Lakkojohtajat tuhoaa tahallaa tämän maan talouden ja turvallisuuden

Anonyymi-ap

90-luvulla maa syöksyi lamaan, ja silloinkin oli syypäinä samat tahot kuin nyt
Laman aiheuttajat olivat demarivetoinen virheellinen finanssipolitiikka, sekä ay-liikkeen taipumattomuus tilanteessa mikä olisi ollut viimeinen mahdollisuus päästä kuivalle maalle itseaiheutetusta kiipelistä.

Ja jälleen taas. Suomi putoo lamaan ja edelleen samojen tekijöiden tahdittamin askelin, tosin ihan samaan virtaan ei koskaan astuta. Nyt pulmana on edelleen meille sopimaton kova valuutta, edelleen sama taipumattomuus joka tekee sisäisen devalvaation mahdottomaksi.

Nyt kiviriippana on lisäksi järjettömät ilmastovaatimukset johon olemme sitoutuneet, ja kaikki muut hullut rasitteet joita EU meille tehtailee. Olemme nyt tulonsiirtounionissa ja me olemme se varallisuutta luovuttava puoli.

Lisänä Marinin hallituksen epäonnistunut sote joka vie terveydenhoidon perikatoon.

Ay-mafia on hanurista.

10

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama kai kuka sen tuhoaa, tämä kansa ei kestä itsenäisyyttä. Kohta ollaan liittovaltiossa, onko se Venäjä, EU, vai USA, mitä välii?

    • Anonyymi

      Aloittaja on mennyt halpaan.

      Oikeat vallankäyttäjät vain nauraa tällaisille kommenteille. Oikeat vallankäyttäjät ovat ay-liikkeen lisäksi elinkeinoelämä ja eduskunta, ja jokainen heistä syyttelee näytelmän lailla toisiaan kun samaan aikaan täyttävät omia taskujaan.

      Lasku ja vahinko tästä siirretään kaikille heille, jotka eivät kuulu em. ryhmiin. Tämä tarkoittaa valtavaa määrää suomalaisia, ei kaikki ole ay-liikkeen tai elinkeinoelämän ryhmissä mukana, mutta heilläkin on lakiin perustuva oikeus työhön ja toimeentuloon.

      Em. vallankäyttäjät täyttävät omia taskujaan, ja muilta perutaan oikeuksia ja tulomahdollisuuksia samassa tahdissa, lopulta yritetään Kokoomuksen lailla ehdotella eduskunnassa että jospa sitten pakkotyötä laitettaisiin käyntiin, jotta em. vallankäyttäjille saataisiin aivan kaikki mahdollinen omaisuus, myös muiden kansalaisten omaisuus.

      • Anonyymi

        Kaikki em. asiat on helposti todistettavissa mm. kaikesta siitä, missä vaaditaan kilpailukykyä ja ennenkaikkea -halua hoitaa pari asiaa kuntoon 1) suomalaisen työn kysyntä investointeineen ja 2) kauppataseen tasapaino takaisin viennin linjauksiin plussan puolelle.

        Nuo kaksi asiaa kaikki em. valtaryhmät ovat omia etujaan kasvattaessaan valmiita uhraamaan jokaikinen vuosi, kunhan heille itselle heruu entistä enemmän, ja vahinko tosiaan siirretään sitten muiden suomalaisten vahingoksi, myös asiaan täysin syyttömille nuorille esim. valtiovelan kautta.


      • Anonyymi

        Kovasti vaaditaan kaikkialla että työtä pitää tehdä.

        Työtä ei kuitenkaan suostuta rahoittamaan. Kun se raha menee parempiosaisten vastikkeettomiin palkan- ja osinkojen korotuksiin.

        Kun työtä ei rahoiteta, ei voi tehdä työtä.


    • Kirjoituksesi on siitä harvinainen, ettei sen väittämistä mikään pida paikkaansa. Kummallinen ja ilmeisen paikkansa pitämätön on väite virheellisestä finanssipolitiikasta. Millä lailla se oli virheellistä ja lamaan johtavaa. Yleisesti laman yhtenä syynä on pidetty vakaan markan rahapolitiikkaa. Se olikin epäilemättä virhe ja rahapolitiikasta ja sen osasta eli valuuttakurssipolitiikasta päätti tuolloin Suomen Pankki. Ahon hallitus syvensi lamaa, koska se ei pyrkinyt vaikuttamaan millään tavoin kasvaneeseen työttömyyteen, joka oli kohtalokasta sen ajan lapsiperheille aiheuttaen pitkäaikaisvaikutuksia yhdelle sukupolvelle. Valuuttalainojen vapauttaminen muuttui devalvaation ja korkeiden korkojen vuoksi monen yrittäjän kohtaloksi. Voi olla, että ay-liikkeen taipumattomuus oli Suomen onni. Palkkoja alentamalla olisi saatu kaiken päälle raju ostovoiman heikennys, joka olisi entisestään kurittanut kotimarkkinayrityksiä. Konkurssiaalto olisi voinut paljon rajumpi silloin.

      Mitään valuuttaongelmaa Suomella ei ole. On niin, että Ruotsissa nähdään nyt meitä enemmän valuuttaongelmaa, kun kruunun arvo on heikentynyt, mikä heikentää ruotsalaisten kuluttajien ostovoimaa. Ruotsissa euroon liittymisen kannatus on tämän vuoksi kasvanut. Oma valuutta Suomessa todennäköisesti pudottaisi täällä elintasoa vielä monin verroin Ruotsiin verrattuna. Se olisi melkoinen murha-ase kotimarkkinayrittäjyyttä kohtaan. Tarvetta mihinkään sisäiseen devalvaatioon ei ole. Suomen kilpailukyvyssä ei ole ongelmia. Siitä on pitänyt huolen muita maita maltillisemmat palkkasopimukset. Nyt hallitus tietenkin vaarantaa tämän ja kilpailukykymme voi sen seurauksena alkaa heiketä.

      Ilmastovaatimukset eivät ole mikään kiviriippa. Suomen pitäisi vaan pyrkiä hyödyntämään tämä muutoksen mahdollisuus kuten Ruotsissa ja Norjassa tehdään. Meillähän persut vastustavat tällaista elinkeinorakenteen muuttamista neliraajajarrutuksella. EUn vapaakaupasta on ollut suunnaton apu Suomen vientivetoiselle teollisuudelle. Kannattaisi jonkun järjestää kysely Suomen tärkeimmille vientiyrityksille siitä, miten tärkeänä ne pitävät EU-jäsenyyttä ja näkevätkö ne ilmastonmuutoksen vastaiset toimet enemmän haittana kuin mahdollisuutena. Luulen, että vastaukset tulisivat yllättämään sinut ns. housut kintuissa.

      Tulonsiirtounionissa emme ole. Tähän astiset tulonsiirrot ovat olleet välttömättömiä ja Suomenkin kannalta hyödyllisiä. Suomi hyötyy siitä, että maat, jonne myymme vientituotteita, ovat taloudellisesti vakaita ja maksukykyisiä. Jos puhutaan EUn tulonsiirtounionin piirteistä, niitä löytyy toki yllin kyllin vuosittain maksetuista maatalous- ja aluetuista. Suomen etu olisi vähentää näitä tukia. Suomi on ollut kuitenkin haluton liittymään EUn nuukien maiden ryhmään, joka haluaisi vähentää näitä menoja.

      Sote on epäonnistunut. Samaa epäonnistumaan tuomittua sotea yritti myös Sipilän hallitus. Hölmöyttä on ollut rakentaa sotea maakuntapohjalle. Sen sijaan sitä olisi pitänyt suunnitella tarveperusteisesti ja sairauksia ennaltaehäisevästi. Nyt sisältö on jäänyt toissijaiseksi hallintohimmelin varjoon. Maakuntapohjainen malli on Kepun vuosikymmeniä haaveilema malli ja se valitettavasti toteutui. Antti Rinteen polvet hankaytuivat vereslihalle, kun hän yritti rukoilla Kepua hallitukseen. Yksi Kepun vaatima maksu oli tämä surkea maakuntamalli. Sipilän hallituksen mallit olivat ihan yhtä surkeita ja olisivat johtaneet samanlaiseen hallintopainotteisuuteen.

      Kaikkiaan syytät Suomen ongelmista ihan väärää tahoa. Taloutemme jälkeenjääneisyys johtuu monesta syystä. Pääimmäisinä on työn huono tuottavuus kilpailijamaihin verrattuna. Niissä työpaikkoja on pyritty rakentamaan korkeasti kouluetun väestön perustalle ja ne ovat siten väkisinkin muita kannattavampia. Toinen tekijä on työperäisen maahanmuuton vastustaminen Suomessa. Ruotsilla on tässä vuosikymmenten etumatka. Kolmas tekijä on vientiteollisuutemme yksipuolisuus. Tuotamme syklisiä investointituotteita pääpainona toisin kuin esim. Ruotsissa. Suomesta uupuu talouskasvua eikä bulkkiteollisuuden kilpailukykyä. Tämä ei vaan tunnu menevän hallituspuoleiden edustajien päihin, vaikka talousasiantuntijat ovat sitä yksi toisensa jälkeen yrittäneet sinne takoa.

      • Anonyymi

        Vakaan markan politiikka on sama asia kuin tänä päivänä on ay-liikkeen vakaan ostovoiman politiikka - eikä vain ay-liikkeen vaan myös elinkeinoelämä haluaa vakaan osinkokasvun politiikkaa ja finanssimaailma haluaa vakaata arvonnousun politiikkaa ja ministerit haluavat vakaata vuosittain muita ripeämmin kasvavaa palkkaa.

        Vientivetoinen palkkamalli on osaltaan sama mekanismi kuin markan devalvointi.

        Toki palkkojen lisäksi pitää laittaa vientivetoiseen hintojen määritykseen paljon muitakin asioita kuin palkat, mm. asumisen, energian ja liikkumisen hinta noin ensi aluksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vakaan markan politiikka on sama asia kuin tänä päivänä on ay-liikkeen vakaan ostovoiman politiikka - eikä vain ay-liikkeen vaan myös elinkeinoelämä haluaa vakaan osinkokasvun politiikkaa ja finanssimaailma haluaa vakaata arvonnousun politiikkaa ja ministerit haluavat vakaata vuosittain muita ripeämmin kasvavaa palkkaa.

        Vientivetoinen palkkamalli on osaltaan sama mekanismi kuin markan devalvointi.

        Toki palkkojen lisäksi pitää laittaa vientivetoiseen hintojen määritykseen paljon muitakin asioita kuin palkat, mm. asumisen, energian ja liikkumisen hinta noin ensi aluksi.

        Vienti ei vedä lainkaan, satamat lakossa. Ayjohtaja kohta pidätetään yhteiskunnan haitoista.


      • Anonyymi

        "Pääimmäisinä on työn huono tuottavuus kilpailijamaihin verrattuna. Niissä työpaikkoja on pyritty rakentamaan korkeasti kouluetun väestön perustalle....."


        Suomessa on työn huono tuottavuus siksi, että suomalaista työtä yritetään saada kaikin keinoin halvaksi työksi sen sijaan että varmistettaisiin että se käy kannattavimmalla tavalla kaupaksi..

        Kun on liian ahne yritys, sellainen ei voi maksaa palkkaa koska kaikki menee osakkeenomistajille.

        Ruotsissa ovat älynneet, että työntekijän päätä ei kannata käyttää vasarana, vaan työntekijälle voi ostaa vasaran. Menee naulat paikoilleen vähäisemmillä sairaslomilla.

        Mutta Suomessa se on pyhäinhäväistys jos työvoimaan joutuisi jotain investoimaan, kas kun tuotot pitää saada mahdollisimman halvalla irti. Päättäjä toisensa jälkeen marssii julkisuuteen huutelemaan että nyt pitää saada pakolla työtä halvalla, mutta eihän mikään tällä tavoin onnistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vienti ei vedä lainkaan, satamat lakossa. Ayjohtaja kohta pidätetään yhteiskunnan haitoista.

        Miksi heitä pidätettäisiin, kaikilla suomalaisilla on oikeus järjestäytymiseen, järjestäytyminen on lakiin perustuva oikeus, jota voi käyttää työtaistelutoimiin.

        Järjestäytyminen ja sen avulla vaikuttaminen pitää tietenkin olla mahdollista, koska sillä tavoin varmistetaan neuvottelutasapaino yritysten kanssa.

        Ruotsissakin ay-liike reagoi mm. Teslan ehdotteluihin, että ei ne siellä Ruotsissakaan kaikkia yritysten ehdotuksia niele.


    • Anonyymi

      Kommunistit ainakin painuu Venäjälle, jossa perustettukin. Kotiin.
      Sanovat Putinille että tultiin kotiin toveri Vladimir..

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe