Kysymyksiä transihmisistä

Tiedonhaluinen, ei halua lo...

Yleensähän sukupuolenkorjauksen kokeneet ihmiset ovat henkisesti aina olleet sitä sukupuolta, jota korjausprosessin jälkeen ovat fyysisestikin. Mutta olisiko mahdollista sellainen, että ihmisen sukupuoli todella vaihtuisi, niin että hän sekä henkisesti että fyysisesti olisi ensin esim. mies ja sitten muuttuisi henkisesti naiseksi (ja sitten kävisi läpi fyysisen sukupuolenkorjauksen).

Lapsiahan ei leikkauksen jälkeen "uudessa" sukupuolessa saada, mutta tallettavatko jotkut transnaiset ennen leikkausta spermaansa spermapankkiin? Entä luovuttavatko jotkut transmiehet ennen leikkausta munasolujaan?

Voiko transnainen leikkauksen jälkeen kostua kiihotuksesta? Entä voiko transmies saada leikkauksen jälkeen erektion?

Onko transihmisten joukossa homoseksuaalisuutta keskimääräistä enemmän?

Sitten vielä shemaleista. Monet heistä on miesmäisen näköisiä muutenkin kuin sukupuolielintensä perusteella. Mutta olen nähnyt kuvia myös sellaisista shemaleista, joissa ei ole mitään muuta miesmäistä kuin genitaalit. Ovatko nämä todella naiselliset shemalet naisia, joille on tehty miehen sukupuolielimet muta jotka eivät ole käyneet läpi miehistävää hormonihoitoa ja muita toimenpiteitä?

101

11073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama

      Minkä ikäisille leikkauksia tehdään? Onko nähtävissä sellaista, että leikkauksen läpikäyneet voisivat lisääntyä?

      • Kolmois-S

        Aikuisikä vaaditaan leikkaukseen pääsyyn kaikissa maissa. Poikkeuksena IS-leikkaukset jotka taas pakotetaan vauvoille. Tätä ristiriitaa en ole ikinä kyennyt ymmärtämään.

        Kiinassa on onnistuttu kasvattamaan sikiö mispuolisessa kehossa, joten lisääntyminen on hyvinkin mahdollista, mutta tuskin nykyisessä asenneilmastossa todennäköistä.


      • jatkovastaus

        Laki määrää että korjausleikkaus voidaan tehdä vain 18 vuotta täyttäneelle. Käytännössä leikkaus tehdään aina vanhemmalle, koska nykyisillä tutkimusryhmillä tutkimuksiinkin otetaan aikaisintaan 18-vuotiaana. Kun sitten nopeimmillaankin prosessiin kuluu kolmisen vuotta, ikää on ehtinyt kertyä.

        Nykylain mukaan transsukupuolisen pitää olla steriili. Eihän sitä tiedä mitä vuosikymmenten kuluessa tapahtuu. Ehkäpä joskus kantasolutekniikalla kasvatetaan tarvittavat uudet sukuelimet täydellisenä, ei kuitenkaan meidän aikanamme.


    • Kolmois-S

      "Kysymyksiä transihmisistä
      Kirjoittanut: Tiedonhaluinen, ei halua lo... 23.2.2007 klo 15.17

      Mutta olisiko mahdollista sellainen, että ihmisen sukupuoli todella vaihtuisi".

      Nykytiedon valossa - ei.

      "tallettavatko jotkut transnaiset ennen leikkausta spermaansa spermapankkiin?"

      Kyllä.

      "Voiko transnainen leikkauksen jälkeen kostua kiihotuksesta?"

      Omalta kohdaltani: en voi. Penetraatio on kuin yrittäisi työntää sauvaa poskesta läpi ja yhtä eroottista kuin turpiinveto.

      "Entä voiko transmies saada leikkauksen jälkeen erektion?"

      Ei Suomessa käytettävillä tekniikoilla.

      "Onko transihmisten joukossa homoseksuaalisuutta keskimääräistä enemmän?"

      Tuskin.

      "Ovatko nämä todella naiselliset shemalet naisia, joille on tehty miehen sukupuolielimet muta jotka eivät ole käyneet läpi miehistävää hormonihoitoa ja muita toimenpiteitä?"

      Ei, toimenpiteet niille on tehty Photoshopilla.

      • TytyliX

        Jotkut on photoshopattu, mutta on palkon ihan oikeitakin tapauksia, jotka ovat hyvin naisellisen ja myös kauniin näköisiä kauttaaltaan (esim nähty tv-keskusteluohjelmissa tai videoilla).


    • vastailla...

      Ilmeisesti ei tunneta sellaisia tapauksia että henkinen ja fyysinen sukupuoli olisi muuttunut. Ehkä siinä tapauksessa ollaan lähellä kyseistä tilannetta että joku on elänyt jo pitkään alkuperäisessä sukupuolessaan, mutta kokee sukupuoliristiriitaa vasta vanhempana. Kun hän sitten lähtee tutkimuksiin ja hoitoihin pikaisesti, voisi olettaa sukupuolen vaihtuneen kokonaan. Mutta jos asiaa tutkitaan tarkemmin, yleensä taustalta löytyy jo lapsuus- tai nuoruusajan sukupuoliristiriita.

      Jotkut transsukupuoliset naiset ovat tallettaneet siittiöitä tulevaan käyttöön. Transmiesten munasolujen talletus olisi periaatteessa mahdollista, mutta ei taida olla koskaan tehty. Tavallisesti kun munasolu otetaan talteen, se käytetään heti hedelmöityksessä ja siitä saatu alkio talletetaan.

      Transnainen voi hieman kostua, koska virtsaputkesta tulee edelleen ainakin vähän samaa nestettä kuin miehenäkin. Kostuminen ei kuitenkaan ole niin voimakasta kuin naisen rauhasten erittämä. Transmiehen erektio on hieman tulkinnan varainen asia. Jos on rakennettu kokonaan keinotekoinen penis, siihen ei saada erektiota (tarvittaisiin pumpattava proteesi). Mutta jossain leikkaustavassa käytetään klitorista (sehän kasvaa muutenkin testosteronilla), joka periaatteessa voi saada erektion kuten muutenkin naisilla.

      Transsukupuolisten seksuaalista suuntautumista ei ole tutkittu. Jotkut ovat esittäneet mutu tuntumalla että homoseksuaalisuutta olisi keskimääräistä (10%) enemmän.

      Shemale on aina alunperin mies. Joissakin maissa lääkkeitä pystyy ostamaan vapaasti, jolloin hormonihoito voidaan aloittaa ennen murrosikää. Silloin pojasta tulee melko tarkasti tyttömäinen. Mutta silloin myös peniskään ei kasva. Yleensä shemalet ovat käyneet läpi normaalin murrosiän ja "saaneet" näin normaalit miehen sukuelimet. Myöhemmin aloitettu hormonihoito antaa sitten naisellisia piirteitä, mutta luustoon ei enää pystytä vaikuttamaan. Jos hormonihoito on tehokasta, naisistuminen on voimakasta kuten transsukupuolisillakin, mutta miehiset elimet lakkaavat toimimasta. Siksi shemale joutuu tasapainottelemaan jossain välissä. Usein huomaakin että hormoneja ei ole käytetty, vaan muutos on vain kosmeettinen. Kun nuori poika on sopivan näköinen kasvoiltaan, pelkkä hiusten kasvattaminen ja hyvä meikkaus tekee hänestä tyttömäisen. Rinnat toteutetaan silloin hyvillä täytteillä. Mutta jotkut shemalet menevät pidemmälle ja asennuttavat ainakin silikonit rintoihin. Usein täytettä laitetaan pakaroihinkin ym. Naisesta ei pystytä tekemään tuollaisia shemaleja, joilla olisi täydellinen ja toimiva penis.

      • asiaan perehtynyt

        Se vaan, että kohtuus kaikessa. Shemalet eivät käy läpi extensiivisiä hormonihoitoja vaan syövät niitä senverran, että ovat tyytyväisiä tulokseen. Ei ne miehiset sukuelimetkään ihan pienellä kuurilla lakkaa toimimasta. Usein hoidot aloitetaan myös todella nuorena(16-20 on aika yleistä) tuolla Thaimaassa ja muualla kun siellä ei ole mitään vainoa sukupuolisesti tai seksuaalisestikaan poikkeavia kohtaa ja hormonit on ihan reseptivapaita. Ei paikallisilla ole varaa kalliisiin kauneisleikkauksiin kun hormooneillakin pääsee pitkälle. Puhtaan kosmeettiset muutokset on yleisempiä länsimaissa jossa hormonien saanti on yleensä rajoitetumpaa.


      • Sama

        Entä tunnettu shemale Miriam? Hän aloitti hormonien syönnin 11-vuotiaana. Hänen peniksensä ei siis ilmeisesti ole kovin suuri?


      • silmiin...
        Sama kirjoitti:

        Entä tunnettu shemale Miriam? Hän aloitti hormonien syönnin 11-vuotiaana. Hänen peniksensä ei siis ilmeisesti ole kovin suuri?

        Eipä ole ainakaan minun silmiini osunut alastonkuvaa jossa se näkyisi. Ainakin televisio-ohjelman perusteella voisi pitää paikkansa, koska kukaan ohjelman miehistä ei huomannut kyseistä elintä. Kyllä "pelit" todellakin kutistuu tehokkaasti hormonihoidossa ja saa hyvin piilotettua, on tuo tullut koettua vaikka "lähtökoko" oli ihan normaali.


    • Sama

      Onko korjausprosessin jälkeen mahdollinen korjaus takaisin? Lisääntymiskyky ei tietenkään palaa, mutta voidaanko muuten palauttaa entiseen sukupuoleen?

      • harvinaista

        Katuminen on ainakin Suomessa erittäin harvinaista, joten takaisinkorjauksella ei ole siinä mielessä kysyntää. Periaatteessa takaisinkorjaus tapahtuisi kuten alkuperäiselläkin sukupuolella. Esimerkiksi transsukupuoliselle naiselle jouduttaisiin rakentamaan penis aivan samoin kuin transmiehellekin ja rinnat poistamaan leikkauksella. Sisäisiä sukuelimiä ei sentää olisi.


      • Sari_

        mutta äärimmäisen harvinaista. Hoitojärjestelmän tarkoituksena on karsia mahdolliset pluppaajat pois jo varhaisessa vaiheessa niin, ettei katumusta esiintyisi.

        Suomessa tiettävästi ei ole ollut katujia. Jos joku pluppaa, hän Suomessa pääsääntöisesti pluppaa ennen leikkausta. Hoidoissa pre-op -keskeytysprosentti on omahoitajani mukaan noin 40% eli lähes puolet ehdokkaista karsiutuu pois tai pluppaa omaehtoisesti ennen leikkausta. Maailmalla katumisprosentti on nykyisillä hoitostandardeilla alle 1% pintaan. Yleensä tyytymättömyys uuteen sukupuoleen johtuu toheloidusta leikkauksesta tai jälkihoidosta - on kirurgeja, joilta tulee sutta ja sekundaa.

        Ja juuri tämän vuoksi hoitostandardit ja tutkimusprosessit ovat niin raskaat ja kireät - ettei kukaan katuisi jälkeenpäin, vaan että vain aidot TS:t, siis sellaiset, joille hoidoista on todellista hyötyä, hoidettaisiin.


    • ..............

      Jos mies, joka on vaihtanut sukupuolensa naiseksi, on kiinnostunut naisista, kyseessä ei ole homoseksuaalisuus, eli hän ei ole lesbo. Hän oli ennen sukupuolen vaihtamistakin kiinnostunut naisista, kuten miehet yleensäkin.

      :-)

      • itse...

        tällainen ja yrität kommentillasi "puhdistautua" homoseksuaalisuudestasi.

        Eihän transsukupuolinen VAIHDA sukupuolta, vaan hänen fyysinen sukupuolensa korjataan samaksi kuin hänen todellinen sukupuolensa on. Siis ennen hoitoakin on jo nainen, vaikkakin miehen ruumiissa. Kyseinen henkilö on jo silloin lesbo, vaikka kukaan ei sitä taida uskoa kun on fyysisesti mies. Minä tunsin vetoa miehiin jo ennen prosessia, vaikka en sitä uskaltanut julkisesti tunnustaa. Siksipä nykyinen heterous on aivan luonnollista.


    • entiedämiten

      Minä olen kyllä voinut olla leikkauksen jälkeen yhdynnässä ihan ilman liukasteita. Eli kostun riittävästi. Älkää kysykö miten, ihmettelen asiaa itsekin.
      Emätin on kuitenkin aina limakalvoa, sen huomaa kun työntää sormensa sisään.
      Minulla on ollut muutama emätintulehdus, tämä ei ole sitä. Hiivasta ei ole kokemusta, ilmeisesti alapään ph-arvot ja muut asiat on kunnossa.

    • ....

      * Spontaani sukupuolenvaihdos on todennäköisesti mahdotonta tai ainakin äärimmäisen epätodennäköisestä, ja vaatisi hyvin spesifisiä mikrotason muutoksia aivoissa. Jos sukupuoli-identiteettiä määräävät aivoalueet joskus kartoitetaan tarpeeksi yksityiskohtaisesti, se voitaisiin ehkä teoriassa saada aikaan keinotekoisesti.

      * Tiedän joidenkin TS:ien tallettaneen sukusolujaan, mutta tällä hetkellä taitaa olla epävarmaa miten ne saa käyttöön kun korjausprosessi on ohi.

      * Kostuminen ja erektio riippuvat leikkaustekniikasta ja ehkä osaksi myös tuurista. Suurella osalla vastaus taitaa edelleen olla "ei".

      * Transsukupuolisten joukossa homoseksuaalisuus on paljon normiväestöä yleisempää, vaikka kaikki eivät tämän asian julkituomisesta pidäkään. Transvestiittien jakauma taas vastannee melko tarkasti normiväestöä. Transgendereistä ei ole kai vielä saatu kerättyä tarpeeksi tietoa, mutta perstuntumalla olettaisin heidän olevan tässä(kin) asiassa TS:ien ja TV:iden välillä.

      * Naisellisimmat shemalekuvat ovat melkein poikkeuksetta kuvankäsittelyllä aikaansaatuja. Jotkut kuvat saattavat silti olla aitoja, sillä koko shemale-käsite on lähtöisin maista, joissa hormoneja on mahdollista saada jo esiteininä. Siispä hyvin naisellinen vartalo yhdistettynä (surkastuneisiin) miespuolisiin sukuelimiin on periaatteessa mahdollinen.

      • Kolmois-S

        laittaa faktaa pöytään?

        "* Transsukupuolisten joukossa homoseksuaalisuus on paljon normiväestöä yleisempää, vaikka kaikki eivät tämän asian julkituomisesta pidäkään"

        En niele purematta.


      • tässä tarkoitettiin
        Kolmois-S kirjoitti:

        laittaa faktaa pöytään?

        "* Transsukupuolisten joukossa homoseksuaalisuus on paljon normiväestöä yleisempää, vaikka kaikki eivät tämän asian julkituomisesta pidäkään"

        En niele purematta.

        Eiköhän tässä sitä meinattu, että suurinosa transsukupuolisista MTF pitänee miehistä enemmän kun naisista ja sitten FTM toisinpäin. Heteroahan se käytännössä on virallisen sukupuolen muuttumisen jälkeen on, mutta kannattaa huomioida, että kaikki eivät valitettavasti hyväksy transhenkilöitä oikeassa sukupuolessaan näin ollan miehistä pitävä MTF on varmaankin hänelle homoseksuaali. Tähän viittaisi myös viittaus, että heterous on yleisempää transvestiittien keskuudessa mikä on erikoinen fakta kyllä ja pätee myös heidän tyttömuotoihinsa.


      • vaadit...
        Kolmois-S kirjoitti:

        laittaa faktaa pöytään?

        "* Transsukupuolisten joukossa homoseksuaalisuus on paljon normiväestöä yleisempää, vaikka kaikki eivät tämän asian julkituomisesta pidäkään"

        En niele purematta.

        faktaa kun tiedät ettei sitä ole! Pienen potilasmäärän perusteella otantakin olisi niin pieni ettei tutkimus antaisi oikeaa päätelmää.


      • ,,,,,,,,,,,,,
        tässä tarkoitettiin kirjoitti:

        Eiköhän tässä sitä meinattu, että suurinosa transsukupuolisista MTF pitänee miehistä enemmän kun naisista ja sitten FTM toisinpäin. Heteroahan se käytännössä on virallisen sukupuolen muuttumisen jälkeen on, mutta kannattaa huomioida, että kaikki eivät valitettavasti hyväksy transhenkilöitä oikeassa sukupuolessaan näin ollan miehistä pitävä MTF on varmaankin hänelle homoseksuaali. Tähän viittaisi myös viittaus, että heterous on yleisempää transvestiittien keskuudessa mikä on erikoinen fakta kyllä ja pätee myös heidän tyttömuotoihinsa.

        Transvestiittien joukossa on joskus tehty osittain epävirallinen tutkimus seksuaalisesta suuntautumisesta ja silloin todettu jakauman olevan melko lähellä "valtaväestön" jakaumaa (10%), ehkä hieman yli.

        Transsukupuolisien seksuaalinen suuntautuminen on "valkoista aluetta". Oman joukon keskuudessa kulkee mutu-tietoa jonka perusteella jakautuminen olisi jopa fifty-fifty. TS itse määrittelee oman seksuaalisen suuntautumisensa, ei se ulkopuolinen henkilö. Jos seksuaalinen suuntautuminen perusteltaisiin mitä muut ajattelee, ihmiset olisi lähes 100% heteroita, koska vallalla on hetero-olettamus.


      • ....
        Kolmois-S kirjoitti:

        laittaa faktaa pöytään?

        "* Transsukupuolisten joukossa homoseksuaalisuus on paljon normiväestöä yleisempää, vaikka kaikki eivät tämän asian julkituomisesta pidäkään"

        En niele purematta.

        TS:ien seksuaalisuudesta tehdyissä erinäisissä tutkimuksissa on kovin pienet otokset, ja biseksuaalisuutta ei välttämättä aina erotella epäseksuaalisuudesta, mutta sen vähän saatavilla olevan aineiston perusteella voi melko turvallisesti sanoa homoseksuaalisuutta esiintyvän n. 30% transnaisista. Lukua kuitenkin vääristää se, että tutkimukset on yleensä (aina?) rajoitettu post-oppeihin, ja vanhimmat tutkimukset ovat ajalta, jolloin homoseksuaalisuutta ei TS:llä edes suvaittu. On oikeasti vähän yllättävää, että mitään laajamittaista tutkimusta aiheesta ei ole missään vaiheessa tehty.

        En harmikseni löytänyt lähdettä viitteelle jonka mukaan nykyisin homoseksuaalisuuden arvellaan epävirallisesti olevan transsukupuolisilla vielä tätäkin (30%) yleisempää, joten kommentoin lisää jos ja kun löydän sen uudestaan.


      • Kolmois-S
        .... kirjoitti:

        TS:ien seksuaalisuudesta tehdyissä erinäisissä tutkimuksissa on kovin pienet otokset, ja biseksuaalisuutta ei välttämättä aina erotella epäseksuaalisuudesta, mutta sen vähän saatavilla olevan aineiston perusteella voi melko turvallisesti sanoa homoseksuaalisuutta esiintyvän n. 30% transnaisista. Lukua kuitenkin vääristää se, että tutkimukset on yleensä (aina?) rajoitettu post-oppeihin, ja vanhimmat tutkimukset ovat ajalta, jolloin homoseksuaalisuutta ei TS:llä edes suvaittu. On oikeasti vähän yllättävää, että mitään laajamittaista tutkimusta aiheesta ei ole missään vaiheessa tehty.

        En harmikseni löytänyt lähdettä viitteelle jonka mukaan nykyisin homoseksuaalisuuden arvellaan epävirallisesti olevan transsukupuolisilla vielä tätäkin (30%) yleisempää, joten kommentoin lisää jos ja kun löydän sen uudestaan.

        Onko homoseksuaalisuus jonkinlainen käytännön ajama pakko vai onko identiteetti homoseksuaalinen.

        Kun on lähes a, niin on vaikea todellakaan tietää seksuaalisuutensa suuntaa.

        Minä rakastun riippuvaisiin ihmisiin. Kulttuurisesti naiset osaavat sen tyylikkäämmin kuin miehet (Uuno Turhapuro). Määrittääkö minun suuntautumiseni se, ettieävt miehet osaa lähestyä minua oikein.


      • transmuija
        Kolmois-S kirjoitti:

        Onko homoseksuaalisuus jonkinlainen käytännön ajama pakko vai onko identiteetti homoseksuaalinen.

        Kun on lähes a, niin on vaikea todellakaan tietää seksuaalisuutensa suuntaa.

        Minä rakastun riippuvaisiin ihmisiin. Kulttuurisesti naiset osaavat sen tyylikkäämmin kuin miehet (Uuno Turhapuro). Määrittääkö minun suuntautumiseni se, ettieävt miehet osaa lähestyä minua oikein.

        "Kun on lähes a, niin on vaikea todellakaan tietää seksuaalisuutensa suuntaa"

        Entä kuinkahan moni transihminen on "lähes a" tai jämähtänyt johonkin käsitykseen omasta seksuaalisuudestaan, kun mahdollisuuksia oman seksuaalisuutensa toteuttamiseen ei ole. Itse en ole lokeroinut itseäni seksuaalisesti, mutta kypsästä iästäni huolimatta tiedän seksuaalisuudestani varmasti vain, että se on estynyttä ja vaikeaa naisten kanssa. Miehistä ei ole mitään kokemuksia. Jos minulta kysyttäisiin, olenko homo, hetero vai bi, en tiedä mikä olisi oikea vastaus. Minun kokemusten mukaan naisten kanssa syntyy helposti romanttisia suhteita ilman seksiä ja miehiltä saisi vain seksiä, mutta ei rakkautta ja romantiikkaa.


      • kokemus...
        transmuija kirjoitti:

        "Kun on lähes a, niin on vaikea todellakaan tietää seksuaalisuutensa suuntaa"

        Entä kuinkahan moni transihminen on "lähes a" tai jämähtänyt johonkin käsitykseen omasta seksuaalisuudestaan, kun mahdollisuuksia oman seksuaalisuutensa toteuttamiseen ei ole. Itse en ole lokeroinut itseäni seksuaalisesti, mutta kypsästä iästäni huolimatta tiedän seksuaalisuudestani varmasti vain, että se on estynyttä ja vaikeaa naisten kanssa. Miehistä ei ole mitään kokemuksia. Jos minulta kysyttäisiin, olenko homo, hetero vai bi, en tiedä mikä olisi oikea vastaus. Minun kokemusten mukaan naisten kanssa syntyy helposti romanttisia suhteita ilman seksiä ja miehiltä saisi vain seksiä, mutta ei rakkautta ja romantiikkaa.

        Itsestäni tiedän ettei minulla ole minkäänlaista seksuaalista kiinnostusta naisiin. Mutta toisten naisten kanssa voin olla ystävä ja viihdyn heidän seurassaan kuten muutkin naiset, eikä siinä ole pienintäkään seksuaalista "värinää". Miehistä minulla ei ole (vielä) fyysisiä kokemuksia, mutta seksuaalisesti olen heistä kiinnostunut, joten pidän itseäni selvästi heterona. Olen romanttinen luonne, joten kaipaan niitä romanttisiakin hetkiä. Siksi harkitsen tarkaan ennen kuin "heittäydyn" parisuhteeseen. Olen ehtinyt oppimaan sinkkuuden edut.


      • kokemuksiakokemuksia
        kokemus... kirjoitti:

        Itsestäni tiedän ettei minulla ole minkäänlaista seksuaalista kiinnostusta naisiin. Mutta toisten naisten kanssa voin olla ystävä ja viihdyn heidän seurassaan kuten muutkin naiset, eikä siinä ole pienintäkään seksuaalista "värinää". Miehistä minulla ei ole (vielä) fyysisiä kokemuksia, mutta seksuaalisesti olen heistä kiinnostunut, joten pidän itseäni selvästi heterona. Olen romanttinen luonne, joten kaipaan niitä romanttisiakin hetkiä. Siksi harkitsen tarkaan ennen kuin "heittäydyn" parisuhteeseen. Olen ehtinyt oppimaan sinkkuuden edut.

        Mulla puolestani on jo aika lailla kokemuksia miehistä ja toistakymmentä miehen jälkeen yhteenveto on todella se, että seksiä halutaan ja kun sitä saadaan, muu ei kiinnosta.
        Saa siinä itse kuvitella kaikkea, mutta yksin jää.


      • olet olet
        kokemuksiakokemuksia kirjoitti:

        Mulla puolestani on jo aika lailla kokemuksia miehistä ja toistakymmentä miehen jälkeen yhteenveto on todella se, että seksiä halutaan ja kun sitä saadaan, muu ei kiinnosta.
        Saa siinä itse kuvitella kaikkea, mutta yksin jää.

        "seksiä halutaan ja kun sitä saadaan, muu ei kiinnosta. "

        Aika pessimistiset ja huonot kokemukset olet hankkinut. Kyllä tietenkin suhde voi olla paljon syvempikin myös transtaustaisen naisen kanssa.
        Persoona (älykkyys), luonne ja "sisäinen kauneus" ratkaisevat.


      • persoonaälykkyyssunmuu...
        olet olet kirjoitti:

        "seksiä halutaan ja kun sitä saadaan, muu ei kiinnosta. "

        Aika pessimistiset ja huonot kokemukset olet hankkinut. Kyllä tietenkin suhde voi olla paljon syvempikin myös transtaustaisen naisen kanssa.
        Persoona (älykkyys), luonne ja "sisäinen kauneus" ratkaisevat.

        Siis kumman persoona ja älykkyys ratkaisee? Miehen vai minun? Ilmeisesti miehen, koska minulla on kyllä luonnetta, mielikuvitusta ja älyä riittämiin. No, parhaat miehet on tietenkin jo viety. Ja en ole iskenyt miehiä minään transnaisena, huomautan vaan.


      • uskoa
        kokemuksiakokemuksia kirjoitti:

        Mulla puolestani on jo aika lailla kokemuksia miehistä ja toistakymmentä miehen jälkeen yhteenveto on todella se, että seksiä halutaan ja kun sitä saadaan, muu ei kiinnosta.
        Saa siinä itse kuvitella kaikkea, mutta yksin jää.

        Missä vaiheessa panosi ovat on muuttuneet miehille antamiseksi? Eihän siitä ole kauankaan, kun leveilit toistuvasti eri keskustelupalstoilla, kuinka taas olit iskenyt miehen ja olit päässyt harrastamaan seksiä uusilla värkeilläsi. :)


      • vihjevihjevihje
        uskoa kirjoitti:

        Missä vaiheessa panosi ovat on muuttuneet miehille antamiseksi? Eihän siitä ole kauankaan, kun leveilit toistuvasti eri keskustelupalstoilla, kuinka taas olit iskenyt miehen ja olit päässyt harrastamaan seksiä uusilla värkeilläsi. :)

        Toi ei sit...pssst,....oo se vaan SE. Hihi.


      • pilkutusta
        uskoa kirjoitti:

        Missä vaiheessa panosi ovat on muuttuneet miehille antamiseksi? Eihän siitä ole kauankaan, kun leveilit toistuvasti eri keskustelupalstoilla, kuinka taas olit iskenyt miehen ja olit päässyt harrastamaan seksiä uusilla värkeilläsi. :)

        Eikös panot muutu antamiseksi sen jälkeen kun kirurgi on tehnyt työnsä. ;)


    • näkökulma

      Suurin osa transihmisistä (sukupuolisista) on henkisesti epätasapainoisia ja sairaita, jotka kieltävät elämän ja ihmisyyden perusasiat. Seksuaalisuus, fyysinen olemus nähdään vääristyneenä reflektiona oman sisäisen maailman kautta. (esim. iso kaljamahainen mies näkee itsessään naisellisen naisen, jolla on vyötärö ja kaikki)

      Sukusoluja voi tallentaa, mutta harvoin löytyy kumppania, joka on halukas hankkimaan lasta transukupuolisen kanssa.

      Transnaisen kurkku on paljon kuivempi kuin keinoemätin. Tästä syystä kurkkua joudutaan kastelamaan päivittäin. Tästä seuraa helposti rasvamaksa. Transmies saa erektion ainoastaan päinäunissaan.

      Käytännössä kaikki suomen transihmiset ovat joko homoja tai bissejä. Seksuaalinen minäkuva on pahasti häiriintynyt ja keskeinen uskomus on, että aivot korvaavat toimimattomat genitaalit.

      Shemalet transseksuaalit ovat ainoa reliteetteissa eläviä transihmisiä. Tyypeissä yhdistyvät sekä miehiset että naiselliset ominaisuudet. Tästä seuraa, että he eivät ole itseensä kyllästyneiden sukupuolenkorjaajien suosiossa.Kukaan ei voi olla oikea transsukupuolinen ilman kärsimystä.

      Suomessakin on tavattu jokunen transseksuaali, joka on tyytyväinen itseensä ja nauttii seksuaalisuudestaan tavanomaiseen tapaan (he ovat halveksittuja oikeiden transsukupuolisten keskuudessa). Sellaista ei kerta kaikkiaan voi olla olemassa.

      Samanlaisia transsukupuolisia ei ole tietojeni mukaan tavattu vielä yhtään kappaletta.

      • transihminen

        Minusta kyllä TS-ihmiset ovat ihan terveitä, he vain ovat syntyneet mieheksi, mutta uskon, että he ovat aivotoiminnaltan pitkälti naista vastaavia. Samoin mielestäni shemale tai TG-ihmiset miten sen nyt haluaa sanoa ovat terveitä ja erittäin hienoja ihmisiä kun uskaltavat olla sellaisia naismiehiä tai miesnaisia kuin tahtovat. TV-ihmiset taas ovat mielestäni hiukan sairaita, mutta en näe asiaa pahana. Minusta vaan tuntuu, että moni TV on oikeasti TG tai TS, mutta ei vaan uskalla olla kunnolla sitä mitä haluaa.


      • mielipiteitä!

        "Suurin osa transihmisistä (sukupuolisista) on henkisesti epätasapainoisia ja sairaita, jotka kieltävät elämän ja ihmisyyden perusasiat."

        Jokainen diagnosoitu transsukupuolinen on todettu tutkimuksissa henkisesti terveeksi. Ilman "terveen papereita" ei edes saa diagnoosia.

        "Seksuaalisuus, fyysinen olemus nähdään vääristyneenä reflektiona oman sisäisen maailman kautta. (esim. iso kaljamahainen mies näkee itsessään naisellisen naisen, jolla on vyötärö ja kaikki)"

        En minä ainakaan ole katsonut itseäni vääristyneesti. Osaan ottaa realiteetit huomioon ja tiedän ettei minusta voi tulla nuorta kaunista tyttöä. Mutta jos menisin riviin ikäisteni tavallisten kadun naisten kanssa, olisin sieltä kauniimmasta päästä. En ikinä olisi aikaisemmin uskonut, mutta sieltä ison kaljamahan sisältä on kuoriutunut naisellinen vyötärö ja miehisestä miehestä tullut naisellinen nainen.

        "Tästä syystä kurkkua joudutaan kastelamaan päivittäin. Tästä seuraa helposti rasvamaksa."

        Ehkäpä sitä kurkkua tuli ennen kostutettua lohdutukseksi. Mutta nyt tuo on ohi eikä alkoholi enää maita. Eihän siitä naisena enää tule niin mukavasti känniinkään, vaan pää vain sekoaa. Jo oman terveytensä takia alkoholia tulee vältettyä ettei lihoa ja maksaa rasitetaan jo hormoneillakin niin turha sitä on enää kiusata enempää.

        "Käytännössä kaikki suomen transihmiset ovat joko homoja tai bissejä."

        Tuohon en usko! Vaikka homoseksuaaleja olisikin hieman enemmän kuin taviksien joukossa, niin kyllä heteroita on monia muitakin itseni lisäksi.

        No niin, nyt taneli voitkin taas siirtyä kirjoittamaan sillä tutulla nimimerkilläsi.


      • itsensä huijaamista?
        mielipiteitä! kirjoitti:

        "Suurin osa transihmisistä (sukupuolisista) on henkisesti epätasapainoisia ja sairaita, jotka kieltävät elämän ja ihmisyyden perusasiat."

        Jokainen diagnosoitu transsukupuolinen on todettu tutkimuksissa henkisesti terveeksi. Ilman "terveen papereita" ei edes saa diagnoosia.

        "Seksuaalisuus, fyysinen olemus nähdään vääristyneenä reflektiona oman sisäisen maailman kautta. (esim. iso kaljamahainen mies näkee itsessään naisellisen naisen, jolla on vyötärö ja kaikki)"

        En minä ainakaan ole katsonut itseäni vääristyneesti. Osaan ottaa realiteetit huomioon ja tiedän ettei minusta voi tulla nuorta kaunista tyttöä. Mutta jos menisin riviin ikäisteni tavallisten kadun naisten kanssa, olisin sieltä kauniimmasta päästä. En ikinä olisi aikaisemmin uskonut, mutta sieltä ison kaljamahan sisältä on kuoriutunut naisellinen vyötärö ja miehisestä miehestä tullut naisellinen nainen.

        "Tästä syystä kurkkua joudutaan kastelamaan päivittäin. Tästä seuraa helposti rasvamaksa."

        Ehkäpä sitä kurkkua tuli ennen kostutettua lohdutukseksi. Mutta nyt tuo on ohi eikä alkoholi enää maita. Eihän siitä naisena enää tule niin mukavasti känniinkään, vaan pää vain sekoaa. Jo oman terveytensä takia alkoholia tulee vältettyä ettei lihoa ja maksaa rasitetaan jo hormoneillakin niin turha sitä on enää kiusata enempää.

        "Käytännössä kaikki suomen transihmiset ovat joko homoja tai bissejä."

        Tuohon en usko! Vaikka homoseksuaaleja olisikin hieman enemmän kuin taviksien joukossa, niin kyllä heteroita on monia muitakin itseni lisäksi.

        No niin, nyt taneli voitkin taas siirtyä kirjoittamaan sillä tutulla nimimerkilläsi.

        "Jokainen diagnosoitu transsukupuolinen on todettu tutkimuksissa henkisesti terveeksi. Ilman "terveen papereita" ei edes saa diagnoosia."

        Käsittääkseni F 64,0 kuuluu persoonallisuushäiriöiden joukkoon. Eli kysymyksessä on psyykkinen sairaus ja mielenterveysongelma vakavimmasta päästä.

        Ihmettelen,että kuinka tällaiset ihmiset voivat väittää olevansa terveitä hakeutuessaan hoitoon. Ilmeisesti em. ajattelu tuo esille sen, kuinka vääristynyt ihmisen minäkuva voi olla.

        No lohtu lienee, että kaikista sairauksista voi parantua, niin myös transsukupuolisuudesta. Joten kyllä teillä toivoa on.

        Onnea vaankaikille sairastuneille!


      • .....
        itsensä huijaamista? kirjoitti:

        "Jokainen diagnosoitu transsukupuolinen on todettu tutkimuksissa henkisesti terveeksi. Ilman "terveen papereita" ei edes saa diagnoosia."

        Käsittääkseni F 64,0 kuuluu persoonallisuushäiriöiden joukkoon. Eli kysymyksessä on psyykkinen sairaus ja mielenterveysongelma vakavimmasta päästä.

        Ihmettelen,että kuinka tällaiset ihmiset voivat väittää olevansa terveitä hakeutuessaan hoitoon. Ilmeisesti em. ajattelu tuo esille sen, kuinka vääristynyt ihmisen minäkuva voi olla.

        No lohtu lienee, että kaikista sairauksista voi parantua, niin myös transsukupuolisuudesta. Joten kyllä teillä toivoa on.

        Onnea vaankaikille sairastuneille!

        Änkyräpsykologit ovat varmasti ylpeitä kaltaisestasi mallikansalaisesta. Etkai vaan ole itse erilainen ja näinollen mielisairas? Eihän tälle palstalle terveillä pitäisi olla asiaa. Ikävä vaan ilmoittaa sinulle, mutta mieli ei voi olla oikeasti sairas. Ruumis voi olla ja monet neurologiset oikeat sairaudet, mutta varsinaiset mielisairaudet ovat täysin kulturaalinen konsepti. Niistä ei voi oikeasti parantua hoidoilla. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niinkauan kun henkilö pystyy elämään tasapainoista elämää, on sinut itsensä kanssa ja kunnioittaa lakeja, niin hän on tarpeeksi terve sen enempää ei ole syytäkään diagnosoida. Suurinosa TSsistäkin kyllä pystyvät tuohon ainakin hoitoprosessin(joka pitäisi oikeasti olla kaikkien saatavissa) jälkeen.


      • ,,,,,,,,,,,,,
        itsensä huijaamista? kirjoitti:

        "Jokainen diagnosoitu transsukupuolinen on todettu tutkimuksissa henkisesti terveeksi. Ilman "terveen papereita" ei edes saa diagnoosia."

        Käsittääkseni F 64,0 kuuluu persoonallisuushäiriöiden joukkoon. Eli kysymyksessä on psyykkinen sairaus ja mielenterveysongelma vakavimmasta päästä.

        Ihmettelen,että kuinka tällaiset ihmiset voivat väittää olevansa terveitä hakeutuessaan hoitoon. Ilmeisesti em. ajattelu tuo esille sen, kuinka vääristynyt ihmisen minäkuva voi olla.

        No lohtu lienee, että kaikista sairauksista voi parantua, niin myös transsukupuolisuudesta. Joten kyllä teillä toivoa on.

        Onnea vaankaikille sairastuneille!

        Todellakin transsukupuolisuusdiagnoosi on toistaiseksi F-sarjaa, mutta on suunniteltu vakavasti sen siirtämistä neurologisiin sairauksiin, jollainen se todellisuudessa onkin.

        Transsukupuolisuudesta parannutaan ja perusteena tuohon luokittelun muutostarpeeseen on ettei parannuskeinona ole psyykkisen sairauden parantaminen vaan fyysinen parannuskeino.

        Yleensä sukupuoliristiriidasta kärsivä olettaa olevansa sairas, vakavastikin. Juuri siksi tutkimuksissa tutkitaan että ihminen on henkisesti terve. Vasta sitten voidaan antaa tarvittava hoito. Henkisesti epävakaalle tai sairaalle hoitoja ei tipu.


      • arkirealisti
        ..... kirjoitti:

        Änkyräpsykologit ovat varmasti ylpeitä kaltaisestasi mallikansalaisesta. Etkai vaan ole itse erilainen ja näinollen mielisairas? Eihän tälle palstalle terveillä pitäisi olla asiaa. Ikävä vaan ilmoittaa sinulle, mutta mieli ei voi olla oikeasti sairas. Ruumis voi olla ja monet neurologiset oikeat sairaudet, mutta varsinaiset mielisairaudet ovat täysin kulturaalinen konsepti. Niistä ei voi oikeasti parantua hoidoilla. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niinkauan kun henkilö pystyy elämään tasapainoista elämää, on sinut itsensä kanssa ja kunnioittaa lakeja, niin hän on tarpeeksi terve sen enempää ei ole syytäkään diagnosoida. Suurinosa TSsistäkin kyllä pystyvät tuohon ainakin hoitoprosessin(joka pitäisi oikeasti olla kaikkien saatavissa) jälkeen.

        Tällä palstalla on kirjoitettu tämän tästä diagnoosista F 64,0 , joka on luokiteltu tauti siinä missä muutkin, joka kuuluu käsittääkseni mielisairauksiin. Ei kait siinä mitään ihmettä ole.

        Nykyään kuitenkin useimmista sairauksista voi parantua, niin tästäkin. Asiantuntevalla psykiatrisella hoidolla on mielestäni saavutettu varsin hyvä ennuste tämänkin taudin suhteen. Joten toivoa on.

        Transoireyhtymistä kärsivien etujärjestö on Trasek, johon kannattaa ottaa yhteyttä, mikäli asia vaivaa enemmän. Traseksin sivuille pääsee esim. www.seta.fi sivujen kautta.


      • ....
        ,,,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Todellakin transsukupuolisuusdiagnoosi on toistaiseksi F-sarjaa, mutta on suunniteltu vakavasti sen siirtämistä neurologisiin sairauksiin, jollainen se todellisuudessa onkin.

        Transsukupuolisuudesta parannutaan ja perusteena tuohon luokittelun muutostarpeeseen on ettei parannuskeinona ole psyykkisen sairauden parantaminen vaan fyysinen parannuskeino.

        Yleensä sukupuoliristiriidasta kärsivä olettaa olevansa sairas, vakavastikin. Juuri siksi tutkimuksissa tutkitaan että ihminen on henkisesti terve. Vasta sitten voidaan antaa tarvittava hoito. Henkisesti epävakaalle tai sairaalle hoitoja ei tipu.

        Mikäli oikein muistan, siitä mihin transsukupuolisuus oikeastaan siirretään on edelleen menossa kädenvääntöä. Toiset haluaisivat sen neurologisiin, toiset kehityshäiriöihin. En muuten pidättelisi hengitystä odotellessa, nämä jutut ei nopeasti muutu.


      • löytyy
        arkirealisti kirjoitti:

        Tällä palstalla on kirjoitettu tämän tästä diagnoosista F 64,0 , joka on luokiteltu tauti siinä missä muutkin, joka kuuluu käsittääkseni mielisairauksiin. Ei kait siinä mitään ihmettä ole.

        Nykyään kuitenkin useimmista sairauksista voi parantua, niin tästäkin. Asiantuntevalla psykiatrisella hoidolla on mielestäni saavutettu varsin hyvä ennuste tämänkin taudin suhteen. Joten toivoa on.

        Transoireyhtymistä kärsivien etujärjestö on Trasek, johon kannattaa ottaa yhteyttä, mikäli asia vaivaa enemmän. Traseksin sivuille pääsee esim. www.seta.fi sivujen kautta.

        Tuolta luokituksesta löytyy joka tarpeeseen sopiva "tauti". ;-)

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000019&conference=4500000000000861&posting=22000000019848663#22000000019848663


      • .......
        ,,,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        Todellakin transsukupuolisuusdiagnoosi on toistaiseksi F-sarjaa, mutta on suunniteltu vakavasti sen siirtämistä neurologisiin sairauksiin, jollainen se todellisuudessa onkin.

        Transsukupuolisuudesta parannutaan ja perusteena tuohon luokittelun muutostarpeeseen on ettei parannuskeinona ole psyykkisen sairauden parantaminen vaan fyysinen parannuskeino.

        Yleensä sukupuoliristiriidasta kärsivä olettaa olevansa sairas, vakavastikin. Juuri siksi tutkimuksissa tutkitaan että ihminen on henkisesti terve. Vasta sitten voidaan antaa tarvittava hoito. Henkisesti epävakaalle tai sairaalle hoitoja ei tipu.

        Olen kyllä suvaitsevainen, mutta mitä ihmeen neurologista muka minkään tason trans-ilmiössä on? Neurologia on ihan oikea fyysinen tiede joka tutkii hermoston ja aivojen FYYSISTÄ toimintaa. Poikkeavatko sinunmielestäsi sitten transihmisten aivot jotenkin fyysisesti? En sano, ettei tuossa voisi olla perää, mutta eiköhän siinä ole ihan henkiset eikä fyysiset asiat takana. Näin itse uskon olevan. Ainakin omassa tapauksessani jos ei yleisemmin.


      • on trolli
        ....... kirjoitti:

        Olen kyllä suvaitsevainen, mutta mitä ihmeen neurologista muka minkään tason trans-ilmiössä on? Neurologia on ihan oikea fyysinen tiede joka tutkii hermoston ja aivojen FYYSISTÄ toimintaa. Poikkeavatko sinunmielestäsi sitten transihmisten aivot jotenkin fyysisesti? En sano, ettei tuossa voisi olla perää, mutta eiköhän siinä ole ihan henkiset eikä fyysiset asiat takana. Näin itse uskon olevan. Ainakin omassa tapauksessani jos ei yleisemmin.

        Edellinen kirjoittaja on trolli (tai patologisen lukutaidoton), älkää vastatko.


      • Kolmois-S
        itsensä huijaamista? kirjoitti:

        "Jokainen diagnosoitu transsukupuolinen on todettu tutkimuksissa henkisesti terveeksi. Ilman "terveen papereita" ei edes saa diagnoosia."

        Käsittääkseni F 64,0 kuuluu persoonallisuushäiriöiden joukkoon. Eli kysymyksessä on psyykkinen sairaus ja mielenterveysongelma vakavimmasta päästä.

        Ihmettelen,että kuinka tällaiset ihmiset voivat väittää olevansa terveitä hakeutuessaan hoitoon. Ilmeisesti em. ajattelu tuo esille sen, kuinka vääristynyt ihmisen minäkuva voi olla.

        No lohtu lienee, että kaikista sairauksista voi parantua, niin myös transsukupuolisuudesta. Joten kyllä teillä toivoa on.

        Onnea vaankaikille sairastuneille!

        Kerro tuo kolmelle aidsia sairastavalle tuttavalleni.


      • tautia tarpeeksi

      • tuloksia?
        arkirealisti kirjoitti:

        Tällä palstalla on kirjoitettu tämän tästä diagnoosista F 64,0 , joka on luokiteltu tauti siinä missä muutkin, joka kuuluu käsittääkseni mielisairauksiin. Ei kait siinä mitään ihmettä ole.

        Nykyään kuitenkin useimmista sairauksista voi parantua, niin tästäkin. Asiantuntevalla psykiatrisella hoidolla on mielestäni saavutettu varsin hyvä ennuste tämänkin taudin suhteen. Joten toivoa on.

        Transoireyhtymistä kärsivien etujärjestö on Trasek, johon kannattaa ottaa yhteyttä, mikäli asia vaivaa enemmän. Traseksin sivuille pääsee esim. www.seta.fi sivujen kautta.

        "Asiantuntevalla psykiatrisella hoidolla on mielestäni saavutettu varsin hyvä ennuste tämänkin taudin suhteen. Joten toivoa on."

        Ohhoh! Mistä muualta kuin "tanelien" päästä on tuollaisia tuloksia vedetty. Transsukupuolisia ei ole enää vuosikymmeniin yritetty "eheyttää" psykiatrisilla hoidoilla kun se todettiin jo kauan sitten täysin tuloksettomaksi. Nykyiset hoitotulokset ovat erittäin hyviä, mutta ne ovatkin fyysisiä sukupuolenkorjausleikkauksia ja muita hoitoja joilla transsukupuolisen fyysinen ulkomuoto saatetaan samaksi kuin henkinen todellinen sukupuoli.

        Nämä psyykkiset korjauskeinot taitaa olla näitä myöhäisheränneiden "tanelien" omia keksintöjä, samoin kuin transsukupuolisten kutsuminen hulluiksi tai muuten mielisairaiksi. Kuten jo moneen kertaan on tolkutettu, diagnoosinumerosta huolimatta jokainen transsukupuolinen on psykiatrien ja psykologien toimesta todettu henkisesti terveiksi ja siitä on "mustaa valkoisella".

        Täytyy kyllä myöntää että tällä palstalla sentään käydään kohtuullisen asiallista keskustelua. Tuolla toisella palstalla kolmen lapsen äiti totesi että pikkutyttö (mahdollinen intersukupuolinen) onkin poika ja nyt pitää muuttaa toiselle paikkakunnalle ettei hän joudu kärsimään. Arvatkaa miltä lapsen äidistä tuntuu kun hän on kysynyt mielestään viattoman kysymyksen.


      • komentti
        ....... kirjoitti:

        Olen kyllä suvaitsevainen, mutta mitä ihmeen neurologista muka minkään tason trans-ilmiössä on? Neurologia on ihan oikea fyysinen tiede joka tutkii hermoston ja aivojen FYYSISTÄ toimintaa. Poikkeavatko sinunmielestäsi sitten transihmisten aivot jotenkin fyysisesti? En sano, ettei tuossa voisi olla perää, mutta eiköhän siinä ole ihan henkiset eikä fyysiset asiat takana. Näin itse uskon olevan. Ainakin omassa tapauksessani jos ei yleisemmin.

        BSTc (googlaa jos et ymmärtänyt)


      • nämä ihmiset
        tuloksia? kirjoitti:

        "Asiantuntevalla psykiatrisella hoidolla on mielestäni saavutettu varsin hyvä ennuste tämänkin taudin suhteen. Joten toivoa on."

        Ohhoh! Mistä muualta kuin "tanelien" päästä on tuollaisia tuloksia vedetty. Transsukupuolisia ei ole enää vuosikymmeniin yritetty "eheyttää" psykiatrisilla hoidoilla kun se todettiin jo kauan sitten täysin tuloksettomaksi. Nykyiset hoitotulokset ovat erittäin hyviä, mutta ne ovatkin fyysisiä sukupuolenkorjausleikkauksia ja muita hoitoja joilla transsukupuolisen fyysinen ulkomuoto saatetaan samaksi kuin henkinen todellinen sukupuoli.

        Nämä psyykkiset korjauskeinot taitaa olla näitä myöhäisheränneiden "tanelien" omia keksintöjä, samoin kuin transsukupuolisten kutsuminen hulluiksi tai muuten mielisairaiksi. Kuten jo moneen kertaan on tolkutettu, diagnoosinumerosta huolimatta jokainen transsukupuolinen on psykiatrien ja psykologien toimesta todettu henkisesti terveiksi ja siitä on "mustaa valkoisella".

        Täytyy kyllä myöntää että tällä palstalla sentään käydään kohtuullisen asiallista keskustelua. Tuolla toisella palstalla kolmen lapsen äiti totesi että pikkutyttö (mahdollinen intersukupuolinen) onkin poika ja nyt pitää muuttaa toiselle paikkakunnalle ettei hän joudu kärsimään. Arvatkaa miltä lapsen äidistä tuntuu kun hän on kysynyt mielestään viattoman kysymyksen.

        Käy psykiatrisilla poliklinikoilla vuositolkulla. Näin olen ymmärtänyt. Ja kyllä minulle on kerrottu, että papereissa on F64,0 (transseksuaalisuus) diagnoosi?

        Kyseinen persoonallisuushäiriö oikeuttaa sitten jatkohoitoihin, joilla tätä tautitilaa pyritään hoitamaan, samalla kun käydään psyk.poliklinikoilla supportiivisissa terapia- ja hoitokäynneillä.

        Onkohan minua nyt sitten huiputettu ihan totaalisesti?


      • pahoillani
        Kolmois-S kirjoitti:

        Kerro tuo kolmelle aidsia sairastavalle tuttavalleni.

        En minä nyt tuota trakoittanut. Parempi sana olisi ollut useimmista, jos sekään nyt on sitten totta...


      • MM.
        Kolmois-S kirjoitti:

        Kerro tuo kolmelle aidsia sairastavalle tuttavalleni.

        Mutta sen siitä saa, kun homoilee ilman suojaa.


      • näin!
        nämä ihmiset kirjoitti:

        Käy psykiatrisilla poliklinikoilla vuositolkulla. Näin olen ymmärtänyt. Ja kyllä minulle on kerrottu, että papereissa on F64,0 (transseksuaalisuus) diagnoosi?

        Kyseinen persoonallisuushäiriö oikeuttaa sitten jatkohoitoihin, joilla tätä tautitilaa pyritään hoitamaan, samalla kun käydään psyk.poliklinikoilla supportiivisissa terapia- ja hoitokäynneillä.

        Onkohan minua nyt sitten huiputettu ihan totaalisesti?

        Selityksesi oli melkein oikein. Hoitotoimenpiteet tehdään KAIKKI muualla kuin transtutkimusyksikössä. Transtutkimusyksiköt sijaitsevat niin Helsingissä kuin Tampereellakin samassa rakennuksessa, mutta eivät ole varsinaisesti psykiatrisen poliklinikan työtä. Transtutkimusyksiköissä tehdään tarvittavat tutkimukset ja hoidon aikainen seuranta, mutta hoitoja siellä ei anneta laisinkaan.

        Hoitotulokset ovat todellakin hyviä, mutta kaikki hoidot tapahtuvat muissa keskussairaaloiden yksiköissä. Esimerkiksi Helsingissä transsukupuoliset käyttävät Naistenklinikan palveluja aivan kuten muutkin potilaat. Muita yksiköitä ovat Silmä- ja Korvasairaala ja Töölön sairaalan eri osastot. Tilanne on sama myös Tampereen yksikön potilailla. Minä en ole koko elämäni aikana kiertänyt näin monen Helsingin ja Espoon sairaaloita, moni osasto on tullut tutuksi prosessini yhteydessä, ei pelkästää transtutkimusyksikkö. Prosessin käytyään transsukupuolinenkin siirtyy aivan normaalisti tältäkin osalta oman terveyskeskuksensa hoitoon, kuten muutkin "tavikset". Siksipä on hyvin suuri "vaara" että terveyskeskukseen jonottaessasi vieressäsi istuu omalääkärille pääsyä jonottamassa entinen transsukupuolinen (nykyisin tavallinen nainen tai mies).


      • sama!
        MM. kirjoitti:

        Mutta sen siitä saa, kun homoilee ilman suojaa.

        Mutta sen siitä saa, kun heteroilee ilman suojaa vaikkapa kännissä Tallinnassa.

        Hyvin suuri osa suomen HIV-tartunnoista on peräisin heterosuhteista. Eihän silloin osata edes pelätä tartuntaa, kun ei kerran homostella.


      • kyllä tosiaan
        nämä ihmiset kirjoitti:

        Käy psykiatrisilla poliklinikoilla vuositolkulla. Näin olen ymmärtänyt. Ja kyllä minulle on kerrottu, että papereissa on F64,0 (transseksuaalisuus) diagnoosi?

        Kyseinen persoonallisuushäiriö oikeuttaa sitten jatkohoitoihin, joilla tätä tautitilaa pyritään hoitamaan, samalla kun käydään psyk.poliklinikoilla supportiivisissa terapia- ja hoitokäynneillä.

        Onkohan minua nyt sitten huiputettu ihan totaalisesti?

        Jos transsukupuolinen tarvitsee psykiatrista hoitoa, se järjestetään jossain muualla. HYKSin ja TAYSin hoitotiimi huolehtii ja seuraa vain transsukupuolisten KORJAUShoitoa, joka sisältää hormoni- ja leikkaushoidot koettuun sukupuoleen sekä mahdolliset muut tässä tarpeelliset hoidot (transnaisilla parran poltto ja puheterapia).


    • Sama

      Nimimerkkini piti olla "Tiedonhaluinen, ei halua loukata".

    • Susette===

      Suurin osa näistä transseksuaaleista pystyisi elämään helposti ihan miehenäkin. Mutta omapa on ongelmansa jos haluavat jonkun syrjäseudun lekurin virossa lekkauttavan heille häpyhuulet peniksestään ja pistävän siihen sekä kalliisiin hormonihoitoihin rahansa.

      • jatkaa...

        Ensinnäkin transsukupuolisia on yhtä paljon molempia sukupuolia!

        Aika moni transsukupuolinen elääkin alkuperäisessä sukupuolessaan elämänsä loppuun saakka. Jotkin katsovat että kantti kestää sen ja silloin voi olla helpompaakin kun ei joudu rankaan korjausoperaatioon.

        Virossa ei ole tainnut käydä kukaan leikkauksissa. Jos ei jaksa jonottaa prosessin tarjoamaa julkisen puolen leikkauksia, niin jotkut lähtevät muualle pätevien lääkärien leikattavksi omaan laskuunsa.

        Oikein huvittuneena luki tuota kommenttia. Näkee ettei kyseinen kirjoittaja tiedä yhtään mitään transsukupuolisten hoidoista ja niistä aiheutuvista kustannuksista, siksi monta virhettä oli jo noin lyhyessäkin kirjoitelmassa. Tuollainen hölmö asiaton kirjoitusyritelmä vain huvittaa. Ehkäpä kirjoittaja sai tästäkin viestistä edes pikkuisen oppia, koska tiedot näyttävät olevan peräisin vain tämän palstan "tanelien" kirjoituksista.


      • palstalla

        Ihan sinulle tiedoksi, että tällä palstalla trollit käyttävät perinteisesti nimimerkkiä "taneli." (pisteen kanssa). Mikäli haluat jatkaa provoiluasi täällä, suosittelen vaihtamista tähän yhteiseen provoilunimimerkkiin.


      • Kolmois-S

        1.3.4. Suicide attempt rate
        Although the suicide attempt-rate dropped significantly from 29.3% to
        5.1% (McNemar test, N = 58, P = 0.004), it was definitively higher than
        in the average population (0.15%) (Van Heeringen et al., 2002).

        Siinä sinulle se helppo elämä. Vaikka 2/3 jää henkiin, ei heidänkään elämänsä helppoa ole.Ja se, että se laskee prosessin myötä kuudennekseen, on riittävä peruste operaatiolle jo itsessään.


      • Sama
        jatkaa... kirjoitti:

        Ensinnäkin transsukupuolisia on yhtä paljon molempia sukupuolia!

        Aika moni transsukupuolinen elääkin alkuperäisessä sukupuolessaan elämänsä loppuun saakka. Jotkin katsovat että kantti kestää sen ja silloin voi olla helpompaakin kun ei joudu rankaan korjausoperaatioon.

        Virossa ei ole tainnut käydä kukaan leikkauksissa. Jos ei jaksa jonottaa prosessin tarjoamaa julkisen puolen leikkauksia, niin jotkut lähtevät muualle pätevien lääkärien leikattavksi omaan laskuunsa.

        Oikein huvittuneena luki tuota kommenttia. Näkee ettei kyseinen kirjoittaja tiedä yhtään mitään transsukupuolisten hoidoista ja niistä aiheutuvista kustannuksista, siksi monta virhettä oli jo noin lyhyessäkin kirjoitelmassa. Tuollainen hölmö asiaton kirjoitusyritelmä vain huvittaa. Ehkäpä kirjoittaja sai tästäkin viestistä edes pikkuisen oppia, koska tiedot näyttävät olevan peräisin vain tämän palstan "tanelien" kirjoituksista.

        Aika vanhasta kirjasta olen lukenut, että miehestä naiseksi -"transseksuaaleja" (oikea sanahan on transsukupuolinen, mutta kyseessä on aika vanha kirja)) on paljon enemmän kuin naisesta mieheksi -"transseksuaaleja". Onko tilanne siis muuttunut? vaiolisiko kyse siitä, että naiseksi mieheksi -"transseksuaalien" oli ennen vaikeampi saada hoitoja ja tunnustaa sukupuoliristiriitansa?


      • ilmeisesti097
        Sama kirjoitti:

        Aika vanhasta kirjasta olen lukenut, että miehestä naiseksi -"transseksuaaleja" (oikea sanahan on transsukupuolinen, mutta kyseessä on aika vanha kirja)) on paljon enemmän kuin naisesta mieheksi -"transseksuaaleja". Onko tilanne siis muuttunut? vaiolisiko kyse siitä, että naiseksi mieheksi -"transseksuaalien" oli ennen vaikeampi saada hoitoja ja tunnustaa sukupuoliristiriitansa?

        Ilmeisesti nyt tilastot kertoo, että meitä on saman verran molempiin suuntiin. Ja samaa kertoo kokemuskin transtapahtumista, usein transnaiset jää vähemmistöksi, kun transmiehet jyrää.


      • hävittää...
        Sama kirjoitti:

        Aika vanhasta kirjasta olen lukenut, että miehestä naiseksi -"transseksuaaleja" (oikea sanahan on transsukupuolinen, mutta kyseessä on aika vanha kirja)) on paljon enemmän kuin naisesta mieheksi -"transseksuaaleja". Onko tilanne siis muuttunut? vaiolisiko kyse siitä, että naiseksi mieheksi -"transseksuaalien" oli ennen vaikeampi saada hoitoja ja tunnustaa sukupuoliristiriitansa?

        noin vanha kirja! Siinä ei todennäköisesti mikään pidä enää paikkaansa. Jopa tuolla Dudecimin tiedoissa on tätä ikivanhaa tietoa. Transtutkimusryhmät ovat ilmoittaneet että sukupuolijakauma on kutakuinkin tasan. Ehkä tähän on todellakin vaikuttanut se että nyt suomessakin transmies saa kunnollista hoitoa, jopa korjausleikkauksiin saakka.


      • Kolmois-S
        Sama kirjoitti:

        Aika vanhasta kirjasta olen lukenut, että miehestä naiseksi -"transseksuaaleja" (oikea sanahan on transsukupuolinen, mutta kyseessä on aika vanha kirja)) on paljon enemmän kuin naisesta mieheksi -"transseksuaaleja". Onko tilanne siis muuttunut? vaiolisiko kyse siitä, että naiseksi mieheksi -"transseksuaalien" oli ennen vaikeampi saada hoitoja ja tunnustaa sukupuoliristiriitansa?

        Itä-Euroopassa transmiehiä on huomattavasti enemmän kuin transnaisia, Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa transnaisia on huomattavasti enemmän kuin transmiehiä.

        Suomi on siinä välissä ja lukumäärät ovat kutakuinkin 1:1. Jo Ruotsissa ja Eestissä on toisin.


      • Susette===
        palstalla kirjoitti:

        Ihan sinulle tiedoksi, että tällä palstalla trollit käyttävät perinteisesti nimimerkkiä "taneli." (pisteen kanssa). Mikäli haluat jatkaa provoiluasi täällä, suosittelen vaihtamista tähän yhteiseen provoilunimimerkkiin.

        En provoile, enkä käytä mitään "taneli" nimimerkkejä.


      • Susette===
        Kolmois-S kirjoitti:

        1.3.4. Suicide attempt rate
        Although the suicide attempt-rate dropped significantly from 29.3% to
        5.1% (McNemar test, N = 58, P = 0.004), it was definitively higher than
        in the average population (0.15%) (Van Heeringen et al., 2002).

        Siinä sinulle se helppo elämä. Vaikka 2/3 jää henkiin, ei heidänkään elämänsä helppoa ole.Ja se, että se laskee prosessin myötä kuudennekseen, on riittävä peruste operaatiolle jo itsessään.

        Miehet nyt tekee muutenkin itsemurhia enemmän. Se ei liity mitenkään siihen, että joku nyt haluaa tyttöillä mutta ei voi. Elämässä on pahempiakin asioita.


      • sinäkin
        Susette=== kirjoitti:

        Miehet nyt tekee muutenkin itsemurhia enemmän. Se ei liity mitenkään siihen, että joku nyt haluaa tyttöillä mutta ei voi. Elämässä on pahempiakin asioita.

        Susette. Ethän sinä suinkaan provoile, sinä vaan tarkoituksellisesti kirjoitat viestejä joiden tiedät saavan kaikki transnaiset näkemään punaista.

        Taneli on taneli vaikka mitä nimimerkkiä käyttäis.


      • perusteella...
        Susette=== kirjoitti:

        En provoile, enkä käytä mitään "taneli" nimimerkkejä.

        olet aivan selvä provoilija, vaikka kuinka sen kieltäisit. Siksi sinut luokitellaan "taneliksi".

        Mikäli haluat välttää provoilun, selvitä ensin itsellesi transilmiöt ja niihin liittyvät taustat, ettet mene väittämään asioita jotka ovat kenen tahansa järkevän ihmisen mielestä provoja.


      • diskurssianalyysiin?
        perusteella... kirjoitti:

        olet aivan selvä provoilija, vaikka kuinka sen kieltäisit. Siksi sinut luokitellaan "taneliksi".

        Mikäli haluat välttää provoilun, selvitä ensin itsellesi transilmiöt ja niihin liittyvät taustat, ettet mene väittämään asioita jotka ovat kenen tahansa järkevän ihmisen mielestä provoja.

        Vai mistä moinen ärhäkkyys. Eikö tämä ole keskustelufoorumi?

        Sorry, että tulin tähän välliin kuuntelemaan, mutta vaikuttaa hassulle, kun heti haukutaan kun uskaltaa olla eri mieltä.

        Voi hyvä tavaton :/


      • sosetta
        Susette=== kirjoitti:

        Miehet nyt tekee muutenkin itsemurhia enemmän. Se ei liity mitenkään siihen, että joku nyt haluaa tyttöillä mutta ei voi. Elämässä on pahempiakin asioita.

        Jos et ole taneli niin olet tietämätön typerä moukka. Ota edes perusasioista selvää ennenkuin alat inttämään asioista.


      • Susette===
        sinäkin kirjoitti:

        Susette. Ethän sinä suinkaan provoile, sinä vaan tarkoituksellisesti kirjoitat viestejä joiden tiedät saavan kaikki transnaiset näkemään punaista.

        Taneli on taneli vaikka mitä nimimerkkiä käyttäis.

        Vain sinä ja tuo toinen näemmä näki sitä punaista. Eiköhän siinä ole takana monet muut asiat, jos joku päätyy siihen itsemurhaan.


      • -ohikulkija-
        Susette=== kirjoitti:

        Vain sinä ja tuo toinen näemmä näki sitä punaista. Eiköhän siinä ole takana monet muut asiat, jos joku päätyy siihen itsemurhaan.

        Kyllä nykyisin jo tunnistaa trollaajan kun sellaisen näkee. Positiivista että ihmiset ei enää alennu vastailemaan niihin.


      • Susette===
        -ohikulkija- kirjoitti:

        Kyllä nykyisin jo tunnistaa trollaajan kun sellaisen näkee. Positiivista että ihmiset ei enää alennu vastailemaan niihin.

        Sinähän se tiedätkin kaikki syyt, miksi ihmiset tekee nykyään itsemurhia.


      • sosetta
        Susette=== kirjoitti:

        Sinähän se tiedätkin kaikki syyt, miksi ihmiset tekee nykyään itsemurhia.

        Ei vaan itsemurhia tehdään monista syistä, myös transjuttujen takia. Kuten todettiin edellä onko sinulla mitään tietoa edes miten erilaisia ihmisiä löytyy transihmisistä? Kerro vaikka ensiksi mitä eroa tv:llä, ts:lla ja tg:llä ja miten ne eroavat is:sta ja miten sukupuolivähemmistöistä?


      • Joku muu
        sosetta kirjoitti:

        Ei vaan itsemurhia tehdään monista syistä, myös transjuttujen takia. Kuten todettiin edellä onko sinulla mitään tietoa edes miten erilaisia ihmisiä löytyy transihmisistä? Kerro vaikka ensiksi mitä eroa tv:llä, ts:lla ja tg:llä ja miten ne eroavat is:sta ja miten sukupuolivähemmistöistä?

        "mitä eroa tv:llä, ts:lla ja tg:llä ja miten ne eroavat is:sta ja miten sukupuolivähemmistöistä?"

        Minä ainakin olen luullut, että nuo kaikki edellä mainitut on sukupuolivähemmistöjä. Mutta jospa käsitykseni korjaantuu tässä tätä ketjua lukiessa.


      • sosetta
        Joku muu kirjoitti:

        "mitä eroa tv:llä, ts:lla ja tg:llä ja miten ne eroavat is:sta ja miten sukupuolivähemmistöistä?"

        Minä ainakin olen luullut, että nuo kaikki edellä mainitut on sukupuolivähemmistöjä. Mutta jospa käsitykseni korjaantuu tässä tätä ketjua lukiessa.

        Seksuaalivähemmistöjä tarkoitin tässä kohtaa. Joskus lipsahtaa ajatus hakoteille.


      • Christian Ruuttu.
        sosetta kirjoitti:

        Jos et ole taneli niin olet tietämätön typerä moukka. Ota edes perusasioista selvää ennenkuin alat inttämään asioista.

        Aika huvittaa miten jotkut MIEHET voi tehdä jopa itsemurhan sen takia kun tekisi niin mieli olla nainen, muttei oo rahaa ja kaikki mollaa...byääääh


      • crepes
        Christian Ruuttu. kirjoitti:

        Aika huvittaa miten jotkut MIEHET voi tehdä jopa itsemurhan sen takia kun tekisi niin mieli olla nainen, muttei oo rahaa ja kaikki mollaa...byääääh

        Vaihda nyt jo taneliksi toi nimimerkkisi, et sinä ketään huijaa.


      • Christian Ruuttu.
        crepes kirjoitti:

        Vaihda nyt jo taneliksi toi nimimerkkisi, et sinä ketään huijaa.

        Ai olen heti "taneli" jos sanon että on niitä monia muitakin syitä itsemurhaan, kuin se että tuntee elävänsä väärässä kropassa?


      • Itsemurha-Ismo
        Christian Ruuttu. kirjoitti:

        Ai olen heti "taneli" jos sanon että on niitä monia muitakin syitä itsemurhaan, kuin se että tuntee elävänsä väärässä kropassa?

        "Ai olen heti "taneli" jos sanon että on niitä monia muitakin syitä itsemurhaan, kuin se että tuntee elävänsä väärässä kropassa?"

        Eli on olemassa "hyviä" ja "huonoja" syitä tehdä itsemurha? Onpa kiinnostavaa. Kerro toki se kaikille itsemurhan tehneiden läheisillekin (joita on aivan helvetin paljon).

        Ja ei, en halua olla nainen. Miehenä on ihan hyvä.


      • Anonyymi

        4.5 e neljä kertaa vuodessa, jonka Kela maksaisi, jos olisi ttt-asiakas ei ole mielestäni kallista, t.hormoneilla oleva t-mies


    • Anonyymi

      voiko transmies siittää hetero naisen?

      • Anonyymi

        Ei, mutta lesbonaisen voi hyvinkin.


      • Anonyymi

        Ei voi. Ei ole kiveksiä joissa kehittyisi siittiöitä.


      • Anonyymi

        Kyllä transmiehen siittämä lapsi voi heteronaiseksi kasvaa, tottakai.


      • Anonyymi

        He yleensä käyttävät luovutettuja siittiöitä.


    • Anonyymi

      Aloin Marinin hallituksen aikana pukeutumaan miesten asuihin. Tykkään toki naisista, mutta en pidä itseäni homoseksuaalina? Haluan rakastella ihan kaikkien kanssa.

      Päivi.

    • Voiko transmies olla myös hetero? ja voiko transmies saada lapsen hetero naisen kanssa

      • Anonyymi

        Mitä transmies sitten olisi, jos ei hetero? On heissä homojakin, mutta sehän ihmisiä hämmentää entisestään, eihän mieheksi itsensä kokeva nyt miehistä voi kiinnostua :D

        Useimmiten transmies perustaa perheen cisnaisen kanssa, yleensä heteron, hedelmöityshoitojen avulla. Toki pre-hoidot transmies voi itsekin synnyttää lapsen mutta aika harvinaista se nykyisin hoitojen aikakaudella on.


    • Anonyymi

      Ainakin transnaisissa on aika paljon "lesboja" kun on eletty jonnekin keski-ikään asti heteromiehenä nais(t)en kanssa ja ehdollistutaan siihen ja sitten vaihdetaan sukupuoli.

      • Anonyymi

        Sitä mahdollisuutta, että henkilö olisi aidosti kiinnostunut naisista, ei kai kuitenkaan ole? Vaan kyse on vain ehdollistumisesta? Koska vaikka muuten on olemassa naisista kiinnostuvia naisia, jostain syystä transnaisen kuuluu kiinnostua vain miehistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä mahdollisuutta, että henkilö olisi aidosti kiinnostunut naisista, ei kai kuitenkaan ole? Vaan kyse on vain ehdollistumisesta? Koska vaikka muuten on olemassa naisista kiinnostuvia naisia, jostain syystä transnaisen kuuluu kiinnostua vain miehistä.

        Koska transnaisissa on aivan suhteettoman suuri osuus "lesboja" verrattuna naisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska transnaisissa on aivan suhteettoman suuri osuus "lesboja" verrattuna naisiin.

        Niin, onhan tuo kyllä totta. Olen itsekin transmiehenä joskus pohtinut homojen erittäin suurta määrää meikäläisissä ja sitä voisiko se johtua siitä, ettemme ole saaneet käydä läpi samoja vaiheita peniksemme ja kroppamme kanssa kuten muut pojat lapsina ja teininä, ja siksi moni janoaa miehuutta nyt aikuisena. Voin olla väärässäkin, mutta jostainhan sen on johduttava, että määrä on suhteettoman suuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, onhan tuo kyllä totta. Olen itsekin transmiehenä joskus pohtinut homojen erittäin suurta määrää meikäläisissä ja sitä voisiko se johtua siitä, ettemme ole saaneet käydä läpi samoja vaiheita peniksemme ja kroppamme kanssa kuten muut pojat lapsina ja teininä, ja siksi moni janoaa miehuutta nyt aikuisena. Voin olla väärässäkin, mutta jostainhan sen on johduttava, että määrä on suhteettoman suuri.

        Aijoo, tuo toimii siis samalla periaatteella transmiehillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aijoo, tuo toimii siis samalla periaatteella transmiehillä.

        Joskus 10 vuotta sitten transmiehillä ja muusuilla oli foorumi, jossa kysyttiin suuntausta ja puolet ilmoitti kokevansa itsensä heteroksi ja puolet homo/bi/pan- henkilöiksi. Ftm:llä on myös paljon sitä, että seurustellaan toisen ftm:n kanssa. Jotkut ovat naureskelleet tälle ilmiölle, mutta mielestäni kuka tahansa saa seurustella kenen kanssa haluaa. Jotkut jaksavat nauraa sille, että lesbojahan ne ovat, vaikka väittävät olevansa homoja, itse sanon, että relax, on ihan sama mitä he ovat, jos kaksi ihmistä löytää toisensa. Ja toisaalta jos heitä molempia kiihottaa nimenomaan miehisyys ja penikset on loukkaavaa lesboja kohtaan pitää heitä lesboina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus 10 vuotta sitten transmiehillä ja muusuilla oli foorumi, jossa kysyttiin suuntausta ja puolet ilmoitti kokevansa itsensä heteroksi ja puolet homo/bi/pan- henkilöiksi. Ftm:llä on myös paljon sitä, että seurustellaan toisen ftm:n kanssa. Jotkut ovat naureskelleet tälle ilmiölle, mutta mielestäni kuka tahansa saa seurustella kenen kanssa haluaa. Jotkut jaksavat nauraa sille, että lesbojahan ne ovat, vaikka väittävät olevansa homoja, itse sanon, että relax, on ihan sama mitä he ovat, jos kaksi ihmistä löytää toisensa. Ja toisaalta jos heitä molempia kiihottaa nimenomaan miehisyys ja penikset on loukkaavaa lesboja kohtaan pitää heitä lesboina.

        Lesbot ja homot ovat molemmat homoseksuaaleja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lesbot ja homot ovat molemmat homoseksuaaleja.

        Niin, mitä sitten? Lesboja ei kuitenkaan kiinnosta katsella kuumien, alastomien peniksellisten miesten kuvia kiihottuneena, kuten ftm-parit tekevät, ja ovat kuulemma lesboja.


    • Anonyymi

      Käytkö kaikki transmiehet genitaalileikkausessa? plus ne hormoonihoidot jne.. mutta jossakin netisssä/sivustolla sanotti että transmies ei vo harrastaa seksiä

      • Anonyymi

        Eivät kaikki, mutta yllättävän moni käy tänä päivänä.

        Seksiä on esim.suuseksi, hyväily, yhdyntä dildolla ym. Perinteinen yhdyntä ei taida helposti onnistua, paitsi tietysti btm-homoilla.


    • Anonyymi

      tiedän että hän on transmies hän tukee LGBTQ Support 🏳️‍🌈Kysymykseni on että hänellä on IG tili mutta seuraako "yleensä" muita 🏳️‍🌈 ihmisiä IG tai muissa somessa?.Anteeksi tyhmä/huonsti muoltoitu kysymys..

      • Anonyymi

        Kuka hän? Seuraako joku random transmies muita transmiehiä instagramissa?


    • Anonyymi

      Transmies käy hormooni hoidoissa, niin onko hänellä "housuissaan miehen"elimet" naisen "elimet"..sisältyykö naisesta -mieheksi Sukupuolen korjausprosessi?

      • Anonyymi

        Miksi transmiehellä saa olla vagina mutta transnaisella ei saa olla penistä?

        Miksi pelkät hormonit riittävät toiselle mutta eivät toiselle? On tämäkin sekava skene.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi transmiehellä saa olla vagina mutta transnaisella ei saa olla penistä?

        Miksi pelkät hormonit riittävät toiselle mutta eivät toiselle? On tämäkin sekava skene.

        Koska transnaisten leikkauksen onnistumisprosentti on "hieman" korkeampi. Ja myös se, että mtf-puolella on paljon miehiä parafilioineen ja autogynefilioineen ja tiittejä ja ties mitä porukkaa pukkaamassa naisten pukuhuoneisiin, toiseen suuntaan ei ole minkäänlaista tunkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi transmiehellä saa olla vagina mutta transnaisella ei saa olla penistä?

        Miksi pelkät hormonit riittävät toiselle mutta eivät toiselle? On tämäkin sekava skene.

        Moni transmies muuten kyllä poistattaa emättimensä meni sitten penisleikkaukseen tai ei.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe