Tompasta mallia?

synnytykseen

68

26323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rva

      Eikö semmoinen ole jo ihmissyöntiä?
      Sairasta touhua,uskoisinko edes?

      • Tyttö

        Hyi helvetti!


      • Riitta

        ...älkää nyt kaikkea uskoko!


      • on hullu
        Tyttö kirjoitti:

        Hyi helvetti!

        Kuka on niin hullu että syö istukan!!?
        Kyllä päästä tarttee heittää aika paljon.


      • Tom Cruise- fani

    • on menny sekasin :D

      Aika oksettavaa kyllä...meinaakohan Tomppa paistaa istukan vai vetasta sen ihan raakana huiviin :D

      Noooo...tossa iltasanomien jutussahan se jo vihjaili ettei välttämättä ole sitä kuitenkaan syömässä...

      • Riitta

        ...kun hän sen kietaisee naamariinsa...heh..
        :)


      • Urpo

        Tästä osoitteesta löytyy lisää Tompan arvomaailmasta;

        http://www.uskontojenuhrientuki.fi/sciento.html

        Scientologia ja Dianetiikka
        L. Ron Hubbard
        Dianetiikka
        Skientologiakirkko (Church of Scientology)
        Oikeusjutut
        Skientologia Suomessa
        Esko Esimerkin ura skientologina
        Kriitikoiden vaimentaminen ja sota Internetissä
        Loppulause
        Linkkejä
        Lähteet
        Haluatko parantaa itseluottamustasi? Oppia kommunikoimaan ihmisten kanssa ja saamaan ajatuksesi perille? Vapautua epävarmuudesta, väsymyksestä ja huonomuistisuudesta, tehostaa kykyäsi opiskella ja saavuttaa onnellisuus elämässäsi, kaikki tämä ja paljon muuta vain muutamalla sadalla markalla? No totta kai, kun vielä heti alkuun tarjotaan ilmainen persoonallisuustesti , joka suoritetaan Dianetiikka-keskuksessa.

        Kuitenkin monet suomalaisetkin ovat ajautuneet satojen tuhansien markkojen velkakierteeseen lähdettyään amerikkalaisen Skientologia -järjestön kursseille, jonka Saksan kristillisdemokraattisen puolueen nuoriso-organisaation CDU:n julkilausuma vuonna 1992 määritteli tylysti: "todennäköisesti maailman vaarallisin uskonlahko. Lahko ajaa ihmiset tieten tahtoen sekä taloudelliseen että henkiseen tuhoon riippuvaisuutta hyväksikäyttäen." Saksan perheministeri Claudia Nolte lausui yhtä kovia sanoja: "Scientologia on yksi meidän yhteiskuntamme aggressiivisimmista yhteisöistä. Sillä on hyvin kyseenalainen käsitys demokratiasta sekä ihmisiä halveksiva yhteiskuntakäsitys...Scientologia ei ole mikään uskonto, vaan häikäilemätön liikeyritys" (Helsingin Sanomat 11.1.97).

        L. Ron Hubbard
        Skientologian luojasta Lafayette Ronald Hubbardista (1911-1986) on esitetty vastakkaisia näkemyksiä. Kannattajien mukaan hän oli mm. huomattava kirjailija, filosofi, tutkimusmatkailija, sotasankari, insinööri, matemaatikko, elokuvakäsikirjoittaja Hollywoodissa, syvänmerensukeltaja, miljoonien ystävä ja ihmismielen tutkija, joka "kokosi ihmiskunnan 55 000 vuoden aikana keräämän viisauden yhteen ja löysi sen, mitä ihmiskunta oli aina etsinyt". Kärkevimmät kriitikot taas ovat pitäneet miestä patologisena valehtelijana, joka sekoili saatananpalvontarituaalien parissa ja ajoi ensimmäiset vaimonsa hulluuden partaalle.

        Niin tai näin, 1940-luvulla Hubbard kirjoitteli tieteiskertomuksia Astounding Science Fiction -lehteen. Ajan myötä kertomusten painopiste siirtyi perinteisestä scifistä teorioihin ihmismielestä. Näiden tekstien sisältämät ajatukset julkaistiin edelleen kehiteltyinä vuonna 1950 teoksessa Dianetics, The Modern Science of Mental Health. (City-lehti 9/97).

        Dianetiikka
        Dianetiikka [kreik. "dia" (kautta) ja "nous" (sielu)] on sekä teoria mielen rakenteesta että terapiamenetelmä. Hubbardin mukaan ihmisellä on järkevä analyyttinen mieli, joka säätelee hänen käyttäytymistään normaalitilanteissa. Mutta ollessaan väsynyt tai tajuttomana, kokiessaan kipua tai vaikeita tilanteita hän joutuukin reaktiivisen mielen valtaan. Se saa ihmiset käyttäytymään omaa etuaan vastaan ja kadottamaan todellisen päämääränsä. Reaktiivinen mieli koostuu engrammeista. Engrammit ovat solutasolla nauhoitettuja mielikuvia kokemuksista, jotka sisältävät kipua, tiedottomuutta ja todellista tai kuviteltua uhkaa elossapysymiselle. Ne ovat kaikkien mielenhäiriöiden ja psykosomaattisten sairauksien lähde aiheuttaen aberraatioita , kuten neuroosit, huonomuistisuus, likinäköisyys ym.

        Engrammi muodostuu esimerkiksi seuraavalla tavalla: Nainen joka ei olisi halunnut tulla raskaaksi pelkää niin kuitenkin käyneen ja menee lääkäriin. Lääkäri tutkii häntä ja aiheuttaa samalla sikiön alulle "tajuttomuuden", jolloin solurykelmä tulee vastaanottavaiseksi kaikille kokemuksille. Tuleva äiti sanoo lääkärille: "Luulen että olen raskaana. Pelkään että olen." Sikiön alku kuulee sanat soluillaan ja luo engrammin: "Pelkään että olen."Sitten lapsi syntyy aikanaan ja kasvaa aikuiseksi mieheksi. Hän menee terapiaan, jossa todetaan, että hän pelkää olla olemassa (Dianetics s.279-280).

        Dianetiikan terapeuttinen päämäärä on löytää reaktiiviseen mieleen kätketyt engrammit ja poistaa ne. Engrammien kadotessa yksilön kyvykkyys ja onnellisuus lisääntyvät maksimiinsa, hänen vastustuskykynsä fyysisiin sairauksiin kasvaa ja hänen älykkyysosamääränsä nousee huikeasti. Hänen muistinsa kehittyy täydelliseksi ja hän löytää ongelmiin aina oikeat vastaukset. Hubbard kutsuu yli-ihmistään termillä clear (puhdas, kirkas, selvä).

        Dianetiikan hoitomuotoa kutsutaan auditoinniksi. Siinä auditoija esittää kysymyksiä, joihin asiakas eli preclear etsii vastauksia reaktiivisesta mielestään. Istunnon kulku on siten auditoijan vallassa. Auditoija voi käyttää apuna E-mittaria , yksinkertaista valheenpaljastuskonetta ja ihon sähkövastuksen mittaria, jonka neulan liikkeistä hän tekee omat johtopäätöksensä toisen antamasta vastauksesta. Yksi auditointi-istunto kestää noin tunnin.

        Skientologiakirkko (Church of Scientology)
        Hubbardin liiketoimet psykoterapeuttisen dianetiikan parissa menivät mönkään, ja joulukuussa 1953 hän perusti Skientologiakirkon. Skientologian oppien mukaan ihmisen tosiminä on kuolematon thetan, ikiaikainen ja kyvyiltään rajoittamaton avaruusolento. Mutta 75 miljoonaa vuotta sitten ilkeämielinen thetaani Xenu houkutteli muut thetaanit ansaan ja muilutti ne vankilaplaneetta Teegeeachille, joka on siis nykyinen maapallomme. Samalla thetaaneihin istutettiin valheellisia muistikuvia (implants), jotka saivat ne unohtamaan jumalaisen alkuperänsä. Varmuuden vuoksi Xenu vielä tunki vankiraukat tulivuoriin, joissa valhemuistojen vaikutusta tehostettiin lämpöydinpommien räjähdyksillä.

        Vaikka Xenu myöhemmin kukistettiin ja vangittiin sähköloukkuun, thetaaneille jäi riesaksi muiden engrammien lisäksi loisivia body thetaneita (BT), joilla niin ikään on omat engramminsa. Kun jokaisessa ihmisessä on thetaanin lisäksi geneettinen olio (GE), joka kantaa itsessään haitallisia engrammeja koko evoluution ajalta simpukkainkarnaatioista lähtien, hänet on auditoitava tämän elämän engrammien lisäksi myös lukemattomien aikaisempien elämien engrammeista. Joten auditoijille riittää töitä...

        Dianetiikan päämääränä ollut clear-taso oli siis vasta alkua. Sen yläpuolella ovat kahdeksan OT-tasoa (Operating Thetan levels). Korkea-arvoinen OT pystyisi muistamaan kaikki edelliset elämänsä ja koko maailmankaikkeuden historian, lukemaan toisten ihmisten ajatuksia, siirtämään esineitä ajatuksen voimalla ja matkustamaan ruumiinsa ulkopuolella. Koska thetan on pohjimmiltaan hyvä ja ikuinen, auditointitekniikan avulla luotaisiin lopulta "sivilisaatio ilman mielisairauksia, rikollisia tai sotia" (A History of Man s.106).

        Oikeusjutut alkavat...
        Dianetiikkaan ja skientologiaan liittyvät lääketieteelliset ja rahoitukselliset epäselvyydet aiheuttivat alusta alkaen viranomaisten tutkimuksia, joiden seurauksena Church of Scientology menetti verovapautensa jo kolme vuotta perustamisensa jälkeen vuonna 1958. Seuraavana vuonna Hubbard lähti vapaaehtoiseen maanpakoon. Vuonna 1965 Australian hallitus kielsi kirkon toiminnan joksikin aikaa. 70-luvun lopulla FBI alkoi tutkia väitteitä, joiden mukaan skientologit olisivat jatkuvasti varastaneet lahkoa kritisoivia asiakirjoja. Prosessi johti tuomioihin, joissa operoivat thetaanit saivat sakkoja ja kovimmillaan viiden vuoden vankilatuomioita mm. murtovarkauksista ja vääristä valoista (Like Uutiset 6/96).

        ja jatkuvat:
        "22. marraskuuta 1996 Lyonin oikeus tuomitsi 14 skientologia petoksista. Entinen Lyonin skientologien johtaja Jean-Jacques Mazier tuomittiin 18 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, lisäksi 18 kuukautta ehdollista vankeutta. Hän sai 500 000 frangin sakot. Hänet todettiin syylliseksi tappoon Patrice Vicin väitetyssä itsemurhassa." (alt.religion.scientology).

        Skientologiystäviensä lainoja 2,5 miljoonan markan edestä taannut espoolaisnainen pääsi velkajärjestelyyn joulukuussa 1999. Hovioikeus piti uskottavana naisen selitystä, ettei hänellä skientologien johtohahmoihin kuuluvan miehen vaimona ollut voimia eikä mahdollisuuksia kieltäytyä takauksista. Nainen kertoi, että skientologit olivat aina vieneet hänet pankkiin, jossa takauspaperit olivat olleet hänen allekirjoitustaan vaille valmiina. Joku skientologiystävistä jäi siksi aikaa naisen kotiin lapsenvahdiksi. Naisen aviomies oli painostanut häntä käymään skientologien kursseja ja hänelle oli vakuuteltu, että takaukset ovat pelkkä muodollisuus (Helsingin Sanomat 23.12. 1999).

        Skientologia Suomessa: persoonallisuustestejä ja peiteyrityksiä
        Suomeen skientologia ujui vuonna 1980 Tukholman kautta. Suomen Scientologia-yhdistys rekisteröitiin 1983. Yhdistys tarjosi persoonallisuustestiään ilmaiseksi yksityishenkilöille ja maksua vastaan yrityksille. Nimestään (Oxford Capasity Analysis, OCA) huolimatta testillä ei ole mitään tekemistä Oxfordin kanssa. Tekijänoikeuksiltaan kiistanalaisen testin luotettavuutta on kritisoitu ankarasti: "Huippupisteet saa kovapintainen rikollinen, jonka käsi ei vapise.- - testin laatimista on ohjannut kyyninen tarkoitushakuisuus". Parhaat pisteet kysymykseen nro129 saa myöntämällä olevansa taivuteltavissa raha-asioissa (HS 5.4. 1992).

        Skientologit perustivat lukuisia konsulttiyrityksiä, jotka markkinoivat persoonallisuustestejä ja kursseja yrityksille ja kunnille aggressiivisin keinoin. Useimmissa tapauksissa kytkennät skientologiaan pyrittiin salaamaan. Skientologiyritykset pitivät myös jatkuvasti auki työpaikkoja, joiden hakijoille yritettiin myydä testin jälkeen skientologien kursseja (HS Kuukausiliite 24/91).

        Ison-Britannian skientologiakirkon johdossa työskennellyt John Atack kertoo kirjasaan A Piece of Blue Sky, että skientologian ylimmälle johdolle (David Miscavige ja Sea Org) alamainen The Association for Better Living and Education (ABLE) kontrolloi kaikkia skientologien yhteiskunnallisia etujärjestöjä. Näitä ovat esimerkiksi Ihmisoikeuskomissio, joka taistelee skientologiaa arvostelevia psykiatreja ja psyykenlääkkeiden käyttöä vastaan, sekä Narconon, joka vieroittaa huume- ja alkoholiongelmaisia skientologian menetelmin.

        Narcononia on kritisoitu keräysvarojen hupenemisesta kuluihin. Skientologien mukaan nämä organisaatiot toimivat erillään skientologiasta, ja niiden tavoitteena on vilpittömästi auttaa ihmiskuntaa pois huumeiden ja psykiatrian kauhistuksesta. Heidän mielestään psykologien, lääketehtaiden, Yhdysvaltain valtion, veronviranomaisten ja Interpolin muodostamat salaliitot levittävät jatkuvasti valheita skientologiasta (HS Kuukausiliite 24/1991, HS 19.6. 1995, City-lehti 9/97)).

        Espoon käräjäoikeus vapautti 1994 vastuusta naisen, joka oli taannut 150 000 markan lainan skientologien manipuloinnin jälkeen. Oikeuden mukaan naiseen kohdistui ennen takausta painostusta, joka oli huolellisesti suunniteltu ja jatkui huomattavan pitkän ajan. Hänelle luvattiin muun muassa suuria ansioita ja yliluonnollisia kykyjä (HS 12.5. 1994).

        Esko Esimerkin ura skientologina
        Mitä lehtileikkeessä mainittu "manipulointi" sitten pitää sisällään? Asian havainnollistamiseksi luon fiktiivisen kertomuksen, joka perustuu kuuden entisen suomalaisen skientologin haastatteluissa antamiin tapauskertomuksiin ja Scientologian uhrien (UUT:n epävirallinen alajaosto) kartoitukseen (mukana 18 henkeä).

        Esko Esimerkki on valtion virkamies, jonka kaksi innokasta skientologia pysäyttää Helsingin keskustassa 80-luvun loppupuolella ja kutsuu ilmaiseen persoonallisuustestiin. Esko lähtee mukaan silkasta uteliaisuudesta kokeilemaan jotakin uutta. Testauksen tuloksena hänelle suositellaan kommunikaatiokurssia, jotta hän oppisi "saamaan ajatuksensa paremmin perille". Hinta on vain muutama sata markkaa, ja Esko ajattelee hyötyvänsä kurssista työelämässä.

        Kurssilla opiskellaan intensiivisesti Hubbardin tekstejä ja tehdään harjoituksia, esim. tuijotetaan toista rävähtämättä silmiin pitkän aikaa. Yksi välikohtaus tuntuu Eskosta oudolta. Hän erehtyy julkisesti arvostelemaan jotakin kohtaa Hubbardin teksteissä. Vetäjä keskeyttää opiskelun ja hakee ylemmän päällikön paikalle. Tämä tulee Eskon eteen jyristen aggressiivisesti "mitäs täällä oikein on tekeillä!" Eskolle tulee selväksi, ettei opiskelun siinä vaiheessa kuulu analysoida tai tulkita opiskelumateriaalia.

        Kommunikaatiokurssin jälkeen Eskoon otetaan usein yhteyttä, soitellaan työpaikalle ja kotiin. Hän osallistuu muillekin muutaman satasen pikkukurssille. Pitemmälle ei kuitenkaan ole mahdollista edetä, ellei osallistu puhdistusohjelmaan. Sen aikana on saunottava joka päivä muutama tunti ja syötävä suuret määrät vitamiinipillereitä jogurtin kanssa. Esko aloittaa ohjelman henkilökohtaisen ohjaajan johdolla. Hänelle luvataan "parempi olo, kasvanut kyvykkyys opiskelussa ja myrkkyjen poistuminen ruumiista". Kahden viikon saunomisen jälkeen Esko saa sydänoireita ja käy lääkärissä, joka kehottaa lopettamaan saunomisen. Skientologiohjaaja ei kuitenkaan anna siihen lupaa. Vasta kuukauden jatkuneen saunomisen jälkeen tämä toteaa Eskon "puhtaaksi". Esko ei väitä vastaan.

        Sitten käydään tositoimiin. Esko ostaa "Freedom-paketin" 20 000 markalla (n. 3550 €), ja sen jälkeen häntä houkutellaan ostamaan auditointipaketti 60 000 markalla (n. 10 000 €). Skientologitoverien mukaan hinta on mitätön verrattuna siihen, että auditoija voi ansaita "puoli miljoonaa (markkaa) vuodessa". He soittelevat Eskolle yötä päivää, käyvät työpaikalla ja tulevat kotiin myöhään illalla. Vierailu päättyy vasta aamuyöllä, kun skientologitoverit toteavat, että Eskon on nyt tehtävä päätös jatkamisesta ja velan ottamisesta. Aamulla toverit vievät Eskon pankkiin, jossa laina on jo valmiiksi puhuttu.

        Kun Esko jonkun ajan päästä alkaa puhua vaimolleen uuden lainan, 100 000 markkaa (n. 16750 €), otosta "Clear"-tilaan tähtäävää auditointia varten, tämä ei enää ymmärrä miestään. Eskoa vaivaa päänsärky, jonka skientologitoverit kertovat johtuvan siitä, että hänen lähipiirissään on supressiivinen henkilö (SP). Esko hoksaa pian, että kyseinen henkilö on hänen vaimonsa. Avioeroprosessi alkaa.

        Kursseja riittää, ja pelkkä E-mittarikin maksoi 17 000 markkaa. Esko ottaa lisää lainaa entisten lainojen maksuun. Skientologin on oltava lojaali tovereilleen, joiden lainoja hän takaa yli 400 000 markan edestä. Auditointiprosessi edistyy Eskon paljastaessa kaikki asiat itsestään, myös joskus tehdyt pikkurikkeet. Pari vuotta alkamisesta Esko saavuttaa "Clear"-tason, mutta ei saakaan luvattua täydellistä muistia "Body Thetaneiden" vuoksi. Vaimo ottaa eron. Ruotsalainen korkeimman tason Operoiva Thetan kertoo galaktisista matkoistaan, mutta ei kykene maksamaan omia velkojaan, jotka nyt joutuvat Eskon maksettavaksi. Eskon masentuu ja sairastelee hautoen itsemurhaa. Avuksi tarjotaan uusia kursseja ja puhdistusohjelmaa.

        Eskon mitta tulee täyteen ja hän päättää erota oltuaan 5 vuotta skientologina. Sääntöjen mukaan ei saa erota ilman erityistä auditointia ja Etiikkaupseerin puhuttelua, mutta Eskon päätä ei enää käännetä. Hän alkaa vaatia rahoja takaisin, kuten oli alussa luvattu, jos ei olisi tyytyväinen. Esko alkaa saada öisiä soittoja, suostutteluja ja uhkauksia. Pettyneenä hän tekee rikosilmoituksen ja aloittaa oikeudenkäynnin saadakseen edes osan rahoistaan takaisin. Velat, korot ja takaukset tekevät yhteensä 926 915 markkaa (9 kulunsa laskeneen keskimääräinen velka, n. 155260 €).

        Kriitikoiden vaimentaminen ja sota internetissä
        70-luvulta lähtien joukko Skientologiakirkon entisiä jäseniä on vuodattanut julkisuuteen kirkon liikesalaisuutena suojattuja dokumentteja kuten OT-kurssit I-VIII, joiden saaminen vaatisi kirkon jäseneltä vuosien harjoittelun ja maksaisi satoja tuhansia markkoja. Kirkko puolestaan on yrittänyt estää tekstien leviämisen mm. nostamalla tekijänoikeussyytteitä. Vastustajien mukaan tarkoituksena ei ole niinkään voittaa oikeusjuttuja kuin uuvuttaa kriitikot yhä uusin syyttein ja erilaisin terroritoimin, kuten järjestelmällinen mustamaalaus Hubbardin ohjeiden mukaan. Osapuolet ovat käyneet sotaa myös Internetissä uutisryhmässä alt.religion.scientology.

        Loppulause
        Edellä kerrottu ei tarkoita, että kaikki skientologiassa olisi huonoa. Jos joku tuntee hyötyneensä skientologiasta, hänellä on täysi oikeus tuntea niin ja kertoa siitä muille. Tuntuu kuitenkin oudolta, että johonkin uskontoon perehtyminen vaatii uskomattoman kalliiden kurssien käymistä, ja kurssien sisältö on lisäksi suojattu liikesalaisuutena! Selitykset, joiden mukaan OT-materiaaliin tutustuminen ilman kursseja aiheuttaisi keuhkokuumetta tai jopa kuoleman, eivät oikein vakuuta. Vaikka Skientologiakirkosta liikkuisi vääriäkin huhuja, voin vain todeta kuten viisas kettu Aisopoksen sadussa: jäljet pelottavat...

        Linkkejä:
        The Inner Secrets of Scientology (http://www.xenu.net) Laaja, kohtuullista piruiluakin esittävä englanninkielinen sivusto
        Narconon exposed (http://www.cs.cmu.edu/~dst/Narconon/) Laaja, hyvin toimitetettu kriittinen sivusto Narconon-huumevierotusjärjestöstä ja sen yhteydestä skientologiaan, englannin kielinen
        Skientologien kotisivu/Homepage of Scientology (http://www.scientology.org) Näin he itse esittäytyvät, englanninkielinen
        Lähteet
        UUT:ltä saadun aineiston lisäksi pöydälläni on pyörinyt melkoinen kasa lehtileikkeitä, Internet-aineistoa, skientologien omia esitteitä ja myös Skientologiakirkon levittämiä dokumentteja, joissa todistellaan vastustajien kuten Dennis Erlich ja Larry Wollersheim olevan läpimätiä roistoja, joiden ainoa tarkoitus on lietsoa vihaa skientologeja kohtaan "viharyhmien" (Hate Groups) avulla, joita siis ovat kulttien vastaiset järjestöt. City-lehdessä 9/97 (kust.Janton Oy) on järjestön sisälle soluttautuneen toimittajan kirjoittama artikkeli Skientologian salaisuudet, jossa käsitellään mm. järjestön organisaatiota. Lisäksi luin seuraavia kirjoja:

        Heino, Harri:
        Mihin Suomi uskoo WSOY 1984
        Hubbard, L. Ron:
        Dianetics The Modern Science of Mental Health New Era Publ. 1987
        Scientology: A History of Man New Era Publications 1988


      • Aika iso ikäero noilla


      • ei toi nyt
        jake-81 kirjoitti:

        Aika iso ikäero noilla

        kovin iso ole...

        voisi olla isompikin ,naisethan rupsahtaa tossa 20 jälkeen.


    • Somebody^^

      Sairasta touhua. Eikös se ollut niin, että Katie ei saa päästää ääntäkään synnytksen aikana, eikä saa puhua vastasyntyneelle peräti viikkoon synnytyksen jälkeen? Omituisia nuo skientologi-lahkon vaatimukset...

      • luulisin

        et se tarkoittaa ettei nyt kannata turhia puhella esim. lekurien ja hoitajien kun on synnytys, koska ne saattaa jotenkin vaikuttaa vauvan ja jopa Katienkin mieleen, luulisin.

        olen meinaan lukenut Dianetiikka- kirjaa, jossa tuostakin asiasta on mainittu.

        Ja se on ihan viisasta asiaa koko kirja.
        Aika monta kertaa vaan kuullut monilla olevan ihan virheelliset tiedot koko asiasta.


    • Mona-Henrika

      >> kuittasi Cruise: "No, ehkä en nyt sittenkään".

      • tude

        Joo leikkiä laski. Eihän ihmiset istukoita syö, eläimet kyllä. Esim. meidän kissa söi istukkansa, kun oli synnyttänyt pennut. Mul teki pahaa kattoa, mut kissa ei masentunu! Heh!


      • tukehtnunut
        tude kirjoitti:

        Joo leikkiä laski. Eihän ihmiset istukoita syö, eläimet kyllä. Esim. meidän kissa söi istukkansa, kun oli synnyttänyt pennut. Mul teki pahaa kattoa, mut kissa ei masentunu! Heh!

        luulen että Tomppa aikoo aivan oikeasti syödä sen istukan.


      • Lehmätkin
        tukehtnunut kirjoitti:

        luulen että Tomppa aikoo aivan oikeasti syödä sen istukan.

        Istukkansa... aika ällöttävää kurlaamista. (yök)


    • Gordon

      Tompastahan povattiin oman sukupolvensa Robert de Niroa mutta aika hyvin on mies suosiotaan itseltään nakertanut. Sen jälkeen kun pää sekos nuoresta römpsästä on ollu pelkkää alamäkeä! Saa nähdä floppaako MI3...

      • janica

        Nainenhan masentuu synnytyksestä eikä mies ...en ole ainakaan kuullu. Tais olla vaan joku vitsi...kehtaavatki mollata hyvää näyttelijää.


    • huippukokki asialle

      Kai tuostakin syötävää tulisi jos hyvin maustaisi, ehkä sitkeänpuoleista; kermaa, sipulia, currya ja sahramia - YÖK!!!!
      Kyllä minustakin olisi ihmissyöntiä, yök vielä kertaalleen.

    • mikki

      mennä mies sekaisin pikkuhiljaa.

    • Mummi

    • blondi-72hki

      helvetti! Sairasta!

    • tulee siitä

      Tompalle...pitää kyllä odotella lapsen syntymää kovassa nälässä :D
      Jos se sen tekee todella niin voi sanoa että äijä on pahasti seonnut...mutta hullujahan riittää :)

      Olihan se joku näyttelijäkin (Nimeä en nyt muista) Syöttänyt omalle miehelleen hänen rasvaimusta kerätyt rasvat...jos mies todella rakastaa on hän valmis syömään ne oli akan kommentti!! Huh huh...en söisi edes rakkaudesta!!

      • Naudanpaisti

        Naudanpaistin näköinen on. Mistäs sitä tietää vaikka hyvää.


    • XTale

      Eikös se masennus saata tulla naiselle, eikä miehelle!

      Kyllä on pöljää väkee tuol halivuudis

      • BSH

        Ei tämä nyt millään jaksa säväyttää, kun meille jo vuonna -91 bilsan tunnilla ope kertoi jenkeissä olevasta muoti-ilmiöstä "Syödään istukka".
        Kuulemma hyvin terveellistä.


    • Heh

      kaikkea sitä kuuleekin, sairasta porukkaa..toivottavasti eivät seuraavaksi päätä lounastaa vauvaa..

    • Nimetön

      hyhyhyh

      enpä nyt ihan heti menis syömään mitään istukoita haha

    • teettää...

      Taitaa olla Tomppa tosiaan vähän kukkuu! Tuskin nyt rakkaus yksistään tuollaista teettää, on tainnut skientologian opit mennä vähän liiankin hyvin päähän..

    • tukehtunut

      nyt meni aamiaismurot väärään kurkkuun. Tomppa on melkonen rohkelikko.

      TSEMPPIÄ TOMPPA!

    • Katien

      pitäis se istukka syödä, jos se kerran ehkäisee synnytyksen jälkeistä masennusta???
      miks ihmeessä Tom sen syö, eikös se masennus tule sille joka on synnyttänyt, eli siis naiselle.

    • tukethunut

      ette varmaan osaisi erottaa lampaankäristystä istukasta, jos teille molempia tarjottaisiin marinaadein ja maustein. Ulkomuoto ja mielikuvat vaikuttavat huomattavasti ruuan makuun.

    • Millis

      Ehkä synnyttäjän kannattasi syödä itse se istukka, jos meinaisi ehkäistä sitä synnytyksen jälkeistä masennusta. Ei se Tompan sitä auta syödä. Sisältänee runsaasti ravintoaineita, mutta ehkä olisi kyllä olemassa muitakin miellyttäviä konsteja kuten kääntyä vaikka apteekin vitamiinihyllyjen puoleen.

      • Huhenthal

        No joko uskotte, että maailma on pahan vallassa! Kaikkea se ihmisillä teettääkin! Toinen esimerkki on tää Lordin viisumenestys! Maailma on syöksykierteessä.

        Ainoastaan Jeesuksessa Kristuksessa on tulevaisuus ja toivo!!!

        Minä.


      • tukhethnut

        Ja tuhlata kallisarvoiset dollarinsa mokomiin lumelääkkeisiin?

        juu niin tompallahan riittää dollareita, whatever, edistääpähän sitten lääketieteen kehitystä finansioimalla ostaen lumelääkkeitä, ja lääketehtailijat kehittäisivät ehkä sitten oikeita lääkkeitä, kuten rokotteita HIV:iin tai elefantti tautiin, mokomien potenssiruiskujen ja kaljupälvi voiteiden sijaan.


    • hyssykät

      Pelkääkö Tomppa itse sairastuvansa synnytyksen jälkeiseen masennukseen? Vai syöttääkö hän ne "jälkeiset" Katielle estääkseen hänen sairastumisen? Eläinten hommaa, sanon minä.

    • Jenni.

      Se saa syödä munkin istukan jos haluu! I Love u Tom!

      • tukehtunut

        niin lähetätkö minulle syötäväksi istukkasi?

        Pikkukakkosen posti
        000joku1
        tampere kymmenen


      • Sepe

        Kuinka munkilla voi olla istukka?


      • tukehtunut
        Sepe kirjoitti:

        Kuinka munkilla voi olla istukka?

        naismunkeista? hmm munkkeja kuolaa... joo niin naismunkit ovat uusin villitys. Ihmettelen ihan kuinka se ei ole sattunut sinun silmääsi.


      • kajahah

        tomppa saa syödä mun paskaa!


    • Gracie

      ..Tomppa ole nyt tässä vain vitsaillut, eikä huumorintajuton toimittaja ole tajunnut vitsiä. >:/

    • Nimeton

      Tavallinen tallaaja tietää vain puoli totuutta julkkiksesta. Median on pakko kehittää juoruja ja juttuja että heille tulisi myyntiä, siksipä joitakin julkkiksen sanomisia kaivellaan, käännetään ja väännetään niin että saadaan jotain aikaiseksi...

      Saattaa kyllä tosiaan olla että Tomppa tekisikin tuon mutta ihan vaan vinkkinä ettei kaikki ole totta mitä lehdissä lukee.(:

      Lisää juoruja :D

      Itse olen lukenut myös, että skientologian mukaan ei synnyttävä äiti saa ilmaista "tuskia" ääneen, ainoastaan ilmein on sallittu. Siksipä Tomppa oli ostanut vaimokkeelleen mp3 soittimen :D

    • iskä hartolast

      KUULKAAPAS ISTUKASTA ELI JÄLKEISESTÄ TULEE MAKOISA JÄLKEIS KEITTO VALMISTETAAN KUIN LIHA KEITTO ON NAMIA.JA ÄIDILTÄ VOI LYPSÄÄ MYÖS JUUSTOMAITOA JOSTA TEKEE JÄLKKÄRIKS PANNUKAKKUA .NAM .NYT VAAN ISKÄT ODOTELEMAAN KOSKA VAIMO POIKII ET PÄÄSEE HERKUTTELEMAAN.NÄIN MEILLÄ HARTOLASSA HERKUTELLAAN NAISEN ISTUKOILLA JA JÄLKEISILLÄ JUUSTOMAIDOLLA.T.PASI

    • Ite en!

      ...kuuluu asiaan. Meikäläisittäin tosin aika vierasta moinen. Taitaa Tompalla vähän iso hihna luistaa...

    • mitä ihminen vaan tykkää

      Kai sitä nyt ihminen saa saatana syödä mitä tykkää, nii, ei siihen kenenkä tartte puuttua. Kyllä mäkin vetäisin istukoita vaikka päivät pitkät, jos näkisin aivan hirveää nälkää. Olisittepa itse vetänee kiinalaisessa raflassa meduusoja ja raakoja (etikassa) kieputeltuja kaskelotin lonkeroita, niin tekin varmaan vetäisitte mielummin niitä istukoita tai jotain muuta joutomaajätettä.

      Mun oli pakko vetää kaikkia mahdollisia, silmistä ja sisäelimistä lähtien kun jouduin asustaan kiinalaisessa hotellissa töitten vuoksi muutaman viikon, mutta ei ne hötöt kaikesta karmeasta ulkomuodostaan huolimatta niin hirveän pahoja olleet lukuunottamatta sitä jauhotoukkasalaattia (sainoivatko he Chinsuiksi) tai joksikin vastaaviksi niitä.

      • minä

        Olisit käynyt MC DONALDSISSA! Niitä ravintoloita on Kiinassakin....


      • erfrefw
        minä kirjoitti:

        Olisit käynyt MC DONALDSISSA! Niitä ravintoloita on Kiinassakin....

        On niitä sielläkin. Mukaan voi tulla koiran istukka.


    • The Real JAMO

      ...se scientologian pehmittämä mieli nyt suunnittelee. Kuvittelee varmaan saavansa vähintään haavoittumattomuuden ja verrattomat sukupuoliset kyvyt tuon tekemällä. Ai niin, mutta Tomppahan vain "vitsaili".

    • huumorintajua?

      Se oli vitsi! Harmi, että suomalaisella lehdistöllä ei ole huumorintajua tai sitten eivät ymmärrä englantia tai eivät osaa erottaa faktaa fiktiosta! Miksi yleensäkin iltapäivälehdet käyttävät jotain tyhmää Star -lehteä lähteenään, joka on täyttä puppua! Ilmeisesti lähdejutusta puuttunut osia...

      • se on aikoja

        sitten sanonut et se oli vain heitto,

        mut lehdet nyt kirjottaa huuhaata puuta heinää jotta saavat vaan kohua aikaan.


    • Luigi

      Jos noin tapahtuisi niin Iltasanomissa on erikoisliite värikuvineen!

    • and over

      siis mikä jätkä tää cruise on?
      v***U MITEN sairas

    • Lerppala

      Kaveri on siis täysin seonnut, suljetulle osastolle vai onko hulluus nyt jotenkin in?

      Tai sitten oleminen jonain teini idolina on käynyt hermoillem kottokaa se on tom iiiihq

    • annabelle

      joissakin alkuasukaskulttuureissa syötetään äidille istukka koska siinä on valtavasti ravintoa..mutta että täällä valkoihoisten keskuudessa ,,,hyyyiii..varokoot vain ettei nielaise vauvaa mukana!!

    • annabelle

      Monet eläimet syövät istukkansa.Se siistii jälkensä metsässä.Myös nuolee kalvot sikiön päältä.Voi Tomppa olet eläin.

      • kyllä hulluksi menee

        paistavatkohan vauvan jouluna kinkuksi. Järjetöntä touhua. Nyt äiti-rukka ei saa viikkoon inähtää vauvalleen. Ja vauva kuullut jo kuukausia äitinsä ääneen kohtuun...surullista niin surullista, kun järki katoaa.


    • tosimies

      Kova jätkä. Lisäksi Tomppa käyttää napanuoraa hammaslankana ja pistelee sen jälkiruuaksi.

    • New age

      uskonto teettää. Niin paljon heitetään hyvää tavaraa roskiin nykyään...

    • Jukka

      Mitä vittua? Bon appetit vaan siten... Voi luoja!!!!

    • Lilie

      Nyt olen tainnut kuulla kaiken...

    • on sairasta

      Se psykopaatti Hubbard on keksiny noita sääntöjä saadakseen ihmiset sekaisin. En tiedä tosin kuuluuko istukan mutustaminen skientologian oppeihin mutta ei olis ihme. Yllättäen sen, että synnytyksessä ei saa päästää ääniä, on keksinyt mies. Sille ois pitäny työntää meloni perseeseen ja toinen suuhun.

      • perinne USAssa

        ei ollenkaan HUBBARDin idea!

        taidat olla suivaantunut psykiatri,kun Tom kehtasi arvostella mömmöjen vaarallisuutta.


    • placenta
    • Sulevi

      kastikkehen kera?Nam.

    • Kuuntelen Tomppaa
    • oishyvä

      juoni mission impossible neloseen! kuvataan tomppaa lautasen ääressä. hyvällä onnella siintä tulee kolme tuntinen leffa

    • Yammy

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe