mihin akupunkio perustuu,

onko kokemusta

menisin muuten mutta on tullu mieleen että se on lähinnä uskomus että paranee.Sattuuko neulojen pistot?

9

2306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • milja

      akupunktioita niska-,käsi- ja selkävaivoihini. niihin se tehosi.
      tarkoitus on kai neuloilla "ärsyttämällä" saada verenkierto vilkkaammaksi, jolloin tulehdukset alkavat häviämään.
      neulanpistot eivät satu. enimmillään nipistävät (riippuu paikasta). esimerkiksi mun niskasärkyihin neuloja laitettiin päänahkaan, ja se oli kivutonta, vaikka luulin toista. kävin useamman kerran, ja jos se olisi ollut kivuliasta, en olisi uudelleen mennyt.

      mullakin oli ensin mielessä, että kokeillaan nyt, tuskin se tehoaa, mutta yllätyin positiivisesti, kun sain pian jättää kipulääkkeet pois kokonaan.

      kannattaa kokeilla!! se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle, mutta kokeilematta et voi tietää.

    • Apupunkkari

      Se perustuu ihmisen hermoratoihin, eli niitä neuloja tökitään tiettyihin hermoratoihin ja sillä saadaan esim. kipua lievennettyä.

      • SiiliII

        Alun perin muinaisina aikoina akupunktiota harjoittaneet kiinalaiset uskoivat sen tehon perustuvan elämänvirran tasapainottamiseen meridiaaneja eli kehon energiakanavaverkostoa käsittelemällä.

        Myöhemmin on havaittu, että useissa akupunktoijien käyttämissä pisteissä sijaitsee niinkutsuttuja kipupisteitä eli triggereitä. Kipupisteen painaminen saattaa aiheuttaa kipua muussa kehonosassa ja mitä luultavimmin kyseessä on hermosignaali. Näitä ratoja muinaiset akupunktoijat kuitenkin ovat hyödyntäneet. Akupunktion teho tiettyihin vaivoihin on melko kiistatonta, vaikkei sen tarkkaa vaikutusmekanismia vielä tiedetä.

        Ja kyllä, ainakin minuun neulat todellakin sattuivat, sitä enemmän, mitä useampia hoitokertoja oli takana ja mitä herkemmiksi pisteet oli käsitelty.


    • neulat

      estävät alkuperäisen kipuaistimuksen pääsyn aivoihin. Kipu ei ole siis varsinaisesti hävinnyt, mutta aistimus ei pääse aivoihin asti, ja kipua ei tunne.

      Esim. reumapotilailla käsittääkseni yksi akupunktiohoitokerta voi estää kipuaistimuksen pääsyn aivoihin viikoksi tai pariksi.

      Kiinalaiset tosiaan selittävät tämän yingilla ja yangilla, energiavirroilla yms., mutta tämä on nykylääketieteen (hyvin yksinkertaistettu)selitys.

      • Henna

        Käsittääksesi olet noin ymmärtänyt, mutta oletko asiaan parehtynyt ja sitä opiskellut. Toisen käden tiedot ovat toisen käden tietoja.

        Nykylääketiede olisi tappanut minut useamman kerran ja myös poikani olisi päässyt hengestään, mutta onneksi on sentään joku taho johon voi vielä luottaa - akuhoitajani parantaa minulta yhdellä kertaa vaivan, johon nykylääketieteeltä vie vuoden tai kaksi ( jos nyt vaiva edes paranee). Mutta niinhän ne väittävät lääketieteen edustajat ettei vitamiineista eikä hivenaineista ole mitään hyötyä... antibiootti sen sijaan tappaa pöpöt kädenkäänteessä. Mitä sitä turhaa syytä hoitamaan, kun vaivaankin on lääke keksitty.

        Mutta kivaa kesää silti!


    • Seppo
    • Tero.Inkeri

      Nykytiede ei ole vielä kyennyt selvittämään akupunktion vaikutusmekanismeja. Yksikään aikaisempien vastaajien mainitsemista selityksistä ei ole tietellisesti pätevä. Päätelmät ovat epätieteellisiä ja puutteellisia, tosin niissä saattaa olla palasia "totuudesta". Ainoat tieteelliset teoriat, jotka tällä hetkellä kiitettävästi mallintavat kliinistä todellisuutta koskien useita akupuntion vaikutuksia ovat perinteisen kiinalaisen lääketieteen teoriat. Näinollen myös akupunktion todella tehokkaaseen käyttöön näiden tunteminen on ehdoton edellytys.
      Kauimpana totuudesta ovat kivun kulun estyminen aivoihin sekä porttikontrolliteoria. Ne kuuluvat 70-luvulle ja historian lehdille, ollen yhtä ajanmukaisia kuin käsitys maapallosta maailmankaikkeuden keskipisteenä. Myöskään triggerpisteistä ei ole kyse, niitäkin toki joskus on paikallisina pisteinä mukana esim. kivun hoidossa.
      Hermoradatkaan eivät selitä akupunktiota, sillä on aina erittäin tärkeää mitä pistettä tarkalleen hoidossa käytetään. Hermostolla tietenkin on osansa asiassa, mutta hermoston toiminnnasta tiedetään vielä varsin vähän, joten täytyy ensin odotella fysiologian tuntemuksen kehittymistä ennenkuin sillä selitetään mitään niinkin monimutkaista kuin akupunktion vaikutukset ihmiskehoon. Mitä neulojen pistoon tulee, niin ihossa ei pitäisi tuntua minkäänlaista rokotuksista ja verikokeista tuttua nipistyskipua. Tämän jälkeen hyvä hoitaja "etsii" pisteen. Tämä voi tuntua esim suonenvetona, pinenenä sähköiskuna, paineentunteena, kutinana tms. Tämä on tärkeää hyvän hoitotuloksen saavuttamiseksi.

      • Seppo

      • Tero.Inkeri
        Seppo kirjoitti:

        mielenkiintoinen testi akupunktion vaikutuksesta migreeniin.

        http://www.yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=tutkittua_muututkimu&jutunid=4796

        Olen lukenut kyseisestä "tutkimuksesta". Tieteellinen se ei kyllä ole. Jos ja kun akupunktiota tutkitaan, niin pitäisi muistaa että on kyse kiinalaisesta lääketieteestä. Näinollen myös tutkijoiden, jotka antavat akupunktiota pitäisi osata kiinalaista lääketiedettä. Muutoin heidän on mahdotonta tehdä oikeaa diagnoosia ja tästä seuraavaa hoitopäätöstä eli pistevalintaa. Loppujen lopuksi ollaan useissa tutkimuksissa tilanteessa, jossa verrataan plaseboakupunktiota plaseboakupunktioon. Ei kuullosta hirveän älykkäältä saati tieteelliseltä, vai mitä. Migreeniin on kiinlaisessa lääketieteessä neljä eri pääsyytä, joissa hoitotulokset ja hoidon kesto vaihtelevat suuresti. Kaikkiin on erilainen hoito ja erilainen ennuste. Jos otetaan kaikille kirjasta ilman suurempaa tietämystä vakioresepti ja pistetään ilman pistotaitoa, niin minä en ainakaan ihmettele jos tulokset eivät ole mairittelevia. Itse asiassa tällöin on kyse enemmänkin kootuista rekisteröidyistä hoitovirheistä kuin tutkimuksesta. Ohessa linkki toisiin tutkimuksiin aiheesta: http://www.compassionateacupuncture.com/research__on__the__health__benefits of acupuncture.htm
        Oikeastaan tieteellisiä tutkimuksia akupunktiosta on tehty ainoastaan Kiinassa, jossa kohderyhmät saattavat olla kymmeniä tuhansia ihmisiä ja tutkijat tietävät mitä ovat tekemässä. Ei kahtakymmentä tai kolmeasataa henkilöä asiaa tuntemattomien käsissä. On sääli, että kunnollista tieteelliset standardit täyttävää puolueetonta tutkimusta ei akupunktiosta muissa maissa paljoakaan tehdä. Toivottavasti asiat ovat lähitulevaisuudessa toisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe