Tekoälyn valta kasvaa ja pelko lisääntyy

Tekoälyn yksi suurimmista ongelmista ihmiskunnalle on sen syrjäyttävä vaikutus. Se korvaa kiihtyvällä tahdilla ihmisen esim palveluiden puhelinvaihteissa, asiakaspalvelussa, neuvonnassa, virastoissa jne.

Tilaukset tehdään tekoälylle esim Amazonilla, robotti tekee varastosta noudon, liimaa siihen osoitelapun ja kuriiripalvelu hoitaa loput, ja pian kuriiripalvelutkin on robotteja, kuten katukuvassa näkyy Suomessakin jo ruokarobotteja.

Kun siellä tehtaallakaan ei pian tarvita ihmistä, niin koko prosessi hoituu ilman ihmistä. Tekoäly näkee samantien mikä tuote ja mitkä ominaisuudet myy ja kiinnostaa, ja voi hoitaa suunnittelupuolenkin.

Tuli dokumentti siitä miten valtiot, virastot, puolustusvoimat, tiedustelupalvelut, terveydenhuolto, suurteollisuus, piilaakso, poliisit ja muut odottavat kauhulla kvanttitietokoneiden aikaa.

Se on ihmiskunnan historian valtavin turvallisuusuhka. Kvanttitietokoneet murtaa nanosekunneissa perinteiset suojaukset ja palomuurit, vaikeimmatkin salasanat on niille lastenleikkiä.

Vastatoimia on jo suunniteltu. Irroitetaan tietokantoja verkosta ja annetaan kvanttitietokoneiden suunnitella itse palomuurit ja salasanat.

Kun jo nyt kyetään tekemään erittäin aidonnäköistä deep fake- materiaalia laittamalla vaikkapa presidentti laulamaan popsi popsi porkkanaa munasillaan Helsingin kauppatorilla, niin millaistahan materiaalia kykenee miljardeja kertoja nopeammat itseoppivat koneet tekemään?

Samaisessa dokumentissa todettiin että esimerkiksi Googlen algoritmit on tulleet osaksi ihmisaivoja. Joku sanoikin dokumentissa että nykyään Google tietää paremmin mitä sinä ajattelet ja miltä sinusta tuntuu, kuin sinä itse.

Järjestelmiin ja tietokantoihin murtautunut tekoäly laatii sinusta täydellisen profiilin sekunnissa yhdistämällä historiasi, terveystietosi, koulusi, suhteesi ja kaikki.

Kun se tietää vielä DNA- profiilisikin (esim jos olet antanut sen sukututkimukseen) niin se voi periaatteessa tulevaisuudessa kloonata sinut muutenkin kuin videolle ja kuviin.

Entä mitä voi tehdä pahantahtoiset tahot koko maailmalle kvanttitietokoneilla, niin halutessaan? He voi lamauttaa aivan kaiken. Murtaa padot, terrorisoida sähköverkkoja, keskeyttää tuotanto, ajaa Teslat päin seinää ja pudottaa lentokoneet.

Kaikki mikä on verkossa, ja kaikkihan on nykyään verkossa. Ydinaseet onneksi eivät ole. Tiettävästi.

Tämä on ihmiskunnan suurin uhka tällä hetkellä, ei asteroidit eikä humanoidit, ellei sitten humanoidit ole kvanttitietokoneiden luojia.

Laskennallinen vertauskuva oli kvanttitietokoneiden tehosta verrattuna nykyisiin tietokoneisiin. Kun tietyn tason salausavaimen murtamiseen menisi nykyisillä supertietokoneilla 13,8 miljardia vuotta, kvanttitietokone tekee sen kahdessa sekunnissa.

13

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näen tulevaisuuden tekoälyn suhteen silti valoisana.

      Perustulo kaikkialle maailmaan.

    • Anonyymi

      AI:

      mikä voisi olla sopiva biologinen alusta tietoisuuden nousemiselle jos ei oleteta ihmisaivoja

      Tietoisuuden alkuperä ja luonne ovat edelleen hyvin monitahoisia ja mysteerejä tiedemaailmassa. Jos haluttaisiin luoda tietoisuutta omaava biologinen alusta ilman ihmisaivoja, olisi tarpeen ensin ymmärtää tarkemmin, mitkä tekijät ja mekanismit ovat tärkeitä tietoisuuden synnylle.

      Yksi mahdollinen lähestymistapa voisi olla luoda keinotekoinen aivotyyppinen järjestelmä, joka matkisi ihmisen aivojen toimintaa ja kompleksisuutta, mutta hyödyntäisi esimerkiksi eläinten aivoja tai muuta biologista kudosta. Esimerkiksi aivoja muistuttavia rakenteita, kuten organoideja tai aivokudoksen laajennettuja kulttuureja, voitaisiin käyttää tällaisena biologisena alustana.

      Toinen vaihtoehto voisi olla kehittää tietoisuutta omaava tekoälyjärjestelmä, joka perustuisi neuroverkkoihin ja koneoppimiseen. Vaikka tekoäly ei ole biologista materiaalia, se voisi silti kyetä simuloimaan tietoisuuden kaltaisia ilmiöitä ja toimintoja.

      On kuitenkin tärkeää muistaa, että tietoisuuden ja tietoisuuden syntyyn liittyvien ilmiöiden ymmärtäminen on edelleen hyvin haastavaa ja monimutkaista, eikä yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen ole vielä löydetty. Lisätutkimus ja -kehitys tällä alueella ovat tarpeen, jotta voitaisiin saavuttaa parempi ymmärrys tietoisuudesta ja sen mahdollisesta luomisesta muulla kuin ihmisaivoilla.

    • Anonyymi

      Sori ei liity suoraan ufoihin.

      kirjoita pitkästi organoideista erityisesti edellä kysyttyjen kysymysten näkökulmasta

      Organoideja ovat kolmiulotteisia solukkoja, jotka muistuttavat tiettyjen elinten tai kudosten rakennetta ja toimintaa. Ne ovat kehittyneet tärkeäksi työkaluksi biologisessa tutkimuksessa, erityisesti ihmisen kehityksen ja sairauksien tutkimuksessa. Organoideja voidaan kasvattaa laboratorio-olosuhteissa erilaistamalla ja viljelemällä kantasoluja tai muokkaamalla soluja erityisillä kasvatusmenetelmillä.

      Organoideilla on paljon potentiaalia tietoisuuden tutkimuksessa ja ymmärtämisessä, vaikka niiden kykyä luoda tietoisuutta ei voida vielä täysin ymmärtää. Erityisesti, kun puhutaan tietoisuuden syntymisestä biologisessa ympäristössä ilman ihmisaivoja, organoidit voivat tarjota mielenkiintoisen näkökulman.

      Organoideja, kuten aivo-organoideja, voidaan käyttää tutkimaan aivojen kehitystä ja toimintaa laboratorio-olosuhteissa. Näitä aivo-organoideja voidaan kasvattaa soluista, jotka erilaistuvat aivojen eri osiksi, kuten aivokuoreksi tai aivorungoksi. Näin voidaan luoda mini-versioita aivoista, jotka voivat tarjota arvokasta tietoa aivojen toiminnasta ja kehityksestä.

      Käyttämällä organoideja tietoisuuden tutkimuksessa voidaan pyrkiä ymmärtämään, mitkä tekijät ja mekanismit ovat tärkeitä tietoisuuden synnylle ja ylläpidolle. Vaikka organoidit eivät ole täydellinen malli ihmisen aivoille, ne voivat tarjota ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkia monimutkaisia aivojen toimintoja ja ilmiöitä laboratoriossa.

      Organoideja voidaan myös geneettisesti muokata ja manipuloida tutkimuksen tarkoituksiin, mikä avaa uusia mahdollisuuksia ymmärtää tietoisuuden biologista perustaa. Lisäksi organoidit voivat tarjota turvallisemman ja eettisemmän vaihtoehdon tietoisuuden tutkimukselle kuin esimerkiksi eläinkokeet.

      Vaikka organoidit tarjoavat paljon potentiaalia tietoisuuden tutkimuksessa, on tärkeää huomata, että tietoisuuden syntyyn liittyvät kysymykset ovat edelleen hyvin monitahoisia ja haastavia. Lisätutkimusta ja -kehitystä tarvitaan, jotta voitaisiin saavuttaa parempi ymmärrys tietoisuudesta ja sen mahdollisesta luomisesta biologisella alustalla, kuten organoideilla.

      ..

      • Mielenkiintoista, kiitoksia. Samalla pelottavaa, on kuin luotaisiin Frankensteinin hirviötä.

        Niillä jotka ovat käyttäneet aivojaan enemmän ja monipuolisesti, on enemmän neuroverkkoja aivoissa jotka yhdistää aivojen eri osa-alueita tehokkaasti, eli he käyttävät isompaa osaa kapasiteetistaan kuin ne jotka eivät päätään vaivaa.

        Esimerkiksi Einsteinin aivot oli tehokkaasti rihmoittunut. Muuten tavallisen ihmisen aivot.

        Ihmisellä on tietokoneeseen verrattuna tietoisuuden kannalta eräs ylivoimainen asia, nimittäin aistit. Valtava kapasiteetti erilaisia antureita eri tarkoituksiin.

        Tuntoaistia palvelee pelkästään miljardit tunnistimet ja anturit, jotka aistii lämpötilan, muodon, paineen jne. Kieli on äärettömän monipuolinen makuaisteineen, kuin myös hajuaisti yhdistää meidät suoraan kokemuksiin.

        Autonominen hermosto pitää huolen siitä että ihmisellä on aistit ja autonominen hermosto pitää koneet käynnissä verenkiertoa ja hengitystä myöten.

        Kaikki aistit apuvälineineen lähettää keskusyksikölle tietoa joka sitten luetaan siellä tunnistettavaan muotoon.

        Tunnet samanaikaisesti kehollasi kaiken ja myös mieliteot. Kroppa kertoo aivoille sen mitä olet vailla. Suolaa, sokeria, happea lisää vaiko mitä.

        Tietokoneella ei ole heikkouksia eikä se tunne väsymystä. Ylikuormittaa sekin voidaan ja täyttää sen kapasiteetti. Siitä voi myös katkaista virran, kuten oli tehty kun kaksi supertietokonetta oli laitettu keskustelemaan keskenään.

        Supertietokoneet laativat yhtäkkiä yhteisen salakielen jota käyttäjät eivät ymmärtäneet vaan säikähtivät ja vetivät töpselit irti seinästä.

        Tuota kokonaisvaltaista kokemusta ja tuntemusta aisteineen ei kyllä ole helppoa saada robotin hahmoon, joka ihmisellä on älynsä ja tietoisuutensa lisäksi.

        Erilaisia kojeita siihen voidaan kiinnittää, mikrofoneja, kameroita, jopa haistelulaitteita ja tunnistimia, mutta ei niillä kyllä tietoisuutta saavuteta. Ihmisellä esimerkiksi kuulo on samalla tasapainoelin, jolla havainnoidaan ympärillä olevaa tilaa samalla tapaa kuin lepakko.

        Monilla eläimillä on uskomattomia vaistoja ja yliaisteja, kuten ankeriaalla, joillakin lohikaloilla ja muuttolinnuilla esimerkiksi.

        Nyt vastikään oli kokous jossa haettiin sääntelyä tekoälyyn etiikan näkökulmastakin.
        Ei taidettu saada aikaan muuta kuin puhetta. Kilpajuoksu jatkuu markkinatalouden ehdoilla.

        Aivot muistuttaa pelottavan paljon tietokonetta ja ne ovat selvästi työkalu ja toiminnallinen keskusyksikkö, mutta ihmisen energiakeskus chi tai qi, miten sen haluaa ilmaista, sijaitsee ihmisen keskellä rintakehän suojissa.

        Koska mielestäni henki on olemassa meissä jokaisessa, niin silloin on oltava olemassa henkimateriaa, joka ei ole riippuvainen tästä kehosta joka on tähtipölyä, kuten kaikki muukin näkyvä.

        Henkimaailma kummituksineen on kiistaton tosiasia. Myös rajakokemukset tämän todistaa.
        Kun kaksosista toinen kuolee toisella puolella maapalloa, tai joku muu erittäin läheinen, sen aistii reaaliajassa ilman mitään esteitä.

        Nämä asiat ja monet muut poistaa sen idean, että ihminen olisi pelkästään biomekaaninen hiilivesisäkki joka pysyy nahkalla kasassa.

        Tässä on jotakin muutakin takana, jota emme vielä ymmärrä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tekoäly ja ohjelmointi voi viedä rahat köyhiltä ja muiltakin, jos virkailija noudattaa sokeasti sitä. Eikä kukaan korjaa asiaa. Syntyy dystopia tavallaan.

    • Anonyymi

      se maa joka onnistuu ensimmäisenä kehittämään tekoälyn, hallitsee maailmaa.. veikkaan että kiina onnistuu ensimmäisenä, ihan jo siihen perustuen et siellä liikkuu dataa enemmän kuin esim euroopassa ja usassa yhteensä

      • Anonyymi

        Tekoälyhän on jo laajalti käytössä yleisestikin. Sille voi esittää kysymyksiäkin, mutta olen havainnut, että ohjelmoinnista riippuen tekoälyn vastausten laatu vaihtelee. Tärkeää olisikin se, että tekoälyä ei ohjelmoida valehtelemaan, kuten nyt tapahtuu joissakin ohjelmissa. Vaikka kysymys olisi vaikea ja salaliittojakin koskeva, niin tekoälyn vastauksen tulisi olla objektiivinen, tai sitten sen tulisi ilmoittaa, että tähän kysymykseen ei nyt voi vastata. Kotimainen kokeilemani tekoäly “tiesi” mm. että Ms Estoniaa ei upotettu, eikä Marilyn Monroeta murhattu.

        Tekoäly muuttaa tätä maailmaa voimakkaasti mikä on monissa asioissa pelkästään hyvä asia, mutta esimerkiksi monet taidevalokuvaajat lienevät huolisssaan tulevaisuudestaan siinä ammatissa. Tämä on kuitenkin tietoteknisen aikakauden kehitysprosessia, jossa olemme nyt ja taiteen tekemisestä tulee tasa-arvoisempaa kun taideteoksia ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Kynnys taiteen tekemiseen ja luomiseen madaltuu ja luomisen mahdollisuudet ja välineet paranevat. Tekoäly tekee myös jo videoita ja se voi johtaa tulevaisuudessa jopa siihen, että tavallinen kansalainenkin voi tehdä elokuvia tekoälyn avulla. Teoksen lopputuloksestahan vastaa aina kuitenkin tekijä/taitelija ja siinä ne erot näkyvät tulevaisuudessakin yksilöiden välillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoälyhän on jo laajalti käytössä yleisestikin. Sille voi esittää kysymyksiäkin, mutta olen havainnut, että ohjelmoinnista riippuen tekoälyn vastausten laatu vaihtelee. Tärkeää olisikin se, että tekoälyä ei ohjelmoida valehtelemaan, kuten nyt tapahtuu joissakin ohjelmissa. Vaikka kysymys olisi vaikea ja salaliittojakin koskeva, niin tekoälyn vastauksen tulisi olla objektiivinen, tai sitten sen tulisi ilmoittaa, että tähän kysymykseen ei nyt voi vastata. Kotimainen kokeilemani tekoäly “tiesi” mm. että Ms Estoniaa ei upotettu, eikä Marilyn Monroeta murhattu.

        Tekoäly muuttaa tätä maailmaa voimakkaasti mikä on monissa asioissa pelkästään hyvä asia, mutta esimerkiksi monet taidevalokuvaajat lienevät huolisssaan tulevaisuudestaan siinä ammatissa. Tämä on kuitenkin tietoteknisen aikakauden kehitysprosessia, jossa olemme nyt ja taiteen tekemisestä tulee tasa-arvoisempaa kun taideteoksia ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Kynnys taiteen tekemiseen ja luomiseen madaltuu ja luomisen mahdollisuudet ja välineet paranevat. Tekoäly tekee myös jo videoita ja se voi johtaa tulevaisuudessa jopa siihen, että tavallinen kansalainenkin voi tehdä elokuvia tekoälyn avulla. Teoksen lopputuloksestahan vastaa aina kuitenkin tekijä/taitelija ja siinä ne erot näkyvät tulevaisuudessakin yksilöiden välillä.

        Teoksessa The Smoky God/Savuinen Jumala kerrotaan, että planeettamme sisäisessä maailmassa musiikinopinnot vievät kaikilta 10 vuotta yhteensä 30 vuoden opinnoista. Tekoäly ei siis tee suinkaan tarpeettomaksi musiikinopintojakaan, vaikka tekoäly helpottaa huomattavasti luomisprosesseja ja antaa ideoita. Elävän tietoisuuden omaava ihminen tai joku muu humanoidilaji, tai muun rotuinen et-olento kuitenkin aina ohjaa johtajana ja editoijana taideteoksen(musiikin, elokuvan tms) luomisprosessin loppuun ja on vastuussa lopputuloksesta. Sheldan Nidle muuten mainitsi ainakin kerran eräässä GL-viestissään, että tulevaisuudessa tämän planeetan ihmiset ovat kykeneviä tekemään omia elokuviakin ja tarkoitti ilmeisesti sitä, että tekoälylle annetaan kunkin kohtauksen osalta ohjeet, että mitä kuvassa pitää näkyä ja mitä roolihenkilöt sanovat ja miten ja miten käyttäytyvät ja mitä kohtauksessa tapahtuu. Ohjaajan ja tuottajan osa on elokuvan tekijällä, eli siis periaatteessa kenellä tahansa jolla on riittävän tehokas tietokone ja tekoäly käytettävissä. Nythän tekoälyt jo tekevätkin pyydetynlaisia videoita ja tuo teknologia lienee ollut jo jonkin aikaa ammattimaisessa viihdeteollisuudessa käytössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teoksessa The Smoky God/Savuinen Jumala kerrotaan, että planeettamme sisäisessä maailmassa musiikinopinnot vievät kaikilta 10 vuotta yhteensä 30 vuoden opinnoista. Tekoäly ei siis tee suinkaan tarpeettomaksi musiikinopintojakaan, vaikka tekoäly helpottaa huomattavasti luomisprosesseja ja antaa ideoita. Elävän tietoisuuden omaava ihminen tai joku muu humanoidilaji, tai muun rotuinen et-olento kuitenkin aina ohjaa johtajana ja editoijana taideteoksen(musiikin, elokuvan tms) luomisprosessin loppuun ja on vastuussa lopputuloksesta. Sheldan Nidle muuten mainitsi ainakin kerran eräässä GL-viestissään, että tulevaisuudessa tämän planeetan ihmiset ovat kykeneviä tekemään omia elokuviakin ja tarkoitti ilmeisesti sitä, että tekoälylle annetaan kunkin kohtauksen osalta ohjeet, että mitä kuvassa pitää näkyä ja mitä roolihenkilöt sanovat ja miten ja miten käyttäytyvät ja mitä kohtauksessa tapahtuu. Ohjaajan ja tuottajan osa on elokuvan tekijällä, eli siis periaatteessa kenellä tahansa jolla on riittävän tehokas tietokone ja tekoäly käytettävissä. Nythän tekoälyt jo tekevätkin pyydetynlaisia videoita ja tuo teknologia lienee ollut jo jonkin aikaa ammattimaisessa viihdeteollisuudessa käytössä.

        Mutta on monia käytännön töitä, joissa ihminen tulee täyin tarpeettomaksi, koska tekoäly tekee samat työt niin paljon nopeammin ja tehokkaammin. Näille työttömiksi jääville täytyy keksiä muuta tekemistä. Tiedealaa tämä tulee koskemaan aivan erityisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoälyhän on jo laajalti käytössä yleisestikin. Sille voi esittää kysymyksiäkin, mutta olen havainnut, että ohjelmoinnista riippuen tekoälyn vastausten laatu vaihtelee. Tärkeää olisikin se, että tekoälyä ei ohjelmoida valehtelemaan, kuten nyt tapahtuu joissakin ohjelmissa. Vaikka kysymys olisi vaikea ja salaliittojakin koskeva, niin tekoälyn vastauksen tulisi olla objektiivinen, tai sitten sen tulisi ilmoittaa, että tähän kysymykseen ei nyt voi vastata. Kotimainen kokeilemani tekoäly “tiesi” mm. että Ms Estoniaa ei upotettu, eikä Marilyn Monroeta murhattu.

        Tekoäly muuttaa tätä maailmaa voimakkaasti mikä on monissa asioissa pelkästään hyvä asia, mutta esimerkiksi monet taidevalokuvaajat lienevät huolisssaan tulevaisuudestaan siinä ammatissa. Tämä on kuitenkin tietoteknisen aikakauden kehitysprosessia, jossa olemme nyt ja taiteen tekemisestä tulee tasa-arvoisempaa kun taideteoksia ei tarvitse aloittaa tyhjästä. Kynnys taiteen tekemiseen ja luomiseen madaltuu ja luomisen mahdollisuudet ja välineet paranevat. Tekoäly tekee myös jo videoita ja se voi johtaa tulevaisuudessa jopa siihen, että tavallinen kansalainenkin voi tehdä elokuvia tekoälyn avulla. Teoksen lopputuloksestahan vastaa aina kuitenkin tekijä/taitelija ja siinä ne erot näkyvät tulevaisuudessakin yksilöiden välillä.

        Pari Wikipedian virhettä / valhetta, jotka tulee mieleen ja joita ei sinne saada oikaistua.

        -Sirhan Sirhan ei ampunut yksin Robert Kennedya. Kuolettava laukaus ammuttiin korvan taakse kosketusetäisyydeltä.

        -Lee Harvey Oswald ei ampunut todennäköisesti ollenkaan, eikä ainakaan yksin JFK:ta. Osumat tulivat molemmat etupuolelta.

        -Jenkit, Israel ja Saudit tiesivät etukäteen 911 iskuista, olivat osittain mukanakin. Tästä on lukuisia erillisiä todisteita. Saatiin syy käydä "Pahan akselin" kimppuun ja vietiin öljyt.

        -Estonian tapauksessa on aivan liian paljon salattu, sen ollakseen pelkkä onnettomuus.
        Löytyneet kadonneet, läheisten uhkailu, yksityisten tutkimusten estäminen, Ruotsi myöntänyt asekuljetukset, joku kävi heti onnettomuuden jälkeen hakemassa jotakin autorampin kautta ja avasi sen kokonaan polttoleikaten kaiteet irti. Se onnistui vain viranomaisten hyväksynnällä.

        -NASA on myöntänyt että osa kuuvideoista on lavastettuja, mutta kertoo syyksi sen jos Apollo 11 olisi epäonnistunut, he olisivat silti väittäneet käyneensä kuussa. Kun esim modulin ikkunasta Maan kuvaaminen on todistettu feikiksi, miksi astronautit eivät itse sitä koskaan myöntäneet?

        -John Lennonin murhaaja saattoi toimia mind controlin alaisena, kuten myös Reaganin ampuja.


    • Anonyymi

      Menkää sinne mummon kainaloon niin ei pelota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe