Kenen kissa/kissat syö "marketti "ruokaa?

Voi hyvin

Kysymys tulikin jo! Ja elää tervettä elämää,mukvaa elämää?
Meillä kätössä molempia,marketin kuivaruokaa sekä eläinkaupan ja lopunviimeksi en ole huomannut niiden käytössä mitään suuria eroja.
Tottakai "markettiruoan"lihapitoisuus jne..on alhainen ja se on "laadutonta",mutta kun katselee täällä muiden kissoja,joiden ruokavalioon kuuluu pääasiassa hiiret ja tuskin ovat koskaan saaneet eläinkaupan ruokaa niin terveinä "vanhuksina" 16vuotiainakin vielä reippaasti elämässä kiinni!
Mutta siis aiheeseen,kenen kissa/kissat syövät sitä "marketti ruokaa"?

20

2646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tabby

      "mutta kun katselee täällä muiden kissoja,joiden ruokavalioon kuuluu pääasiassa hiiret ja tuskin ovat koskaan saaneet eläinkaupan ruokaa niin terveinä "vanhuksina" 16vuotiainakin vielä reippaasti elämässä kiinni!"

      No nyt sä olet asian ytimessä. Katsos kun ne hiiret ja muut saaliseläimet ovat aikamoisen hyvä vastapaino viljamössölle ;) Toisin sanoen hiiriä syövät kissat voivat usein syödäkin markettiruokia sairastumatta, toki jotkut sairastuvat silti. Sen sijaan pelkän markettiruoan syöttäminen useimmiten sairastuttaa kissan. Ei tosin aina.

      Markettiruoista meillä on silloin tällöin tarjolla Bilanxia ja PuinaONEa sekä Friskiesin Wellbeingiä. Näitä kuitenkin hyvin harvoin, kun aiheuttavat melkeinpä heti välittömästi Lakulle ihottumaa. Peku kestää näitä huomattavasti paremmin. Jos taas purkkiruoista puhutaan, niistä meillä tarjoillaan sekä marketti- että eläinkaupan tuotteita (vain Peku syö purkkiruokaa). Mutta kuivaruoistahan tässä oli puhe :)

      • Hmm

        Välikysymys:
        Itse olen nyt ostanut Bilanxia ja Purina onea.
        Aikaisemmin syötin whiskassia,friskiestä ja lazia.
        Pidätkö/tekö purina onea ja bilanxia laadukkaana?
        Minun mielestäni ne ovat ainakin parempia kuin aikaisemmin syöttämäni kuivamuonat.
        Vai kannataisiko alkaa syöttään kokonaan eläinkaupan raksuja?

        Vastaus kysymykseen:
        Syövät market raksuja ja tyttökissani on aivan terve, mutta poikakissalla on silmienrähmimistä.


    • kissa on

      syöny ikäsä ja ikää on nyt reilu 18 vuotta. Ei oo häntä ainakaa "huonolaatusuus" haitannu:).

    • hurtta-83

      Syödään marketin ruokaa Bilanxia ja joskus purinan onea. Välistä syödään royal canin nappulaa ja purkkiruoka on kans marketista ostettua, mut eipä tuo prinsessoille kelpaa.

      Kala/kana/hiiret/liha yms. ovat myös osa meitin mörököllien ruokavaliota.

    • auringonkukka

      ei saa hiiriä...

      ("...joiden ruokavalioon kuuluu pääasiassa hiiret ja tuskin ovat koskaan saaneet eläinkaupan ruokaa..."

    • kolväeliskas

      No,ei todellakaan syö,koska meillä oli sen takia lähellä yhden kissan kuolema.
      Kissa sairastui virtsakiviin ,ja vain markettiraksujen takia.
      Nyt se kissa joutuu syömään eläinlääkärinraksuja ja muut kissamme syö eläinkaupanraksuja.

      • mandariini80

        syövät markettiruokaa eivätkä ikinä ole olleet kipeitä.


      • Voi hyvin

        kenen kissa/kissat syövät marketti raksuja,EN että kenen kissat eivät syö.
        Tiedän kyllä markettiraksujen haitat,mutta kysyin myös,keiden kissat ovat olleet terveitä!


      • Voi hyvin
        mandariini80 kirjoitti:

        syövät markettiruokaa eivätkä ikinä ole olleet kipeitä.

        Kiitos!
        Kissanpäiviä kissoillesi!:)


      • 24v 12v 10v jne
        mandariini80 kirjoitti:

        syövät markettiruokaa eivätkä ikinä ole olleet kipeitä.

        vanhin kissa ei koskaan ole ollut sairas (virtsa juttuja)ainoastaan nyt vanhempana tullut vähän sitä ja tätä.ruokavalioon kuulunut n.10v asti tod.näk vain ja ainoastaan hiiret sen jälkeen marketti raksut.nyt viisastuttuamme n. pari vuotta sitten ruokavalio muuttui eläinkauppa raksuiksi ja lihoihin.vanhuksella kohtaukset loppuivat raa´an lihan myötä.monilla kissoilla ollut virtsa ongelmia markettiruoka aikana.nyt ollaan paljon terveempiä.jos jonkun kissa ei ole sairastunut marketti ruuasta se ei tarkoita että se olisi terveellistä!ei kaikki sairastu tupakastakaan.meillä ei enää koskaan huonoja raksuja!


    • Milla

      Kyllä meillä kissat söi ennen markettiruokaa, opiskelijana sitä tahtoi ajatella ettei ole vähäisistä varoista varaa laittaa kissojen kunnolliseen ruokaan rahaa. Voi, kyllä on, kuin myös koirankin.

      Eron huomaa aika nopeasti turkin laadussa, kiiltävyydessä ja kissan virkeydessä. :) Meillä ainakin ero ollut huomattava ja tämä kaikki lähti siitä, että päätin ostaa korkealaatuisempaa ruokaa, kun oli eläinperhe vähän kipeänä. Nyt en pois vaihtisikaan.

      Kysymys kuuluu: Miksi et syöttäisi kissallesi laadukkaampaa ruokaa? Jos on eläimen/eläimiä hankkinut, tiesi toivonmukaan heti alusta alkaen että niitä pitää ruokkiakin, mahd. hyvällä ruoalla. Eli, miksi ei? Ei se loppujen lopuksi kovin kalliiksi tule kun ostaa kunnon isoja säkkejä kerralla ja vaikka netistä acanaa.
      http://www.acana-kauppa.com/index.php?cPath=21

      Eli vastatkaapa kiitos markettipapanoiden syöttäjät.

    • REKSONA

      Mä syötän kateilleni tytöt 12v, 3 v, ja poika 5,5 kk, kaikkea market sapuskaa kuivaa, kosteeta, eri merkkejä, joskus välillä gourmee ruokaakin ja välillä lihaa possun sydämmestä härän sisäfileeseen, joskus ihan nakkiakin vähäsen syöttelen, ja nyt jopa HK sininen blootukin maistuu, repiikää siitä, se 12 v syö rotia hiiriä lintuja, ja terveitä ovat. Muistan kyllä madottaa.
      Eli kait se sapuskain jatkuva vaihtelu on tarpeen, ettei tulis ravinto liian yksipuoliseksi, joku on jollekin ronkeli toisinaan, esim Whiskas ja Kitekat härkä ei aina maistu, toisinaan taas se on niistä ok. Ne on niinku immiiset.

      • reks..

        Juu ja kalaa tietty joskus silskoita raakana sisäkalat keitettynä tai mikron kautta, väliin pakaste sei maistuu.


      • Reksona
        reks.. kirjoitti:

        Juu ja kalaa tietty joskus silskoita raakana sisäkalat keitettynä tai mikron kautta, väliin pakaste sei maistuu.

        Ostin perjantaina possun kieltä, paketti katosi no luulkin tiputtaneeni sen, mutta poka pentu oli löytäny sen ja avannut ja syönyt puoli kieltä. Loput sitten keitin 1 !/" kieltä, ne söikin sitten vanha rouva hyvällä halulla, keskimmäiselle ei kelvannut, se sai sitten kinkkua.


    • lottaviiru

      Meillä syödään marketin pehmosia, royal caninin ulkokissannapuloita kissat itse saalistavat hiiriä yms maassa 2 - 6 jalalla liikkuvia otuksia.

    • tikru 05

      Kyllä meillä 7kk kissa-neiti syö marketin Junior raksuja ja kerta-annos muonaa..Whiskas ja Friskies on lemppareita.Onhan siinä vaihtelua kun on montaa erilaista kastike-ruokaa.Ihan hyvin on kissani voinut ja kasvanut.Syö kisu myös esim.mandariineja ja viinirypäleitä..kohtuudella tietysti.

      • Satru

        Ongelmat tulevat myöhemmin virtsakivien yms ongelmien muodossa. Ruokinta virheet kostautuvat aikaa myöten, ei sitä herranjestas 7 kuukaudessa näe! Eivät ne markettiruuat sentään myrkkyä ole. Ovat vain suurinosa vääränlaisia ja ajan kanssa aiheuttavat ongelmia. (vehnäallergia, hammasongelmat, virtsakivet.. yms)

        Kissa on lihansyöjä, joten onhan siinäkin järkensä jos miettii että lihansyöjälle tuskin pitemmän päälle on terveellistä syödä ruokaa joka on suurimmaksi osaksi pelkää vettä (missä täyttävyys?) ja vehnää, joka ei kissan luontaiseen ravintoon kuulu. Puhumattakaan siitä, että markettiruuilla syöttäminen niiden alhaisen ravitsevuuden takia (joutuu syömään paljon, että massu täyttyisi) tulee kalliiksi jo ihan niinkin, vaikka ei mahd. tulevia terveysongelmia ottaisikaan huomioon.

        Ruokien sopimattomuuden huomaa ehkä helpoiten hiekkalaatikolla. Huonosti sulava ruoka tulee suurimmaksi osaksi ulos, kun kissa ei kykene sitä hyväksi käyttämään. Haju on myös yleensä melko tyrmeä ja ulosteet myös saattavat, varsinkin jos jo suolisto on ärtynyt olla jatkuvasti löysää. Itseasiassa vaihtamalla ruuan laadukkaaseen kissalle sopivampaan säästää myös hiekkakuluissa tuntuvasti. Tämä on itseasiassa ihan omin silmin (ja nenin..) havaittu juttu. :)

        Ja hiirihän on sitä kissan OIKEAA ruokaa, toki kissa niillä hyvin voi. (jos siis hiiri on terve kuollessaan.. jne) Nykyaikana kun ulkona on vaaransa ja citykissat tuskin edes hiiriä ulkoa löytäisivätkään henkensä pitimiksi on pakko korvata kissan luontainen ravinto - pikku jyrsijät jollain muulla.


    • sdggdgsdgdsg
    • mun kissalle ei kelpaa muu kun kaupan purkkiruoka. kaikenlisäks vaan yli 70snt/purkki maksavat merkit käy :D se saa kyllä olla ulkona vapaana eli syö lisäksi myyriä jne. terve on ollu tähän asti (3.5 vuotta)

    • Antero..

      Kissojen ruokintatutkimuksissa on tullut esiin muutamia huomionarvoisia asioita.

      Ensinnä ei edes laadukas kuivaruoka ainoana ravintona takaa sitä etteikö kissalle tule virtsaongelmia, jos tämä ei juo riittävästi.

      Toiseksi virtsaongelmat ilmenevät noin kahden vuoden ikäisenä.

      Mikäli tutkitaan kissan ruokailua pennusta kahden vuoden ikään saakka ei ruokinnasta tulevia ongelmia välttämättä tällä periodilla havaita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      144
      3074
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      51
      934
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      216
      851
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      814
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      810
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      793
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      732
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      237
      715
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      37
      685
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      43
      646
    Aihe