Kokemukseni Sastamalan osastoista osa 2

Anonyymi-ap

Kun itse on vakavasti masentunut, niin on raskasta olla toisen ihmisen kanssa samassa huoneessa. Minua häiritsi myös se, että kuka tahansa saattoi tulla huoneeseen koska tahansa. Oveen koputettiin ja sisään saattoi tulla siivoojat tai lauma opiskelijoita auttamaan tuota toista potilasta.

Sairaalamiljöö ei tue paranemista. Huoneet ovat todella ankeita ja niissä ei ole muita kalusteita kuin surkeat sängyt ja joissakin saattaa olla kirjoituspöytä. Miksi ei saada kunnon sänkyjä ja vaikka sohvaa huoneeseen. Huoneet voisi olla myös maalattu esimerkiksi vaalealla keltaisella tai jollain muulla värillä. Valkoiset seinät ovat ankeat.

Tärkein hoito on siis lääkkeet, joita tupataan jokaiselle niin paljon kuin mahdollista. Ihmisistä näkee todellakin että heidät on lääkitty. He kulkevat siellä lasittunein katsein ja ovat lamaantuneita. He viettävät aikansa puhelimella tai televisiota katsellen. Lääkityksen takia he eivät jaksa ja kykene mihinkään.. vaikka ei siellä osastolla juuri mitään tekemistä olekaan.

Yksikin nuori nainen oli ollut 5 vuotta vakavasti masentunut. Hän oli kokeillut 10 masennuslääkettä ja mikään ei ollut auttanut. Ei ne lääkkeet paranna ketään! Älkää kukaan käyttäkö niitä lääkkeitä, jos ei ole ihan pakko. Mikä se pakko on? Se on jos lääkkeen lyhytaikaisella käytöllä voi sen hengen pelastaa. Mutta silloinkin sen käytön pitäisi olla vain kuukausia. Masennus ja muiden lääkkeiden pitkäaikainen käyttö TUHOAA IHMISEN KOKONAAN! Ne tuhoavat ihmisen normaalin aivokemian, normaalin kyvyn tuntea tunteita. Ne tuhoavat hermoston, jonka toiminta ylettyy kaikkeen ihmisessä. Lääkkeiden tuhoavat vaikutukset ovat todella laaja-alaisesti ja niistä on täälläkin kirjoitettu.

Osaston ruoka ei tue parantumista. Ruoka on pelkkää hiilihydraattia. Ruuasta puuttuu kokonaan hyvät rasvat, marjat ja tuoreet kasvikset. Ruoka on erittäin proteiiniköyhää ja kuollutta ravintoa. Ja kun tähän yhtälöön lisätään se lääkitys, niin ihmisen keho saatetaan sellaiseen tilaan, että siitä on hyvin vaikeaa nousta. Miksi toimitaan näin, vaikka nykypäivänä ymmärretään että suolistossa sijaitsee niin sanotusta toiset aivot ja suolistolla on valtava merkitys muun muassa mielenterveyteen. Tuntuu kun ihminen haluttaisin pitää sairaana. Kyse on myös rahasta. Potilaille syötetään mahdollisimman halpaa ruokaa.

Hoitajat on koulutettu uskomaan lääkkeisiin. Heidät on koulutettu hoitamaan ihmistä sillä tavalla kuin he hoitavat. He tekevät parhaansa sen mukaan mitä heillä on antaa. He tekevät raskasta ja vaativaa työtä. Itse en jaksaisi tehdä tuollaista työtä.

Minä paranin masennuksesta ja itsetuhoisuudesta. Lopetin masennuslääkkeet 1,5 kuukautta sen jälkeen kun kotiudun osastolta. Otin käyttöön luontaistuotteet. Ryhdyin liikkumaan pikkuhiljaa ja tekemään tavallisia asioista. Kävin edelleen psykiatrisella sairaanhoitajalla, rosen-terapiassa ja menin koko kehon vyöhyketerapiaan. Laitoin myös ravintoasiat kuntoon.

Oli todella vaikeaa ja raskasta, mutta menin eteenpäin. Sain turvaa ja tukea kavereilta ja sisaruksilta.

Menin kokopäivätöihin puolen vuoden jälkeen siitä kun olin ollut kuukauden osastolla. Eihän se helppoa ollut, mutta jokainen viikko kuntouduin lisää. Nyt olen ollut töissä 3 kuukautta ja voin todella hyvin. Tuntuu että uusi elämä on alkanut minulle. Rakennun uudelleen terveellä tavalla. Minuun rakentuu se turva ja luottamus elämään, joka ei lapsena rakentunut.

Kerron tämän rohkaisuna kaikille, että vakavasta masennuksesta voi todellakin täysin parantua. Se vaatii että ne traumat pystyy käymään läpi. Traumoista vapautuminen johtaa eheytymiseen ja täysin uuteen elämään.

Rakkautta, iloa ja valoa kaikille! Te kaikki ansaitsette onnellisen ja hyvän elämän. Olette siunattuja!

5

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Anteeks, että näin vakavaa masennusta sairastaneena sellanen kolmen kuukauden pikaparaneminen, ja sairaalan sohvat kuulostaa vähän siltä, että ei olla kyllä ihan samaa vakavaa masennusta sairastettu. Mutta hieno stoori, ja onneksi voit hyvin kun vihdoin työnteko maistaa.

      • Anonyymi

        Olin ollut lievemmin masentunut jo vuosia. Olin ollut vakavasti masentunut reilu 3 kuukautta ennen kuin menin viikko-osastolle. Sen jälkeen oli välissä noin 2 kuukautta ennen kuin suostuin menemään suljetulle osastolle. Olin siis siellä vapaaehtoisesti, mutta en sinne kuitenkaan olisi halunnut mennä. Tilanne oli se vain, etten kestänyt olla yksin kämpässäni ja muuta vaihtoehtoa ei siinä tilanteessa ollut.

        Ihmettelen kyllä että joku viitsis tämmöisen tarinan tänne päästään keksiä.. mutta kai sellaisiakin löytyy. Tarinan on kyllä täyttä totta, mutta ymmärrän että kun se tuosta lukee, niin voi se kuulostaa keksityltä. Kirjoitettu teksti on siitä hankalaa, että jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan.

        Minun prosessiin liittyy paljon paljon enemmän kuin tuossa mitä kirjoitin, mutta ei tänne palstalle voi sitä romaania kirjoittaa.


    • Anonyymi

      🎯 oikein kirjoitit

      • Anonyymi

        Sen verran tuoksuu trolli, että ihan itekkö käyt ittees kehumassa?


    • Anonyymi

      Alkup. sai varmaan apua traumojen purkamiseen jostain muualta kuin sastamalan sairaalalta. Silti tuli suuri lasku siitä että siellä syötettiin valtava määrä lääkkeitä jotka pahensivat vain oloa eikä mitään parantumista tapahtunut.
      Onneksi tajusit lopetta ne huumelääkkeet ennen kuin elimistösi olisi alkanut toden teolla lamaantua ja psyykkinen toimintakyky heiketä.
      Kun lääkkeet loppu ja paraneminen tapahtui sen jälkeen, kertoo että mitään todellista mielen sairautta ei ole ollut vaikka lääkkeet olivat juuri siihen tarkoitettuja. Mutta tällainen hoitosysteemi on psykiatrisessa hoitojärjestelmässä. joka paikassa. Tätä systeemiä pyörittämään ja ylläpitämään on koulutettu henkilökunta ja lääkärit jotka luulevat parantavansa ihmisiä vaikka todellisuudessa sairastuttavat heidän lääkkeillään.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe