USA yliopistot

LA, NY, FL

Hei!

Kirjoitin vuosi sitten kiitettävin arvosanoin lukiosta, ja haluaisin 2006 syksyllä lähteä USA:an yliopistoon. Osaako kukaan antaa hyviä vinkkejä / suositella yliopistoja Kaliforniassa, Floridassa tai New Yorkissa? Olen kiinnostunut mm. kauppatieteistä ja yhteiskuntatieteistä. Jos hankkii arvostetun tutkinnon jenkeistä, voiko sinne mahdollisesti jäädä pysyvästi töihin? Yliopistot ovat siellä kalliita, mutta ajattelin hakea stipendejä ja ottaa lainaa. Jenkkipalkoilla luulisi lainan takaisinmaksun hoituvan tulevaisuudessa. Onko tässä mitään järkeä? Haluaisin kansainvälisen uran, Suomi on liian pieni maa.

7

2820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enya

      Pistää aika tiukoille, jos syksyyn 2006 tähtäät. Amerikkalaisiin yliopistoihin on hakuaika joulu-tammikuussa, ja sitä ennen sinulla on oltava TOEFL ja SAT suoritettuna. Ja ne on varmaan jo tältä vuodelta pidetty Suomessa.

      Suosittelen Fulbright- Centerissä Helsingin Liisankadulla pistäytymistä. He neuvovat kaikissa USAn opiskeluasioissa, ja heiltä voi hakea yhtä stipendiäkin.

      Hyviä yliopistoja New Yorkissa ovat NYU ja Columbia, Kaliforniassa UCLA, USC ja Stanford. Floridasta en tiedä.

      Toki sinne voi jäädä työhön tutkinnon suorittamisen jälkeen, jos saat työpaikan, ja työnantajasi sponsoroi viisumiasi. Muista kuitenkin, että joissakin vaihtosysteemeissä (esim. Fulbright) on 2 vuoden sääntö, eli sinun on valmistuttuasi asuttava 2 vuotta pois USAsta, ennen kuin voit anoa sinne vakituista oleskeluviisumia.

      Kyllä tutkinto nimekkästä jenkkiyliopistosta kv. uraa ajatellen on hyvä valinta.

    • Enya

      Unohtui yksi juttu: kauppatieteiden MBA on USAssa graduate school- eli maisteriohjelma, yleensä 2-vuotinen. Sitä ennen on oltava alempi 4-vuotinen kandintutkinto suoritettuna. Yksi mahis olisi, että suoritat alemman kanditutkinnon Suomessa, ja haet sitten MBA-tutkintoa suorittamaan USAan. Itsekin menin USAan opiskelemaan vasta graduate-tasolle, eli olin opiskellut jo Suomessa yliopistossa.

      • kalliiksi tulee

        Kiitos paljon vinkeistä, Enya!
        USA:ssa arvostettujen yliopistojen lukukausimaksut ovat aivan järkyttäviä. Pystyykö n. 10 000 euron omilla säästöillä ja opintolainalla ( opintotuki) rahoittamaan opiskelunsa tasokkaassa yliopistossa (5-6 vuotta)? Ja elääkin siellä pitäisi :O Haaveilenko kuuta taivaalta?


      • kallista on
        kalliiksi tulee kirjoitti:

        Kiitos paljon vinkeistä, Enya!
        USA:ssa arvostettujen yliopistojen lukukausimaksut ovat aivan järkyttäviä. Pystyykö n. 10 000 euron omilla säästöillä ja opintolainalla ( opintotuki) rahoittamaan opiskelunsa tasokkaassa yliopistossa (5-6 vuotta)? Ja elääkin siellä pitäisi :O Haaveilenko kuuta taivaalta?

        Ainoastaan yksi vuosi tasokkaassa yliopistossa maksaa yli $30 000. Siihen sitten viela muu elaminen paalle.


      • Enya
        kallista on kirjoitti:

        Ainoastaan yksi vuosi tasokkaassa yliopistossa maksaa yli $30 000. Siihen sitten viela muu elaminen paalle.

        Osavaltioyliopistot ovat edullisempia kuin Harvard. Ja niissä on monia tosi tasokkaita, esim. University of California -system. Mutta silti, kyllä ne ruukkaa olla jotain 15 000 dollaria vuosi ulkomaalaisille, ja nousevat joka vuosi. Eli tavallaan Suomeen verrattuna sulla pitäisi olla tuo lukukausimaksu ylimääräistä, undergrad-tutkinto vie 4 vuotta eli 4 x 15 000. Plus kirjat pitää kaikki ostaa itse ja yliopiston terveysvakuutus maksaa sekin ja lentolippu sinne. Campuksella voi opiskelijaviisumilla tehdä 20 tuntia viikko töitä, esim. campuksen kahviossa, kirjastossa pistämässä kirjoja hyllyyn tms. Näistä duuneista maksetaan $7-9 tunti - 10% vero. Stipendejä voi ja kannattaa anoa sekä Suoemsta että omalta yliopistolta, mutta rahoitus pitäisi olla aika pitkälle selvillä jo viisumia anoessa, muuten yliopistosi ei anna sinulle viisumipapereita. Yksi keino on pyytää vanhempiasi muka maksajiksi viisumia anoessa (heidän pankkitiliotteensa englanniksi yliopistolle), vaikka todellisuudessa rahoittaisitkin opiskelusi campusduunilla - niitähän voit hakea vasta siellä paikan päällä.

        Toinen mahis on lähteä vasta jatko-opiskeluvaiheessa, kuten minä, koska silloin opiskelun voi rahoittaa TA-hommilla, mutta noita ei voi siis undergradit tehdä.


    • HarriJarkko
    • voihyvää

      Hyvä, ei tullut kuin 12 vuotta myöhässä!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe