Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vain kuusi päivää

"Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaiken, mitä niissä on, mutta seitsemännen päivän hän lepäsi. Sen vuoksi Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen." (2. Moos. 20:11)
Yllä lainatussa Raamatun kohdassa Jumala itse vahvistaa luoneensa kaiken kuudessa päivässä. Sana "sillä" (hepreaksi "ki") viittaa siihen, että luomisviikko on työviikon perusta ja näin ollen koostui 24-tuntisista päivistä. Luomiskertomuksessa Jumala toteaa joka ainoan päivän kohdalla, että tuli "ehtoo" ja tuli "aamu". Aivan kuin Jumala olisi halunnut tehdä niin päivänselväksi kuin mahdollista, että kyse on tavallisista 24 tunnin päivistä.
Riittääkö 24 tuntia?
Jumala loi kasvit kolmantena päivänä. Eivätkö ne kuitenkin tarvitse kasvaakseen yli 24 tuntia? Raamattu ei kuitenkaan sano, että Jumala olisi kasvattanut ne siemenestä alkaen, vaan hän kykeni hyvin luomaan kasvit jo valmiiksi täysikasvuisiksi. Jumalan ei myöskään tarvinnut vaihtaa Aadamin vaippoja, sillä Jumala loi hänet täysikasvuiseksi mieheksi.
Tähdet ja taivaankappaleet luotiin neljäntenä päivänä. Etäisimmät niistä ovat nykytulkinnan mukaan 13,8 miljardin valovuoden päässä meistä. Jos tulkinta on oikea, niin miten voimme nähdä kaukaiset tähdet? Professori John Hartnett on luonut teorian, jonka mukaan tämä on mahdollista ajan suhteellisuuden takia. Luomisviikon neljäntenä päivänä Jumala levitti taivaat (taivaiden levittämisestä puhuu esim. Jes. 40:22), jonka seurauksena aika hidastui maapallolla vähempään kuin miljardisosaan (avaruuden ääriin verrattuna). Näin universumin ulkolaidoilla on voinut kulua miljardeja vuosia samalla, kun maapallolla vierähti vain 24 tuntia ja voimme nähdä miljardien valovuosien päässä olevat tähdet. (Alkuräjähdysteoriaan uskovat joutuvat ylittämään valon nopeuden ratkaistakseen maailmankaikkeuden horisonttiongelman.)
Ensimmäisen ihmisen, Aadamin, kerrotaan nimenneen kuudentena päivänä kaikki eläimet. Tarkemmin ottaen vain karjaeläimet, linnut ja nelijalkaiset eläimet - ei merieläimiä tai hyönteisiä. Aivokapasiteettinsakin puolesta täydelliselle Aadamille tällainen nimeäminen ei ollut yli-inhimillinen suoritus.

5

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta mitään todisteita sinulla ei tälle että juuri sinun pyllistämä jumala olisi luonut yhtään mitään. Joten maailma on voinut ihan hyvin tulla sotkan munasta.

      • Anonyymi

        Eiköhän Artsin tapauksessa kyse ole pikemminkin jumalan kumartamisesta. Pyllistäminen olisi enemmänkin halveksunnan osoittamista, enkä jaksa uskoa, että Artsi osoittaisi halveksuntaa jumalaansa kohtaan.

        Toisaalta taas kumartelemalla jumalaansa Artsi tulee samalla pyllistäneeksi muille...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän Artsin tapauksessa kyse ole pikemminkin jumalan kumartamisesta. Pyllistäminen olisi enemmänkin halveksunnan osoittamista, enkä jaksa uskoa, että Artsi osoittaisi halveksuntaa jumalaansa kohtaan.

        Toisaalta taas kumartelemalla jumalaansa Artsi tulee samalla pyllistäneeksi muille...

        Eikö muka nuoren maan kreationismi ole Raamatun Jumalan halventamista?
        Vaikea sanoa mikä muu saa ihmiset kauemmaksi tuosta uskosta.


    • Anonyymi

      Arto on älyllisesti lapsen tasolla ja ei voi muutenkaan henkisesti hyvin.

    • Anonyymi

      Ei, olet väärässä. Sotkan munastahan se sai alkunsa. Näin on kirjoitettu!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe