Äiti tyrkyttää rahaa

Aikuinen poika

Mulla on ihan mukava äiti, huolehtivainen ja kuuntelevainen, mutta...aina tyrkyttämässä rahaa ! Tottakai oon sitä joskus tarvinnutkin, mutta välillä laittaa tilille vaikka sanon etten tartte. Sitten tietenkin äiti luulee että kävisin kotona enemmän tai mua voitais ohjailla: mitä teen tai mihinkä kulutan ne annetut rahat, EIHÄN SE NIIN MEE, enhän mää enään halua rahaa ! Raha muutenkin voi pilata monet ihmissuhteet. Tää on malli on kai omaksuttu sit mun mummolta joka usein on antanu mun äidilleni taas rahaa ja kinastelu on ollu semmoista juu-ei-juu-ei - tyyppistä, ainakin melkein, ja äiti on sit ottanu ne rahat itselleen.

Äitini on liikaa jääny siihen äidin rooliin ja haluaa että oisin vielä veljen kanssa äidin pikku poikia vaikka ollaan mlemmat muutettu vuosia sitten omiin kämppiin. Äiti kai haluaa auttaa meitä ja ajattelee että rahan avulla se toteutuu. Tavallaanhan se toimiikin, paitsi että se ärsyttää mua.

27

2847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myös äiti

      Minunkin äitini lähettää minulle säännöllisesti jouluna ja syntymäpäivänäni rahaa, mutta samalla tavalla hän tekee muillekin sisaruksilleni.

      En hyväksyisi sitäkään, että sisarukseni saisivat lahjoja, mutta minä en.

      Joskushan me kuitenkin perisimme vanhemmiltamme samat rahat, jos he olisivat kitupiikkejä ja pistäisivät vain kaiken pankkiin. On kai parempi, että me saamme ne nyt, kun meillä on pieniä lapsia, ja rahantarve on suuri.

    • evas

      Miksi et vain ottaisi kiitollisena vastaan niitä rahoja jos hän ne haluaa antaa, onhan hän sentään äitisi jonka sinä joskus aikanaan perit. Ja toisaalta hänhän saa tehdä rahoilleen mitä tahtoo, eikö niin. Käsitin, että hän tekee saman muillekkin sisaruksille ja silloinhan homma on ok.
      Ja jos hänellä sitä on ylimääräistä ei hän siitä vaikeuksiin joudu.

      Sinuna minä näyttäisin kiitollisuuteni ja silloin tällöin ostaisin äidille jotain mukavaa yllätystä ja veisin pieniä tuliaisia käydessäni ja näyttäisin kiitollisuuteni.

      Et varmasti voi ajatella että hän ei tarkoittaisi pelkästään hyvää sinulle.

      Olitpa vaikka kuinka aikuinen, mitä sen on väliä.
      Ei se sinun miehisyyttäsi ollenkaan vähennä ja loukkaa, jos äitisi antaa sinulle rahaa.

      Ole kiitollinen ja kohtele äitiäsi hyvin, hän on varmasti sen ansainnut.

      • .....

        ...jos se äiti ostaisi itselleen sillä rahalla jonkun hienon mekon ja lähtisin miehensä kanssa huvittelemaan ulos, kun se lapsikin on pesästä lentänyt.

        Ehkä se kaikki raha ei menisikään testamenttiin vaan vaikka eläkeajan lomamatkoihin ym. Miksi kieltää heitä käyttämästä myös itseensä työllään ansaitsemia rahojaan? Miksei lapsikin saa ajatella omia vanhempiaan, vaan se on jotenkin itsekästä ja epäkunnioittavaa? Eihän se äitikään väärin tee, kun antoi omillaan toimeentulevalle lapselle rahaa. Sellasta se perheissä on.:)


    • ......

      Siitä lähtien, kun tuli tämä köyhän opiskelijan leima päälle, niin tuo rahan tuppaaminen on mennyt jo vähän naurettavaksi. Äiti on usuttamassa rahaa ja piilottaa sitä taskuihini siellä olessani. Ymmärtäisin sen, että jotkut "tappelevat" siitä kuka saa rahaa, mutta että kuka joutuu ottamaan rahaa.

      Jotta nyt olisi selvää, niin arvostan sitä todella paljon, että vanhempani ovat auttaneet - olisi elämä jossain välissä ollut aika mahdotonta, jos eivät olisi auttaneet taloudellisesti tai muilla tavoilla. Joten kiitollinenhan siitä pitää olla.

      Mutta kun ei sitä enää halua vanhempien rahoja viedä ja siitä todellakin jää kiitollisuuden velkaan ja on maksettava takaisin. Ei ehkä heidän mielestään, mutta minun mielestä kyllä.

      Ehkä tuo on todellakin opittua, sillä sama kuvio on aina toistunut mummolassakin, aina on sanottu ei, jos rahaa tarjottu tai sitten oltu "kiukkuisia" kun näin paljon menivät antamaan.

      Toinen asia on se syöttäminen! Herrajumala millanen pallo olisin, jos vierailuni kestäisivät pidempään. "Onko sinulla nälkä", "Ei, söin juuri", "Okei, teen sitten sulle uunivoileipiä". Ja auta armias, jos tulee yllätysvisiitille eikä äiti ole ehtinyt tekemään piirakoita ja pullia ja muita herkkuja...!

      ...Noh, oikeastaan ihan herttaista, eikä varsinaisesti tänne suku on pahin-osioon kuulu.:)

    • Aikuinen poika

      Niin, onhan se hyvä asia tavallaan että äiti viitsii antaa rahaa ja oonkin siitä aina kiittänyt. Oleellisin asia tässä on se kun siitä rahasta pitää aina kysellä että onko mulla sitä rahaa tarpeeksi ja vaikka melkein aina on ollu niin silti sitä on pakko laittaa sinne tilille. Jotenkin tuntuu vähän pakonomaiselta tai neuroottiselta koko rahan kanssa soheltaminen...

      • en tajua

        Vaihda tiliä äläkä enää kerro äidillesi uutta numeroa. Sillähän siitä pääset.


      • Anonyymi

        Minusta on mukavaa,että äiti laittaa rahaa. Olen pienituloisten,töissä kyllä mutta palkka on pieni.


    • niin pakko keksiä

      Siis mikä toi sun ongelma nyt on?Jos sun äiti antaa sulle rahaa,niin pistä sivuun,säästä ja osta jotain kallista ja hyödyllistä,niin raha ei mene hukkaan.Tuollaisia äitejä ei kasva puussa.Jos äitisi yrittää ohjailla sinua rahalla,niin teet vain kuinka teet.Te tulette aina olemaan äidillenne niitä omia pikkupoikia,vaikka kuinka kasvaisitte ja olisitte omillanne.Ja usko minua,tulee eteen sellaisia tilanteita,että kaipaat omaa äitiäsi ja hänen hössöttämistään.Eli,anna äitisi huolehtia,asut omillasi,hän ei pysty sinua ohjailemaan.Ja kun saat rahaa,niin kiität ja kysyt että pärjääkö hän varmasti itse,sitten kulutat ne rahat sellaiseen hankintaan,että voit näyttää äidillesi,mihin ne meni,esim.tietokone,stereot,kuntolaite,mopo....

    • hmm...

      Mulla on vähän samanlaisia kokemuksia. Varsinkin anopin kohdalla: pari kertaa olen juossut karkuun, kun anoppi on yrittänyt työntää rahatukkoa kouraan/taskuun/ihanminnevaan. =) Omat vanhempani suunnittelevat paraikaa keinoja, joilla saisivat jaettua omaisuutensa jälkikasvulleen niin, ettei verottaja kovin pääsisi väliin -> lahjaveron ja perintöveron välttämistä.. Äitini jopa totesi, että kannattaa hankkia mahdollisimman paljon lapsia, niin että he voivat antaa enemmän rahaa (veroa ei tarvitse maksaa, kun antaa alle tietyn summan per pää per vuosi, joten kun on enemmän päitä perheessä, voi rahaakin antaa enemmän).

      Tavallaan ymmärrän tuon, että he haluavat auttaa taloudellisesti, nyt kun eivät itse liiemmin kuluta ja rahaa on, ja meillä ehkä sille tarvettakin. Ja tajuan senkin, etteivät halua rahojen menevän verottajalle, jos sen voi laillisin keinoin välttää. Mutta. Meidän taloutemme tulot ovat paremmat kuin appivanhempieni tulot koskaan: emme elä puutteessa, ja toivoisin, että appivanhempani nauttisivat työnsä hedelmistä nyt, vuosikymmenten puurtamisen ja säästämisen jälkeen. Toisekseen, minä haluaisin olla aikuinen ihminen. Aikuisena ihmisenä olemiseen liittyy mielestäni esimerkiksi sellainen asia, että ei ole riippuvainen omista vanhemmistaan, taloudellisesti tai muuten. Tahtoisin nähdä meidän taloutemme itsenäisenä taloutena, joka selvästi erottuu molempien lapsuudenkodeista. Taloudellisesti ja muutenkin (en esim. tykkää siitäkään, jos äitini tai anoppini meillä vieraillessaan rupeaa emännän rooliin, minä tahdon olla emäntä omassa kodissani). Tahdon selvän "pesäeron". Tahdon olla aikuinen ihminen omille lapsilleni, tahdon kyetä huolehtimaan lapsistani ja taloudestamme itse, niin kuin aikuiset tekevät. Ja tuo rahan tuputtaminen on yksi asia, joka häiritsee minua ottamasta täysin tuota aikuisen roolia.

      Kasvattajien tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomiksi: kun lapsi kasvaa aikuiseksi, mikä on tarkoituksena, tulee hänestä itsenäinen ihminen (tietyin rajoituksin toki, eihän meistä kukaan ole kaikkivoipa ja tarvitsemme jatkuvasti muiden ihmisten apua), jonka ei tarvitse riippua kiinni kasvattajissaan. Kun tähän tilanteeseen päästään, tulisi kasvattajien olla tyytyväisiä. Ehkä osalle lapsen aikuistuminen tarkoittaa myös elämäntehtävän loppumista? Ehkä siksi osa vanhemmista ei osaa päästää irti?

    • poikaani

      joka on 26-v ja asuu omissa oloissaan. Hänellä on just nyt tiukka aika meneillään kun joutui työttömäksi. Ainakin hän kiitollisuudella ottaa avun vastaan. Ajattelen auttaessani, että hän muistaa minua sitten kun olen vanha ja vaivainen.

    • mama's girl

      Ihan sama ongelma minullakin. Naurettavaa sinänsä, koska olen jo liki 3-kymppinen ja avoliitossa.

      Äitini laittaa salaa tililleni rahaa, vaikka olen monet kerrat asiasta kieltänyt. Nuo almut kun saavat minut tuntemaan itseni todella vaivaantuneeksi.

      Pahinta asiassa on se, ettei hän jaa näitä avustuksiaan koskaan siskolleni. En voikaan enään ottaa asiaa puheeksi siskoni kanssa. Siitä kun ei tule mitään muuta kuin tappuroita meidän sisarus-suhteeseen. Tiedän, että olen aina ollut äidin tyttö, mutta en haluaisi hänen niin näkyvästi suosivan minua.

      En silti sano, etten olisi äidilleni kiitollinen. Hän on intuitiivisella tukemisellaan pelastanut minut niukista ajanjaksoista kuin tiedostaen, milloin minulla tekee tiukkaa. Haluaisin vain, että hän käyttäisi kovalla työllä ansaitsemat rahat välillä itseensä.

      • Anonyymi

        Juu tuohan on pelkkää itsekästä vallankäyttöä, kaupankäyntiä, juonittelua ja manipulaatiota. Ei mitään tekemistä vilpittömän auttamishalun kanssa.

        Näitä rahalla pelaavia vanhempia on etenkin suurissa ikäluokissa paljon. Rahalla voi junalla sisarussuhteet pilalle ja tehdä kaikenlaista sabotaasia ihmisten välille halutessaan. Ja sitten esittää hyväntekijää.


    • Siina.

      Höh? Itse mensin ja tuhlaisin kaikki rahat vaatteisiin ja asusteisiin, meikkeihin, cd-levyihin ja leffoihin, karkkiin ja jätskiin...
      Saat rahaa ja vielä kehtaat valittaa?
      Joillakin ei ole edes rahaa, mistä antaa.
      Tai mikset vain voi säästää rahoja tililläsi kunnes kasvat isommaksi ja tarvitset opiskelun aikana rahoja? :)

      • oma valuutta

        Voi olla, että sun tarttee tässä kasvaa isoksi, kun et tajunnut mitä aloittaja tarkoittaa.

        Sitten aikuisempana varmasti tajuat mitä itsenäisyys ja riippumattomuus kaikkinensa merkitsee omanarvontunnolle.


    • kupari

      Just... no pitäiskö sulle antaa tilinumero johon voit laittaa "ylimääräiset" kun ei kelpaa? Tai lahjoita vaikka pelastusarmeijalle ja sano se mutsilles ääneen. Kun oot pari kertaa sen rahat lahjoittanu muualle, se tuskin on niin idiootti että jatkaa rahan jakamista. Luulis sen laittavan suoraan pelastusarmeijalle, jos rahoistaan eroon tahtoo... esim. on niin paljon rahaa, ettei enää mahdu pankkitilille ja silleen...

      • Luula

        Et kai tajunnut.

        ...niin, jotkut kai meistä on valmiita ottamaan kaikki ja muidenkin rahat. Onnneksi on silti vielä meitä taloudellisesti riippumattomia, jotka haluavat pysysyäkin sellaisina.

        Ahneus ja kateus muhii kypsymättömissä ja heikkojärkisissä...näinhän se on aina ollut!


    • ...

      Pistän mamin rahat sijoituksiin, vaikka rahastoihin, annat kasvaa korkoa. Sit mamin vanhuudenpäivillä tyrkytät sille takas kun se tarttee lääkettä ja hoitopaikkaa ja muuta.

    • Lähellä keski-ikää

      Mulla on vuosien varrella ollut sama ongelma. Äiti on tuputtanut rahaa minulle ja luulen että ei muille sisaruksilleni. Välit vanhempiin ovat olleet kireät ja luulen että äitini yritti hyvitellä asioita joista hän ei halua keskustella.

      On ollut joskus sellaisiakin tilanteita että raha on ollut tarpeeseen, mutta monta kertaa rahaa on tuputettu silloinkin kun en ole halunnut ja olen sen sanonutkin. Olen sanonut että ei minulta voi mitään niillä rahoilla ostaa. Nykyisin nuo rahavirrat ovat tyrehtyneet melko pieniksi, merkkipäivinä saan jonkun pikkusetelelin.

      Itse olen saanut sen kuvan äidistäni, että haluaisi minuun vaikuttaa noilla antamillaan rahoilla. Olen yrittänyt olla välittämättä tästä ajatuksesta.

      • Joujoulupukki

        Juuri näin meilläkin menee. Itse kieltäydyin ottamasta rahaa, kun sitä annettiin jatkuvasti aika suuria summia, kiitin kuitenkin kohteliaasti tarjouksesta - henkistä tukea en kuitenkaan ole koskaan saanut vaikka olen pyytänyt ja minulla on vakavia mielenterveysongelmia. Henkisiin ongelmiin sain vähättelyä ja rahasta kieltäytymisestä vihaa, välit ovat olleet muutaman vuoden lähes kokonaan poikki. Raha on usein hallintakeino ja yritetään mennä sieltä mistä aita on matalin.


    • Kolahti

      Ajatuksia herättävä aloitus. Minä olen sellainen äiti, joka antaa aikuisille lapsilleen rahaa, vaikka eivät sitä pyydä.
      Itse en ole koskaan saanut lapsuudenkodistani tai vanhemmiltani mitään apua koskaan. Elättivät teini-ikään asti. Sen jälkeen olen kaiken, vaatteita ja opiskelukustannuksia myöten maksanut itse kesäansioilla ja koulun ohella työssä käymällä. Näistäkin pennosista piti kotiin antaa puolet. Sitä vastaan kotoa sai huoneen ja ruuan. Koin tuon kaiken todella raskaaksi. Ikinä minulla ei ollut mahdollisuutta kulkea ja harrastaa samoin kuin muilla nuorilla. Lähdin kotoa heti kun tulin täysi-ikäiseksi. Senkin jälkeen ovat vanhempani pyytäneet rahaa, vaikka eivät oikeasti olisi sitä edes tarvinneet. Tämä tapahtui 80- ja 90- luvuilla. Ei siis mitään muinaishistoriaa :)
      Haluan antaa omille lapsilleni helpommat oltavat ja mahdollisuuksia kokea maailmassa muutakin kuin pennin venytystä.
      En todellakaan määrää tai kysele rahojen käytöstä enkä odota, että niillä ostetaan minulle mitään lahjoja tms. Minulla on mahdollisuus hieman hemmotella heitä ja koen valtavasti antamisen iloa. Joskus toppuuttelevat ja sanovat etteivät tarvitse. Vastaan, että laittakaa säästötilille, kyllä tarve tulee ennemmin tai myöhemmin.

      • Anonyymi

        Minäkin sain isältäni aina kaikenlaisia lahjoja kuten pikkuautoja ja junaratoja ja työkalupakin joululahjaksi koska hänellä itsellään oli karu lapsuus ja hän halusi täydestä sydämestään antaa omille lapsilleen kaikkea mitä ei itse lapsena saanut.

        Sitten hän leikki lahjoillani itse. Tyttönä ei tietenkään kauheasti junaradat ja työkalupakki kiinnostaneet.


    • Anonyymi

      Minä myös olen äiti joka haluan auttaa lapsiani taloudellisesti missä nyt vähän pystyn. Ymmärtäähän sen kun ovat opiskelemassa ja tulot ovat niukat. Tai kun ovat asuntoa hankkineet ym. Koskaan eivät ole mitään pyytäneet. Ovat kyllä vastustelleet etteivät tarvitse. Kuitenkin sitten olleet kiitollisia ja poikani sanoikin:" No ,
      me kannamme sitten äitiä vanhana saunaan". Uskon ja tiedän että varmasti sen tulevat tekemään, kun auttavat muutenkin kaikessa ilman pyytämisiä.

    • Anonyymi

      Sellaisia jotkut vanhemmat ja iso vanhemmat on. Mun ukki esim . Sanoi aina että rahaa kyllä löytyy sitä sun ei tarvitse huolehtia.

    • Anonyymi

      mulla ja äiti tuo rahaa harvasen päivä polttelen sitten niitä takassa

    • Anonyymi

      Tuo on vanha aloitus, mutta saattaa olla ajankohtainen joidenkin osalta nykyisinkin.
      Ajatukseni onkin että ellet akuutisti tarvitse tarjottua rahaa, laita se aina sivuun.

      Rahan antajan syntymäpäivänä, jouluna tai muuna merkkipäivänä, hanki hänelle mieluinen lahja antamillaan rahoilla. (kuten matka, loma, etukäteen maksetut ateriat hänen suosikki ruokapaikassa , jos sellaista on, lahjakotti kirjakauppaan tai muuhun hänen suosikki kauppaan jne.)

      Tai sitten vain sijoitat rahat valitsemiisi kohteisiin, oli ne osakkeita tai kiinteää omaisuutta jonka aina voit vaihtaa rahaksi tarpeen tullen.

    • Anonyymi

      Kyllähän rahaa saa tyrkyttää, mutta vastaanottajan kannattaa muistaa pari asiaa.

      Muistinvaraisesti pari asiaa eikä missään törkeysjärjestyksessä.

      1. Jos joku (olkoon sukua tai ei ) lyö käteen rahaa pitää vastaanottajan selvittää mistä raha on peräisin. Jos annettu raha on velkaa pankille, niin siitä tulee varmasti myöhemmin selvitettävää tai hankaluuksia.

      2. Rahaa ei saa antaa tai vastaanottaa kahden peräkkäisen kalenterivuoden aikana 4999,99€ suurempaa määrää ilman seurausta.


      3. Rahan antamisestatqi saamisesta ei pidä tehdä hankaluuksia kolmansille samassa asemassa oleville osapuolille.

      5. Pidä kirjanpitoa saamistani rahoista. Pidä saamasi rahat varmuuden vuoksi erillään omista ”rehellisistä” rahoista ja pidä tarkkaa kirjaa mihin niitä rahoja on käytetty.

      6. Etsi jostain oikeuskirjallisuudesta tietoa rahan vastaanotosta ja antamisesta. Joskus vittumaisuudesta ja nillittämisestä voi olla hyötyä. Aikuisen lapsen kannattaa kasvattaa kuorta ja vaatia oikeutta omaan vastuuseen omissa asioissa. Jos aikuisella lapsella ei ole varaa johonkin asiaan niin sitä ei ole! Lähipiirihygienia on helvetin hyvä taito.

      • Anonyymi

        Miksi rahan puute ja köyhyys lasketaan epäkypsyydeksi ja vastuuntunnon putteeksi?

        Ikään kuin köyhä aikuinen olisi jotenkin henkisesti epäkypsä jos joutuu selviytyäkseen turvautumaan toisten apuun. Näinhän ei ole.

        Köyhyyden aiheuttama riippuvuussuhde vaikkapa sosiaaliturvajärjestelmään tai omien varakkaampien vanhempien apuun ei ole yhtä kuin epäkyspyys ja vastuuntunnottomuus.

        "Jos aikuisella lapsella ei ole varaa johonkin asiaan niin sitä ei ole!"

        Aikuiselle omien vanhempien taloudelliseen apuun turvautuminen on aina nöyryyttävää. On nöyryyttävää olla epäitsenäinen taloudellisesti. Et tiedä yhtään mitään nykypäivän köyhyydestä jos kuvittelet että tyypillisesti aikuiset lapset jotka joutuvat turvautumaan vanhempiensa taloudelliseen apuun tekevät näin koska haluavat ylimääräistä luksusta itselleen. Köyhyys ja jopa omien vanhempien taloudelliseen apuun turvautuminen tarkoittaa yleensä sitä että ollaan tilanteessa jossa ollaan vaarassa joutua asunnottomaksi tai ei ole varaa johonkin aivan perustavanlaatuiseen välttämättömyyteen.

        Aloittajan tilanne paljastaa lähinnä miten kusipäiset vanhemmat käyttävät rahaa vallankäytön välineenä kun haluavat pelata pelejä, luoda keinotekoisesti jotakin kiitollisuudenvelkakuviota tms. Tällaista yleensä harrastavat narsistivanhemmat jotka haluavat pitää lapsensa vielä aikuisenakin takataskussaan eivätkä kunnioita lapsiaan ja heidän oikeuttaa olla aikuisia lainkaan.

        Suuret ikäluokat ovat erityisesti kunnostautuneet rahalla pelaamisessa koska heillä on yleensä rahaa millä pelata. Samat ikäluokat petasivat omille lapsilleen sosiaaliturvakerjäläisyys- yhteiskunnan. Suurten ikäluokkien lapsissa ja sitä nuoremmissa on paljon köyhyyteen sementoituja aikuisia joiden iäkkäät vanhemmat pelaavat juuri tällaisia pelejä.

        Suuria ikäluokkia voi kuvailla kollektiivisesti munchausen syndrome by proxy- sukupolveksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4520
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      246
      2249
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1660
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      291
      1337
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1137
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1094
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1075
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      62
      1031
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      967
    Aihe