Etsin urosta nartulleni - älkää teilatko, please

beginner78

Nyt ei nimellä uskalla (kehtaa). Tulenko teilatuksi? Kysymys on relevantti ja tämä ei ole provo!

Avokki(harrastaja) omistaa ja on kouluttanut suojelua nartullemme, narttu on asiantuntijan mukaan hyvä ja sillä asiantuntijan suosituksesta tehdään nyt pennut. Se täyttää muut kriteerit, joita pennutukseen vaaditaan (BB00 ja JK3 SCCH2 ja jaltrk 1 A).

Avokkia ei pennuttaminen kiinnosta. Minua kylläkin. Pentuja on jo varattukin.Narttu on käyttökoiralinjaa.

Olette varmasti jo ymmärtäneet jotta mitään en tiedä rodusta tai mistään.En halua valita asiantuntijan suosittelemaa urosta mutta haluaisin pohtia eri vaihtoehtoja.Voisitteko Te, ystävälliset palstan asiantuntijat pohtia ääneen sopivia uroksia astutukseen nartullemme.

8

1528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myös sopivaa

      urosta?

    • presachicka

      Oisi kiva nahdä kuva kyseisestä nartusta. Löytyykös mistään saitilta kuvaa mahdollisesti?

      • s'aku

        Mitä helv...ä sillä kuvalla teet? Nartun tärkeimmät tiedot tuli jos aloituksessa, jos jotain tosiaan kiinnostaa, sukutaulu olis seuraava tähdellinen! Käyttiksen kuvalla ei kukaan tee yhtään mitään.


    • tietoa suvusta?

      eli tiedätkö yhtään mitään nartun suvusta ja rasitteista, joita sieltä mahdollisesti tulee? Ei se ihan näin toimi, että jollain suomi24-palstalla mietitään sun koiralle uros. Jos et tiedä mitään, hanki sitä tietoa! Ota yhteyttä koiran kasvattajaan, sieltä pitäisi saada tietoa.

      Vaikka sulla pentuja on jo varattu niin varoitan vaan että kokematon, tuntematon kasvattaja saattaa kohdata ongelmia pentujen myymisessä. Oletko valmis myymään kotikoiriksi loput pennuista ellet saa niitä harrastajille? Soveltuuko ne kotikoiriksi? Pystytkö neuvomaan tulevia pennun omistajia? Jos kaikki menee pieleen ja suurin osa tai kaikki pentueesta ovat luustollisesti paskoja, pystytkö korvaamaan ne? Kasvattajalla on aikamoinen vastuu. Itse en voisi kuvitellakaan ottavani pentua kokemattomalta kasvattajalta, pennun valinta lähtee kasvattajan valinnasta. Pentuun vaikuttaa emän ruokinta, pito ja se, miten pentuja ruokitaan ja pidetään sinne luovutusikään asti. Jos ei näitä asioita osaa, en uskalla edes pentua sellaisesta paikasta ottaa. Muutaman kokemattoman kasvattajan tuotoksia kun olen käynyt katselemassa, niin en ole voinut muuta kuin sääliä tulevia ostajia.

      • beginner taas

        Näiden seikkoihin nojaten olisiko järkeä vuokrata narttu tälle asiantuntijalle.Paljonko pyytäisi vuokraa. Varmaankaan en osaisi kaikkea noista yllämainituista asioista mutta eikö pennun myynnin jälkeen vastuu siirry ostajalle? Tuntuisi kovin ikävältä vuokrata ystävä "vieraalle"


      • ja linkkejä
        beginner taas kirjoitti:

        Näiden seikkoihin nojaten olisiko järkeä vuokrata narttu tälle asiantuntijalle.Paljonko pyytäisi vuokraa. Varmaankaan en osaisi kaikkea noista yllämainituista asioista mutta eikö pennun myynnin jälkeen vastuu siirry ostajalle? Tuntuisi kovin ikävältä vuokrata ystävä "vieraalle"

        http://www.kennelliitto.fi/FI/asiakirjat/ak_jalostus/etusivu.htm
        http://www.kennelliitto.fi/FI/asiakirjat/ak_sopimukset/etusivu.htm

        Ehkä olisi järkevintä vuokrata narttu asiantuntijalle, sikäli kun tämä asiantuntija on asiantuntija ja luotettava henkilö. Oman narttuni olen vuokrannut kasvattajalle, palkkiona pennun hinta ja kaikki kulut liittyen pennutukseen. Voidaan myös sopia, että narttu tekee pennut teidän luona jolloin ei tarvitse erota ystävästään ollenkaan. Pennun myynnin jälkeen ei pestä käsiä, vastuu jatkuu vielä senkin jälkeen kun ostajan perävalot on pihasta kadonneet, varsinkin uudet koiranomistajat, joilla ei ole kokemusta tarvitsevat kasvattajan neuvoja ja apua. Tietoa löytyy myös SPL:n sivuilta, perehdy niihin.


    • on tiettyjä vastuita senkii jälkeen, kun pennut muutu. Etsi vaikka kauppakirja jostain käteen ja lue se mitä siin on kasvattajan vastuulla. Ja mein narttu menos vuokralle ja joko saahan pentu tai pennun hinta rahana.

      • noita-akka06

        muidenkin kanssa.. jos et ole ihan varma mihin olet ryhtymässä tai mitä on odotettavissa, vähintän jututa kokenutta kasvattajaa tai vuokraa narttu hänelle. Varmasti pääsette korvauksesta yhteisymmärrykseen. Jos olet todella kiinnostunut pennutuksesta ja koirasi on sopivaa materiaalia, tunne kyllä ihmisiä jotka varmasti auttavat sinua tässä asiassa. Laita e-mail osoitteesi tulemaan niin laitan postia.

        Muista, että kunnon kasvattajan vastuu on vasta alussa kun pennut lähtevät maailmalle. Jos kokemuksia ja apua on vähän saatavilla, kannattaa todella käänytä kokeneempien puoleen ihan vain oman mielenrauhankin takia. Kun olet kerran läheltä seurannut mitä homma todellisuudessa on, olet varmasti seuraavien pentujen kohdalla fiksumpi ja osaat hoitaa tilanteen itsekin. Uroksen valinta taas mielestäni edellyttää sukulinjoiden tuntemista ja tietysti yksilön vahvuuksien ja heikkouksien tuntemista. Uroksen valnita on myös ensimmäisen kerran jälkeen hieman helpompaa, kun narttu on jo näyttänyt mitä periyttä. Tai ainain osan siitä.

        Jos kuitenkin päätät itse astuttaa narttusi, niin suosittelen, että juttelet eri kasvattajien kanssa ja kysyt heidän mielipidettään. Onnea matkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe