Transsukupuoliset ja toverikuri

Sari_

Tämän palstan lukijoille on varmasti selvinnyt, että transsukupuolisten keskuudessa vallitsee äärimmäisen kova toverikuri.

Ja se on meikäläisille elinehto. Ilman sitä olemme tuhon omia.

Tähän toverikuriin kuuluu se, että kukaan TS ei mene julistamaan transasiaa millekään foorumeille eikä areenoille, kukaan TS ei mene puhumaan ääneen yhtään mitään, mihinkään sosiaalipornomediaan ei anneta yhtään haastattelua ja muutoinkin olemme hiljaa kuin kusi sukassa. Kaikki tiedotustoiminta tehdään Trasekin kautta. Setaan puolestaan pidetään etäisyyttä, mutta Potilasliittoon ollaan yhteydessä.

Syy on siinä, että kaikki, mikä ylipäänsä voidaan ymmärtää väärin, ymmärretään väistämättä äärin.

Homot pilasivat oman asiansa mesoamalla, meuhkaamalla ja olemalla äänessä ja äänekkäitä. He onnistuivat vetämään sillä valtaväestön vihat niskaansa, ja "vitun homo" on kirosana. Homoja aivan oikeasti vihataan. Emme halua sitä samaa kohtaloa niskaamme.

Toinen syy on siinä, että meillä ei ole ketään muuta, joka puolustaisi meitä kuin me itse.

Oikeistopuolueet eivät ikinä ole ajaneet asiaamme.
Vasemmistopuolueille olemme hyödyllisiä hölmöjä.
Vihreät ovat valtakunnan virallinen hörhöpuolue.
Homojen kanssa on jatkuvasti ongelmia.
SETA käyttää meitä lähinnä vesurina.
Feministit vihaavat meikäläisiä patologisesti

Ainoa, kehen voimme luottaa, olemme me itse ja mahdollisesti hoitohenkilökunta sekä muut pitkäaikaispotilaat.

Tähän toverikuriin kuuluu myös se, että teemme hajuraon kaikkeen, mikä on 60 cm ja 1 m välillä maanpinnasta. Kysymys on sukupuolisuudesta, ei seksuaalisuudesta - sukupuoli-identiteetin anomaliasta, ei seksuaalisuuden erilaisesta ilmentymästä. Siksi käytämme nimeä transsukupuolinen, emme transseksuaali. Kyse on täsmälleen samasta asiasta kuin intersukupuolisuuden osalta.

Toverikuriin kuuluu, että kaveria autetaan ja pidetään yhtä, mutta wannabeta saa mätkiä kuin vierasta sikaa. Siihen kuuluu myös, että aina kun on mahdollisuus, toista transsukupuolista jeesataan vaikka työn tai asunnon tai opiskelupaikan saannissa. Pidetään yhtä.

Tämä saattaa muista transihmisistä (että vihaan tuota sanaa) tuntua tiukkapipoisuudelta ja ahdasmielisyydeltä, mutta meikäläisille se on elämisen ehto. Kyse on siitä, että transsukupuolisuus näkyy päällepäin. Ja jos joku testosteronijuubassa riehuva mölyapina saa siitä vihiä, tuloksena voi olla pahimmillaan henkirikos. Se worst-case -skenaario kannattaa aina pitää mielessä.

Että tällaista tällä kertaa. Häviän taas tällä kertaa sinne real lifeen ja tuskin tulen kirjoittelemaan vähään aikaan.

72

4820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sulautuja66

      Olen samaa mieltä siitä, että transtaustaisten ihmisten ei kannata kulkea julkitransihmisinä. Siinä olen mm. tasan eri mieltä kuin Heli tällä palstalla. Kansaa ei kannata liikaa opettaa tyyliin "kuka tahansa vastaantulija voi olla transtaustainen", sillä se voi laukaista vainoharhaisuuden, jonka uhriksi joutuvat kaikki rotevat naiset. Lääketieteen väliintulo on ohi ja mielestäni sen jälkeen pitäisi elää elämäänsä.
      Minäkin inhoan sanoja "transyhteisö" ja "transihmiset". Niillä ei ole minulle mitään mielekästä sisältöä.

    • Toverikuri

      Kaipa hyssyttelyyn on syynä pikemminkin henkinen oire kuin toverikuri. Transasioilla saa helposti julkisuutta kuin Idols teeveessä ja voin vakuuttaa, että negatiivinen julkisuus on varmempaa kuin positiivinen. Kysehän loppujenlopuksi on ihmisen henkilökohtaisesta yksityiselämästä, joka ei ole ns. julkista omaisuutta.

      Suomessa on vain jokin synkkä perinne liittoutua potilaaksi taikka vähemmistöksi, toisaalta tarvitsemme sitä yhtä vanhahkon yhteiskunnan vuoksi jolla on välttämätöntä raapustaa psykiatrian kirjoille, että haluaa rinnat taikka pukeutua mekkoon ja siinä ollaan jälleen yhtä askelta lähempänä hullujen huonetta.

      Transihmisen puolustaminen? Oikeuksista täytyy pitää kiinni, ettei kättelyssä joudu ensimmäisen puoskarin eristyskoppiin. Muutoin puolustusta ei periaatteessa tarvittaisi, mutta Suomalaisuuteenhan kuuluu keskikaljasiepot ja aikamiespojat, jotka ei ajallaan ole kumpania itselleen saanut ja kaikki viehättävän näköinen on "iskettävissä", mutta eihän se oma maine kestä itseään silvonneen miehen hiplaamista :D

      Seksuaali vai sukupuoli? Mekkalaa pitää Seta ja ne jotka pyrkivät vakuuttelemaan, että Wannabe:llä ja todellisella ts:llä on ero ja että hoidoistakin tippuu kelkasta kun ei ole oikea jne.. Onneksi kyse ei ole siitä, että hoito on vapaaehtoista ja että itsensä silpominen jopa aivojen naisellisen poikkeaaman vuoksi tuntuu hurjalta.

    • Kolmois-S

      Suomessa ei tykätä sellaisesta, että joku kovaan ääneen julistaa uskoaan tai omaa erinomaisuuttaan julkisuudessa. Se ei ole suomalainen tapa toimia.

      Amerikassa on toisin. Siellä julistetaan uskoa kadulla plakaattien ja kovaäänisten kanssa. Siellä kerrotaan televisiossa omasta kääntymyksestä. Se on ihan OK, se on yksilöä arvostava kulttuuri, se että jollakin on hyvä olo ei ole keneltäkään muulta pois.

      "Transsukupuoliset ja toverikuri
      Kirjoittanut: Sari_ 30.1.2007 klo 16.09

      Homot pilasivat oman asiansa mesoamalla, meuhkaamalla ja olemalla äänessä ja äänekkäitä. He onnistuivat vetämään sillä valtaväestön vihat niskaansa"

      Joko mesoaminen on jenkkilästä, jolloin sitä vihataan tai sitten se on taistolaisvasemmistolaisuudesta, jolloin sitä vihataan myös.

      "Vasemmistopuolueille olemme hyödyllisiä hölmöjä."

      Vasemmistolaiset ovat konnia. Arhinmäki mesoaa ja uhoaa (muista taistolaiset!), poliisi vetää turpiin sivullisia. Kiitosta ei tule, että osallistuitte Arhinmäen vaalikampanjaan.

      Tämä on verenhimoinen kulttuuri, tässä maassa on tapettu ihmisiä. Sellaiset asiat eivät mene pois muutamissa vuosikymmenissä. Suomi on veitsen terällä.

      "Ainoa, kehen voimme luottaa, olemme me itse ja mahdollisesti hoitohenkilökunta sekä muut pitkäaikaispotilaat. "

      Meillä on mahtavat ihmisoikeustahot tässä maassa, joihin voimme aina vedota. Tosin heille me olemme vain kesäkissoja, mutta vastapuoli ei halua ottaa riskiä joutumisesta selkkaukseen niiden kanssa.

      Oli miten oli, meillä on virkamiehistö jolle on annettu alunperin valta pitää Suomi itsenäisellä kurssilla mikäli ulkovalta rupeaisi vaikuttamaan lainsäädäntöömme. Virkamiehet surutta ja ilman rangaistuksen pelkoa rikkovat mitä tahansa lakeja jotka heitä ei miellytä. Niihin on viitattu "Saddamin tasavaltalaiskaartina". Tässä maassa ei ole mitään väliä virallisella politiikalla. Eduskunnassakin vaihtuu Lipponen, Jäätteenmäki, Aho ja vielä Vanhanenkin, mutta Raimo Sailas on ja pysyy varmistamassa sen ettei suunta muutu.

      Maassa maan tavalla. Tässä maassa on hyväksyttävä tämän maan erityisluonne. Suomen "juoni" on se, ettei meitä kuljeteta junilla Siperiaan ja me olemme mukana tässä juonessa tai sitten tosi yksin.

      "Ja jos joku testosteronijuubassa riehuva mölyapina saa siitä vihiä, tuloksena voi olla pahimmillaan henkirikos. Se worst-case -skenaario kannattaa aina pitää mielessä."

      Oulussa ja Kokkolassa on hakattu naista päähän vasaralla kun on luultu transnaiseksi. Ja tämä oli lehdessä. Paljon on sellaista, mikä ei lehteen päädy. Tutuin lienee tälle porukalle oli ekt, jolta tuntematon mies yritti kiskoa tukkaa irti kun luuli sen olevan peruukki.

    • järkyttävää...

      No en tunnusta kuuluvani joukkoon tuossa mielessä, en kerta kaikkiaan jaksa ajatella nooin ahtaaasti.

      Voi järkyn järkky, jos minä kutsun itseäni transseksuaalinaiseksi tai shemaleksi, niin siihen ei muilla ole nokan koputtamista...se on minun identiteettini.

      Ja aika monta oululaista saa minulle syöttää, ennen kuin uskon, että seksuaalisuus ja sukupuoli ei liity m i l l ä ä n tavalla toisiinsa.

      Voi minun päiviäni... :O

      • sulautuja72

        Sari puhuu asiaa. Viimeistään sen jälkeen kun tulet luetuksi isossa porukassa tai joku outtaa sinut ja alkaa transuttelu, toivot muuttuvasi näkymättömäksi - ja silloin toivot, ettei kukaan olisi ikinä kuullutkaan transihmisistä.

        Jos olet transnainen, et ole shemale ja sillä sipuli. SE EI OLE SINUN YKSYTYISASIASI. Transseksuaaleille yksityinen on julkista. Yritä nyt ymmärtää, että tämä todella on elämän ja kuoleman kysymys, aivan kuin Sari sanoo. Siinä vaiheessa, kun joku meistä pahoinpidellään tai tapetaan siksi että sinä olet puhunut läpiä päähäsi tai ollut huolimaton, silloin sinun yksityisesi muuttuu meidän julkiseksemme.

        Muistin virkistykseksi http://gender.org/remember/about/core.html


      • vapaus mielipiteeseen
        sulautuja72 kirjoitti:

        Sari puhuu asiaa. Viimeistään sen jälkeen kun tulet luetuksi isossa porukassa tai joku outtaa sinut ja alkaa transuttelu, toivot muuttuvasi näkymättömäksi - ja silloin toivot, ettei kukaan olisi ikinä kuullutkaan transihmisistä.

        Jos olet transnainen, et ole shemale ja sillä sipuli. SE EI OLE SINUN YKSYTYISASIASI. Transseksuaaleille yksityinen on julkista. Yritä nyt ymmärtää, että tämä todella on elämän ja kuoleman kysymys, aivan kuin Sari sanoo. Siinä vaiheessa, kun joku meistä pahoinpidellään tai tapetaan siksi että sinä olet puhunut läpiä päähäsi tai ollut huolimaton, silloin sinun yksityisesi muuttuu meidän julkiseksemme.

        Muistin virkistykseksi http://gender.org/remember/about/core.html

        Sekä omaan itseen. Ja sitä paitsi minä olen kyllä outannut itseni ihan itse, enkä minä elävässä elämässä ole mitenkään pyrkinyt olemaan mitään muuta kuin sitä mitä olen.

        Simppeli juttu ja tuttu juttu ainakin niille, jotka eivät kuvittele itsestään liikoja.

        Toivottavasti uudet "tulokkaat" eivät nyt ota noita breesneviläisiä ajatuksianne perinjuurin todesta.

        En tiedä, mitkä tarkoitusperät ryhmällänne ovat, mutta eivät ne mitään positiivista mielikuvaa ruoki ihmisten mielissä. Päinvastoin, liekkö tarkoituskin? Ja on tuo feministienkin mollaus kaikkea muuta kuin korrektia.

        Ja mitä tuohon läpiä päähän puhumiseen tulee, niin kyllä ne henkilöt ovat ihan kokonaan toisia toimijoita. Tosin, jos tieto on tosi uskomus, niin silloin voidaan todellakin uskoa siihen mitä puhutaan, mutta tosi uskomuskin pitäisi pystyä perustelemaan.

        Johan nyt on markkinat....

        Näin on pyökkipuu (näreet) :O


      • sulautuja72 kirjoitti:

        Sari puhuu asiaa. Viimeistään sen jälkeen kun tulet luetuksi isossa porukassa tai joku outtaa sinut ja alkaa transuttelu, toivot muuttuvasi näkymättömäksi - ja silloin toivot, ettei kukaan olisi ikinä kuullutkaan transihmisistä.

        Jos olet transnainen, et ole shemale ja sillä sipuli. SE EI OLE SINUN YKSYTYISASIASI. Transseksuaaleille yksityinen on julkista. Yritä nyt ymmärtää, että tämä todella on elämän ja kuoleman kysymys, aivan kuin Sari sanoo. Siinä vaiheessa, kun joku meistä pahoinpidellään tai tapetaan siksi että sinä olet puhunut läpiä päähäsi tai ollut huolimaton, silloin sinun yksityisesi muuttuu meidän julkiseksemme.

        Muistin virkistykseksi http://gender.org/remember/about/core.html

        Enkä levittele tietoja, joita olen saanut muista transsukupuolisista. Kuten en puhu työasioitanikaan työn ulkopuolella.

        Minusta tuollainen asettelu on piiloaggressiivista ihmisten pelottelua. Sellaiseen väkivaltaan ei pidä alistua. Tiedän kyllä että Yhdysvalloissakin on tällaista tapahtunut, mutta aktiivinen panos trannsukupuolisilta on taannut ettei tutkimuksia ole painettu villasella.

        Tässä on aivan sama tie mitä oli afroamerikkalaisilla kuljettavanaan kansalaisoikeuksiensa saamiseksi. Moni mustakin oli skeptinen, Martin Luther King jr ammuttiin ja tapahtui paljon. Mutta niinpä vain olot ovat parantuneet.


      • minäkin!
        vapaus mielipiteeseen kirjoitti:

        Sekä omaan itseen. Ja sitä paitsi minä olen kyllä outannut itseni ihan itse, enkä minä elävässä elämässä ole mitenkään pyrkinyt olemaan mitään muuta kuin sitä mitä olen.

        Simppeli juttu ja tuttu juttu ainakin niille, jotka eivät kuvittele itsestään liikoja.

        Toivottavasti uudet "tulokkaat" eivät nyt ota noita breesneviläisiä ajatuksianne perinjuurin todesta.

        En tiedä, mitkä tarkoitusperät ryhmällänne ovat, mutta eivät ne mitään positiivista mielikuvaa ruoki ihmisten mielissä. Päinvastoin, liekkö tarkoituskin? Ja on tuo feministienkin mollaus kaikkea muuta kuin korrektia.

        Ja mitä tuohon läpiä päähän puhumiseen tulee, niin kyllä ne henkilöt ovat ihan kokonaan toisia toimijoita. Tosin, jos tieto on tosi uskomus, niin silloin voidaan todellakin uskoa siihen mitä puhutaan, mutta tosi uskomuskin pitäisi pystyä perustelemaan.

        Johan nyt on markkinat....

        Näin on pyökkipuu (näreet) :O

        Myös minä olen outannut ihan itse itseni, jos on ollut tarvetta. Noita jyrkkiä salausmielipiteitä jakeleva ryhmä lienee onneksi hyvin pieni. Määrän pystyy laskemaan hyvin yhden käden sormilla. Valitettavasti vain nämä muutamat ihmiset ovat myös kova-äänisiä julistamaan ajatuksiaan ja muut lukijat luulevat sen olevan yleinen mielipide. Suurin osa transsukupuolisista elää omaa elämäänsä sen kummemmin itsestään ääntä pitämättä, puoleen tai toiseen. Sitten on taas pieni ryhmä joka pyrkii jakamaan tietoa transsukupuolisuudesta virallista tietä. No tietenkin löytyy joku Nikita, joka haluaa kerran elämässään julkisuuteen ja antaa haastattelun skandaalilehteen.


    • nuorilta TS:iltä

      Transsukupuolisten pahin vihollinen voi olla luomuväestö, mutta toisiksi pahin ovat "nuoret" TS:ät, siis itsensä vasta löytäneet, kaapinsa jättäneet yksilöt jotka ovat euforian aallonhuipulla. Kun katsoo ketkä huutavat transsukupuolisuuttaan julki seurauksista välittämättä, ne ovat juuri niitä tutkimuslähetteen ja leikkausjonon välissä roikkuvia ihmisiä. Luulen että moni näistä ihmisistä oppii vielä harmittelemaan rehentelyään, vaikka pahimmassa tapauksessa käy niin että he itse kyllä selviävät kuin koira veräjästä, eivätkä joudu vastaamaan seurauksista kun muita transihmisiä hakataan ja potkitaan "vitun transuina".

      Niin että koittakaa nyt hyvät ihmiset ottaa järki käteen ja kuunnella Saria ja 3S:ää. Heillä voi olla poleeminen tyyli, mutta heillä on myös kokemusta asioista. Jos jotain tässä maassa halutaan muuttaa, se pitää tehdä harkiten, ei mesoamalla missä sattuu. Paljon saa virrata vettä Suomen joissa, ennen kuin (melkein) kaikki julkisuus lakkaa olemasta transihmisille huonoa julkisuutta.

      • toinen mielipide

        Ja näin tapahtuu aika pitkälti koska joillain transsukupuolisilla on tarve leikkiä poliisia. Lopultakin transsukupuoliset ovat erilaisia, ja nuoret ovat kasvaneet osaltaan sallivammassa yhteiskunnassa.

        Jos joku haluaa rikkoa sukupuolirajoja avoimesti eikä olla piilossa niin se on k.o. henkilön oma asia. Tuntuu aika huonolta jos transihmisen pitää normaalien ongelmien lisäksi pelätä sitä, että varmasti on "riittävän" trans ja osuu tiukasti stereotypisoidun laatikon sisään ja käyttäytyy vain "transyhteisön" hyväksymillä tavoilla julkisesti.

        Naisiin kohdistuva väkivalta *on* paha asia, ja siihen pitäisi puuttua. Jos vielä on trans niin väkivalta helposti käy pahemmaksi. Kuitenkaan "vaietaan ja mennään piiloon" ei auta ongelmaan. Sattumalta ne paljon parjatut feministit tekevät tämän eteen töitä.


    • lesbo ja feministi

      Miki minun feministinä pitäisi patologisesti vihata teitä? Kummallista....Ja miksen puolustaisi teitä siinä missä muitakin vähemmistöjä, tai yleensäkin ihmisen oikeutta elää kuten parhaakseen näkee?

    • Rubiconna

      Tähän voisi vastata pitkästikin, mutta en nyt ryhdy spekuloimaan vähemmistöryhmien pr-strategioita. Todettakoon vain, että se "äärimmäisen tiukka toverikuri" vallitsee lähinnä Sarin päässä. Turha kuvitella komennettavan ruotuun tätä joukkoa, jonka jäsenet ovat jo kukin tavoillaan ja tahoillaan joutuneet raivaamaan omat tiensä omissa elinpiireissään. Henkilökohtaista sukupuoltani toteutan juuri siten kuin parhaaksi näen, ja uskon, että muidenkin on hyvinvointinsa kannalta viisainta niin tehdä.

      Kovin sääli, ja varsin paradoksaalista myös, että jotakin teeässiä niin ahdistaa muiden erilaisuus. Sitä on kuitenkin vain siedettävä. Vapaassa maassa vallitsevaa sanan- ja mielipiteenvapautta sopii vastustaa, mutta valtaa sen rajoittamiseen ei noin vain oteta. Jokseenkin suuruudenhullu illuusio, täytyy sanoa.

      • Kolmois-S

        Voisit ilmoittaa vaikka nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ym. tiedot ja mieluiten kuvan kera, niin minä printtaisin lappuja ja niittailisin niitä sähkötolppiin ja liimailisin sähkökaappeihin ilmoittaen sinun olevan transihminen. Sananvapauden nimissä saattaisin keksiä muitakin nimityksiä, eihän luovuutta pidä mitenkään rajoittaa.

        Tämä ei ole Ruotsia kauempaa haettua.


      • Kolmoispistepirkko

        1. Me olemme vähemmistö, jolla on riesanaan sellainen lääketieteellistä väliintuloa vaativa tila, jolla on ns. suuren yleisön keskuudessa hyvin huono imago. Transsukupuolisuus on sosiaalipornoa. Minä en halua olla [sosiaali]pornotähti sinun tai jonkun muun sananvapuden takia.

        2. Meidät rinnastetaan suuren yleisön silmissä homoihin. Homoja vihataan. Pitämällä ääntä vedämme sen saman vihan itsemme päälle. Meidän ei pidä toistaa homojen virheitä vaan ottaa niistä opiksi.

        3. Sari sanoi aika hyvin: kaikki, mikä ylipäänsä voidaan ymmärtää väärin, ymmärretään väistämättä väärin. Se pitää sanasta sanaan paikkansa. Skandaalijournalismi elää tietoisella väärinymmärtämisellä. Joka ainoa väärinymmärretty asia transsukupuolisista merkitsee sitä, että meikäläiset saavat kokea olonsa taas uhatummiksi.

        4. Meillä on oikeus sanan- ja mielipiteenvapauteen mutta meillä ei ole oikeutta typeryyteen eikä harkitsemattomuuteen, sillä se voi maksaa jonkun meikäläisen hengen. Ihan oikeasti, tämä on vakava asia ja syytä ymmärtää perinpohjin. Toverikuri merkitsee sitä, että pidetään suu kiinni ja sitä sananvapautta käyttää meidän puolestamme Trasek - kaikki tiedotustoiminta tehdään yhden keskitetyn organisaation kautta, jossa on alan kokemus. Tiedotuksen ammattilaiset paljon vähemmällä todennäköisyydelä sanovat mitään sellaista, mikä ylipäänsä on mahdollista tulkita väärin.

        5. Erilaisuus ei ole ahdistavaa, mutta harkitsemattomuus ja typeryys on.

        6. Meillä on vapaus ilmentää sukupuoltamme mutta aikuinen ihminen ottaa myös vastuun teoistaan ja valinnoistaan. Ongelmana vain on, että sinun tekosi ja valintasi voivat vaikuttaa minun tai jonkun muun transsukupuolisen elämään hyvin vahingollisella tavalla. Toverikuri merkitsee sitä, että pyritään ilmentämään sukupuolta sellaisella tavalla, josta todennäköisimmin koituu vähimmin ongelmia täysin sivullisille teeässille.


      • hlhljljht
        Kolmoispistepirkko kirjoitti:

        1. Me olemme vähemmistö, jolla on riesanaan sellainen lääketieteellistä väliintuloa vaativa tila, jolla on ns. suuren yleisön keskuudessa hyvin huono imago. Transsukupuolisuus on sosiaalipornoa. Minä en halua olla [sosiaali]pornotähti sinun tai jonkun muun sananvapuden takia.

        2. Meidät rinnastetaan suuren yleisön silmissä homoihin. Homoja vihataan. Pitämällä ääntä vedämme sen saman vihan itsemme päälle. Meidän ei pidä toistaa homojen virheitä vaan ottaa niistä opiksi.

        3. Sari sanoi aika hyvin: kaikki, mikä ylipäänsä voidaan ymmärtää väärin, ymmärretään väistämättä väärin. Se pitää sanasta sanaan paikkansa. Skandaalijournalismi elää tietoisella väärinymmärtämisellä. Joka ainoa väärinymmärretty asia transsukupuolisista merkitsee sitä, että meikäläiset saavat kokea olonsa taas uhatummiksi.

        4. Meillä on oikeus sanan- ja mielipiteenvapauteen mutta meillä ei ole oikeutta typeryyteen eikä harkitsemattomuuteen, sillä se voi maksaa jonkun meikäläisen hengen. Ihan oikeasti, tämä on vakava asia ja syytä ymmärtää perinpohjin. Toverikuri merkitsee sitä, että pidetään suu kiinni ja sitä sananvapautta käyttää meidän puolestamme Trasek - kaikki tiedotustoiminta tehdään yhden keskitetyn organisaation kautta, jossa on alan kokemus. Tiedotuksen ammattilaiset paljon vähemmällä todennäköisyydelä sanovat mitään sellaista, mikä ylipäänsä on mahdollista tulkita väärin.

        5. Erilaisuus ei ole ahdistavaa, mutta harkitsemattomuus ja typeryys on.

        6. Meillä on vapaus ilmentää sukupuoltamme mutta aikuinen ihminen ottaa myös vastuun teoistaan ja valinnoistaan. Ongelmana vain on, että sinun tekosi ja valintasi voivat vaikuttaa minun tai jonkun muun transsukupuolisen elämään hyvin vahingollisella tavalla. Toverikuri merkitsee sitä, että pyritään ilmentämään sukupuolta sellaisella tavalla, josta todennäköisimmin koituu vähimmin ongelmia täysin sivullisille teeässille.

        "2. Meidät rinnastetaan suuren yleisön silmissä homoihin."

        Mielestäni meidät niputetaan tavallisten ihmisten mielissä samaan joukkoon transvestiittien kanssa. Kaikki samaa transuporukkaa. Sitten taas mekkoileva mies on automaattisesti homo joka käy iskemässä miehiä ja tätä pelätään valtavasti (jos vaikka erehtyykin transuun).


      • Kolmois-S
        hlhljljht kirjoitti:

        "2. Meidät rinnastetaan suuren yleisön silmissä homoihin."

        Mielestäni meidät niputetaan tavallisten ihmisten mielissä samaan joukkoon transvestiittien kanssa. Kaikki samaa transuporukkaa. Sitten taas mekkoileva mies on automaattisesti homo joka käy iskemässä miehiä ja tätä pelätään valtavasti (jos vaikka erehtyykin transuun).

        Suurelle yleisölle sukupuoli = seksi. Jopa hoitojärjestelmässä on joutunut tankkaamaan tästä ns. "asiantuntijoiden" kanssa.

        Kun nainen meikkaa, se on tässä ideologiassa sitä että nainen haluaa saada melaa.
        Kun mies laittaa päälle puvun takin ja solmion, hän tekee sen päästäkseen naimaan.
        Lesboilla ja homoilla taas jomman kumman on oltava väkisin mies, koska mitenkäs silloin on sukupuoli kuin mennään iskemään.

        Kun vaikka transvestiitti pistää mekon päälleen, hänen ilmeinen tarkoituksensa on erehdyttää mies ja saada tältä munaa. Transvestiitti on siis homo.

        Siis näin ajatellaan, eikä muuta haluta uskoa. Aikoinaan Trasekin puheenjohtaja pisti tuskastuneena sivuille tämän rautalangasta väännettynä: se, että on koira on eri asia kuin että tykkää koirista.


      • Anonyymi
        Kolmoispistepirkko kirjoitti:

        1. Me olemme vähemmistö, jolla on riesanaan sellainen lääketieteellistä väliintuloa vaativa tila, jolla on ns. suuren yleisön keskuudessa hyvin huono imago. Transsukupuolisuus on sosiaalipornoa. Minä en halua olla [sosiaali]pornotähti sinun tai jonkun muun sananvapuden takia.

        2. Meidät rinnastetaan suuren yleisön silmissä homoihin. Homoja vihataan. Pitämällä ääntä vedämme sen saman vihan itsemme päälle. Meidän ei pidä toistaa homojen virheitä vaan ottaa niistä opiksi.

        3. Sari sanoi aika hyvin: kaikki, mikä ylipäänsä voidaan ymmärtää väärin, ymmärretään väistämättä väärin. Se pitää sanasta sanaan paikkansa. Skandaalijournalismi elää tietoisella väärinymmärtämisellä. Joka ainoa väärinymmärretty asia transsukupuolisista merkitsee sitä, että meikäläiset saavat kokea olonsa taas uhatummiksi.

        4. Meillä on oikeus sanan- ja mielipiteenvapauteen mutta meillä ei ole oikeutta typeryyteen eikä harkitsemattomuuteen, sillä se voi maksaa jonkun meikäläisen hengen. Ihan oikeasti, tämä on vakava asia ja syytä ymmärtää perinpohjin. Toverikuri merkitsee sitä, että pidetään suu kiinni ja sitä sananvapautta käyttää meidän puolestamme Trasek - kaikki tiedotustoiminta tehdään yhden keskitetyn organisaation kautta, jossa on alan kokemus. Tiedotuksen ammattilaiset paljon vähemmällä todennäköisyydelä sanovat mitään sellaista, mikä ylipäänsä on mahdollista tulkita väärin.

        5. Erilaisuus ei ole ahdistavaa, mutta harkitsemattomuus ja typeryys on.

        6. Meillä on vapaus ilmentää sukupuoltamme mutta aikuinen ihminen ottaa myös vastuun teoistaan ja valinnoistaan. Ongelmana vain on, että sinun tekosi ja valintasi voivat vaikuttaa minun tai jonkun muun transsukupuolisen elämään hyvin vahingollisella tavalla. Toverikuri merkitsee sitä, että pyritään ilmentämään sukupuolta sellaisella tavalla, josta todennäköisimmin koituu vähimmin ongelmia täysin sivullisille teeässille.

        Ei trans-kokemusta voi verrata fyysiseen sairauteen jolle ei voi mitään.
        Jokainen trans on itse halunnut sellaiseksi, hän on valinnut olla etsimättä pahaan oloonsa loogisempaa hoitoa joka lopulta voisi ratkaistakin ongelman.
        Kenenkään ei kannata ryhtyä transsiksi, näkeehän tästäkin ketjusta ettei se elämä ruusuista ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei trans-kokemusta voi verrata fyysiseen sairauteen jolle ei voi mitään.
        Jokainen trans on itse halunnut sellaiseksi, hän on valinnut olla etsimättä pahaan oloonsa loogisempaa hoitoa joka lopulta voisi ratkaistakin ongelman.
        Kenenkään ei kannata ryhtyä transsiksi, näkeehän tästäkin ketjusta ettei se elämä ruusuista ole.

        Kyllä transsukupuolisuutta voidaan verrata täysin muihinkin sairauksiin. Transsukupuolisuus on sairaus siinä kuin muutkin, eikä kukaan transsukupuolinen ole HALUNNUT sellaiseksi, vaan on syntynyt sellaiseksi. Nykyinen hoitotapa on tällä hetkellä parhaaksi todettu. Ehkäpä tulevina vuosikymmeninä lääketiede edistyy niin paljon että fyysinen ulkomuoto saadaan täysin oikeaksi omaan sukupuolikokemukseen sovitettuna.

        Ei todellakaan kukaan transsukupuolinen halua ryhtyä sellaiseksi, vaan hän on transsukupuolinen eikä ihminen pysty itse sitä muuttamaan mitenkään. SUKUPUOLIRISTIRIITA on se paha olo ja se saadaa häviämään kun käydään läpit transhoidot.


    • ei ole

      "Tämän palstan lukijoille on varmasti selvinnyt, että transsukupuolisten keskuudessa vallitsee äärimmäisen kova toverikuri."

      Ja paskat - ei meillä mitään toverikuria ole, paitsi ehä Sari_:lla ja Kolmois-S:llä keskenään. Ei sen puoleen mitään transyhteisöäkään ole olemassa, paitsi Dreamwear Club transvestiiteille.

      • tolkku hoi

        Toverikuri tunnetaan myös nimellä "terve järki".


    • ihmetellä

      Tämän keskustelun juttuja. Kyllähän maailma menee eteenpäin ja ihmisetkin tietävät nykyään paljon enemmän,kuin 10 vuotta sitten.

      Samoin tuo sukupuoli/kautta seksuaalisuus vastakkainasettelu on myös jokseenkin fanaattinen. Miksi? Tietty, jos on koira, ei välttämättä merkitse, että tykkää koirista, mutta on se kyllä erittäin toden näköistä ihan vaan noin niin kuin obsevoinnin perusteella. Mutta jos on joku ärripurri aina hampaat irvessä oleva koira, niin tuskin tämä tykkää koirista josko sitten kenestä muustakaan ja tuskin tästä koirastakaan tykätään. Toisaaltaan kyllä koira voi tykätä kissastakin.

      Näkemys siitä, että ei saa tykätä kenestäkkän ja todennäköisesti joutuu väkivallan kohteeksi,on aika synkeän oloinen pilvi transihmisen mielessä...Kuinkahan moni täällä käyvistä lukijoista on mahtanut kokea tällaisen kohtalon?

      Muutenkin surun päivä...

      • fskjsfhh

        Musta vähän tuntuu siltä, että tähän keskusteluun on osallistunut muutama kaapitteleva tiittikin. Mä en halua todellakaan olla mikään transihminen, en ainakaan sellainen, jollainen sinä olet. Vedä vaikka mummoos perseeseen, mutta älä tule tähän keskusteluun sorkkimaan. Pysyttele sä poika vaan mekkolinjalla.

        Ai niin, mun mielestä ihan kaikki tiitit on pikkuhousurunkkareita, eikä mitään muuta.


      • voi venäjä
        fskjsfhh kirjoitti:

        Musta vähän tuntuu siltä, että tähän keskusteluun on osallistunut muutama kaapitteleva tiittikin. Mä en halua todellakaan olla mikään transihminen, en ainakaan sellainen, jollainen sinä olet. Vedä vaikka mummoos perseeseen, mutta älä tule tähän keskusteluun sorkkimaan. Pysyttele sä poika vaan mekkolinjalla.

        Ai niin, mun mielestä ihan kaikki tiitit on pikkuhousurunkkareita, eikä mitään muuta.

        Taas yksi! Mikä ihme siinä on että joku TS:ksi itseään väittävä vetää herneen nenäänsä noin syvälle jos joku edes tiitiksi epäiltävä erehtyy kirjoittamaan samaan ketjuun. Minä olen nainen, vaikka taustallani onkin TS:suus ja annan tiittien elää ja esittää mielipiteitänsä. Onhan noita kirjoituksia mielenkiintoista lukea ja saa taas vähän lisää tietoa toisenkin vähemmistön elämän vaikeuksista ja valopilkuista. Kirjoitelkoon minun puolestani. En myöskään allekirjoita kaikkien TS:ien mielipiteitäkään. Olen jo oppinut pitämään omat mielipiteeni, enkä hypi toisten mukaan.

        Niin, ne pikkuhousurunkkarit ovatkin sitten jopa diagnostisesti (F65.1) ihan eri porukkaa kuin tiitit (F64.1) ja heidän keskustelunsa kuuluvatkin tuonne seksiosioon.


      • vakuuttaa
        voi venäjä kirjoitti:

        Taas yksi! Mikä ihme siinä on että joku TS:ksi itseään väittävä vetää herneen nenäänsä noin syvälle jos joku edes tiitiksi epäiltävä erehtyy kirjoittamaan samaan ketjuun. Minä olen nainen, vaikka taustallani onkin TS:suus ja annan tiittien elää ja esittää mielipiteitänsä. Onhan noita kirjoituksia mielenkiintoista lukea ja saa taas vähän lisää tietoa toisenkin vähemmistön elämän vaikeuksista ja valopilkuista. Kirjoitelkoon minun puolestani. En myöskään allekirjoita kaikkien TS:ien mielipiteitäkään. Olen jo oppinut pitämään omat mielipiteeni, enkä hypi toisten mukaan.

        Niin, ne pikkuhousurunkkarit ovatkin sitten jopa diagnostisesti (F65.1) ihan eri porukkaa kuin tiitit (F64.1) ja heidän keskustelunsa kuuluvatkin tuonne seksiosioon.

        Vakuuttaa pyhästi, että en ole tiitti :) Hyvin, hyvin kaukana tiitistä.

        Pareminkin talitintti vaan en sintti. Ja minun puolestani saatte pitää vaikka kuinka tiukan "toverikurin" poikien kesken. Ei siinä mittään. Jokaisella on oikeus elää täällä niin kuin haluaa. Mutta kyllä helpommallakin pääsisi.

        Täältä tähän...


    • loppuun asti

      "Homot pilasivat oman asiansa mesoamalla, meuhkaamalla ja olemalla äänessä ja äänekkäitä. He onnistuivat vetämään sillä valtaväestön vihat niskaansa"

      Niin. Kyllä homovihaa oli paaaaljon vähemmän silloin kuin homoseksuaalisuus oli mielisairaus tai rikos, ja samaa sukupuolta olevat eivät saaneet rekisteröidä parisuhdetta... Eiköhän juuri sen avoimuuden ja oman asian julki tuomisella ole niitä etuja saavutettu ja saatu asenteita muutettua.

      • Kolmois-S

        Setassa ei ihan ensimmäisenä sinulle tyrkytetä Löfströmin kirjaa "Sukupuoliero Agraarikulttuurissa", mutta jos luet sen niin huomaat, että ennen muinoin oltiin huomattavan suvaitsevaisia ja homofobia oli keskittynyt vain niihin muutamaan suurempaan kaupunkiin mitä Suomessa oli. Niissä tietysti päätettiin ne homofobiset laitkin. Mutta maalla, siellä missä 95% suomalaisista asui sai elää ja hengittää suhteellisen vapaasti.

        Moderni homofobia saa alkunsa kaikkialla sodan jälkeiseltä ajalta. Sodan aikana miehet olivat homostelleet rintamalla ja tarvittiin kurinpalautusta.

        Jos mennään vielä pitemmälle historiassa, niin homofobia ja transfobia olivat tuntemattomia ilmiöitä eikä Raamattuakaan tulkittu homofobisesti.

        Entisten aikojen olojen saavuttamiseksi ei tarvittu yhtään Pride-marssia eikä vetoomuksia eduskuntaan eikä kirkkoon.

        Suomi on ollut jälkijunassa homojen oikeuksissa verrattuna muihin Pohjoismaihin, mutta mitä tulee translakiin, se oli pallonpuoliskon edistyksellisin. Taisi olla Uudessa Seelannissa parempi laki mutta siellä onkin transnainen kansanedustajana.

        Vieläkään homoja ei siunata kirkossa vaan siitä tulee kantelu tuomiokapituliin. Naapurimaassa siunataan. Suomi raahaa jälkijunassa tässäkin.

        Setan strategia on epäonnistunut kun taas Trasekin strategia on ollut menestys.


      • Kolmois-S
        Kolmois-S kirjoitti:

        Setassa ei ihan ensimmäisenä sinulle tyrkytetä Löfströmin kirjaa "Sukupuoliero Agraarikulttuurissa", mutta jos luet sen niin huomaat, että ennen muinoin oltiin huomattavan suvaitsevaisia ja homofobia oli keskittynyt vain niihin muutamaan suurempaan kaupunkiin mitä Suomessa oli. Niissä tietysti päätettiin ne homofobiset laitkin. Mutta maalla, siellä missä 95% suomalaisista asui sai elää ja hengittää suhteellisen vapaasti.

        Moderni homofobia saa alkunsa kaikkialla sodan jälkeiseltä ajalta. Sodan aikana miehet olivat homostelleet rintamalla ja tarvittiin kurinpalautusta.

        Jos mennään vielä pitemmälle historiassa, niin homofobia ja transfobia olivat tuntemattomia ilmiöitä eikä Raamattuakaan tulkittu homofobisesti.

        Entisten aikojen olojen saavuttamiseksi ei tarvittu yhtään Pride-marssia eikä vetoomuksia eduskuntaan eikä kirkkoon.

        Suomi on ollut jälkijunassa homojen oikeuksissa verrattuna muihin Pohjoismaihin, mutta mitä tulee translakiin, se oli pallonpuoliskon edistyksellisin. Taisi olla Uudessa Seelannissa parempi laki mutta siellä onkin transnainen kansanedustajana.

        Vieläkään homoja ei siunata kirkossa vaan siitä tulee kantelu tuomiokapituliin. Naapurimaassa siunataan. Suomi raahaa jälkijunassa tässäkin.

        Setan strategia on epäonnistunut kun taas Trasekin strategia on ollut menestys.

        Jos Löfströmin kirjaa ei Setassa esitellä niin sen sijaan useampankin otteeseen on tullut tuo "Homopesä"-juttu vuodelta 1966 esille.

        Kuinka moni teistä on säilönyt kaikki transfobiset jutut 40 vuoden ajalta? Kuinka moni toisi sellaisen Setaan näytille?

        Ei kukaan. Vähän omituistahan tuo onkin. Eikö koko 1960-luvulla muuta homofobista juttua ollut lehdissä kuin tuo yksi Homopesä?

        Miksi olla masokisti ja kiduttaa itseään vanhalla jutulla jonka kirjoittanut toimittaja vielä on katunut kirjoitustaan?

        Marika Krook esimerkiksi ei ole koskaan pyydellyt anteeksi lausuntoaan Dana Internationalista ja homojen salaliitosta. 1970-luvulla homot ja lesbot lähtivät kadulle osoittamaan mieltä kun homo sai potkut työstään homouden takia. Nyt se on ihan tavanomaista, joskin syyksi verhotaan jotain laillista, mutta kukaan ei reagoi.


      • näitä
        Kolmois-S kirjoitti:

        Setassa ei ihan ensimmäisenä sinulle tyrkytetä Löfströmin kirjaa "Sukupuoliero Agraarikulttuurissa", mutta jos luet sen niin huomaat, että ennen muinoin oltiin huomattavan suvaitsevaisia ja homofobia oli keskittynyt vain niihin muutamaan suurempaan kaupunkiin mitä Suomessa oli. Niissä tietysti päätettiin ne homofobiset laitkin. Mutta maalla, siellä missä 95% suomalaisista asui sai elää ja hengittää suhteellisen vapaasti.

        Moderni homofobia saa alkunsa kaikkialla sodan jälkeiseltä ajalta. Sodan aikana miehet olivat homostelleet rintamalla ja tarvittiin kurinpalautusta.

        Jos mennään vielä pitemmälle historiassa, niin homofobia ja transfobia olivat tuntemattomia ilmiöitä eikä Raamattuakaan tulkittu homofobisesti.

        Entisten aikojen olojen saavuttamiseksi ei tarvittu yhtään Pride-marssia eikä vetoomuksia eduskuntaan eikä kirkkoon.

        Suomi on ollut jälkijunassa homojen oikeuksissa verrattuna muihin Pohjoismaihin, mutta mitä tulee translakiin, se oli pallonpuoliskon edistyksellisin. Taisi olla Uudessa Seelannissa parempi laki mutta siellä onkin transnainen kansanedustajana.

        Vieläkään homoja ei siunata kirkossa vaan siitä tulee kantelu tuomiokapituliin. Naapurimaassa siunataan. Suomi raahaa jälkijunassa tässäkin.

        Setan strategia on epäonnistunut kun taas Trasekin strategia on ollut menestys.

        "Moderni homofobia saa alkunsa kaikkialla sodan jälkeiseltä ajalta."

        Niin minkä sodan? Sen jossa Hitler lähetti homoudesta epäillyt saippuatehtaalle? Ja kerropa milloin Raamattua ei ole tulkittu homofobisesti, sen edes kohtalaisen nykyaikaisia muunnoksia siis.


      • näitä...
        näitä kirjoitti:

        "Moderni homofobia saa alkunsa kaikkialla sodan jälkeiseltä ajalta."

        Niin minkä sodan? Sen jossa Hitler lähetti homoudesta epäillyt saippuatehtaalle? Ja kerropa milloin Raamattua ei ole tulkittu homofobisesti, sen edes kohtalaisen nykyaikaisia muunnoksia siis.

        "Niin minkä sodan? Sen jossa Hitler lähetti homoudesta epäillyt saippuatehtaalle?"

        Todellakin varsinkin jatkosodassa homoseksuaaleja oli runsaasti. Heistä ei puhuttu, saatika lähetetty "saippuatehtaalle". Hyvin moni siviiliin päästyään unohti tuon homoseksuaalisuutensa ja meni kiltisti naimisiin naisen kanssa. Näistä kerrottiin mm. televisiossa tulleessa Homosuomen historiassa. Harmi vaan että sen näki vain digiboxien omistajat.


      • ,,,,,,,,,,,,,
        Kolmois-S kirjoitti:

        Jos Löfströmin kirjaa ei Setassa esitellä niin sen sijaan useampankin otteeseen on tullut tuo "Homopesä"-juttu vuodelta 1966 esille.

        Kuinka moni teistä on säilönyt kaikki transfobiset jutut 40 vuoden ajalta? Kuinka moni toisi sellaisen Setaan näytille?

        Ei kukaan. Vähän omituistahan tuo onkin. Eikö koko 1960-luvulla muuta homofobista juttua ollut lehdissä kuin tuo yksi Homopesä?

        Miksi olla masokisti ja kiduttaa itseään vanhalla jutulla jonka kirjoittanut toimittaja vielä on katunut kirjoitustaan?

        Marika Krook esimerkiksi ei ole koskaan pyydellyt anteeksi lausuntoaan Dana Internationalista ja homojen salaliitosta. 1970-luvulla homot ja lesbot lähtivät kadulle osoittamaan mieltä kun homo sai potkut työstään homouden takia. Nyt se on ihan tavanomaista, joskin syyksi verhotaan jotain laillista, mutta kukaan ei reagoi.

        Aivan samoin transsukupuolinen saa potkut "jostain syystä", kun fyysinen ulkonäkö alkaa väkisin muuttumaan. Prosessissa olessa työn löytäminen on kiven alla. Homo voi sentään piilottaa tuon homoutensa, koska se ei näy pällepäin.


      • Kolmois-S
        näitä kirjoitti:

        "Moderni homofobia saa alkunsa kaikkialla sodan jälkeiseltä ajalta."

        Niin minkä sodan? Sen jossa Hitler lähetti homoudesta epäillyt saippuatehtaalle? Ja kerropa milloin Raamattua ei ole tulkittu homofobisesti, sen edes kohtalaisen nykyaikaisia muunnoksia siis.

        Saksan sosiaalidemokraatit häijyssä vaalikampanjassaan kiinnittivät huomiota siihen, että SA:n johtaja oli homo. Hitler kiusaantui tällaisesta arvostelusta. Sen jälkeen alkoikin SA:n puhdistus.
        Berliinihän oli hyvin vapaamielinen aikana ennen Hitleriä. Tänä aikana tehtiin myös ensimmäinen moderni sukupuolenkorjausleikkaus.

        Hitlerin hävittyä artiklaa 175 ei kuitenkaan poistettu. Sama keskitysleiri, eri lippu.

        Samaan aikaan Yhdysvalloissa alkoi McCarthyn homovainot. Ystävämme Christine Jorgensen aiheutti mediassa epäsuotuisaa huomiota ja osaltaan vaikutti McCarthyn populistisiin ajatuksiin.
        1950-luvulla Suomessa sipistiin homoista lehdistössä, mutta niitä sanottiin olevan Ruotsissa.

        Raamatusta:
        Arsenokoites ja malakos tulkittiin keskiajalla masturbaatiokielloksi, mutta Luther tulkitsi niiden tarkoittavan homoseksuaalisuutta. "Malakos" tarkoittaa nykykreikassakin "runkkaria".


    • Nile

      Samalle keskitysleirille esillä olleiden kanssa joutuivat ne juutalaiset jotka saksassa koittivat olla huomaamattomia.
      Ei piiloutuminen auta kuin ehkä yksilöä,sillä hetkellä.
      Jollekin se voi olla elinehto enkä halua siitä tuomita. Itsekin elän pienellä paikkakunnalla jossa kaikki sosiaalinen toiminta kauppareissusta alkaen hankalaituisi merkittävästi ja kuten tässäkin keskustelussa mainittiin jopa joskus vaarantuisi jos avoimesti olisin oma itseni.

      Kaikkien meidän perusdualistisen sukupuolikäsityksen syystä tai toisesta kyseenalaistavien, oli sitten kyseessä oma valinta tai biologian oikuttelu, tulisi kuitenkin olla kiitollisia niille jotka voivat/uskaltavat tuoda esille ettei sukupuoli ole mustavalkoinen juttu.
      Mitä useampi "poikkeava" tulee avoimesti esille sitä tavallisemmaksi juttu muuttuu eikä enään edes se "testosteronihörhö" jaksa ottaa kantaa jokaiseen vastaantulijaan.

      Ihan tuohon termiin "toverikuri" toteaisin että haiskahtaa hiukan entiselle itänaapurille. Ei kukaan toinen voi sanoa mitä minulla on oikeus puhua. Itseni on kuitenkin muistettava että toisten kunnioittaminen vaatii joskus mölyjen pitämistä mahassa. Eikä toisten asioita levitellä vasten heidän tahtoaan.

      Maailma kuitenkin muuttuu ja pikkuhiljaa myöskin victoriaaninen asenne sukupuoleen. Isommilta paikkakunnilta se alkaa ja joskus tulevaisuudessa, ei ehkä edes lapsenlapsieni aikana, mutta kuitenkin, toivon mukaan kukaan ei enään edes kysele toiselta sukupuolta kuin siinä tapauksessa että on kiinnostunut suvun jatkamisesta. Lääketiede hoitaa joskus senkin pois jaloista jos ei ihmiskunta ennen sitä tuhoa koko palloa.

      Kiitos siis teille jotka haluatte olla raskasta esityötä tekemässä.

      • eriasiat56

        Pitää muistaa, että "poikkeavan" putkahtaminen katukuvaan on eri asia kuin se, että transtaustainen ihminen kiinnittäisi kaulaansa lapun "transtausta". Ei näitä voi rinnastaa toisiinsa.


      • Kolmois-S

        "Ei porukalla piiloutuminen auta
        Kirjoittanut: Nile 2.2.2007 klo 11.31

        Mitä useampi "poikkeava" tulee avoimesti esille sitä tavallisemmaksi juttu muuttuu eikä enään edes se "testosteronihörhö" jaksa ottaa kantaa jokaiseen vastaantulijaan. "

        Ei ole näin.
        Seksuaalivähemmistöjen järjestöt ovat vasemmistolaisten soluttamia. Vasemmistolaiset kokevat olevansa muita huonompia. Siksi he haluavat valita masokistiset taktiikat, kuten turpiin ottamisen kadulla. Se on "gandhilaista". Gandhilla oli kuitenkin takanaan 300 miljoonaa intialaista jotka varmasti sotisivat seuraavat 1000 vuotta.

        Minusta tässäkin asiassa antaminen on kauniimpaa kuin ottaminen, mutta koska turpiin antaminen on äijämäistä ja heikkoa itsehillintää, pyrin välttämään sitä.

        Yhdysvallat, joissa on oltu avoimia ja mediassa alusta alkaen "komeilee" suurella määrällä tapettuja transihmisiä. Näin siitä huolimatta, että avoimuus omista asioistaan kuuluu siihen kulttuuriin.

        Suomessa asiat hoidetaan suomalaisella tavalla. Se asioiden hoito on ollut sellaista, että ruotsalainen TS kysyi minulta kerran "kuinka saisin Suomen kansalaisuuden?" ja tämä oli ennen translakia.

        Ruotsissa kokoonnuttiin tuolloin salassa. Suomessa ei ole ikinä tarvinnut.


    • väärää puuta

      Kyseessä lienee provokaatio joko tiettyä tai tiettyjä henkilöitä kohtaan. Tiedä häntä, mutta näin olettaisin. Ei liene kovin vaikea arvata, että mistä suunnasta.Ehkä potilasjärjestön olisi hyvä pysyä roolissaan, jonka on valinnut...siis potilasjärjestönä :O

      Toisaaltaan voi olla tyytyväinen, että joku ottaa julkkiksen roolin, varsinkin jos se ei ole yleistettävissä. Tällä tarkoitan sitä, että joso joku esiintyy tranihmisenä silmiinpistävästi, niin todennäköisin syin on epäiltävissä, että tällainen tavallisen oloinen tallaaja saa olla aivan rauhassa. Jos joku on kiinnostunut, niin he pyrkivät pongaamaan näitä transun oloisia ihmisiä.

      Eikö? Toisin sanoen lisää vaan tääaisia "reippaasti" joukosta erottuvia transihmisiä lavalle( estraadille). Tavallisen oloiset olkoot yleisössä ;)

      Täältä tähän ... :)

      • Kolmois-S

        Pöh, itsensä esittelijät haluavat olla naisia koska nainen saa tässä yhteiskunnassa enemmän positiivista huomiota osakseen kuin äijä. He tulevat pian huomaamaan, että se huomio on yksinomaan NEGATIIVISTA ja parhaimmillaan KIUSALLISTA.

        Aika paljon puhutaan siitä, että kuinka halutaan olla taviksia ja elää taviselämää. Mutta haluaako jengi olla kirjastoapulainen Jenni Rummukainen Mellunmäen sivukirjastossa vai Miss Bitch työpaikkana DTM.


      • en tiie...
        Kolmois-S kirjoitti:

        Pöh, itsensä esittelijät haluavat olla naisia koska nainen saa tässä yhteiskunnassa enemmän positiivista huomiota osakseen kuin äijä. He tulevat pian huomaamaan, että se huomio on yksinomaan NEGATIIVISTA ja parhaimmillaan KIUSALLISTA.

        Aika paljon puhutaan siitä, että kuinka halutaan olla taviksia ja elää taviselämää. Mutta haluaako jengi olla kirjastoapulainen Jenni Rummukainen Mellunmäen sivukirjastossa vai Miss Bitch työpaikkana DTM.

        Että mitä erikoista meissä loppujen lopuksi on? Siis aivan tavallisia ihmisiä tässä ollaan siinä missä muutkin.

        Voisi ajatella...taas, että tuskin monikaan olettaa, että esim. kaikki juopot miehet ovat matti nykäsiä lööppien perusteella. Kaikki kunnia Matille.

        Halutaanko olla taviksia, on kyllä hyvä pointti...voisi aika nopeasti vastata, että tuskin kuitenkaan. Ne jotaka ovat hieman tutustuneeta ts-ajattelijoiden ajatuksiin, niin kyllä tässä eittämättä on tämä "kapinaa-kumousta-vallankumousta" aspekti olemassa aika monella.

        Siis ollakko vai ei olla ja näkyäkkö vai ei näkyä on edelleen ratkaisematon kysymys...mielestäni :)

        Täältä tähän... :)


      • yhen kerran
        en tiie... kirjoitti:

        Että mitä erikoista meissä loppujen lopuksi on? Siis aivan tavallisia ihmisiä tässä ollaan siinä missä muutkin.

        Voisi ajatella...taas, että tuskin monikaan olettaa, että esim. kaikki juopot miehet ovat matti nykäsiä lööppien perusteella. Kaikki kunnia Matille.

        Halutaanko olla taviksia, on kyllä hyvä pointti...voisi aika nopeasti vastata, että tuskin kuitenkaan. Ne jotaka ovat hieman tutustuneeta ts-ajattelijoiden ajatuksiin, niin kyllä tässä eittämättä on tämä "kapinaa-kumousta-vallankumousta" aspekti olemassa aika monella.

        Siis ollakko vai ei olla ja näkyäkkö vai ei näkyä on edelleen ratkaisematon kysymys...mielestäni :)

        Täältä tähän... :)

        Se piti olla "kapinaa-lumousta-vallankumousta". Sama pää kesät talvet.

        Sil viisii täl viisii... :)


    • Vanha Ämmä

      Ihmiset näin pääsääntöisesti ovat suvaitsevaisia ihan mille tahansa omituiselle, jos se on omalta osalta harmitonta eikä sitä tungeta kurkusta alas.

      Transsukupuolisuutta pääsääntöisesti suvaitaan, koska se koetaan harmittomaksi - se on tauti, joka iskee jollekulle mutta se ei tartu, ja toisaalta teeässät eivät tunge omaa asiaansa muiden kurkusta alas, toisin kuin monet muut vähemmistöt.

      Siksi tuo Sarin "hiljaa kuin kusi sukassa" on hyvä ajatus. Olemalla oma itsensä, olemalla mesoamatta ja turhaan tekemällä numeroa itsestään ja liikoja julistamatta kaikki menee hyvin. Hiljaa hyvä tulee. Jos joku kyselee, niin aina voi kertoa, mutta maallikkosaarnaajista ei tässä maassa todellakaan pidetä.

      Suvaitsevaisuutta ei tarvitse opetella. Se on meissä jokaisessa luonnostaan. Se, mihin kannattaa kiinnittää huomiota on, että yrittää elää huomiota herättämättä.

      Kannatan myös tuota tiedotuksen keskittämistä Trasekille. Kaikki tiedotustoiminta, kaikki haastattelut, kaikki esiintymiset tehdään Trasekin kautta ja yksikään yksityinen TS ei lähde sooloilemaan. Tämä on yrityselämässä tavallisin toimintamalli. Näin estetään se, ettei kukaan taitamaton mene puhumaan läpiä päähänsä eikä kenestäkään tule ns. loose cannon. Kun keskitetään kaikki kommunikaatio yhdelle kanavalle, voidaan varmistautua että oikea viesti menee perille.

      • porukkaa!

        Mielestäni näistä asioista saisi kertoa julkisuudessa vain koulutettu porukka, olkoon se sitten Trasekin tai TTP:n kouluttamaa. Pelkkä em. tahojen henkilökunta ei ehdi hommaa hoitamaan. Koulutettu henkilö tietää mistä puhuu ja asiat on oikein. Tuollaiset transuhelenat tai Nikitat vain sekoittavat asioita, kun eivät itsekään tiedä mistä puhuvat. Asiallinen tiedottaminen oikeille tahoille auttaa asiaamme eteenpäin. Täydellinen salaaminen taas aiheuttaa yleisössä omien (väärien) mielipiteiden kehittymisen joka on jo nähty.


      • Kolmois-S
        porukkaa! kirjoitti:

        Mielestäni näistä asioista saisi kertoa julkisuudessa vain koulutettu porukka, olkoon se sitten Trasekin tai TTP:n kouluttamaa. Pelkkä em. tahojen henkilökunta ei ehdi hommaa hoitamaan. Koulutettu henkilö tietää mistä puhuu ja asiat on oikein. Tuollaiset transuhelenat tai Nikitat vain sekoittavat asioita, kun eivät itsekään tiedä mistä puhuvat. Asiallinen tiedottaminen oikeille tahoille auttaa asiaamme eteenpäin. Täydellinen salaaminen taas aiheuttaa yleisössä omien (väärien) mielipiteiden kehittymisen joka on jo nähty.

        "Täydellinen salaaminen taas aiheuttaa yleisössä omien (väärien) mielipiteiden kehittymisen joka on jo nähty."

        "Yleisön" ei ole mitään tarvetta tietää ellei transihminen satu elämään heidän lähipiirissään jolloin tämä transihminen hoitaa itse puhumisen. Minä ainakin luotan, että kukin osaa hoitaa tämän puhepuolen ihan itse ilman että ulkopuoliset tahot sekoittavat käsityksiä puoleen eikä toiseen.
        On aika turhauttavaa puhua sill0oin kun puhuu omasta elämästäään ja toinen puhuu jostain transuhelenan kanltaisesta friikkikarikatyyristä. Joutuu perustelemaan ensin miksi transuhelenat on vääriä ja sitten perustelemaan sen, mikä oikeasti itse on.


      • on aina
        Kolmois-S kirjoitti:

        "Täydellinen salaaminen taas aiheuttaa yleisössä omien (väärien) mielipiteiden kehittymisen joka on jo nähty."

        "Yleisön" ei ole mitään tarvetta tietää ellei transihminen satu elämään heidän lähipiirissään jolloin tämä transihminen hoitaa itse puhumisen. Minä ainakin luotan, että kukin osaa hoitaa tämän puhepuolen ihan itse ilman että ulkopuoliset tahot sekoittavat käsityksiä puoleen eikä toiseen.
        On aika turhauttavaa puhua sill0oin kun puhuu omasta elämästäään ja toinen puhuu jostain transuhelenan kanltaisesta friikkikarikatyyristä. Joutuu perustelemaan ensin miksi transuhelenat on vääriä ja sitten perustelemaan sen, mikä oikeasti itse on.

        Kyllä nämä 'transuhelenat' pitävät huolen siitä, että aihe pysyy julkisuudessa. Heidän tavoitteenaanhan on yksinkertaisesti löytää seksiseuraa, rahaa, tms. Tai sitten Vares-elokuvan kaltaiset rahastukset nostavat aiheen esille.

        Eli tuo 'friikkikarikatyyri'-mielikuva ihmisille syntyy väkisinkin ja jos asiallista tietoa ei jaeta aktiivisesti ja runsaasti, niin siinäpä sitä asioiden oikomista riittää jokaiselle yksityisesti lähipiirissään.


      • Kolmois-S
        on aina kirjoitti:

        Kyllä nämä 'transuhelenat' pitävät huolen siitä, että aihe pysyy julkisuudessa. Heidän tavoitteenaanhan on yksinkertaisesti löytää seksiseuraa, rahaa, tms. Tai sitten Vares-elokuvan kaltaiset rahastukset nostavat aiheen esille.

        Eli tuo 'friikkikarikatyyri'-mielikuva ihmisille syntyy väkisinkin ja jos asiallista tietoa ei jaeta aktiivisesti ja runsaasti, niin siinäpä sitä asioiden oikomista riittää jokaiselle yksityisesti lähipiirissään.

        "Julkisuutta
        Kirjoittanut: on aina 3.2.2007 klo 11.12

           Kyllä nämä 'transuhelenat' pitävät huolen siitä, että aihe pysyy julkisuudessa. Heidän tavoitteenaanhan on yksinkertaisesti löytää seksiseuraa, rahaa, tms."

        Onneksi netissä ja IRL on paljon mesoajia alkaen vaikka Seppo Lehdosta niin että tuollainen transuhelenan kaltainen nettimeuhkaaja tulkitaan helposti provoksi.

        Oletkos huomannut, että kun täällä on olleet nämä kannat "älä mene leikkaukseen ellet ole varma", "älä mesoa julkisuudessa" ja sitten suhtaudutaan negatiivisesti transuhelenoihin eli siis toverikuri, niin kaikenlaiset tanelit ovat jättäneet provoilun vähemmälle?

        "Tai sitten Vares-elokuvan kaltaiset rahastukset nostavat aiheen esille. "

        Vares on fiktiota. Ihminen joka ei erota fiktiota tosielämästä on perin ongelmainen tai sitten alaikäinen. Alaikäiselle taas ei pitäisi tuollaisia vareksia tarjoillakaan.

        "jos asiallista tietoa ei jaeta aktiivisesti ja runsaasti, niin siinäpä sitä asioiden oikomista riittää jokaiselle yksityisesti lähipiirissään."

        Jos jakaa asiallista tietoa saa saarnamiehen leiman otsaansa. Siitähän noita homoja moititaan, miksi tehdä omista naimisistaan numero tulemalla ulos kaapista työpaikalla tms. Minulle on henkilökohtaisesti paljon annettu anteeksi siinä kun olen ollut hissukseen.


      • harakka?
        Kolmois-S kirjoitti:

        "Julkisuutta
        Kirjoittanut: on aina 3.2.2007 klo 11.12

           Kyllä nämä 'transuhelenat' pitävät huolen siitä, että aihe pysyy julkisuudessa. Heidän tavoitteenaanhan on yksinkertaisesti löytää seksiseuraa, rahaa, tms."

        Onneksi netissä ja IRL on paljon mesoajia alkaen vaikka Seppo Lehdosta niin että tuollainen transuhelenan kaltainen nettimeuhkaaja tulkitaan helposti provoksi.

        Oletkos huomannut, että kun täällä on olleet nämä kannat "älä mene leikkaukseen ellet ole varma", "älä mesoa julkisuudessa" ja sitten suhtaudutaan negatiivisesti transuhelenoihin eli siis toverikuri, niin kaikenlaiset tanelit ovat jättäneet provoilun vähemmälle?

        "Tai sitten Vares-elokuvan kaltaiset rahastukset nostavat aiheen esille. "

        Vares on fiktiota. Ihminen joka ei erota fiktiota tosielämästä on perin ongelmainen tai sitten alaikäinen. Alaikäiselle taas ei pitäisi tuollaisia vareksia tarjoillakaan.

        "jos asiallista tietoa ei jaeta aktiivisesti ja runsaasti, niin siinäpä sitä asioiden oikomista riittää jokaiselle yksityisesti lähipiirissään."

        Jos jakaa asiallista tietoa saa saarnamiehen leiman otsaansa. Siitähän noita homoja moititaan, miksi tehdä omista naimisistaan numero tulemalla ulos kaapista työpaikalla tms. Minulle on henkilökohtaisesti paljon annettu anteeksi siinä kun olen ollut hissukseen.

        Varekset ja harakat
        Kirjoittanut: Kolmois-S 3.2.2007 klo 11.21

        "Oletkos huomannut, että kun täällä on olleet nämä kannat "älä mene leikkaukseen ellet ole varma", "älä mesoa julkisuudessa" ja sitten suhtaudutaan negatiivisesti transuhelenoihin eli siis toverikuri, niin kaikenlaiset tanelit ovat jättäneet provoilun vähemmälle? "

        Tanelit ovat vähentyneet, mutta jospas se johtuu siitä, että ym. aiheet jakavat myös runsaasti "asiallista tietoa" transaiheesta ja jopa tanelitkin huomaavat, että kaiken takana on oikeita ihmisiä, eikä mitään friikkejä?

        "Vares on fiktiota. Ihminen joka ei erota fiktiota tosielämästä on perin ongelmainen tai sitten alaikäinen. Alaikäiselle taas ei pitäisi tuollaisia vareksia tarjoillakaan. "

        Jos ihmisellä ei ole etukäteistietoa jostakin asiasta, niin ei hän ryhdy analysoimaan mikä elokuvassa on fiktiota. Jos transasioista ei ole minkäänlaisia ennakkokäsityksiä, niin Vareksen esittämä kuva painuu alitajuntaan sen kummemmin analysoimatta ja nousee sieltä sitten 'ennakkokäsityksenä', kun jossakin oikeasti törmää transasioihin.
        Ja Vareksen ikäraja on vain 15v.

        "Jos jakaa asiallista tietoa saa saarnamiehen leiman otsaansa."

        Tämä onkin sitten todellinen ongelma; kuinka saada asiallinen tieto esille ilman saarnaajan mainetta? Helppoa olisi, jos varekset ja muut vastaavat saataisiin sensuroitua etukäteen niin, että niissä esitettäisiin vain realistinen kuva asioista, mutta sehän ei tietenkään ole mahdollista. Jotenkin sitä oikeaakin elämää olisi saatava esiin.


      • "muotia"
        harakka? kirjoitti:

        Varekset ja harakat
        Kirjoittanut: Kolmois-S 3.2.2007 klo 11.21

        "Oletkos huomannut, että kun täällä on olleet nämä kannat "älä mene leikkaukseen ellet ole varma", "älä mesoa julkisuudessa" ja sitten suhtaudutaan negatiivisesti transuhelenoihin eli siis toverikuri, niin kaikenlaiset tanelit ovat jättäneet provoilun vähemmälle? "

        Tanelit ovat vähentyneet, mutta jospas se johtuu siitä, että ym. aiheet jakavat myös runsaasti "asiallista tietoa" transaiheesta ja jopa tanelitkin huomaavat, että kaiken takana on oikeita ihmisiä, eikä mitään friikkejä?

        "Vares on fiktiota. Ihminen joka ei erota fiktiota tosielämästä on perin ongelmainen tai sitten alaikäinen. Alaikäiselle taas ei pitäisi tuollaisia vareksia tarjoillakaan. "

        Jos ihmisellä ei ole etukäteistietoa jostakin asiasta, niin ei hän ryhdy analysoimaan mikä elokuvassa on fiktiota. Jos transasioista ei ole minkäänlaisia ennakkokäsityksiä, niin Vareksen esittämä kuva painuu alitajuntaan sen kummemmin analysoimatta ja nousee sieltä sitten 'ennakkokäsityksenä', kun jossakin oikeasti törmää transasioihin.
        Ja Vareksen ikäraja on vain 15v.

        "Jos jakaa asiallista tietoa saa saarnamiehen leiman otsaansa."

        Tämä onkin sitten todellinen ongelma; kuinka saada asiallinen tieto esille ilman saarnaajan mainetta? Helppoa olisi, jos varekset ja muut vastaavat saataisiin sensuroitua etukäteen niin, että niissä esitettäisiin vain realistinen kuva asioista, mutta sehän ei tietenkään ole mahdollista. Jotenkin sitä oikeaakin elämää olisi saatava esiin.

        Tuossa Vareksessa huomattiin kuinka leffan käsikirjoittajakin hakee erityistä julkisuutta. Alkuperäisen kirjan homo ei enää kelvannut, vaan siihen piti vaihtaa transihminen, jotta saatiin tarpeeksi perversiota. Homous ei enää myy.


      • Kolmois-S
        harakka? kirjoitti:

        Varekset ja harakat
        Kirjoittanut: Kolmois-S 3.2.2007 klo 11.21

        "Oletkos huomannut, että kun täällä on olleet nämä kannat "älä mene leikkaukseen ellet ole varma", "älä mesoa julkisuudessa" ja sitten suhtaudutaan negatiivisesti transuhelenoihin eli siis toverikuri, niin kaikenlaiset tanelit ovat jättäneet provoilun vähemmälle? "

        Tanelit ovat vähentyneet, mutta jospas se johtuu siitä, että ym. aiheet jakavat myös runsaasti "asiallista tietoa" transaiheesta ja jopa tanelitkin huomaavat, että kaiken takana on oikeita ihmisiä, eikä mitään friikkejä?

        "Vares on fiktiota. Ihminen joka ei erota fiktiota tosielämästä on perin ongelmainen tai sitten alaikäinen. Alaikäiselle taas ei pitäisi tuollaisia vareksia tarjoillakaan. "

        Jos ihmisellä ei ole etukäteistietoa jostakin asiasta, niin ei hän ryhdy analysoimaan mikä elokuvassa on fiktiota. Jos transasioista ei ole minkäänlaisia ennakkokäsityksiä, niin Vareksen esittämä kuva painuu alitajuntaan sen kummemmin analysoimatta ja nousee sieltä sitten 'ennakkokäsityksenä', kun jossakin oikeasti törmää transasioihin.
        Ja Vareksen ikäraja on vain 15v.

        "Jos jakaa asiallista tietoa saa saarnamiehen leiman otsaansa."

        Tämä onkin sitten todellinen ongelma; kuinka saada asiallinen tieto esille ilman saarnaajan mainetta? Helppoa olisi, jos varekset ja muut vastaavat saataisiin sensuroitua etukäteen niin, että niissä esitettäisiin vain realistinen kuva asioista, mutta sehän ei tietenkään ole mahdollista. Jotenkin sitä oikeaakin elämää olisi saatava esiin.

        "Varekset ja harakat
        Kirjoittanut: harakka? 3.2.2007 klo 11.52
        jopa tanelitkin huomaavat, että kaiken takana on oikeita ihmisiä, eikä mitään friikkejä? "

        Just. Mutta tiedä sitten johtuuko se asiallisesta informaatiosta vai siitä ettemme me muodosta uhkaa hänelle? Uhkaa sillä että pyrkisimme väkisin hänen sänkyynsä tai kutsuisimme hänen lapsensa joihinkin sadomaso-orgioihin? Tai ettemme ole muuttamassa suomalaista yhteiskuntaa yhtään mihinkään?

        "nousee sieltä sitten 'ennakkokäsityksenä', kun jossakin oikeasti törmää transasioihin."

        Lyhytkin tapaaminen transihmisen kanssa heittää ennakokäsitykset huitsin nevadaan. Vaikka minuun on kohdistunut transutteluja sadoittain, niin kukaan jonka kanssa olen päässyt hieman juttelemaan ei ole kohdellut minua vihamielisesti. Ne vihamieliset ovat niitä jotka saavat kolmannen-neljännen käden tietoa.

        Siksi en suosittelekaan ulostuloa ulostulon vuoksi. Ne joille tullaan ulos ovat useimmiten OK, mutta kun ne kertovat muille, jotka puolestaan kertovat toisille niin se on sellainen metsäpalo jota ei saada hillittyä ennen kuin se on tuhonnut ihan kaiken.

        "Ja Vareksen ikäraja on vain 15v."

        Perin ikävää! Kaljaa ei tuon ikäisille anneta, eikä auton rattiin päästetä, mutta ennakkoluuloista/pornografista (?) ja rasistista informaatiota sallitaan.

        "Helppoa olisi, jos varekset ja muut vastaavat saataisiin sensuroitua etukäteen niin, että niissä esitettäisiin vain realistinen kuva asioista, mutta sehän ei tietenkään ole mahdollista. Jotenkin sitä oikeaakin elämää olisi saatava esiin."

        Hollywood-leffoissa musta on tuomari ja valkoinen on syytettynä, todellisuudessa se on toisin päin ja kaikki tietää sen.
        Elokuviin mennään viihtymään ja televisio avataan viihteen vuoksi. Eivät ne ole maailmankuvaa avartavia medioita lainkaan.


      • kysymys ja
        porukkaa! kirjoitti:

        Mielestäni näistä asioista saisi kertoa julkisuudessa vain koulutettu porukka, olkoon se sitten Trasekin tai TTP:n kouluttamaa. Pelkkä em. tahojen henkilökunta ei ehdi hommaa hoitamaan. Koulutettu henkilö tietää mistä puhuu ja asiat on oikein. Tuollaiset transuhelenat tai Nikitat vain sekoittavat asioita, kun eivät itsekään tiedä mistä puhuvat. Asiallinen tiedottaminen oikeille tahoille auttaa asiaamme eteenpäin. Täydellinen salaaminen taas aiheuttaa yleisössä omien (väärien) mielipiteiden kehittymisen joka on jo nähty.

        Ketään mollaamatta missään nimessä näin ehkä "hieman" kasvatuksen ja opetuksen (koulutuksen) sekä ts-asioita "ihmettelleenä" on piikkasen pistänyt silmään jo noin niin ku oppilaan vinkkelistä katsottuna taso jossa ollaan menty eteenpäin.

        Opettaminen on työtä ja objektiivista suhtautumista tietoon, jota on saatavissa ja tämä tulisi "välittää" eteenpäin. Kokemus ja asian tuntemus on hyvä apu.

        Ymmärrän kyll' nämä tunteisiin vetoavat ja yleisöä kosiskelevat tilaisuudet, mutta mitä koulutuksen osallistuvat saavat käteen?

        Kysyn vaan?


      • kyllä!
        kysymys ja kirjoitti:

        Ketään mollaamatta missään nimessä näin ehkä "hieman" kasvatuksen ja opetuksen (koulutuksen) sekä ts-asioita "ihmettelleenä" on piikkasen pistänyt silmään jo noin niin ku oppilaan vinkkelistä katsottuna taso jossa ollaan menty eteenpäin.

        Opettaminen on työtä ja objektiivista suhtautumista tietoon, jota on saatavissa ja tämä tulisi "välittää" eteenpäin. Kokemus ja asian tuntemus on hyvä apu.

        Ymmärrän kyll' nämä tunteisiin vetoavat ja yleisöä kosiskelevat tilaisuudet, mutta mitä koulutuksen osallistuvat saavat käteen?

        Kysyn vaan?

        "Ymmärrän kyll' nämä tunteisiin vetoavat ja yleisöä kosiskelevat tilaisuudet, mutta mitä koulutuksen osallistuvat saavat käteen?"

        Todellista tietoa!


      • se siellä
        kysymys ja kirjoitti:

        Ketään mollaamatta missään nimessä näin ehkä "hieman" kasvatuksen ja opetuksen (koulutuksen) sekä ts-asioita "ihmettelleenä" on piikkasen pistänyt silmään jo noin niin ku oppilaan vinkkelistä katsottuna taso jossa ollaan menty eteenpäin.

        Opettaminen on työtä ja objektiivista suhtautumista tietoon, jota on saatavissa ja tämä tulisi "välittää" eteenpäin. Kokemus ja asian tuntemus on hyvä apu.

        Ymmärrän kyll' nämä tunteisiin vetoavat ja yleisöä kosiskelevat tilaisuudet, mutta mitä koulutuksen osallistuvat saavat käteen?

        Kysyn vaan?

        Olisikohan nyt joku opettaja astunut remmiin, kun sormi pystyssä kielletään opettamasta ilman pätevyyttä. Ainakin siltä tuo haiskahti.

        Kaipa nuo "amatöörikouluttajatkin" saavat riittävän koulutuksen että pystyvät työskentelemään.

        Jos omaat jo kasvatuksen ja opetuksen pätevyyden, lähdehän itsekin hakemaan jatkokoulutusta. Voisit ehkäpä olla hyödyksikin.


      • se täällä
        se siellä kirjoitti:

        Olisikohan nyt joku opettaja astunut remmiin, kun sormi pystyssä kielletään opettamasta ilman pätevyyttä. Ainakin siltä tuo haiskahti.

        Kaipa nuo "amatöörikouluttajatkin" saavat riittävän koulutuksen että pystyvät työskentelemään.

        Jos omaat jo kasvatuksen ja opetuksen pätevyyden, lähdehän itsekin hakemaan jatkokoulutusta. Voisit ehkäpä olla hyödyksikin.

        Ei kait tässä muuten :)

        Ja voin vaan todeta, että kyllä opettajan ja amatöörin ero on todella suuri.

        Tässäpä syy (voi olettaa), miksi käytetään sanaa kouluttaja. Kouluttajan ei tarvitse tietää sen höökäsen pölähtävää opetamisesta, kunhan on muuten vaan on mukava ja täyttää odotkset.

        Kaivakaappa esiin lait ja asetukset opettajan pätevyyksistä. Siinä moni kouluttaja ottaa ritolat ja samoin moni "asiakas" myös.

        Koulutusta tarjottaessa olisi hyvä lisätä kouluttajien pätevyystiedot.

        Siihen tässä ollaan tulevaisuudeessa menossa. Ei bussiakaan saa kuljetta B-kortilla.

        Voe mahoton pikka...


      • on vaikeaa
        se täällä kirjoitti:

        Ei kait tässä muuten :)

        Ja voin vaan todeta, että kyllä opettajan ja amatöörin ero on todella suuri.

        Tässäpä syy (voi olettaa), miksi käytetään sanaa kouluttaja. Kouluttajan ei tarvitse tietää sen höökäsen pölähtävää opetamisesta, kunhan on muuten vaan on mukava ja täyttää odotkset.

        Kaivakaappa esiin lait ja asetukset opettajan pätevyyksistä. Siinä moni kouluttaja ottaa ritolat ja samoin moni "asiakas" myös.

        Koulutusta tarjottaessa olisi hyvä lisätä kouluttajien pätevyystiedot.

        Siihen tässä ollaan tulevaisuudeessa menossa. Ei bussiakaan saa kuljetta B-kortilla.

        Voe mahoton pikka...

        saada opettajapätevyyttä. Jopa terveysalan ammattilaiset ovat sormi suussa kun eivät tiedä asiasta hölkäsen pölähtämää. Ovat vain pirun tyytyväisiä kun edes joku kertoo että tällaisia ihmisiä on edes olemassa. Alan asiantuntijoita on vain transtutkimusryhmissä tai niissä työskennelleet. Niin ammattilaiset kuin muutkin kouluttajat joutuvat keräämään tietonsa muualta kuin opettajien koulutuslaitoksista. Taitaa olla mitättömän pieni joukko, jolla on opetusalan pätevyys ja sukupuolivähemmistöjen tiedot. Näin äkkiä ajatellen mieleen tulee vain yksi henkilö, joka toimii opettajana Tampereen yliopistossa ja tutkii myös transsukupuolisia. Sillä kouluttajajoukolla on pärjättävä mikä on olemassa. Mikäli perusteeksi vaadittaisiin opettajapätevyys, taitaisi koulutustilaisuudet loppua lähes täysin.


      • uskomattomalle
        on vaikeaa kirjoitti:

        saada opettajapätevyyttä. Jopa terveysalan ammattilaiset ovat sormi suussa kun eivät tiedä asiasta hölkäsen pölähtämää. Ovat vain pirun tyytyväisiä kun edes joku kertoo että tällaisia ihmisiä on edes olemassa. Alan asiantuntijoita on vain transtutkimusryhmissä tai niissä työskennelleet. Niin ammattilaiset kuin muutkin kouluttajat joutuvat keräämään tietonsa muualta kuin opettajien koulutuslaitoksista. Taitaa olla mitättömän pieni joukko, jolla on opetusalan pätevyys ja sukupuolivähemmistöjen tiedot. Näin äkkiä ajatellen mieleen tulee vain yksi henkilö, joka toimii opettajana Tampereen yliopistossa ja tutkii myös transsukupuolisia. Sillä kouluttajajoukolla on pärjättävä mikä on olemassa. Mikäli perusteeksi vaadittaisiin opettajapätevyys, taitaisi koulutustilaisuudet loppua lähes täysin.

        Ei siis ihme, että eletään jossain "perstuntuma" tilanteessa.

        Ite asiassa tiedän kyllä useampia alan ammattilaisa. Se, että miksi he eivät ole mukana "koulutusjoukoissa", on tietty hieman hämmentävää. Ehkä se raaka ja kylmä suhtautuminen realiteetteihin ei sovi "transpolitiikkaan".

        Ja ei varmaan ole mikään mahdottomuus, ettei kolutusta voisi saada myös koulutukseen orientoituneiden yritysten kautta tulevaisuudessa.

        Ken elää se näkee...


      • ,,,,,,,,,,,
        uskomattomalle kirjoitti:

        Ei siis ihme, että eletään jossain "perstuntuma" tilanteessa.

        Ite asiassa tiedän kyllä useampia alan ammattilaisa. Se, että miksi he eivät ole mukana "koulutusjoukoissa", on tietty hieman hämmentävää. Ehkä se raaka ja kylmä suhtautuminen realiteetteihin ei sovi "transpolitiikkaan".

        Ja ei varmaan ole mikään mahdottomuus, ettei kolutusta voisi saada myös koulutukseen orientoituneiden yritysten kautta tulevaisuudessa.

        Ken elää se näkee...

        "Ite asiassa tiedän kyllä useampia alan ammattilaisa. Se, että miksi he eivät ole mukana "koulutusjoukoissa", on tietty hieman hämmentävää."

        Suurin syy lienee siinä että ammattilainen haluaa myös palkkansa. Erittäin harvoin on mahdollisuus käyttää kallista ammattikouluttajaa, koska hänen palkkojaan ei pystytä maksamaan. Vain harvalla taholla on varaa maksaa tarvittavat luentopalkkiot ja järjestelykulut. Siksi tuntuukin turhauttavalta kun jossain yliopiston 100 hengen luentosalissa on vajaa 20 henkilöä kuuntelemassa puolen tusinan kouluttajan luentoja.

        "Ja ei varmaan ole mikään mahdottomuus, ettei kolutusta voisi saada myös koulutukseen orientoituneiden yritysten kautta tulevaisuudessa."

        Ainakin nykyisin tuossa on kustannuskysymys. Yritysten vaatimia maksuja on harvalla taholla varaa maksaa. Nykyinen kouluttajajoukko toimii pää-asiassa vapaaehtoisvoimin. Esimerkiksi koulut valittavat ettei heillä ole rahaa tällaiseen koulutukseen. Siksi lähes kaikissa Suomen kouluissa opetus on tältä osin vajavaista. Edistyneemmissä kouluissa opettaja voi mainita ohimennen seksuaalivähemmistöt, mutta on äärimmäisen harvinaista että sukupuolivähemmistöjen asioita käsiteltäisiin ja silloinkin opettajan kertoma voi olla värittynyttä hänen omien mielipiteittensä takia. Tämä johtuu jo siitä ettei opettajilla ole itsellään tietoa, jota voisi sitten jakaa eteenpäin. Opettaja jolla ei ole itsellään tietämystä näistä vähemmistöistä, ei välitä kahlata omalla ajallaan netissä hakemassa tietoa aiheesta joka ei kuulu opetusohjelmaan. Paljon helpompaa on puhua vain kukista ja mehiläisistä kuten jo vuosikymmeniä on tottunut puhumaan.

        Jopa terveydenhoitoalan koulutuksessakin puuttuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tietämys. Vain hyvin harva terveysalan taho pyytää kyseistä koulutusta ja silloinkin kyseessä on jokin erikoisala.


      • miiiii
        Kolmois-S kirjoitti:

        "Varekset ja harakat
        Kirjoittanut: harakka? 3.2.2007 klo 11.52
        jopa tanelitkin huomaavat, että kaiken takana on oikeita ihmisiä, eikä mitään friikkejä? "

        Just. Mutta tiedä sitten johtuuko se asiallisesta informaatiosta vai siitä ettemme me muodosta uhkaa hänelle? Uhkaa sillä että pyrkisimme väkisin hänen sänkyynsä tai kutsuisimme hänen lapsensa joihinkin sadomaso-orgioihin? Tai ettemme ole muuttamassa suomalaista yhteiskuntaa yhtään mihinkään?

        "nousee sieltä sitten 'ennakkokäsityksenä', kun jossakin oikeasti törmää transasioihin."

        Lyhytkin tapaaminen transihmisen kanssa heittää ennakokäsitykset huitsin nevadaan. Vaikka minuun on kohdistunut transutteluja sadoittain, niin kukaan jonka kanssa olen päässyt hieman juttelemaan ei ole kohdellut minua vihamielisesti. Ne vihamieliset ovat niitä jotka saavat kolmannen-neljännen käden tietoa.

        Siksi en suosittelekaan ulostuloa ulostulon vuoksi. Ne joille tullaan ulos ovat useimmiten OK, mutta kun ne kertovat muille, jotka puolestaan kertovat toisille niin se on sellainen metsäpalo jota ei saada hillittyä ennen kuin se on tuhonnut ihan kaiken.

        "Ja Vareksen ikäraja on vain 15v."

        Perin ikävää! Kaljaa ei tuon ikäisille anneta, eikä auton rattiin päästetä, mutta ennakkoluuloista/pornografista (?) ja rasistista informaatiota sallitaan.

        "Helppoa olisi, jos varekset ja muut vastaavat saataisiin sensuroitua etukäteen niin, että niissä esitettäisiin vain realistinen kuva asioista, mutta sehän ei tietenkään ole mahdollista. Jotenkin sitä oikeaakin elämää olisi saatava esiin."

        Hollywood-leffoissa musta on tuomari ja valkoinen on syytettynä, todellisuudessa se on toisin päin ja kaikki tietää sen.
        Elokuviin mennään viihtymään ja televisio avataan viihteen vuoksi. Eivät ne ole maailmankuvaa avartavia medioita lainkaan.

        Varmasti mennään viihtymään leffaan jne, mut että sen pystyy täysin erottamaan todellisesta elämästä, tarvitaan medialukutaitoa. Uskon, et sulla sitä on varmasti paljonkin, mutta aivan kaikilla sitä ei todennäköisesti ole. Ne jotka tuottavat tavaraa erilaisiin medioihin eivät välttämättä ole kiinnostuneita siitä, kuinka vastaanottajat pystyvät tajuamaan jipon siinä taustalla vaan enemmän siitä, miten se oltaisiin tajuamatta.


      • Kolmois-S
        miiiii kirjoitti:

        Varmasti mennään viihtymään leffaan jne, mut että sen pystyy täysin erottamaan todellisesta elämästä, tarvitaan medialukutaitoa. Uskon, et sulla sitä on varmasti paljonkin, mutta aivan kaikilla sitä ei todennäköisesti ole. Ne jotka tuottavat tavaraa erilaisiin medioihin eivät välttämättä ole kiinnostuneita siitä, kuinka vastaanottajat pystyvät tajuamaan jipon siinä taustalla vaan enemmän siitä, miten se oltaisiin tajuamatta.

        Tuollaisissa tapauksissa tulee esille kysymys kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Itse en ole Varesta nähnyt, mutta siinä arvostelun mukaan vedetään mustalaisia heti turpiin. Kannattaa olla kuulolla syntyykö mustalaisilla protestia tästä vai onko siellä yhtä kusisukkaista kuin meillä.

        Häjyt-leffassakin sanotaan mustalaisesta että sellaista katselisi lähinnä käsiraudoissa.

        En minä mustalaisista muuten, mutta jos tuollainen menee läpi elokuvassa niin vaikea ruveta menestyksellistä valituskirjelmää kyhäämään.


      • mahdottomuus
        ,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        "Ite asiassa tiedän kyllä useampia alan ammattilaisa. Se, että miksi he eivät ole mukana "koulutusjoukoissa", on tietty hieman hämmentävää."

        Suurin syy lienee siinä että ammattilainen haluaa myös palkkansa. Erittäin harvoin on mahdollisuus käyttää kallista ammattikouluttajaa, koska hänen palkkojaan ei pystytä maksamaan. Vain harvalla taholla on varaa maksaa tarvittavat luentopalkkiot ja järjestelykulut. Siksi tuntuukin turhauttavalta kun jossain yliopiston 100 hengen luentosalissa on vajaa 20 henkilöä kuuntelemassa puolen tusinan kouluttajan luentoja.

        "Ja ei varmaan ole mikään mahdottomuus, ettei kolutusta voisi saada myös koulutukseen orientoituneiden yritysten kautta tulevaisuudessa."

        Ainakin nykyisin tuossa on kustannuskysymys. Yritysten vaatimia maksuja on harvalla taholla varaa maksaa. Nykyinen kouluttajajoukko toimii pää-asiassa vapaaehtoisvoimin. Esimerkiksi koulut valittavat ettei heillä ole rahaa tällaiseen koulutukseen. Siksi lähes kaikissa Suomen kouluissa opetus on tältä osin vajavaista. Edistyneemmissä kouluissa opettaja voi mainita ohimennen seksuaalivähemmistöt, mutta on äärimmäisen harvinaista että sukupuolivähemmistöjen asioita käsiteltäisiin ja silloinkin opettajan kertoma voi olla värittynyttä hänen omien mielipiteittensä takia. Tämä johtuu jo siitä ettei opettajilla ole itsellään tietoa, jota voisi sitten jakaa eteenpäin. Opettaja jolla ei ole itsellään tietämystä näistä vähemmistöistä, ei välitä kahlata omalla ajallaan netissä hakemassa tietoa aiheesta joka ei kuulu opetusohjelmaan. Paljon helpompaa on puhua vain kukista ja mehiläisistä kuten jo vuosikymmeniä on tottunut puhumaan.

        Jopa terveydenhoitoalan koulutuksessakin puuttuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tietämys. Vain hyvin harva terveysalan taho pyytää kyseistä koulutusta ja silloinkin kyseessä on jokin erikoisala.

        Esimerkiksi joku jo työelämästä poisjäänyt hyvän kielitaidon omaava alan asiantuntija voisi aivan hyvin toiminimen kautta pyörittää pienimuotoista koulutustoimintaa.Saisihan siitä pienen eläkkeen lisäksi hieman tuloakin ja aikakin kuluisi rattoisammin kun olisi jotain mielekästä tekemistä.

        Nykyään ei liene enää kovin järkevää pyrkiä massaluentoon, jos halutaan saada jotain oppiakin eteenpäin. Kyllä pienissä ryhmissä oppimistulokset ovat paljon parempia ja pysyvimpiäkin. 20 alkaa jo olla maksimi ryhmäkokona.

        Voisi olla näinkin...


      • se voisi...
        mahdottomuus kirjoitti:

        Esimerkiksi joku jo työelämästä poisjäänyt hyvän kielitaidon omaava alan asiantuntija voisi aivan hyvin toiminimen kautta pyörittää pienimuotoista koulutustoimintaa.Saisihan siitä pienen eläkkeen lisäksi hieman tuloakin ja aikakin kuluisi rattoisammin kun olisi jotain mielekästä tekemistä.

        Nykyään ei liene enää kovin järkevää pyrkiä massaluentoon, jos halutaan saada jotain oppiakin eteenpäin. Kyllä pienissä ryhmissä oppimistulokset ovat paljon parempia ja pysyvimpiäkin. 20 alkaa jo olla maksimi ryhmäkokona.

        Voisi olla näinkin...

        mutta se pienikin palkkio katkaisee monen tahon kiinnostuksen. Seta tarjoaa koulutusta nimelliseen hintaan, mutta homma kaatuu usein niihin pieniinkin kustannuksiin. Ilmainen otetaan kyllä kiitollisena vastaan.

        Jotkin tahot todellakin säästävät kustannuksia tuollaisilla massaluennoilla. Isompi luentotila ei maksa paljon enempää tai on jopa ilmainen oma tila. Sinne sitten määrätään vaikkapa koko henkilökunta, joista hyvin pieni osa osallistuu. Muut katsovet etteivät tarvitse koulutusta tuollaisesta pervosta aiheesta.


    • Aosar

      Jaa-a, pyörin tässä ympäriinsä Suomi24jää ja törmäsin tähän threadiin.

      Olen lähiaikoina perehtynyt teidän ilmiöönne, koska en täysin ymmärtänyt teidän kaltaisia ihmisiä ja halusin muuttaa asian. Suhtaudun tietämättömyyteen sairautena.

      Haluaisin kommentoida homo-vihaa, yksinkertaisesti en tiedä mitä tarkoitatte kun sanotte että homoja vihataan. Ainakaan minun ikärymässäni en ole ikinä nähnyt homovihaa tai ainakaan kovin aktiivista sellaista. Tiedän kyllä että homofobisia ihmisiä on, mutta mielestäni he ovat alati pienenevä vähemmistö. Optimistina uskon että ainakin Etelä-Suomesta homofobia kaikkoaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

      Myöskin pidän itseäni feministinä, mutta en silti vihaa teitä tai ketään muuta patologisesti. Suvaitsemattomuus on vaarallinen luonteenvika, ellei jopa sairaus...

      Sen verran vielä että pidän itseäni Keskustalaisena vaikka en olekkaan vielä jäsen ja mikäli ikinä saan minkäänlaista poliittista valtaa aijjon käyttää sitä mm. teidän oikeuksien ja turvallisuuden puolustamiseen, ei mistään poliittisesta intressistä. Puhtaasti siksi että se on mielestäni oikein...

      Eipä tässä kait muuta, toivottavasti tämä piristää edes jonkun mieltä...

      • lähestyy!

        Luulisi että kaikki puolueet (no kristillisiä lukuunottamatta) joutuvat pakostakin huomioimaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Tuollaisen ryhmän (n. 10% ihmisistä) jättäminen huomiotta vaikuttaa jo äänestystulokseenkin. Moni kansanedustajaehdokas on joutunut miettimään suhtautumistaan tähän vähemmistöön. Siinä siivellä varmaankin suurin osa joutuu opiskelemaan mitä sukupuolivähemmistöt tarkoittaa. Homoseksuaalit tunnetaan jo ennestään.


      • Kolmois-S

        "Erilainen perspektiivi...
        Kirjoittanut: Aosar 6.2.2007 klo 03.20

        Olen lähiaikoina perehtynyt teidän ilmiöönne, koska en täysin ymmärtänyt teidän kaltaisia ihmisiä ja halusin muuttaa asian. Suhtaudun tietämättömyyteen sairautena. "

        Minusta uteliaisuus on sairaus ja kokemus on, ettei tätä ilmiötä opi snaijaamaan kukaan ulkopuolinen. Jo pelkästään seksuaalisuuden ja sukupuolen tajuaminen erillisiksi tuntuu olevan mahdoton kynnys ylittää. Joten älä kiduta itseäsi. Minua ei loukkaa vaikket minua ymmärtäisikään.

        "Haluaisin kommentoida homo-vihaa, yksinkertaisesti en tiedä mitä tarkoitatte kun sanotte että homoja vihataan. Ainakaan minun ikärymässäni en ole ikinä nähnyt homovihaa tai ainakaan kovin aktiivista sellaista."

        Kaivoin sinun ikäsi esille.
        Itse asiasssa ikäryhmä jossa homofobiaa on melko vähän ovat tuollaiset seniori-ikäiset. Sinun ikäisesi osoittavat piiloasenteellisuutta. Tämä näyttäytyy selän takana sipisemisenä, naureskeluna ja ennen kaikkea sillä että työpaikka jää saamatta (se kyllä voi jäädä monesta muustakin syystä).
        Kaikkein eniten harmia minun elämässäni ovat aiheuttaneet sinua nuoremmat alkoholia ja/tai huumeita käyttävät hanttapulit. Etenkin mustalaisilla on patologinen asenne kaikkia vähemmistöjä kohtaan ja nuoret alkkikset taas pönkittävät miehuuttaan tällä populistisella keinolla. Yhtään homofobiaa tai rasismia olisi ellei suuri enemmistö hiljaisesti hyväksyisi sitä.

        "Tiedän kyllä että homofobisia ihmisiä on, mutta mielestäni he ovat alati pienenevä vähemmistö. Optimistina uskon että ainakin Etelä-Suomesta homofobia kaikkoaa seuraavan kymmenen vuoden aikana."

        Homofobia tulee räjähtämään käsiin. Aina tarvitaan syntipukki sille, että ihmisten elämä globalisaation kurjistaessa muutttuu hankalammaksi. Toistaiseksi maahanmuuttajat ja työttömät tuntuvat olevan suosikkikohteita. On vain ajan kysymys että homot muodostuvat ykkössuosikiksi. Marika Krook tuossa muutama vuosi sitten vihjaili Dana Internationalin voiton johtuneen "homojen salaliitosta". Tuollaiset salaliittoteoriat ovat ennenkin johtaneet keskitysleireihin.

        "Suvaitsemattomuus on vaarallinen luonteenvika, ellei jopa sairaus... "

        Suvaitsemattomuus johtuu pelosta. Pelko taas johtuu siitä, että joku pelottelee. Yleensä ne ovat ne vallanpitäjät jotka keksivät näitä uhkakuvia. On ihan sama pelkäävätkö ihmiset Venäjän aggressiota, työpaikan menetystä vai perhejärjestelmän romahtamista, pelokas ihminen muuttuu aina hyökkääväksi.

        "mikäli ikinä saan minkäänlaista poliittista valtaa aijjon käyttää sitä"

        Mikäli ikinä saat mitään poliittista valtaa, käytät sitä niin kuin puolueelle parhaimmaksi sopii tai miten puolueiden välisissä lehmänkaupoissa on sovittu tai muuten huomaat olevasi entinen poliitikko. Onhan noita vänkyröitä nostamassa eri puolueiden kansansuosiota, mutta eivät ne koskaan saa mitään aikaan eduskunnassa.


      • Aosar
        Kolmois-S kirjoitti:

        "Erilainen perspektiivi...
        Kirjoittanut: Aosar 6.2.2007 klo 03.20

        Olen lähiaikoina perehtynyt teidän ilmiöönne, koska en täysin ymmärtänyt teidän kaltaisia ihmisiä ja halusin muuttaa asian. Suhtaudun tietämättömyyteen sairautena. "

        Minusta uteliaisuus on sairaus ja kokemus on, ettei tätä ilmiötä opi snaijaamaan kukaan ulkopuolinen. Jo pelkästään seksuaalisuuden ja sukupuolen tajuaminen erillisiksi tuntuu olevan mahdoton kynnys ylittää. Joten älä kiduta itseäsi. Minua ei loukkaa vaikket minua ymmärtäisikään.

        "Haluaisin kommentoida homo-vihaa, yksinkertaisesti en tiedä mitä tarkoitatte kun sanotte että homoja vihataan. Ainakaan minun ikärymässäni en ole ikinä nähnyt homovihaa tai ainakaan kovin aktiivista sellaista."

        Kaivoin sinun ikäsi esille.
        Itse asiasssa ikäryhmä jossa homofobiaa on melko vähän ovat tuollaiset seniori-ikäiset. Sinun ikäisesi osoittavat piiloasenteellisuutta. Tämä näyttäytyy selän takana sipisemisenä, naureskeluna ja ennen kaikkea sillä että työpaikka jää saamatta (se kyllä voi jäädä monesta muustakin syystä).
        Kaikkein eniten harmia minun elämässäni ovat aiheuttaneet sinua nuoremmat alkoholia ja/tai huumeita käyttävät hanttapulit. Etenkin mustalaisilla on patologinen asenne kaikkia vähemmistöjä kohtaan ja nuoret alkkikset taas pönkittävät miehuuttaan tällä populistisella keinolla. Yhtään homofobiaa tai rasismia olisi ellei suuri enemmistö hiljaisesti hyväksyisi sitä.

        "Tiedän kyllä että homofobisia ihmisiä on, mutta mielestäni he ovat alati pienenevä vähemmistö. Optimistina uskon että ainakin Etelä-Suomesta homofobia kaikkoaa seuraavan kymmenen vuoden aikana."

        Homofobia tulee räjähtämään käsiin. Aina tarvitaan syntipukki sille, että ihmisten elämä globalisaation kurjistaessa muutttuu hankalammaksi. Toistaiseksi maahanmuuttajat ja työttömät tuntuvat olevan suosikkikohteita. On vain ajan kysymys että homot muodostuvat ykkössuosikiksi. Marika Krook tuossa muutama vuosi sitten vihjaili Dana Internationalin voiton johtuneen "homojen salaliitosta". Tuollaiset salaliittoteoriat ovat ennenkin johtaneet keskitysleireihin.

        "Suvaitsemattomuus on vaarallinen luonteenvika, ellei jopa sairaus... "

        Suvaitsemattomuus johtuu pelosta. Pelko taas johtuu siitä, että joku pelottelee. Yleensä ne ovat ne vallanpitäjät jotka keksivät näitä uhkakuvia. On ihan sama pelkäävätkö ihmiset Venäjän aggressiota, työpaikan menetystä vai perhejärjestelmän romahtamista, pelokas ihminen muuttuu aina hyökkääväksi.

        "mikäli ikinä saan minkäänlaista poliittista valtaa aijjon käyttää sitä"

        Mikäli ikinä saat mitään poliittista valtaa, käytät sitä niin kuin puolueelle parhaimmaksi sopii tai miten puolueiden välisissä lehmänkaupoissa on sovittu tai muuten huomaat olevasi entinen poliitikko. Onhan noita vänkyröitä nostamassa eri puolueiden kansansuosiota, mutta eivät ne koskaan saa mitään aikaan eduskunnassa.

        "Minusta uteliaisuus on sairaus ja kokemus on,"

        Uteliaisuus on taas mielestäni sairaus vain jos se on kontrolloimatonta, mutta tiedonjano, varsinkin tieteellinen sellainen on ihmiskunnan suurin hyve. Ainakin minun mielestäni.

        "Jo pelkästään seksuaalisuuden ja sukupuolen tajuaminen erillisiksi tuntuu olevan mahdoton kynnys ylittää."

        Jälleen kerran olen eri mieltä. Mielestäni se on kovin helppoa ymmärtää sukupuoli ja seksuaalisuus kahtena eri asiana, toisessa on kyse attraktiosta ja toisessa minä-kuvasta, jotka ovat kognitiivisesti kaksi aivan erilaista asiaa.

        "Yhtään homofobiaa tai rasismia olisi ellei suuri enemmistö hiljaisesti hyväksyisi sitä."

        En puhuisi hyväksynnästä, pikemmin kiinnostuksen puutteesta tai toimimisen pelosta. Mikäli tämä saadaan muutettua on homophobia elisien päivän heiniä...

        "Homofobia tulee räjähtämään käsiin. Aina tarvitaan syntipukki sille, että ihmisten elämä globalisaation kurjistaessa muutttuu hankalammaksi."

        Sittenhän vain tarvitsee varmistaa että globalisaatiosta ei tule ihmisien elämää haittaava voima.

        "Suvaitsemattomuus johtuu pelosta. Pelko taas johtuu siitä, että joku pelottelee."

        Totta, mutta suvaitsemattomuus on myös vahvassa ja selkeässä yhteydessä tietämättömyyden kanssa. Kun taas se että tietää hyvin mistä on kyse, mutta on silti suvaitsematon kyse onkin paranoiasta, mikä voidaan ajatella mielisairaudeksi.

        "Mikäli ikinä saat mitään poliittista valtaa, käytät sitä niin kuin puolueelle parhaimmaksi sopii tai miten puolueiden välisissä lehmänkaupoissa on sovittu tai muuten huomaat olevasi entinen poliitikko."

        Totta, mutta nykyään on puolueitten ja valtaväestön hyväksymä ihmisoikeus-linja, minkä avulla voidaan ideologisella tasolla sotia kaikennäköisiä irrationaalisia phobiatiloja vastaan...

        Mutta mikäli politiikkaa ja valtaväestön mielipiteitä ei saada ohjattua rationaaliseen suuntaan, kärsimykset eivät ole vain vähemmistöjen harteilla.

        Myöskin, mitä politiikkaan tulee, mikäli homo- ja xenophobia olisivat niin yleistä kuin luulet, eivätkös Suomen Sinivalkoiset olisi silloin eduskunnassa?


      • kuka tahansa

        Olet siinä mielessä harvinainen poikkeus, että vaivauduit ottamaan asiasta selvää ainakin pintapuolisesti. Syvempi ymmärrys ja laajempi tutustuminen tämän ilmiön eri vivahteisiin ottaakin sitten aikaa enemmänkin. On kuitenkin positiivista, että tänne kirjoittaa sinun kaltainen ihminen, eikä aina vaan joku "taneli" . Heidän kaltaisilla ei ole mitään hyödyllistä annettavaa, eikä yhtään rakentava ajatusta tai ehdotusta asioiden saamiseksi paremmalle tolalle.

        Suvaitsemattomuus on sairautta ja valitettavasti sitä ilmenee myös transväessä siinä kuin valtaväestössäkin. Kuuluminen johonkin vähemmistöön ei todellakaan lisää suvaitsevaisuutta vaan voi sitä jopa vähentää. Joka tapauksessa Kolmois-S:n tuomiopäivän ennustuksiin kannattaa suhtautua varauksella. Kyllä valtaväestön asenteet muuttuvat, mutta se tapahtuu todella hitaasti. Asenteisiin voi vaikuttaa juuri sillä, että asia ja ihmiset ovat esillä ja siitä puhutaan. Kun asiaan totutaan niin siitä katoaa salamyhkäisyys ja outous. Kun asia on tutumpi niin pelot ja ennakkoluulotkin vähenevät.

        Tietysti on aina olemassa idiootteja joihin ei tehoa mikään järkipuhe, mutta sellainen vetää turpaan ketä tahansa erilaista tai jopa samanlaista, joka sattuu eteen väärällä hetkellä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että pysymällä hipihiljaa asiat ei koskaan muutu paremmaksi. Ihmiset myös sekoittavat erilaiset transryhmät keskenään kun kukaan ei edes tiedä, että transväessä on olemassa erilaisia ryhmiä. Seksuaali- ja sukupuolinormeista poikkeavia ihmisiä tietysti pelätään ja inhotaankin, mutta kuinkahan moni tekee niin vain siksi, että kuvittelee muidenkin ajattelevan niin. Jos joku vaan ei ymmärrä ja hyvksy niin mitä sitten. Aina löytyy muitakin asioita, joita joku ei ymmärrä ja hyväksy.


      • Kolmois-S
        Aosar kirjoitti:

        "Minusta uteliaisuus on sairaus ja kokemus on,"

        Uteliaisuus on taas mielestäni sairaus vain jos se on kontrolloimatonta, mutta tiedonjano, varsinkin tieteellinen sellainen on ihmiskunnan suurin hyve. Ainakin minun mielestäni.

        "Jo pelkästään seksuaalisuuden ja sukupuolen tajuaminen erillisiksi tuntuu olevan mahdoton kynnys ylittää."

        Jälleen kerran olen eri mieltä. Mielestäni se on kovin helppoa ymmärtää sukupuoli ja seksuaalisuus kahtena eri asiana, toisessa on kyse attraktiosta ja toisessa minä-kuvasta, jotka ovat kognitiivisesti kaksi aivan erilaista asiaa.

        "Yhtään homofobiaa tai rasismia olisi ellei suuri enemmistö hiljaisesti hyväksyisi sitä."

        En puhuisi hyväksynnästä, pikemmin kiinnostuksen puutteesta tai toimimisen pelosta. Mikäli tämä saadaan muutettua on homophobia elisien päivän heiniä...

        "Homofobia tulee räjähtämään käsiin. Aina tarvitaan syntipukki sille, että ihmisten elämä globalisaation kurjistaessa muutttuu hankalammaksi."

        Sittenhän vain tarvitsee varmistaa että globalisaatiosta ei tule ihmisien elämää haittaava voima.

        "Suvaitsemattomuus johtuu pelosta. Pelko taas johtuu siitä, että joku pelottelee."

        Totta, mutta suvaitsemattomuus on myös vahvassa ja selkeässä yhteydessä tietämättömyyden kanssa. Kun taas se että tietää hyvin mistä on kyse, mutta on silti suvaitsematon kyse onkin paranoiasta, mikä voidaan ajatella mielisairaudeksi.

        "Mikäli ikinä saat mitään poliittista valtaa, käytät sitä niin kuin puolueelle parhaimmaksi sopii tai miten puolueiden välisissä lehmänkaupoissa on sovittu tai muuten huomaat olevasi entinen poliitikko."

        Totta, mutta nykyään on puolueitten ja valtaväestön hyväksymä ihmisoikeus-linja, minkä avulla voidaan ideologisella tasolla sotia kaikennäköisiä irrationaalisia phobiatiloja vastaan...

        Mutta mikäli politiikkaa ja valtaväestön mielipiteitä ei saada ohjattua rationaaliseen suuntaan, kärsimykset eivät ole vain vähemmistöjen harteilla.

        Myöskin, mitä politiikkaan tulee, mikäli homo- ja xenophobia olisivat niin yleistä kuin luulet, eivätkös Suomen Sinivalkoiset olisi silloin eduskunnassa?

        "Meh, pessimismiä...
        Kirjoittanut: Aosar 6.2.2007 klo 17.12
        Mielestäni se on kovin helppoa ymmärtää sukupuoli ja seksuaalisuus kahtena eri asiana, toisessa on kyse attraktiosta ja toisessa minä-kuvasta, jotka ovat kognitiivisesti kaksi aivan erilaista asiaa. "

        Jopa hoitojärjeselmässä on ollut sellaisia "asiantuntijoita" joille näitä asioita on selitetty tuntikaudet ja kärsivällisesti, silti on tullut lipsahduksia. En tiedä onko enää näin hankalaa. Vanhojen ajatusmallien muuttaminen näyttää olevan työlästä.

        "Sittenhän vain tarvitsee varmistaa että globalisaatiosta ei tule ihmisien elämää haittaava voima."

        Aivan niin! Mutta siinä onkin työsarkaa....

        "suvaitsemattomuus on myös vahvassa ja selkeässä yhteydessä tietämättömyyden kanssa."

        Ei. Ei tiedä pelätä.
        Pohjois-Karjalassa elin kerran onnellisen tietämättömänä mitä rajan takana tapahtuu. Sitten kävin Neuvostoliitossa ja siellä selvisi että NEuvostoliitto siirtää tankkeja Suomen vastaiselle rajalle. Lisää tietoa: ne tankit vapautuivat derkkulasta. Ja nyt, varuskunnat ovat tyhjentyneet.

        Koko ketjua ei olisi tarvinnut käydä läpi jos minä olisin koko ajan ollut tietämätön Neuvostoliiton sotilaallisista siirroista.

        Samoin jos ei tiedä transihmisiä olevan olemassakaan, ei synny tarvetta kysymyksille, eikä tarvita selittämistä.

        "Kun taas se että tietää hyvin mistä on kyse, mutta on silti suvaitsematon kyse onkin paranoiasta, mikä voidaan ajatella mielisairaudeksi. "

        No ei lohduta se, että päälle kävijä on mielisairas kuin että hän toimii täysissä järjissä ja täysin informoituna.

        "Totta, mutta nykyään on puolueitten ja valtaväestön hyväksymä ihmisoikeus-linja, minkä avulla voidaan ideologisella tasolla sotia kaikennäköisiä irrationaalisia phobiatiloja vastaan... "

        Puuhastelua, rekuperaatiota. Heitetään luu vihaiselle koiralle niin se lopettaa haukkumisen ja maanvaivana olemisen. Muotoseikat korjataan, mutta entinen meno jatkuu.

        "Mutta mikäli politiikkaa ja valtaväestön mielipiteitä ei saada ohjattua rationaaliseen suuntaan, kärsimykset eivät ole vain vähemmistöjen harteilla. "

        Valtaväestö ei ajattele rationaalisesti eikä sellainen ole myöskään vallanpitäjien etu. Mainitsemasi Keskustan hyväksymä orjatyölaki saa kysymään, että eikös suomalaiset aikoinaan taistelleet sellaista maata vastaan joka halusi orjuutta meikäläiset? Ei, sellaisia kysymyksiä ei haluta. Lykätään vain kahvikupponen käteen ja kehotetaan äänestää missi eduskuntaan. Tämä on väkivaltainen maa, jos täällä ruvettaisiin puhumaan siitä mitä on tehty 1918 ja nykyhetken välillä oikeasti, niin kaikki eivät tyytyisi vain akateemiseen rupatteluun.

        "Myöskin, mitä politiikkaan tulee, mikäli homo- ja xenophobia olisivat niin yleistä kuin luulet, eivätkös Suomen Sinivalkoiset olisi silloin eduskunnassa?"

        Keskusta, kokoomus ja KD ovat.
        Suomi saa jo nykyisellään kiusallista huomiota ihmisoikeusasioissa. Jos politiikassa rupeaa kuohumaan ihmisoikeuksien kaventamisen suuntaan, niin lakeja valmisteleva koneisto kyllä pistää jäät hattuun.


      • Äimän-Käki

        Että lukijat käyttävät omia hoksottimiaan lukiessaan juttuja täällä. Veikkaisin, että valtaosa ts-ihmisistä elää puuduttavan tavallista arkea kaikessa rauhassa kenenkään häiritsemättä.Jotkut nyt vaan haluavat rakentaa jotain "kauhuskenaariota" syystä tai toisesta.

        Toivoisin kyllä, että kirjoittajat kertoisivat selvästi, että kyseessä on heidän mielipiteistään, eikä niitä pidä yleistää kaikkia ts-ihmisiä koskeviksi.

        No mie tässä olen hieman toisinajattelija ja uskon enemmän rakentavaan demorraattiseen keskusteluun kuin repivään ja hyökkäävään sanailuun.

        Pakolla kun ei rakenneta muuta kuin "vastarintaa" :)

        PS "Transilmiö" on varsin moni-ilmeinen ja laaja. Siinä kyllä tutustumista riittää. Iteasiassa diagnoosi ja leikkaus on vain välttämätön paha koko jutussa.


      • Aosar
        Kolmois-S kirjoitti:

        "Meh, pessimismiä...
        Kirjoittanut: Aosar 6.2.2007 klo 17.12
        Mielestäni se on kovin helppoa ymmärtää sukupuoli ja seksuaalisuus kahtena eri asiana, toisessa on kyse attraktiosta ja toisessa minä-kuvasta, jotka ovat kognitiivisesti kaksi aivan erilaista asiaa. "

        Jopa hoitojärjeselmässä on ollut sellaisia "asiantuntijoita" joille näitä asioita on selitetty tuntikaudet ja kärsivällisesti, silti on tullut lipsahduksia. En tiedä onko enää näin hankalaa. Vanhojen ajatusmallien muuttaminen näyttää olevan työlästä.

        "Sittenhän vain tarvitsee varmistaa että globalisaatiosta ei tule ihmisien elämää haittaava voima."

        Aivan niin! Mutta siinä onkin työsarkaa....

        "suvaitsemattomuus on myös vahvassa ja selkeässä yhteydessä tietämättömyyden kanssa."

        Ei. Ei tiedä pelätä.
        Pohjois-Karjalassa elin kerran onnellisen tietämättömänä mitä rajan takana tapahtuu. Sitten kävin Neuvostoliitossa ja siellä selvisi että NEuvostoliitto siirtää tankkeja Suomen vastaiselle rajalle. Lisää tietoa: ne tankit vapautuivat derkkulasta. Ja nyt, varuskunnat ovat tyhjentyneet.

        Koko ketjua ei olisi tarvinnut käydä läpi jos minä olisin koko ajan ollut tietämätön Neuvostoliiton sotilaallisista siirroista.

        Samoin jos ei tiedä transihmisiä olevan olemassakaan, ei synny tarvetta kysymyksille, eikä tarvita selittämistä.

        "Kun taas se että tietää hyvin mistä on kyse, mutta on silti suvaitsematon kyse onkin paranoiasta, mikä voidaan ajatella mielisairaudeksi. "

        No ei lohduta se, että päälle kävijä on mielisairas kuin että hän toimii täysissä järjissä ja täysin informoituna.

        "Totta, mutta nykyään on puolueitten ja valtaväestön hyväksymä ihmisoikeus-linja, minkä avulla voidaan ideologisella tasolla sotia kaikennäköisiä irrationaalisia phobiatiloja vastaan... "

        Puuhastelua, rekuperaatiota. Heitetään luu vihaiselle koiralle niin se lopettaa haukkumisen ja maanvaivana olemisen. Muotoseikat korjataan, mutta entinen meno jatkuu.

        "Mutta mikäli politiikkaa ja valtaväestön mielipiteitä ei saada ohjattua rationaaliseen suuntaan, kärsimykset eivät ole vain vähemmistöjen harteilla. "

        Valtaväestö ei ajattele rationaalisesti eikä sellainen ole myöskään vallanpitäjien etu. Mainitsemasi Keskustan hyväksymä orjatyölaki saa kysymään, että eikös suomalaiset aikoinaan taistelleet sellaista maata vastaan joka halusi orjuutta meikäläiset? Ei, sellaisia kysymyksiä ei haluta. Lykätään vain kahvikupponen käteen ja kehotetaan äänestää missi eduskuntaan. Tämä on väkivaltainen maa, jos täällä ruvettaisiin puhumaan siitä mitä on tehty 1918 ja nykyhetken välillä oikeasti, niin kaikki eivät tyytyisi vain akateemiseen rupatteluun.

        "Myöskin, mitä politiikkaan tulee, mikäli homo- ja xenophobia olisivat niin yleistä kuin luulet, eivätkös Suomen Sinivalkoiset olisi silloin eduskunnassa?"

        Keskusta, kokoomus ja KD ovat.
        Suomi saa jo nykyisellään kiusallista huomiota ihmisoikeusasioissa. Jos politiikassa rupeaa kuohumaan ihmisoikeuksien kaventamisen suuntaan, niin lakeja valmisteleva koneisto kyllä pistää jäät hattuun.

        "Vanhojen ajatusmallien muuttaminen näyttää olevan työlästä."

        Totta, siksi juuri pitää muuttaa asennoitumista mm. nykyisessä koulutusjärjestelmässä. Kouluissa on liian usein opettajilla asenne että mitä tahansa he sanovat on laki ja mahdollisuutta eriäväisyydelle ei ole.

        Tämän on muututtava, niin kauan kun suomalaisista koulutetaan paikalleen kangistuvia tai auktoriteettien perässä juoksevia sopuleja, ovat ihmisoikeudet ja jopa demokratia vaarassa!

        "Samoin jos ei tiedä transihmisiä olevan olemassakaan, ei synny tarvetta kysymyksille, eikä tarvita selittämistä."

        En tarkoittanut että pitäisi vain tietää asioita, vaan myös *ymmärtää* ne. Vai väitätkö että normaali ihminen tavatessaan homon ajattelee;

        "Hmm, tuo on homoseksuaali. Tiedän että hänellä on neurologinen tila joka saa hänet kiinnostumaan oman sukupuolensa edustajista. Tiedän myös että hänestä ei ole minulle, läheisilleni tai kansallemme suoranaisesti mitään vaaraa, mutta päätän silti kohdella häntä väkivaltaisesti tai vähintään riistää häneltä oikeuksia."

        Ei, mikäli kansa tajuaa sen että ihmisistä on kyse ja ihmisillä on oikeuksia, niin sen enempää ei tarvitse tehdäkkään. Siinä kohtaa kun tiedät että erilaisuus ei ole vaarallista, mitä voi sinulla olla sitä vastaan?

        "No ei lohduta se, että päälle kävijä on mielisairas kuin että hän toimii täysissä järjissä ja täysin informoituna."

        Ei uhria, mutta mikäli kyseinen toiminta saadaan tarpeeksi negatiiviseen valoon kansan silmissä poistetaan "määkin jos muutkin" mentaliteetin omaavat hyökkääjät kuviosta. Tällöin jäljelle jää vain fanaattisimmat, jotka voidaankin melkein suoraan kriminalisoida.

        "Muotoseikat korjataan, mutta entinen meno jatkuu. "

        "Valtaväestö ei ajattele rationaalisesti eikä sellainen ole myöskään vallanpitäjien etu."

        "Suomi saa jo nykyisellään kiusallista huomiota ihmisoikeusasioissa."

        En väittänytkään että asiat voisivat jatkua näin. Mikäli maailma olisi täydellinen, ei olisi minullakaan mitään tarvetta ruveta politisoimaan.

        Maailman kaikkien oikeamielisten ja älykköjen, sun muiden on vihdoin noustava perseiltään ja saatava aikaiseksi. Maailma on kollektiivisesti menossa päin helvettiä, mutta suuntaa voi muuttaa ja siten on myös moraalinen velvollisuus tehdä niin.

        On aika ryhtyä muuttamaan maailmaa, tätä muutosta kun se on alkanut ei enää voi pysäyttää. Mutta miten hitossa sitä aloittaa verettömän vallankumouksen joka tapahtuu olemassaolevan hierarkian sisällä?


      • ---
        Äimän-Käki kirjoitti:

        Että lukijat käyttävät omia hoksottimiaan lukiessaan juttuja täällä. Veikkaisin, että valtaosa ts-ihmisistä elää puuduttavan tavallista arkea kaikessa rauhassa kenenkään häiritsemättä.Jotkut nyt vaan haluavat rakentaa jotain "kauhuskenaariota" syystä tai toisesta.

        Toivoisin kyllä, että kirjoittajat kertoisivat selvästi, että kyseessä on heidän mielipiteistään, eikä niitä pidä yleistää kaikkia ts-ihmisiä koskeviksi.

        No mie tässä olen hieman toisinajattelija ja uskon enemmän rakentavaan demorraattiseen keskusteluun kuin repivään ja hyökkäävään sanailuun.

        Pakolla kun ei rakenneta muuta kuin "vastarintaa" :)

        PS "Transilmiö" on varsin moni-ilmeinen ja laaja. Siinä kyllä tutustumista riittää. Iteasiassa diagnoosi ja leikkaus on vain välttämätön paha koko jutussa.

        Vain diagnoosi on välttämätön. Leikkauksen tarpeellisuus riippuu ihmisestä.


      • Kolmois-S
        Aosar kirjoitti:

        "Vanhojen ajatusmallien muuttaminen näyttää olevan työlästä."

        Totta, siksi juuri pitää muuttaa asennoitumista mm. nykyisessä koulutusjärjestelmässä. Kouluissa on liian usein opettajilla asenne että mitä tahansa he sanovat on laki ja mahdollisuutta eriäväisyydelle ei ole.

        Tämän on muututtava, niin kauan kun suomalaisista koulutetaan paikalleen kangistuvia tai auktoriteettien perässä juoksevia sopuleja, ovat ihmisoikeudet ja jopa demokratia vaarassa!

        "Samoin jos ei tiedä transihmisiä olevan olemassakaan, ei synny tarvetta kysymyksille, eikä tarvita selittämistä."

        En tarkoittanut että pitäisi vain tietää asioita, vaan myös *ymmärtää* ne. Vai väitätkö että normaali ihminen tavatessaan homon ajattelee;

        "Hmm, tuo on homoseksuaali. Tiedän että hänellä on neurologinen tila joka saa hänet kiinnostumaan oman sukupuolensa edustajista. Tiedän myös että hänestä ei ole minulle, läheisilleni tai kansallemme suoranaisesti mitään vaaraa, mutta päätän silti kohdella häntä väkivaltaisesti tai vähintään riistää häneltä oikeuksia."

        Ei, mikäli kansa tajuaa sen että ihmisistä on kyse ja ihmisillä on oikeuksia, niin sen enempää ei tarvitse tehdäkkään. Siinä kohtaa kun tiedät että erilaisuus ei ole vaarallista, mitä voi sinulla olla sitä vastaan?

        "No ei lohduta se, että päälle kävijä on mielisairas kuin että hän toimii täysissä järjissä ja täysin informoituna."

        Ei uhria, mutta mikäli kyseinen toiminta saadaan tarpeeksi negatiiviseen valoon kansan silmissä poistetaan "määkin jos muutkin" mentaliteetin omaavat hyökkääjät kuviosta. Tällöin jäljelle jää vain fanaattisimmat, jotka voidaankin melkein suoraan kriminalisoida.

        "Muotoseikat korjataan, mutta entinen meno jatkuu. "

        "Valtaväestö ei ajattele rationaalisesti eikä sellainen ole myöskään vallanpitäjien etu."

        "Suomi saa jo nykyisellään kiusallista huomiota ihmisoikeusasioissa."

        En väittänytkään että asiat voisivat jatkua näin. Mikäli maailma olisi täydellinen, ei olisi minullakaan mitään tarvetta ruveta politisoimaan.

        Maailman kaikkien oikeamielisten ja älykköjen, sun muiden on vihdoin noustava perseiltään ja saatava aikaiseksi. Maailma on kollektiivisesti menossa päin helvettiä, mutta suuntaa voi muuttaa ja siten on myös moraalinen velvollisuus tehdä niin.

        On aika ryhtyä muuttamaan maailmaa, tätä muutosta kun se on alkanut ei enää voi pysäyttää. Mutta miten hitossa sitä aloittaa verettömän vallankumouksen joka tapahtuu olemassaolevan hierarkian sisällä?

        "Mutta miten hitossa sitä aloittaa verettömän vallankumouksen joka tapahtuu olemassaolevan hierarkian sisällä?"

        Vastaus: Ei mitenkään.

        Suomen tuntien vallankumoukset johtaa massiiviseen verenvuodatukseen.


      • Äimän-Käki
        --- kirjoitti:

        Vain diagnoosi on välttämätön. Leikkauksen tarpeellisuus riippuu ihmisestä.

        Ajatus oli se, että omana itsenä elämisen edellytykset ovat em. jutut. Tämä ei tietty poista sitä etteikö elämä voisi olla muutenkin ts-ihmisenä ilman diagnoosia ja leikkausta.

        Ite olen elänyt vuosikausia ilman noita "välttämättömiä pahoja", tosin nyt olen paljon tyytyväisemi ja suorastaa kiitollinen nykyiseen tilanteeseeni :)

        Eli viestini on se, että elää voi aivan hyvin ilman virallisen auktoriteetin siunausta. Mitä se se siihen muuta vaikutta, kuin sen, että saat hoidot julkisilla varoilla.

        Aika raadollista, mutta mielestäni kannattaa ottaa huomioon. Siis ei diagnoosi tee mitään sädekehää kenekään pään yläpuolelle.

        Tällaisia ajatuksia nyt.


      • Aosar
        Kolmois-S kirjoitti:

        "Mutta miten hitossa sitä aloittaa verettömän vallankumouksen joka tapahtuu olemassaolevan hierarkian sisällä?"

        Vastaus: Ei mitenkään.

        Suomen tuntien vallankumoukset johtaa massiiviseen verenvuodatukseen.

        Valitsin sanani ehkä väärin. Tarkoitin että miten muuttaa Suomea ideologisella tasolla enemmän ihmisoikeus myönteiseksi valtioksi?


    • Anonyymi

      "Toverikuriin kuuluu, että kaveria autetaan ja pidetään yhtä, mutta wannabeta saa mätkiä kuin vierasta sikaa. Siihen kuuluu myös, että aina kun on mahdollisuus, toista transsukupuolista jeesataan vaikka työn tai asunnon tai opiskelupaikan saannissa. "
      Kuulostaa ihan hyvä veli -kerholta.

      • Anonyymi

        Kuulostakoot, mutta kun olen vuokrannut asuntoni transihmisille en ole kertaakaan joutunut katumaan.


    • Anonyymi

      Kunpa kaikki olisikin noudattanut tätä. Nyt vuosia myöhemmin tilanne alkaa olla aika paha.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe