Haittaohjelma heräsi eloon – uhkaa yli 100 miljoonaa tietokonetta
Ohjelman uuteen versioon liittyy yksityiskohta, joka viittaa toiminnan uhkapotentiaalin kasvuun.
Banshee macOS -haittaohjelmasta on paljastunut uusi virustorjunnan kiertävä versio, tietoturvayhtiö Check Point Research (CPR) raportoi.
Banshee Stealerin lähdekoodi vuoti marraskuussa 2024 ja sen toiminta ilmoitettiin virallisesti lopetetuksi. Nyt CPR on havainnut käynnissä olevia kampanjoita, joissa Banshee Stealeria levitetään edelleen tietojenkalastelusivustojen kautta.
Uusi Banshee-versio pystyy varastamaan arkaluontoisia tietoja ja kryptovaluuttalompakoiden tietoja MacOS-käyttäjiltä. Haittaohjelman pääkohteet ovat suosittuja MacOS-laitteiden lompakoita, kuten MetaMask, Coinbase Wallet ja Trust Wallet.
Pelkästään jälkimmäisenä mainittua lompakkoa käyttää datayritys Dune Analyticsin mukaan lähes 170 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman, joten uhka koskee monia MacOS-käyttäjiä.
Haittaohjelman uusin versio käyttää salauksen purkamiseen Applen XProtect-virustorjuntaohjelmistosta otettua koodia.
”Tämä todennäköisesti aiheutti sen, että virustorjuntajärjestelmät eivät tunnistaneet haittaohjelmaa, mikä teki siitä siitä huomattavasti vaarallisemman käyttäjille”, tietoturvayrityksen 9. tammikuuta päivätyssä tiedotteessa arvioidaan.
”Vaikka macOS on perinteisesti nähty turvallisempana kuin Windows, tämä käsitys on vähitellen muuttumassa. Modernit haittaohjelmakampanjat, jotka kohdistuvat sekä macOS- että Windows-käyttäjiin, kehittyvät jatkuvasti menetelmissään”, CPR:n tietoturvaryhmän johtaja Eli Smadja jatkaa tiedotteessa.
Venäjän kieleen liittyvä muutos
Yksi Banshee Stealerin uuden version merkittävimmistä muutoksista on venäjän kielen tarkistuksen poistaminen. Aiemmin haittaohjelma keskeytti toimintansa, jos se havaitsi venäjänkieliset asetukset.
CPR:n mukaan tämä kielii merkittävästä muutoksesta kohdennusstrategiassa ja siitä, että haittaohjelmaa käyttävät uudet uhkatoimijat, joita ei huolestuta venäläisiin käyttäjiin kohdistuvat vaikutukset.
Uudet ryhmät näyttävät toimivan ilman maantieteellisiä tai poliittisia rajoitteita, mikä laajentaa haittaohjelman potentiaalista uhkaa ja kasvattaa sen globaalia vaikutusta.
https://www.tivi.fi/uutiset/haittaohjelma-herasi-eloon-uhkaa-yli-100-miljoonaa-tietokonetta/7135cc1f-02ac-4c03-be4e-778f37d1158c
macOS -haittaohjelmasta on paljastunut uusi virustorjunnan kiertävä versio
6
96
Vastaukset
- Anonyymi
Mac haitakkeita on vähän, mutta niitä käytetään sitäkin taidokkaammin.
iOS haitakkeista Apple ei ole kiinostunut yhtään, laitteet vaan prommataan heti jos epäillään saastumista.
Mx- prossuissa on muutama tunnistettu reikä joita uusissa maceissä voi hyökkääjä hyödyntää. Sitä ei voi korjata koneisiin joissa se on ja Apple ei haluaisi korjata näitä edes jatkossa, koska suorituskyky voisi kärsiä jopa 50%- Anonyymi
Macit vuotaa!
- Anonyymi
MS office 365 voi myös ladata Playkaupasta ;D
- Anonyymi
Applen uudet prossut ei olekaan niin loistavia.
Snapdragon X Elite pistää kummasti kampoihin Applen huippumallille.
ARM on lähtenyt lentoon,- Anonyymi
W10->11 Latausvirhe: 0x800f0922 Kb5012170 Latausvirhe: 0x80240009 Kb2267602 Onko tarkoituksella ettei onnistu nämä päivitys.
KAATU!
- Anonyymi
Uusi haittaohjelma kiertää MacOS-koneiden sisäisen suojauksen
Julkaistu: 10.01.2025
Networks Software Business
Check Point Research (CPR) on havainnut uuden version Banshee-haittaohjelmasta, joka kohdistuu MacOS-käyttäjiin ja varastaa selainkirjautumisia, kryptovaluuttalompakoita sekä muuta arkaluontoista tietoa. Banshee-haittaohjelma on pysynyt havaitsematta yli kahden kuukauden ajan, mikä korostaa sen kehittyneitä kykyjä välttää tietoturvajärjestelmien tunnistus.
Haittaohjelma käyttää salausmenetelmää, joka on kopioitu Applen omasta XProtect-järjestelmästä, ja levittää itseään kalastelusivustojen sekä väärennettyjen GitHub-arkistojen avulla. Näissä arkistoissa se esiintyy muun muassa suositun ohjelmiston, kuten Chromen ja Telegramin, nimissä.
Vaikka MacOS tunnetaan turvallisena käyttöjärjestelmänä, Banshee-haittaohjelma on osoitus siitä, että kyberrikolliset kohdistavat hyökkäyksiä yhä enemmän MacOS-laitteisiin. MacOS:n suosio – yli 100 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti – tekee siitä houkuttelevan kohteen. Käyttäjien oletukset järjestelmän haavoittumattomuudesta voivat johtaa huolimattomuuteen tietoturvassa.
Banshee-haittaohjelman toiminta paljastaa sen monimutkaisuuden. Se kerää tietoa selaimista, kryptovaluuttalisäosista sekä kahden tekijän tunnistautumiseen (2FA) käytettävistä laajennuksista. Se myös käyttää uskottavia ponnahdusikkunoita saadakseen käyttäjän syöttämään MacOS-salasanansa.
Banshee hyödyntää tekniikoita, jotka kiertävät virustorjuntaohjelmia ja analyysityökaluja. Kaapatit tiedot lähetetään salattuna komentopalvelimille.
Vaikka Bansheen lähdekoodi vuoti marraskuussa 2024 ja sen palvelut suljettiin, haittaohjelmaa levitetään edelleen. Check Point Research kehottaa käyttäjiä ja yrityksiä ottamaan käyttöön edistyneitä tietoturvaratkaisuja ja lisäämään tietoisuutta kyberuhista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht2364590Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii763025- 472463
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua451767- 211501
- 781439
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘851275PS uusimman gallupin rakettimainen nousija
https://yle.fi/a/74-20170641 Aivan ylivoimaisesti suurin kannatuksen nousu PS:lle. Nousu on alkanut ja jatkuu 2 vuoden143965- 69938
Sellainen tunne sydämessä
Että nainen olet kaivannut minua. Tai sanonko että oikeastaan koet sitä samaa nostalgiaa, kaipuuta ja mukavia muistoja,86894