jännittää ja pelottaa

muutto uudelle paikkakunnalle

Hei! Kauheasti pelottaa, kun joudun ehkä opiskeluiden takia muuttamaan uudelle ja vieraalle paikkakunnalle. Kaikenlisäksi kotikaupunkiin jäisi itselleni erittäin tärkeä ihminen, jonka kanssa olen jakanut asuntoni viimeiset kolme vuotta ja elämääni neljä vuotta. Suhde kyllä jatkuisi, näkisimme kyllä todella harvoin. Toisaalta, minulle on tärkeää opiskelu, ja olemmehan vielä nuoriakin. Onneksi välimatka ei ole kovin pitkä 70 km. Mutta silti. En ole vielä kertaakaan asunut täysin yksin. APUA ihmiset, millai olette tällaisesta selvinneet? Taidan kirjoittaa tämän vielä tuonne asunnot palstallekin, jos joku olisi sieltäkin kokenut saman.

5

1294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei paluumuuttajaksi enää

      Hyvin se muutto ja asuminen sujuvat. Ikävä saattaa tietysti tulla, mutta usko pois, tuo välimatka ei nykypäivänä ole yhtään mitään.

      Kaikissa asioissa on hyviä ja huonoja puolia, niin muutossa vieraalle paikkakunnallekin. Mietiskele, mitä kaikkea hyvää muuttamisesta seuraa.

      Sitä paitsi saat rohkeutta, jota selvästi kaipaat. Kun huomaat, että näin suuri muutos onnistuu, olet jo paljon valmiimpi ja rohkeampi tekemään muitakin päätöksiä, jotka muuttavat elämäsi suuntaa.

      Yksin asuminen ei ole sen vaikeampaa kuin toisen kanssa asuminenkaan. Pidemmän päälle toisen kanssa on helpompi asua, kun olet asunut myös yksin. Et ole sitten niin riippuvainen toisesta, kun tiedät, ettei maailma kaadu yksin olemiseen.

      Yksinäisyyttäkin on monenlaista. Minusta tuo sinun tuleva yksin asuminen on hyvänlaatuista. Sinulle tulee myös opiskelujen aloittamisen myötä paljon uutta tekemistä ja paljon ystäviä, pystyt ehkä keskittymään opiskeluunkin paremmin, kun sinulla on siihen enemmän aikaa. Silti on rakas ihminen jossain.

      Tsemppiä! Ajattele jokaisen muutoksen jälkeen, että sinä teit sen. Muutto voi olla myös yllättävän kiva asia. Minäkin muuttaisin jonnekin täältä opiskelupaikkakunnalta, jonne jämähdin aikoinani. Nyt on perhettä, joten muuttaminen ei ole enää vain itsestä kiinni. Silloin kun se oli, pakkasin kamani ja lähdin kotipaikkakunnalta, vaikka kyllä totisesti jännitti ja pelotti. Usko omaan pärjäämiseen on kuitenkin auttanut aina.

      • alkuperäinen kirjoittaja

        Kiitos viestistäsi! Olen itsekin miettinyt asioita ja tullut tulokseen, että se antaa rohkeutta ja saan myös nähdä, onko meidän suhde niin kestävä kun luulen.


    • Helmiina

      ... itsensä kanssa, on hyvä olla myös muiden kanssa. Eli, olen aina kannattanut syvästi sitä, että nuoret ihmiset asuisivat edes jonkin aikaa itsekseen ennen kuin muuttavat ensirakkautensa kanssa yhteen asumaan. Tai ainakin, että jossain vaiheessa olisi hyvä olla erilläänkin. Kun opettelee elämään itsensä kanssa, niin oma minäkuva vahvistuu ja voi vahvasti elää sitä omaa elämäänsä itsenään, eikä oma identiteetti perustu siihen että on jonkun tietyn ihmisen pari.

      70km on tosi pieni välimatka, mutta kun arki vietetään omissa oloissa, niin molemmilla on mahdollisuus hieman kasvaa omaksi itsekseen. Ensin pitää olla itse kokonainen, että voi antaa osan itsestään toiselle. Näin uskon.

    • Saaga

      Itsellä oli siihen rakkaaseen välimatkaa 300-600 toisen töstä riippuen ja nähtiin harvoin.. hyvin jaksettiin sitä yli vuoden mutta ikävä voitti ja haluttiin kokonaan yhteen ja oma koti. mutta tuo 70km on sen verran lyhyt matka että tuskin teillä tulee ongelmia.. vajaa tunnin ajomatka ei tunnu nykyään missään=)onnea sinulle!

    • Amanda13579

      Mua jännittää kauheesti jaan siskoni kanssa huoneen kun muutamme huomenna oon vasta lapsi ja haluaisin oman huoneen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe