IS Äiti sai huostaanotetun lapsensa takaisin

"Äiti sai huostaanotetun lapsensa takaisin
Kemiönsaarelaisen Ani Leikonniemen piina päättyi viikko sitten, kun hän sai lapsensa takaisin kotiin. IS 23.3.2010 6:18 Viranomaiset ottivat Leikonniemen nyt kolmevuotiaan pojan huostaan viime kesänä. Leikonniemi valitti päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen, joka kumosi päätöksen viime tiistaina."

Tässä ei kerrota mitä päätöksessä sanottiin ja miten sosiaalityöntekijän toimintaan vastattiin. Päätöksessä saatettiin esittää diskurssi, että huostaanotolle oli hyvä syy, mutta se on poistunut. Sosiaalityöntekijää saatettiin kaunistella ja suojella. Ja Ani saatettiin alistaa väitteelle, että hänen pitää hyväksyä se.

"Leikonniemi on iloinen oikeuden päätöksestä."

Ani on iloinen siitä, että sai poikansa kotiin, mutta ei päätöksestä. Päätös oli yhtä suuri valhe kuin huostaanottokin.

"Sosiaaliviranomaisten toimintaan hän on pettynyt. - Mihinkään ei voi luottaa. Jos jatkossa tarvitsen apua, en pyydä sitä sosiaalitoimelta vaan sukulaisilta ja ystäviltä, Leikonniemi sanoo. Leikonniemi asui aiemmin Naantalissa. Hän haki kaupungin sosiaalitoimelta taloudellista apua, koska hän on leukemiaa sairastavan tyttärensä omaishoitaja. Taloudellisen avun sijasta hän sai kotiinsa perhetyöntekijän, jonka piti auttaa perheen pojan hoidossa."

Hallinto-oikeus ei olisi muuten purkanut huostaa, mutta se katsoi, että sairaalla lapsella on oikeus viettää mahdollisesti viimeiset hetkensä äitinsä luona. Eipähän ainakaan äiti voi pilata lapsen elämää, kun sitä ei ehkä ole. Huostaa ei purettu siksi, että sille ei ollut syytä. Valheet hyväksyttiin hallinto-oikeudessa.

"Myöhemmin Leikonniemi huomasi, että jutustelut oli kirjattu ylös, ja pojan sijoitusta perusteltiin perhetyöntekijän kirjauksilla"

Perhetyöntekijä ja sosiaalityöntekijä suojelevat lasta äitiä vastaan ja keräävät verukkeita, joilla huostaanotto saadaan näyttämään tarpeelliselta. Huostaanotto on tehokkain tapa pelastaa lapsi ja stigmatisoida sairaat vanhemmat.

"Leikonniemen mielestä viranomaiset tekevät huostaanottopäätöksensä liiaksi kirjallisen aineiston pohjalta. Häntä närästää myös se, että kirjauksissa on virheitä."

Ei, kirjallisia aineistoja käytetään tahallaan, koska tavoitteena on huostaanotto. Virheet ovat sosiaalityöntekijän ja hänen esimiestensä tekosyitä huostaanotolle lastensuojeluorganisaatiossa.

"Leikonniemen piina alkoi viime heinäkuussa, kun kolme ventovierasta (kaverin kaverit) humalaista (vähän kännissä olevaa nuorta) miestä tunkeutui (sopivat äidin kanssa) hänen kotiinsa. Paikalle tuli poliisi ja kaksi päivystävää sosiaaliviranomaista. Myöhemmin poika haettiin kiireelliseen laitossijoitukseen kotirauharikoksen varjolla."

Hallinto-oikeus saattaa väittää, että Anilla oli siis mahdollisesti miessuhteita, eivätkä tunkeutujat olleet "ventovieraita". He liittyivät hänen kumppaniinsa. Tilannetta ei selvitetty eikä tunnistettu oikein. Ani oli todennäköisesti kertonut jotain uudesta tai lyhytaikaisesta tai vaihtuvasta kumppanista. Sen sijaan se tulkittiin "vaihtuviksi miessuhteiksi", joka oli Anin vika ja se aiheutti ventovieraiden tunkeutumisen. Anin pitäisi osata sanoa "ei" lapsen takia, mutta sen opettaminen ei kiinnosta lastensuojelutoimistoa, joka on kieroutunut ja "hell-bent" huostaanottohakuinen.

"Vasta oikeudenkäynnissä selvisi huostaanoton todellinen syy. Heidän papereissaan huostaanoton syyksi oli kirjattu muun muassa äidin voimavarojen vähyys, vaihtuvat miessuhteet sekä toistuvat olin- ja asuinpaikan vaihdokset"-

Olinpaikkaahan saa vaihtaa vaikka käymällä uimahallissa tai kirjastossa. Äiti oli ehkä kertonut perhetyöntekijälle yöpyvänsä välillä kaverin luona lapsen kanssa. Siksi "asuinpaikka vaihtui usein".

"Tämä kaikki oli kuitenkin kirjattu väärin eli todellisuudessa asiat eivät pitäneet paikkaansa, Leikonniemi suomii."

Hallinto-oikeus saattaa väittää, että äidin voimavarat olivat vähäiset, hän ei saanut asioitaan kuntoon, hänellä ei ollut voimia estää kaverin kavereita tulemasta lapsen kotiin. "Voimavarojen vähyys" saattaakin perustua Anin puolusteluun sosiaalityöntekijälle, että "enhän minä yksin montaa miestä voi estää".

"Naantalin kaupungin lapsiperheiden sosiaalityön päällikkö Jutta Merilahti ei ota kantaa yksittäistapaukseen."

Anin tilanne oli yksittäistapaus, mutta Jutan huostaanotot ja lastensuojeluorganisaation syrjimistoiminta eivät ole.

"Yleisellä tasolla hän kiistää väitteet väärinkäytöksistä."

Eli mitään väärää ei tehty Ania ja hänen lastaan kohtaan, ja jos lapsi ei olisi sairas, huostaanotto jatkuisi, voisi hallinto-oikeus väittää.

6

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Useimmat huostaanotetut lapset harmittelevat ettei huostaanottoa tehty ajoissa. Kaikki ei jää edes harmittelemaan.

      • Anonyymi

        Ei. Suurin osa huostaanotetuista lapsista haluaa takaisin kotiin.


    • Anonyymi

      Vaikka ei tietäisi tapauksesta yhtään mitään niin on 90% tyypillistä että kirjaukset ovat vääriä.

      Kun muissa yhteyksissä jokainen huomaa missä tahansa asiassa että kirjaukset ovat vääriä niin on äärimmäisen todennäköistä että tässäkin satanistien touhuissa kirjaukset ovat väärin.

      Tavallinen vanhus on tänään 78v ja huomenna kirjattu 92v. Tänään siinä ja siinä palvelussa kerran mutta kirjaukset kirjaa palvelut vielä vuoden päästä vaikka eivät ole enää vuoteen olleet voimassa.

      Hyvää palkkaa tulee kroonisesta valehtelusta kunhan tekee työtä sote-alalla.

    • Hallinto-oikeus ei olisi muuten purkanut huostaa, mutta se katsoi, että kotiin palaaminen on yhtä hyvä asia, Huostaa ei purettu siksi, että sille ei ollut syytä. Valheet hyväksyttiin hallinto-oikeudessa.

      Eli mitään väärää ei tehty Ania ja hänen lastaan kohtaan, ja kotiin palaaminen on yhtä hyvä asia, voisi hallinto-oikeus väittää.

      "Pakina on lyhyt, humoristinen kirjoitus, joka yleensä ilmestyy säännöllisesti vakiopaikalla sanoma- tai aikakauslehdessä. Pakina on usein ajankohtainen mielipideteksti. Pakinassa on enemmän sanataiteellisia piirteitä kuin vaikkapa kolumnissa."
      "Pakina on kantaaottava teksti, jossa käytettään tehokeinona ironiaa ja sarkasmia. Se vaatii lukijalta ironian tunnistamista ja sen ymmärtämistä."

      • Anonyymi

        teemu oletko pyörämies


    • Anonyymi

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍

      Hej 🍒 Mukava kokous aikuisille - https://nu4.fun/?/?/fi018375769do

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7506
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4342
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1695
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1639
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe