5 näkyvää parannusta

Anonyymi-ap

Ubuntu 24.04: Sama kuin koskaan, mutta 5 suurella parannuksella
Ubuntu on saanut päivityksen ja nämä viisi ominaisuutta voivat saada distro erottumaan joukosta.

Canonicalin lippulaiva Linux-jakelu Ubuntu on saanut päivityksen. Pinnalla katsottuna Ubuntu 24.04 tuntuu samalta käyttöjärjestelmältä (OS), jonka monet meistä ovat tunteneet ja rakastaneet monta vuotta. Mutta kun perehdyt yksityiskohtiin, löydät uusia ja parannettuja ominaisuuksia.

Olen ollut Ubuntu Linux -jakelun fani pitkään. Vuoden 1997 paikkeilla ensimmäinen Linux-jakeluni oli Caldera Open Linux 1.0 ja vaihdoin melkein heti Red Hat 5.2:een. Kuitenkin Ubuntun alusta lähtien (vuonna 2004) olen käyttänyt 90 % ajastani joko Ubuntun tai Ubuntu-pohjaisen jakelun parissa. Ja viimeisen viiden vuoden aikana Ubuntu on kehittynyt jääkauden vauhtia, tuskin muuttaen mitään sellaisen käyttöjärjestelmän ulkonäössä ja tuntumassa, joka tekee parhaansa luodakseen käyttäjäystävällisen ympäristön.

1. Tuki
Jo ennen kuin aloitat käyttöjärjestelmän asennuksen, Ubuntun LTS-versiot saavat nyt 12 vuoden virallisen tuen. Kaksitoista vuotta on kolme presidenttikautta. Toisin sanoen siitä on pitkä aika. Canonical tarjoaa tämän tuen vastaamaan Red Hatin Red Hat Enterprise Linuxille tarjoamaa tasoa. Canonical ei pysähdy vain ydinkomponentteihin – yritys tarjoaa yli vuosikymmenen tukea koko jakelulle, joka sisältää noin 30 000 pakettia.
Valitse Ubuntu 24.04, ja se varmasti kestää kauemmin kuin sitä käyttävä laitteisto.

2. Uusi asennusohjelma
Ensimmäinen asia, jonka huomasin, oli uusi Ubuntu-asennusohjelma. Luulin, että jakelun aiemmat versiot sisälsivät asennusohjelman, joka oli helppokäyttöinen, mutta Canonical on nyt tehnyt lisämailin tehdäkseen kaikesta entistä helpompaa.

Asennusohjelma näyttää myös hyvältä ja sisältää uuden esteettömyyssivun, jolla voit mukauttaa Ubuntua tarpeitasi vastaavaksi asennuksen aikana. Toinen asennusohjelman uusi ominaisuus on sivu, jolla voit valita joko oletusasennuksen tai täyden asennuksen. Oletusasennus sisältää vain olennaisen, kun taas täysi asennus sisältää kaikki työkalut, joita tarvitset tuottavaan ulos portista.

3. Uusi ohjelmiston asennusohjelma
Ubuntu-tiimi otti ohjelmiston asennusohjelman, jonka he debytoivat versiossa 23.10, ja on muuttanut sitä hieman tiukemmalla asettelulla. Jopa uusi Hallinta-sivu, jolla voit hallita ohjelmistopäivityksiä, on helpompi käyttää. Ottaen huomioon aseman, jossa Ubuntu oli ohjelmistokeskuksensa kanssa muutama vuosi sitten, tämän työkalun kehitys on ollut hämmästyttävää.

4. Laiteohjelmiston päivitys
Aivan kuten System76 tarjoaa Pop!_OS:n kanssa , Ubuntu sisältää nyt erillisen laiteohjelmistopäivityksen, jonka avulla käyttöjärjestelmäsi voi tarkistaa laiteohjelmistopäivitykset liitetyille laitteille. Tämä uusi ominaisuus tarkoittaa myös, että voit päivittää laiteohjelmiston ilman, että sovelluskauppa on käynnissä taustalla.

5. Lisää ominaisuuksia tulossa
Ubuntu 24.04:ään on tulossa useita muita päivityksiä ja parannuksia, jotka eivät ole vielä päässeet päivittäisiin koontiversioihin. Yksi suurimmista on GNOME 46, joka sisältää suorituskykypäivitykset, muistinkäytön parannukset, maailmanlaajuisen haun tiedostonhallinnassa, paljon käyttöliittymän parannuksia, parannetun ilmoitusjärjestelmän ja paljon muuta.
Toinen kätevä ominaisuus, joka on suunniteltu viralliselle 24.04-julkaisulle, on omistettu Security Center -sovellus. Sen sijaan, että tietoturva olisi lisätty Asetukset-sovellukseen, Canonical piti riittävän tärkeänä siirtyä omaan ikkunaansa. Ei kuitenkaan ole viitteitä siitä, tuleeko tämä ominaisuus käyttöön 24.04 vai poistetaanko se. Siitä huolimatta ajatus erillisestä suojaussovelluksesta on mielestäni järkevä - mutta vain, jos ominaisuus on tehty käyttäjille ilmeiseksi (muuten se ei ehkä koskaan saa tarvitsemaansa huomiota).

Kokemukseni
Testasin muutaman päivän Ubuntu 24.04:ää ja huomasin sen olevan yhtä vankka julkaisu kuin olen tottunut odottamaan Canonicalilta. Tietenkin lähdin tähän prosessiin tietäen, mitä olin tekemässä. Päivittäiset versiot ovat usein täynnä ongelmia, ainakin siihen asti, kunnes lähestymme virallista julkaisupäivää. Siitä huolimatta olin yllättynyt, että ainoat kohtaamani ongelmat tapahtuivat ennen ensimmäistä suorittamaani päivitystä. Päivityksen jälkeen kaikki sujui hyvin.

72

479

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ubuntu 24.04:n julkaisupäiväksi asetettu 25. huhtikuuta 2024.

  • Anonyymi

   Hyi hitto. Koko vuodatus on kirjoitettu kuin joku TV Shop -mainos. Henkilökohtasesti vältän kuin ruttoa kaikkea mitä mainostetaan tolla tavalla, koska kyseessä on säännönmukasesti jokin silkkaa paska jota mainosmiehet yrittää tuputtaa. Tollanen vuodatus ei kyllä houkuta yhtään tota distroa valitsemaan.

   • Anonyymi

    Se on sun ongelma winkurahiihuli!


   • Anonyymi

    Valkoisen talon entinen kyberjohtaja soimaa Microsoftia: ”Uhka kansalliselle turvallisuudelle”
    25.4.202419:05
    Valkoisen talon entinen kyberpomo pitää Microsoftin valta-asemaa ongelmana.
    Yhdysvaltain Valkoisen talon entinen kyberjohtaja AJ Grotto pitää ongelmallisena sitä, että Microsoftilla on niin paljon valtaa hallituksen it-järjestelmien toimintaan.

    Grotton mukaan 85 prosenttia hallituksen toimisto-ohjelmistoista on Microsoftin käsialaa, ja käyttöjärjestelmien kohdalla osuus on vielä tätäkin suurempi. Asiasta uutisoi The Register.
    Grotton mukaan Microsoftin asema on niin korkea, että hallituksen kaipaamien järjestelmien toimittamisessa ohjelmistojätillä ei käytännössä ole yhtään kilpailijaa. Grotto sanoo, että tämä puolestaan johtaa siihen, että Microsoftilla ei ole kovinkaan suurta motivaatiota tehdä järjestelmistään turvallisempia.


   • Anonyymi

    F#ck Witutin!
    💩 🦧 🤣

    Suosittelen poistamaan Windowsin, jos haluat inhimillisen käyttöjärjestelmän.
    😼 👾 🦊 🐯


  • Anonyymi

   Mitä distrossa olevien ohjelmapakettien määrään tulee niin Ubuntussa on siis vain n. 30000 distron tukemaa ohjelmapakettia. Vertailun vuoksi Debianin viime kesänä julkaistussa Debian 12 "bookworm" -versiossa on yli 64000 virallisesti distron tukemaa ohjelmapakettia. Kaikki nuo ohjelmapaketit on virallisesti tuettuna Debianissa ja Debian julkaisee kaikille noille paketeille päivityksiä ja tietoturvapäivityksiä. Debianissa on siis yli kaksinkertanen määrä distron tukemia ohjelmapaketteja Ubuntuun verrattuna.

   • Anonyymi

    Et tainnut ymmärtää asiaa ollenkaan!


  • Anonyymi

   Toi tuki-kohta on virheellinen, Suomessa presidentin kausi on 6 vuotta eli ei 12 vuoteen mahdu kolmea kautta! Ehkä jossain amerikoissa pressankausi on vain 4 vuotta joten siihen toki mahtuu kolme kautta, siitä huomaa että aloittaja EI ole suomalainen tai sitten teksti on suomennettu jostain amerikkalaisesta lähteestä.

   Eikä mulle kannata tyrkyttää Ubuntua, en tykkää sen työpöydästä, enemmän mieleeni on Xfce ja Cinnamon joten käytän etupäässä Linux Mint 20.3 Xfce-työpöydällä, sekä sen Debian Editionia versiota 6 (DE-versiossa on Cinnamon-työpöytä) sekä Xubuntua jossa Xfce-työpöytä.

  • Anonyymi

   1) onko LTS?
   2) tukeeko jo Intel 12. sukupolven Alder Lakea?

   • Anonyymi

    1. On LTS koska LTS-versiot julkaistaan aina parillisten vuosien huhtikuussa.


   • Anonyymi

    2. Tukee uusipia Intelin prossuja.


  • Anonyymi

   Kokonaisuudessaan Ubuntu 24.04 vaikuttaa erittäin lupaavalta ja käyttäjäystävälliseltä. Uudet ominaisuudet ja parannukset tekevät siitä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon niille, jotka etsivät luotettavaa ja vakaata Linux-käyttöjärjestelmää. Ennen kaikkea 12 vuoden virallinen tuki on erittäin vaikuttava saavutus, joka varmasti houkuttelee monia käyttäjiä valitsemaan Ubuntun pitkäaikaiseksi ratkaisuksi.

   • Anonyymi

    12 vuoden tuen saa ainoastaan rahaa vastaan, ei ilmaiseksi. Toi jää nyt ilmeisesti monilta huomaamatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    12 vuoden tuen saa ainoastaan rahaa vastaan, ei ilmaiseksi. Toi jää nyt ilmeisesti monilta huomaamatta.

    Ei jää - vaan nyt on aika saada työnantajasi kiinnostumaan Windowsista luopumisesta - pitkä tukijakso voi auttaa tässä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    12 vuoden tuen saa ainoastaan rahaa vastaan, ei ilmaiseksi. Toi jää nyt ilmeisesti monilta huomaamatta.

    Ei se mitään maksa! Sulta on tainnut mennä nyt os:ät sekasin!


  • Anonyymi

   Mikä ihmeen pellemöhläys tuo nyt taas oli ?

   Kaikkiin Linux distroihin saa ladattua toisiaan vastaavat ominaisuudet ja ohjelmat, ainoa poikkeus on SuSEn Yast ja mahdollisuus toimia Root käyttäjänä ilman sudotus 'häirintää'.

   • Anonyymi

    No hyvä ystävä, saman kernelin ympärille voi jokainen kasata mieleisensä kokonaisuuden, eri distrot poikkeavat toisistaan vain default asetuksista ja pakettivaraston oletusasennuksista, tämä juuri on avoimen koodin etu, että se ei ole julkaisijasta riippuva.


   • Anonyymi

    "Ei se ole yhtään sama mitä jakelua käyttää."

    Perustelet tuon aivan väärin, koska hyvin vähän on Linux ohjelmia jotka olisi niin rakennettu ettei se sama toimisi lähes kaikissa Linux jakeluissa.

    Se että ohjelma pakataan erilaiseen asennuspakettiin ei tee ohjelmasta erilaista, vain asennus tapahtuu eri tavalla, ohjelmat pysyy samana.

    Debianiin perustuvat jakelut ovat ohjelmien asennuksen ja versiopäivityksien suhteen päin persettä toteutettu, erittäin jäykkiä, se mikä asentuu ja toimii Linux Mint 21.2 ei välttämättä toimi enää Linux Mint 21.3 eli Linux Mintissä joutuu aina kahteen kertaan miettimään kannattaako asentaa uuden version koska jostakin saattaa joutua luopumaan, tätä ei tapahdu ARCH-ympäristössä koskaan, paketit kootaan ja käännetään paikallisesti. On aivan sama asennatko Mintin vai KDE ympäristön ohjelman aina toimii ja asentuu, näin ei ole Debianin jälkeläisten kanssa, ihmiset eivät vain ymmärrä.

    IDIOOTIT HIHKUU "on se ubuntu ihana" voi perkeler mitä lahopäitä se maa päällään kantaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No hyvä ystävä, saman kernelin ympärille voi jokainen kasata mieleisensä kokonaisuuden, eri distrot poikkeavat toisistaan vain default asetuksista ja pakettivaraston oletusasennuksista, tämä juuri on avoimen koodin etu, että se ei ole julkaisijasta riippuva.

    "hyvä ystävä! Kyllä puhut niin paskaa taas! ei ole sama Kerneli.
    Eri jakeluissa on erilaisia kerneleitä, Ja moni muukin asia monissa jakeluissa on ihan eri paketeilta kuin toisista. Pakettien valinta on täysin jakeliasta riippuva. Jopa saman jakelian jakeluissa Ubuntu vs. Lubuntu erot on huikeita. Juurikaan mikään ei ole samaa. ei verkkopuolella ei äänipuolella ei kuvapuolella...yms.

    "hyvä ystävä" ei tunnu mistään mitään tietävän


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ei se ole yhtään sama mitä jakelua käyttää."

    Perustelet tuon aivan väärin, koska hyvin vähän on Linux ohjelmia jotka olisi niin rakennettu ettei se sama toimisi lähes kaikissa Linux jakeluissa.

    Se että ohjelma pakataan erilaiseen asennuspakettiin ei tee ohjelmasta erilaista, vain asennus tapahtuu eri tavalla, ohjelmat pysyy samana.

    Debianiin perustuvat jakelut ovat ohjelmien asennuksen ja versiopäivityksien suhteen päin persettä toteutettu, erittäin jäykkiä, se mikä asentuu ja toimii Linux Mint 21.2 ei välttämättä toimi enää Linux Mint 21.3 eli Linux Mintissä joutuu aina kahteen kertaan miettimään kannattaako asentaa uuden version koska jostakin saattaa joutua luopumaan, tätä ei tapahdu ARCH-ympäristössä koskaan, paketit kootaan ja käännetään paikallisesti. On aivan sama asennatko Mintin vai KDE ympäristön ohjelman aina toimii ja asentuu, näin ei ole Debianin jälkeläisten kanssa, ihmiset eivät vain ymmärrä.

    IDIOOTIT HIHKUU "on se ubuntu ihana" voi perkeler mitä lahopäitä se maa päällään kantaa.

    Kollihan se taas tuli sotkemaan asioita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "hyvä ystävä! Kyllä puhut niin paskaa taas! ei ole sama Kerneli.
    Eri jakeluissa on erilaisia kerneleitä, Ja moni muukin asia monissa jakeluissa on ihan eri paketeilta kuin toisista. Pakettien valinta on täysin jakeliasta riippuva. Jopa saman jakelian jakeluissa Ubuntu vs. Lubuntu erot on huikeita. Juurikaan mikään ei ole samaa. ei verkkopuolella ei äänipuolella ei kuvapuolella...yms.

    "hyvä ystävä" ei tunnu mistään mitään tietävän

    TÄH ! !

    Mitä sinä nyt oikein hourit ?

    Voit valita jakeluusi minkä kernelin haluat, ja kaikkiin avoimiin ohjelmiin löytyy "sorsat", ei asentaminen mitään paketteja edellytä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ei se ole yhtään sama mitä jakelua käyttää."

    Perustelet tuon aivan väärin, koska hyvin vähän on Linux ohjelmia jotka olisi niin rakennettu ettei se sama toimisi lähes kaikissa Linux jakeluissa.

    Se että ohjelma pakataan erilaiseen asennuspakettiin ei tee ohjelmasta erilaista, vain asennus tapahtuu eri tavalla, ohjelmat pysyy samana.

    Debianiin perustuvat jakelut ovat ohjelmien asennuksen ja versiopäivityksien suhteen päin persettä toteutettu, erittäin jäykkiä, se mikä asentuu ja toimii Linux Mint 21.2 ei välttämättä toimi enää Linux Mint 21.3 eli Linux Mintissä joutuu aina kahteen kertaan miettimään kannattaako asentaa uuden version koska jostakin saattaa joutua luopumaan, tätä ei tapahdu ARCH-ympäristössä koskaan, paketit kootaan ja käännetään paikallisesti. On aivan sama asennatko Mintin vai KDE ympäristön ohjelman aina toimii ja asentuu, näin ei ole Debianin jälkeläisten kanssa, ihmiset eivät vain ymmärrä.

    IDIOOTIT HIHKUU "on se ubuntu ihana" voi perkeler mitä lahopäitä se maa päällään kantaa.

    Windows-herrasmiehet nautiskelee Sinolia...........†


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ei se ole yhtään sama mitä jakelua käyttää."

    Perustelet tuon aivan väärin, koska hyvin vähän on Linux ohjelmia jotka olisi niin rakennettu ettei se sama toimisi lähes kaikissa Linux jakeluissa.

    Se että ohjelma pakataan erilaiseen asennuspakettiin ei tee ohjelmasta erilaista, vain asennus tapahtuu eri tavalla, ohjelmat pysyy samana.

    Debianiin perustuvat jakelut ovat ohjelmien asennuksen ja versiopäivityksien suhteen päin persettä toteutettu, erittäin jäykkiä, se mikä asentuu ja toimii Linux Mint 21.2 ei välttämättä toimi enää Linux Mint 21.3 eli Linux Mintissä joutuu aina kahteen kertaan miettimään kannattaako asentaa uuden version koska jostakin saattaa joutua luopumaan, tätä ei tapahdu ARCH-ympäristössä koskaan, paketit kootaan ja käännetään paikallisesti. On aivan sama asennatko Mintin vai KDE ympäristön ohjelman aina toimii ja asentuu, näin ei ole Debianin jälkeläisten kanssa, ihmiset eivät vain ymmärrä.

    IDIOOTIT HIHKUU "on se ubuntu ihana" voi perkeler mitä lahopäitä se maa päällään kantaa.

    Ethän sinä mitään tiedä LINUX - Jakeluista, Winkurahihhuli selvästi.
    Ubuntun ja Mintin välillä on valtavasti muitakin eroa kuin työpöytä.

    Kommenttisi toimivista ohjelmista, Ohjelmien tekijöillä on oamat juttunsa, miten iitä päivittää ja laahaako distro jäljessä joissakin pakettien päivityksissä. Mintkin uudistuu. ja ohan se hyvä niin!

    Mutta käytä sinä ARCH:ta jos koet sen kivaksi! Itse en viitsi päätteellä leikkiä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ei se ole yhtään sama mitä jakelua käyttää."

    Perustelet tuon aivan väärin, koska hyvin vähän on Linux ohjelmia jotka olisi niin rakennettu ettei se sama toimisi lähes kaikissa Linux jakeluissa.

    Se että ohjelma pakataan erilaiseen asennuspakettiin ei tee ohjelmasta erilaista, vain asennus tapahtuu eri tavalla, ohjelmat pysyy samana.

    Debianiin perustuvat jakelut ovat ohjelmien asennuksen ja versiopäivityksien suhteen päin persettä toteutettu, erittäin jäykkiä, se mikä asentuu ja toimii Linux Mint 21.2 ei välttämättä toimi enää Linux Mint 21.3 eli Linux Mintissä joutuu aina kahteen kertaan miettimään kannattaako asentaa uuden version koska jostakin saattaa joutua luopumaan, tätä ei tapahdu ARCH-ympäristössä koskaan, paketit kootaan ja käännetään paikallisesti. On aivan sama asennatko Mintin vai KDE ympäristön ohjelman aina toimii ja asentuu, näin ei ole Debianin jälkeläisten kanssa, ihmiset eivät vain ymmärrä.

    IDIOOTIT HIHKUU "on se ubuntu ihana" voi perkeler mitä lahopäitä se maa päällään kantaa.

    Winkurahousupapparaisille ottaa tosi koville UBUNTU ;D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Ei se ole yhtään sama mitä jakelua käyttää."

    Perustelet tuon aivan väärin, koska hyvin vähän on Linux ohjelmia jotka olisi niin rakennettu ettei se sama toimisi lähes kaikissa Linux jakeluissa.

    Se että ohjelma pakataan erilaiseen asennuspakettiin ei tee ohjelmasta erilaista, vain asennus tapahtuu eri tavalla, ohjelmat pysyy samana.

    Debianiin perustuvat jakelut ovat ohjelmien asennuksen ja versiopäivityksien suhteen päin persettä toteutettu, erittäin jäykkiä, se mikä asentuu ja toimii Linux Mint 21.2 ei välttämättä toimi enää Linux Mint 21.3 eli Linux Mintissä joutuu aina kahteen kertaan miettimään kannattaako asentaa uuden version koska jostakin saattaa joutua luopumaan, tätä ei tapahdu ARCH-ympäristössä koskaan, paketit kootaan ja käännetään paikallisesti. On aivan sama asennatko Mintin vai KDE ympäristön ohjelman aina toimii ja asentuu, näin ei ole Debianin jälkeläisten kanssa, ihmiset eivät vain ymmärrä.

    IDIOOTIT HIHKUU "on se ubuntu ihana" voi perkeler mitä lahopäitä se maa päällään kantaa.

    Arch on sysipaska, se ei kelpaa kenellekään muulle kuin wannabe-nörteille ja heillekin vain leikkikaluksi.


   • Anonyymi

    Hyytävä takaportti edelleen kaissa Windowseissa 😕

    Vakava Win 11 NSA takaportti löytyy myös kympistä.
    Viimevuosituhannella löytynyt takaportti on windowsissa edelleen!


  • Anonyymi

   Ubuntu on tietoturvariski käyttäjälleen sen todistaa
   maailmanlaajuinen haavoittuvuus tilasto.

   • Anonyymi

    Älä viitsi hölistä valheitas, Ubuntu ei ole tietoturvariski vaan sitä on sinun rakas wintoosas!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä viitsi hölistä valheitas, Ubuntu ei ole tietoturvariski vaan sitä on sinun rakas wintoosas!

    Miksi sitten Ubuntu on AINA lähempänä pahinta sijoitusta haavoittuvuustilastoissa kuin Windows versioista mikään.

    Sinulla on TROLLIN puheet, ja sillä tavallako se Ubuntun asema korjaantuu. Tästäkin voi vetää omat johtopäätökset, Ubuntun käyttäjistä merkittävä osa käyttäytyy TROLLIN tavoin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi sitten Ubuntu on AINA lähempänä pahinta sijoitusta haavoittuvuustilastoissa kuin Windows versioista mikään.

    Sinulla on TROLLIN puheet, ja sillä tavallako se Ubuntun asema korjaantuu. Tästäkin voi vetää omat johtopäätökset, Ubuntun käyttäjistä merkittävä osa käyttäytyy TROLLIN tavoin.

    Siis SINÄ tässä trollaat, senkin windowshihu. Ja mistä hitosta sä noita kyseenalaisia tilastoja kaivelet, hevosmiesten uutistoimistostako??


   • Anonyymi

    Ubuntu on turvallisin! Winhiihulien valheita noi paskapuheet!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi sitten Ubuntu on AINA lähempänä pahinta sijoitusta haavoittuvuustilastoissa kuin Windows versioista mikään.

    Sinulla on TROLLIN puheet, ja sillä tavallako se Ubuntun asema korjaantuu. Tästäkin voi vetää omat johtopäätökset, Ubuntun käyttäjistä merkittävä osa käyttäytyy TROLLIN tavoin.

    Saimaantrollihan se siinä vikisee!


   • Anonyymi

    Winkurahousupapparaisilla NOISTA VALHEITA RIITTÄÄ!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siis SINÄ tässä trollaat, senkin windowshihu. Ja mistä hitosta sä noita kyseenalaisia tilastoja kaivelet, hevosmiesten uutistoimistostako??

    Maallikot välillä hyppivät silmille jostain cve-ilmoitusten lukumääristä, jostain syystä alan asiantuntijat eivät semmoisille asioille laita juuri painoarvoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maallikot välillä hyppivät silmille jostain cve-ilmoitusten lukumääristä, jostain syystä alan asiantuntijat eivät semmoisille asioille laita juuri painoarvoa.

    Pervopapparaisella alkaa jutut joppua!


  • Anonyymi

   "Uudet ominaisuudet ja parannukset tekevät siitä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon niille, jotka etsivät luotettavaa ja vakaata Linux-käyttöjärjestelmää."

   Sinä valehtelet, ei ole mitään uusia ominaisuuksia ei ole edes korjattu vanhoja jo havaittuja haavoittuvuuksia.

   Ainut mitä vakaaseen ja luotettavuuteen viittaa Ubuntussa on se että on Debianin kanssa mailman haavoittuvuus tilaston kärjessä joka vuosi.

   Ubuntu ei saisi edes käyttää itsestään termiä "Linux". Ubuntu yritti useita vuosia ujuttaa mainokset Ubuntun työpöydälle eikä näillä typerillä käyttäjillä ollut mitään sitä vastaan. Täälläkin nuo tyhmät hihku vain kuinka ihana Ubuntu on, onneksi Linux yhteisöt pakotti luopumaan kaupallisista mainoksista järjestelmän toimesta.

   Tänään olisi paikallaan että Ubuntun alaisuudessa ei saisi estettyä mainoksia mitenkään missään, ihan vaan muistutuksena miten tyhmiä ajatuksia nämä kahelit ovat itselleen riesaksi haalimassa.

   • Anonyymi

    ÄLÄ PASKAA PUHU!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ÄLÄ PASKAA PUHU!

    En puhu, näyttää olevan sinun vahvuutesi. Käyttäydyt kuin keskenkasvuinen kakara, oletko Ubuntu tai Debianin käyttäjä.


   • Anonyymi

    Jaahas! K0LLIMAATT0RI taas asialla!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En puhu, näyttää olevan sinun vahvuutesi. Käyttäydyt kuin keskenkasvuinen kakara, oletko Ubuntu tai Debianin käyttäjä.

    UBUNTU EI MITÄÄ OLE MAINOSTANUT EIKÄ MAINOSTA! TYÖPÖYDÄLLA!

    OLET VALEHTELIJA!


   • Anonyymi

    Kollimaattorihan se taas trollaa satujaan!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    UBUNTU EI MITÄÄ OLE MAINOSTANUT EIKÄ MAINOSTA! TYÖPÖYDÄLLA!

    OLET VALEHTELIJA!

    Vieläkö Ubuntusi takaportit toimii?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vieläkö Ubuntusi takaportit toimii?

    SUPERVIRUS Win 11 hajoitti koneeni...PS Jos ei tullut ihan selväksi niin SUPERVIRUS on Win 11.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En puhu, näyttää olevan sinun vahvuutesi. Käyttäydyt kuin keskenkasvuinen kakara, oletko Ubuntu tai Debianin käyttäjä.

    Puhuthan sinä paskaa!


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kovin on vanha sun linkkisi! 6 Vuotta!

    Eivät tällaiset asiat muutu muutamassa vuodessa yhtään miksikään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eivät tällaiset asiat muutu muutamassa vuodessa yhtään miksikään.

    Siis Ubuntu on huippu turvallinen!


  • Anonyymi

   Ubuntun kehittäjät hiton ajattelemattomia. Jonkun tahon olisi pakotettava jälleen Ubuntu ruotuun, nimittäin IKKUNAKEHYKSET EI OLE MIKÄÄN PAINIKETELAKKA, kehyksillä on ihan oma tehtävänsä kuten myös työkalu/painike telakoilla. Ohjelman toimintaan vaikuttavia painikkeita ja valikoita ei saa sijoittaa kehyksiin, ne haittaavat teemojen joustavaa kehittämistä.

   Voi vittu että pitää olla idiootteja mukana sellaisessa missä on tärkeää ottaa huomioon muutkin jotka yhtälailla tekevät töitä saman asia eteen.

   • Anonyymi

    MENE HOITOON SATUINESI!


   • Anonyymi

    Sulla taitaa olla iso ongelma itsesi kanssa!


   • Anonyymi

    MENE_HOITOON


   • Anonyymi

    UBUNTUN KEHITTÄJILLÄ EI OLE ONGELMIA! UBUNTU ON LOISTAVA!


  • Anonyymi

   LOISTAVA AVAUS, Sai winkurahousu hiihulit suorastaan raivon valtaan!

   • Anonyymi

    Avaus oli hyvin imelä ripuli mistään mitään ymmärtämätömän tekemänä. Luultavasti verkosta kopioituja lauseita muista yhteyksistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Avaus oli hyvin imelä ripuli mistään mitään ymmärtämätömän tekemänä. Luultavasti verkosta kopioituja lauseita muista yhteyksistä.

    Mitä sitten!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sitten!

    Onpas moraalinen selkäranka mennyt pahasti hajalle, UBUNTUN TROLLI ei enään muuta kuin käsiään levittelee valehdeltuaan sivukaupalla imelää paskaa, vielä houkuttelevat tuollaiseen toimintaan mukaan, hyi hitto menisitte vaikka heikoille jäille tai kusisitte muuntajaan ettei tuollaista tarvitsisi missään enää lukea, hu huh


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onpas moraalinen selkäranka mennyt pahasti hajalle, UBUNTUN TROLLI ei enään muuta kuin käsiään levittelee valehdeltuaan sivukaupalla imelää paskaa, vielä houkuttelevat tuollaiseen toimintaan mukaan, hyi hitto menisitte vaikka heikoille jäille tai kusisitte muuntajaan ettei tuollaista tarvitsisi missään enää lukea, hu huh

    K0LLIHAN se itse!


   • Anonyymi

    Niin hän siinä kävi! se käy ihan kuumana!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    K0LLIHAN se itse!

    Teitä olikin kaksi kollipelkuria, jostakin sain mielikuvan yhdestä surkimuksesta.


   • Anonyymi

    Rappasitko jakkarasi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Avaus oli hyvin imelä ripuli mistään mitään ymmärtämätömän tekemänä. Luultavasti verkosta kopioituja lauseita muista yhteyksistä.

    Avaushan on täyttä asiaa! Mahtaa winkurahousupappoja ketuttaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    K0LLIHAN se itse!

    Kyllä! saimaanapina itse!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Avaus oli hyvin imelä ripuli mistään mitään ymmärtämätömän tekemänä. Luultavasti verkosta kopioituja lauseita muista yhteyksistä.

    WINKURAHOUSUPAPPARAISISTA SE TUNTUU TOLTA KUN WINDOWS ON IHAN MAINOSTAVA TOIMIMATON PASKA!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    WINKURAHOUSUPAPPARAISISTA SE TUNTUU TOLTA KUN WINDOWS ON IHAN MAINOSTAVA TOIMIMATON PASKA!

    Olet sinä kyllä ihan tavallisen sekaisin noiden horinoidesi kanssa.


  • Anonyymi

   K0LLIAPINA se jaksaa vaan häriköidä.

  • Anonyymi

   Ubuntu on aivan ihana!

  • Anonyymi

   UUSI UBUNTU ON HAHTAVAN HYVÄ.

  Ketjusta on poistettu 36 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   180
   1345
  2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   311
   1050
  3. Jokohan se viimein myöntäisi

   Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
   Ikävä
   144
   1014
  4. RIP Lauri Paavola

   Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
   Maailman menoa
   23
   997
  5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

   Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
   Ikävä
   96
   882
  6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

   Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   848
  7. Tiedätkö näen

   sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
   Ikävä
   59
   835
  8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

   Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
   Maailman menoa
   84
   818
  9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

   Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
   Ikävä
   51
   768
  10. Ehdin aamulla

   ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
   Ikävä
   122
   762
  Aihe