Asiallisuuksia

Vastaanotetaan

Olen ottamassa saksanpaimenkoiraa ja en koskaan ole miettinyt rotuvalintaa ihmeemmin, koska se on aina ollut sakemanni, mistä en ole päässyt yli en ympäri :)

Tämä on ensimmäinen koirani ja kovin olenkin kiinnostunut tulevasta koulutusprosessista, mikä jatkuu koko koiran eliniän.

Toivon että olen koiralle hyvä omistaja ja kumppani, sekä tietenkin johtaja!

Rakkautta ja rajoja, mutta mitä kaikkea muuta mahdollista ja mahotonta tulee ottaa huomioon, kysyn Teiltä kokeneemmat ja vähehemmän kokeeneemmat koira-ihmiset?

35

3718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • d-wa

      Minun mielestäni saksanpaimenkoira on ihan hyvä valinta ihmisellekin jolla ei ennen ole ollut koiraa. Mulla on sakemanni narttu, se on ollut helppo kouluttaa ja vielä etenkin kun on narttu kun miellyttämisen halu on niin suuri. Olen ollut eritääin tyytyväinen siihen että valitsin tämän luontokappaleen ensimmäiseksi koirakseni. Ne ovat mahottoman sulosia pentuna muttakun ovat sulosia vielä isoinakin!=) Paljon liikuntaa ja harrastuksia! Kannattaa ottaa yhteys sitten oman paikkakunnan palveluskoira harrastajiin! Siellä tehdään kaikkea kivaa ja koiruuskin pysyy vireessä.

    • concord

      Ilman muuta hyvävalinta myös ensimmäiseksi koiraksi...Yleensä kun joku suunnittelee ekaa koiraa ja sanoo ottavansa sakun,niin alkaa hirvee haloo "tosi harrastajien" suusta,että ei missään nimessä ekaksi koiraksi(vaikka näilläkin suurmestareilla on saku yleensä ollu se eka koira)...
      Mä oon tästä täysin erimieltä,jos vaan se koiran hankkija on sellainen joka jaksaa ja viitsii koiransa eteen vähän vaivaa nähdä...

      Edellisen viestin tapaan suosittelen jo ennakkoon yhteydenottamista pk-harrastajiin ja käymään vaikka tutustumassa ja kattelemassa vähän treeneissä mitä kaikkea mukavaa näiden kavereiden kanssa voi tehdä,ja kannataa myös kuunnella vanhempia jermuja koulutus ym asioissa...

    • hurtta-83

      Itse sain ensimmäisen saksanpaimenkoira narttuni nuorena tyttönä ja hienosti koiran kansa pärjäsin/pärjään edelleen.
      Vanhempieni avustuksella sain koirasta kelpokaverin. Vanhemmat kuskasivat koulutuksiin ja maksoivat lystin, minun "vastuulla" oli koiran hoito ja koulutus(tietenkin viimekädessä vastuu oli vanhemmillani)

      No nytten se narttu on jo vanha ja harmaa mummeli ja kun kotoota pois muutin otin sitten ekan ihka oman saksanpaimeneni, uroksen.

      Tän sällin kans on koettu jos jonkinmoista asiaa mitä en narttuni kanssa edes osannut ajatella.
      Narttu oli luonteeltaan enempi semmonen pehmeä ja tasainen, ns. varma koira.
      Kun taas tämä uros on kuin räjähdys altis ruutitynnyri, virtaa ja tahtoa riittää.

      Mahtavia on olleet molemmat, tässä toisessa vain on enemmän haastetta.

      Koulutus on oltava koko ajan hyvin määrätietoista ja periksiantamatonta.Ja koulutus alkaa silloin kun pentu kannetaan sisään.
      Johtaja on luotettava ja vankkumaton, se ei asetakoiraansa vaaraan tai vaadi sitä tekemään mahdottomuuksia, johtaja on reilu ja rehellinen.

      Itte opin hirveesti uutta tän uuden tulokkaan temppuilujen takia ja opin ja opettelen edelleen.

      Minä koiraa ottaissani mietin et mitäs sitten jos se hajottaa koko talon, repii auton sisustan, sairastelee paljon(menee hoitoon hirveesti rahaa), entäs kun koiralle tulee hirvee ripuli ja sitä on juoksutettava vähän väliä lenkillä, koulutus ja koulutuksiin meneminen, kaverit(koirattomat) on kokonaan jääneet unholaan, minnekkään ei enää tosta noin vaan lähdetä, jos koiraa ei voi ottaa mukaan, mitäs jos koira ei opi olemaan hiljaa kun olen töissä, entäs jos koira tulee silmilleni, mites sitten jos talous romahtaa ja koiran hoitokin pitäs maksaa(ruuat, yms), auto on välttämätön väline et pääsee kulkemaan...
      Koira vie hirveen älyttömän paljon aikaa ja se muuttaa kyllä elämän totaallisesti.
      Tulee yllättäviä isojakin menoja kun koira sairastuu.
      Sitten kun nää harrastukset hurauttaa mukaansa niin parisuhde hiukkasen kärsii, jos mies/nainen ei niin koira ihminen ole, kun sitä mieluummin viettää kaiken vapaa-ajan siellä koiraporukan kanssa kuin kotona.
      Sit raahautuu aamuyöllä kotiin märkänä,kylmissään ja nälissään ja HIRVEEN kiukkusena =)

      Pirulainen kuitenkin miten tylsää ja tyhjää elämä olisi ilman näitä ruskea silmäisiä ikiliikkujia =)

      Aina on helponpi ennalta ehkäistä ongelmien syntymistä, kuin parannella sitten niitä jo syntyneitä ongelmia.
      Ota asioista kunnolla selvää ja tee itsellesi selväksi pelisäännöt miten rupeet koiran kans elämään(mitä sallit,mitä et) näin on sit paljon helponpaa ellellä...

      Sitten eikun vain superisti onnea!
      Hyvän rodun valitsit!

      • concord

        Sä nyt vieläkään niin vanha tyttö ole ;)

        Hyvää uuttavuotta!!


      • hurtta-83
        concord kirjoitti:

        Sä nyt vieläkään niin vanha tyttö ole ;)

        Hyvää uuttavuotta!!

        ...juu en ole vanha vielläkään.

        Hyvät uudetvuodet myös sinne!


    • Ktts

      Onnea hyvästä valinnasta.

      Kannattaa liittyä jo vaikka valmiiksi Saksanpaimenkoiraliittoon (http://www.spl.fi/), joka on saksanpaimenkoirien rotujärjestö. Liittyä kannattaa myös lähimpään alaosastoon, jonka linkin löydät osoitteesta http://www.spl.fi/ao/linkit.php
      Linkit lienevätkin ehkä tuttuja jo ennestään.

      Niin, ja muista valita pentu huolella, miettien mitä haluat koirasi kanssa harrastaa ja mikä taas ei ole itsellesi niin tärkeä valintakriteeri. Ole kriittinen kasvattajaa ja kasvattajan tuotoksia kohtaan, älä usko kaikkia kauniita markkinointipuheita ja kehuja. Tuoreimmassa rotujärjestön lehdessä olleessa mainoksessa oli hyvä esimerkki siitä, miten röyhkeästi jotkut kasvattajat yrittävät johtaa harhaan hienoilla mainoksilla ja mainoslauseilla ihmisiä, jotka eivät ole asioihin totisesti perehtyneitä. Ole siis hyvin kriittinen pentua/kasvattajaa valitessasi. Näennäinen menestys ja kauniit kuvat eivät ole tae hyvästä ja terveestä koirasta, saati asiallisesta kasvattajasta.

      Terveystuloksia ja koulutustuloksia kannattaa tulevan pentueen vanhemmilta vaatia, mikään ei ole kasvattajalla riittävän hyvä syy olla tutkimatta tulevan pentueen vanhempien/vanhempien sisarusten/edellisten pentueiden terveystaustoja. Koulutuksellista näyttöä on oltava myös; vaikkeivat tulokset periydykään, niin koulutettavuus luonneominaisuutena periytyy kyllä.

      Ja oma järki käteen sitten, kun pentu on talossa. Vinkkejä ja "varmaa tietoa" satelee tuoreelle pennunomistajalle joka suunnasta, mutta itse joudut päättämään mikä sinulle ja koirallesi sopii. Lämpimästi suosittelen liittymään lähimpään alaosastoosi, jossa asiantuntevat ja pätevät koulutusohjaajat neuvovat koulutuksessa ja muissakin koiran elämään liittyvissä jutuissa. Oli tavoitteena kotikoira, harrastuskoira tai kisakoira, vertaistukea löydät sieltä jokatapauksessa. Ja sakemmannihan tarvitsee koulutusta, oli sen tuleva ura mikä tahansa.

      • E.A

        Tyhjentävästi kirjoitettu, mitäpä tuohon lisäämään.

        Tosiaan jos nyt oisin sitä ensimmäistäni hankkimassa lähtisisn oitis notkumaan kentänlaidoille (toki melkein kaikki on talvitauoilla)kuulemaan eri ihmisten mielipiteitä jne.
        Sieltä saatat bongata jonkun harrastavan pienen kasvattajankin joka voisi alkaa heti alusta saakka ohjaamaan koirankouluttamisessakin.

        "Parhaat koirat" olen nähnyt ihmisillä jotka ovat jaksaneet kulkea jopa spl.kesäleirillä tutustelemassa rotuun ja sen harrastajiin jne. ennenkuin ovat sen koiran laittaneet.
        Onnea matkaan.


      • Yksimummu täällä
        E.A kirjoitti:

        Tyhjentävästi kirjoitettu, mitäpä tuohon lisäämään.

        Tosiaan jos nyt oisin sitä ensimmäistäni hankkimassa lähtisisn oitis notkumaan kentänlaidoille (toki melkein kaikki on talvitauoilla)kuulemaan eri ihmisten mielipiteitä jne.
        Sieltä saatat bongata jonkun harrastavan pienen kasvattajankin joka voisi alkaa heti alusta saakka ohjaamaan koirankouluttamisessakin.

        "Parhaat koirat" olen nähnyt ihmisillä jotka ovat jaksaneet kulkea jopa spl.kesäleirillä tutustelemassa rotuun ja sen harrastajiin jne. ennenkuin ovat sen koiran laittaneet.
        Onnea matkaan.

        Ensimmäinen meidän koira haettiin Häneenlinnasta navetasta. Se eli 9v seuraava tuotiin yöllä 6kk ikäsenä hakatusta ja muuten huonosti pidetystä kodista. Tämän koiran piti olla meillä vaan senaikaa että löytyisi uusi koti.Koira oli meillä 14vuotta. Nyt meillä on 8vuotta vanha saku joka on aivan myös ihana.Kaikki koirat ovat olleet koulutettuja kotikoiria.Kakai on ollut luonteeltaa suojelu vaistoisia. Mutta meillä ei tarvi suojella eikä mitään vahtia joten tämä on otettu huomioon kasvatuksessa.MielestäniTämä ei sillä ole paljon väliä onko koiralla minkälaiset paperi t tahansa kunhan on puhdasrotunen.Etkä voi tietää 8-10viikkoisesta pennusta kuinka komee siitä tulee isona. Kun kasvatat koiran hyvin ja pidät peheen jäsenenä siittä tulee semmoinen kuin haluat. Älä yö koiraasi koskaan.Tämä viimeinen koira oli pentuna niin ruma että naapuri kysyi multa oleto ottanut rusakon kiinni. Nyt on todella komee saman ihmisen mielestä.


      • mkee

        jos on tuloksia ja niistä mustaa valkoisella,niin sehän on totuus.Kateelliset ne siinä taas kirjottelee...siis totuus EI ole myöskään nettissä nimettömien asiantuntijoiden kaarti,joilla kateuden kello soi kauas,ja paha on pää asia..

        Jos haluat näyttelyissä menestyvän koiran,kääntyisin ehdottomasti tämän kasvattajan puoleen,sillä koirilla tuntuu olevan tuloksia useammalle koiralle,ja eri yhdistelmistä,jos haluat käyttökoiran,siis viimeisen päälle,muista olla kiinnostunut näyttelyistä,jotta tiedät mitä haukkua netissä.

        On kovin kummallista kun jotkut ihmiset jaksavat olla kiinnostuneita toisten tekemisistä,vaikkeivat todellisuudessa joudu olemaan missään tekemisissä koirien tai kasvattajan kanssa,ja eivät ole edes omasta mielestä kiinnostuneet näyttelyistä,mutta ajavat jopa turusta helsinkiin aamutuimaan koiranäyttelyyn.

        Minulla on kyseisestä kennelistä koiria,kaikki terveitä,näyttelyissä palkittu ja kisataan omaksi tarpeeksi.Monestakohan koirasta teillä on kokemusta?


      • FAU
        mkee kirjoitti:

        jos on tuloksia ja niistä mustaa valkoisella,niin sehän on totuus.Kateelliset ne siinä taas kirjottelee...siis totuus EI ole myöskään nettissä nimettömien asiantuntijoiden kaarti,joilla kateuden kello soi kauas,ja paha on pää asia..

        Jos haluat näyttelyissä menestyvän koiran,kääntyisin ehdottomasti tämän kasvattajan puoleen,sillä koirilla tuntuu olevan tuloksia useammalle koiralle,ja eri yhdistelmistä,jos haluat käyttökoiran,siis viimeisen päälle,muista olla kiinnostunut näyttelyistä,jotta tiedät mitä haukkua netissä.

        On kovin kummallista kun jotkut ihmiset jaksavat olla kiinnostuneita toisten tekemisistä,vaikkeivat todellisuudessa joudu olemaan missään tekemisissä koirien tai kasvattajan kanssa,ja eivät ole edes omasta mielestä kiinnostuneet näyttelyistä,mutta ajavat jopa turusta helsinkiin aamutuimaan koiranäyttelyyn.

        Minulla on kyseisestä kennelistä koiria,kaikki terveitä,näyttelyissä palkittu ja kisataan omaksi tarpeeksi.Monestakohan koirasta teillä on kokemusta?

        iski, enkä jaksanut itse kirjoittaa. Hyvä, että joku muu jaksoi :)
        Eli ihan samaa mieltä olen kanssasi.
        Täällä, niinkuin monella muullakin palstalla tuntuu joillakin kihisevän korvienvälissä ja silmissä saakka vihertävän, jos jonkun kasvattajan koirat sattuvat pärjäämään myös näyttelypuolella.
        Mitä sitten? Millä tavoin se on pois ko. ihmisiltä? Jos joku haluaa sakemanniaan viedä myös näyttelyihin, niin minkä ihmeen takia ei saisi hommata koiraa, jolla on jotain edellytyksiä pärjätäkin?
        Ihan vastaavasti, kuin jos haluaa harrastaa ja ehkä pärjätäkin vain ja ainoastaan suojelussa, niin miksei silloin pyrkisi ottamaan koiraa jolla siihen on edellytyksiä?
        Missä kohtaa on se järisyttävä ongelma?
        Jokaisella kuitenkin on vapaus valita itse miltä kasvattajalta koiransa ottaa, tai on ottamatta.
        Asia, joka minua on jo hyvän tovin kummastuttanut on se, että mitä hittoa nämä ehdottomat käyttölinja vaahtoajat kuvittelevat voittavansa tuolla propagandallaan?
        Millä tavoin on rodulle eduksi, että kaikki jotka perus sakemannin haluavat saisivat käsiinsä viettitykin, jolla eivät mitään tee? Ja millä tavoin se parantaa näitten netti mollaajien elämänlaatua, tai heidän oman koiransa käyttöominaisuuksia?
        Vai onkohan kuitenkin kyse vaan siitä, että äärettömästi vituttaa, kun joku muu pärjää jossain ja saa koirineen jotain tuloksia aikaan, oli laji sitten mikä hyvänsä.
        Tosiasia kuitenkin on se, että hyvin pieni osa sakemannin omistajista on aktiivi kilpailijoita ja suurin osa haluaa vain monikäyttöisen koiran, jonka kanssa voi touhuta kaikenlaista.
        Sen ymmärrän, että vaahdotaan terveydestä, kun sairaalla koiralla ei tee mitään oli se sitten minkä näköinen hyvänsä.
        Valitettavasti vaan ihan samoja ongelmia löytyy niin käyttö, kuin näyttelylinjoistakin ja myös noista sekalinjaisista, että sen puoleen on ihan turha rutista, että se ja se on sairas, kun on näyttelylinjainen.

        Sitten vielä loppuun, että minulla ei ole koiraa kyseisestä kennelistä, mutta tunnen henk. koht. monta koiraa sieltä, eikä niissä ole vikaa yhtään sen enempää, tai vähempää kuin muissakaan.


      • mkee
        FAU kirjoitti:

        iski, enkä jaksanut itse kirjoittaa. Hyvä, että joku muu jaksoi :)
        Eli ihan samaa mieltä olen kanssasi.
        Täällä, niinkuin monella muullakin palstalla tuntuu joillakin kihisevän korvienvälissä ja silmissä saakka vihertävän, jos jonkun kasvattajan koirat sattuvat pärjäämään myös näyttelypuolella.
        Mitä sitten? Millä tavoin se on pois ko. ihmisiltä? Jos joku haluaa sakemanniaan viedä myös näyttelyihin, niin minkä ihmeen takia ei saisi hommata koiraa, jolla on jotain edellytyksiä pärjätäkin?
        Ihan vastaavasti, kuin jos haluaa harrastaa ja ehkä pärjätäkin vain ja ainoastaan suojelussa, niin miksei silloin pyrkisi ottamaan koiraa jolla siihen on edellytyksiä?
        Missä kohtaa on se järisyttävä ongelma?
        Jokaisella kuitenkin on vapaus valita itse miltä kasvattajalta koiransa ottaa, tai on ottamatta.
        Asia, joka minua on jo hyvän tovin kummastuttanut on se, että mitä hittoa nämä ehdottomat käyttölinja vaahtoajat kuvittelevat voittavansa tuolla propagandallaan?
        Millä tavoin on rodulle eduksi, että kaikki jotka perus sakemannin haluavat saisivat käsiinsä viettitykin, jolla eivät mitään tee? Ja millä tavoin se parantaa näitten netti mollaajien elämänlaatua, tai heidän oman koiransa käyttöominaisuuksia?
        Vai onkohan kuitenkin kyse vaan siitä, että äärettömästi vituttaa, kun joku muu pärjää jossain ja saa koirineen jotain tuloksia aikaan, oli laji sitten mikä hyvänsä.
        Tosiasia kuitenkin on se, että hyvin pieni osa sakemannin omistajista on aktiivi kilpailijoita ja suurin osa haluaa vain monikäyttöisen koiran, jonka kanssa voi touhuta kaikenlaista.
        Sen ymmärrän, että vaahdotaan terveydestä, kun sairaalla koiralla ei tee mitään oli se sitten minkä näköinen hyvänsä.
        Valitettavasti vaan ihan samoja ongelmia löytyy niin käyttö, kuin näyttelylinjoistakin ja myös noista sekalinjaisista, että sen puoleen on ihan turha rutista, että se ja se on sairas, kun on näyttelylinjainen.

        Sitten vielä loppuun, että minulla ei ole koiraa kyseisestä kennelistä, mutta tunnen henk. koht. monta koiraa sieltä, eikä niissä ole vikaa yhtään sen enempää, tai vähempää kuin muissakaan.

        ilkeilyä ja muiden mollausta,on hyvä,että jokaiselle löytyy koira omiin harrastus tarpeisiin.Paljon vaan tuloksia koirille,se on se mikä kertoo kasvatustyöstä,ei netti kirjotukset joissa muita haukutaan.

        Paljon lisää tuloksia kaikille tälle vuodelle,varsinkin niille mollaajille,kun niiltä ne tulokset yleensä puuttuu,kun aika menee muiden haukkumiseen ja näyttelyissä juoksemiseen.Ottakaa joskus koira mukaan,niin se on kiiruisempaa,ei ehdi silloin muiden tekemisiä kyttäillä!


      • E.A
        mkee kirjoitti:

        jos on tuloksia ja niistä mustaa valkoisella,niin sehän on totuus.Kateelliset ne siinä taas kirjottelee...siis totuus EI ole myöskään nettissä nimettömien asiantuntijoiden kaarti,joilla kateuden kello soi kauas,ja paha on pää asia..

        Jos haluat näyttelyissä menestyvän koiran,kääntyisin ehdottomasti tämän kasvattajan puoleen,sillä koirilla tuntuu olevan tuloksia useammalle koiralle,ja eri yhdistelmistä,jos haluat käyttökoiran,siis viimeisen päälle,muista olla kiinnostunut näyttelyistä,jotta tiedät mitä haukkua netissä.

        On kovin kummallista kun jotkut ihmiset jaksavat olla kiinnostuneita toisten tekemisistä,vaikkeivat todellisuudessa joudu olemaan missään tekemisissä koirien tai kasvattajan kanssa,ja eivät ole edes omasta mielestä kiinnostuneet näyttelyistä,mutta ajavat jopa turusta helsinkiin aamutuimaan koiranäyttelyyn.

        Minulla on kyseisestä kennelistä koiria,kaikki terveitä,näyttelyissä palkittu ja kisataan omaksi tarpeeksi.Monestakohan koirasta teillä on kokemusta?

        K.o. mainokseen puhumattakaan kasvattajasta, en tarkoittanut kyllä ottaa kantaa.

        Minulta ei ainakaan ole pois kenenkään menestyminen mieluummin päinvastoin.


      • FAU
        E.A kirjoitti:

        K.o. mainokseen puhumattakaan kasvattajasta, en tarkoittanut kyllä ottaa kantaa.

        Minulta ei ainakaan ole pois kenenkään menestyminen mieluummin päinvastoin.

        mitenkään sulle suunnattu, toi mun "kiukkuamiseni" vaikka olitkin samaan juttuun vastannu.


      • Käyttis
        mkee kirjoitti:

        ilkeilyä ja muiden mollausta,on hyvä,että jokaiselle löytyy koira omiin harrastus tarpeisiin.Paljon vaan tuloksia koirille,se on se mikä kertoo kasvatustyöstä,ei netti kirjotukset joissa muita haukutaan.

        Paljon lisää tuloksia kaikille tälle vuodelle,varsinkin niille mollaajille,kun niiltä ne tulokset yleensä puuttuu,kun aika menee muiden haukkumiseen ja näyttelyissä juoksemiseen.Ottakaa joskus koira mukaan,niin se on kiiruisempaa,ei ehdi silloin muiden tekemisiä kyttäillä!

        Ilmeisesti viestit mkee sekä FAU- nimimerkeiltä olivat suunnattu minulle (?) joten saanen kommentoida takaisin.

        Mitä tulee harhaanjohtavaan mainontaan, tarkoitin tällä ko. mainoksessa ollutta suurehkolla painettua lausetta "paras suomalainen kasvattaja 2005". Jos tällainen titteli on virallisesti jaettu, niin pahoittelen aiheuttamaani närkästystä. Jos sensijaan tällaista titteliä ei ole jaettu, en voi tulkita tätä omavaltaista tittelöintiä miksikään muuksi kuin harhaanjohtavaksi mainonnaksi. Ja aika röyhkeäksi sellaiseksi. Harmillista on se, että joku joka ei saksanpaimenkoiraharrastuksen tittelöintejä seuraile, saattaa oikeasti luulla että tässä on nyt oikeasti ja tunnustetusti kyseessä Suomen paras kasvattaja. Voimmeko oikeasti ajatella että tässä on meillä nyt maamme pahaimmistoa oleva kasvattaja? En tiedä muista, mutta minun ei tarvitse kuin aukaista koiranet, suunnata silmäni ko. kennelin kohdalla terveystuloksista- ja pentueiden määrästä kertovii sarakkeisiin ja alkaa selata alaspäin... se kertoo korutonta kieltään.

        Alkuperäisessä kirjoituksessani en millään lailla halunnut mollata näyttelyitä harrastuksena enkä näyttelykenneleitä yleensä, mielestäni näyttelyt ovat aivan sallittu ja mukavakin harrastus niille, jotka sitä haluavat tehdä. Saksanpaimenkoira on kuitenkin edelleen mielestäni käyttökoira, ja sellaisena sen tulisi pysyäkin. Jos näyttelymeriiteillä haluaa jalostaa rotua, olisi syytä vaihtaa rotua. No, tämähän lienee kaikille tuttua vanhastaan, tähän vääntämiseenhän käyttö- vastaan näyttö- jutut aina menevät.

        Vanhastaan tuttua oli myös kritiikkiin vastaaminen sillä, että ne ovat aina kateelliset jotka panettelevat. Ymmärrän kyllä pointin, onhan toki mukavampaa ajatella, että ne jotka ovat asioista eri mieltä, ovat ainoastaan kateellisia ja kiukustuneita siitä etteivät niiden sesset yllä samaan kuin omat/kaverin/toisen kasvattajan koirat. Tämä jaksaa olla joka kerta yhtä hauskaa luettavaa.

        Minkäänlaista käyttölinjaa puolustavaa propagandaa en ensimmäisestä viestistäni löytänyt, vaikka ymmärsin että siihen viitattiin. Kehoitin aiheen alottajaa etsimään terveystuloksia ja koulutustuloksia tulevan koiransa taustoilta -ei kai tätä propagandaksi lasketa?

        "On kovin kummallista kun jotkut ihmiset jaksavat olla kiinnostuneita toisten tekemisistä,vaikkeivat todellisuudessa joudu olemaan missään tekemisissä koirien tai kasvattajan kanssa,ja eivät ole edes omasta mielestä kiinnostuneet näyttelyistä,mutta ajavat jopa turusta helsinkiin aamutuimaan koiranäyttelyyn"

        En tiedä, mihin tai kehen tällä viitataan, mutta minä olen kiinnostunut saksanpaimenkoirasta rotuna, ja se riittää innostamaan minua havainnoimaan sekä näyttelypuoleen että käyttöpuoleen liittyviä asioita.

        "jos haluat käyttökoiran,siis viimeisen päälle,muista olla kiinnostunut näyttelyistä,jotta tiedät mitä haukkua netissä"

        Toivottavasti olen väärässä saadessani tästä sellaisen kuvan, että käyttöominaisuuksia vaaliva harrastajakunta ei saisi tunkea nokkaansa näyttelyharrastuksen puolelle, eikä olla edes kiinnostunut näistä asioista. Eikö tällä asenteella tueta juuri sitä kahtaijakautumisen suota, jossa rotumme nyt seisoo?

        Noh, eipä vaikuta minun treeneihini. Hyvää ja tuloksellista vuotta kuitenkin kaikille.


      • FAU
        Käyttis kirjoitti:

        Ilmeisesti viestit mkee sekä FAU- nimimerkeiltä olivat suunnattu minulle (?) joten saanen kommentoida takaisin.

        Mitä tulee harhaanjohtavaan mainontaan, tarkoitin tällä ko. mainoksessa ollutta suurehkolla painettua lausetta "paras suomalainen kasvattaja 2005". Jos tällainen titteli on virallisesti jaettu, niin pahoittelen aiheuttamaani närkästystä. Jos sensijaan tällaista titteliä ei ole jaettu, en voi tulkita tätä omavaltaista tittelöintiä miksikään muuksi kuin harhaanjohtavaksi mainonnaksi. Ja aika röyhkeäksi sellaiseksi. Harmillista on se, että joku joka ei saksanpaimenkoiraharrastuksen tittelöintejä seuraile, saattaa oikeasti luulla että tässä on nyt oikeasti ja tunnustetusti kyseessä Suomen paras kasvattaja. Voimmeko oikeasti ajatella että tässä on meillä nyt maamme pahaimmistoa oleva kasvattaja? En tiedä muista, mutta minun ei tarvitse kuin aukaista koiranet, suunnata silmäni ko. kennelin kohdalla terveystuloksista- ja pentueiden määrästä kertovii sarakkeisiin ja alkaa selata alaspäin... se kertoo korutonta kieltään.

        Alkuperäisessä kirjoituksessani en millään lailla halunnut mollata näyttelyitä harrastuksena enkä näyttelykenneleitä yleensä, mielestäni näyttelyt ovat aivan sallittu ja mukavakin harrastus niille, jotka sitä haluavat tehdä. Saksanpaimenkoira on kuitenkin edelleen mielestäni käyttökoira, ja sellaisena sen tulisi pysyäkin. Jos näyttelymeriiteillä haluaa jalostaa rotua, olisi syytä vaihtaa rotua. No, tämähän lienee kaikille tuttua vanhastaan, tähän vääntämiseenhän käyttö- vastaan näyttö- jutut aina menevät.

        Vanhastaan tuttua oli myös kritiikkiin vastaaminen sillä, että ne ovat aina kateelliset jotka panettelevat. Ymmärrän kyllä pointin, onhan toki mukavampaa ajatella, että ne jotka ovat asioista eri mieltä, ovat ainoastaan kateellisia ja kiukustuneita siitä etteivät niiden sesset yllä samaan kuin omat/kaverin/toisen kasvattajan koirat. Tämä jaksaa olla joka kerta yhtä hauskaa luettavaa.

        Minkäänlaista käyttölinjaa puolustavaa propagandaa en ensimmäisestä viestistäni löytänyt, vaikka ymmärsin että siihen viitattiin. Kehoitin aiheen alottajaa etsimään terveystuloksia ja koulutustuloksia tulevan koiransa taustoilta -ei kai tätä propagandaksi lasketa?

        "On kovin kummallista kun jotkut ihmiset jaksavat olla kiinnostuneita toisten tekemisistä,vaikkeivat todellisuudessa joudu olemaan missään tekemisissä koirien tai kasvattajan kanssa,ja eivät ole edes omasta mielestä kiinnostuneet näyttelyistä,mutta ajavat jopa turusta helsinkiin aamutuimaan koiranäyttelyyn"

        En tiedä, mihin tai kehen tällä viitataan, mutta minä olen kiinnostunut saksanpaimenkoirasta rotuna, ja se riittää innostamaan minua havainnoimaan sekä näyttelypuoleen että käyttöpuoleen liittyviä asioita.

        "jos haluat käyttökoiran,siis viimeisen päälle,muista olla kiinnostunut näyttelyistä,jotta tiedät mitä haukkua netissä"

        Toivottavasti olen väärässä saadessani tästä sellaisen kuvan, että käyttöominaisuuksia vaaliva harrastajakunta ei saisi tunkea nokkaansa näyttelyharrastuksen puolelle, eikä olla edes kiinnostunut näistä asioista. Eikö tällä asenteella tueta juuri sitä kahtaijakautumisen suota, jossa rotumme nyt seisoo?

        Noh, eipä vaikuta minun treeneihini. Hyvää ja tuloksellista vuotta kuitenkin kaikille.

        jo edellisekin sanoin, että ei ollu kohdennettu hänelle eikä sinullekaan, tai edes varsinaisesti koko aiheeseen liittyen, vaan ihan yleisesti.
        Olisi pitänyt tehdä kokonaan uusi aloitus aiheesta, eikä kommentoida tähän perään, mutta tuli nyt tässä kohtaa mieleen ja tähän kirjoitin.

        Sinänsä kun minun kiehahtamisellani ei varsinaisesti ollut mitään tekemistä juuri tämän kasvattajan kanssa, vaan yleisesti häiritsee se asenne ihmisillä (sinua en nyt tarkoita), että olet jotenkin huono saksanpaimenkoiran omistaja, jos haluat käyttää koiraasi näyttelyissä.
        Se, että haluaa koiran, joka pärjää kehässä ja haluaa sitä elukkaansa siellä juoksuttaa, ei tarkoita sitä, että sen koiran kanssa ei muuta harrastettaisi, tai että siitä ei muuhun olisi.
        Ja tälläkin palstalla on monesti tullut vastaan se asenne, että on aivan sama miltä se koira näyttää, kun saksanpaimenkoira on käyttökoira.
        Kyllä, saksanpaimenkoira on käyttökoira, mutta silti ei ole yhdentekevää se miltä se näyttää.
        Ihan samalla tavoin siellä suossa seistään niinkin päin, että vähätellään jatkuvasti koirien ulkonäköä.
        Silti molemmissa linjoissa tärkeintä on se terveys, kun mitään ei voi harrastaa hajonneella koiralla. Se on asia jota kenenkään ei pitäisi olankohautuksella sivuuttaa, ei käyttöominaisuuksien eikä ulkonäön takia.
        Valitettavasti(ko) rotu on jakautunut kahtia jo niin selkeästi, että ainakaan minä en henk. koht. jaksa uskoa siihen, että enää koskaan tulee olemaan vain yhden tyyppisiä koiria ja, että linjat jotenkin yhdistyisivät.
        Näinollen en myöskään näe mitään järkeä tässä ikuisessa nahistelussa eri linjojen harrastajien välillä.
        (ja tämäkään ei siis ollut sinulle osoitettu, vaikka sen nyt tähän perään naputtelinkin)


      • Haro
        FAU kirjoitti:

        iski, enkä jaksanut itse kirjoittaa. Hyvä, että joku muu jaksoi :)
        Eli ihan samaa mieltä olen kanssasi.
        Täällä, niinkuin monella muullakin palstalla tuntuu joillakin kihisevän korvienvälissä ja silmissä saakka vihertävän, jos jonkun kasvattajan koirat sattuvat pärjäämään myös näyttelypuolella.
        Mitä sitten? Millä tavoin se on pois ko. ihmisiltä? Jos joku haluaa sakemanniaan viedä myös näyttelyihin, niin minkä ihmeen takia ei saisi hommata koiraa, jolla on jotain edellytyksiä pärjätäkin?
        Ihan vastaavasti, kuin jos haluaa harrastaa ja ehkä pärjätäkin vain ja ainoastaan suojelussa, niin miksei silloin pyrkisi ottamaan koiraa jolla siihen on edellytyksiä?
        Missä kohtaa on se järisyttävä ongelma?
        Jokaisella kuitenkin on vapaus valita itse miltä kasvattajalta koiransa ottaa, tai on ottamatta.
        Asia, joka minua on jo hyvän tovin kummastuttanut on se, että mitä hittoa nämä ehdottomat käyttölinja vaahtoajat kuvittelevat voittavansa tuolla propagandallaan?
        Millä tavoin on rodulle eduksi, että kaikki jotka perus sakemannin haluavat saisivat käsiinsä viettitykin, jolla eivät mitään tee? Ja millä tavoin se parantaa näitten netti mollaajien elämänlaatua, tai heidän oman koiransa käyttöominaisuuksia?
        Vai onkohan kuitenkin kyse vaan siitä, että äärettömästi vituttaa, kun joku muu pärjää jossain ja saa koirineen jotain tuloksia aikaan, oli laji sitten mikä hyvänsä.
        Tosiasia kuitenkin on se, että hyvin pieni osa sakemannin omistajista on aktiivi kilpailijoita ja suurin osa haluaa vain monikäyttöisen koiran, jonka kanssa voi touhuta kaikenlaista.
        Sen ymmärrän, että vaahdotaan terveydestä, kun sairaalla koiralla ei tee mitään oli se sitten minkä näköinen hyvänsä.
        Valitettavasti vaan ihan samoja ongelmia löytyy niin käyttö, kuin näyttelylinjoistakin ja myös noista sekalinjaisista, että sen puoleen on ihan turha rutista, että se ja se on sairas, kun on näyttelylinjainen.

        Sitten vielä loppuun, että minulla ei ole koiraa kyseisestä kennelistä, mutta tunnen henk. koht. monta koiraa sieltä, eikä niissä ole vikaa yhtään sen enempää, tai vähempää kuin muissakaan.

        ”Millä tavoin se on pois ko. ihmisiltä? Jos joku haluaa sakemanniaan viedä myös näyttelyihin, niin minkä ihmeen takia ei saisi hommata koiraa, jolla on jotain edellytyksiä pärjätäkin?”

        Eipä se olekaan pois mistään muusta kuin rodusta nimeltä Saksanpaimenkoira!

        Niinpä niin,,, Jos koiran menestyksellä tarkoitetaan näyttely menestystä ja hyvä kasvattaja on hyvä silloin kun hänen työnsä tulokset näkyvät näyttelyissä, niin rotuna pitäisi olla joku muu kuin Saksanpaimenkoira.

        Ymmärrän näyttelyt sakemannilla silloin, kun kyseessä on rodunomaiset ominaisuutensa jo käyttökokeissa osoittanut koira ja sitä on tarkoitus käyttää rodun käyttöominaisuuksien (ei ulkonäön) parantamiseen, niin silloin ymmärrän näyttelyt Saksanpaimenkoiralla, en muuten.

        Jos kasvatustyössä ja harrastuksessa ei ole mitään muuta kuin näyttelyt, näyttelyt ja näyttelyt, niin olisiko kyseessä silloin joku muu kuin vuoden paras käyttökoira kasvattaja?

        Vähän ohi aiheen, mutta jos näyttis väki haluaa puolustaa tarvetta pilata rotua, niin laittakaapa ihan uusi keskustelu aiheesta, luulen että kannanottoja kyllä tulee ;)


      • FAU
        Haro kirjoitti:

        ”Millä tavoin se on pois ko. ihmisiltä? Jos joku haluaa sakemanniaan viedä myös näyttelyihin, niin minkä ihmeen takia ei saisi hommata koiraa, jolla on jotain edellytyksiä pärjätäkin?”

        Eipä se olekaan pois mistään muusta kuin rodusta nimeltä Saksanpaimenkoira!

        Niinpä niin,,, Jos koiran menestyksellä tarkoitetaan näyttely menestystä ja hyvä kasvattaja on hyvä silloin kun hänen työnsä tulokset näkyvät näyttelyissä, niin rotuna pitäisi olla joku muu kuin Saksanpaimenkoira.

        Ymmärrän näyttelyt sakemannilla silloin, kun kyseessä on rodunomaiset ominaisuutensa jo käyttökokeissa osoittanut koira ja sitä on tarkoitus käyttää rodun käyttöominaisuuksien (ei ulkonäön) parantamiseen, niin silloin ymmärrän näyttelyt Saksanpaimenkoiralla, en muuten.

        Jos kasvatustyössä ja harrastuksessa ei ole mitään muuta kuin näyttelyt, näyttelyt ja näyttelyt, niin olisiko kyseessä silloin joku muu kuin vuoden paras käyttökoira kasvattaja?

        Vähän ohi aiheen, mutta jos näyttis väki haluaa puolustaa tarvetta pilata rotua, niin laittakaapa ihan uusi keskustelu aiheesta, luulen että kannanottoja kyllä tulee ;)

        tätä tarkoitin tuossa aiemmin ;))


      • mkee
        Haro kirjoitti:

        ”Millä tavoin se on pois ko. ihmisiltä? Jos joku haluaa sakemanniaan viedä myös näyttelyihin, niin minkä ihmeen takia ei saisi hommata koiraa, jolla on jotain edellytyksiä pärjätäkin?”

        Eipä se olekaan pois mistään muusta kuin rodusta nimeltä Saksanpaimenkoira!

        Niinpä niin,,, Jos koiran menestyksellä tarkoitetaan näyttely menestystä ja hyvä kasvattaja on hyvä silloin kun hänen työnsä tulokset näkyvät näyttelyissä, niin rotuna pitäisi olla joku muu kuin Saksanpaimenkoira.

        Ymmärrän näyttelyt sakemannilla silloin, kun kyseessä on rodunomaiset ominaisuutensa jo käyttökokeissa osoittanut koira ja sitä on tarkoitus käyttää rodun käyttöominaisuuksien (ei ulkonäön) parantamiseen, niin silloin ymmärrän näyttelyt Saksanpaimenkoiralla, en muuten.

        Jos kasvatustyössä ja harrastuksessa ei ole mitään muuta kuin näyttelyt, näyttelyt ja näyttelyt, niin olisiko kyseessä silloin joku muu kuin vuoden paras käyttökoira kasvattaja?

        Vähän ohi aiheen, mutta jos näyttis väki haluaa puolustaa tarvetta pilata rotua, niin laittakaapa ihan uusi keskustelu aiheesta, luulen että kannanottoja kyllä tulee ;)

        koska koirillahan on myös käyttötuloksia....


      • Termo
        mkee kirjoitti:

        koska koirillahan on myös käyttötuloksia....

        Saisinko osoituksen siitä, mitä käyttötuloksia?

        Huomioitavaa myös on, onko koirilla kotimaassa tehtyjä käyttötuloksia rodunomaisesta kokeesta.


      • Haro
        Termo kirjoitti:

        Saisinko osoituksen siitä, mitä käyttötuloksia?

        Huomioitavaa myös on, onko koirilla kotimaassa tehtyjä käyttötuloksia rodunomaisesta kokeesta.

        tuloksia ei sitten lasketa kotimaisiksi ;)

        Tarkoittamani tulokset ovat pääasia, eivät sivuseikka. Näyttelyissä menestyksen pitää olla sivuseikka, ei pääasia.


    • jasmiini

      Hei ja onnea rotuvalinnasta!
      Minullakin varsinainen ensimmäinen koira OMA koira muutettuani on saksanpaimenkoira.. toki onhan meillä aina minun lapsuudesta asti ollut kotona koiria joita koulutettiin. Me menimme sitten pennun kanssa pentukurssille, jossa tutuistuimme eri maastolajeihin ja sille tielle jäimme ;)
      Onnea koiran etsintään. Kuten muutkin ovat sanoneet kannattaa ottaa selvää tarkkaankin sukujen terveydestä, tuloksista (tulokset eivät kylläkään periydy, mutta yleensä antavat jotain kuvaa koiran koulutettavuudesta) ja luonteesta. Kannattaa jos vain mahdollista käydä katsomassa tulevan pennun vanhempia, erityisesti emää, koska jos emä on avoin ja iloinen vieraitakin kohtaan on aina paremmat mahdollisuudet saada hyvä alku pennun elämälle. Se mitä koirasi kanssa aiot harrastaa, vaikuttaa ehkä linjoihin mistä aiot koiraasi etsiä. Sitten kun saat oman
      pennun kotiin, vietä sen kanssa mahdollisimman paljon aikaa,leiki, vie sitä eri paikkoihin, opeta se luottamaan itseesi olemalla turvallinen, johdonmukainen ja kannustava opettaja. Saksanpaimenkoira on energinen ja touhukas koira, joten sille on hyvä järjestää tekemistä. Hyvää apua pennun kanssa saat varmasti alaosastojen ja eri koirayhdistysten parista. Toivottavasti tästä oli jotain apua!
      Onnea siulle koiran etsintään ja hyvää uutta vuotta!

      • Uuttavuotta!

        Kiitos Teille!! Suunnitelmissa oli, että pentukurssille mennään heti, kun on rokotukset kunnossa!! :D Ja oikein Hyvää Uuttavuotta!!!


      • jasmiini
        Uuttavuotta! kirjoitti:

        Kiitos Teille!! Suunnitelmissa oli, että pentukurssille mennään heti, kun on rokotukset kunnossa!! :D Ja oikein Hyvää Uuttavuotta!!!

        Kannattaa ilmoittautua pentukurssille hyvissä ajoin. Ovat melkoisen kysyttyjä ja saattaa joutua odottelemaan kuukausia. Oletko jo tehnyt suunnitelmia milloin otat pennun ja mistäpäin?


      • Suunnitelmissa
        jasmiini kirjoitti:

        Kannattaa ilmoittautua pentukurssille hyvissä ajoin. Ovat melkoisen kysyttyjä ja saattaa joutua odottelemaan kuukausia. Oletko jo tehnyt suunnitelmia milloin otat pennun ja mistäpäin?

        Tulevana viikonloppuna Keski-Suomesta olis koiruus haettava :) Eli olen valinnan kasvattajan suhteen tehnyt!! Ja tietysti koiran :D

        Saksanpaimenkoiraliittoon kiinnostaisi liittyä, että voisi hyödyntää sit oman paikkakunnan alaosaston toimintaa! Ja tietenkin nämä samanhenkiset ihmiset ja niin....

        Kiinnostaisi kovin kaikki erilainen harrastaminen koiran kans ja olenkin intoa täynnä... Saa nähdä! :D


      • jasmiini
        Suunnitelmissa kirjoitti:

        Tulevana viikonloppuna Keski-Suomesta olis koiruus haettava :) Eli olen valinnan kasvattajan suhteen tehnyt!! Ja tietysti koiran :D

        Saksanpaimenkoiraliittoon kiinnostaisi liittyä, että voisi hyödyntää sit oman paikkakunnan alaosaston toimintaa! Ja tietenkin nämä samanhenkiset ihmiset ja niin....

        Kiinnostaisi kovin kaikki erilainen harrastaminen koiran kans ja olenkin intoa täynnä... Saa nähdä! :D

        Kiva kuulla että olet valintasi tehnyt.
        Urosta vai narttua olet ottamassa? Entä saanko udella mistä kennelistä olet löytänyt omasi? Odottavan aika on pitkä, vaikkakin siihen on enää viikko sinulla =) Minulla on pidempi aika.. kesällä ois tulossa pentu. Missäspäin vaikutat? Itse olen itä-suomessa. Anteeksi tämä kyselytunti ;)


      • :D :D
        jasmiini kirjoitti:

        Kiva kuulla että olet valintasi tehnyt.
        Urosta vai narttua olet ottamassa? Entä saanko udella mistä kennelistä olet löytänyt omasi? Odottavan aika on pitkä, vaikkakin siihen on enää viikko sinulla =) Minulla on pidempi aika.. kesällä ois tulossa pentu. Missäspäin vaikutat? Itse olen itä-suomessa. Anteeksi tämä kyselytunti ;)

        Asustelen itekin Itä-Suomessa :) Odottavan aika on joo pitkä... Mutta toivottavasti kaikki odotus palkitaan kun urospentu tulee kotiin :D


      • jasmiini
        :D :D kirjoitti:

        Asustelen itekin Itä-Suomessa :) Odottavan aika on joo pitkä... Mutta toivottavasti kaikki odotus palkitaan kun urospentu tulee kotiin :D

        Sithän sie tulet meijän treeniporukkaan. Jipii!!!! =D


      • jasmiini
        :D :D kirjoitti:

        Asustelen itekin Itä-Suomessa :) Odottavan aika on joo pitkä... Mutta toivottavasti kaikki odotus palkitaan kun urospentu tulee kotiin :D

        Meidän yhdistyksen kotisivut löytyy www.popeko.com. eikun surffaamaan.. En oo yhtään innokas =)))


      • Päivää!
        jasmiini kirjoitti:

        Meidän yhdistyksen kotisivut löytyy www.popeko.com. eikun surffaamaan.. En oo yhtään innokas =)))

        Kurkistelin teiän kotisivuja, mielenkiintosta ja hyvää työtä teette koiran kanssa!! :) :)


      • Päivää! kirjoitti:

        Kurkistelin teiän kotisivuja, mielenkiintosta ja hyvää työtä teette koiran kanssa!! :) :)

        Meidän eka koira kans sakemanni ja narttu ja reilu vuos taivalta takana ja omasta mielestä hyvin menny. Pieniä sairasteluja ollu, mut ne kait kuuluu asiaan.
        No tääl itäsessä suomessa meidän alueella ainakii se huonopuoli ettei oo spl:n alajärjestöö lähellä ja ei kehtaa 100 kilsaa ajaa treeniin. Ollaankin sit paikallisen palveluskoirayhistyksen kans käyty treenaa ja opettelee. Eikä meidän koiran oo tarkotus olla mikää suojelukoira tai näyttely esine vaan se on perheen jäsen. Ollaan yhes näyttelys käyty ja uudestaan mennään, kuhan turkki saatu kuntoon. Harmi kun harjun näyttely jää väliin. Meidän koira kans keski suomesta haettu ja perheen seassa pentuna ollu ja ihmisten vilinään tottunnu. Ei oo missää pimees häkis ollu. Ja kun kasvattajalle eka kertaa mentiin niin emä tuli ovella vastaa ja häntää heilutti. Se varmisti et täältä pentu otetaan. No jos tahtoo jotain tietoo koirista niin kannattaa kennelliiton sivuilla käydä kattoo koiranetistä. Siel kaikki suomen rekisteröidyt koirat ja lonkkakuvat ja kaikki. Hyvää vuoden jatkoo kaikille :)


      • jasmiini
        Päivää! kirjoitti:

        Kurkistelin teiän kotisivuja, mielenkiintosta ja hyvää työtä teette koiran kanssa!! :) :)

        Siis laitahan viestiä pennusta ja teidän kuulumisista, kunhan saat sen kotiisi. =) Oletko miettinyt mitä sen kanssa aiot harrastaa?


      • Se käy!!
        jasmiini kirjoitti:

        Siis laitahan viestiä pennusta ja teidän kuulumisista, kunhan saat sen kotiisi. =) Oletko miettinyt mitä sen kanssa aiot harrastaa?

        Mielellään laittelen, kohan kerkiän :D Ootte muuten upea pari koiran kans, jos oikeen tunnistin :) sieltä teiän kotisivuilta siis! Koiran kanssa luotto kunnossa :)

        Ajattelin tän oman paikkakunnan spky:n koulutuksiin, arkitottikseen siis kun kaikki kunnossa (rokotukset)!! Sen jälkeen en tiiä mitä, pitää kokeilla mikä tuntuu omalta :D

        Ja anna vaan vinkkejä (mahollista&mahotonta), mielellään otan vastaan, jos Siulle tulee jotaki mieleen :D :D


      • jasmiini
        Se käy!! kirjoitti:

        Mielellään laittelen, kohan kerkiän :D Ootte muuten upea pari koiran kans, jos oikeen tunnistin :) sieltä teiän kotisivuilta siis! Koiran kanssa luotto kunnossa :)

        Ajattelin tän oman paikkakunnan spky:n koulutuksiin, arkitottikseen siis kun kaikki kunnossa (rokotukset)!! Sen jälkeen en tiiä mitä, pitää kokeilla mikä tuntuu omalta :D

        Ja anna vaan vinkkejä (mahollista&mahotonta), mielellään otan vastaan, jos Siulle tulee jotaki mieleen :D :D

        Heloutus!
        Kiitos =)
        Jokos olet saanut vaavikan kotia? Miten on mennyt?
        Heti viestiä vaan ;) Uskallatko paljastaa kennelin, josta kävit koiruuden hakemassa?
        Minä ajattelin tulevan pennun kanssa aloittaa sit kesällä peltojäljellä. Metsäjälkiä en aja tulevalla koiruudella ennenkuin jälki on jo pellolta hyvin hallussa. Tottista varmaan jo aloitellaan leikin varjolla, rättileikkejä ja paljon leikkimistä yhdessä. Käydään yhdessä tutustumassa erilaisiin paikkoihin.
        Onnea uudesta tulokkaasta!


    • kahdesta

      Minulla on ollut aina samanlainen tunne aina: Kun otan koiran niin saksanpaimenkoira sen olla pitää. Yhden olen hoitanut vauvasta vaariksi aina hautaan saakka (13,5 v.). Toinen on koira on nyt parhaassa iässä 6,5 v.

      Omat vinkkini ja kokemukseni uudelle sakamannin hankijalle.

      - Mieti mihin tarkoitukseen hankit, sakemanni on aktiivinen: tarttee lenkkiä ja aktiivitoimintaa
      - Rotu on iso ja vahva, pitää kouluttaa ehdottomasti
      - Suurin osa sakemanneista on todella miellyttäviä luonteeltaan
      - Sakemanni on yhden isännän ( perheen) koira, se ei pidä jos isännät vaihtuvat taajaan --> tosi lojaali
      - Lue ennakkoon esim. saksanpaimenkoiraliiton sivuja http://www.spl.fi/
      - Sakuilla on "tyyppivikoja" niinkuin kaikilla roduilla, tutustu niihin --> valitse hyvä kasvattaja, jolla on kokemusta
      - Saksanpaimenkoira vie lopulta sydämen kokonaan

    • Riva

      Näihin vuosiin mahtuu 8 saksanpaimenkoiraa. Paljon on asioita muuttunut alusta tähän päivään.Koirat ovat muuttunut ja ei välttämättä parempaan suuntaan. Ydin kasvattajilta tulee hyviä koiria,mutta kun suurin osa kasvattajista kasvattaa mitä satuu,niin tietoisuus pitää olla suuri kun lähtee pentua hakemaan.Rotuna Saksanpaimenkoira on hyvä valinta. Saksanpaimenkoira on monipuolinen sekä työ että harrastuskoira.
      Kaikista eniten kiinnittäisin tänäpäivän huomiota terveyteen. Ei ne vanhempien meriitit tee terveitä pentuja,vaan oikeat yhdistelmät.
      Ja kun on valtava ero näyttely ja seka/ käyttölinjasen välillä, niin pitää tarkasti miettiä mihin tarkoitukseen koiran ottaa.

      Onnea rotuvalinnalla ja paljon onnea pennun etsintään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      191
      4025
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      194
      2871
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      58
      1746
    4. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      118
      1710
    5. Pakettiauton kuljettaja tappoi

      Kuljettajan nimi joka tappoi 2 ihmistä.
      Leppävirta
      13
      1528
    6. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      69
      1404
    7. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      423
      1357
    8. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      94
      1309
    9. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      62
      1291
    10. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      76
      1229
    Aihe