parisuhde koetuksella

väsynyt äippä

Hei, kysyisin teiltä vanhemmat joiden lapsella hiljattain todettu ADHD, miten parisuhteenne on voinut? onko asia yhdistänyt vai erottanut teitä? Tarkoitan että onko ollut aikaa myös toisillenne vai meneekö kaikki aika ja hermotkin lapsen ympärillä? entä onko kinaa ilmennyt kasvatus periaatteissa yms.? Olen yllättynyt miten vähän täällä on puhetta tästä asiasta vaikka varmasti koskettaa kaikkia vanhempia joiden lapsella on diagnisoitu tämä sairaus. Olisin kiitollinen jos kuulisin muiden kokemuksia jne. Hyvää kevättä!

2

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnin äiskä

      Meidän poika sai diagnoosin 4vuotta sitten, ei siis ihan hiljattain mutta kerron nyt kuitenkin meidän parisuhteesta.
      Ihan aluksi diagnoosi ainekin meillä erotti meitä toisistamme, miehen oli tosi vaikea hyväksyä ja myöntää, että pojalla on adhd.
      Kun mies sitten pystyi myöntämään pojan adhd:n niin tuntui, että puhalsimme jonkin aikaa yhteen hiileen. Mutta nyt on jo vuosi kunnon aviokriisiä kohta takana, ja nyt kaikki merkit viittaavat siihen, että avioero on meillä ihan väistämätön.
      Tytärellä on murkkuikä, pojalla adhd, mies on todella paljon kotoa pois, eli olen kantanut vastuun lapsista ja kodista jo monta monta vuotta ja nyt mun mitta alkaa olla täysi.
      Olen kantanut vastuun pojan terapioista, lääkärikäynneistä, koulun kanssa kjoettanut hoitaa yhteistyötä, kaikki paperiasiat KELA:an, kuntaan jne. Pahimmillaan pojan menoja on ollut 4xviikossa monta kuukautta, eikä ne ollut edes mitään harrastusmenoja vaan terapioita, psykolohgin käynteja jne.
      Tilanne on meillä se, että me emme osaa olla ja toimia perheenä, kun emme ole oikeastaan koskaan niin toimineetkaan. Itse olen perhekeskeinen ihminen ja mutta mies ei, muuta kuin puheissaan.
      Hän on sanonutkin, että ehkä se tosiaan olisi parempi, että eroaisimme kun hän ei pysty antamaan minulle sitä mitä minä haluaisin.
      Hänen mielestään en pyydä liikaa.
      Haluaisin,että ulkoilismme yhdessä, kävisimme kaupoilla,tekisimme yhdessä ruokaa sekä söisimme yhdessä, pelaisimme pelejä, katselisimme yhdessä elokuvia joko kotosalla tai kävisimme elokuvissa jne.Mutta mies ei tähän pysty, ja luultavasti ei haluakaan.
      Meillä menee nykyään kaikessa sukset ristiin, niin murkun kasvatuksessa kuin pojan kanssakin jne. Meidän parisuhde on jäänyt ihan hoitamatta, ei ole enää jaksanut.
      Välillä tuntuu, ettei me ajatella enää mistään samalla tavalla.
      Me sovimme noin kuukausi sitten, eetä kumpikin yrittää ihan tosissaan kesään asti, mutta nyt näyttää siltä ettei kumpikaan enää edes viitsi yrittää, ehkä olemme jo luovuttaneet.
      Pankissakin olen jo käynyt ja lainakin on jo puhuttu valmiiksi, avioeropaperit on laitettu eteenpäin, joten harkinta-aika on meillä menossa.
      Olen huomannut, että kun olen lasten kanssa kotona niin olen paljon rennompi ja lapsetkin ovat rennompia kun isä ei ole kotona.

    • cheetah.grrr

      Kyllä parisuhde koetuksella on! Ja kun ADHD on myös periytyvää, niin lasten vanhemmilta löytyvät ominaispiirteet lisäävät parisuhteen haasteellisuutta. Että ilman lapsiakin tämä olisi aika haasteellista ;-)

      Välillä tuntuu, että minä yksin kannan tätä perhettämme eteen päin. Mutta se on vain osa totuutta. Mieheni omalla tavallaan kantaa myös. On totta, että minä kannan eniten vastuuta lasten kotikuntoutuksesta, mutta mieheni loistaa muilla alueilla.

      Erityislasten vanhemmat joutuvat koville. On tärkeää löytää aikaa kahden keskisiin hetkiin, jotka eivät välttämättä ole aluksi edes kovin romanttisia, lähinnä hiljaa olemista.. Työtä on siis tehtävä. Meillä tilanne meni siihen, että multa alkoi todella voimat hiipumaan. Siinä vaiheessa haimme tukiperheen, jossa lapset viettävät yhden viikonlopun kuukaudessa. Tästä alkoi meillä ihan uusi elämänvaihe. Oikeastaan se lepo, mitä näinä viikonloppuina saamme arjen rumbasta ja se yhdistettynä parisuhteen hoitamiseen, on kannatellut rankkojenkin viikkojen läpi.

      Tällä hetkellä olen aika väsynyt tähän parisuhteen hoitamiseenkin, mutta tiedän, että taas pian helpottaa. Aaltoliikettähän tämä on.

      Voimia kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe