"Turvamies"-karatea

tony k.

Mielenkiinosta kyselen,että löytyykö karatesta
tyylisuuntaa,joka sopisi turvallisuusalan työn-
tekijälle?

Toisena kysymyksenä esitän,että löytyykö kara-
testa tyylisuuntaa,joka ei olisi vain ns."köyhän
miehen"-versio itsepuolustuksesta?

Eli kaikella kunnioituksella:moni sensei on sano-
nut,että karatea ei ole "suunniteltu" käytettä-
väksi pätevää kamppailijaa vastaan,vaan lähinnä
kadunmiestä vastaan,jolla "taistelutaitoja" ei oleteta olevan.Päinvastoin kuin esim. jujutsussa.

Mikä on totuus?

66

31917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tony.v

      Löytyy kaurapuurosta, mutta lajeina IMO jujutsu ja karate ovat samanlaisia paitsi että jujutsu on paljon monipuolisenpaa. Molemmissa lajeissa on paljon huonoja ja tehottomia tekniikoita eikä karate suoraviivaiuuden/ potkuen ja lyöntien taki sovi turvallisuustyöntekijälle. Jujutsu on siinä suhteessa parempi. Silti väitän että esim lukkopaini on kaikkein paras laji järjestysmiehille ym.

      • kamppailu-urheilua

        "Silti väitän että esim lukkopaini on kaikkein paras laji järjestysmiehille ym."

        Lukkopaini on suurimmaksi osaksi maassa tapahtuvaa kamppailu-urheilua. Kyllähän poke siitä hyvää vääntökokemusta saa ja voimaakin tulee lisää mutta eipä siinä itsepuolustus- ja voimankäyttötekniikoita harjoitella. Lukkopainin ideanahan on saada vastustaja maahan ja hallita häntä siellä. Poke ei ensisijaisesti ole menossa maihin töissä ollessaan.


      • Kari Aittomäki
        kamppailu-urheilua kirjoitti:

        "Silti väitän että esim lukkopaini on kaikkein paras laji järjestysmiehille ym."

        Lukkopaini on suurimmaksi osaksi maassa tapahtuvaa kamppailu-urheilua. Kyllähän poke siitä hyvää vääntökokemusta saa ja voimaakin tulee lisää mutta eipä siinä itsepuolustus- ja voimankäyttötekniikoita harjoitella. Lukkopainin ideanahan on saada vastustaja maahan ja hallita häntä siellä. Poke ei ensisijaisesti ole menossa maihin töissä ollessaan.

        Jokunen vuosi sitten oli Lapuankapakan tila aika kaoottinen ja luvat menoteillään.
        Minä ja Tyynismaan Esa kävimme rauhoittamaan tilannetta.

        Lääkkeenä käytettiin erilaista taktiikkaa, näkyvyyttä ja ennaltaehkäisyä.
        Sekä erilasita tappelutaktiikkaa.
        Muovasimme tilanteesta manao a mano-pelin, eli yleensä Esa repäisi häjyn erilleen, vei maihin ja kuristi. Tai lukotti, smalla hiljakseen jutellen. Minä varmistin pelialueen, pidin huolta selustasta.
        Esa kiikutti häirikön ovalle yksin ja painui takaisin saliin, minä jäin varmistamaan että tampio ymmärtää poistua.
        Eli naama vaihtui kiukkuilijan edessä.

        niinkuin kokeneet tietävät, tilannetta hoitavan portsarin vaihtaminen laukasiee usein tilanteen, Lapualla 9 kertaa kymmenestä.
        Vain muutamaa tarvitsi täräyttää.

        Tilanne oli toki erikoistilanne, syväpohjalaiset ovat mahtailevaa mutta kunniallista sorttia. Tappiot käsitettiin nimenomaan tappioina, ovimiesten kunnioitus nousi 10000000% ja paikka rauhoittui muutamassa kuukaudessa.

        Mutta nimenomaan rähjääjän taltuttamiseen lukkopainin haldaaminen on oiva työkalu.


      • wado ryuuu

        jujutsu on jees..mut karatessakin on eri tyylisuuntii..esim wado-ryu karatessa on karkeesti puolet jujutsuu myös..kaikki sitä ei vaan tiedä ei edes kaikki ns wado senseit..wado sopii hyvin turva ammattilaisellekin.. mut sitä pitää harjoitella niinkuin jujutsuakin useampi vuos ennenku toimii..melkein black pitää olla...jos haluu nopeesti kehittyä nii krav maga on jees...mut ei sitäkään opi ilman kovaa treeniä..


      • aito wado
        wado ryuuu kirjoitti:

        jujutsu on jees..mut karatessakin on eri tyylisuuntii..esim wado-ryu karatessa on karkeesti puolet jujutsuu myös..kaikki sitä ei vaan tiedä ei edes kaikki ns wado senseit..wado sopii hyvin turva ammattilaisellekin.. mut sitä pitää harjoitella niinkuin jujutsuakin useampi vuos ennenku toimii..melkein black pitää olla...jos haluu nopeesti kehittyä nii krav maga on jees...mut ei sitäkään opi ilman kovaa treeniä..

        jees wado-ryu on hyvä-sisältää paljon hallinta.lukko tekniikoita..mut ongelmana löytää sellanen wado seura missä harjoitellaan perinteistä wadoa...useimmat ovat kilpa wado seuroja eikä se ole mitään wadoa..ogatan ja simulan kuoltua..paha sanoo mis enää aitoo wadoo treenataan...


    • kenttis

      Etsiä tyylisuunta, joka panostaa erilaisiin lukkoihin. Wadoruy taitaa jopa olla karaten ja jujutsun sekoitusta, eli uskoisin lukkoja löytyvän.

      Shorinjiryu tyylissäkin noita lukkoja ja alasvientejä on jonkun verran, osa soveltunee hyvin järjestyksenvalvojille, ainakin seurassamme treenailee yksi poke.

      • kenttis

        Etsimällä tarkoitin esim. www.kamppailulajit.net sivustolla vierailua, ja eri tyylien esittelyteksteihin tutustumista.


    • nakkikioski

      Karatessa on myös itsepuolustustyylisuuntia. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä että seuralla voi olla vain toinen näistä päämääristä:
      1)Itsepuolustuskarate
      2)kilpakarate
      Näiden kahden päämäärän tekniikat ovat täysin erilaisia eikä niiden yhdistäminen toimi.
      Kilpakarateseuroissa ei opi käytännön itsepuolustusta vaan potkunyrkkeilytyyppistä kamaa, mistä esim portsari tai vartija ei hyödy juuri lainkaan. Toisaalta opit pärjäämään kehässä kokenutta ottelijaa vastaan. Itsepuolustuspuolella on paljon lukkoja ja hallintaotteita (millä saadaan rähinöivä asiakas siististi kannettua baarista pihalle hakkaamatta häntä rusinaksi). Hallintaotteet ja lukot on vaikeampi saada toimimaan kilpakehissä ja ne ovat usein myös liian rajuja tekniikoita kilpakehiin joten ne on karsittu kaikista kilpalajeista pois.
      Kirjoitit:
      "Eli kaikella kunnioituksella:moni sensei on sano-
      nut,että karatea ei ole "suunniteltu" käytettä-
      väksi pätevää kamppailijaa vastaan,vaan lähinnä
      kadunmiestä vastaan,jolla "taistelutaitoja" ei oleteta olevan.Päinvastoin kuin esim. jujutsussa. "

      Niin kuin jo aikaisemmin sanoin treenipäämääräsi voi olla vain toinen näistä 1) kilpakehä ammattilaista vastaan 2) itsepuolustus kadulla. Jujutsu(paitsi brasilialainen) on nimenomaan itsepuolustustekniikkaa lähinnä amatööriä vastaan joten tuo väitteesi ei ole totta. SUomessa on hokytorya ja eurooppalaista jujutsua ja molemmissa keskitytään nimenomaan itsepuolustukseen aivan kuten krav magassakin. Karatessa on ikävä kyllä aika seurakohtaista tuo treenaaminen. Muuten wado-ryou ei ole todellakaan mitään jujutsutyylistä vaan pikemminkin kilpakaratea. Olen treenannut wadoukkojen kanssa ja tekniikka on hyvää ja hiki lentää(hauskaa on ollut). Se on kuitenkin puhtaasti kilpakehiä varten eikä toimi pubissa tai nakkikioskin sohjossa.

      Jos todella haluat olla hyvä sekä katupuolella että kilpakehissä, neuvon sinua aloittamaan ensin vaikkapa jonkin kilpakaraten tms. missä opit hyvin potkut, tasapainon yms. kehonhallinnan ja muutaman vuoden päästä voit ottaa rinnalle jotain itsepuolustusjuttua kuten jujutsua tai krav magaa (tai karaten itsepuolustusseuran mikäli sellaisen löydät). Se ei siis ole nopein tie kun pitää osata periaatteessa kahdenlaista tekniikkaa rinnakkain.

      • budoka

        Olen samaa mieltä kanssasi poislukien toi väite ettei wado ole myös jujutsupainoitteista..wado-ryu tyylisuuntana sisältää paljon jutsu tyyppisiä harjoitteita mm. idodori,tantodori ja henkakumite tyyppisiä ja kumite kata tyyppisiä harjoitteita..nämä harjoitteet ovat suoraan shinto yoshin.ryu jutsusta. Kysymys kuuluu missä ja kenen kanssa harjoittelet wadoa? on paljon ns wado seuroja jotka keskittyvät vain kilpakarateen ja pelkästään perusopetukseen(huom potku ja lyöntipainoitteeseen opetukseen keskipitkältä etäisyydeltä) Todellinen wado tyyli sisältää paljon myös mm. lukko.heitto, ase ja atemi tyyppisiä harjoitteita


      • karateukko

        wado-ryu ns perinteisenä japanilaisena taistelulajina on kaikkea muuta kuin kilpakaratea...karkeasti ottaen wadon tekniikoista n puolet on shinto yoshinryu jujutsua esim idodorit, tantodorit. kumitekatat jne ovat juuri jujutsua...suomessa ikävä kyllä suurin osa ns wado seuroista opettaakin vain edelleenkin kilpakaratea.. todellinen wado-ryu on kaikkea muuta....edesmennut wado-ryu sensei keijo simula mm käytti wadoa opettaessaan mm virossa turvamiehille ja vankila hlö kunnalle itsepuolustusta ja voimankäyttöä...muuten kirjoituksesi on asiaa mutta perehdy tarkemmin mm wadoon ennenkuin analysoit toimivaa tyylisuuntaa....itselleni wado on puhdasta taistelua mahdollisessa itsepuolustustilanteessa..soveltaen eri tilanteisiin voin sanoa tyylin olevan toimiva n 20v harjoittelun kokemuksella..


    • maithai

      Harrastin itse vuosia karatea. Karaten potkut ja lyönnit olivat erittäin korostuneessa asemassa. Vähemmän lukkoja. Joitakin heittoja (lonkkaheitto, pyyhkäisyt). Vaikeahkoja suorittaa, jos ajatellaan muuta paikkaa kuin tatamia. Puhun nyt yhden karaten tyylisuunnan osalta tästä asiasta.

      Jotkin potkut tehtiin mielestäni väärin karatessa, varsinkin kun otin rinnakkaislajiksi thainyrkkeilyn. Huomasin äkkiä, että vedettäessä täysiä jalkapöydällä ihmistä johonkin paikkaan, jalkapöytään tekee todella kipeää ja nilkka mustuu. Ainoa järkevä osumapinta jalassa on sääriluu. Toinen juttu "etukiertopotkuista" eli "mawasheista". Karatessa nostellaan jalkaa suotta. Miksi ei potkaista suoraan kohteeseen vaan kinttua pitää ensin vilkuttaa sivulle kun treenataan perutekniikkaa (nostetaan siis mawashissa jalka sivulle ja potkaistaan sieltä). Omituinen tapa näin jälkeenpäin ajateltuna.

      Samoin jotkin lyönnit olivat päin prinkkalaa. Esimerkiksi takakäden suora oli kyllä periaatteessa hyvä ja toimiva karateottelussa, mutta thainyrkkeilyn ottelussa ei toiminut lainkaan. Miksikö? Koska thainyrkkeilyssä ottelu ei pysähtynytkään siihen yhteen iskuun, vaan kaveri antoi tulla takaisin niin kauan että varmasti tuntuu.

      Etukäden suora on karatessa hyvin samankaltainen kuin muissakin lajeissa. Tosin sivuttainen asento tekee karatessa sen ulottuvammaksi. Toisaalta sivuttainen asento takaa sen, että sääriluut uppoavat aika makeasti kylkeen, siihen etummaisena olevaan kylkeen. Sivupotkuja ei ainakaan sm-tason kaveri saanut otettua ainuttakaan kiinni kun oteltiin. 6. potkun jälkeen jäi ottelu sitten kesken valitettavasti (5 potkua kesti, kuudennella potku tuntui sellaiselta myötäävältä, ihan kuin olisi mennyt pidemmälle läpi).

      Kolmanneksi kaverit, joiden kanssa ottelin, eivät suostuneet ottamaan kyynärpäälyöntejä, polvipotkuja tai alapotkuja mukaan otteluun (jotka ovat peruskamaa thaikussa). Mielestäni ei ole kovin itsepuolustuksellista harjoitella vain rajoitettua osaa tekniikoista, niitäkin vain "kevytkontaktilla". Lisäksi karaten puolella tuntuu nykyään valitettavan voimakkaana käsitys, että karatetekniikka on jotenkin ylimaallisen hyvää verrattuna mihin lajiin tahansa. Niinpä jätin karaten harrastamisen yli vuosikymmenen aktiivitreenin jälkeen ja siirryin thainyrkkeilyyn, jossa ei tarvitse pohtia saako lyödä perille vai ei.

      Kaiken kaikkiaan karatessa on hyviäkin asioita varmasti. Huonot asiat nyt sattuivat korostumaan oteltaessa.

      Hyviä asioita voisin listata sen kummemmin erittelemättä lopuksi:
      - Tasapaino ja liikkuminen paranee
      - Koordinaatio paranee paljon
      - Liikkuvuus on melko hyvää karateottelussa
      - Ottelu molemminpuolista
      - Toistoa tulee paljon, eli oppimistakin tapahtuu pakosti.
      - Treenaajissa on puolet naisia... Näin miehen kannalta mukava juttu.

      • yodanukem

        Mawashissa on tarkoitus hämätä sivupotkua käsittääkseni ja vetääkin suoraan ? Siis treenataan korostetusti liikeratoja.

        Itse en käytä mitään sääriluuta ulottuvuuden takia vaan kadulla käytän aina kengän kärkeä johon karaten harjoittelu mulla automaationa johti.


      • taekwondoka/karateka

        Jos "maithai" tosiaan olet vuosikymmenen treenannut karatea luulisi sinun tajunneen että, treenatessa potkitaan jalkapöydällä,MUTTA TOSIPAIKASSA PÄKIÄLLÄ/SÄÄRELLÄ/POLVELLA! Turha luulla satuttavansa muita kuin itseä jalkapöydällä...

        Ja sanoit: "Karatessa nostellaan jalkaa suotta. Miksi ei potkaista suoraan kohteeseen vaan kinttua pitää ensin vilkuttaa sivulle" Ei sitä jalkaa suotta nostella! siitä saadaan voimaa käyttämällä kroppaa vipuvartena. Sulla on tainnut vaan olla kehno sensei tai olet paukapää-sempai joka ei ole ymmärtänyt koko asiaa...


      • kenttis
        taekwondoka/karateka kirjoitti:

        Jos "maithai" tosiaan olet vuosikymmenen treenannut karatea luulisi sinun tajunneen että, treenatessa potkitaan jalkapöydällä,MUTTA TOSIPAIKASSA PÄKIÄLLÄ/SÄÄRELLÄ/POLVELLA! Turha luulla satuttavansa muita kuin itseä jalkapöydällä...

        Ja sanoit: "Karatessa nostellaan jalkaa suotta. Miksi ei potkaista suoraan kohteeseen vaan kinttua pitää ensin vilkuttaa sivulle" Ei sitä jalkaa suotta nostella! siitä saadaan voimaa käyttämällä kroppaa vipuvartena. Sulla on tainnut vaan olla kehno sensei tai olet paukapää-sempai joka ei ole ymmärtänyt koko asiaa...

        Jos treeneissä aina potkii jalkapöydällä, niin tulet kyllä potkimaan tositilanteessakin, niin se vain on. Lihasmuisti on ikävä asia. Polven nosto vie potkutehosta älyttömästi voimaa, tämä tiedetään karatessakin.Noin siis mawashigerin kohdalla. Kihonissa polvennostoa harjoitetaan runsaasti, sen ansiosta joutuu käyttämään lantiota enemmän potkun tehostamiseksi.

        Kun sitten otetaan suojien kanssa täyskontaktia, niin polvennostoa ei tarvitse käyttää kovin paljoa, mutta sama lantioteho saadaan mukaan helpommin. Tarvittaessa potkua voidaan treenata täpöllä myös potkumitseihin.

        On tuolla polvennostolla myös muitakin käyttötarpeita. Karatessa on useita eri potkuja, ja niitä kaikkia käytetään samoin, eli polvi nousee. Se antaa pienen edun yllättävyydessä, kun ei varsinaisesti vastus voi tietää mikä potku on tulossa. Itse silti suosin enemmän voimapotkuja, oikealla ajoituksella ja paikan luomisella niistä saa enemmän hyötyä.


      • fatman

        Olen aina joskus kuvitellut itse olleeni "metsässä" karateharjoittelussani. Osin entisen tyylisuuntani, osin itseni takia. Kertomasi perusteella te ette ole löytäneet edes sinne metsään. (No offense)

        Lässytän vielä lisää. Suomessa valitettavasti valtaosa opetettavasta "karatesta" on aika tuubaa. Kilpakarate erikseen. Se vaan on kilpakaratea ja siihen tarkoitettu. Tarkoitan lähinnä sitä "itsepuolustukseen" markkinoitavaa tavaraa.


      • maithai
        kenttis kirjoitti:

        Jos treeneissä aina potkii jalkapöydällä, niin tulet kyllä potkimaan tositilanteessakin, niin se vain on. Lihasmuisti on ikävä asia. Polven nosto vie potkutehosta älyttömästi voimaa, tämä tiedetään karatessakin.Noin siis mawashigerin kohdalla. Kihonissa polvennostoa harjoitetaan runsaasti, sen ansiosta joutuu käyttämään lantiota enemmän potkun tehostamiseksi.

        Kun sitten otetaan suojien kanssa täyskontaktia, niin polvennostoa ei tarvitse käyttää kovin paljoa, mutta sama lantioteho saadaan mukaan helpommin. Tarvittaessa potkua voidaan treenata täpöllä myös potkumitseihin.

        On tuolla polvennostolla myös muitakin käyttötarpeita. Karatessa on useita eri potkuja, ja niitä kaikkia käytetään samoin, eli polvi nousee. Se antaa pienen edun yllättävyydessä, kun ei varsinaisesti vastus voi tietää mikä potku on tulossa. Itse silti suosin enemmän voimapotkuja, oikealla ajoituksella ja paikan luomisella niistä saa enemmän hyötyä.

        Todellakin, niin potkii kuin treenaa. Opettajina oli kyseisen tyylisuunnan pisimpään harjoitelleet senseit, siis tyylisuuntakollegion nokkamiehet. Tässä polvennostossa ja sellaisessa siis.

        Kyllähän sitä yllättävyydestä aina puhutaan, sehän on oikein hokema potkujen osalta. Mitähän yllättävyyttä siinä on, jos nostellaan polvea. Pääsääntöisesti potkun on tarkoitus mielestäni osua mahdollisimman lujaa ja mahdollisimman nopeasti sellaiseen paikkaan, että tulee pahaa jälkeä.

        Lantion käytöstä on monta mielipidettä. Yksinkertaisin on mielestäni thaikun lantion ja vartalon voiman käyttö. Jalka potkaistaan niin lujaa ja suoraan kohti kohdetta kuin lähtee, lantiota kierretään voiman tehostamiseksi. Voima lähtee eteenpäin ja vain sinne. Puolen vuoden thainyrkkeilytreenin jälkeen potkuihin tuli voimaa lisää noin 100%.

        Tämä johtui ainakin seuraavista asioista. Thaikussa:
        - Potku lähtee vauhdilla ja suoraan kohteeseen
        - Lantiota käännetään täysin eri tavalla kuin japsilajeissa
        - Voimaa lisätään oman painon tehokkaalla käytöllä
        - Kädellä vedetään vastaveto potkun lopuksi, jotta
        saadaan vahva potku palautettua

        Itse potkin noin kuukausi sitten erään korealaisen lajin sm-mitalistilta jalat tohjoksi ottelussa. Ottelu keskeytyi, sillä reisilihakset ja polvet menivät liian huonoon kuntoon pystyssä pysymistä ajatellen. En olisi voinut mitenkään kuvitella karatepotkuilla tekeväni samaa.

        Liekö sitten kyseessä erilainen harjoittelutapa ja motiivi. Thaikussahan päätarkoitus on vahingoittaa potkuilla vastustajaa ja saada aikaan vammoja, ottelussa siis. Karaten tyylisuunnista valtaosa keskittyy vain teknisesti hyvään suoritukseen, eikä potkuilla ruhjomiseen.


      • maithai
        fatman kirjoitti:

        Olen aina joskus kuvitellut itse olleeni "metsässä" karateharjoittelussani. Osin entisen tyylisuuntani, osin itseni takia. Kertomasi perusteella te ette ole löytäneet edes sinne metsään. (No offense)

        Lässytän vielä lisää. Suomessa valitettavasti valtaosa opetettavasta "karatesta" on aika tuubaa. Kilpakarate erikseen. Se vaan on kilpakaratea ja siihen tarkoitettu. Tarkoitan lähinnä sitä "itsepuolustukseen" markkinoitavaa tavaraa.

        Karateaikoina tekniikka korostui mielestäni kohtuuttomasti. Piti tehdä teknisesti niin ja näin, treeneissä aikaa käytettiin melko paljon pienten virheiden korjaamiseen tekniikoiden toiston sijaan.

        Hirveästi treenattiin karatessa ei-täysiä-perustekniikkaa. En keksi mitään syytä, miksei treeneissä voisi tehdä täydellä teholla enemmän. Jos harjoituksissa täysiä tekeminen kesti 5% ajasta, olin positiivisesti yllättynyt.

        Thaikkutreeneissä tekniikkaa tehdään satoja jokaisessa treeneissä. Esimerkiksi karaten mawan kaltaista potkua (sivupotkua) saatetaan toistaa useita satoja toistoja samoissa harjoituksissa (viime treeneissä tuli toistoa noin 800 sivupotkua, suunnilleen niillä main). Korjausta kyllä tehdään, mutta yksittäistä potkua ei jäädä loputtomasti hiomaan. Periaatteena tuntuisi olevan max 1 huomautus per treeni jostakin tekniikasta (jottei mene aivan lukkoon, kun oma tekniikka on niin surkeaa). Muuten vedetään varsinkin välineillä lujaa tai jos ei lujaa niin toistoja tehdään paljon.

        Mielestäni treenitapa, jossa treenejä kohti korjataan yksi asia kerrallaan, on hyvä. Jos korjattavaa löytyy, ei puututa muihin kuin yhteen virheeseen - toistoja tehdään paljon, jotta saadaan ongelma poistettua.


      • maithai
        yodanukem kirjoitti:

        Mawashissa on tarkoitus hämätä sivupotkua käsittääkseni ja vetääkin suoraan ? Siis treenataan korostetusti liikeratoja.

        Itse en käytä mitään sääriluuta ulottuvuuden takia vaan kadulla käytän aina kengän kärkeä johon karaten harjoittelu mulla automaationa johti.

        Kipeätä sellainen tekee. Eri asia on tietenkin, jos jalassa on nilkkaa todella hyvin tukevat kengät. Mutta kukapa täyskontaktilla ottelisi kengät jalassa.

        En osaa sen paremmin kommentoida kengät jalassa potkimista, koska en potki kengät jalassa 99,9% ajastani (pl. se "mahdollinen tilanne").

        Ja kyllä siihen mawaan tosiaan oli monenlaisia sovelluksia. Itse suoritin aikoinaan karatessa mustan vyön, joten jokunen pyörii vieläkin mielessä näistä eri tavoista mihin sitä sovellettiin.


      • sok-sok-soke
        maithai kirjoitti:

        Karateaikoina tekniikka korostui mielestäni kohtuuttomasti. Piti tehdä teknisesti niin ja näin, treeneissä aikaa käytettiin melko paljon pienten virheiden korjaamiseen tekniikoiden toiston sijaan.

        Hirveästi treenattiin karatessa ei-täysiä-perustekniikkaa. En keksi mitään syytä, miksei treeneissä voisi tehdä täydellä teholla enemmän. Jos harjoituksissa täysiä tekeminen kesti 5% ajasta, olin positiivisesti yllättynyt.

        Thaikkutreeneissä tekniikkaa tehdään satoja jokaisessa treeneissä. Esimerkiksi karaten mawan kaltaista potkua (sivupotkua) saatetaan toistaa useita satoja toistoja samoissa harjoituksissa (viime treeneissä tuli toistoa noin 800 sivupotkua, suunnilleen niillä main). Korjausta kyllä tehdään, mutta yksittäistä potkua ei jäädä loputtomasti hiomaan. Periaatteena tuntuisi olevan max 1 huomautus per treeni jostakin tekniikasta (jottei mene aivan lukkoon, kun oma tekniikka on niin surkeaa). Muuten vedetään varsinkin välineillä lujaa tai jos ei lujaa niin toistoja tehdään paljon.

        Mielestäni treenitapa, jossa treenejä kohti korjataan yksi asia kerrallaan, on hyvä. Jos korjattavaa löytyy, ei puututa muihin kuin yhteen virheeseen - toistoja tehdään paljon, jotta saadaan ongelma poistettua.

        Eli niin kuin pentuna(-80-luv.) treenattiin nyrkkeilysalilla. Homma toimii ja antaa variaatio mahdollisuuksia erilaisille vartaloille. Vai mitenkäs olisi toiminut jos Tyson:in ottelutyyliä olisi väkisin yritetty tehdä Alin vastaavaksi?


      • 444
        maithai kirjoitti:

        Karateaikoina tekniikka korostui mielestäni kohtuuttomasti. Piti tehdä teknisesti niin ja näin, treeneissä aikaa käytettiin melko paljon pienten virheiden korjaamiseen tekniikoiden toiston sijaan.

        Hirveästi treenattiin karatessa ei-täysiä-perustekniikkaa. En keksi mitään syytä, miksei treeneissä voisi tehdä täydellä teholla enemmän. Jos harjoituksissa täysiä tekeminen kesti 5% ajasta, olin positiivisesti yllättynyt.

        Thaikkutreeneissä tekniikkaa tehdään satoja jokaisessa treeneissä. Esimerkiksi karaten mawan kaltaista potkua (sivupotkua) saatetaan toistaa useita satoja toistoja samoissa harjoituksissa (viime treeneissä tuli toistoa noin 800 sivupotkua, suunnilleen niillä main). Korjausta kyllä tehdään, mutta yksittäistä potkua ei jäädä loputtomasti hiomaan. Periaatteena tuntuisi olevan max 1 huomautus per treeni jostakin tekniikasta (jottei mene aivan lukkoon, kun oma tekniikka on niin surkeaa). Muuten vedetään varsinkin välineillä lujaa tai jos ei lujaa niin toistoja tehdään paljon.

        Mielestäni treenitapa, jossa treenejä kohti korjataan yksi asia kerrallaan, on hyvä. Jos korjattavaa löytyy, ei puututa muihin kuin yhteen virheeseen - toistoja tehdään paljon, jotta saadaan ongelma poistettua.

        >Esimerkiksi karaten mawan kaltaista potkua (sivupotkua)

        Menikö kiertopotkut ja sivupotkut sekaisin?


      • Nimetön

        Nyt mennään kyllä metsään ku aletaan hiomaan potkutekniikkaa kun kyse on turvamieskaratesta. Potkutekniikat on tarkoitettu thai- tai potkunyrkkeilykehään mutta niistä ei ole mitään apua jos olet vaikkapa turvamies. Thaimiehet usein luulevat että heidän tekniikkansa kattaa kaiken. Yleensä tulee pettymys vastaan kun kokeilee kyseistä tekniikkaa huonolla alustalla.

        Koitappa laittaa maithai ihan huviksesi naylonsukat ensi treeneihin jalkaan. Huomaat että hienot potkusi ja lyöntisi eivät enää toimi yhtään. Voit myös testata että miten potkusi toimisivat vaikkapa nuhjuisen lähikapakan vessassa (tilaa noin kaksi neliömetriä). Tuo sukkatilanne vastaa käytännön talviolosuhteita suomessa. Pitoa ei ole nimeksikään ja lennät korkeintaan nolosti perseellesi jos alat ninjailemaan. Lähikapakan vessassa epäonnistuneet potkutekniikat sen sijaan kertovat sinulle sen että ei tekniikastasi ole portsarille apua (tilaa on liian vähän). Mitä siis jää jäljelle? No se kehä missä pääset hakkaamaan muiden lajien harrastajia mikäli he eivät satu olemaan brassijujutsukoita, judokoita, vaparikavereita tai muita jotka osaavat painia sillä silloin on kyyti kylmää thaimiehelle.

        On sinänsä ikävää että kokemuksesi karatesta on tuollaista kihonin junnausta. Olen samaa mieltä siinä että karatessa on paljon turhaa mutta niin on myös itsepuolustusjujutsussa ja krav magassakin. Kaikki ne ovat venyneet aivan liian monitekniikkaiseksi kun on haluttu oppia kaikki tekniikat. Karatessa voi todellakin oppia itsepuolustusta jos vaan löytää hyvän seuran jossa on fiksut vetäjät. Varoitan vielä että jos harrastaa karatea, kannattaa todellakin varoa näitä senseipalvontajuttuja. Karatessa on seuroja jotka nielevät purematta kaiken hömpän mitä jotkut höpöhöpösenseit harrastavat. Onpa kuultu sellaisistakin että vetäjä on istuttanut tunnin oppilaita paikallaan (tosi fiksua). Jos tuollaista harrastetaan omassa seurassasi, kehotan vaihtamaan toiseen seuraan tai kokonaan toiseen lajiin.


      • kuullut
        Nimetön kirjoitti:

        Nyt mennään kyllä metsään ku aletaan hiomaan potkutekniikkaa kun kyse on turvamieskaratesta. Potkutekniikat on tarkoitettu thai- tai potkunyrkkeilykehään mutta niistä ei ole mitään apua jos olet vaikkapa turvamies. Thaimiehet usein luulevat että heidän tekniikkansa kattaa kaiken. Yleensä tulee pettymys vastaan kun kokeilee kyseistä tekniikkaa huonolla alustalla.

        Koitappa laittaa maithai ihan huviksesi naylonsukat ensi treeneihin jalkaan. Huomaat että hienot potkusi ja lyöntisi eivät enää toimi yhtään. Voit myös testata että miten potkusi toimisivat vaikkapa nuhjuisen lähikapakan vessassa (tilaa noin kaksi neliömetriä). Tuo sukkatilanne vastaa käytännön talviolosuhteita suomessa. Pitoa ei ole nimeksikään ja lennät korkeintaan nolosti perseellesi jos alat ninjailemaan. Lähikapakan vessassa epäonnistuneet potkutekniikat sen sijaan kertovat sinulle sen että ei tekniikastasi ole portsarille apua (tilaa on liian vähän). Mitä siis jää jäljelle? No se kehä missä pääset hakkaamaan muiden lajien harrastajia mikäli he eivät satu olemaan brassijujutsukoita, judokoita, vaparikavereita tai muita jotka osaavat painia sillä silloin on kyyti kylmää thaimiehelle.

        On sinänsä ikävää että kokemuksesi karatesta on tuollaista kihonin junnausta. Olen samaa mieltä siinä että karatessa on paljon turhaa mutta niin on myös itsepuolustusjujutsussa ja krav magassakin. Kaikki ne ovat venyneet aivan liian monitekniikkaiseksi kun on haluttu oppia kaikki tekniikat. Karatessa voi todellakin oppia itsepuolustusta jos vaan löytää hyvän seuran jossa on fiksut vetäjät. Varoitan vielä että jos harrastaa karatea, kannattaa todellakin varoa näitä senseipalvontajuttuja. Karatessa on seuroja jotka nielevät purematta kaiken hömpän mitä jotkut höpöhöpösenseit harrastavat. Onpa kuultu sellaisistakin että vetäjä on istuttanut tunnin oppilaita paikallaan (tosi fiksua). Jos tuollaista harrastetaan omassa seurassasi, kehotan vaihtamaan toiseen seuraan tai kokonaan toiseen lajiin.

        polvipotkuista? Thain polvipotkutekniikka on parasta ip-antia mistään pystylajista. Tiedoksesi.


      • dada
        kuullut kirjoitti:

        polvipotkuista? Thain polvipotkutekniikka on parasta ip-antia mistään pystylajista. Tiedoksesi.

        Ettei järjestyksenvalvoja saa potkia asiakkaitaan? Tai ketään muukaan turvallisuusalan työntekijä. Ainakaan niin kauan kun kyse on voimankäytöstä. Hätävarjelu on erikseen luonnollisesti.
        Ja vaikka joskus johonkin tilanteeseen joutuiskin, niin potkuihin turvautuisin viimeiseksi. Tekevät yksinkertaisesti liian tuhoisaa jälkeä, varsinkin jos osaa potkia.


      • sinä
        dada kirjoitti:

        Ettei järjestyksenvalvoja saa potkia asiakkaitaan? Tai ketään muukaan turvallisuusalan työntekijä. Ainakaan niin kauan kun kyse on voimankäytöstä. Hätävarjelu on erikseen luonnollisesti.
        Ja vaikka joskus johonkin tilanteeseen joutuiskin, niin potkuihin turvautuisin viimeiseksi. Tekevät yksinkertaisesti liian tuhoisaa jälkeä, varsinkin jos osaa potkia.

        tehnyt päivääkään turva.alan töitä? Olen kohta kymmenen vuotta alalla toimineena usein joutunut tilanteeseen missä polvipotku tai vartalokoukku on ollut välttämätön asiakkaan hyökkäyksen lopettamiseksi? Tämä suomen hymistelevä sos.dem. ilmasto on alaknut purra ikävästi tähän kesksuteluun esim. jä-rjestyksenvävojan voimankäytöstäkin jopa kamppailulajipalstoilla viime vuosina. Turussa juuri perjanatina joku narkkari puukotti ravintola Foijan tarjoilijaa ilman mitään syytä.Keskellä päivää...

        Tämä on yhä yleisempää, ja yksin työskentelevä portsari lähiöpubissa ilman liivejä näkee paljon pahempaa...mitä itse ehdotat, nörttipoika? Kuljetusotetta? Kun kaksi korstoa käy päälle kun ei päästetä sisälle valomerkin jälkeen...a la oma vuoroni kaksi päivää sitten...

        Ja tiedoksesi, olin oikeudessa asianomistajana vuoden alussa jutussa jossa POTKIN KAHTA hyökkääjää useampia kertoja...he saivat ehdopllista, minä rahaa korvauksina...koko homma tallentui videonauhalle mikä nähtiin oikeudessa...


        Älä puhu asioista joista et tiedä miyään...

        Sitäpaitsi, miten erotat hätävarjelun portsarin työstä? Kun tilanteeseen mennään ja joku pistää vastaan se on hätävarjelua useimmiten. Tyhmä. Vai luulitko että ehdotin tuoppien keräämistä, lipun myyntiä tai sammuneen herättelyä potykuilla.Idiootti..


      • dada
        sinä kirjoitti:

        tehnyt päivääkään turva.alan töitä? Olen kohta kymmenen vuotta alalla toimineena usein joutunut tilanteeseen missä polvipotku tai vartalokoukku on ollut välttämätön asiakkaan hyökkäyksen lopettamiseksi? Tämä suomen hymistelevä sos.dem. ilmasto on alaknut purra ikävästi tähän kesksuteluun esim. jä-rjestyksenvävojan voimankäytöstäkin jopa kamppailulajipalstoilla viime vuosina. Turussa juuri perjanatina joku narkkari puukotti ravintola Foijan tarjoilijaa ilman mitään syytä.Keskellä päivää...

        Tämä on yhä yleisempää, ja yksin työskentelevä portsari lähiöpubissa ilman liivejä näkee paljon pahempaa...mitä itse ehdotat, nörttipoika? Kuljetusotetta? Kun kaksi korstoa käy päälle kun ei päästetä sisälle valomerkin jälkeen...a la oma vuoroni kaksi päivää sitten...

        Ja tiedoksesi, olin oikeudessa asianomistajana vuoden alussa jutussa jossa POTKIN KAHTA hyökkääjää useampia kertoja...he saivat ehdopllista, minä rahaa korvauksina...koko homma tallentui videonauhalle mikä nähtiin oikeudessa...


        Älä puhu asioista joista et tiedä miyään...

        Sitäpaitsi, miten erotat hätävarjelun portsarin työstä? Kun tilanteeseen mennään ja joku pistää vastaan se on hätävarjelua useimmiten. Tyhmä. Vai luulitko että ehdotin tuoppien keräämistä, lipun myyntiä tai sammuneen herättelyä potykuilla.Idiootti..

        Menee hiukan off-topikiksi mutta...

        Kiitos kysymästä olen tehny turvallisuusalan töitä. Olen ollut mukana kouluttamassa järjestyksenvalvojia. Niin perustutkintoa kuin kaasu- ja patukkakurssiakin.
        Toi sun kirjotukses oli sen verran sekaista, ettei siitä oikeen meinannu saada selvää, mutta koitan nyt kommentoida jotain juttuja tässä..

        Jos tosissaan tekee järkkärin hommia ja vielä vakituisesti, on ihan oma vika jossei sitä suojaliiviä hanki.

        Mitä tulee tohon sun oikeusjuttuun... Lueppas toi mun edellinen teksti uusiks. Puhuin VOIMANKÄYTÖSTÄ. Jos sun päälle tulee kaks kaveria tosissaan aikomuksena hakata sut, on aika helvetin selvää, että kyse on hätävarjelusta, joka taasen antaa lisää pelimerkkejä tekemisen suhteen.

        Kysyt, miten erotan hätävarjelun voimankäytöstä?
        Tohon vastakysymyksenä voisin heittää, että mistä ihmeen postimyynnistä oot jv-korttis saanut? Selvennetään nyt sitten... Hätävarjelu tarkottaa sitä, että voit oikeudessa selvitä siihen vetoamalla jostain tekosistasi josta sut ois muuten voitu tuomita rangaistukseen. Esimerkkinä jos joku hyökkää sun päälle puukolla ja potkit niillä sun thaikkupotkuilla siltä legot kurkkuun, todennäköisesti sua ei siitä tuomita.

        Voimankäytöstä... Jos poistat asiakasta baarista ja hän tulee puolessa välissä matkaa toisiin aatoksiin ja alkaa vääntämään vastaan, ei se anna sulle ensisijaisesti oikeutta lyödä, potkia tai kuristaa häntä. Tapauskohtaista tietenkin, mutta väitteesi siitä, että suurin osa tilanteista joissa joku laittaa vastaan on hätävarjelua, on täyttä PASKAA.

        Tuntuu kovin oudolta ajatella, että olet ollut alalla kohta 10 vuotta, jos et vieläkään osaa lakipykäliä, saatikka erota mitä siellä töissä saat tehdä ja mitä et. Kun kerran kysyit mitä ehdotan, niin sun kohdalla ehdottaisin alanvaihtoa.
        Miten se, että joku puukottaa keskellä päivää foijassa jotain, liittyy mitenkään yhtään mihinkään? Varsinkaan, jos se tapahtu keskellä päivää. Se olis voinu olla vaikka keskellä toria.

        Sun tekstistä ei saa mitään muuta käsitystä, kuin, että olet yksi niistä provojärkkäreistä, jotka ihan väkisin haluavat päästä painimaan joka ilta töissään ja tekevät sen keinolla millä hyvänsä, vaikka sitte provosoimalla itse asiakasta. Kyllä, olen nähnyt sen tapahtuvan ja monesti.

        Hyvää päivänjatkoa.


      • lässyn
        dada kirjoitti:

        Menee hiukan off-topikiksi mutta...

        Kiitos kysymästä olen tehny turvallisuusalan töitä. Olen ollut mukana kouluttamassa järjestyksenvalvojia. Niin perustutkintoa kuin kaasu- ja patukkakurssiakin.
        Toi sun kirjotukses oli sen verran sekaista, ettei siitä oikeen meinannu saada selvää, mutta koitan nyt kommentoida jotain juttuja tässä..

        Jos tosissaan tekee järkkärin hommia ja vielä vakituisesti, on ihan oma vika jossei sitä suojaliiviä hanki.

        Mitä tulee tohon sun oikeusjuttuun... Lueppas toi mun edellinen teksti uusiks. Puhuin VOIMANKÄYTÖSTÄ. Jos sun päälle tulee kaks kaveria tosissaan aikomuksena hakata sut, on aika helvetin selvää, että kyse on hätävarjelusta, joka taasen antaa lisää pelimerkkejä tekemisen suhteen.

        Kysyt, miten erotan hätävarjelun voimankäytöstä?
        Tohon vastakysymyksenä voisin heittää, että mistä ihmeen postimyynnistä oot jv-korttis saanut? Selvennetään nyt sitten... Hätävarjelu tarkottaa sitä, että voit oikeudessa selvitä siihen vetoamalla jostain tekosistasi josta sut ois muuten voitu tuomita rangaistukseen. Esimerkkinä jos joku hyökkää sun päälle puukolla ja potkit niillä sun thaikkupotkuilla siltä legot kurkkuun, todennäköisesti sua ei siitä tuomita.

        Voimankäytöstä... Jos poistat asiakasta baarista ja hän tulee puolessa välissä matkaa toisiin aatoksiin ja alkaa vääntämään vastaan, ei se anna sulle ensisijaisesti oikeutta lyödä, potkia tai kuristaa häntä. Tapauskohtaista tietenkin, mutta väitteesi siitä, että suurin osa tilanteista joissa joku laittaa vastaan on hätävarjelua, on täyttä PASKAA.

        Tuntuu kovin oudolta ajatella, että olet ollut alalla kohta 10 vuotta, jos et vieläkään osaa lakipykäliä, saatikka erota mitä siellä töissä saat tehdä ja mitä et. Kun kerran kysyit mitä ehdotan, niin sun kohdalla ehdottaisin alanvaihtoa.
        Miten se, että joku puukottaa keskellä päivää foijassa jotain, liittyy mitenkään yhtään mihinkään? Varsinkaan, jos se tapahtu keskellä päivää. Se olis voinu olla vaikka keskellä toria.

        Sun tekstistä ei saa mitään muuta käsitystä, kuin, että olet yksi niistä provojärkkäreistä, jotka ihan väkisin haluavat päästä painimaan joka ilta töissään ja tekevät sen keinolla millä hyvänsä, vaikka sitte provosoimalla itse asiakasta. Kyllä, olen nähnyt sen tapahtuvan ja monesti.

        Hyvää päivänjatkoa.

        taidat olla niitä gaeshido"liiton" opiskelijapoikavalmentajia jonka elämäntehtävä on päteä saivartelemalla sanamuotoja koskien niitä kolmea pykälää jotka osaa. Haluat saivarrella? OK. Sanot että turva-alalla työskentelevä ei saa työssään käyttää potkuja. Väärin. Kyseessä on edelleen työtehtävien suorittaminen vaikka joku käyttäisikin väkivaltaa itseä kohtaan. Sillä perusteella se arvioidaan oikeudessakin, esim. poliisin hätävarjelussa otetaan huomioon tehtävän luonne, poliisin saama koulutus ja tilanne muutenkin.

        Itse asiaa tämä kaikki ei muutam miksikään, polvipotkut ovat parasta aatelia portsarin varastossa.

        Ja jos todella luulit että jotkut täällä ehdottivat että hei, polvipotkut on hyvä tapa poistaa asiakas baarista jos se on sammunut pöytään niin ota ne ylimielinen kakara lasit pois silmiltä. Sinun on varmasti todella helppo tehdä töitä muiden alan ammattilaisten kanssa. He arvostavat juuri laisiasi ihmisiä...


      • dada
        lässyn kirjoitti:

        taidat olla niitä gaeshido"liiton" opiskelijapoikavalmentajia jonka elämäntehtävä on päteä saivartelemalla sanamuotoja koskien niitä kolmea pykälää jotka osaa. Haluat saivarrella? OK. Sanot että turva-alalla työskentelevä ei saa työssään käyttää potkuja. Väärin. Kyseessä on edelleen työtehtävien suorittaminen vaikka joku käyttäisikin väkivaltaa itseä kohtaan. Sillä perusteella se arvioidaan oikeudessakin, esim. poliisin hätävarjelussa otetaan huomioon tehtävän luonne, poliisin saama koulutus ja tilanne muutenkin.

        Itse asiaa tämä kaikki ei muutam miksikään, polvipotkut ovat parasta aatelia portsarin varastossa.

        Ja jos todella luulit että jotkut täällä ehdottivat että hei, polvipotkut on hyvä tapa poistaa asiakas baarista jos se on sammunut pöytään niin ota ne ylimielinen kakara lasit pois silmiltä. Sinun on varmasti todella helppo tehdä töitä muiden alan ammattilaisten kanssa. He arvostavat juuri laisiasi ihmisiä...

        Hei sherlock. Tiesitkö, että toi sun mainitsema taho ei ole ainoa suomessa joka kouluttaa järjestyksenvalvojia? Koita mahduttaa päähäsi että voimankäyttö ja hätävarjelu on eri asia, ihan sama vaikka kyseessä ois lamourettes-tytöt.

        Toisekseen, lue noita sun aikasempita tekstejä. Olit hyvinkin _sinä_ joka väitit, että suurin osa tilanteista jossa asiakkaasen oikesti joutuu käymään kiinni menee hätävarjelun puolelle.

        Enkä todellakaan ole luullut, että joku ehdotti tota sun viimeks mainitsemaa asiaa. Vai missä sanoin niin?

        Mutta jos sä olet päättänyt, että ne polvipotkut on duunissa se sun juttu niin keep it going! Tollasten idioottien takia järkkäreillä on paska maine. Sulle on turha kirjottaa mitään, koska lukemisen ymmärtäminen on hiukan heikkoa.


      • Kari Aittomäki
        Nimetön kirjoitti:

        Nyt mennään kyllä metsään ku aletaan hiomaan potkutekniikkaa kun kyse on turvamieskaratesta. Potkutekniikat on tarkoitettu thai- tai potkunyrkkeilykehään mutta niistä ei ole mitään apua jos olet vaikkapa turvamies. Thaimiehet usein luulevat että heidän tekniikkansa kattaa kaiken. Yleensä tulee pettymys vastaan kun kokeilee kyseistä tekniikkaa huonolla alustalla.

        Koitappa laittaa maithai ihan huviksesi naylonsukat ensi treeneihin jalkaan. Huomaat että hienot potkusi ja lyöntisi eivät enää toimi yhtään. Voit myös testata että miten potkusi toimisivat vaikkapa nuhjuisen lähikapakan vessassa (tilaa noin kaksi neliömetriä). Tuo sukkatilanne vastaa käytännön talviolosuhteita suomessa. Pitoa ei ole nimeksikään ja lennät korkeintaan nolosti perseellesi jos alat ninjailemaan. Lähikapakan vessassa epäonnistuneet potkutekniikat sen sijaan kertovat sinulle sen että ei tekniikastasi ole portsarille apua (tilaa on liian vähän). Mitä siis jää jäljelle? No se kehä missä pääset hakkaamaan muiden lajien harrastajia mikäli he eivät satu olemaan brassijujutsukoita, judokoita, vaparikavereita tai muita jotka osaavat painia sillä silloin on kyyti kylmää thaimiehelle.

        On sinänsä ikävää että kokemuksesi karatesta on tuollaista kihonin junnausta. Olen samaa mieltä siinä että karatessa on paljon turhaa mutta niin on myös itsepuolustusjujutsussa ja krav magassakin. Kaikki ne ovat venyneet aivan liian monitekniikkaiseksi kun on haluttu oppia kaikki tekniikat. Karatessa voi todellakin oppia itsepuolustusta jos vaan löytää hyvän seuran jossa on fiksut vetäjät. Varoitan vielä että jos harrastaa karatea, kannattaa todellakin varoa näitä senseipalvontajuttuja. Karatessa on seuroja jotka nielevät purematta kaiken hömpän mitä jotkut höpöhöpösenseit harrastavat. Onpa kuultu sellaisistakin että vetäjä on istuttanut tunnin oppilaita paikallaan (tosi fiksua). Jos tuollaista harrastetaan omassa seurassasi, kehotan vaihtamaan toiseen seuraan tai kokonaan toiseen lajiin.

        Olipas aikmoinen tarinatuokio.
        Alkuperäiseen aiheeseen tai tuohon riitelyyn puuttumatta haluaisin antaa hiukan perspektiiviä.

        Olin 90-luvun alussa työvuorossani Mikonkadulla hakemassa kahvia.
        Vuoro oli juuri alkanut ja olin vielä yksin.
        Ja kuten aina, sisään oli hoippunut hyvä lauma alitajuisia, epäselviä orankeja.
        Joista yksi alkoi heti paukuttaa naamaansa.
        Homma kärjistyi siihen, että uuvatti yritti heittää minua pullolla. Väistin ja potkaisin hemmopaskiaisen tainnoksiin, tiskin yli siis.

        Alkanut joukkorähinä kuivui siihen. Vein kahvit narikkaan, heitin paviaanin hankeen kellumaan ja kävelin tukijoukkojen eteen. Kenelläkään ei ollut mitään sen tähdellisempää lisättävää.

        Pointti 1. Korkea, voimakas potku on Pelottava Taidonnäyte. Pahapäisinkin tuumaa kahdesti. Eli näyttävällä tappelutaidolla on myös sosiaalinen vaikutus, jonka merkitys korostuu suljetussa yhteisössä, laivat, armeijat, vankilat.

        Pointti 2. Ajat ovat muuttuneet hyvin paljon ahtaammaksi, nykyään vasikka-tv:n ja kamerakännyköitten aikaan tuohon tyyliin toimiva portsari saisi lähtöpassit samantein.
        - tuohon aikaan nimenomaan karatella oli vielä kova katumaine, muutamakin legenda saattoi ovella taputtaa uhokukkoa jalalla poskelle - ja se tehosi.

        Pointti 3. Virkamieskunnan suhtautuminen oli erittäin paljon asiantuntevampi, valtaosa kuulustelijoista oli itse tehnyt ovihommia ja ymmärsi myllytyksien rakennetta verrattomasti paremmin kuin nykyiset viranhaltijat.
        - Sivukommentti, poliisin keräämän katumatsikokemuksen leimallinen piirre on se, että toiminta on ollut jo käynnissä jonkin aikaa poliisin ehtiessä paikalle. Olen nähnyt selvän eron niissä poliiseissa, jotka ovat keränneet vahvan portsarikokemuksen pelkän kurssituksen varassa työtään tekeviin nähden. Kyllä, aikanaan poliisi sai tehdä pokehommia ja moni tekikin. Parempi liksa.

        Nyt kyseenalaisessa tapauksessa kerroin kuulustelijalle täräyttäneeni älyn ämpäriin jalalla, ensinnäkin koska se on nopeaa ja tukahduttaakseni tappelunhalukkuuden muissa.
        Kuulustelija, kokenut katukyttä ymmärsi pointin täydellisesti. Ei syyteharkintaa.
        Eikä edes huomautusta kapakan johdolta.
        Eikä käkätystä naisasiakkailta.

        Maailma on muuttunut


      • Nimetön
        Kari Aittomäki kirjoitti:

        Olipas aikmoinen tarinatuokio.
        Alkuperäiseen aiheeseen tai tuohon riitelyyn puuttumatta haluaisin antaa hiukan perspektiiviä.

        Olin 90-luvun alussa työvuorossani Mikonkadulla hakemassa kahvia.
        Vuoro oli juuri alkanut ja olin vielä yksin.
        Ja kuten aina, sisään oli hoippunut hyvä lauma alitajuisia, epäselviä orankeja.
        Joista yksi alkoi heti paukuttaa naamaansa.
        Homma kärjistyi siihen, että uuvatti yritti heittää minua pullolla. Väistin ja potkaisin hemmopaskiaisen tainnoksiin, tiskin yli siis.

        Alkanut joukkorähinä kuivui siihen. Vein kahvit narikkaan, heitin paviaanin hankeen kellumaan ja kävelin tukijoukkojen eteen. Kenelläkään ei ollut mitään sen tähdellisempää lisättävää.

        Pointti 1. Korkea, voimakas potku on Pelottava Taidonnäyte. Pahapäisinkin tuumaa kahdesti. Eli näyttävällä tappelutaidolla on myös sosiaalinen vaikutus, jonka merkitys korostuu suljetussa yhteisössä, laivat, armeijat, vankilat.

        Pointti 2. Ajat ovat muuttuneet hyvin paljon ahtaammaksi, nykyään vasikka-tv:n ja kamerakännyköitten aikaan tuohon tyyliin toimiva portsari saisi lähtöpassit samantein.
        - tuohon aikaan nimenomaan karatella oli vielä kova katumaine, muutamakin legenda saattoi ovella taputtaa uhokukkoa jalalla poskelle - ja se tehosi.

        Pointti 3. Virkamieskunnan suhtautuminen oli erittäin paljon asiantuntevampi, valtaosa kuulustelijoista oli itse tehnyt ovihommia ja ymmärsi myllytyksien rakennetta verrattomasti paremmin kuin nykyiset viranhaltijat.
        - Sivukommentti, poliisin keräämän katumatsikokemuksen leimallinen piirre on se, että toiminta on ollut jo käynnissä jonkin aikaa poliisin ehtiessä paikalle. Olen nähnyt selvän eron niissä poliiseissa, jotka ovat keränneet vahvan portsarikokemuksen pelkän kurssituksen varassa työtään tekeviin nähden. Kyllä, aikanaan poliisi sai tehdä pokehommia ja moni tekikin. Parempi liksa.

        Nyt kyseenalaisessa tapauksessa kerroin kuulustelijalle täräyttäneeni älyn ämpäriin jalalla, ensinnäkin koska se on nopeaa ja tukahduttaakseni tappelunhalukkuuden muissa.
        Kuulustelija, kokenut katukyttä ymmärsi pointin täydellisesti. Ei syyteharkintaa.
        Eikä edes huomautusta kapakan johdolta.
        Eikä käkätystä naisasiakkailta.

        Maailma on muuttunut

        Luulempa että tuossa porukassa oli yksi riidanhaluinen kaveri ja sen juuri taltutit. Todennäköisesti muissa ei olisi muutenkaan ollut ainesta hyökätä. Pääasia että tuollaisessa apinalaumassa johtajasekopää saa selkäänsä. Onhan tuo sinänsä toimivaa mutta saahan siinä onnistunnenkin potkun jälkeem miettiä että mitä sattui. Kova potku päähän saattaa tappaa uhrisi ja siinä tapauksessa istut joka tapauksessa vuosia (oli vahinko tai ei, olit aloittanut tappelun tai et). Oma keinoni olisi hakea kainalon alta sellainen kuristus jossa oma käsi kiertyy toisen kaulan ja käden ympärlle tiukaksi paketiksi. Siitä sitten kaverilta tasapaino pois ja pihalle. Jos sätkimistä esiintyy, ei muuta kun kaasua(puristusta) ja riehumisapinalla alkaa happi loppua.

        Muutenkin kuristusotteet ovat erittäin tehokkaita hallitusti käytettynä. Ne toimivat myös lähietäisyydeltä jos vaan osaa hakeutua niihin. Lisäksi voit olla varma että uhrisi ei saa mitään vammoja joten oikeudessa voi olla vaikeaa syytellä. Kuristusotteissa pitää vaan muistaa se että liian kauan/liian kovaa tehtynä ne ovat myös hengenvaarallisia. Se tosin opetetaan kaikissa itsepuolustuslajeissa. Niiden ero potkuihin on kuitenkin se että potkussa ei voi koskaan tietää että miten käy kun taas kuristusotteessa uhrin veltostumisesta huomaa viimeistään että milloin kannattaa päästää irti.


      • Kari Aittomäki
        Nimetön kirjoitti:

        Luulempa että tuossa porukassa oli yksi riidanhaluinen kaveri ja sen juuri taltutit. Todennäköisesti muissa ei olisi muutenkaan ollut ainesta hyökätä. Pääasia että tuollaisessa apinalaumassa johtajasekopää saa selkäänsä. Onhan tuo sinänsä toimivaa mutta saahan siinä onnistunnenkin potkun jälkeem miettiä että mitä sattui. Kova potku päähän saattaa tappaa uhrisi ja siinä tapauksessa istut joka tapauksessa vuosia (oli vahinko tai ei, olit aloittanut tappelun tai et). Oma keinoni olisi hakea kainalon alta sellainen kuristus jossa oma käsi kiertyy toisen kaulan ja käden ympärlle tiukaksi paketiksi. Siitä sitten kaverilta tasapaino pois ja pihalle. Jos sätkimistä esiintyy, ei muuta kun kaasua(puristusta) ja riehumisapinalla alkaa happi loppua.

        Muutenkin kuristusotteet ovat erittäin tehokkaita hallitusti käytettynä. Ne toimivat myös lähietäisyydeltä jos vaan osaa hakeutua niihin. Lisäksi voit olla varma että uhrisi ei saa mitään vammoja joten oikeudessa voi olla vaikeaa syytellä. Kuristusotteissa pitää vaan muistaa se että liian kauan/liian kovaa tehtynä ne ovat myös hengenvaarallisia. Se tosin opetetaan kaikissa itsepuolustuslajeissa. Niiden ero potkuihin on kuitenkin se että potkussa ei voi koskaan tietää että miten käy kun taas kuristusotteessa uhrin veltostumisesta huomaa viimeistään että milloin kannattaa päästää irti.

        ..Tapahtuneesta on 15 vuotta. Olin tuolloin kolmissakymmenissäni, jo kokenut tappelija.
        Kyseinen kaveri ei ollut lauman johtaja vaan se räähkä-einari, syötti, aloituspallo. Varsinainen johtaja-apina istui siellä missä käskijät yleensä istuvat.
        Vanhana futishuligaanina toki spottasin ryhmädynamiikkansa, tilanteen eri voimakentät. Viesti meni perille, rähjäveikot vaihtoivat juottolaa.

        Kiitos myös kuristusopastuksista.
        Kuristus on tosiaan oiva ase, tilanteesta tosin riippuen. Jos hyppäät yhden mokoman reppuselkään ilman varmistajaa.. no, tulee kuolleita kulmia.
        Olin kerran paikalla kun bodari-judoka, siis sikajudoa treenaillut ovimies veti kuristuksen voimalla ja kyynärvarrella sisään.
        Poka otti ja kuoli.
        Samoin, aikanaan eräs poliisi tappoi kuristettavansa, Hesarissa eräs ylilekuri paasasi kuristuksen vaarallisuuksista ja kehotti mieluummin käyttämään luotiasetta!
        Tämä ei ole vitsi, leike on tallella.

        Mitä potkujen vaarallisuuteen tulee, potkuja kritisoivat ne jotka eivät osaa potkia.
        Nykyään on hävinnyt tajunta siitä, mitä hyvinharjoitellut karateka voi jalalla tehdä. Kuinka tarkka jalka voi olla ja miten herkäksi se tälli saadaan.
        Olisin toki voinut vetää jätkältä naaman kasaan.
        Pistin kyseisessä tilanteessa vain pikku snepin (termi joka oli aikanaan yleisessä käytössä) puupään päähän, tarkasti kerton ohimon paksuun lihasmattoon. Josta myös voi miehen puristaa tainnoksiin, jopa edestä yhdellä kädellä.
        Tehty on.
        Eli potku ei ollut kova, terävä kyllä.

        Ammattilainen ei tapa vahingossa.

        Mukavaa jatkoa.


      • katsos
        Kari Aittomäki kirjoitti:

        ..Tapahtuneesta on 15 vuotta. Olin tuolloin kolmissakymmenissäni, jo kokenut tappelija.
        Kyseinen kaveri ei ollut lauman johtaja vaan se räähkä-einari, syötti, aloituspallo. Varsinainen johtaja-apina istui siellä missä käskijät yleensä istuvat.
        Vanhana futishuligaanina toki spottasin ryhmädynamiikkansa, tilanteen eri voimakentät. Viesti meni perille, rähjäveikot vaihtoivat juottolaa.

        Kiitos myös kuristusopastuksista.
        Kuristus on tosiaan oiva ase, tilanteesta tosin riippuen. Jos hyppäät yhden mokoman reppuselkään ilman varmistajaa.. no, tulee kuolleita kulmia.
        Olin kerran paikalla kun bodari-judoka, siis sikajudoa treenaillut ovimies veti kuristuksen voimalla ja kyynärvarrella sisään.
        Poka otti ja kuoli.
        Samoin, aikanaan eräs poliisi tappoi kuristettavansa, Hesarissa eräs ylilekuri paasasi kuristuksen vaarallisuuksista ja kehotti mieluummin käyttämään luotiasetta!
        Tämä ei ole vitsi, leike on tallella.

        Mitä potkujen vaarallisuuteen tulee, potkuja kritisoivat ne jotka eivät osaa potkia.
        Nykyään on hävinnyt tajunta siitä, mitä hyvinharjoitellut karateka voi jalalla tehdä. Kuinka tarkka jalka voi olla ja miten herkäksi se tälli saadaan.
        Olisin toki voinut vetää jätkältä naaman kasaan.
        Pistin kyseisessä tilanteessa vain pikku snepin (termi joka oli aikanaan yleisessä käytössä) puupään päähän, tarkasti kerton ohimon paksuun lihasmattoon. Josta myös voi miehen puristaa tainnoksiin, jopa edestä yhdellä kädellä.
        Tehty on.
        Eli potku ei ollut kova, terävä kyllä.

        Ammattilainen ei tapa vahingossa.

        Mukavaa jatkoa.

        täällä on HIRVEESTI näitä gaeshido-vuoden portsarikokemus asiantuntijoita..meneppä joskus hälytyslaitteet ja vartiointi sivulle. Siellä jos erehtyy mainitsemaan voimakeinojen käytön niin valtava huuto alkaa.." Kyllä se on se sadan metrin juoksu, ammattilainen ei provosoi, aina OON PUHUMALLA PÄRJÄNNY!!!!!!!!!, kyllä mä annan poliisin hoitaa, ei oo tarvetta ollu koskaan mitään milloinkaan tehdä, vartija ei SAA LYÖDÄ TAI PPOTKIA"""

        Yleensä kavereita jotka eivät ole koskaan olleet OIKEASSA "voimankäyttötilanteessa", eli kukaan ei ole käynyt hullun kiilto silmissä päälle, tarkoituksena satuttaa,nöyryyttää ja voittaa sut ihan oikeasti.

        Pari juoppoa on talutettu kaupasta ulos, piste. Ja epäilen että nämä kaverit kaikki ovat miettineet mitä tekisivät jos se PAHA TILANNE tulisi. Ja todenneet että eivät tekisi mitään. Sitä on paha myöntää itselleen, joten koko pohdinta on todennäköisesti jäänyt huomaamatta heiltä itseltäänkin. Se on siellä korvien välissä.

        Kun tähän lisätään vartiointialan viime vuosien imagonkohennus ja kasvojenpesu (lisää koulutusta, lisää rahaa palveluista, yhä liian pieni palkka toki vartijoilla) on tietyt "asiakaspalvelu"aatteet päässeet valtaamaan alaa. Mainosten vartija hymyilee ja vie kättä lippaan, missään ei edes puhuta päälle räkivistä somaleista ja mitä niille tehdään.Helpointahan se on kun vetoaa lakiin eikä tosiaan tee MITÄÄN. Ei oo virkavastuuta. Oli steissi ennenkinn turvallisempi paikka...

        Luonteeltaan heikot vartijat, miksei poket jotka haluavat epätoivoisesti tuntea olevanssa ammattilaisia, hyväksyttyjäammatinharjoittajia eikä niitä jotka eivät päässeet poliisikouluun (10 vuoden kokemuksella näin yleensä kuitenkin on..), tarttuvat näihin iskulauseisiin ja käyttävät niitä peittääkseen oman heikkouden ja leimatakseeen muut, asioihin puuttuvat ja tilanteisiin menevät, streetwise vartijat hormonibodarihulluiksi, jotka ovat niitä "muunlaisia" vartijoita. Tai pokeja.

        Onhan se kiva että on näitä stevarigandheja...ihmettelen vaan mitä valtavaa stevariväkivaltaisuuden aaltoa he yrittävät torjua, enemmän näkyy niitä tikkuniskoja jptka tärisevät kaupankulmalla ja yrittävät epätoivoisella vimmalla olla huomaamatta sitä huutavaa mannea.

        On se hyvä ettei provosoida tai käytetä vaikka....POTKUJA


      • magaaja
        Kari Aittomäki kirjoitti:

        ..Tapahtuneesta on 15 vuotta. Olin tuolloin kolmissakymmenissäni, jo kokenut tappelija.
        Kyseinen kaveri ei ollut lauman johtaja vaan se räähkä-einari, syötti, aloituspallo. Varsinainen johtaja-apina istui siellä missä käskijät yleensä istuvat.
        Vanhana futishuligaanina toki spottasin ryhmädynamiikkansa, tilanteen eri voimakentät. Viesti meni perille, rähjäveikot vaihtoivat juottolaa.

        Kiitos myös kuristusopastuksista.
        Kuristus on tosiaan oiva ase, tilanteesta tosin riippuen. Jos hyppäät yhden mokoman reppuselkään ilman varmistajaa.. no, tulee kuolleita kulmia.
        Olin kerran paikalla kun bodari-judoka, siis sikajudoa treenaillut ovimies veti kuristuksen voimalla ja kyynärvarrella sisään.
        Poka otti ja kuoli.
        Samoin, aikanaan eräs poliisi tappoi kuristettavansa, Hesarissa eräs ylilekuri paasasi kuristuksen vaarallisuuksista ja kehotti mieluummin käyttämään luotiasetta!
        Tämä ei ole vitsi, leike on tallella.

        Mitä potkujen vaarallisuuteen tulee, potkuja kritisoivat ne jotka eivät osaa potkia.
        Nykyään on hävinnyt tajunta siitä, mitä hyvinharjoitellut karateka voi jalalla tehdä. Kuinka tarkka jalka voi olla ja miten herkäksi se tälli saadaan.
        Olisin toki voinut vetää jätkältä naaman kasaan.
        Pistin kyseisessä tilanteessa vain pikku snepin (termi joka oli aikanaan yleisessä käytössä) puupään päähän, tarkasti kerton ohimon paksuun lihasmattoon. Josta myös voi miehen puristaa tainnoksiin, jopa edestä yhdellä kädellä.
        Tehty on.
        Eli potku ei ollut kova, terävä kyllä.

        Ammattilainen ei tapa vahingossa.

        Mukavaa jatkoa.

        Hienoa että Kari on ilmestynyt tänne, miehellä on tietoa ja asiaa.

        Kari A miten sen kamppailudokumenttifilmin kävi?

        kiinnostaisi vaikka ostaa ja onko sinulta tulossa mitään kirjallista teosta?


      • kari a
        magaaja kirjoitti:

        Hienoa että Kari on ilmestynyt tänne, miehellä on tietoa ja asiaa.

        Kari A miten sen kamppailudokumenttifilmin kävi?

        kiinnostaisi vaikka ostaa ja onko sinulta tulossa mitään kirjallista teosta?

        Dokumentti on jäissä. Ja kaipaa kovasti päivittämistä.

        Hiljattainen hiljaiseloni (totaalinen, mukaanluettuna kapakat) johtuu nimenomaan kirjallisten tuotteitten väkistämisestä.
        Ja näitten neitien kanssa riitelystä: "!Eksä tajua sä ET VOI NEUVOA IHMISIÄ RIKOKSEEN!"
        "Etko itse tajua että tehokas toiminta on sankrioitu ja virkamiehet masinoi lisää rikollisia. Että ainut järkevä teko on poistua paikalta. mä vaan kerron miten."

        Fight Club on muuten suomennettu.


      • kari a
        katsos kirjoitti:

        täällä on HIRVEESTI näitä gaeshido-vuoden portsarikokemus asiantuntijoita..meneppä joskus hälytyslaitteet ja vartiointi sivulle. Siellä jos erehtyy mainitsemaan voimakeinojen käytön niin valtava huuto alkaa.." Kyllä se on se sadan metrin juoksu, ammattilainen ei provosoi, aina OON PUHUMALLA PÄRJÄNNY!!!!!!!!!, kyllä mä annan poliisin hoitaa, ei oo tarvetta ollu koskaan mitään milloinkaan tehdä, vartija ei SAA LYÖDÄ TAI PPOTKIA"""

        Yleensä kavereita jotka eivät ole koskaan olleet OIKEASSA "voimankäyttötilanteessa", eli kukaan ei ole käynyt hullun kiilto silmissä päälle, tarkoituksena satuttaa,nöyryyttää ja voittaa sut ihan oikeasti.

        Pari juoppoa on talutettu kaupasta ulos, piste. Ja epäilen että nämä kaverit kaikki ovat miettineet mitä tekisivät jos se PAHA TILANNE tulisi. Ja todenneet että eivät tekisi mitään. Sitä on paha myöntää itselleen, joten koko pohdinta on todennäköisesti jäänyt huomaamatta heiltä itseltäänkin. Se on siellä korvien välissä.

        Kun tähän lisätään vartiointialan viime vuosien imagonkohennus ja kasvojenpesu (lisää koulutusta, lisää rahaa palveluista, yhä liian pieni palkka toki vartijoilla) on tietyt "asiakaspalvelu"aatteet päässeet valtaamaan alaa. Mainosten vartija hymyilee ja vie kättä lippaan, missään ei edes puhuta päälle räkivistä somaleista ja mitä niille tehdään.Helpointahan se on kun vetoaa lakiin eikä tosiaan tee MITÄÄN. Ei oo virkavastuuta. Oli steissi ennenkinn turvallisempi paikka...

        Luonteeltaan heikot vartijat, miksei poket jotka haluavat epätoivoisesti tuntea olevanssa ammattilaisia, hyväksyttyjäammatinharjoittajia eikä niitä jotka eivät päässeet poliisikouluun (10 vuoden kokemuksella näin yleensä kuitenkin on..), tarttuvat näihin iskulauseisiin ja käyttävät niitä peittääkseen oman heikkouden ja leimatakseeen muut, asioihin puuttuvat ja tilanteisiin menevät, streetwise vartijat hormonibodarihulluiksi, jotka ovat niitä "muunlaisia" vartijoita. Tai pokeja.

        Onhan se kiva että on näitä stevarigandheja...ihmettelen vaan mitä valtavaa stevariväkivaltaisuuden aaltoa he yrittävät torjua, enemmän näkyy niitä tikkuniskoja jptka tärisevät kaupankulmalla ja yrittävät epätoivoisella vimmalla olla huomaamatta sitä huutavaa mannea.

        On se hyvä ettei provosoida tai käytetä vaikka....POTKUJA

        Tämä on erittäin totta.

        Järjestyksenvalvonta on näillä virkamiespainotuksilla (lisenssi/koulutus/mekaaniset välineet) saatu niin mahdottomaksi, ettei tervejärkinen voimankäyttö yksinkertaisesti ole enää mahdollista.
        Tuomio tulee tukistuksestakin, joka muuten on mainio tappelutemppu. Minäkin sain viimeisen tuomioni pahoinpitelystä, jonka tein liikkumatta itse ollenkaan.
        Niin ninjameister en sentään ole. Paitsi oikeuden mielestä.

        Tottakai jokainen työtä tekevä työn oppii. Mutta työ sen opettaa ja vanhempien esimerkki, ei puhuminen kurssilla. olen ihan vittuilumielessä käynyt ajoittain katseella seuraamassa voimankäyttökoulutuksia, jossa salien sankari neuvoo noviiseille asiakaspalvelua.
        Heh.

        Tosiasia on, että julkisten tilojen, huvitilaisuuksien ja juottoloitten asiakasturvallisuus on heikoin vuosiin. Pääsyy ei ole nuorissa vartijoissa van yleisessä ilmapiirissä. Peli käydään kokonaan öykkärin hyökkäyspäädyssä.

        Oman ongelmansa tekee, että yleinen kädentaito tappeluun heikentyy vuosi vuodelta. Kukkoilu sensijaan lisääntyy, seurauksena se että turvarieputerät yleistyvät koko ajan.
        Viimeisessä putsauksessani sain muutamassa kuukaudessa kahdeksan (1) kertaa terän vastaani.
        kuusi kertaa kyseessä oli äärimmäisen tohelo rantaruotsalainen jonka pitäisi ehdottomasti pysyä kaukana tappeluksista.
        niinkuin nyt tietysti kaikkien.

        Millähän sen väen päähän saisi taottua ettei tappelutaitoa voi ostaa.


      • kari aittomäki
        Nimetön kirjoitti:

        Nyt mennään kyllä metsään ku aletaan hiomaan potkutekniikkaa kun kyse on turvamieskaratesta. Potkutekniikat on tarkoitettu thai- tai potkunyrkkeilykehään mutta niistä ei ole mitään apua jos olet vaikkapa turvamies. Thaimiehet usein luulevat että heidän tekniikkansa kattaa kaiken. Yleensä tulee pettymys vastaan kun kokeilee kyseistä tekniikkaa huonolla alustalla.

        Koitappa laittaa maithai ihan huviksesi naylonsukat ensi treeneihin jalkaan. Huomaat että hienot potkusi ja lyöntisi eivät enää toimi yhtään. Voit myös testata että miten potkusi toimisivat vaikkapa nuhjuisen lähikapakan vessassa (tilaa noin kaksi neliömetriä). Tuo sukkatilanne vastaa käytännön talviolosuhteita suomessa. Pitoa ei ole nimeksikään ja lennät korkeintaan nolosti perseellesi jos alat ninjailemaan. Lähikapakan vessassa epäonnistuneet potkutekniikat sen sijaan kertovat sinulle sen että ei tekniikastasi ole portsarille apua (tilaa on liian vähän). Mitä siis jää jäljelle? No se kehä missä pääset hakkaamaan muiden lajien harrastajia mikäli he eivät satu olemaan brassijujutsukoita, judokoita, vaparikavereita tai muita jotka osaavat painia sillä silloin on kyyti kylmää thaimiehelle.

        On sinänsä ikävää että kokemuksesi karatesta on tuollaista kihonin junnausta. Olen samaa mieltä siinä että karatessa on paljon turhaa mutta niin on myös itsepuolustusjujutsussa ja krav magassakin. Kaikki ne ovat venyneet aivan liian monitekniikkaiseksi kun on haluttu oppia kaikki tekniikat. Karatessa voi todellakin oppia itsepuolustusta jos vaan löytää hyvän seuran jossa on fiksut vetäjät. Varoitan vielä että jos harrastaa karatea, kannattaa todellakin varoa näitä senseipalvontajuttuja. Karatessa on seuroja jotka nielevät purematta kaiken hömpän mitä jotkut höpöhöpösenseit harrastavat. Onpa kuultu sellaisistakin että vetäjä on istuttanut tunnin oppilaita paikallaan (tosi fiksua). Jos tuollaista harrastetaan omassa seurassasi, kehotan vaihtamaan toiseen seuraan tai kokonaan toiseen lajiin.

        Olet aika väärässä mutta ymmärrän ja hyväksyn ja olen samaa mieltä näkökulmasi kanssa.

        Sovittu kamppailutilanne on se, missä tekniikka on puhtaimmillaan eli hyvin funktionaalinen.
        Eli tilanne sen määrää.

        Kauhea ja väsyttävä mälli kuten alapotku sääriluulla on paikallaan thaimatsissa, viiden sekunnin katumatsissa ajantuhlausta, ehkä. Olen nähnyt mällin toimivan myös kadulla, tosin viiveellä.
        kaikella on aikansa ja paikkansa. Olet oikeassa siinä, että nämä urheilupojat ottavat todesta lajinsa markkinoinnin.
        Ei niitä vakioratkaisuja ole, kadulla pitää vaan luottaa osaamaansa ja antaa palaa.

        Selvennys: En arvota katumatseja urheilukamppailun edelle, viheliäistä rähjäämistähän se katunyrkkeily on.
        Urheilumatsit ovat vain muuttuvilta tekijöiltään nollille vedettyjä. Jolloin ominaisuudet ja peliäly ratkaisevat.
        Kadulla ratkaisee lähinnä säkä. Ja hurjuus.

        Turvapuoli on jossain välimaastossa, ammattimies osaa järjestää itselleen sen muutaman sekunnin aikaa reagoida ja antaa paukkua. Ainakin teoriassa.
        En nyt puutu tähän asiakaspalvelupaskaan jota syötetään joka tuutista.
        Muistuttaa liikaa peruskoulun ala-asteen luokkaa jossa häirikkö määrää pelisäännöt.

        Potkut toimivat kyllä. Voi todellakin.
        Sovellettuna, niin kuin kaikki.
        Myös korkeat potkut.

        katsokaapa ammattifutaajien mukilointia.
        Herkkua.


      • vesa h
        kari aittomäki kirjoitti:

        Olet aika väärässä mutta ymmärrän ja hyväksyn ja olen samaa mieltä näkökulmasi kanssa.

        Sovittu kamppailutilanne on se, missä tekniikka on puhtaimmillaan eli hyvin funktionaalinen.
        Eli tilanne sen määrää.

        Kauhea ja väsyttävä mälli kuten alapotku sääriluulla on paikallaan thaimatsissa, viiden sekunnin katumatsissa ajantuhlausta, ehkä. Olen nähnyt mällin toimivan myös kadulla, tosin viiveellä.
        kaikella on aikansa ja paikkansa. Olet oikeassa siinä, että nämä urheilupojat ottavat todesta lajinsa markkinoinnin.
        Ei niitä vakioratkaisuja ole, kadulla pitää vaan luottaa osaamaansa ja antaa palaa.

        Selvennys: En arvota katumatseja urheilukamppailun edelle, viheliäistä rähjäämistähän se katunyrkkeily on.
        Urheilumatsit ovat vain muuttuvilta tekijöiltään nollille vedettyjä. Jolloin ominaisuudet ja peliäly ratkaisevat.
        Kadulla ratkaisee lähinnä säkä. Ja hurjuus.

        Turvapuoli on jossain välimaastossa, ammattimies osaa järjestää itselleen sen muutaman sekunnin aikaa reagoida ja antaa paukkua. Ainakin teoriassa.
        En nyt puutu tähän asiakaspalvelupaskaan jota syötetään joka tuutista.
        Muistuttaa liikaa peruskoulun ala-asteen luokkaa jossa häirikkö määrää pelisäännöt.

        Potkut toimivat kyllä. Voi todellakin.
        Sovellettuna, niin kuin kaikki.
        Myös korkeat potkut.

        katsokaapa ammattifutaajien mukilointia.
        Herkkua.

        Toimii potkut jopa hankimono hyppytakakierto.Mä osaa tän ,mä osaan ton oon jätkä mahdoton...Koskas jumpat alkaa?


      • Magaaja"2
        vesa h kirjoitti:

        Toimii potkut jopa hankimono hyppytakakierto.Mä osaa tän ,mä osaan ton oon jätkä mahdoton...Koskas jumpat alkaa?

        Kävitkö Kari A Combatin ohjaajakoulutuksen Krav magassa?

        Luin jostakin, että vedit Vaasassa vähän aikaa lajia, mitä mieltä olet Magasta, minun mielestäni kyseessä on Hiton hyvä kokonaisuus, muistan kun olit Kasri joskus vuosia sitten Ari Kankaan järjestämällä potkunyrkkeilyseminaarilla Vuosaaressa ja vedit hiton hyvää ja kovaa tekniikkaa meille.


      • aasi
        katsos kirjoitti:

        täällä on HIRVEESTI näitä gaeshido-vuoden portsarikokemus asiantuntijoita..meneppä joskus hälytyslaitteet ja vartiointi sivulle. Siellä jos erehtyy mainitsemaan voimakeinojen käytön niin valtava huuto alkaa.." Kyllä se on se sadan metrin juoksu, ammattilainen ei provosoi, aina OON PUHUMALLA PÄRJÄNNY!!!!!!!!!, kyllä mä annan poliisin hoitaa, ei oo tarvetta ollu koskaan mitään milloinkaan tehdä, vartija ei SAA LYÖDÄ TAI PPOTKIA"""

        Yleensä kavereita jotka eivät ole koskaan olleet OIKEASSA "voimankäyttötilanteessa", eli kukaan ei ole käynyt hullun kiilto silmissä päälle, tarkoituksena satuttaa,nöyryyttää ja voittaa sut ihan oikeasti.

        Pari juoppoa on talutettu kaupasta ulos, piste. Ja epäilen että nämä kaverit kaikki ovat miettineet mitä tekisivät jos se PAHA TILANNE tulisi. Ja todenneet että eivät tekisi mitään. Sitä on paha myöntää itselleen, joten koko pohdinta on todennäköisesti jäänyt huomaamatta heiltä itseltäänkin. Se on siellä korvien välissä.

        Kun tähän lisätään vartiointialan viime vuosien imagonkohennus ja kasvojenpesu (lisää koulutusta, lisää rahaa palveluista, yhä liian pieni palkka toki vartijoilla) on tietyt "asiakaspalvelu"aatteet päässeet valtaamaan alaa. Mainosten vartija hymyilee ja vie kättä lippaan, missään ei edes puhuta päälle räkivistä somaleista ja mitä niille tehdään.Helpointahan se on kun vetoaa lakiin eikä tosiaan tee MITÄÄN. Ei oo virkavastuuta. Oli steissi ennenkinn turvallisempi paikka...

        Luonteeltaan heikot vartijat, miksei poket jotka haluavat epätoivoisesti tuntea olevanssa ammattilaisia, hyväksyttyjäammatinharjoittajia eikä niitä jotka eivät päässeet poliisikouluun (10 vuoden kokemuksella näin yleensä kuitenkin on..), tarttuvat näihin iskulauseisiin ja käyttävät niitä peittääkseen oman heikkouden ja leimatakseeen muut, asioihin puuttuvat ja tilanteisiin menevät, streetwise vartijat hormonibodarihulluiksi, jotka ovat niitä "muunlaisia" vartijoita. Tai pokeja.

        Onhan se kiva että on näitä stevarigandheja...ihmettelen vaan mitä valtavaa stevariväkivaltaisuuden aaltoa he yrittävät torjua, enemmän näkyy niitä tikkuniskoja jptka tärisevät kaupankulmalla ja yrittävät epätoivoisella vimmalla olla huomaamatta sitä huutavaa mannea.

        On se hyvä ettei provosoida tai käytetä vaikka....POTKUJA

        Voi jeesus mitä tekstiä.

        Taitaa olla jotain henkilökohtasta tota porukkaa vastaan, kun siitä jaksat joka välissä jauhaa. Tää 24foorumi on just hyvä paikka tollasille idiooteille, kun ei tarvi kirjotella omalla nimellään.

        Ihan vitun sama mitä sai tehdä 90-luvulla. Nyt eletään vuotta 2006.


      • kari a
        vesa h kirjoitti:

        Toimii potkut jopa hankimono hyppytakakierto.Mä osaa tän ,mä osaan ton oon jätkä mahdoton...Koskas jumpat alkaa?

        ..piti anssin kaa olla sillain eli mennä paariin.
        Tuli nuni.
        Soitan tänään salivuorojen perään.
        Eiköhän kohta mennä taas.
        Chunen batori ryu


      • hyperventiloit?
        aasi kirjoitti:

        Voi jeesus mitä tekstiä.

        Taitaa olla jotain henkilökohtasta tota porukkaa vastaan, kun siitä jaksat joka välissä jauhaa. Tää 24foorumi on just hyvä paikka tollasille idiooteille, kun ei tarvi kirjotella omalla nimellään.

        Ihan vitun sama mitä sai tehdä 90-luvulla. Nyt eletään vuotta 2006.

        Oletko itse henkilökohtaisesti tätäö tilanteita pelkäävää kiiltokuva-vartijatyyppiä, vai miksi siitä hermostut? Kirjoitatko itse omalla nimellä? Oliko kirjoituksessasi mitään pointtia? Sovitaanko että alaa enemmän nähneet, esim. kari a kommentoi ja sinä olet hiljaa? Mistä sattuu, mikä ahdistaa?


      • kari a
        Magaaja"2 kirjoitti:

        Kävitkö Kari A Combatin ohjaajakoulutuksen Krav magassa?

        Luin jostakin, että vedit Vaasassa vähän aikaa lajia, mitä mieltä olet Magasta, minun mielestäni kyseessä on Hiton hyvä kokonaisuus, muistan kun olit Kasri joskus vuosia sitten Ari Kankaan järjestämällä potkunyrkkeilyseminaarilla Vuosaaressa ja vedit hiton hyvää ja kovaa tekniikkaa meille.

        Maga on hyvä laji ja uskon todella, että kaltaisellani vanhemmalla vuohieverstillä on aikalailla oppimista/annettavaa lajille.

        Kävin juu Ari K:n huoneilla ja vetelin aikani sekä Vaasassa että Kokkolassa että Seinäjoella.
        Vaan perkele kun en osaa tätä olemistani muuksi muuttaa. Tulee mieleen se Eppujen vanha biisi.

        Yksin Pimeyden Tangoa tanssimaan jäin.
        Pitäis kai käydä joku positiivisuuskurssi.


      • väsynyt
        hyperventiloit? kirjoitti:

        Oletko itse henkilökohtaisesti tätäö tilanteita pelkäävää kiiltokuva-vartijatyyppiä, vai miksi siitä hermostut? Kirjoitatko itse omalla nimellä? Oliko kirjoituksessasi mitään pointtia? Sovitaanko että alaa enemmän nähneet, esim. kari a kommentoi ja sinä olet hiljaa? Mistä sattuu, mikä ahdistaa?

        Joo,taitaa mennä liiallisuuksiin toi kiiltokuvien
        kiillotus.Sais tulla kari a. vähän konsultoimaan
        secun johtoa.Mutta voi olla,että peli on jo mene-
        tetty...


      • aasi
        hyperventiloit? kirjoitti:

        Oletko itse henkilökohtaisesti tätäö tilanteita pelkäävää kiiltokuva-vartijatyyppiä, vai miksi siitä hermostut? Kirjoitatko itse omalla nimellä? Oliko kirjoituksessasi mitään pointtia? Sovitaanko että alaa enemmän nähneet, esim. kari a kommentoi ja sinä olet hiljaa? Mistä sattuu, mikä ahdistaa?

        En kirjota omalla nimellä. En myöskään morkkaa toisia tahoja epäilysten tai oletusten perusteella, niinkuin eräät. Jos on jotain henkilökohtaista sanottavaa jostain toisesta firmasta, on aika helvetin kumma, ettei sitä uskalleta tehdä omissa nimissä. Joten jos tässä joku pelkää niin se olet sinä.
        kari on varmasti kova jätkä, sitä ei kukaan ole kieltänytkään. Se ei silti poista sitä faktaa että nyt eletään 2000 lukua ja maailma nyt vaan on hiukan muuttunut. Sehän se pointti oli jos nyt vihdoin oppisit lukemaan.

        En pelkää voimankäyttötilanteita. Sulla on kumma tarve alkaa olettamaan asioita jos joku on eri mieltä kuin sinä. Joten sovitaanko, että sä hankit jotain pohjaa sun jutuilles ensin ja tuut kertoo sitte missä mennään.


      • firmasta?
        aasi kirjoitti:

        En kirjota omalla nimellä. En myöskään morkkaa toisia tahoja epäilysten tai oletusten perusteella, niinkuin eräät. Jos on jotain henkilökohtaista sanottavaa jostain toisesta firmasta, on aika helvetin kumma, ettei sitä uskalleta tehdä omissa nimissä. Joten jos tässä joku pelkää niin se olet sinä.
        kari on varmasti kova jätkä, sitä ei kukaan ole kieltänytkään. Se ei silti poista sitä faktaa että nyt eletään 2000 lukua ja maailma nyt vaan on hiukan muuttunut. Sehän se pointti oli jos nyt vihdoin oppisit lukemaan.

        En pelkää voimankäyttötilanteita. Sulla on kumma tarve alkaa olettamaan asioita jos joku on eri mieltä kuin sinä. Joten sovitaanko, että sä hankit jotain pohjaa sun jutuilles ensin ja tuut kertoo sitte missä mennään.

        Mitä höpötät?FIRMASTA? Olen käsittääkseni puhunut yleisesti vallalla olevasta vääristymästä koskien vartijoilta vaadittavia ominaisuuksia, ja yleistä lunteenheikkoutta sekä vartijoiden että heidän johtonsa keskuudessa, sekä yli-kukkahattutätimäisestä keskusteluilmapiiristä vartiointialalla...

        Ja gaeshidohan ei ole firma, vaan kamppailulajiseura.Ennenmuinoin näillä asioilla oli ero...


      • aasi
        firmasta? kirjoitti:

        Mitä höpötät?FIRMASTA? Olen käsittääkseni puhunut yleisesti vallalla olevasta vääristymästä koskien vartijoilta vaadittavia ominaisuuksia, ja yleistä lunteenheikkoutta sekä vartijoiden että heidän johtonsa keskuudessa, sekä yli-kukkahattutätimäisestä keskusteluilmapiiristä vartiointialalla...

        Ja gaeshidohan ei ole firma, vaan kamppailulajiseura.Ennenmuinoin näillä asioilla oli ero...

        Hyvä, että jälleen takerruit ollennaisimpaan asiaan! Olette loistava, paikka on teidän!

        Firma, seura, taho, ihan sama, joka tapauksessa sulla ei ole selkärankaa huudella muuta kuin nimimerkin takaa noita sun juttujas niille. Tosta ei saa yhtään mitää muuta kuvaan kuin, että olet saanut kenkää kyseisestä porukasta tai sitten ne on vieny sun työs. Jos sulla on laittaa jotain faktaa pöytään noitten sun epäilysten ja ainakin tähän asti perättömien syytösten lisäks niin ehkä sun teksteillä voi olla jotain painoakin.

        Sun kannattais varmaan hakea sinne vartijointiliikkeeseen töihin. Sut pestataan varmasti sinne johtoon välittömästi, ku oot niin äijä ja tiedät miten hommat hoituu.


      • juuri
        aasi kirjoitti:

        Hyvä, että jälleen takerruit ollennaisimpaan asiaan! Olette loistava, paikka on teidän!

        Firma, seura, taho, ihan sama, joka tapauksessa sulla ei ole selkärankaa huudella muuta kuin nimimerkin takaa noita sun juttujas niille. Tosta ei saa yhtään mitää muuta kuvaan kuin, että olet saanut kenkää kyseisestä porukasta tai sitten ne on vieny sun työs. Jos sulla on laittaa jotain faktaa pöytään noitten sun epäilysten ja ainakin tähän asti perättömien syytösten lisäks niin ehkä sun teksteillä voi olla jotain painoakin.

        Sun kannattais varmaan hakea sinne vartijointiliikkeeseen töihin. Sut pestataan varmasti sinne johtoon välittömästi, ku oot niin äijä ja tiedät miten hommat hoituu.

        oman tietämättömyytesi mistään turva-alaan liittyvästä.Gaeshidoporukka ei vie kenenkään töitä, he tarjoavat järkkäreitä tilaisuuksiin. Paremmalla ja huonommalla menestyksellä. Joten ei, en ole katkera siitä että en päässyt Topi Sorsakosken keikalle Gaeshidomiesten eliittipiiriin. Vartiointifirmassa olen ollut töissä kymmenen vuotta, joten tunnen myös nämä erinäiset "kouluttajatahot" aika hyvin. Omakohtaista kokemustakin on..mutta ei siitä sen enempää..

        Sinä voit palata sinne omaan roolipelimaailmaasi.


      • aasi
        juuri kirjoitti:

        oman tietämättömyytesi mistään turva-alaan liittyvästä.Gaeshidoporukka ei vie kenenkään töitä, he tarjoavat järkkäreitä tilaisuuksiin. Paremmalla ja huonommalla menestyksellä. Joten ei, en ole katkera siitä että en päässyt Topi Sorsakosken keikalle Gaeshidomiesten eliittipiiriin. Vartiointifirmassa olen ollut töissä kymmenen vuotta, joten tunnen myös nämä erinäiset "kouluttajatahot" aika hyvin. Omakohtaista kokemustakin on..mutta ei siitä sen enempää..

        Sinä voit palata sinne omaan roolipelimaailmaasi.

        Jätkä on aika sherlock, kyllä. Sä varmaan ymmärrät että jos joku festivaali esimerkiksi on järjestetty 10 vuotta nyt putkeen ja gaeshidoporukka tarjoaa järkkäreitä tilaisuuksiin, niin se kyllä on ihan mahdollista, että he vievät jonkun toisen tahon työt joka siellä festivaalilla on ollut edellisenä vuonna. Tajusitko vai oliko liian monimutkanen lause?

        Toisekseen sulla ei ole siitä mitään käsitystä, mitä tiedän turvallisuusalasta. Edelleen oletat naurettavia asioita, kun et osaa asioita ajatella yhtään pidemmälle vaan tartut ensimmäiseen pikkuseikkaan joka tekstissä. Osoittaa tosin juuri sen että tuskin sulla töissäkään on kykyä ajatella yhtään sen enempää.

        Mä en jaksa sun kanssa enään väitellä, koska sun ei edes tarvitse palata sinne roolipelimaailmaan, sä oot siellä kokoajan.


      • että!!!!
        aasi kirjoitti:

        Jätkä on aika sherlock, kyllä. Sä varmaan ymmärrät että jos joku festivaali esimerkiksi on järjestetty 10 vuotta nyt putkeen ja gaeshidoporukka tarjoaa järkkäreitä tilaisuuksiin, niin se kyllä on ihan mahdollista, että he vievät jonkun toisen tahon työt joka siellä festivaalilla on ollut edellisenä vuonna. Tajusitko vai oliko liian monimutkanen lause?

        Toisekseen sulla ei ole siitä mitään käsitystä, mitä tiedän turvallisuusalasta. Edelleen oletat naurettavia asioita, kun et osaa asioita ajatella yhtään pidemmälle vaan tartut ensimmäiseen pikkuseikkaan joka tekstissä. Osoittaa tosin juuri sen että tuskin sulla töissäkään on kykyä ajatella yhtään sen enempää.

        Mä en jaksa sun kanssa enään väitellä, koska sun ei edes tarvitse palata sinne roolipelimaailmaan, sä oot siellä kokoajan.

        mainitsin olevani vartiointiliikkeessä töissä. Näin ollen gaeshidoporukka ei vie minulta mitään. Kehotan keskittymään gaeshidoseuran leipälajin, hienon shinobijutsun perillisen eli gaeshidon harrastamiseen...se sopii tuollaiselle elämyshakuiselle ja yksinkeraiselle ihmiselle hyvin...

        paskaa kansalle....


      • aasi
        että!!!! kirjoitti:

        mainitsin olevani vartiointiliikkeessä töissä. Näin ollen gaeshidoporukka ei vie minulta mitään. Kehotan keskittymään gaeshidoseuran leipälajin, hienon shinobijutsun perillisen eli gaeshidon harrastamiseen...se sopii tuollaiselle elämyshakuiselle ja yksinkeraiselle ihmiselle hyvin...

        paskaa kansalle....

        taidan pysyy brassijutsussa.


      • ottamaan
        aasi kirjoitti:

        taidan pysyy brassijutsussa.

        sitten selvää asioista ennen kuin niistä huutelet..

        Gaeshido on Aki Äijälän luoma laji, joka perustuu hönen ruskeaan vyöhönsä judossa ja siihen että hän on lukenut paljon kamppailulajeista kavereidensa kanssa. Ja jotkut kaverit on harrastaneet hapikoda, wado-ruya jne..

        Tämä ei siis ole pahansuopa juoru, vaan herran oma ilmoitus.

        Laji tähtää selviytymiseen metsässä, aavikolla ja vaikka panssarivaunua vastaan...

        Eip, ei liioittelua.

        Tämä on gaeshidomiesten tausta ja pohja.

        Peli, erä ja ottelupallo.

        (parempi pysyäkin brassijutsussa ja jättää näiden kavereiden kurssit väliin...saisit jo keskinkertaisilla bjj-taidoilla valmentajat itkemään ja se ei ole kivaa katsottavaa koskaan..)


      • aasi
        ottamaan kirjoitti:

        sitten selvää asioista ennen kuin niistä huutelet..

        Gaeshido on Aki Äijälän luoma laji, joka perustuu hönen ruskeaan vyöhönsä judossa ja siihen että hän on lukenut paljon kamppailulajeista kavereidensa kanssa. Ja jotkut kaverit on harrastaneet hapikoda, wado-ruya jne..

        Tämä ei siis ole pahansuopa juoru, vaan herran oma ilmoitus.

        Laji tähtää selviytymiseen metsässä, aavikolla ja vaikka panssarivaunua vastaan...

        Eip, ei liioittelua.

        Tämä on gaeshidomiesten tausta ja pohja.

        Peli, erä ja ottelupallo.

        (parempi pysyäkin brassijutsussa ja jättää näiden kavereiden kurssit väliin...saisit jo keskinkertaisilla bjj-taidoilla valmentajat itkemään ja se ei ole kivaa katsottavaa koskaan..)

        Mitä helvetin väliä sillä on mitä ne vapaa-ajallaan tekee? Jos hoitavat hommansa niin mun puolesta saavat vaikka uida koiraa kilpaa. Turhaan siitä mulle pädet mitä gaeshido on.

        Ja vielä ihan vittuiluna kirjotan, että edellisessä poustissa totesit ettei noi jampat vie KENELTÄKÄÄN töitä. Sittekun perustelin, että kyllä ne joltain voi viedä töitä, niin aloit vaahtoomaan, että ei ne SULTA AINAKAAN vie töitä. Alunperin puhe ei ollu sun töistä, vaan töistä yleensäkin.

        Sä sanot olevas 10 vuotta vartiointiliikkessä töissä. Silti sulla on pokkaa lesottaa täällä, että esim. noi g-jampat ja kaikki muutkin jotka ei oo sun kanssa samoilla linjoilla on wannabe-poliiseja jotka vaan ei oo poliisikouluun päässy ikinä. Kas kummaa, eipä oo sullakaan tärpännyt. Yks parhaimpia hetkiä ois, kun osuis paikalle, kun sun kaltanen vati "ampuu yli" voimankäytön kanssa ja sais ottaa sulta kortin pois.

        Hyviä vartiointihetkiä, toivottavasti etenet urallasi pitkälle!


      • hah
        aasi kirjoitti:

        Mitä helvetin väliä sillä on mitä ne vapaa-ajallaan tekee? Jos hoitavat hommansa niin mun puolesta saavat vaikka uida koiraa kilpaa. Turhaan siitä mulle pädet mitä gaeshido on.

        Ja vielä ihan vittuiluna kirjotan, että edellisessä poustissa totesit ettei noi jampat vie KENELTÄKÄÄN töitä. Sittekun perustelin, että kyllä ne joltain voi viedä töitä, niin aloit vaahtoomaan, että ei ne SULTA AINAKAAN vie töitä. Alunperin puhe ei ollu sun töistä, vaan töistä yleensäkin.

        Sä sanot olevas 10 vuotta vartiointiliikkessä töissä. Silti sulla on pokkaa lesottaa täällä, että esim. noi g-jampat ja kaikki muutkin jotka ei oo sun kanssa samoilla linjoilla on wannabe-poliiseja jotka vaan ei oo poliisikouluun päässy ikinä. Kas kummaa, eipä oo sullakaan tärpännyt. Yks parhaimpia hetkiä ois, kun osuis paikalle, kun sun kaltanen vati "ampuu yli" voimankäytön kanssa ja sais ottaa sulta kortin pois.

        Hyviä vartiointihetkiä, toivottavasti etenet urallasi pitkälle!

        Joo, mene noitten poliisifantasioittesi kanssa terveyskeskukseen.Täti antaa pahanmakusia valkosia karkkeja joista tulee olo paremmaksi.

        Säälittävä pelle.


      • taistelihja
        maithai kirjoitti:

        Karateaikoina tekniikka korostui mielestäni kohtuuttomasti. Piti tehdä teknisesti niin ja näin, treeneissä aikaa käytettiin melko paljon pienten virheiden korjaamiseen tekniikoiden toiston sijaan.

        Hirveästi treenattiin karatessa ei-täysiä-perustekniikkaa. En keksi mitään syytä, miksei treeneissä voisi tehdä täydellä teholla enemmän. Jos harjoituksissa täysiä tekeminen kesti 5% ajasta, olin positiivisesti yllättynyt.

        Thaikkutreeneissä tekniikkaa tehdään satoja jokaisessa treeneissä. Esimerkiksi karaten mawan kaltaista potkua (sivupotkua) saatetaan toistaa useita satoja toistoja samoissa harjoituksissa (viime treeneissä tuli toistoa noin 800 sivupotkua, suunnilleen niillä main). Korjausta kyllä tehdään, mutta yksittäistä potkua ei jäädä loputtomasti hiomaan. Periaatteena tuntuisi olevan max 1 huomautus per treeni jostakin tekniikasta (jottei mene aivan lukkoon, kun oma tekniikka on niin surkeaa). Muuten vedetään varsinkin välineillä lujaa tai jos ei lujaa niin toistoja tehdään paljon.

        Mielestäni treenitapa, jossa treenejä kohti korjataan yksi asia kerrallaan, on hyvä. Jos korjattavaa löytyy, ei puututa muihin kuin yhteen virheeseen - toistoja tehdään paljon, jotta saadaan ongelma poistettua.

        hauanko harrastit karatea? veikkaan että pari vuotta?..ja missä harjoittelit? aidossa karatessa treenataan toistoja niin et peräsuoli repeää esim kyoshinkai jne.. ja kyl se tekniikan puhtauskin on tärkeätä! pyrkimys täydellisyyteen..kasvattaa myös nuppipuolta ...mut kyl se asenne nimenoman tappoasenne ratkaisee...kysymys ei niin ikään lajista vaas yksilöstä..kaikki lajit o hyvii jos treenaa täysii aktiivisesti useamman vuoden


      • Street survival
        kari a kirjoitti:

        Maga on hyvä laji ja uskon todella, että kaltaisellani vanhemmalla vuohieverstillä on aikalailla oppimista/annettavaa lajille.

        Kävin juu Ari K:n huoneilla ja vetelin aikani sekä Vaasassa että Kokkolassa että Seinäjoella.
        Vaan perkele kun en osaa tätä olemistani muuksi muuttaa. Tulee mieleen se Eppujen vanha biisi.

        Yksin Pimeyden Tangoa tanssimaan jäin.
        Pitäis kai käydä joku positiivisuuskurssi.

        Harmi, että Kari A:n magan opettaminen jäi lyhyeksi, hänellä jos kenellä olisi ollut katuviisasta opetettavaa ja mieshän on kamppailutaitojen elävä aapinen, elää ja hengittää taistelulajeille.
        Ari K:n koulussa on viisasta Krav magaa, jospa Kari A, vielä homman uudestaan aloittaisi!


    • Azyrus

      No, omasta mielestäni wado-ryu on sellainen joka sopii joka tilanteeseen.
      Jos olet ammatiltasi turvamies ja etsit jotain hyvää lajia jossa ei ole tarkoitus satuttaa ketään pysyvästi niin suosittelen aikidoa tai kyusho aiki jutsua.

    • esso

      Ikuisuuskysymyksiä, ikuisuuskysymyksiä...
      Tähän on niin monta eri mielipidettä ja näillä palstoilla on aivan liian moni ihminen jo huomannut, että jutun taso menee eri lajien vertailussa aivan v*tun lapselliseksi.

      Kysymys on aiheellinen tosin. Jos juuri karatesta apua haluat, niin sankukai-tyylin karatesta on varmasti hyötyä. Seuroja on Suomessa vajaa kymmenen kait. Tyyli on varsin vapaata, "free style combat"- voisi olla oikeansuuntainen ilmaisu.

      Loppujen lopuksi hyvän ammattitaidon ja valmiuksien ylläpito puhtaasti voimankäyttöä ajatellen ei tarvitse kuin muutaman pomminvarman tekniikan ja hyvät reflat.

      respectit kaikille kamppailu-urheilijoille.

      Tku.

    • budoka

      Nykyään lajivertailu on edennyt huippuunsa.kysymyshän on siitä että jokainen harrastaja yleensä kehuu omaa lajiansa tehokkaaksi ja ylivoimaiseksi. Totuushan on se miten paljon harjoittelet ja panostat lajiisi. Kaikista budolajeista varmasti löytyy itsepuolustukseenkin sopivia elementtejä. Riippuu itsestäsi haluatko etsiä tietoa eri tekniikoiden käyttötarkoituksesta.Pelkällä perustekniikalla tai ns muodollisella harjoittelulla ei pitkälle pötkitä. On osattava soveltaa tekniikkaa tilanteen vaatimalla tavalla. Tähän ei päästä oikotietä vaan ensin on harjoiteltava usean vuoden ajan useaan kertaan viikossa perusasioita ja sitten vasta alkaa varioiminen...esim karaten potkutekniikat ovat todella tehokkaita jos todellakin harjoittelet niitä ns peräsuoli pitkällä . Sama koskee myös varmasti muiden budolajien tekniikoita..

      • tilanne kentällä

        Jokainen kovaan tilanteeseen kentällä joutunut voi vetää realistiset johtopäätökset erilaisten asioiden toimivuudesta hankalassa kohtaamisessa kanssaihmisen kanssa. Jos on edes kerran selvinnyt potentiaalisesta tappotilanteesta ja jatkaa edelleen ns. turvallisuusalalla niin eiköhän ne kuvitelmat omasta osaamisesta, niputtamistaidosta ja selviytymiskyvystä ole aika realistisia. Jos selvisi tilanteesta ikään kuin vahingossa (onnenkantamoisella) niin treenaat kahta kovempaa, enemmän, tarkemmin, paremmin... saavuttaaksesi edes hiukan varmuutta seuraavaa mahdollista kertaa silmällä pitäen. Valitettavasti vastaan tulee aina niitä ihmisiä ja tilanteita joissa puhe ja pehmeä tekniikka eivä auta eivätkä toimi mitenkään. On oltava kykenevä tekemään kovia ja riskialttiitakin päätöksiä. Eihän kukaan ammattilainen tieten tahtoen riskeeraa elämäänsä vain siksi että hallitsemattomasti käyttäytyvä ihminen ei ymmärrä omaa eikä toisten parasta. On vain pakko joskus ottaa tilanne haltuun kovaa.

        Laji ei ole se ratkaiseva tekijä vaan se kuka sitä ja muuta osaamistaan kulloinkin käyttää.


    • ko-ryu

      vanha karate eli ko-ryu karatehan on nimenomaan suunniteltu ns siviilihyökkääjiä vastaan joilla ei taisteluosaamista ole...eli hyökkääjä voi toimia kaikin mahdollisin keinoin..tosin tekniikat ovat melko kovia sellasinaan käytettäväks nyky yhteiskunnassa..tyyliin..lyönti kurkkuun.. tai niskaheitto tai atemit..mut pystyyhän niitäkin soveltaa pehmeemmiksi...jalamo ainaki opettaa tätä tyyliä suomessa ja joitakin muitakin henkilöitä on eri puolella suomee

    • sukkahousut

      sukkahousu jumppa on tehokasta..kunto nousee ja koordinaatiokyky kasvaa..ja kaiken lisäks näyttää hyvältä kun äijänköriläs vetää tiukat sukkikset jalkaan..tästä on mm etu kenttätilanteessa vastustajan harhauttaminen ulkonäön perusteella!..no vakavasti puheenollen kaikki lajit on hyviä jos olet treenannut niitä kovaa 10-20v...toki jotkut lajit antavat nopeammin valmiuksia kuin toiset.. mutta turha puhua hyvästä itsepuolustusvalmiudesta jos vaikka olet treenannu Krav magaa vuoden (yhtään lajia väheksymättä) Loppujen lopuks asenne kuitenkin ratkaisee yhdistettynä hyvään itsepuolustusvalmiuteen...itseasiassa ennakointi, puhuminen ja oma superegon hillintä ovat parhaimpia aseita..mutta lopuksi haluun sanoa kaikile kamppailutaitojen harrastajille..oikotietä ei onneen ole oli sit kysymyksesä mikä tahansa laji..

    • juuuuhand

      Ei löydy! Jos et sitten halua naurattaa rosvoa hengiltä vetäisemällä sen edesssä jonkun sikodatsin ja huutamalla kia!! Itf taekwondosta löytyy joka on maailman tehokkain kamppailulaji.

      • Osaatte tavata hyvin

        ja loput on sitä brändin luomista :)


      • budo äijä

        taekwondo on puhdas urheilulaji...korkeat potkut eivät toimi tositilanteessa...shiko-dachi on muuten hyvä paini asento jos pitää liikkua sivuttain hyppien...ja hyvä asento saada haran toimimaan...mm sumo painijat käyttävät samaa asentoa.. totta on että alkeiskurssilla shikodachista lyödään ja huudetaan kiaita naama punaisena...se on hyvä harjoite saada paino alas ja ylävartalo rennoksi.ja hyvä keino saada selville oppilaan luonne...on nimittäin aluksi raskas asento seistä


    • sensei ****

      wado ry on hyvä karaten tyylisuunta.itse olen harrastanut sitä jo kohta 20 vuotta ja olen jo saanut sensein arvonimen.jos vaan jaksaa käydä treeneissä niin wado ry on hyvä järjestysmiehille ja muille järjestystä pitäville.wadossahan yritetään tehdä mahdollisimman nopeasti väistö/puolustus ja vastahyökkäys(joskus ne tehdään jopa yhtä aikaa) ja sen jälkeen rauhoitettava kaveri ei enää laita vastaan joten hänet voidaan poistaa paikalta helposti.

    • 3 dan

      Sanohan yksikin sensei, joka noin on sanonut, et viitsisi jauhaa pa#kaa.

    • rahz

      Okinawan karatessa ei edes suostuta ottelemaan itseään heikomman vastustajan kanssa. Ottelut otetaan vakavasti jossa toisen osa puolen odotetaan loukkaantuvan vakavasti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1285
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      355
      650
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe