Focuksen ( II ) päiväkirja osa 07

Kylmä_Totuus

Focuksen ( II ) päiväkirja osa 07
auto: Focus 1.6 Ti-VCT Sport Wagon, kesärenkaat Pirelli P7 205/55R 16 91V
lisävarusteet mm. ESP (ajovakauden hallitajärjestelmä) ja automaattinen ilmastointi.

Ensimmäiset öljyt vaihdettu Fordin huollossa noin 10800 km, samalla pyydetty, että tarkastavat varmuudeksi etuvetarit. Kunnossa olivat. Monet ovat Fordin huollossa sanoneet, että nykyinen öljy kestää hyvin tuon vuosihuollon välin, 1 vuosi tai 20 000 km. Itse kuitenkin ajan paljon lyhyitä matkoja, pääasiassa kaupungissa, joten kyllä öljy alkaa olla jo aika mustaa ennen tuota 10 000 km. Uuden auton ekat öljyt voisi vaihtaa jo 5000 - 6000 km, mutta nyt meni näin.

Rengasmelusta vielä. Moni asiantuntija on sanonut minulle, että nykyautoissa jo yleinen rengaskoko 205/55R, ei ole paras vaihtoehto Suomen huonoille ja karkeille teille. Myös jopa pikku Audeissa rengasmelua tulee jos tuo rengaskoko on käytössä. Onko kellään kokemuksia kesärenkaista kokoa 195/65 R15, onko vähemmän melua? Itse kun kelailen talvirenkaitteni kokemuksia, (Continental contiwinter viking2 195/65 R15 ) niiden rengasmelut olivat ihan siedettävät, ja jopa positiivinen yllätys!

Keskikulutuksesta. Ajotietokoneen mukaan. ( Automaatti ilmastointi on minulla koko ajan päällä.) Ei varmaan näytä tietokone ihan oikein minullakaan? Yhdessä kesäloma reissussa, jossa matkaa oli yhteen suuntaan 305 km, sain keskikulutuksen 6,4 L / 100 km. Tällöin pääsin ajamaan melkein koko matkan 90 – 100 km/h nopeutta, tosin loppu siitäkin matkasta oli hiekkatietä, jossa nopeus laski 30 – 40 km/h. Normaali kaupunki kulutus pyörii siinä 9,3 -9,6 L / 100 km, aika korkea luku, tosin kaupungissa ajo on välillä tosi hidasta ja nykivää! Miten muilla?

Ohitukset, maanteillä missä yleiset nopeusrajoitukset ovat luokkaa 80 km ja 100 km. Kun vaihtaa 4 vaihteella, niin kyllä mielestäni 1.6 Ti-VCT moottorin potku on riittävä ( ajoi yksin tai kyydissä kolme ) ja turvallinen ohitus on taattu. Vaihteiden välitys kaipaisi mielestäni jopa 6 vaihdetta! Huippunopeudeksi kuitenkin luvataan jopa 190 km/h. Moottorinkierrosluku taitaa olla jo yli 3000 r/min, kun nopeus on vasta noin 110 km? Vai, muistanko oikein?

Nyt mittarissa on 11 200 km ja mitään ongelmia tai vikoja, ei ole ollut. Ainoastaan eilen sain toiseenkin eturenkaaseen ruuvin, joten se oli mentävä paikkamaan heti. Taidan kerätä kaikki ylimääräiset ruuvit täälläpäin Suomea! Laitoin tänne jo aikaisemmin, jonnekin tämän saman linkin, uudesta mondeo 2007. Entisenä mondeo omistajana pitää alkaa varmaan jo säästämään ( jos ei maksa yli 40 000 euroa! ), että reilun 2,5 vuoden päästä saisi taas mondeo STW, jos tämän todella tulee, on mielestäni aika makea peräpää, ja muutenkin onnistunut kokonaisuus?
Mondeo 2007? Linkki sivu:
http://www.forum-auto.com/sqlforum/section1/sujet369628.htm

10

2766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itellä on -06 Focuksessa molemmat renkaat samaa kokoa (kesärenkaat Pirelli P7 205/55R 16 91V, talvirenkaat Continental contiwinter viking2 205/55 R16) ja samanlaisilla aluvanteilla.

      Nastarenkaat ovat yllätys yllätys hiljaisemmat kuin nuo Pirellin kesärenkaat. Uskon kyllä että olisivat hiljaisemmat 15" koossa.

      • Kylmä_Totuus

        Niin minustakin tuntuu ihan korvakuulolta, että talvirenkaani rengasäänet ovat miellyttävämmät, joten Pirelli P7 on lievä pettymys tämän suhteen. Entisessä mondeossani oli minulla talvirenkaat Nokia hakkapeliitta 4 ja kesärenkaat Continental Contact jotain, kummasakin koko 205/55 R16, peltivantein, niin täytyy sanoa, että kesärenkailla oli miellyttävä ajaa, ei rengasmelua paljon, toisaalta mondeon äänieritys on parempi, kuin halvemman hintaluokan focus II. Automerkistä riippumatta tuntuu monia uusia nykyautoja vaivaavan se, että kunnollisista äänierityksistä säästetään ja varsinkin Suomen karheilla ja uraisilla teillä kärsitään sitten turhasta rengasmelusta. Saksassa tiet ovat yleensä hyvässä kunnossa, joten siellä tämän hintaluokan autojen rengasmelu ei pääse niin hyvin sisälle.


      • Eki
        Kylmä_Totuus kirjoitti:

        Niin minustakin tuntuu ihan korvakuulolta, että talvirenkaani rengasäänet ovat miellyttävämmät, joten Pirelli P7 on lievä pettymys tämän suhteen. Entisessä mondeossani oli minulla talvirenkaat Nokia hakkapeliitta 4 ja kesärenkaat Continental Contact jotain, kummasakin koko 205/55 R16, peltivantein, niin täytyy sanoa, että kesärenkailla oli miellyttävä ajaa, ei rengasmelua paljon, toisaalta mondeon äänieritys on parempi, kuin halvemman hintaluokan focus II. Automerkistä riippumatta tuntuu monia uusia nykyautoja vaivaavan se, että kunnollisista äänierityksistä säästetään ja varsinkin Suomen karheilla ja uraisilla teillä kärsitään sitten turhasta rengasmelusta. Saksassa tiet ovat yleensä hyvässä kunnossa, joten siellä tämän hintaluokan autojen rengasmelu ei pääse niin hyvin sisälle.

        Käytin Focuksen Noise stopping käsittelyssä ruostesuojausliikkeessä kesän alussa. Hiljaiseksi auto ei muuttunut, mutta korkeataajuinen jyrinä muuttui enemmän kuminaksi ja sävyltään miellyttävämmäksi. Seuraaviksi kesärenkaiksi otan korkeaprofiilisemman 205/60/16 koon. Focuksen rengasmeluhan on pyöränripustusten kautta runkoon johtuvaa värähtelyä ja "lisäjousituksella" tätä voinee hieman vaimentaa.


    • outo merkki mutta hiljaiset...

      Moi!
      koin tänään positiivisen yllätyksen kun kaverini focukseen asennettiin Hankook renkaat. kuka lie renkaan todellinen valmistaja (epäilen continental tehdään vaan jossain koreassa) mutta enpä ole ennen kuullut uuden focuksen kyydissä tuulensuhinaa. meni kuin sukkasilla ja ajotuntumakin oli todella hyvä. pirellit eivät sovi alkuunkaan focuksen alle (miksi pilaavat hyvän auton huonoilla renkailla jo tehtaalla). Luulot pois! mikäli auton luovutuksessa huomaatte että auton ensiasennusrenkaina ovat hankookit olkaa huoleti koska rengas sopii focuksen alle todella hyvin. en kyllä tiedä kun toista kesää ajellaan että ovatko meluisat, mutta uutena Todella hiljaiset.

    • ex-focus

      1. Uusi Mondeo kulmikkaan tuntuinen, jatkanee
      vanhoilla linjoilla.

      2. Kulutus nousee ajettaessa yli 90 km/h, eli
      paras nopeus on alle 100 km/h.

      3. Vetarin kumit päästää öljyä n. 40 000 km.
      Uusi vain kumit, itse hölmöyksissä vaihdatin
      vetaritkin! Kumit n. 400 töineen.

      4. "Koiranluu" edessä alkaa kolista joku 16 000,
      hinta rempalle n. 300 eur.

      5. Tarkkaile alapintojen mahd. ruostepisteitä,
      niitä kehittyy etenkin talvella ja keväällä
      näkyy selvästi. Takuuseen maalaukset.

      6. Tarkista takaluukun ja ovien alareunojen
      kittien kunto, vanhemmissa irtoili. Takuu.

      7. Muuten jees peli, vaihdoin pois.

      • K. Lemmari

        liimata vetareiden kumeja kiinni ja uusia klemmareita? Remppa olisi maksanut 40-70 EKee korjaamosta riippuen. Ei niissä kumeissa mitään vikaa ole, kiinnityspanta on susi.


      • 2.0 Focus

        1.Et taida paljoa tietaa autoista jos tuollaisia hintoja maksat korjauksista.

        2.Koiranluut maksaa 20 euroa kappale ja vaihto ei paljoa vaadi kuin puoli tuntia työtä. Vaihto ei välttämätä edes ole välttämätöntä, riittää että rasvaa nivelen.

        3.Lisäksi tuo vetareiden suojakumiongelma ei parane kumia vaihtamalla, vaan kiinnittämällä ne kunnolla ja laittamalla kumien sisälle paremmat rasvat.

        4.Kulutus nousee sitä mukaa mitä kovempaa ajaa koska voimaa tarvitsee myös enemmän.

        5. Kitit menee takuuseen.

        PS. Hinta kaikille näille remonteille maksimissaan 50 euroa.


    • Jarkko

      Minulla on ollut reilun vuoden Focus II Ghia Wagon 1.6 Ti-VCT. Hyvin on toiminut, ei murheita ainakaan toistaiseksi. Itsekin olen vaihdattanut öljyt 10-tonnin välein (nyt 30tkm mittarissa).

      Pirellit tosiaan äänekkäät. Täytyy kokeilla seuraavaksi joitain toisia. Kulutus on ollut 8 litran paikkeilla kaupungissa, motarilla 7.5 ja normaalissa maantieajossa 7 paikkeilla.

      ESP toiminut hyvin, mutta luistonesto voisi olla hiukan herkempi todella liukkaalta pinnalta liikkeellä lähdettäessä.

      Kone tuntuu hiukan tehottomalta vaikka onkin luokkansa yläpäästä. Tosin edellinen autoni oli 2-litrainen ja 140 heppainen, ehkä siinä syy.

      Hyvää kesän jatkoa kaikille!

      J

    • jpj

      Itselläni on 2000 km ajetussa farkku focuksessa hankook 195/65 r 15 aluvanteilla.Edellinen auto oli myös focus ja kyllä tämä uusi on huomattavasti hiljaisempi.Koe ajamassani oli alla 16 pirellit ja kyllä niissä tosiaan on ääntä enemmän.Uudet juhlamallin autot tulevat tehtaalta 9 puolaisilla aluilla.5 puolaiset meni tilaukseen talvirenkaille.Ilman vikoja on mennyt,ovien tiivistys on parantunut reilusti.Kuraa ei sisä helmoihin paljoa tule.Normaali 1.6 pärjää matkalla myös mainiosti vääntöä on alakierroksilla mukavasti ja ohituksiinkin potkua löytyy.

    • focusII

      eli itsellä ajettuna 2000km 1,6 trend wagon, kesärenkaat Michelin 195/65
      Tähän mennessä tapahtunut seuraavaa...
      Vaimensin auton takakontin 3mm bitumimatolla. Kannattaa muuten joka fokkeristin tehdä. Halpa ja nopea operaatio -> tuli kuin toinen auto äänen suhteen, eli hiljeni oleellisesti ;)

      viikko sitten alkoi tuo fokkerin pakki kettuilemaan. Eli vikana oli sorvaava ääni pakkia päälle laitettaessa, tai on ainakin taas seuraavaan huoltoon.Ilmeisesti vaihteisto pitää purkaa näin huollossa ilmoittiin. Saas nähä mihin tämän kanssa vielä joutuu..
      Muuten lisätty 95-98 okt tankkiin ja menty. Hyvä peli ajaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe