Nousevan auringon Kajo

Japani fani

Hei teille kaikille Japanista kiinnostuneet !!!
Pejantaina tulee TV2 kanavalta klo 21.00 Markku Kajon tuottama 9-osainen sarja Japanista.
Kannattaa katsoa, vaikka Kajon ohjelmat eivät kenties muuten olisi mieleen, mutta toivotaan tälle sarjalle hyvää.

Japani on todella ainutlaatuinen maa. En ole siellä vielä koskaan käynyt, mutta toivon pääseväni siellä käymään jonakin päivänä pidemmäsikin aikaa. Tällähetkellä haaveeni on epätodennäköinen onnistuakseen, mutta toivossa eletään.

Japanilaiset ihmiset on kohteliaita, ystävällisiä ja hieman ujoja. Suomalaisilla ja Japanilaislla on myös jotakin yhteistä. Ujouden lisäksi, pidämme luonnosta ja myös kaipaamme hiljaisuutta, kuten Japanilaisetkin.
Tokiossa on aivan sairaan käsittämätön määrä ihmisiä, reilut kaks kertaa mitä koko Suomessa.
Tämä onkin turistille kulttuurishokki.
Sitä ihmispaljoutta ei voi millään käsittää, jos ei ole sitä itse konkreettisesti kokenut.
Siinä jäisi joksikinaikaa silmät ammollaan ihmettelemään, voiko tämä olla edes mahdollista.

Japanilainen historiallinen rakennusarkkitehtuuri on aivan huippua. Siellä, missä vanhaa rakennuskulttuuria on säilynyt on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin siihen aikaan, jolloin erilaisia samurai ja geisha elokuvia tehtiin.
Samoin erilaiset Japanilaiset puutarhat on aivan käsittämättömän upeita ja kirsikan kukkien aikaan Japanissa on todella kaunista.
Japanilaiset ruoat on myös tehty ja laitettu tarjolle huolella. Monta minatyyristä ateriaa yhdellä aterialla.

Japani on myös erittäin turvallinen maa matkailla. Välillä täällä kotimaassakin tuntuu turvattomammalta liikkua kaupungin keskustassa ja yöaikaa ei täällä keskustaan mielellään mene, kun lukee lehdistä mitä yöaikaan onkaan tapahtunut.

Japanista ei saa oikeaa kuvaa, jos ei siellä ole vieraillut.

12

1505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Japanissa asuva

      Joo, eletään toivossa, että kerrankin olisi Suomen mediaan tehty Japanista jotain todenmukaista reportaasia. Yleensä kun niissä on mielettömiä yleistyksiä ja väärinkäsityksiä.

      • Japani fani

        Toivotaan niin. Oikeastaan Japanista ei voi tehdä ollenkaan oikeaa kuvaa antavaa ohjelmaa, jos ei ole asunut Japanissa pidempään ja todella tutustunut moniin eri asioihin ja useampiin paikkoihin Japanissa.
        Ihmisethän muodostavat kuvan eri maiden oloista juuri median kautta, jos heillä ei ole muuta mahdollisuutta tutustua maahan.
        Monia asioita kyllä yleistetään liiaksikin, kun todellisuudessa jokainen ihminen kuitenkin on erilainen kuin muut.
        Ohjelman sisältökin mukautuu usein ohjelman tekijän näkemysten ja toiveiden mukaan.
        Siis Japanista voi saada hyvinkin monia erilaisia ohjelmaversioita juuri sen mukaan mitä ohjelmaan halutaan mukaan ja mitä halutaan näyttää Japanista ja japanilaisista.

        Sinulla on varmaan todellinen käsitys Japanista ja japanilaisista, kun olet asunut siellä.

        Toivottavasti ohjelmassa näytettäisiin tavanomaisen lisäksi jotakin erilaisempaa, harvinaisempaa ja jotakin ainutlaatuista Japanista ja japanilaisista.


    • sitä

      Perjantaina. Tästä lähtien nauhoitan niitä, kun ne on aikas hyviä!

      • Kurooto

        Ainakin ohjelman ensimmäinen osa oli melko sekava, ja leikkimielellä siihen pitänee suhtautuakin. Juontajan opettama japani oli tyrmistyttävän kehnoa. Opetti siis väärin. Esim. juontajan mukaan 'yksi arkki paperia' on kami ichimi, mutta se on oikeasti kami ichimai. Muitakin vastaavia tapauksia oli. Kalligrafianäytteet olivat hienoja ja ammattimaisia.


      • Japani fani
        Kurooto kirjoitti:

        Ainakin ohjelman ensimmäinen osa oli melko sekava, ja leikkimielellä siihen pitänee suhtautuakin. Juontajan opettama japani oli tyrmistyttävän kehnoa. Opetti siis väärin. Esim. juontajan mukaan 'yksi arkki paperia' on kami ichimi, mutta se on oikeasti kami ichimai. Muitakin vastaavia tapauksia oli. Kalligrafianäytteet olivat hienoja ja ammattimaisia.

        Minunkin mielestä ensimmäinen osa oli vähän myös sekava. Nauhoitan jaksot ja niitä sitten myöhemmin voi katsoa uudelleen, jos ne selkiintyis useaan kertaan katsomalla.

        Olin Japanin kielen kurssilla, sellaisella lyhyellä ja Japanin kieli on vaikeaa.
        Jotenkin se sanojen asettelu lauseessa ei tunnu ainakaan minulle olevan helppoa.
        Itsensä tuntee kyllä hölmöksi, kun Japanin kieltä ei millään meinaa sisäistää.
        Kiinan kielen kurssilla olin myös ja se vasta vielä monimutkaisempaa on.
        Samalla sanalla on jopa neljä eri merkistä, riippuen kuinka se lausutaan eli eri äänenpainoilla ja kirjoitusmerkit, aivan mahdoton oppia.
        Japanilaiset kirjoitusmerkit on paljon yksinkertaisempia, enkä niitäkään vielä kaikkia osaa, joten täytynee varmaan alkaa vaan harjoittelemaan enemmän.

        Kalligrafiaa kyllä ihailen, koska se vaatii todella vakaata kättä, määrätietoisuutta ja kärsivällisyyttä.
        Kalligrafiaa olen harjoitellut, mutta täytyy todeta, että vaikeampaa se on kuin maalata jokin taulu öljyväreillä.
        Jokaisella merkillä on oma määrätty järjestys millätavoin mikin merkki maalataan.
        Siinä ei paljoa saa käsi täristä, eikä tehdä virheliikkeitä ja siinä täytyy olla hyvin säntillinen. Tosi vaikeaa se on.


    • Tsuji-San

      Aika pitkä viesti Japanista, kotimaastani!!

      • Japani fani

        Olet siis aito Japanilainen, vau !
        Täällä Suomessa näkee Japanilaisia todella, todella harvoin ainakin jos ei asu Helsingissä, jossa heitä varmaan asuu vähän enemmän.

        Olin Japanin kielen kurssilla ja opettaja oli aito Japanilainen. Hän oli opiskellut Suomen kieltä vuoden ja osasi todella hyvin Suomea. En olisi uskonut, että vuodessa voi oppia niin hyvän kielitaidon, kuin hän osasi.
        Suomen kieltä pidetään vaikeana, mutta suomalaisille on vaikea kuvitella kuinka vaikea Suomen kieli on ulkomaalaisille.
        Varmaan hyvin vaikea, kun Suomen kielessä on niin paljon aikamuotoja ja sanojen taivutuksia. No Suomalaiset kyllä yleensä ymmärtää, mitä tarkoitetaan, vaikka aikamuodot ja taivutukset ei mene sääntöjen mukaan.

        Hyvää kesänjatkoa sinulle...


    • Kurooto

      Katsoin 16.6. toisen kerran Kajon ohjelman, mutta olen pettynyt sen sekavuuteen. Harmittaa, kun hän yrittää opettaa japania ohjelmassaan, mutta lausuu aivan väärin ja jopa saman käsitteen eri kerroilla eri tavoin. Ennakkoluuloinen hän myös on. Suomalainen avustuskaartikin lienee asioista tietämättömiä.

      • Japani fani

        Japanin kieli on aika monimutkainen. Olen sitä hyvin, hyvin lyhyen aikaa voinut opiskella.. vajaa 4 kuukautta ja siinä ajassa toki oppii vähän, mutta japanin kielen sisäistämiseen menee useampia vuosia.
        Oikein ääntäminen on tärkeää ja varsinkin Kiinan kielessä se on erityisen tärkeää. Olen Kiinan kieltäkin vähän opiskellut ja se vasta on todella vielä vaikeampaa kuin Japani.

        Onhan Kajon ohjelma välillä vähän sekainen, mutta minusta on kuitenkin hienoa, että Kajo on tehnyt ohjelma sarjan Japanista.
        Japanista tulee niin vähän ohjelmia, niin että hyvä kun edes jotakin ohjelmaa.


      • sasae

        En ole itse nähnyt, kun olen täällä Japanissa, mutta kaverit postitti, että Kajo tekee kielioppivirheitä, laskusanojen päätteet ovat väärin. Älkää siis ainakaan käyttäkö sitä ohjelmaa kielen opiskeluun.


    • sukijaki

      Ehkä kannattaa muistaa, että kyse on kuitenkin viihdeohjelmasta ja että Kajo itse on enemmän tai vähemmän koomikko jonka höpötyksiä ei aina pidä ottaa sanatarkasti, varsinkaan kieliopillisesti. Äijähän puhuu välillä suomeakin takaperoisesti. Sinänsä NAK osuu usein ytimeen mm. pällistellessään autojen ja fillareiden pysäköintilaitoksia ja julkisia tupakointipaikkoja. Samoin hupaisa oli puhe "poikkeavista" nuorista. Ei nimittäin näy graffiteilla sotkettuja seiniä eikä junia eikä hajalle potkittuja bussipysäkkejä eikä poltettuja roskiksia.

    • suKijaki

      ..järkytetty nimittäin siitä miten matala on sietokynnys Tohlopin studioilla. Sarjan viimeinen K18 -jakso alkoi lähempänä puoltayötä ja kuuluttajakin varoitteli tulevasta. Filmiä on leikattu..blaablaa..kuvia sensuroitu..blaa..ei herkille katsojille..blaablaa. Mutta mitä nähtiin. Kauppa jossa myydään pelkästään kortonkeja, puoti jossa on kaupan tuhmia lehtiä, karnevaalikulkue jossa kannetaan fallossymbolia, hohhoijaa. Puhuttiin prostituutiosta jossa naisväki hankkii lisätuloja siististi välitystoimiston kautta. Enpä todellakaan menettänyt yöuniani näiden shokkien takia. Mielenkiintoisimmaksi jäivät oikeastaan suomalaissyntyisen kansanedustajan haastattelut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe