englannista töykeää palvelua?

Maritzu

Elikkäs Pariisiin oltais menossa ja kaikki joilta kyselen kaupungista sanovat että tulen saamaan töykeää palvelua jos puhun englantia. Osaan sanoa merci ja je m'appelle Maria eli ranskani ei ihan ole käyttökelpoista.. nyt vähän jännittää että pitäiskö pistää joku suomipaita päälle ja huudella finlandiaa vai onko tuo töykeä palvelu ihan absoluuttista kun kajauttaa englantia pariisissa? Olen kaupungissa/maassa ensikertalainen joten olis kauheen kiva et tieto kulkis silleen sutjakkaasti ettei menis aikaa siihen et löytäis jostain ei niin vihamielisen ranskalaisen jolta kysellä apua kun on eksyksissä..

5

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Hei, vuosi sitten käytiin itse pariisissa kumpikaan ei osaa ransakaa ja hyvin pärjättiin englannilla ja ainahan sitä jotenkin saa asian ilmaistua eleinkin joten hyvää matkaa vaikka et ranskaa osaakaan.Olemalla kohtelias niin pärjää.Eli ihan turhaan puhutaan että ranskalaiset ovat töykeitä jos et osaa kieltä.

    • huhtikuussa vieraillut

      Niin no, itse ensikertalaisena olin ainakin aika yllättyny, että joissain paikoissa englantia ei todellakaan osattu/haluttu käyttää! Onhan kyseessä kuitenkin kaupunki, jossa käy miljoonia turisteja..
      Kyllä me selvittiin englannin ja elekielen ranskan sanakirjan avulla ihan mukavasti (ei siis missään jääty ilman palvelua tai jouduttu tinkimään mistään). Uskoisin myös et se on se ystävällisyys minkä avulla selviytyy missä vaan:) Ja Pariisissa kyllä huomasi, että kohteliaisuudet on siellä vähän suuremmassa arvossa kun täällä. Hyvää matkaa:) Ihana kaupunki!!

    • R.R.R

      Jos olet töykeä, sinua kohdellaan töykeästi.
      Eli kannattaa aina kaikki tervehdykset eli ensikontaktit sanoa ranskaksi, Bon jour, Bon soir, ja kuunnella myös takaisin tehdyt tervehdykset, vasta kun sitten ryhdyt puhumaan englantia kaikki suostuvat ymmärtämään. Sil vu plee, mersii, ja oo revuoar, juurikin vaikka kuinka kurjasti ääntäen, mutta edes yrittäen, siloittaa matkailijan tietä ranskalaisen asiakaspalvelijan sydämeen. Kun se sydän on keskinäisten alkukohtelisuuksien jälkeen on saavutettu, palvelu on huippuluokkaa jopa erittäin edullisissa ravintoloissa. Kohtelias puhuttelu ja asiakaspalvelijaa huomioiva käytös, niin saa loistavaa palvelua. Kaikkialla. Yleisen vessan rahastajatädiltä, taksikuskilta, tarjoilijalta, respan väeltä... Hymyä ja kohteliaisuutta, niin sitä saa myös itse.

    • Kävijä

      Huhtikuussa viikon Pariisin matkalla käydessämme pärjäsimmme hienosti. Kyllä suurin osa palveluammateissa olevista ainakin yrittää olla kohteliaita vaikka kieltä (muuta kuin ranskaa) ei aina ymmärretäkään.
      Parasta englantia sai kuulla ranskalaisittain "eksoottisen" näköisiltä (muukalaistaustaisilta) kioskien myyjiltä, tarjoilijoilta, lippukassoilta jne. Erään ravintolan terassilla vaimoani ja minua palveltiin jopa ruotisn kielellä koskapa ilmeisesti ranskan ääntämyksemme oli tarjoilijan mielestä niin eksoottista ja viittasi skandinaviaan.

      Lafayetella myyjät olivat kiinnostuneita tietämään mistä maasta tulimme.

      Muutenkin Suomi ja suomalaisuus on korkeassa kurssissa tänä päivänä ranskalaisten keskuudessa. Kiitos kaikenmaailman pisa-tutkimusten ym.

    • Silvu plee ja muuta turisti...

      Hei.

      Suosittelen opiskelemaan seuraavat perusjutut ranskaksi.

      - puhutko englantia, tällä kannattaa aina aloittaa, niin hyvällä säkällä ei tarvitse jatkaa ranskaksi.
      - tervehtiminen ja hyvästely
      - ole hyvä, kiittäminen

      Kysyttäessä suuntaa
      - vasen, oikea, suoraan eteenpäin

      Kahvilassa ja kaupassa
      - ottaisin sitä ja tätä...
      - paljonko tämä maksaa

      Ranskalaiset on tarkkoja lausumisesta, jotain sanaa ei ymmärretä jos se "ei näy kuvissa" ja lausutaan aivan päin honkia, silti ei kannata jännittää lausumista liikaa.

      Noilla pääsee jo pitkälle. Jos aloittaa englanniksi tavallisten ranskalaisten kanssa, saa aika varmasti tylyn vastauksen takaisin. Tavalliset ranskalaiset osaavat yleensä todella heikosti ranskaa, sama koskee myös nuorempia ihmisiä.

      Palveluammateissa toimivat ihmiset ovat asia erikseen, mutta sielläkin saa varautua tulemaan toimeen ranskaksi. Kahvilassa ja ravintolassa saa parempaa palvelua jos yrittää hoitaa tilauksen ranskaksi. Junien kanssa touhutessa kannattaa myös varautua hoitamaan koko juttu ranskaksi.

      Nämä omia kokemuksiani, ranskassa olen asunut nyt viisi kuukautta. Itse osaan edelleen hyvin heikosti ranskaa, perheen kauniimpi osapuoli hoitaa ranskaksi asioinnin ja tekeekin sen jo aika mallikkaasti.

      Ranskalaiset on ystävällisiä, kunhan ei mene ekaksi mölisemään happamalla naamalla englantia.

      Opetelkaa sitten lausuun se kalja oikein, bier ei beer. ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2104
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      173
      1919
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      38
      1409
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1187
    Aihe