Veritas - kuolinisku YE-kreationismille

Tuore tiede-uutinen,

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2386

jonka mukaisesti Veritas-ryhmän muodostava asteroidi hajosi 8.3 -0.5 miljoonaa vuotta sitten (tämä pääteltiin "jäännös" asteroidien radoista, tosin suom.kiel.uutisessa hiukan virheellisesti merkattu 8.5 -0.5) ja 3He-pitoista interplanetaarista pölynpiikkiä sen jäljiltä alkaa löytyä 8.25 -0.1 milj.vuoden ikäisistä merenpohjan nanofossiilisista kerrostumista alkaen sekä Atlantin että Intian valtameristä. (Pian sen jälkeen alkoi ilmaston muutos kuivempaan ja kylmempään, joka saattaisi liittyä siihen myös).

Naturen uutisen perässä viitteitä seuratessani törmäilin ällistyttävin tarkkoihinkin kalibraatioihin ja taulukoihin. Tuon pölykerroksen ajoituksessa on käytetty apuna biostatigrafiaa ja [cyclostatisgrafiaa], joka perustuu Maan kiertoradan astronomisiin sykleihin 405 ky, 41 ky, 21 ky jne (ky=1000 vuotta). Maan kiertoradan elliptisyys, akselin kaltevuus vaihtelee säännöllisesti (näitä osattiin laskeskella jo 1800-luvulla).

Tässä Shackleton Crowhurst (1997) viitteessä näkyy

http://odp.pangaea.de/publications/154_SR/03_CHAP.PDF

kuvan 3 käyristä miten 5-14 miljoonan vuoden aikana merenpohjissa magneettinen suskeptilibiteetti vaihtelee just laskettujen astronomisten maan radan syklien(vahva viiva) amplitudin tahdissa. Merenpohjan karbonaattiin sekoittuvan maa-aineksen määrä (ja siis magn. suskept.) kun vaihtelee noiden ilmastoon vaikuttavien syklien tahdissa.

Backman Raffi (1997) ovat taulukoineet nanofossiili-indikaattorit.

http://www-odp.tamu.edu/publications/154_SR/04_CHAP.PDF

Taulukkoon 1 indikaattori nanofossiilikerroksia merenpohjasta esim. näyte:
Koodi:

Event Nannofossil Core Depth Age (Ma)
marker sect (mcd)
... ... ...
T C. calyculus 926B-23H-5, 75 237.82 9.641 ± 0.004
926B-23H-5, 85 237.92
T C. coalitus 926B-23H-6, 5 238.62 9.694 ± 0.003
... ... ...



Tarkkuus on siis paikoin hirmuinen: 9.694 -0.003 miljoonaa vuotta eli
9 694 000 vuotta - 3000 vuotta. Suhteellinen tarkkuus peräti 0.03% !
Siis paikoin.
Tarkkojen pisteiden väliltä joutuu kuitenkin toisaalta, kuten Veritas-asteroidin pölyn löytäjät (Farley et al), interpoloimaan, eikä silloin ole noin hyvää tarkkuutta.

Maan rata ei ole ikinä ollut pyöreä. 1993 Laskar et al laskivat tarkat "Insolation" taulukot astronomiseen journaaliin ja niitä nyt muillakin tieteen paleontologian ym. aloillakin käytetään hyödyksi ajoituksessa. Maan rata on pyöristymässä, n. 415 000 v sitten radan elliptisyys oli peräti 0.04382 kun se nyt on 0.0167 ja vuonna 29 000 se on oleva noin 0.0023576. Maan akseli oli eniten kallellaan n. 9500 v sitten ja tällä hetkellä oikenemassa, niin että napapiirin kylttiä joutuu kohta taas siirtämään pohjoisempaan..

Maan elliptisyyden selvintä 405 000 v sykliä rytmittää vakaimmat Jupiter ja Saturnus, jotka häiritsee maan rataa ja niiden aiheuttamaa syklisyyttä on alkanut löytyä jälkiä trias- ja jura-kaudeltakin. Kohta pystyttäneen monia löytöjen ajoituksia tarkentamaan..

YEC-Kreationismin näkökulmalle tämän pitäisi olla kuolinisku, kun astronomiset syklit onnistutaan yhdistämään fossiileihin ja radioaktiivisiin miljoonien vuosien ajoituksiin, toisiansa vahventaen. Perinteiset YEC-selitysyrityksethän ovat yrittäneet eroittaa radioaktiivisuuden maan tähtitieteellisestä kierrosta ja sykleistä: 6000 x maan kiertoa auringon ympäri vs. 4500 miljardia vuotta radioaikaa. Kreationistit ovat ehdottaneet, että radiokello hurahti "nopeutettuna" muutamassa vuodessa näyttämään "vanhaa". Nyt se ei ainakaan toimi. Mitä tarkoittaisi "6000 v"? Mikä on tuon raamatullisen "v:n" mittayksikkö ?

Ei ole oikein mitään iloa sanoa "6000 v" kun maa ja kuu ja Jupiter jne ovat kiertäneet miljoonia kertoja auringon ympäri ja niiden vaikutukset, syklit, näkyy sedimenteissä sopusoinnussa muidenkin, myös radio-ajoitusten kanssa.
MOT.

"Veritas" on muuten latinaa ja suomeksi "totuus", ehkä myös "luottamus".

41

2552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odottava...

      "YEC-Kreationismin näkökulmalle tämän pitäisi olla kuolinisku, kun astronomiset syklit onnistutaan yhdistämään fossiileihin ja radioaktiivisiin miljoonien vuosien ajoituksiin, toisiansa vahventaen"

      Jospa nyt odotettaisiin ensin kuitenkin tutkimuksia ja tutkimustuloksia siitä, onnistutaanko tuollaisessa tehtävässä laajalti vai ei, ennen kuin tuollaisessa onnistumisesta uhotaan. Tulevaisuus näyttää sen, miten tehtävän kanssa käy.

      • Mr.K.A.T.

        Se on onnistuttu jo aiemmin, mutta futuuriakin on tuonne 250 miljoonan vuoteen asti kun laajennetaan trias ja jura-kaudelle.
        Tässä on vain poikkeuksellisen monipuolisesti (ja vaikeasti, tuskin helppoa omaksua).

        Tämä vaatisi BBC-dokumentin havainnollistamaan, mutta eihän BBC:tä kiinnosta kyllä palvella pienen pientä iänmääritysten epäilijäjoukkoa.


    • suuharja

      koko asteroidi on paholaisen sinne asentama 6000 vuotta sitten tulevaisuuden tiedemiesten harhauttamiseksi!

      Aika kelmi se vanha vihtahousu...

    • asdfasdfasdf

      Ellei asioihin perehdy itse (X), kreationistien muka 'todistetut' väitteet saattavat erehdyttävästi kuullostaa 'oikealta tieteeltä'. Tutustutaanpa siihen, mitä kaikkea Raamattua jumalan sanana pitävät uskikset joutuvat kieltämään voidakseen ylläpitää juoksuhiekalle rakennettua uskoaan:

      X: (maallikon näkökulmasta siis perehdy joko siihen, mitä tiedemiehet (oman alansa ammattilaiset) asiasta sanovat, tai tutustu kreationistien väitteet kumoaviin kritiikkeihin)
      ----------------

      YEC(=Young Earth Creationist)-KREATIONISMIN HIRVITTÄVÄT RATKAISEMATTOMAT ONGELMAT:
      http://www.student.oulu.fi/~ktikkane/YECONG.html#34
      ----------------
      Maapallon ja maailmankaikkeuden iästä kertovaa asiaa (maapallo ei ole vain tuhansia vuosia vanha, vaikka YEC-porukka toisin väittää):
      http://www.student.oulu.fi/~ktikkane/oldf.html
      ----------------
      The General Anti-Creationism FAQ:
      http://www.talkorigins.org/faqs/faq-meritt/science.html
      ----------------
      29 Evidences for Macroevolution
      The Scientific Case for Common Descent:
      http://talkorigins.org/faqs/comdesc/
      ----------------
      Kreationistit pyrkivät luomaan sekaannusta ihmisten mielissä siitä, miten tiedemiehet suhtautuvat evoluutioon. He väittävät mm. että moni huippututkija on hylännyt evoluution. Totuus ei ole sinne päinkään:
      http://www.harvardmagazine.com/on-line/110518.html
      ----------------
      Silmän kehityksestä evoluution voimin (kreationistien väitehän kuuluu, että se ei ole mahdollista.) Samasta artikkelista opit erään kreationisteille tyypillisen tavan kertoa vain osa totuudesta:
      http://www.talkreason.org/articles/blurred.cfm#lund
      ----------------
      Pääkalloja ihmisestä esi-isiin - näitähän ei pitänyt olla ;)
      http://www.talkorigins.org/faqs/comdesc/images/hominids2_big.jpg
      ----------------
      Ihmisen evoluutio (taulukko)
      http://tinyurl.com/8s6o9
      ----------------
      Välimuotoja: Transitional Fossils FAQ
      By Kathleen Hunt (en ole tutustunut sisältöön itse)
      http://www.holysmoke.org/tran-icr.htm
      ----------------
      Näin kreationistit ja uskikset "keskustelevat":
      http://keskustelu.skepsis.fi/html/virhelista.htm
      ----------------

      Tämän tyyppiset asiat ovat katkeraa kalkkia kreationisteille. He eivät ole kyenneet kumoamaan ainakaan tähän päivään mennessä mitään näistä väiteistä, eikä ole nähtävissä että niin tulisi tulevaisuudessakaan tapahtumaan.

      *Jos joku esittää vastakkaisen mielipiteen, niin hänellä on sitten myös velvollisuus perustella väitteensä jollakin luotettavalla tutkimuksella - muuten hän syyllistyy mustamaalaamiseen ja/tai panetteluun ja/tai valehteluun.*

    • jjmarkka

      En ole pitkään aikaan kuvitellut maailmankaikkeuden olevan vain kymmeniä tuhansia vuosia vanhan. Evoluutioteoriaa tämä seikka ei ole onnistunut muuttamaan mielessäni muita sivistyneiden aikuisten satuja kummemmaksi.

      Mietiskelen siis lähinnä, onko nykyään yleinen käytäntö tarkoittaa sanalla "kreationismi" uskoa 6000 vuotta vanhaan maailmaan, eikä yksinkertaisesti uskoa suunnittelijaan ja luomistyöhön epä-älyllisen kehityksen sijasta. En näet ole seurannut keskustelua aktiivisesti.

      • jjmarkka

        Tämähän koskikin YE-kreationismia eli ilmeisesti nuoren maan näkemystä kannattavia. Saavuin keskusteluun seuraamalla linkkiä, joka oli otsikoitu "kuolinisku kreationismille", erottelematta mitään.

        Löysin siis ilmeisesti vastauksen. :)


      • Sepe

        ..tarkoittaa nimenomaan Raamatun luomiskertomukseen sananmukaisesti uskovaa henkilöä. Jotkut kreationistit yrittävät sovitella itseään tämän kehyksen ulkopuolelle ja täälläkin nimitykset menevät usein sekaisin niin että kreationismi tarkoittaa yleistä luomisuskoa, mutta kreationismi on fundamentalistinen näkemys, ja sen lievennetty version on sitten ID, eli usko Intelligent Designiin, primus motoriin. Sekin ajatus on kovin vanha, nythän se on vain saanut uutta potkua kun osa uskovaisista (tällä nimityksellä en tarkoita loukata) huomasi, että tiede on edennyt liian pitkälle jotta sen voisi kokonaan kumota. "Oikeat" Kreationistit eivät ole ihan siinä pisteessä vielä.


      • Kysynvaan
        jjmarkka kirjoitti:

        Tämähän koskikin YE-kreationismia eli ilmeisesti nuoren maan näkemystä kannattavia. Saavuin keskusteluun seuraamalla linkkiä, joka oli otsikoitu "kuolinisku kreationismille", erottelematta mitään.

        Löysin siis ilmeisesti vastauksen. :)

        kyllä se on yleinen käytäntö, että "kreationismi" tarkoittaa nuorimaa-kreationismia, ellei ERIKSEEN muuta mainita.
        Näin siksi, että Suomenkin lahkot alkavat olla jo niin hihhulisoituneita, että siellä niellään yleisesti - joitakin yksittäistapauksia lukuunottamatta -evoluutiokritiikin lisäksi myös kritiikki Maan/avaruuden ikää kohtaan.


      • Mr.K.A.T.

        Leisola, Ojala, ym. julkinen ID-kannattajajoukkommekin näyttää olevan sillä kannalla, että maa tai ainakin elämä on alle 10 000 v vanha.

        Amerikoissa ID-porukassa on suht. enempi vanhan maailman kannattajia.

        Leisola kun piti esitelmäänsä Turussa ja arvosteli Grand Canyonin iänmääritystä (eli maalaili YEC-näkymiä), niin yleisö oli kuulemma aika tyytyväinen..

        Onkohan kehitys polarisoitumassa, että aktiivi evolutionistijoukko vs. aktiivi kreationistit=YECcejä kaikki ?

        Olet jäämässä kohta ehkä vähemmistöön, jjmarkka ?

        --------------------------------------------
        PEkka KAlliokorpi kertoi sfnet.keskustelu.evoluutiossa tään:
        ------------------------------------------
        Esitelmä: "Älykkään suunnitelman idea eli näkyvätkö Jumalan sormenjäljet
        luonnossa?"
        Esittäjä: Prof. Matti Leisolan
        Aika: 18.11.04 klo:18.30
        Paikka: Arkki, Arcanuminkuja 3, rak. 25, Turku
        Järjestejä: Kansan raamattuseura
        ..
        ..
        "Esityksen jälkeen Leisola kertoi nuorista tutkijoista, jotka ovat
        löytäneet ID:n, sekä ID:n saamasta innokkaasta vastaanotosta
        tiedepiireissä. Hän myös ohimennen mainitsi "tutustaan", joka on Grand
        Canyon:lla tutkinut maakerrostumia ja niiden korrelaatiota geologisiin
        teorioihin maapallon iästä. Heidän useissa ajoituslaboratoriossa
        suorituttamat mittaukset osoittavat ajoitusmenetelmät ja geologiset
        teoriat virheellisiksi. Hän jatkoi juttua sujuvasti C-14-menetelmän
        tarkemmalla kyseenalaistamisella. Jäi tunne, että hän olisi suunnitellut
        esitelmän pääpiirteittäin sitaatteihin perustuvaksi, mutta kuvan rikkoi
        puheen joukossa esiintulleet erilaiset linjanvedot, esimerkiksi -
        ajoitusmenetelmien luotettavuuden kyseenalaistaminen, jolla hän saavutti
        pääasiassa kannattajiensa suosion. "

        --------------------------------------


    • Vihersieppo

      Sinähän olet persoonallinen ihminen, MrCissa


      PERSOONALLISUUS

      Käyn mieluiten elokuvissa katsomassa:
      En halua kertoa
      Mielimusiikkiani on:
      En halua kertoa
      Pukeudun useimmiten:
      En halua kertoa
      Vapaa-aikanani:
      En halua kertoa mitä teen
      Jos voittaisin miljoonan:
      En halua kertoa

    • jeesusteleva kiihko hihhuli...

      Onhan tuouutinen tietenkin kiistaton, mutta pari asiaa minua ihmetyttää. Toivoisin, että korjaatte jos olen käsittänyt väärin.

      Tiedelehden jutun mukaan pölyä on tullut 1,5 milj. vuoden ajan. Tuntuu aika hämmästyttävälle, että asteroidin pöly levittäytyy niin pitkään maanpinnalle. Minkä kokoisia oli tuo asteroiditörmäyksen asteroidit ja niiden nopeus? Myös törmäys sijainti olisi mukava tietää ja etäisyys maasta. Nämä tiedot löytyisi varmaan jostain, mutta jos tiedätte, toivoisin teidän ilmoittavan.

      "(Pian sen jälkeen alkoi ilmaston muutos kuivempaan ja kylmempään, joka saattaisi liittyä siihen myös)."

      Millä perusteella tuo pöly kuivaisi ja kylmäisi?

      • asdfasdfsd

        >Tiedelehden jutun mukaan pölyä on tullut 1,5 milj. vuoden ajan. Tuntuu aika hämmästyttävälle, että asteroidin pöly levittäytyy niin pitkään maanpinnalle.

        vai olisikohan niin, että kyse on lukemattomista asteroideista joita on 'satanut' kautta aikojen.

        >Millä perusteella tuo pöly kuivaisi ja kylmäisi?

        Auringonvalo ei pääse pölyn läpi yhtä tehokkaasti, vaan heijastuu takaisin avaruuteen. Vähemmän auringon lämpöä taas viilentää maapalloa ja viileässä taas maasta, joista, järvistä ja meristä höyrystyy vähemmän vettä, jolloin ilma on kuivempaa.


      • jeesusteleva kiihko hihhuli...
        asdfasdfsd kirjoitti:

        >Tiedelehden jutun mukaan pölyä on tullut 1,5 milj. vuoden ajan. Tuntuu aika hämmästyttävälle, että asteroidin pöly levittäytyy niin pitkään maanpinnalle.

        vai olisikohan niin, että kyse on lukemattomista asteroideista joita on 'satanut' kautta aikojen.

        >Millä perusteella tuo pöly kuivaisi ja kylmäisi?

        Auringonvalo ei pääse pölyn läpi yhtä tehokkaasti, vaan heijastuu takaisin avaruuteen. Vähemmän auringon lämpöä taas viilentää maapalloa ja viileässä taas maasta, joista, järvistä ja meristä höyrystyy vähemmän vettä, jolloin ilma on kuivempaa.

        "Auringonvalo ei pääse pölyn läpi yhtä tehokkaasti, vaan heijastuu takaisin avaruuteen. Vähemmän auringon lämpöä taas viilentää maapalloa ja viileässä taas maasta, joista, järvistä ja meristä höyrystyy vähemmän vettä, jolloin ilma on kuivempaa."

        Tuo vaikuttaa kohtalaisen loogiselta.

        Mietityttää vain minkälaiset pölyn tarkemmat ominaisuudet ovat esim. tiheys ja myös levittäytymis tyyli. Oletettavasti pöly tulee yhdestä suunnasta, todennäköisesti ei auringon puolelta, leviääkö pöly siis ensin tasaisesti ilmakehään ja sataa alas pikkuhiljaa.


      • asdfasdfsdf
        jeesusteleva kiihko hihhuli... kirjoitti:

        "Auringonvalo ei pääse pölyn läpi yhtä tehokkaasti, vaan heijastuu takaisin avaruuteen. Vähemmän auringon lämpöä taas viilentää maapalloa ja viileässä taas maasta, joista, järvistä ja meristä höyrystyy vähemmän vettä, jolloin ilma on kuivempaa."

        Tuo vaikuttaa kohtalaisen loogiselta.

        Mietityttää vain minkälaiset pölyn tarkemmat ominaisuudet ovat esim. tiheys ja myös levittäytymis tyyli. Oletettavasti pöly tulee yhdestä suunnasta, todennäköisesti ei auringon puolelta, leviääkö pöly siis ensin tasaisesti ilmakehään ja sataa alas pikkuhiljaa.

        En ole mikään asiantuntija, mutta askartelinpaskartelin mielessäni pari vaihtoehto.

        1) Meteoriitit pommittavat maaperää, josta nousee valtavasti tavaraa (pölyä, tuhkaa jne) Onhan esimerkiksi arvioitu, että laajamittainen ydinsota aiheuttaisi ydintalven ilmeisesti juuri sen takia, että valtava määrä maa-ainesta leijailisi taivaalla. Lisäksi maapallon historiassa on käsittääkseni ollut tapauksia, joissa valtavat tulivuorenpurkaukset ovat 'ampuneet' korkealle valtavasti tuhkaa ja himmentäneet laajan osan maapallosta.

        2) Jos palavien/sulavien/hajoavien meteoriittien pölyä on aivan XXXtanan paljon kerrallaan ilmakehässä, niin kait sekin voi samaa tehdä (?)


      • jeesusteleva kiihko hihhuli...
        asdfasdfsdf kirjoitti:

        En ole mikään asiantuntija, mutta askartelinpaskartelin mielessäni pari vaihtoehto.

        1) Meteoriitit pommittavat maaperää, josta nousee valtavasti tavaraa (pölyä, tuhkaa jne) Onhan esimerkiksi arvioitu, että laajamittainen ydinsota aiheuttaisi ydintalven ilmeisesti juuri sen takia, että valtava määrä maa-ainesta leijailisi taivaalla. Lisäksi maapallon historiassa on käsittääkseni ollut tapauksia, joissa valtavat tulivuorenpurkaukset ovat 'ampuneet' korkealle valtavasti tuhkaa ja himmentäneet laajan osan maapallosta.

        2) Jos palavien/sulavien/hajoavien meteoriittien pölyä on aivan XXXtanan paljon kerrallaan ilmakehässä, niin kait sekin voi samaa tehdä (?)

        ...ei se pöly asia oikeastaan ole minulle niin merkittävä, luultavasti jos pölyä tulee paljon ilmakehään, vaikutus olisi selityksesi mukainen.

        Itseäni kiinnostaisi enemmänkin niitä asteroideja koskeva tieto.
        Toistan vielä aikaisemman utelun, jos joku osaisi näihin vastata nyt, tai kertoa mistä tietoa löytyisi:

        Tiedelehden jutun mukaan pölyä on tullut 1,5 milj. vuoden ajan. Tuntuu aika hämmästyttävälle, että asteroidin pöly levittäytyy niin pitkään maanpinnalle. Minkä kokoisia oli tuo asteroiditörmäyksen asteroidit ja niiden nopeus? Myös törmäys sijainti olisi mukava tietää ja etäisyys maasta. (Oliko kyseessä kahden asteroidin kolahdus?)

        Myös asteroidien koostumus olisi kiva tietää.

        Näihin kun joku osaisi vastata tai kertoa mistä vastauksen helposti saa, olisin tyytyväinen.

        Tuli yks lisä kysymys vielä mieleen asdfasdfsdf, sanot:
        1) Meteoriitit pommittavat maaperää, josta nousee valtavasti tavaraa

        eikö ollutkaan tässä tapauksessa niin, että vain pölyä matkusti maahan asteroidien törmäys paikalta?


      • Mr.K.A.T.
        jeesusteleva kiihko hihhuli... kirjoitti:

        ...ei se pöly asia oikeastaan ole minulle niin merkittävä, luultavasti jos pölyä tulee paljon ilmakehään, vaikutus olisi selityksesi mukainen.

        Itseäni kiinnostaisi enemmänkin niitä asteroideja koskeva tieto.
        Toistan vielä aikaisemman utelun, jos joku osaisi näihin vastata nyt, tai kertoa mistä tietoa löytyisi:

        Tiedelehden jutun mukaan pölyä on tullut 1,5 milj. vuoden ajan. Tuntuu aika hämmästyttävälle, että asteroidin pöly levittäytyy niin pitkään maanpinnalle. Minkä kokoisia oli tuo asteroiditörmäyksen asteroidit ja niiden nopeus? Myös törmäys sijainti olisi mukava tietää ja etäisyys maasta. (Oliko kyseessä kahden asteroidin kolahdus?)

        Myös asteroidien koostumus olisi kiva tietää.

        Näihin kun joku osaisi vastata tai kertoa mistä vastauksen helposti saa, olisin tyytyväinen.

        Tuli yks lisä kysymys vielä mieleen asdfasdfsdf, sanot:
        1) Meteoriitit pommittavat maaperää, josta nousee valtavasti tavaraa

        eikö ollutkaan tässä tapauksessa niin, että vain pölyä matkusti maahan asteroidien törmäys paikalta?

        He-3 käyrä on koholla sen 1-1.5 milj.vuotta mutta pääpiikki on paljon lyhyempi.
        Sen sijaan vielä tänä päivänäkin 10% meteoriittisesta pölystä jota maahan sataa on siitä peräisin, 5 tonniako se oli vuodessa.

        Pöly kiertää kiekkomaisesti asteroidivyöhykkeellä ja jos se pölyyntyvä paukku oli ollut vaikka 10 km*10km*10km, niin 0,001-1 millin pölynä siitä tulee hirvittävä määrä. Pöly hyvin hiljalleen vaeltaa Poynting-Robertsonin ym. efekteillä aurinkoon päin mutta kun siinä on rataa kiertävä maa siilaamassa pinnalleen niin maakin saa osansa.
        Pöly laskeutuu maan etenemissuunnassa eli näin keväällä klo 6 Suomesta katsoen alhaalta etelästä.

        Suurempi vaikutus kuin suora himmennys voi olla pölyn toimiminen kiteytyskeskuksina sadepisaroille (lisää sateita ja pilviä) tai häiritsee otsoni-, metaanikaasu jne kerroksia kemiallisesti reagoiden. Arvelisin.


    • reaaliotus

      tällä selvä!
      :)

    • sattumaa tai tarkoitusta?

      Aina on silti mahdollisuus vedota sattumaan. Siis siihen, että pölyä olisi tullut jostain muusta lähteestä tms., pölyssä kun ei lue sen alkulähdettä. Nythän vain nähdään, että pölyä on tullut tiettynä ajanjaksona. Jos Maan esitetään olevan jotain 10 000 vuotta, esitetty ajanjakso jolloin pölyä tulisi, olisi huomattavasti lyhyempi jne., mutta sen voisi ilmeisesti sijoittaa johonkin kohtaan Maan (tai erityisesti elämän) nuortakin historiaa.

      • voi toki

        Ja aina voi toki vedota myös pölyn luomiseen Maan päälle, jos ei halua keksiä sille luomisen ulkopuolista selitystä.


      • mahdollista
        voi toki kirjoitti:

        Ja aina voi toki vedota myös pölyn luomiseen Maan päälle, jos ei halua keksiä sille luomisen ulkopuolista selitystä.

        Sekin kun on mahdollista, jos Jumalallisen luomisen mahdollisuus sallitaan. YE-mahdollisuutta ei selkeästikään ole siis vieläkään kumottu.


      • So.kra
        mahdollista kirjoitti:

        Sekin kun on mahdollista, jos Jumalallisen luomisen mahdollisuus sallitaan. YE-mahdollisuutta ei selkeästikään ole siis vieläkään kumottu.

        Eikä sitä tuolla perusteella voikaan kumota koskaan sillä aina voi sanoa "Jumala loi sen/teki niin/jotain". Ongelma tulee siinä vaiheessa kun tätä käsitystä aletaan väittämään tieteeksi ja vaaditaan sitä opetettavaksi koulussa.

        Ongelmia joita YEC ei pysty selittämään muuta kuin GDI:llä tai sillä että luonnonlait ja vakiot ovat jotenkin mystisesti muuttuneet ajan mittaan on niin paljon että se todellakin on vain hataralla pohjalla oleva uskomus joka joutuu jatkuvasti selittelemään havaintoja ja vääristämään niitä jotta ne sopisivat "teorian" dogmaan.


      • Mr.K.A.T.

        Tuo pölykerros on oikeastaan piste ii:n päälle, kakun kirsikka. Pölyssä "lukee" sitä paitsi alkulähte He-3, joka osoittaa sen olevan avaruudellista alkuperää. Avaruudessa pölyyn osuu aurinkotuuli, josta tulee He-3 ytimiä (normaalisti maassa He-4 isotooppia).

        Tärkeämpi ja paljon vaikeammin kumottava evidenssi on se toinen linkki, Shackletonin ja Crowhurtsin artikkeli ja sen käyrät Milankovitchin syklit, joita ei voi "yhdellä sattumalla" pois selittää.

        Eilen geologituttava kertoi minulle Italiassa nähneensä omin silmin Milankovitchin ilmastosyklit geol.kerrostumassa, siis ne 21 000 vuoden, 41 000 vuoden jne syklit. Ne näkyy selvästi paljain silmin.
        Kertoi, että niistä Milankovitchin ilmastosykleistä on kuulemma tehty sävellyskin jota saa CD:nä (!). Sanoi ihan kelvolliseksi..


      • muuten
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        Tuo pölykerros on oikeastaan piste ii:n päälle, kakun kirsikka. Pölyssä "lukee" sitä paitsi alkulähte He-3, joka osoittaa sen olevan avaruudellista alkuperää. Avaruudessa pölyyn osuu aurinkotuuli, josta tulee He-3 ytimiä (normaalisti maassa He-4 isotooppia).

        Tärkeämpi ja paljon vaikeammin kumottava evidenssi on se toinen linkki, Shackletonin ja Crowhurtsin artikkeli ja sen käyrät Milankovitchin syklit, joita ei voi "yhdellä sattumalla" pois selittää.

        Eilen geologituttava kertoi minulle Italiassa nähneensä omin silmin Milankovitchin ilmastosyklit geol.kerrostumassa, siis ne 21 000 vuoden, 41 000 vuoden jne syklit. Ne näkyy selvästi paljain silmin.
        Kertoi, että niistä Milankovitchin ilmastosykleistä on kuulemma tehty sävellyskin jota saa CD:nä (!). Sanoi ihan kelvolliseksi..

        Tuli tuosta mieleen, että ovatko Maan alhaiset kerrostumat sitten täynnä He-3-isotooppista pölyä?
        (tai sen hajoamistuotteita puoliintumisaika huomioiden)

        (Jos kerta ennen otsonikerroksen olemassaoloa voidaan ennakoida kaiken olleen aurinkotuulen riepoteltavissa)


      • vielä lisää
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        Tuo pölykerros on oikeastaan piste ii:n päälle, kakun kirsikka. Pölyssä "lukee" sitä paitsi alkulähte He-3, joka osoittaa sen olevan avaruudellista alkuperää. Avaruudessa pölyyn osuu aurinkotuuli, josta tulee He-3 ytimiä (normaalisti maassa He-4 isotooppia).

        Tärkeämpi ja paljon vaikeammin kumottava evidenssi on se toinen linkki, Shackletonin ja Crowhurtsin artikkeli ja sen käyrät Milankovitchin syklit, joita ei voi "yhdellä sattumalla" pois selittää.

        Eilen geologituttava kertoi minulle Italiassa nähneensä omin silmin Milankovitchin ilmastosyklit geol.kerrostumassa, siis ne 21 000 vuoden, 41 000 vuoden jne syklit. Ne näkyy selvästi paljain silmin.
        Kertoi, että niistä Milankovitchin ilmastosykleistä on kuulemma tehty sävellyskin jota saa CD:nä (!). Sanoi ihan kelvolliseksi..

        Pölyssä ei lue silti sen tarkkaa alkulähdettä: sitä, mistä se on tarkalleen ottaen peräisin. Sitä, onko se peräisin juuri siitä lähteestä, mistä vanhan maailmankaikkeden oletuksella sinä veikkaat: nuoren Maan oletuksella kun sellaista ei ole ollut, niin sillä oletuksella sen voidaan olettaa olevan peräisin jostain muualta, ja siten se ei kumoa YE-mahdollisuutta.


      • So.kra
        vielä lisää kirjoitti:

        Pölyssä ei lue silti sen tarkkaa alkulähdettä: sitä, mistä se on tarkalleen ottaen peräisin. Sitä, onko se peräisin juuri siitä lähteestä, mistä vanhan maailmankaikkeden oletuksella sinä veikkaat: nuoren Maan oletuksella kun sellaista ei ole ollut, niin sillä oletuksella sen voidaan olettaa olevan peräisin jostain muualta, ja siten se ei kumoa YE-mahdollisuutta.

        Oikeassa olet. Jumala on voinut sen vaikka suolasirottimella sinne sirotella ja sitten luoda uutta maakerrosta päälle. Vastaavilla väitteillä voi minkä tahansa todisteen kumota.


      • eturessu
        muuten kirjoitti:

        Tuli tuosta mieleen, että ovatko Maan alhaiset kerrostumat sitten täynnä He-3-isotooppista pölyä?
        (tai sen hajoamistuotteita puoliintumisaika huomioiden)

        (Jos kerta ennen otsonikerroksen olemassaoloa voidaan ennakoida kaiken olleen aurinkotuulen riepoteltavissa)

        "(Jos kerta ennen otsonikerroksen olemassaoloa voidaan ennakoida kaiken olleen aurinkotuulen riepoteltavissa)"

        Otsonikerroksen merkitys on haitallisen UV-säteilyn estämisessä. Aurinkotuuli sen sijaan törmää maan magneettikenttään ja ohjautuu lähelle Maan magneettisia napoja pysähtyen ionosfääriin eli jo paljon ennen otsonikerrosta.


      • otsoni
        eturessu kirjoitti:

        "(Jos kerta ennen otsonikerroksen olemassaoloa voidaan ennakoida kaiken olleen aurinkotuulen riepoteltavissa)"

        Otsonikerroksen merkitys on haitallisen UV-säteilyn estämisessä. Aurinkotuuli sen sijaan törmää maan magneettikenttään ja ohjautuu lähelle Maan magneettisia napoja pysähtyen ionosfääriin eli jo paljon ennen otsonikerrosta.

        Mutta eikö juuri UV-säteilyllä ole merkitystä otsonin muodostumisessa?


      • reaaliotus
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        Tuo pölykerros on oikeastaan piste ii:n päälle, kakun kirsikka. Pölyssä "lukee" sitä paitsi alkulähte He-3, joka osoittaa sen olevan avaruudellista alkuperää. Avaruudessa pölyyn osuu aurinkotuuli, josta tulee He-3 ytimiä (normaalisti maassa He-4 isotooppia).

        Tärkeämpi ja paljon vaikeammin kumottava evidenssi on se toinen linkki, Shackletonin ja Crowhurtsin artikkeli ja sen käyrät Milankovitchin syklit, joita ei voi "yhdellä sattumalla" pois selittää.

        Eilen geologituttava kertoi minulle Italiassa nähneensä omin silmin Milankovitchin ilmastosyklit geol.kerrostumassa, siis ne 21 000 vuoden, 41 000 vuoden jne syklit. Ne näkyy selvästi paljain silmin.
        Kertoi, että niistä Milankovitchin ilmastosykleistä on kuulemma tehty sävellyskin jota saa CD:nä (!). Sanoi ihan kelvolliseksi..

        Muistan nähneeni heiltä jotain mutinaa näistä sykleistä.
        En viitsi sitä nyt kaivella esiin, vaan kysyn paremmin tietävältä, että mitkä ovat AiG:n parhaat argumentit näitä eri paikoissa tavattavia astronomisia syklejä vastaan?


      • reaaliotus
        reaaliotus kirjoitti:

        Muistan nähneeni heiltä jotain mutinaa näistä sykleistä.
        En viitsi sitä nyt kaivella esiin, vaan kysyn paremmin tietävältä, että mitkä ovat AiG:n parhaat argumentit näitä eri paikoissa tavattavia astronomisia syklejä vastaan?

        mitään sanottavaa?


      • Mr.K.A.T.
        vielä lisää kirjoitti:

        Pölyssä ei lue silti sen tarkkaa alkulähdettä: sitä, mistä se on tarkalleen ottaen peräisin. Sitä, onko se peräisin juuri siitä lähteestä, mistä vanhan maailmankaikkeden oletuksella sinä veikkaat: nuoren Maan oletuksella kun sellaista ei ole ollut, niin sillä oletuksella sen voidaan olettaa olevan peräisin jostain muualta, ja siten se ei kumoa YE-mahdollisuutta.

        Ainoa vastaus taas kerran siihenkin miksi juuri siinä kohtin sitä on, on: "Goddidit", mikä aina syö YEC:n uskottavuuden.


      • Mr.K.A.T.
        reaaliotus kirjoitti:

        mitään sanottavaa?

        http://www.answersingenesis.org/home/area/fit/chapter6.asp

        Äkkiä vilkaisten vaikutelmaksi antavat:
        -monenlaisia teorioita
        -Milankovitch heikkotehoinen,
        -se ei riitä vaihteluihin, kukaan ei ole selittänyt miksi eteläisenpallonpuoliskon pitäisi myös olla samassa kylmyystahdiss pohjoisen puoliskon kanssa.

        "Another serious problem is that the ice age cycles supposedly occur at the same times in both the Southern and the Northern Hemispheres. But the decreased sunlight caused by the precession of the equinoxes generally alternates between hemispheres, as shown in figure 6.4. When the Northern Hemisphere has a slightly lower intensity of sunlight during the summer, the Southern Hemisphere has an increased intensity of summer sunlight. Since the two hemispheres are generally separated climatologically, why the supposed ice ages and interglacials would cycle in phase has never been answered."

        Heikkotehoisuudesta: Vaihtelu voi olla jopa 7% *kesäaikaan*, minusta se ei ole vähän. Lisäksi AiG ei äkkää että CO2 ja CH4 saattaisivat toimia boostereina, vahvistimina: Kun kylmenee, kasvihuonekaasu CO2:ta imeytyy kylmempään veteen enemmän(liukoisuus kasvaa veden jäähtyessä), mikä vähentää CO2:ta ilmakehässä, joka heikentää kasvihuoneilmiötä edelleen jne.

        Pallonpuoliskoista: AiG syyttää harhaisesti symmetrisyyttä vaikka mantereet eivät ole sitä.
        Ratkaisevaa laskujen ja havaintojen mukaan jääkausille näyttää olevan 65 N (pohj.leveyttä) eli juuri OULUN korkeudella olevien saama säteilyvaihtelu ;)
        Jos katsotte karttaa niin 65 N:n alla on lähes 90% maata sensijaan 65 E:n eteläisen pallonpuoliskon alla on 99% merta korkeintaan joku Shetlannin saarinyppylä. Lumi ja Jääkään ei etelämantereelta oikein pääse leviämään meren päälle. Sen sijaan pohj.pallonpuoliskon mantereella lumi peittää herkästi valtavat alueet ja jos ei sula (kesäisin maa elliptisellä radallaan kaukana auringosta) niin siihen kertyy jääkerros joka si sula vaan heijastaa auringonvaloa avaruuteen vahvistaen jäädyttävää vaikutusta ja lopulta kertyy valtava mannerjää, joka ei helpolla sula..

        Aig väitti myös pallonpuoliskojen olevan "lämpöeristettyjä".
        Jos Hadleyn syklit estääkin ilmojen vaihtumisen pallonpuolistkoilla niin mitä se merivirtoja muka estää ? Niissä kulkee valtavat lämpövuot kuten me suomalaiset Golfista nautimme..

        Eli AiG:lla on amatöörimäistä propagandaa, jossa ei yritetäkään aktiivisesti mennä tutkien "esteiden yli" vaan pidetään ne esillä..


      • Mr.K.A.T.
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        http://www.answersingenesis.org/home/area/fit/chapter6.asp

        Äkkiä vilkaisten vaikutelmaksi antavat:
        -monenlaisia teorioita
        -Milankovitch heikkotehoinen,
        -se ei riitä vaihteluihin, kukaan ei ole selittänyt miksi eteläisenpallonpuoliskon pitäisi myös olla samassa kylmyystahdiss pohjoisen puoliskon kanssa.

        "Another serious problem is that the ice age cycles supposedly occur at the same times in both the Southern and the Northern Hemispheres. But the decreased sunlight caused by the precession of the equinoxes generally alternates between hemispheres, as shown in figure 6.4. When the Northern Hemisphere has a slightly lower intensity of sunlight during the summer, the Southern Hemisphere has an increased intensity of summer sunlight. Since the two hemispheres are generally separated climatologically, why the supposed ice ages and interglacials would cycle in phase has never been answered."

        Heikkotehoisuudesta: Vaihtelu voi olla jopa 7% *kesäaikaan*, minusta se ei ole vähän. Lisäksi AiG ei äkkää että CO2 ja CH4 saattaisivat toimia boostereina, vahvistimina: Kun kylmenee, kasvihuonekaasu CO2:ta imeytyy kylmempään veteen enemmän(liukoisuus kasvaa veden jäähtyessä), mikä vähentää CO2:ta ilmakehässä, joka heikentää kasvihuoneilmiötä edelleen jne.

        Pallonpuoliskoista: AiG syyttää harhaisesti symmetrisyyttä vaikka mantereet eivät ole sitä.
        Ratkaisevaa laskujen ja havaintojen mukaan jääkausille näyttää olevan 65 N (pohj.leveyttä) eli juuri OULUN korkeudella olevien saama säteilyvaihtelu ;)
        Jos katsotte karttaa niin 65 N:n alla on lähes 90% maata sensijaan 65 E:n eteläisen pallonpuoliskon alla on 99% merta korkeintaan joku Shetlannin saarinyppylä. Lumi ja Jääkään ei etelämantereelta oikein pääse leviämään meren päälle. Sen sijaan pohj.pallonpuoliskon mantereella lumi peittää herkästi valtavat alueet ja jos ei sula (kesäisin maa elliptisellä radallaan kaukana auringosta) niin siihen kertyy jääkerros joka si sula vaan heijastaa auringonvaloa avaruuteen vahvistaen jäädyttävää vaikutusta ja lopulta kertyy valtava mannerjää, joka ei helpolla sula..

        Aig väitti myös pallonpuoliskojen olevan "lämpöeristettyjä".
        Jos Hadleyn syklit estääkin ilmojen vaihtumisen pallonpuolistkoilla niin mitä se merivirtoja muka estää ? Niissä kulkee valtavat lämpövuot kuten me suomalaiset Golfista nautimme..

        Eli AiG:lla on amatöörimäistä propagandaa, jossa ei yritetäkään aktiivisesti mennä tutkien "esteiden yli" vaan pidetään ne esillä..

        "Lisäksi AiG ei äkkää että CO2 ja CH4 saattaisivat toimia boostereina, vahvistimina: "

        Olinkohan turhan varovainen. Mannerjäämittauksissa CO2-pitoisuuden havaitaan noudattavan lämpökäyrää eli viileään aikaan CO2:ta myös todella on vähän ilmassa mikä on todella viilentänyt entisestään kun kasvihuoneilmiö on ollut heikompi.


      • onko evidenssiä?
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        http://www.answersingenesis.org/home/area/fit/chapter6.asp

        Äkkiä vilkaisten vaikutelmaksi antavat:
        -monenlaisia teorioita
        -Milankovitch heikkotehoinen,
        -se ei riitä vaihteluihin, kukaan ei ole selittänyt miksi eteläisenpallonpuoliskon pitäisi myös olla samassa kylmyystahdiss pohjoisen puoliskon kanssa.

        "Another serious problem is that the ice age cycles supposedly occur at the same times in both the Southern and the Northern Hemispheres. But the decreased sunlight caused by the precession of the equinoxes generally alternates between hemispheres, as shown in figure 6.4. When the Northern Hemisphere has a slightly lower intensity of sunlight during the summer, the Southern Hemisphere has an increased intensity of summer sunlight. Since the two hemispheres are generally separated climatologically, why the supposed ice ages and interglacials would cycle in phase has never been answered."

        Heikkotehoisuudesta: Vaihtelu voi olla jopa 7% *kesäaikaan*, minusta se ei ole vähän. Lisäksi AiG ei äkkää että CO2 ja CH4 saattaisivat toimia boostereina, vahvistimina: Kun kylmenee, kasvihuonekaasu CO2:ta imeytyy kylmempään veteen enemmän(liukoisuus kasvaa veden jäähtyessä), mikä vähentää CO2:ta ilmakehässä, joka heikentää kasvihuoneilmiötä edelleen jne.

        Pallonpuoliskoista: AiG syyttää harhaisesti symmetrisyyttä vaikka mantereet eivät ole sitä.
        Ratkaisevaa laskujen ja havaintojen mukaan jääkausille näyttää olevan 65 N (pohj.leveyttä) eli juuri OULUN korkeudella olevien saama säteilyvaihtelu ;)
        Jos katsotte karttaa niin 65 N:n alla on lähes 90% maata sensijaan 65 E:n eteläisen pallonpuoliskon alla on 99% merta korkeintaan joku Shetlannin saarinyppylä. Lumi ja Jääkään ei etelämantereelta oikein pääse leviämään meren päälle. Sen sijaan pohj.pallonpuoliskon mantereella lumi peittää herkästi valtavat alueet ja jos ei sula (kesäisin maa elliptisellä radallaan kaukana auringosta) niin siihen kertyy jääkerros joka si sula vaan heijastaa auringonvaloa avaruuteen vahvistaen jäädyttävää vaikutusta ja lopulta kertyy valtava mannerjää, joka ei helpolla sula..

        Aig väitti myös pallonpuoliskojen olevan "lämpöeristettyjä".
        Jos Hadleyn syklit estääkin ilmojen vaihtumisen pallonpuolistkoilla niin mitä se merivirtoja muka estää ? Niissä kulkee valtavat lämpövuot kuten me suomalaiset Golfista nautimme..

        Eli AiG:lla on amatöörimäistä propagandaa, jossa ei yritetäkään aktiivisesti mennä tutkien "esteiden yli" vaan pidetään ne esillä..

        "Kun kylmenee, kasvihuonekaasu CO2:ta imeytyy kylmempään veteen enemmän(liukoisuus kasvaa veden jäähtyessä), mikä vähentää CO2:ta ilmakehässä"

        Kuitenkin nykyhavainnot kertovat, että ilmasto lämpenee, JA CO2:ta imeytyy meriveteen enemmän kuin koskaan. Sen määrä merivedessä tuntuu vain lisääntyvän. Syytä mereenliukenemisilmiölle ei oikeastaan vielä tiedetä, mutta mereen liukenemisen katsotaan olevan eräs ilmastonlämpenemistä hidastanut tekijä. Meri toimii ikäänkuin puskurina ilmastonlämpenemistä vastaan, ainakin toistaiseksi.


      • tarkennus
        onko evidenssiä? kirjoitti:

        "Kun kylmenee, kasvihuonekaasu CO2:ta imeytyy kylmempään veteen enemmän(liukoisuus kasvaa veden jäähtyessä), mikä vähentää CO2:ta ilmakehässä"

        Kuitenkin nykyhavainnot kertovat, että ilmasto lämpenee, JA CO2:ta imeytyy meriveteen enemmän kuin koskaan. Sen määrä merivedessä tuntuu vain lisääntyvän. Syytä mereenliukenemisilmiölle ei oikeastaan vielä tiedetä, mutta mereen liukenemisen katsotaan olevan eräs ilmastonlämpenemistä hidastanut tekijä. Meri toimii ikäänkuin puskurina ilmastonlämpenemistä vastaan, ainakin toistaiseksi.

        "enemmän kuin koskaan" siis teollisena aikakautena. Viittaan nyt siis maksimissaan viimeisiin vuosituhansiin, en sen kauemmas.


      • Mr.K.A.T.
        onko evidenssiä? kirjoitti:

        "Kun kylmenee, kasvihuonekaasu CO2:ta imeytyy kylmempään veteen enemmän(liukoisuus kasvaa veden jäähtyessä), mikä vähentää CO2:ta ilmakehässä"

        Kuitenkin nykyhavainnot kertovat, että ilmasto lämpenee, JA CO2:ta imeytyy meriveteen enemmän kuin koskaan. Sen määrä merivedessä tuntuu vain lisääntyvän. Syytä mereenliukenemisilmiölle ei oikeastaan vielä tiedetä, mutta mereen liukenemisen katsotaan olevan eräs ilmastonlämpenemistä hidastanut tekijä. Meri toimii ikäänkuin puskurina ilmastonlämpenemistä vastaan, ainakin toistaiseksi.

        Kuvittele läpinäkyvä suljettu astia jossa on kalkkikokkare ilmassa, astian pohjalla vettä ja CO2 -pitoista ilmaa astiasssa ja liuenneena vedessä tasapainossa.

        a)Nyt CO2:sta imeytyy veteen enempi jos viilennät vettä. Ja haihtuu vedestä jos lämmität vettä.

        b)Jos sensijaan polttolasilla käristät kalkkikokkaretta, niin reaktiolla
        CaCO3->CaO CO2(g) tulee hiilidioksidia ja hiilidioksimäärä kasvaa sekä ilmassa, että vedessä, vaikka vesikin hitusen lämpiäisi. Ilman vesikerrosta CO2 kohoaisi ilmassa vielä paljon enempi.

        Viime mainittu b) vastaa ihmisen sementin tekoa ja fossiilien polttoa, jossa syydetään CO2:sta ilmakehään.

        Edellinen a) vastaa jääkautta.

        Aivan loogista eikä aitoa ristiriitaa.

        Olen itse tehnyt penskana kokeen jossa lähes pelkkää CO2:sta oli astiassa joka ylösalassuin vedessä astiassa. Yön aikana lähes kaikki oli imeytynyt veteen ja vedenpinta noussut astiassa lähes kattoon asti.
        Niin on kova hinku imeytyä veteen..
        Ja jokainen voi vettä kuumentaessaan havaita jo paljon ennen kiehumista pikku kuplia astian seinällä, lämmenneessä vedestä kaasunmäärä(O2 N2 Co2) ylikyllästyy, ei liukene enää, vaan pyrkii pois kaasuna. (Se on hapekkaampaa kuin huoneilma, koska hapella on typpeen nähden yli 2x suurempi vesiliukoisuus).


      • Vetoan Teihin
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        Kuvittele läpinäkyvä suljettu astia jossa on kalkkikokkare ilmassa, astian pohjalla vettä ja CO2 -pitoista ilmaa astiasssa ja liuenneena vedessä tasapainossa.

        a)Nyt CO2:sta imeytyy veteen enempi jos viilennät vettä. Ja haihtuu vedestä jos lämmität vettä.

        b)Jos sensijaan polttolasilla käristät kalkkikokkaretta, niin reaktiolla
        CaCO3->CaO CO2(g) tulee hiilidioksidia ja hiilidioksimäärä kasvaa sekä ilmassa, että vedessä, vaikka vesikin hitusen lämpiäisi. Ilman vesikerrosta CO2 kohoaisi ilmassa vielä paljon enempi.

        Viime mainittu b) vastaa ihmisen sementin tekoa ja fossiilien polttoa, jossa syydetään CO2:sta ilmakehään.

        Edellinen a) vastaa jääkautta.

        Aivan loogista eikä aitoa ristiriitaa.

        Olen itse tehnyt penskana kokeen jossa lähes pelkkää CO2:sta oli astiassa joka ylösalassuin vedessä astiassa. Yön aikana lähes kaikki oli imeytynyt veteen ja vedenpinta noussut astiassa lähes kattoon asti.
        Niin on kova hinku imeytyä veteen..
        Ja jokainen voi vettä kuumentaessaan havaita jo paljon ennen kiehumista pikku kuplia astian seinällä, lämmenneessä vedestä kaasunmäärä(O2 N2 Co2) ylikyllästyy, ei liukene enää, vaan pyrkii pois kaasuna. (Se on hapekkaampaa kuin huoneilma, koska hapella on typpeen nähden yli 2x suurempi vesiliukoisuus).

        Kari! Sä et vastannut mun kirjoitukseen,mutta taidan tietää syyn. Susta näkee selvästi,että tällaiset kirjoitukset osuvat omatuntoosi ja sydämessäsi tiedät Jumalan olevan maailman Luoja. Saatana on se,joka sinua vielä todellisuudessa pitää kahleissaan saaden sinut kokemaan ajatuksen Jumalasta taakkana sensijaan että näkisit Hänet Vapautena ja Rakkautena.

        Mulla on vahva tunne että tähän on tulossa muutos ja tuleva kääntymyksesi tulee järkyttämään monen ateistievolutionistin näkökantoja.

        Puolestasi rukoillaan - edelleen!


    • reaaliotus
      • Mr.K.A.T.

        Kerroin siitä jo täällä:
        http://www.student.oulu.fi/~ktikkane/oldf.html#14


        Siitä tuli paljon vähemmän pölyä, olin minä siitäkin näkevinäni siinä merenpohjakäyrässä pientä piikkiä, mutta mittaukset ei ole niin tarkat että voisi sanoa mitään varmaa, tulevat polvet osannee mitata tarkemmin.


      • reaaliotus
        Mr.K.A.T. kirjoitti:

        Kerroin siitä jo täällä:
        http://www.student.oulu.fi/~ktikkane/oldf.html#14


        Siitä tuli paljon vähemmän pölyä, olin minä siitäkin näkevinäni siinä merenpohjakäyrässä pientä piikkiä, mutta mittaukset ei ole niin tarkat että voisi sanoa mitään varmaa, tulevat polvet osannee mitata tarkemmin.

        Tarkoitin selitysyrityksellä, että ei löydy kreationistien puolelta selitysyritystäkään tuohon tutkimustulokseen, vaikka sitäkin on käytetty näissä väittelyissä.
        Ei löydy AiG:stä, ei TrueOrigins:sta,...


    • ei vakuuta

      Tuo tutkimus perustuu oletukseen siitä, että maailmankaikkeus voi olla ja on vanha. Ei siksi vakuuta: jos maailmankaikkeus on nuori, ja lennosta luotu, niin sitten tuon tutkimuksen oletukset olisivat metsässä...

    • tosiaanki

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      183
      3005
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      152
      2098
    3. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      65
      1955
    4. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      50
      1419
    5. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      81
      1338
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      182
      1284
    7. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      87
      1154
    8. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      373
      1100
    9. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      61
      1093
    10. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      22
      953
    Aihe