Kiitos maanpetureille

perttiller

Suomalainen identiteetti on aina ollut halveksittu ja vähätelty Suomessa. Kaikki suomenkieliset tietävät kuinka meidän oma identiteetti on huonompi ruotsalaiseen identiteettiin verrattuna. Tämän surullisen väitteen kieltävä ei puhu totta.

Ei ole kuitenkaan mikään ihme, että suomenkielinen tuntee alemmuutta ruotsinkielisen rinnalla. Ruotsinkieliset pääsevät helpommin parempiin opiskelupaikkoihin ja sitä kautta parempiin töihin. Siksi he ovat myös koulutetumpia terveempiä kuin suomenkieliset. Asian tekee vakavaksi se että ruotsinkielinen paremmalla ja helpomalla elämällään elää pidempään ja terveempänä kuin suomenkielinen. Myös Amerikassa syrjintä lyhentää mustien elinikää.

Finladia palkinnon voittaa yleensä ruotsinkielinen kirja vaikka mielestäni Finlandian soisi olevan suomalainen kirjallisuuspalkinto, eikä ruotsalainen. Syyt tähän on se että kirjankustantamot on perinteisesti ruotsinkielisten käsissä. Vai mitä nimet Gummerus, Weilin&Göös, Werner Söderström ym. herättävät? Suomenkielisillä ei ole ollut mahdollisuutta toimia kirjapainoalalla koska ruotsinkieliset onnistuivat estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen 1860-luvulle asti. Meillä ei ole kirjallista kulttuuria ennen sitä. Siksikö meidät on julistettu junteiksi ruotsinkielisten taholta?

Onko Suomessa suomen kielen tutkimuksen keskittynyttä laitosta? Ei tietenkään ole. Suomessa on Kotus, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. Siellä työskentelee alle sata henkeä, joista 16 tutkijaa ruotsinkielen parissa. Jälleen kerran me olemme ruotsalaisuuden vankina emmekä saa olla suomalaisia, vaan meidän pitää olla jokin sivuhaara ruotsalaisuutta ja tyytyä laitokseen jossa on yliedustus ruotsinkielellä. Missä viipyy suomen kielen tutkimuslaitos?

Suomessa on vain kaksikielisiä ja ruotsinkielisiä opinahjoja. Siksi ruotsinkieliselle on turvattu paremmin opiskelu äidinkielellään kuin suomenkieliselle.

Ruotsinkielinen voi hakea suomenkieliseen kouluun joutumatta suomen kielen kokeeseen, hän voi vaatia tenttikysymykset ruotsiksi, valmistua suomenkielisestä koulusta ruotsin kielellä, tehdä lopputyönsä ruotsiksi missä tahansa koulussa Suomessa.

Valtiokalenterissa kaikkien muiden yliopistojen nimet on kahdella kielellä paitsi Åbo Akademi ja Handelshögskolan. Esim. Jyväskylän yliopisto Jyväskylä universitet. Syynä on se, että muut yliopistot ovat kaksikielisiä.

Abo Akademissa eikä Hankenilla ei voi vaatia tenttikysymyksiä suomeksi, ei voi tehdä gradua suomeksi. Suomenkielinen joutuu aina kielikokeeseen hakiessaan ruotsinkieliseen koulutukseen. Onko oikein että suomenkielisen täytyy opiskella ruotsiksi jos hän ei pääse suomenkieliseen kouluun? Suomen kieli on myrkkyä ruotsin kielisessä ympäristössä. Kaksikielisyys on valheellinen hokema ruotsin kielisessä Suomessa.
Åbo Akademi eikä Hanken järjestä pääsykokeita ruotsiksi. Niiden ei tarvitse. Ns. suomenkieliset yliopistot joutuvat järjestämään myös ruotsiksi pääsykokeet ainakin niissä oppiaineissa, joissa on ruotsinkielisten omat kiintiöt.

Niin kummalta kuin tuntuukin, kiitos sfp:n vuosikymmeniä kestäneen vallassaolon jälkeen, Suomessa ei ole yhtään suomenkielistä yliopistoa tai korkeakoulua! Sen sijaan ruotsinkielisiä on 3 kpl kiintiöt. Ruotsinkieliset opinaahjot ovat ÅA, Hanken, Svenska kommunal- och socialhögskolan.

Suomessa on kaksikielinen eduskunta, mutta on meillä yksikielinenkin eduskunta ruotsinkielisille. Folktinget, joka saa rahoituksensa bujetista ja ajaa vain ruotsinkielisten asiaa. Sen olemassa olo vääristää demokratiaa Suomessa. Sen epädemokraattisuus nälvii suomenkielisiä, sinne ei pääse suomenkielinen edes ehdokkaaksi. En viitsi kuin mainita Ahvenemaan Landstingetin joka on myös ruotsinkielinen edustuslaitos. Näin meillä on Suomessa kolme edustuslaitosta jotka ajavat ruotsinkielisten etuja mutta vain yksi joka ajaa suomenkielisten etuja. Tarkemmin ajatellen Suomessa ei ole ollenkaan edustuslaitosta joka ajaisi suomenkielisten etuja. Toivotaan että tulevien vaalien jälkeen olisi meillä myös oma Eduskunta.

Yleensäkin suomenkieliset palvelut ja toiminnat on kaksikielisiä mutta ruotsinkieliset palvelut on aina pelkästään ruotsinkielisiä.

Suomenkielisten alistetun aseman tutkimiseksi ei ole tehty mitään. Olisi jo aika tutkia suomenkielisen identiteetin pahoinvoinnin syyt ja sitten korjata ne. Onhan Suomessa jo aikoja tutkittu mm. pohjoiskarjalalaisten miesten sydäntautikuolleisuutta ym. ym. .Identiteetin tutkiminen ei olisi yhtään sen kummempi asia tutkia, tuloksena voisi löytyä yllättäviä, jopa elinikään vaikuttavia asioita.

Huonoon identiteettiin vaikuttaa myös se että ruotsi on ollut hallitsevassa asemassa ja estänyt suomalaisen kulttuurin kehittymisen. Siksi on käsittämätöntä että meillä valtio syöttää pakolla ruotsalaisen kulttuurin ja identiteetin ihannointia. Pyydän että Suomen valtio vie määräämänsä ruotsalaisen kulttuurin ja identiteetin pakkosyötön ja ihannoinin pois. Valtio voi viedä sen vaikka Ruotsiin. Siellä on paljon maahanmuuttajia jotka eivät ole vielä muuttuneet ruotsalaisiksi. Siksi siellä ollaan suunnittelemassa pakkoruotsia myös välitunneille. Osassa Suomea on jo pakkoruotsi välitunneilla, viekää sekin Ruotsiin. Me haluamme olla ylpeitä suomalaisesta historiastamme ja juuristamme, emme halua olla identiteetiltämme ruotsalaisten vankeja omassa maassamme.

Suomalaisen identiteetin pahoinvoinnin tutkimisessa pitää selvittää kuinka suomenkielinen kokee että heidän pitää opiskella ruotsia pakolla, vaikka suurin osa (99%) suomalaisista osaa suomea. Suomalaisen pahoinvoinnin tutkimukseen pitää sisällyttää myös miksi monet suomenkieliset eivät edes itse kunnioita omaan identiteettiään. Pahimpana oman identiteetin halveksuntana pidän, kun suomenkielinen väittää että suomalainen identiteetti on vajaa, jos suomenkielinen ei opiskele tai osaa pakkoruotsia. Väitteet suomenkielisen identiteetin puutteellisuudesta ilman ruotsia ovat identiteettinsä kieltävän huonosta itsetunnosta johtuva kompleksi, joka kaipaa korjaamista. Suomalainen identiteetti ei kaipaa oman pesän likaajia, sitä ovat jo ulkopuoliset liikaakin lianneet.

Suomalainen identiteetti on ehyt, eikä se kaipaa mitään sen tueksi. Sivistynyt suomalainen ymmärtää ettei pakkoruotsi sivistä suomalaista vaan se on sivistyksen este. Hän pitää omaa identiteettiään ehyenä, eikä pidä sitä puutteellisena ilman pakkoruotsia. Vasta kun suomalainen identiteetti on korjattu, on sillä mahdollisuus selvityä globaalissa maailmassa. Parhaiten suomalainen identiteetti parannetaan sillä että se nostetaan samalle tasolle ruotsalaisen identiteetin kanssa, eikä väitetä että suomalainen identiteetti olisi jokin ruotslaisuuden sivuhaara tai puutteellinen ilman ruotsalaista alistusta.

3

1067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMEN

      AAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMEN

    • ehtafinski

      kyllä naurattais, jos toi perttiller ei olis ilmiselvästi tosissaan.
      reppana pieni sun textis alla on mainos firmasta, joka lupaa helppoa ruotsin kielen opiskelua ja ota se pihkalan poika mukaas.
      kannattais panostaa vaan kielten oppimiseen niin ei ois sit niin katkera olo.
      luin aikoinani innolla koulussa ruotsin läksyni ja nyt on niin kivaa (kiva på finlandssvenska).
      ei tartte kantaa mitään alemmuuskomplexia, jos joku vähän sattuis praataamaan kieliä.

    • Suomi suomalaisille

      Kiitos perttiller, totta puhut!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe