona osaa aikansa viettää.
        Pörssistä ei tajua mitään eikä maahanmuutostakaan, kunhan öyhöttää.


    • Anonyymi

      "Onhan se hienoa, että rikoshyöty palautetaan rikoksen uhreille."

      Onhan se todellakin hienoa, että Moktar-Valkku väittää tämän verran oppineensa myötätuntoa ja oikeutta elämässään. Aikaisemmin hän tyytyi vain toteamaan, että "rikoksen uhri ansaitsi kohtalonsa ja kantaa ikuisesti otsassaan idiootin ja narrattavan hölmön leimaa".

      Moktar-Valkun oli kuitenkin pakko palata avauksessa täysin alkujuurilleen: "Ihan tässä naurattaa, kun asianomistaja on ihan Hanskin kanssa käynyt sopimassa." Ei siis pääse tiikeri raidoistaan, vaikka kello käy ja kovaa ja karvareuhkasta alkaa päivä paistaa läpi.

      Kyllä ihan tässä naurattaa, kuin muisti- ja tietokonenero sai huijattua rikoksella tyhmempäänsä. Valkun on helppoa vetää suuta hymyyn ja hykerrellä hymyssä suin, kun elämässä on näin paljon hyvää ja kaunista.

    • www.aish.com
      Joko te hukkasitte sen antamani nettilinkin? Tässäpä se on uudestaan. ;)))

      • Anonyymi

        "Kyllä ihan tässä naurattaa, kuin muisti- ja tietokonenero sai huijattua rikoksella tyhmempäänsä. Valkun on helppoa vetää suuta hymyyn ja hykerrellä hymyssä suin, kun elämässä on näin paljon hyvää ja kaunista."

        Kyllä sinua itkumuurilla naurattaa kovasti. Että sellaisia lestarauhankörttisanasia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä ihan tässä naurattaa, kuin muisti- ja tietokonenero sai huijattua rikoksella tyhmempäänsä. Valkun on helppoa vetää suuta hymyyn ja hykerrellä hymyssä suin, kun elämässä on näin paljon hyvää ja kaunista."

        Kyllä sinua itkumuurilla naurattaa kovasti. Että sellaisia lestarauhankörttisanasia.

        Ei minulle itke, ystävä kallis, vaan lähetä itkusi suoraan Jerusalemiin. ;)))


    • Anonyymi

      Eipä ole Valkusta kirjoittajaksi, omien nimimerkkihahmojensa vankina joutuu elämään.

    • Anonyymi

      Säälittävä lestarauhansanalainen. Hyppii nikiltä toiselle peloissaan.

    • Anonyymi

      Voi pikku MoktarValkkua, ei se ikinä opi.

      • Anonyymi

        Tuo nikiltä toiselle hyppiminen, köyhä tyyppi on.


    • Anonyymi

      Hyppii Jerusalemiin toisella nikilläänkin?

    • Voi ei, älkää nyt enää minulle itkekö. Olen sulkenut palstan sisäisen itkumuuripalvelun. En käsittele enää tämän palstan itkuja.

      Muistakaa vast'edes lähettää itkunne suoraan Jerusalemin itkumuurille.
      Linkki Jerusalemin itkumuuripalveluun on jo aiemmin annettu tässä säikeessä. ;)))

    • Ei ei, ei näin. Täälläkin olette nyt ymmärtäneet kaiken ihan väärin.

      Tällaisetkin itkut voitte lähettää suoraan Jerusalemiin, kuten olen jo aikaisemmin teille kertonut. ;)))

    • Lähi-itkumuurisi on nyt suljettu. Ota yhteyttä suoraan Jerusalemiin. ;)))

    • Anonyymi

      pilkkaaja ja uskonnon herjaaja
      Anonyymi-ap
      2024-02-22 22:37:35

      Valuuttakauppias
      2024-02-09 09:47:01
      UUSI

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16655905/kaunis-kirjoitus-wincapitasta#comment-126449235

      Itkumuurilla rukoilevilla juutalaisilla on tapana työntää muurin rakoseen paperilappunen, johon on kirjoitettu pyyntö tai rukous.

      Kiitoksia paperilappusista. ;)))
      Valuuttakauppias
      2024-02-09 10:14:41
      UUSI

      Anonyymi kirjoitti:

      Miksi pilkkaat juutalaisia? Miksi yleensäkään kirjoitat tuolla nimimerkillä kun sinulla on Moktar ykkösöyhöttäjänäsi ?

      Halusit vielä laittaa lisälappusenkin. Se olkoon sinulle sallittu.

      Itkusi on nyt kuultu, mene rauhassa. ;)))


      Turha peruutella omia kirjoituksiasi yhtään enää.

      Liika on liikaa.

      Käytä vaan kiltisti tuota nettipalvelua. ;)))

      Valuuttakauppias
      2024-02-11 10:27:50

      Jos asia ei mene kerralla jakeluun, opetallaan sitä sitten yhdessä, sanoi se entinen ylivääpeli, joka katseli alokkaiden sulkeisharjoituksia.

      Toistan: Valuuttakauppiaan epävirallinen itkumuuri on nyt suljettu. Ottakaa yhteyttä Jerusalemin itkumuurin viralliseen itkupalveluun. Palvelun nettisoite on annettu teille jo aiemmin. ;)))

      Nyt tämä minun itkumuuripalveluni on lopullisesti suljettu. Jos sinulla on vielä valituksia, valita Jerusalemiin. ;)))

      Valuuttakauppias
      2024-02-12 17:50:44

      Valita asiastasi Jerusalemiin. ;)
      Valuuttakauppias
      2024-02-22 16:35:14
      UUSI

      Tämä paikallisitkumuuri ei enää ota itkujasi vastaan. ;)))

      0

      <50
      Äänestä

    • Pitkä ja lohduton on itkusi, vaan ei se nyt auta. Lähetä se nyt vaan kiltisti Jerusalemiin.
      Ohjeen on jo sinulle aiemmin annettu.;)))

      PS. Tämä on samalla vastaus kaikkiin neljään kirjoitukseesi.;)))

      • Anonyymi

        Syöpäinen tyyppi tuntuu olevan.


    • Anonyymi

      Selitetään vielä hieman, mitä korkeimman oikeuden ennakkopäätös tarkoitti.

      Ennen kuin Wincapita huijaus aloitettiin, oli voimassa laki, että jos menettämisseuraamus rikoksen johdosta on tuomittu rikoksen tekijälle ja se on myös täytäntöönpantu, rikoksen uhrin piti nostaa kanne valtiota vastaan saadakseen vahingonkorvauksensa valtion varoista.

      Wincapitaa koskevan rikosasian käsittelyn aikana säädettiin lainmuutos, ettei rikoksen uhrin enää tarvitse nostaa kannetta valtiota vastaan, vaan korvauksiaan uhri voi hakea Oikeusrekisterikeskukselta, joka tutkii sen, onko uhri oikeutettu saamaan korvauksiaan menettämisseuraamuksella saaduista varoista avltiolta.

      Valtiota vastaan ajetussa kanteessa valtiolla olisi tietenkin ollut oikeus vedota uhrin korvaussaatavan vanhentumiseen, jos uhri ei olisi määräajassa korvausta rikosentekijältä vaatinut. Koska lainmuutoksen myötä mitään oikeudenkäynti ei enää tarvittu valtiota vastaan, niin kysymys heräsi, voiko valtio [siis Oikeusrekisterikeskus hakemuksen käsittelijänä] vedota rikoksen uhrin korvausvaatimusta vastaan sen vanhentumiseen.

      Korkein oikeus päätti ennakkopäätöksellään KKO 2024:14, että valtio voi tehdä vastaavan vanhentumisvaatimuksen kuin ennen lainmuutosta käytävässä oikeudenkäynnissäkin olisi voinut tehdä. Lainmuutoksella ei ollut valtion oikeuksia heikentäviä vaikutuksia. Miksi olisi ollutkaan, koska asetelma ei oikeudellisesti muuttunut. Rikoksen uhri hakee vahingonkorvauksia rikoksen johdosta valtiolta rikosentekijän sijasta, koska valtio on saanut menettämiseuraamuksen seurauksena varoja rikoksentekijältä.

      Lainmuutoksen Wincapita-tapauksen vuoksi jouduttiin siksi, että rikoksen uhreja oli tuhansittain, ja jos jokainen uhri olisi erikseen nostanut kanteen valtiota vastaan asiassa korvauksia saadakseen, tuomioistuimet oisivat tukkiutuneet ruuhkiin.

      • Anonyymi

        Huvittavinta tässä asiassa on, että korvausvaatimus ei olisi ollut edes vanhentunut, jos olisi voitu soveltaa vanhentumislain 7 § 3 momenttia. Sen mukaan rikokseen perustuva korvausvaatimus ei vanhennu ennen kuin rikoksen syyteoikeus vanhentuu. Törkeää petosta koskeva syyteoikeus vanhentuu 10 vuodessa rikoksen tekmisestä lukien. Siten törkeää petosta koskevan vahingonkorvausvaatimuksen voi siis normaalisti esittää vielä 10 vuoden kuluessa rikoksen tekohetkestä.

        Osa Kailajärven tekemistä petoksista tapahtui niin myöhään kuin 2008 alkuvuonna. Korvausvaatimuksen olisi voinut siis esittää häntä vastaan vielä 2018. Mutta voidakseen todistaa rikoksen tekohetken asianomistajan pitää esittää näyttöä, milloin on tullut erehdytetyksi. Tähän asianomistaja tarvitsisi näyttöä esim. siitä, milloin rahojaan antoi Wincapitalle. Uhreilla oli kuitenkin tapana maksaa käteisellä ja "kuka niitä kuitteja kaipaa" oli mentaliteetti toiminnassa. Vaikeus todistaa rikosken tekohetki kasvoi korkeaksi. Oikeusrekisterikeskukselle ei varmaankaan tällaisia todisteita juuri esitetty.


    • Anonyymi

      Väärin veikkasit, papparainen.

    • "...ei erota kirjoittajia toisistaan...".
      Ei hyvä veli, ei näin.

      Minäkö alkaisin arpomaan anonyymejä kirjoittajia eri kasoihin? Kuten pappilan renki sanoi, kun sontaa talvella ajoi pappilan pelloille, että sitä samaa tavaraa se on joka kikkare. ;)))

      • Anonyymi

        Kävihän tuo mummonsa hyväksikäyttämä Kirjastaan saarnaava sulkemassa maailmanmatti- ketjun.
        Näätä mikä näätä.


    • Kukertava pikkutakki istui käräjäsalin eteisessä ja pohti asiantuntijuutensa laajuutta. Olisi sinunkin kannattanut kysyä kukertavalta pikkutakilta neuvoa, kun Jerusalem sinua noin kiinnostaa.

      Mitä kukertava pikkutakki ei tiedä, sitä ei ihminen tarvitse. ;)))

      • Anonyymi

        Paskanvärinen pikkutakkimies rahasti yli kaksi miljoonaa "sijoittajilta"

        Ei hän tyhmä ole ehkä hänen asiakkaansa on, ha ha hhaa


    • "Löytyisikö foorumilta kolehdinkeräyshaluja?"
      En nyt kuitenkaan suosittelisi tällaista toimintaa. Samanlaista toimintaa kokeiltiin jo ns. kukertavan pikkutakin bensarahatapauksen kohdalla ja siinä meinasi pikkutakkimieheltä palaa sekä hihat että povitasku.

      Mutta harkinta ei ole koskaan ollut kansainvälisten valuuttakauppiaiden vahvin laji ja kokemuksesta tiedän, että helposti-innostuvaa höynää on ihan turha varoitella.

      Kukin juoskoon nenänsä seinää, jos tällaisia haluja vielä on. Siinäpä oppii, jos oppii. ;)))

      • Anonyymi

        "Kukin juoskoon nenänsä seinää, jos tällaisia haluja vielä on."

        Bulldoggi neuvoo schäferiä. Lopeta nenäsi työntäminen asiohin, joihin mummosi ei antanut ymmärrystä.

        Jos et halua Gazaan vapaalippua, se on ihan oma asiasi. Ehkä säästät vain suviseuroja varten, suomalaiselle pellolle pääset joka tapauksessa.


    • Miten vaan. Jos ei oppi menen perille, niin se ei vaan mene.

      Jotkut yksilöt ovat vaan kaiken maallisen avun ulottumattomissa. Siasta ei saa hieromallakaan ajokoiraan.

      Onnea matkaan. ;)))

    • Taisitte vallan unohtaa, että entiset säännöt ovat edelleen voimassa.

      Kaikki itkunne voitte lähettää suoraan Jerusalemin itkumuurille. Minä en enää ota vastaan itkuja. Se palvelu on nyt loppu. ;)))

    • Anonyymi

      Tässä(kin) avauksessa tuhatnikkinen on ainoa itkeva narsku. Näätämäiseen tapaansa hän etenee taas omaa uhriutumistaan kohti; viattomana lestarauhansanaskörttinä, joka vain odottaa tulevia suviseuroja, hän joutuu tekemään omia uhrauksiaan, jotta maailma pelastuu.

      Ps. Jos saisit kolehdilla menolipun Gazan kaistalle, lupaisitko jäädä sinne vuosikymmeneksi tai pariksi, edes kuolemaasi asti? Ellet, niin olisiko sinulle jalkapatikassa kiinnostavampi paikka Jerusalem vai Mekka?

      Pss. Älä huoli, ellei kolehti toteudu, kyllä sinun itkusi otetaan vastaan tänäkin vuonna Pudasjärvisellä pellolla, suviseurat ei sinua hylkää.

      • Ei, ei näin. Nythän sinä ymmärsit vallan väärin. Suljettu on suljettu ja myös suljettuna pysyy.

        Itkusi ainoa oikea toimitusosoite on nyt ja vast'edes Jerusalem.
        Šalom vaan sinulle. ;)))


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Ei, ei näin. Nythän sinä ymmärsit vallan väärin. Suljettu on suljettu ja myös suljettuna pysyy.

        Itkusi ainoa oikea toimitusosoite on nyt ja vast'edes Jerusalem.
        Šalom vaan sinulle. ;)))

        Pysy sillä Moktarillasi, vanhus, Turhaan siinä singahtelet edestakaisin.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Ei, ei näin. Nythän sinä ymmärsit vallan väärin. Suljettu on suljettu ja myös suljettuna pysyy.

        Itkusi ainoa oikea toimitusosoite on nyt ja vast'edes Jerusalem.
        Šalom vaan sinulle. ;)))

        "Älä huoli, ellei kolehti toteudu, kyllä sinun itkusi otetaan vastaan tänäkin vuonna Pudasjärvisellä pellolla, suviseurat ei sinua hylkää."

        Käviköhän mummonsa koskaan Jerusalemissa vai tyytyikö pelkkiin suomalaisiin telttapeltoihin?


    • Suoraan Jerusalemiin, ystävä hyvä, Jerusalemiin! ;)))

      • Anonyymi

        "Käviköhän mummonsa koskaan Jerusalemissa vai tyytyikö pelkkiin suomalaisiin telttapeltoihin?"

        Suviseuroihin Moktarkin joutuu turvautumaan mummonsa tavoin. Jerusalem on pelkkä unelma Moktarille, eikä Gazan kolehti tuota tulosta.

        Moktarista ei pidetä edes kolehtinappien vertaa.


    • Jerusalem ottaa vastaa itkusi, älä enää minulle itke. ;)))

      • Anonyymi

        Suviseuroilla otetaan sinun surkeutesi vastaan. Pöljän kautta Pudasjärvelle.


      • Anonyymi

        4 §
        Moottoripyörä ja L5-luokan ajoneuvot

        1. Moottoripyörällä (L3- ja L4-luokka) tarkoitetaan kaksipyöräistä moottoriajoneuvoa (L3-luokka) tai tällaista sivuvaunulla varustettua (L4-luokka) ajoneuvoa. Moottoripyörän moottorina on yli 50 cm3:n polttomoottori tai suurin rakenteellinen nopeus sen käyttövoimasta riippumatta on suurempi kuin 45 km/h.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Niin tekee.

        https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/ajoneuvoluokat?toggle=Mopo, moottoripyörä, mopoauto ja nelipyörä

        Moottoripyörä

        Kaksipyöräinen ajoneuvo, jota ei voida luokitella luokkaan L1e kuuluvaksi. Kaksipyöräisen moottoripyörän alaluokkia ovat esimerkiksi:

        L3e-A1 (Pienitehoinen moottoripyörä)
        7) sylinteritilavuus ≤ 125 cm3
        8) suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho ≤ 11 kW
        9) tehon ja painon suhde ≤ 0,1 kW/kg
        L3e-A2 (Keskitehoinen moottoripyörä)
        7) suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho ≤ 35 kW
        8) tehon ja painon suhde ≤ 0,2 kW/kg
        9) ajoneuvoa ei ole rakennettu moottoriteholtaan yli kaksinkertaisesta ajoneuvosta
        10) L3e-ajoneuvo, jota ei voida luokitella L3e-A1-ajoneuvon luokitusperusteilla 7), 8) ja 9)
        L3e-A3 (Suuritehoinen moottoripyörä)
        7) muu L3e-ajoneuvo, jota ei voida luokitella L3e-A1- tai L3e-A2-ajoneuvon luokitusperusteilla


    • Valita, tämä palvelu on nyt suljettu. Lähettäkää itkunne suoraan Jerusalemiin. ;)

      • Anonyymi

        Nyt tuli sulle vahingossa Moktar-hahmosi hymiö.
        Muista se.
        Moktar ;)
        Valkku ;)))


    • Ei nyt itku auta. Ei tänne vaan Jerusalemiin. ;)))

    • Anonyymi

      Et opi koskaan.

    • Ole armollinen itsellesi ja tunnusta vaan faktat. Nykyään sinun on lähettävä itse omat itkusi suoraan Jerusalemiin. Se on tätä nettiaikaa tämä. ;)))

      • Anonyymi

        Ole armollinen itsellesi ja tunnusta vaan faktat:
        Kevari eli kevytmoottoripyörä on myös moottoripyörä.
        MoktarValkku pää kiinni siellä!


      • Anonyymi

        "Eiköhän sinun pitäisi suunnata Pöljän kautta Pudasjärvelle. Siellä mutainen teltta odottaa. Voit jo lähteä."

        Ei se Pudasjärvi mikään Jerusalem ole, mutta sopiva tuhatnikkiselle öyhölle, joka löytää isosta teltasta kaltaisiaan.


      • Anonyymi

        Moktar.Gubta
        2024-02-28 21:19:21
        UUSI

        "Mikähän sitten on se "oikea" moottoripyörä trollin mittapuun mukaan?"
        Olisit heti kysynyt, niin olimme välttyneet turhalta kinastelulta.

        Käsittelen nyt vain polttomoottorilla varustettuja kaksipyöräisiä ajoneuvoja.
        Näistä ajoneuvoista on ensin rajattu omaksi luokakseen mopo. Mopon moottorin iskutilavuus ei saa ylitä 50 cm3 ja mopon rakenteellisen nopeuden on oltava alle 45 km/h.

        Seuraavaksi omaksi ryhmäkseen on määritelty kevytmoottoripyörä. Sen moottorin iskutilavuus on yli 50 cm3, mutta enintään 125 cm3. Edelleen moottorin teho saa olla korkeintaan 11 kW.

        Kun kaksipyöräisen moottoriajoneuvon moottorin iskutilavuus on 125 cm3 tai suurempi tai moottorin teho on suurempi kuin 11kW, kyseessä on moottoripyörä.

        Tästä saame sitten luotua polttomoottorilla varustettujen kaksipyöräisten ajoneuvojen suuren sukupuun: mopo, kevytmoottoripyörä, moottoripyörä. Voit kirjoittaa tämän itsellesi ylös, niin olet voittaja tulevissa moottoripyöräkiistoissa.

        Näin helppoa se on. Olisit heti uskonut.
        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        !!!!!!Höpöhöpö!!!!!!!!!

        Tässä alkuperäinen ja todistettavasti oikea määrite moottoripyörästä, myös kevytmoottoripyörä on moottoripyörä.

        https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1998/19980290
        4 §
        Moottoripyörä ja L5-luokan ajoneuvot

        1. Moottoripyörällä (L3- ja L4-luokka) tarkoitetaan kaksipyöräistä moottoriajoneuvoa (L3-luokka) tai tällaista sivuvaunulla varustettua (L4-luokka) ajoneuvoa. Moottoripyörän moottorina on yli 50 cm3:n polttomoottori tai suurin rakenteellinen nopeus sen käyttövoimasta riippumatta on suurempi kuin 45 km/h.

        Traficom valistaa:
        https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/ajoneuvoluokat?toggle=Mopo, moottoripyörä, mopoauto ja nelipyörä
        Moottoripyörä
        Kaksipyöräinen ajoneuvo, jota ei voida luokitella luokkaan L1e kuuluvaksi. Kaksipyöräisen moottoripyörän alaluokkia ovat esimerkiksi:

        L3e-A1 (Pienitehoinen moottoripyörä)
        7) sylinteritilavuus ≤ 125 cm3
        8) suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho ≤ 11 kW
        9) tehon ja painon suhde ≤ 0,1 kW/kg
        L3e-A2 (Keskitehoinen moottoripyörä)
        7) suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho ≤ 35 kW
        8) tehon ja painon suhde ≤ 0,2 kW/kg
        9) ajoneuvoa ei ole rakennettu moottoriteholtaan yli kaksinkertaisesta ajoneuvosta
        10) L3e-ajoneuvo, jota ei voida luokitella L3e-A1-ajoneuvon luokitusperusteilla 7), 8) ja 9)
        L3e-A3 (Suuritehoinen moottoripyörä)
        7) muu L3e-ajoneuvo, jota ei voida luokitella L3e-A1- tai L3e-A2-ajoneuvon luokitusperusteilla

        Kaksi faktalähdettä kertoo totuuden. Miksi Moktar tappelee faktoja vastaan?

        Pienitehoinen moottoripyörä
        Keskitehoinen moottoripyörä
        Suuritehoinen moottoripyörä

        Kaikki moottoripyöriä ja kevari on tuo pienitehoisin MOOTTORIPYÖRÄ.


    • Anonyymi

      Kevari eli kevytmoottoripyörä on myös moottoripyörä.
      MoktarValkku pää kiinni siellä!

      • Anonyymi

        Valuuttakauppias kirjoitti:

        "Kevari on kyllä ihan oikea moottoripyörä..."
        Höpö höpö taas.

        Oikea moottoripyörä maksaakin enemmän kuin kevari. Kevaria voi ajaa kevarikortilla, oikeaa moottoripyörää varten tarvitaan moottoripyöräkortti.

        Minulla on sinulle helppo testi. Mene lähimmälle R-kioskille ja kysy ensimmäiseltä näkemältäsi teinipojalta, että onko kevari oikea moottoripyörä. Muista kertoa saamasi vastaus täällä ihan rehellisesti meille muille.

        Toivoo, Moktar. ;)
        https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1998/19980290
        4 §
        Moottoripyörä ja L5-luokan ajoneuvot

        1. Moottoripyörällä (L3- ja L4-luokka) tarkoitetaan kaksipyöräistä moottoriajoneuvoa (L3-luokka) tai tällaista sivuvaunulla varustettua (L4-luokka) ajoneuvoa. Moottoripyörän moottorina on yli 50 cm3:n polttomoottori tai suurin rakenteellinen nopeus sen käyttövoimasta riippumatta on suurempi kuin 45 km/h.

        Näin helppoa se on. Olisit heti uskonut.


    • Anonyymi

      Miksei tämmösiä kirjotuksia poisteta ?

      • Anonyymi

        Koska skootteri on lälläripyörä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska skootteri on lälläripyörä!

        Skootterikin on moottoripyörä!Trial ja motocrosspyöräkin on moottoripyörä.


    • Anonyymi

      Moktar.Gubta
      2024-02-29 08:51:38
      UUSI

      "... puolueeton Moktar.Gubta...".
      Nyt voimme yhdessä iloita, sillä sokea on nähnyt valon, kuuro on saanut kuulonsa, valheiden verkossa rimpuilija on nyt vapaa ja tämä kansalainen on kohdannut totuuden.

      Sillä puolueeton minä totisesti olen. Olen myös oppinut tarkkailija, joka huvittuneena seuraa elämän värikkyyttä ja siinä samalla oikoo persujen paksuimpia valheita.

      Parhain terveisin, Moktar. ;)

      Aamusumpit näppikselle tässä turskahti. Voi pannahinen tuota kouhottajaa

      • Anonyymi

        "... puolueeton Moktar.Gubta...".
        Nyt voimme yhdessä iloita, sillä sokea on nähnyt valon, kuuro on saanut kuulonsa, valheiden verkossa rimpuilija on nyt vapaa ja tämä kansalainen on kohdannut totuuden.


        Onkos valkku tullut uskoon kun on lopettanut valehtelun ja saanut näkö- ja kuuloaistinsa takaisin? Tuohan vaikuttaa Suviseurojen saarnalta
        Synnit pois ja Jumalan terve!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "... puolueeton Moktar.Gubta...".
        Nyt voimme yhdessä iloita, sillä sokea on nähnyt valon, kuuro on saanut kuulonsa, valheiden verkossa rimpuilija on nyt vapaa ja tämä kansalainen on kohdannut totuuden.


        Onkos valkku tullut uskoon kun on lopettanut valehtelun ja saanut näkö- ja kuuloaistinsa takaisin? Tuohan vaikuttaa Suviseurojen saarnalta
        Synnit pois ja Jumalan terve!

        Lestaponzi on sisältä yhtä mätä kuin Nuasjärven kuhansa.


    • Täällähän on meno kuin muinoin Suukosken lavalla. Kun järkkärit olivat ensin neuvoneet nöösipoikia, nöösipojat kokoontuivat vessan taakse pyyhkimään kyyneleitään, neniään sekä vannomaan porukalla kostavansa vielä järkkäreille.

      Jos olen oikein ymmärtänyt, te olette jollakin toisella palstalla saaneet pahasti pataanne ja nyt olette kokoontuneet tänne yhteiseen itkupiiriin. Yhdessä sureminen ja yhdessä itkeminen on varmasti terapeuttista ja varmasti hyväksi teille. Saaneen kuitenkin huomauttaa, että minä en enää ota itkujanne vastaan.

      Olkaa hyvä ja lähettäkää itkunne suoraan Jerusalemiin. ;)))

      • Anonyymi

        Anonyymi kirjoitti:

        Oletteko joskus nähneet tai kuulleet henkilöstä, joka olisi enemmän täynnä itseään ja sitä itseään? Minä en.

        "Mikähän sitten on se "oikea" moottoripyörä trollin mittapuun mukaan?"
        Olisit heti kysynyt, niin olimme välttyneet turhalta kinastelulta.

        Käsittelen nyt vain polttomoottorilla varustettuja kaksipyöräisiä ajoneuvoja.
        Näistä ajoneuvoista on ensin rajattu omaksi luokakseen mopo. Mopon moottorin iskutilavuus ei saa ylitä 50 cm3 ja mopon rakenteellisen nopeuden on oltava alle 45 km/h.

        Seuraavaksi omaksi ryhmäkseen on määritelty kevytmoottoripyörä. Sen moottorin iskutilavuus on yli 50 cm3, mutta enintään 125 cm3. Edelleen moottorin teho saa olla korkeintaan 11 kW.

        Kun kaksipyöräisen moottoriajoneuvon moottorin iskutilavuus on 125 cm3 tai suurempi tai moottorin teho on suurempi kuin 11kW, kyseessä on moottoripyörä.

        Tästä saame sitten luotua polttomoottorilla varustettujen kaksipyöräisten ajoneuvojen suuren sukupuun: mopo, kevytmoottoripyörä, moottoripyörä. Voit kirjoittaa tämän itsellesi ylös, niin olet voittaja tulevissa moottoripyöräkiistoissa.

        Näin helppoa se on. Olisit heti uskonut.
        Parhain terveisin, Moktar. ;)

        !!!!!!Höpöhöpö!!!!!!!!!

        Tässä alkuperäinen ja todistettavasti oikea määrite moottoripyörästä, myös kevytmoottoripyörä on moottoripyörä.

        https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1998/19980290
        4 §
        Moottoripyörä ja L5-luokan ajoneuvot

        1. Moottoripyörällä (L3- ja L4-luokka) tarkoitetaan kaksipyöräistä moottoriajoneuvoa (L3-luokka) tai tällaista sivuvaunulla varustettua (L4-luokka) ajoneuvoa. Moottoripyörän moottorina on yli 50 cm3:n polttomoottori tai suurin rakenteellinen nopeus sen käyttövoimasta riippumatta on suurempi kuin 45 km/h.

        Traficom valistaa:
        https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/ajoneuvoluokat?toggle=Mopo, moottoripyörä, mopoauto ja nelipyörä
        Moottoripyörä
        Kaksipyöräinen ajoneuvo, jota ei voida luokitella luokkaan L1e kuuluvaksi. Kaksipyöräisen moottoripyörän alaluokkia ovat esimerkiksi:

        L3e-A1 (Pienitehoinen moottoripyörä)
        7) sylinteritilavuus ≤ 125 cm3
        8) suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho ≤ 11 kW
        9) tehon ja painon suhde ≤ 0,1 kW/kg
        L3e-A2 (Keskitehoinen moottoripyörä)
        7) suurin jatkuva nimellisteho tai nettoteho ≤ 35 kW
        8) tehon ja painon suhde ≤ 0,2 kW/kg
        9) ajoneuvoa ei ole rakennettu moottoriteholtaan yli kaksinkertaisesta ajoneuvosta
        10) L3e-ajoneuvo, jota ei voida luokitella L3e-A1-ajoneuvon luokitusperusteilla 7), 8) ja 9)
        L3e-A3 (Suuritehoinen moottoripyörä)
        7) muu L3e-ajoneuvo, jota ei voida luokitella L3e-A1- tai L3e-A2-ajoneuvon luokitusperusteilla

        Kaksi faktalähdettä kertoo totuuden. Miksi Moktar tappelee faktoja vastaan?

        Pienitehoinen moottoripyörä
        Keskitehoinen moottoripyörä
        Suuritehoinen moottoripyörä

        Kaikki moottoripyöriä ja kevari on tuo pienitehoisin MOOTTORIPYÖRÄ.


      • Anonyymi

        Ja sitten lähti 20 kommenttia ennen kuin ehdin lukea niistä kuin pari. Rauhansanalaisen kiero temppu.


      • Anonyymi

        ei se muuten poistattaisi muiden tekstejä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitten lähti 20 kommenttia ennen kuin ehdin lukea niistä kuin pari. Rauhansanalaisen kiero temppu.

        Jospa niissä ei ollut mitään oleellista tai edes sinulle niin tärkeää tietoa.;)))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei se muuten poistattaisi muiden tekstejä.

        Kyllä poistattaa.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Jospa niissä ei ollut mitään oleellista tai edes sinulle niin tärkeää tietoa.;)))

        Oletko jo matkalla Pudasjärvelle varaamaan teltoille paikkoja?

        Mene ihmeessä Pöljän seisakkeen ja Nuasjärven kautta, niin saat sekä henkisen puolen että fysiikan kuntoon ennen kuin tapaat uskonsisaresi ja -veljesi. Ainahan raskasmetalleista sinulle hyötyä on ja niitä tarvitaan. Tarkasta samalla Sotkamossa, onko Talvivaaran 400 000 tonnia rikkihappoa vielä saunan takana, minne ne halusit piilotettavaksi.


    • Palataanpa nyt esityslistan mukaiseen työjärjestykseen. Tämä nykyisen työn alla olevan itkusi ja myös tulevat itkusi, erityisesti jos ne liittyvät mopoiluun tai kevytmoottoripyöräilyyn, voi lähettää suoraan Jerusalemiin.

      Voit luottaa siihen, että itkumuurin pyöräpajalla on riittävä asiantuntemus vastata kysymyksiisi ja huolenaiheisiisi. ;)))

      • Anonyymi

        Tiesitkö kaiken trollailusi multinikkinä kertovan henkisestä hädästäsi? Valkulta pomppaat Moktarille ulisemaan, huoh...


      • Anonyymi

        Kevytmoottoripyörä on moottoripyörä😃😊


    • Ihan kelpo itkumuurikamaa nuo teidän itkunne näyttävät olevan. Ei muuta kun suoraan Jerusalemiin vaan. ;)))

      • Anonyymi

        Antisemitisti olet.


      • Anonyymi

        Onko teillä rauhansanaslestakörteillä Pudasjärvellä oma teltta?


    • Anonyymi

      "Kärsitkö maanis-depressiivisyydestä tai paranoiasta?"
      Menikö sinulla jo pilleripurkitkin sekaisin? Minä en osaa neuvoa, kun nuo mentaalipuolen sairaudet eivät minua vaivaa.

      Osaan antaa sinulle nyt vain tällaisen yleisluontoisen neuvon:
      Älä ota mitään summanmutikassa, vaan kysy joltakin täyspäiseltä ystävältä tai omaiselta, hätätilassa kysy vaikka hoitajalta, että pitääkö sinun napsia niitä punaisia vai sinisiä nappeja.

      Yritä nyt vaan jotenkin pärjätä. ;)))

      • Anonyymi

        Oletko matkalla vartin huutonaurulle Pudasjärvelle vai Jerusalemiin itkemään? Vaiko kääntäen?


    • "...kun ei osaa Valuuttakauppiaallaan pysyä..."
      Ei tämä nyt mitenkään vaikeaa ole. Katso vaikka tästä.

      Niin tai näin. En taida itse jaksaa loputtomiin kuunnella teidän huolia ja murheita. Eikä pers'aukisten kitinä niin kovin kiinnostavaakaan ole.

      Jospa nyt vaan kiltisti jatkaisitte itkujanne Jerusalemin itkumuurin viestipalvelua hoitavan rabbin kanssa. Luulisin, että JHWH kyllä osaa hoitaa asianne. ;)))

    • Anonyymi
    • Ei, ei näin. Nyt ei per'aukisten kitinät kiinnosta.
      Jerusalemiin vaan. ;)))

      • - s -> lisää itse. ;)))


      • Anonyymi

        korjaa kirjoitusvihreet itse. ;)))


    • Anonyymi

      Moktar.Gubta
      2024-03-09 10:13:19
      UUSI

      Kovinpa te tänään tunnutte olevan katkeralla mielellä.

      Pitäähän sitä työtä tehdä. Muistamme toki kirkkoisien opetuksen: "...kuka ei tahdo työtä tehdä, ei hänen syömänkään pidä. "

      Työn tekeminen antaa liikettä keholle, ruokakin maistuu paremmalla ja uni maittaa. Ja pitää sitä hieman hoitaa omaisuuttakin, kun laupias ja armahtavainen Jumala on katsonut hyväksi suoda sitä minulle. Leiviskää ei pidä kaivaa maahan, vaan osakkeita ja muita sijoituksia on hoivattava ja hoidettava kuin pientä lasta.

      Metsä toki kasvaa hujottaa ihan itsekseen, mutta kasvaa vielä paremmin, kuin harvennuksen tekee ajoissa ja oikein. Työtä sitä on siinäkin.

      Lauletaan nyt yhdessä vielä:
      Työmiehet, kyntäjät ja kaikki
      työkansan joukko nälkäinen:
      maa meidän on ja olla täytyy,
      vaan ei laiskain lurjusten.

      Ryhdytäänpäs hommiin taas.
      Toivoo, Moktar. ;)

    • Vieläkään ei kitinät kiinnosta. Jerusalemiin vaan. ;)))

      • Anonyymi

        Montako sinistä nikkiä tarvitset?

        Miten päätät sen, millä nikillä mikin typeryys lauotaan ruudulle?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Montako sinistä nikkiä tarvitset?

        Miten päätät sen, millä nikillä mikin typeryys lauotaan ruudulle?

        "Miten päätät sen..."
        Oletko koskaan kuullut Monte Carlo-simuloinnista? Se on erityisen kätevä menetelmä optimointitehtävien ratkaisemisessa. ;)))


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        "Miten päätät sen..."
        Oletko koskaan kuullut Monte Carlo-simuloinnista? Se on erityisen kätevä menetelmä optimointitehtävien ratkaisemisessa. ;)))

        Uusi asia minulle, en ole rallimiehiä.

        Vai Kalle Rovanperä päättää asiasi, ok.


    • Anonyymi

      valuuttakauppias

      2014-06-25 10:40:03
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/9989495/piin-desimaalit-ovat-puhtaasti-satunnaisia!!#comment-68507656
      Jouduin jokunen vuosi sitten nikkivarkauden uhriksi. Varas kopioi tekstejäni, yhdisteli niitä surutta ja esiintyi tällä palstalla minuna. Kävimme silloin väittelya Talousrikokset-palstalla WinCapita-huijauksesta. Piin satunnaisuus oli siinä vain sivujuoni.

      Nyt koijari on palannut haaskalle ja jatkaa Pii-jankutustaan Talousrikokset-osiossa. Naulaan omat puheeni Piistä tässä kiinni ja esiinnyin vast'edes vain rekatulla nikilläni tällä palstalla. Muu olkoon huijausta.

      Tiukan näkemyksen mukaan Pii desimaalisarja ei voi olla satunnainen, koska sen yksittäinen desimaali on tunnettu tai ainakin laskettavissa.

      Käytin termiä ”puhtaasti satunnainen” vallan muuta aihetta koskevassa keskusteluketjussa, enkä yrittänytkään vääntää siitä määrittelyä. Tarkoitin Piin desimaalisarjaa ja sitä, että desimaalisarja vaikuttaa normaalilta ja on sellaisenaan mitä mainioin satunnaislukujen lähde.

      Se, onko satunnaislukusarja tunnettu, onkin toinen juttu. Piin desimaaleja ei kannata käyttää salauksessa, koska satunnaislukupötky on samalla myös tunnettu. Satunnaislukuja voidaan tarvita muihinkin tarkoituksiin ja siihen Piin desimaalit kyllä käyvät siinä missä satunnaislukugeneraattoritkin.

      http://www.huffingtonpost.com/david-h-bailey/are-the-digits-of-pi-random_b_3085725.html
      Bayleyn käsityksen mukaan, nyt tunnettujen desimaalien perusteella, Pii näyttää normaalilta. Tosin asiaa ei voi todistaa. Ne 7-lukujen sarjat, joihin ylemmissä viesteissä viitataan, mahtuvat hyvin satunnaisen vaihtelun piikkiin.

      http://gigapan.com/gigapans/106803
      Piin desimaaleja on joku biljoona tässä kuvassa ”random walk” kävelyllä. Satunnaisuuden ydin näyttää siis tältä. Varsin kiinnostavaa.

      • Valitettavasti linkkinä antamasi viite ja kopioimasi teksti eivät vastaa toisiaan. Onko tämä sitten pöljän pojan kömpelö trollaus vain kompastuitko vain tennareihisi?

        Älä ole katkera tuosta Monte Carlo-simulaattorista. Kaikkien pää ei kestä suuria lukuja, eikä tarvitsekaan. Voit olla vallan mainio laattamies, vaikka et osaisi laskea kuin hätäisesti ynnä- ja miinuslaskuja ja niitäkin vain kännykän laskimen avulla. ;)


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Valitettavasti linkkinä antamasi viite ja kopioimasi teksti eivät vastaa toisiaan. Onko tämä sitten pöljän pojan kömpelö trollaus vain kompastuitko vain tennareihisi?

        Älä ole katkera tuosta Monte Carlo-simulaattorista. Kaikkien pää ei kestä suuria lukuja, eikä tarvitsekaan. Voit olla vallan mainio laattamies, vaikka et osaisi laskea kuin hätäisesti ynnä- ja miinuslaskuja ja niitäkin vain kännykän laskimen avulla. ;)

        Sinähän väärensit piin desimaalit.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Valitettavasti linkkinä antamasi viite ja kopioimasi teksti eivät vastaa toisiaan. Onko tämä sitten pöljän pojan kömpelö trollaus vain kompastuitko vain tennareihisi?

        Älä ole katkera tuosta Monte Carlo-simulaattorista. Kaikkien pää ei kestä suuria lukuja, eikä tarvitsekaan. Voit olla vallan mainio laattamies, vaikka et osaisi laskea kuin hätäisesti ynnä- ja miinuslaskuja ja niitäkin vain kännykän laskimen avulla. ;)

        Kyllä vastaa. Et näköjään osaa vaan avata sitä.
        Voi voi, Pimpula. Kun ei se piin likiarvokaan väärentämättä sinulla onnistu selittää.
        Miksi yleensä hengität?


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Valitettavasti linkkinä antamasi viite ja kopioimasi teksti eivät vastaa toisiaan. Onko tämä sitten pöljän pojan kömpelö trollaus vain kompastuitko vain tennareihisi?

        Älä ole katkera tuosta Monte Carlo-simulaattorista. Kaikkien pää ei kestä suuria lukuja, eikä tarvitsekaan. Voit olla vallan mainio laattamies, vaikka et osaisi laskea kuin hätäisesti ynnä- ja miinuslaskuja ja niitäkin vain kännykän laskimen avulla. ;)

        Kyllä, kommenttisi on juurikin sinun -pöljän pojan- trollausta ja sinä itse, Valkku, kompastuit juuri omiin tennareihisi. Tai Kontio- kumisaappaathan ne sulla pikkupojulla on, kokoa 39 siro kääpiö.


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Valitettavasti linkkinä antamasi viite ja kopioimasi teksti eivät vastaa toisiaan. Onko tämä sitten pöljän pojan kömpelö trollaus vain kompastuitko vain tennareihisi?

        Älä ole katkera tuosta Monte Carlo-simulaattorista. Kaikkien pää ei kestä suuria lukuja, eikä tarvitsekaan. Voit olla vallan mainio laattamies, vaikka et osaisi laskea kuin hätäisesti ynnä- ja miinuslaskuja ja niitäkin vain kännykän laskimen avulla. ;)

        On siinä meillä IT-osaaja:))))
        Yksinkertainenkaan homma ei onnistu. Huutonaurua vartti tai kaksi:)


    • Tämä viestittely taisi olla siihen aikaan, kun Winkkarin rahat olivat vielä hyvässä tallessa Panaman yhtiössä. En heti muistanutkaan asiaa.;)))
      ****************
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/8715544/panaman-yhtio-ei-ole-lakannut-olemasta
      Panaman yhtiö ei ole lakannut olemasta
      Capitrolli
      2009-12-23 13:56:14

      https://www.registro-publico.gob.pa/
      Servicios
      Consulta de informacion registral
      Mercantil
      Sosiedades Anonimas
      Por ficha
      (= 495339)

      WORLWIDE INVESTMENT COMPANY CORP.

      Kas kummaa? Firma onkin olemassa, vaikka muuta väitetään. Muutama tyyppi on eronnut (tai erotettu), mutta ei Suomessakaan yrityksellä toimitusjohtaja ole pakollinen instituutio.

      Eikös lähdetä kinkunpaistoon ja kalkkunansyöntiin? Ada voisi toimittaa meille kaikille perinteiseen tapaan jonkun jouluisen ruokaohjeen...!

    • Anonyymi

      Kerro siitä, mistä sait mieleesi väärentää piin desimaalit.

      Entä ne verotiedot, miksi varastit ne toiselta henkilöltä? Sinä itse tuskin olet koskaan edes veroja maksanut, olet yhteiskunnalle pelkkä loinen.

      • Valuuttakauppias

        Sinulla oli ihan pätevä neuvo: "Eikös lähdetä kinkunpaistoon ja kalkkunansyöntiin? "

        Klubin rahat ovat turvallisesti Panamassa, Adalla on erinomainen jouluisen lanttulaatikon ohje ja kinkku maittaa. Eikö mennä tällä vanhalla tavalla vaan. ;)))


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Sinulla oli ihan pätevä neuvo: "Eikös lähdetä kinkunpaistoon ja kalkkunansyöntiin? "

        Klubin rahat ovat turvallisesti Panamassa, Adalla on erinomainen jouluisen lanttulaatikon ohje ja kinkku maittaa. Eikö mennä tällä vanhalla tavalla vaan. ;)))

        Pyysitkö jo lääkäriltä Sertralin hexalia?

        Auttoiko se piin desimaalien kanssa? Entäpä narsismisi kanssa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pyysitkö jo lääkäriltä Sertralin hexalia?

        Auttoiko se piin desimaalien kanssa? Entäpä narsismisi kanssa?

        Eikös kalkkuna maita ilman tabuja?

        Oletkos kuullut, että Panaman kanava kärsii kuivuudesta? Miten nyt käy Winkkariyhtiöiden? ;)))


      • Anonyymi
        Valuuttakauppias kirjoitti:

        Eikös kalkkuna maita ilman tabuja?

        Oletkos kuullut, että Panaman kanava kärsii kuivuudesta? Miten nyt käy Winkkariyhtiöiden? ;)))

        Kalkkuna - miten sinulla sujui joulupöytäkeskustelut sukulaismiehesi kanssa? Oletteko mukavissa puheväleissä, kun hän huijasi sukunne (vähäiset) varat?

        Oliko kalkkunan toivomusluu vaiko sianpotka poikittain kurkussasi? Miten esitit sukulaismiehelle väärennetyt verotiedot ja piin desimaalit - menikö ilman ongelmia?

        Otetaan huutonaurua vartti tai pari.


    • Vuolaasti ja äänekkäästi teiltä tuo itku käy kuin konsanaan vienankarjalaiselta itkuvirren veisaajalta.

      Joo, ei tämmöisiä tänne. Pistäkään vaan suoraan sinne Jerusalemiin. ;)))

      • Anonyymi

        "Oliko kalkkunan toivomusluu vaiko sianpotka poikittain kurkussasi? Miten esitit sukulaismiehelle väärennetyt verotiedot ja piin desimaalit - menikö ilman ongelmia?"

        Et vastannut mitään, vaan horiset vaan Jerusalemista. Estääkö muuten narsismisi elämässäsi kaiken perheissä tyypillisen? Narsku lestakörttirauhansananen - eipä voisi juuri pahempaa yhdistelmää kyllä esittää.


    • Älä minulle itke. Lähetä vaan itkusi suoraan Jerusalemiin. ;))

    • Anonyymi

      "Narsku lestakörttirauhansananen - eipä voisi juuri pahempaa yhdistelmää kyllä esittää."

      Maailmassa on suuria menestystarinoita, eikä tuhanikkinen tietenkään ole yksi niistä.

      Sairaus on aina ikävää, ja on erityinen taito kääntää sellainen edukseen. Helen Keller oli yhdysvaltalainen kuurosokea kirjailija, aktivisti ja luennoitsija, joka kuoli 88-vuotiaana. Respect.

    Ketjusta on poistettu 78 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2325
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1950
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      174
      1750
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1745
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe