Luulin ensin, että kyseessä on otsikkoa myöten parodia herrasväen hyvesignaloinnista ja Ukraina-kuumeesta (siitä kiihkosta voisi käyttää vielä kolmatta k-alkuista sanaa). Tuotekuvauksen perusteella sarjakuva-albumi on kyllä totista propagandaa:
"Ajattelen Ukrainaa koko ajan" yhdistää ajankohtaista dokumentaarisuutta, omaelämäkerrallisuutta, ajatuksia, tietoa, kulttuurielämyksiä ja matkasarjakuvaa.
Sota on tullut Eurooppaan, ja tuntuu tärkeältä osoittaa solidaarisuutta Ukrainalle. Venäjä on käynyt yhä arvaamattomammaksi, ja 2000-luvun alun rauhaisa optimismi tuntuu jo kaukaiselta. Toisaalta merkit ovat olleet ilmassa jo vuosia. Miten Ukrainaa voi nyt tukea, entä miten tämä voi päättyä?
Aino vaihtaa venäjän kielen harrastamisen ukrainaan ja käy ukrainalaisissa kulttuuritapahtumissa. Kauniit ukrainalaiset kansanlaulut ja sodanaikaiset euroviisut menevät ihon alle. Mitä niissä lauletaan?
Aino keskustelee myös ystävien ja asiantuntijoiden kanssa tilanteesta ja tallentaa ajankuvaa, uutistapahtumia sekä raskaita tunnelmia. Ajatus sodasta vaivaa myös Suomessa.
Sotatieteilijä Ilmari Käihkö sekä toimittajat Iida Simes ja Johanna Vehkoo kommentoivat teemoja omista näkökulmistaan.
Aino Sutinen: "Ajattelen Ukrainaa koko ajan""
4
136
Vastaukset
- Anonyymi
Huh huh: että oikein faktantarkastaja J. Vehkoo kaikkien alojen asiantuntijana on saatu houkuteltua mukaan. Solidaarisuuden huipentuma on se, että taiteilija on vaihtanut kieliopinnot venäjästä ukrainaan. Teon uhmakas vertauskuvallisuus ei varmasti jää hidasjärkisimmältäkään lukijalta huomaamatta.
- Anonyymi
"Venäjä on käynyt yhä arvaamattomammaksi, ja 2000-luvun alun rauhaisa optimismi tuntuu jo kaukaiselta. " – Kuis olis hyökkäys Irakiin 2003? Eipä se Afganistanin erikoisoperaatiokaan aivan putkeen mennyt. Siihen jo suomalaiset kolkkapojat osallistuivat Pentagonin pelinappuloina. Sitä en tiedä, pääsivätkö humanitaarisin avustuksin ylläpidetyn bordellipalvelun piiriin, kun Suomi ei vielä ollut Naton täysjäsen.
- Anonyymi
Ei pidä unohtaa Tšetšenian sotaa, joka tosin alkoi jo 90-luvulla. Hetken aikaa George W. Bush ja Vladimir Putin puhisivat yhdessä terrorisminvastaista sotaa. Bush väitti jopa nähneensä Putinin sielun.
- Anonyymi
On kyllä uskomatonta soopaa väittää, että 2000-luvun alkuvuosina elettiin "rauhaisan optimismin" aikaa. Vasta Venäjän nousu ja monenkeskisen maailmanjärjestyksen synty ovat rikkoneet Washingtonin linnanrauhan. Suurelle osalle globaalia etelää, jopa suurimmalle osalle ihmiskuntaa, se on ainakin varovaisen optimistinen näköala. Taantuva ja ikääntyvä Eurooppa on pian periferia, pahempaakin, jos annetaan Ukrainan sodan eskaloitua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mä koin helpompana
Kun emme nähneet. Vaikka ensimmäinen ero repi sydäntä. Pakotat mut tuntemaan tunteita joita en saisi ja tiedät miten syv254003- 702882
Onko hänellä jotain sellaisia ominaisuuksia
joiden kenties mietit voivan olla haaste teidän mahdolliselle suhteelle?362749- 1602651
Tappelen mielelläni palstalla
Itseäni älyllisesti päätä lyhyempien kanssa, ei nukuta ja telkkarissa ei ole mitään. Riidellään vaan.662564Olen todella
Ahdistunut tästä. Koen sen paineen mitä hän haluaa. Tunnen todella paljon häntä kohtaan enkä uskonut että elämä toisi mi562395Mahtava huomata
Sinusta nainen että pystyt suodattamaan palstalla paljon asioita. Olet täysin minun tyyppiä. Kahdestaan unohdettaisiin k352285- 351892
- 501855
- 1291540