7,5v koiran kuvauttaminen

uusi omistaja

Eli olen ottanut 7,5 vuotiaan saksanpaimenkoiran.
Jota ei ole kuvattu! On paperillinen.
Nyt tahtoisin kuvauttaa koko koiran ihan vaan tietääkseni onko se millaisessa kunnossa!

Onko mitään järkeä kuvauttaa enää tämän ikäistä koiraa? Itselläni kun ei ole tietoa siitä. Tahtoisin kuvauttaa lonkat, kyynärät ja koko selän. Sisäältääkö koko selän kuvaus myös niskan? Vai pitääkö sekin kertoa erikseen? Onko niin et polvia ei kuvata, vaan ne tunnustellaan?

Heti vapun jälkeen olisi tarkoitus varata aika koko koiran kuvauttamiseen ja olisi näin ensimmäisen ja vieläpä vanhan koiran uutena omistajana mukava hieman saada tietoa näistä asioista ennen eläinlääkärille soittoa!

12

2596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oman

      mielipiteeni. Jos haluat voit koiran kuvauttaa, ja antaahan se kasvattajalle aina lisä tietoa koiristaan. Ei siis paha juttu lainkaan että kuvautat, samoin on kiva itsekkin tietää millaisessa kunnossa koira on. Juu eli kun haluat "koko ruumis" kuvauksen se pitää mainita erikseen sitten elk:lle. Keskustelu hinnoista ja ruumiin osien kuvauksesta elk:n kanssa=) Polvia ei kuvata, yleensä elk tunnustelee ne samalla kun koira on nukutettu.

      • melinda

        Mitähän tietoa sä haet?? Jos lonkat paskana, tarvii vain miettiä mitä koiran kanssa tekee?? Ei hyppyjä, ei rajuja liikunnan vaihtoja. Tasainen liikunta. Jos kyynärät sökönä, hyvin usein leikkaushoito. Pysyy elämää, mutta se liikunta. Hankalampi kuin lonkat. Polvet, siinä vasta se. Ne rajoittavat koiran elämää pahemmin kuin lonkat ja kyynärät yhteensä. 4-v koira kun 9-vuotias. Selkäongelmat, pikku hiljaa ja hitaasti. Meillä lopetettiin 12v selkäongelmien takia


      • Kuvaan

        Kuvauta ihmeessä niin siten tiedät missä mennään, sakemannilla yleensä on se probleema siellä selän alaosassa mutta samalla menee se niskakin ja siten ne polvet KUVATAAN ei pelkästään " tunnustella " siitä ei ole mitään hyötyä.....


    • Riva

      Kennelliiton koiranetistä saat tiedot muista pennuista ja niiden lonkka/kyynär tulokset.
      Ja toki voit kuvata niin saat tietoa miten paljon voit rasittaa koiraa.Ja samalla rauhotuksella kannattaa kuvauttaa koko koira.

      • uusi omistaja

        Kiitoksia vastauksista. Koiran sisaruksista vain kaksi oli kuvattu, tuolta koiranetin jalostustietojärjestelmästä kävin katsomassa.

        Olenkin lukenut että kerralla kannattaisi kuvauttaa koko koira, pelkät lonkat ja kyynärät ei taida paljon koiran tilasta kertoa.

        No, nyt vastauksien perusteella me soitellaan alkuviikosta aika kuvauksiin.


    • Luna llena

      ota huomioon,että tuon ikäisellä koiralla on jo luonnollista "ikälisää" kuvauksessa, eli tulos voi olla odotettua huonompi.Lisäksi nukutus ei ole riskitön varsinkaan tuossa iässä.Kannattaa miettiä,mitä hyötyä itselle tosiaan ao. tiedoista on, pelkän tilasto ihmeen takia en itse enää tuon ikäistä kuvaisi.
      Jos koira liikkuu ja toimii normaalisti,röntgentulos ei sitä tilannetta muuta.Ainoastaan omistajan suhtautumista,mikäli tulos ei ole "hyvä".
      Itse kuvautin 6 vuotiaan molossirotuisen koiran, eläinlääkärin arvio oli a-b, huonoimmillaan c ka kuinkas ollakkaan, tulivat takaisin d:nä.Eläinlääkärin kommentti oli,että miksi et kuvauttanut kaksivuotiaana?(Arvion antanut eläinlääkäri on koirien luukirurgi,eli ei mikään hötterötötterö.)
      Eli ihan kuin ihmisetkin,koiratkin vanhenevat... mistäs ne rollaattori mummot ja ukit tulevat? En ole nähnyt rollaattorilla liikkuvaa nuorukaista!

      • uusi omistaja

        En ole sitä kuvauttamassa, pelkkien tilastojen takia todellakaan!! Ja selväähän se on et tuon ikäisellä ei varmaan paikat ole enää priima kunnossa, mutta jos sieltä jotain todella ikävää löytyisikin, tahdon sen tietää.

        Ja rauhoituksessakin on riskinsä, näitä kaikkia tässä joutuu pohtimaan. Mutta kun tuskin mitään näkee päällepäin ja koirat ei vähästä kivusta paljon oireile..

        Mielestäni koira liikkuu ja toimii hyvin, mutta kyllä minä sen nyt riskeistä ja iän tuomasta kulumisesta huolimatta taidan kuvauksiin viedä..


      • iimuli
        uusi omistaja kirjoitti:

        En ole sitä kuvauttamassa, pelkkien tilastojen takia todellakaan!! Ja selväähän se on et tuon ikäisellä ei varmaan paikat ole enää priima kunnossa, mutta jos sieltä jotain todella ikävää löytyisikin, tahdon sen tietää.

        Ja rauhoituksessakin on riskinsä, näitä kaikkia tässä joutuu pohtimaan. Mutta kun tuskin mitään näkee päällepäin ja koirat ei vähästä kivusta paljon oireile..

        Mielestäni koira liikkuu ja toimii hyvin, mutta kyllä minä sen nyt riskeistä ja iän tuomasta kulumisesta huolimatta taidan kuvauksiin viedä..

        vie ihmeessä koirasi kuvauksiin, kyllä lääkäri tutkii ensin, onko sydän kyllin vahva. itse kuvautin 6v uroksen, jolla siinä iässä todettiin n. C.... arvelu, jos olis kuvattu vuotiaana ilm. B. Ihan itsellesi on hyvä tietää, yleensä kyllä tuon ikäinen koira ilmentää ainakin kyynär ja selkä hommelit, lonkat eivät voi olla "sököt" oirehtis jo. Uskon, että voit tulla hyvällä mielellä lääkäristä kotiin! Kaikkea hyvää sinulle.


    • huolehdi

      7-vvuotias ei ole vielä liian vanha nukutettavaksi. Tunnen koiran ,joka 12-vuotiaana joutui nukutettavaksi ja leikkauspöydälle. Koiralla on vieläpä sydämmen vajaatoimintaa. Leikaus ja ja nukutus sujui ilman ongelmia ja koira voi edelleen hyvin. Nykyiset nukutusaineet ovat niin hyviä ja ne voi eläinlääkäri harkita koiran kunnon mukaan. Lonkat todennäköisesti ovat ehkä yhden asteen huonomman kuin olisivat olleet 2 -vuotiaana,mutta onko sillä merkitystä lisäksi sakuilla saattaa olla jo 5-vuotiaana spondyloosia mutta eiköhän se silti pärjää.

      • Pentueen sisällä voi olla paljon vaihteluu. Me oltin viimeviikol kuvis ja kasvattajan kaa juteltiin niin pentueesta nyt kuvattu 4 koiraa ja kahel D lonkat ja kahel A lonkat. D syöneet kotiruokaa elämänsä ja A saaneet syöneet kasvattajan ohjeen mukaan penturuokaa ja lihaa. Meil odotettavissa oikeesta B ja vasemmasta C tulos, mut senhän tietää vasta kun virallinen lausunto tullu. Koira nyt puoltoista vuotias. Lonkkien ja kyynäreitten lisäks kuvattiin alaselkä. Jos joskus tulee selkä ongelmii niin siitä näkee et nyt on kunnos.


      • Sona
        silimat kirjoitti:

        Pentueen sisällä voi olla paljon vaihteluu. Me oltin viimeviikol kuvis ja kasvattajan kaa juteltiin niin pentueesta nyt kuvattu 4 koiraa ja kahel D lonkat ja kahel A lonkat. D syöneet kotiruokaa elämänsä ja A saaneet syöneet kasvattajan ohjeen mukaan penturuokaa ja lihaa. Meil odotettavissa oikeesta B ja vasemmasta C tulos, mut senhän tietää vasta kun virallinen lausunto tullu. Koira nyt puoltoista vuotias. Lonkkien ja kyynäreitten lisäks kuvattiin alaselkä. Jos joskus tulee selkä ongelmii niin siitä näkee et nyt on kunnos.

        Eli kotiruualla rikottiin lonkat?

        Tuntuisi enemmän järkeenkäyvältä, että pentunappulaa lihaa syöneet olisivat saaneet huonot lonkat. Lihan antaminen teollisen muonan lisänä vääristää kalsium-fosfori -suhteen ja voi saada aikaan kasvuhäiriöitä.

        Onhan siinäkin tietysti eroa, että syöttääkö ihmisten jämäruokia, vai oikeata koirien kotiruokaa, joka on tasapainotettu vitamiinien, kivennäisten ym. osalta. Jos kyse on oikeaoppisesta kotiruuasta, en suostu uskomaan, että se pilasi pentuesisarten lonkat.


    • inksa

      joko kävitte kuvauksessa ja mille näytti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      121
      2970
    2. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      54
      2263
    3. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      55
      2181
    4. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      32
      2094
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      192
      1549
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1439
    7. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      121
      1392
    8. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      57
      1319
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      8
      1143
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      1053
    Aihe