Mitkä on teidän elämän perusteet.

Näin sadepäivänä mietin. Kun ei muutakaan voi. Niin 1. Opiskelu, tällä hetkellä kasvatustiede. 2. Lähisukulaisten jeesaaminen. 3. Työ, siltä osin kun se on hyödyllistä, eli päiväkotien koulujen ym. Korjausta. 4. Käsityöt puu ja metalli. 5. Valo- video kuvaaminen, sellaset yhteiskunnallisesti merkittävät asiat. 6. Tänne kirjoittaminen. Löytyykö teiltä 5-6 vai onks vaan kaikki tyhjää harmaata päivästä toiseen.

33

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minun elämäni perusteena on elää ja nauttia joka päivästä. Se on sama, mitä teen, kunhan tunnen itseni hyväksi.

    • Anonyymi

      Marjaleena 52v korkeastikoulutettu ja maisteri minun on tinderi ja raha ja varakkaat miehet olen korkeastikoulutettu

      • Kaijalle keksi 🍪


    • Anonyymi

      1) Lueskelu, 2) musiikin kuuntelu, 3) liikuskelu, 4) keskustelu ja höpöttely 5) kotityöskentely 6) myös lähisukulaisen auteskelu 7) myös yhteiskunnalliset asiat
      8) yhdesoleilu 9) grillailu
      Sade esti liikuskelun, mitä olin aikonut. Tässä löhöilen ja kirjoitan.
      Kesällä eri asioita kuin talvella jolloin on enemmän rientoja.
      Vilma

    • Ei kai mitään sen kummempaa perustetta, kun elää ja harrastaa. En minä syntynyt tänne mikään käsikirja kädessä, että miten tätä elämää kuuluisi elää...
      Työ on pakollista pakkopullaa, että saa kustannettua elämisen ja elossa pysymisen.. ja harrastukset, eikä edes kata kaikkia menoja... Omaa syytä toki se. Muutenhan tässä on kai edelleen tuuliajolla enemmän ja vähemmän, niin ku aina.

    • Anonyymi

      Vaikka en opiskele/ole työelämässä niin elämä ei ole harmaata.

    • tosi.typy

      1. Perhe, läheiset, rakkaat
      2. Vietän mahdollisimman paljon aikaa äidin luona. Hänellä on ollut terveysongelmia, sekä hänen asioiden hoitamista ja tulevaisuuden suunnittelua (kotihoidon tarpeen arviointi)
      3. Terveys
      4. Työ
      5. Loma (pään nollausta ja akkujen lataamista)


      Kiitos gallupista! 😊

    • Anonyymi

      1. Palsta
      2. Palsta
      3. Palsta

      -mazy-

      • Anonyymi

        Sama

        -J-76-


      • Anonyymi

        Sama mullakin

        -Apollo Creed-


    • Perheenjäsenet, nahkaiset ja karvaiset seuraavat 10-15 vuotta varmaan etusijalla tiiviimmin. Sitten työt siinä arjessa toisena.

      • 15 vuoden päästä, jos elän niin olen melko varmaan jo jonkunlaisella eläkkeellä, työkyvyttömyys luultavammin. Etenee toi spondyloosi (rappeuma) sen verran reippaasti ja selkeärankareumakin nyt vielä epäilyssä. Katotaan miten voi, onko sitten etelässä puolet vuotta mahdollista.


    • Anonyymi

      Nyt mustikanpoiminta ja marjojen keräily puutarhasta. Kirsikat ovat jo tippumiskypsiä. Keräilen vähän muillekin (en maksusta) kun ensin oma tarve on täynnä. Poimintaa jatkuu syksyyn asti, pääsen deitin mökille jossa kuulemma joka vuosi paljon. Ja sieniä kanssa, tänään söin kantarelliannoksen.
      Liikunta, deittailu ja kanssaihmisten kera lörpöttely . Niillä pääsee pitkälle ja elämä on rattoisaa.

    • Anonyymi

      Kukaan ei uskalla myöntää tumputtamista :D

      • Anonyymi

        Elämänsä perusteena? No jospa se letkun vetely ei ole kaikilla niin tärkeässä asemassa että parin ekan joukkoon yltäisi.

        Otan osaa.

        xLiner


    • Oikeastaan yritän elää perusteettomasti 🤔 kuvioita vaihdellen puitteiden rajoissa...ja sitä valinnanvaraa tässä elämänmuodossa ei sitten pahemmin ole, kai se harmaa massa on lähinnä sitä jotakin mitä tämä sitten lieneekään

    • 1. Fiilis.

      Siinäpä se...

      Mistä se pukkaa milloin, ei tiedä?

      Välillä onnistuu, väliilä menee ihan kaikki v.tuiks kaikki..nukahdan ja ja päivä ja fiilis uusi....😁

    • Anonyymi

      Kyllähän noita on. 1. Tällä hetkellä työ korkeassa asemassa, koska sain pitkäaikaistyöttömyyden ja hankalasti startanneiden yritystöiden jälkeen jo pitkään haaveilemani työn taidemuseosta. Se tuo aidosti hyvää sisältöä elämään ja nautin siitä joka päivä.

      2. Klassinen kitara. Olin pitkään tauolla soittamisesta, mutta viimeiset pari vuotta on tullut soiteltua lähes päivittäin.

      3. Vanha moottoripyörä 1950-luvulta. Ajoin sillä taannoin monta vuotta kaikki arkiajotkin kesät talvet. Muutaman vuoden on nyt ollut vähällä ajolla, mutta nyt on taas työn alla. Minulla on humanistinen tausta, tekniikan parissa äheltäminen on hyvää vastapainoa.

      4. Valokuvaus. Nykyään aikaa on vähemmän, koska työt, mutta koetaan pitää tätäkin harrastusta yllä. Valokuvaus retket ovat tapa vetäytyä maailmasta omiin oloihin. Tarpeellista silloin tällöin.

      5. Lukeminen. Töiden myötä taas palaillut taidehistorian ja muun humanistisen kirjallisuuden pariin.

    • Anonyymi

      Lauma, liikunta, työ, lukeminen, lepäily, haaveilu ja suunnittelu, toteutukset ja heittäytyminen.

      xLiner

    • Anonyymi

      Onnittelen 5:54 kohdan 1 johdosta. Tärkeää!
      Vilma

      • Käytän siellä välillä niitä samoja kauluspaitoja, suoria housuja sun muita kuin mökkiä remontoidessa.


      • Anonyymi
        Mttko kirjoitti:

        Käytän siellä välillä niitä samoja kauluspaitoja, suoria housuja sun muita kuin mökkiä remontoidessa.

        17:05
        Ihanaa!!!
        Pitää etsiä se museo. Annathan meille vinkit? 🎨 🖼 🏛
        Vilma


      • Anonyymi kirjoitti:

        17:05
        Ihanaa!!!
        Pitää etsiä se museo. Annathan meille vinkit? 🎨 🖼 🏛
        Vilma

        Emmää viitsi. Sinun pitää ruveta kiertämään museoita ja esittäytyä amanuenssille Vilmana. Sitten kun osuu kohdalle, niin tarjoan kahvit.


      • Anonyymi
        Mttko kirjoitti:

        Emmää viitsi. Sinun pitää ruveta kiertämään museoita ja esittäytyä amanuenssille Vilmana. Sitten kun osuu kohdalle, niin tarjoan kahvit.

        21:35
        Et niinkuin kiertolaiseksi.
        Vai heittäisinkö noppaa?
        Ainakin 50 taidemuseoiksi nimettyä. Hmmm.
        Vilma


    • Perhe tulee ihan ykkösenä. Perheeksi käsitän oman poikani lisäksi sisarusteni perheet sekä isäni. Ystävät ovat äärimmäisen tärkeitä myös. Aidot ystävät pysyvät vuodesta toiseen, vaikkei aina edes ehdittäisi näkemäänkåän. Läheiset ihmiset ovat yksilön hyvinvoinnille keskeisen tärkeitä.

      Minulle yksi elämän perusasioista on myös työ. Olin joskus vajaan vuoden verran kotona omasta päätöksestä. Opiskelin ja keskityin olemaan läsnä pojalleni, mutta noin puoli vuotta kotona oltuani aloin tuntemaan suurta kaipuuta työelämään. Tunne siitä, että tekee jotain merkityksellistä, on minulle tärkeää ja kaipaan työelämän säpinää, vaikka möynnänkin, että tänä päivänä työelämä on usein myös melko stressaavaa.

      Harrastukset tuovat elämään väriä ja mielekkyyttä. Olen onnekas siinä mielessä, että pidän niin monista asioista eli viihdyn niin kuntosalilla, lenkkipolulla, jumpissa, kirjaa lukemassa, tennistä pelaamassa kuin kotona jotain leffaa katsellen, ettei minulla oikeastaan koskaan ole tylsää. Pikemminkin liian vähän aikaa kaiken kivan tekemiseen 😄

    • Anonyymi

      Vai oikein elämän perusteet. Tällaiset ovat aina vaikeita, kun en tajua miten tuollaisia määrittää.

      1. ekana tulee tällä hetkellä muksu (jos olisi kumppani, niin hän tulisi ihan karvan verran kakkosena vielä tässä kohtaa kun muksu on vielä suht pieni)
      2. tässä kohtaa on varmaan työ, sillä mä rakastan työtäni tosi paljon ja hyvin iso osa kaikkea elämääni limittyy työ kanssa
      3. tähän kohtaan varmaan sitten se lähisuku, heidän auttamisensa ja myös sellainen ihan oleminen ... laitan samaan kohtaan ne muutamat todella hyvät ystävän, joita mulla on
      4. tähän laitan kaikentyyppisen omasta hyvinvoinnista (fyysinen ja henkinen) huolehtimisen ... sellainen yleinen elän ja nautin ja teen mitä tekee mieli tehdä

      Siinä ne aikalailla oli. Ei siis tullut 5-6 täyteen, mutta en mä kyllä harmautta koe.

    • Anonyymi

      Läheiset ihmiset kaikkinensa.
      Omasta terveydestä huolehtiminen.. eli mielekkäät harrastukset esim. liikunta, musiikki, kulttuuri.
      Sosiaaliset suhteet, ihmisten eri toimintamallien, käyttäytymisen ym. tutkiminen- yleensäkin ihmiset. - Tähän liittyy myös palstailu.
      Työ merkitsee paljon (mutta välillä tai useinkin uuvuttaa).
      Filmikamera aikoina olin innokas valokuvaaja. Jopa niin innokas, että halusin sitäkin tehdä työkseni (kuten niin paljon muutakin 🤣) Siivosin vastikään nurkkiani kunnolla. Poistin turhia tavaroita. Jäljelle jäi lähinnä valokuva-albumeita (=erittäin subjektiivinen mielipide), joista osasta kuvat ja niiden nerokkaat selostukset ovat irronneet, kriisi! Täytyy luoda vanhoista kuvista/teksteistä uudet albumit. Ei ole helppo juttu, mutta sen teen, onhan tässä kesälomaakin.

      - Sheena

    • Sen päättymisen odottelu. Toki sen voi muotoilla toisinkin.

      1. Oma rauha
      2. Omissa ajatuksissa hengailu
      3. Omat pöljäilyt milloin minkäkin parissa
      4. Duunit

      Kissat kulkevat tuolla joka vaiheessa mukana, mutta ovat alisteisia realiteeteille.

    • Anonyymi

      Ei ole enää montaa läheistä, aikanani huolehdin omista vanhemmistani ja nykyään pidän yhteyttä pariin vanhempaan läheiseen soittelemalla. Yritän kuntouttaa itseäni leikkauksen jäljiltä niin hyvin kuin pystyn, päivän kerrallaan menen, välillä vielä on kipuja aika ajoin. Yritän myös nukkuakin, ennen leikkausta oli stressaavaa aikaa odotella milloin pääsee leikkuriin. Yritän nauttia kesästäkin, käyn pihalla istuksimassa, kun ilmat sallii. Kotitöiden tekeminen ollut haastavaa leikkauksen jälkeen, pienetkin tekemiset tuntuu isoilta ponnisteluilta, mutt on hyvä mieli, kun jotain on pystynyt itse tekemään. En tiedä vielä kuntoudunko työkykyiseksi, sen aika näyttää, kunhan pystyisi liikkumaan paremmin ja ei olisi isosti kipuja ei tarvitsisi mennä uudestaan leikeltäväksi vaan pysyisi kunnossa pitempään.

    • Anonyymi

      Olen eläkkeellä, ollut muutaman kuukauden. Aika paljon olen yksin, tai en asu yksin vaan nuorin lapseni asuu kanssani. Autan lähisukulaisia. Käyn kävelylenkeillä. Katson netistä ohjelmia, luen. Kesän jälkeen alan tehdä keikkatöitä pieniä lapsia hoitaen. En tee töitä joka päivä.

    • Anonyymi

      Elämän perusteet on elämä itse. Kaikki muu on sidonnaista siihen, mikä on tilanteista riippuvaista ja mitä prioriteetit sanelevat.

    • Mukava kun tuli näin paljon vastauksia. Kiitoksii paljon teille. Ootte rakkaita mulle ❤️❤️❤️. Ja jos jotain tulee mieleen, kirjoittakaa vaan. Joudun nyt oleen aika paljon tuolla opiskeluissa, en hirveesti tänne ehdi kirjoitteleen, tulee työntäyteinen viikko.

    • Anonyymi

      Haluaisin, että olisi 1) lapset 2) ystävät 3) liikunta 4) työ 5) kirjoittaminen.

      Oikeasti on tällä hetkellä 1-100) selviytyminen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      253
      18560
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3205
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1436
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1111
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      970
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      969
    Aihe