paljon menee rahaa kk?

hmm..

eli siis olen harkitsemassa saksanpaimenkoiran ottoa ja mietin että paljonhan ruokiin ym kuluihin menee rahaa kuukaudessa?

13

1101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      Riippuu aivan siitä, että onko tuleva koirasi ruoka-aine allergikko vai ei. Jos on, ruokaan menee paljon, kun joudut ostamaan erikoisruokia. Muutenkaan ei saksanpaimenkoiraa ruokita markettimuonilla jos haluaa, että se pysyy terveenä.

      En osaa antaa selvää arviota ruokakuluista,riippuu monesta tekijästä, alkaen koiran erityisvaatimuksista, päätyen sen aktiviteettitasoon. Normaalituloinen ihminen pystyy kyllä ruuat hankkimaan. Köyhälle opiskelijalle ehkä voikin olla liian kallista, ihan totta ei millään ilkeilyllä.

    • Jaana vaan

      mutta karkea arvioni olisi,että meillä menee kuukaudessa n. 100-130 euroa koiran ruokiin.Eikä aina noinkaan paljon,kun raksuja ei tarvi joka kuukausi ostaa. Hinta arvio ehkä yläkanttiin..

      Laadukkaammat raksut ovat aika kalliita etenkin jos ostaa ison pussin,mutta se kestääkin aika kauan.Hintaluokkaa 50-70 euroa iso pussi.

      Raakaruokinnassa ostan lihat,riisit,perunat,kasvikset yms. höysteet samalla kun käyn ruoka kaupassa hakemassa muutkin tarvikkeet.Minusta ne ei ole kovin kalliita verraten valmisruokiin joita koirille myydään.

    • ilman vastinetta

      Meillä pentu 5kuukautta ja rahaa menee. Pro pacin penturuoka 59e/ säkki. Kestää reilun kuukauden. Kohta siirrytään aikuisten säkkiin että kai se on kalliimpaa. Kaksi kertaa eläinlääkärillä a´ 60e. Passi siruntarkistus 80e.
      Loppusummaksi viisikuukautiselle pennulle kertyy nyt jo n.3200e.
      Ja tähänhän ei laskettu aineellista tuhoa mitä eläin on saanut aikaan. Kymmenmetrinen kukkapenkki syöty, kahdeksan uudehkoa mattoa kustu paskottu ja purtu. Kymmenen kynnysmattoa purtu ja kustu. Naapurin rautaverkkoaitaan syönyt kymmeniä reikiä. Ja tiedän että tätä tulee jatkumaan vielä vuosikausia.
      Puolet pihasta on kuollut kusesta ja kuopista ja laminaatti on saanut lähtemättömät lähtökuopat.
      Mieti TODELLA tarkkaan ennenkuin hankit!

      • No ei kyl paljoo järki päätä pakota, jos pitää mattoja lattial, kun ottaa pennun. Tosin tuo kyl jonku provo varmaa. Koiras maksaa muukin kuin pelkkä ruoka. Pentuna tahtoo kertyä eläinlääkäri käyntejä ja viel aikusenakii. Rokotukset sun muut. Eipä oo tullu laskettuu paljon menee koiraan kuussa. kyl se tuos mukana tulee. Mut ruuat varmaa 40 kuussa. Napu säkki 15 kg oli reilu 20 ekee ja koiran jauheliha 10 kg 18 eskoo. Ruoka säkki kestää useemmän kuun ja jauheliha noin kuun.


      • pentuaika
        silimat kirjoitti:

        No ei kyl paljoo järki päätä pakota, jos pitää mattoja lattial, kun ottaa pennun. Tosin tuo kyl jonku provo varmaa. Koiras maksaa muukin kuin pelkkä ruoka. Pentuna tahtoo kertyä eläinlääkäri käyntejä ja viel aikusenakii. Rokotukset sun muut. Eipä oo tullu laskettuu paljon menee koiraan kuussa. kyl se tuos mukana tulee. Mut ruuat varmaa 40 kuussa. Napu säkki 15 kg oli reilu 20 ekee ja koiran jauheliha 10 kg 18 eskoo. Ruoka säkki kestää useemmän kuun ja jauheliha noin kuun.

        selvästi kalliimpi kaikkine rokotuksineen ja madotuksineen ym. Jos koira on terve, menee kuussa noin 50 euroo, kuivamuona sekä jauhelihat ja luut ym, enemmänkin saa menemään. Jos koira sairastelee, tulee ylläpito paljon kalliimmaksi, kannattaa hommata vakuutukset (nekin maksaa tajuttomasti). Terve koirakin voi loukata itsensä, jolloin tarvitaan eläinlääkäriä. En laskisi mukaan pennun aiheuttamia tuhoja, itse en pidä mattoja lattialla pentuaikana ja pyrin pitämään pennun niin ettei pääse aiheuttamaan vahinkoja. Bensakulut on meillä iso kuluerä, koulutuksissa kun kuljetaan aika usein ja kentälle on matkaa.

        Mutta, paljon se antaa vaikka maksaakin... Koira kun loukkaa itsensä tai sairastuu, hoitaa sen mieluummin kuntoon ja elää itse kaurapuurolla kuin että jättää koiran hoitamatta.


      • teidän

        olisi pitänyt harkita toiseenkin kertaan tuota koiran ostoa. Kun meille tuli pentu, niin matot otettiin pois lattioista. Koira ei ole järsinyt kynnyksiä koska sillä on riittävästi omia leluja ja luita ja koiran kanssa touhutaan paljon ettei sille tulisi mielitekoja syödä kenkiä ym..Jos koiralla on tylsää niin tottakai se sitten järsii jokapaikan ja näin keksii itselleen puuhaa.
        Tottakai koiran pitäminen tulee maksamaan, se nyt pitäisi tajuta ilman sanomistakin. Mutta mieti mitä se antaa!


      • tää kauhuskenaaario

        vai provo? Aika kallis pentu teillä on ollut, jos tähän viiteen kuukauteen mennessä on kertynyt 3200... Mistä tuo koostuu? En kyllä millään saa viisikuiselle noin paljoa laskettua (ellei pennun hinta ole ollut jotain parin tonnin paikkeilla).

        Aineelliset tuhot voi minimoida pitämällä pentua niin, ettei se pääse niitä tuhojaan tekemään eli järkeä päähän. Pentua voi myös käyttää tarpeillaan muualla kuin siinä takapihalla. Helppoahan se on takapihalle päästää kun ei tarvitse lähteä itse liikkeelle, sen kun aukaisee takaoven... Laminaatit ja parketit kyllä kärsii, mutta jos siisti lattia ja sisustus on tärkeää, silloin ei koiraa siihen hommata. Anteeksi vaan, mutta kuulostaa siltä että teillä koira on pelkkä rasite eikä siihen viitsitä paneutua.


      • ninnimii
        tää kauhuskenaaario kirjoitti:

        vai provo? Aika kallis pentu teillä on ollut, jos tähän viiteen kuukauteen mennessä on kertynyt 3200... Mistä tuo koostuu? En kyllä millään saa viisikuiselle noin paljoa laskettua (ellei pennun hinta ole ollut jotain parin tonnin paikkeilla).

        Aineelliset tuhot voi minimoida pitämällä pentua niin, ettei se pääse niitä tuhojaan tekemään eli järkeä päähän. Pentua voi myös käyttää tarpeillaan muualla kuin siinä takapihalla. Helppoahan se on takapihalle päästää kun ei tarvitse lähteä itse liikkeelle, sen kun aukaisee takaoven... Laminaatit ja parketit kyllä kärsii, mutta jos siisti lattia ja sisustus on tärkeää, silloin ei koiraa siihen hommata. Anteeksi vaan, mutta kuulostaa siltä että teillä koira on pelkkä rasite eikä siihen viitsitä paneutua.

        Kyllä meillä ainakin matot on lattiassa, parketti on turhan liukas koirankäpälille, ei tee hyvää kasvaville nivelille luistella ja liukastella ympäriinsä. Yhtään mattoa ei tosin ole syöty. Muuten kyllä tuhoja on tehty, mutta vähemmän kuin mihin olin varautunut.

        Koiranruokaan (Royal Canin) menee puolivuotiaalla n. 80 euroa kuussa. Puruluita varmaan kympillä kuussa. Välillä joutuu uusimaan remmejä ja pantoja kun unohtuu koiranhampaitten ulottuville, 10-20 euroa/kpl. Muita pakollisia kuluja en nyt keksi, tietysti joskus tässä tulee jäsenmaksut rotuyhdistyksiin/koirakoulutuksiin ja eläinlääkärikulut ja muut hoitokulut (esim. korvanpuhdistusaineen ostin eilen, 14 euroa.. ärr).


      • ja pidät

        uudehkoja mattoja pentuaikana? Äly hoi älä jätä.


    • Saku*3

      en oo asiaa sen kummemmin miettinä mut arviolta semmonen 100€...tai sitten pirusti enemmän =)tai voi tietty mennä vähemmänkin...

      Sisältää (naksut toisinaan ei yleensä)lihan, kalan, kanan, kasvikset, marjat, hedelmät, luut jne.
      mutta ruuathan ei oo se ainut kulu...

      Päälle sitten maksut koulutuksista/kokeista/näyttelyistä
      bensakulut treeneihin jne.
      Auto varusteet(ehkä farkkuauto)häkit, kalterit...
      koiralle treenikamppeet(valjaat, liinat, patukat, pallot, plääplää)
      itelle treenikamppeet
      el.lääkärikulut(lonkka/kyynär jne. kuvaukset, rokotukset...plääplää)
      kotona saattaa pentuaikana mennä paikat remonttii ;) t:kokemusta on
      ja sit tietty hoitokamat harjat, kynssakset jne. krääsä...
      tässä nyt nää mitkä tuli ekana mieleen.

      Kuluja kertyy...ja sit kun haavereita sattuu joskus useinkin niin el.lääkäri kuluihin saa meneen rahaa aivan stanasti!...

    • meillä

      Ruokasäkki maksaa 65e ja kestää reilun kuukauden.
      Lisäksi menee puruluita ja kotiruuan tähteitä (lihat, keitot, laatikot jne).

      Koira on terve aikuinen, joten muuhun ei menekkään normaali kuukauden aikana. Tai.. bensaan menee kun ajetaan metsään tai kentälle.

      Lisäksi matolääkitykset muutaman kerran vuodessa ja rokotukset 2 vuoden välein.

      onneksi koirani on terve, ei tarvitse ostaa ripulilääkkeitä, korvatippoja eikä muitakaan lääkkeitä. Eikä varsinkaan mitään erityisruokavalio säkkiä..

    • m-li

      Paljon! Treenireissut 250 km /viikko >> 1000 km /kk. Nykyisillä bensanhinnoilla n. 80 eur /kk bensaan. Ruokaan kahdella koiralla sellainen sata euroa raakaravinto (jauheliha, kasvikset, riisi, kananmuna) päälle, jälkimmäiseen ei tosin mene kuin ehkä 40 euroa. Luut yms. toinen 40 euroa. Vakuutukset yhdeltä koiralta lie jotain 30 euroa kuussa. Tässä siis nämä tavanomaiset. Sitten on kaikenlaisia poikkeuksellisempia kuluja, joita ei joka kuukausi tarvi maksaa: rokotukset ja muut ell-käynnit, madotukset, erilaiset jäsen-, hiha- yms. maksut (tekevät nekin varmasti ainakin satasen vuodessa). Patukat, noutoesineet, hihnat, pannat yms. joita tarvii silloin tällöin ostaa.

      Ainakin näillä leveysasteilla yhdenkin koiran pitämiseen menisi siis se pari sataa kuussa. Halvemmallakin pääsisi varmasti. Itse ajattelen asiaa niin, että harrastaminen maksaa, oli harrastus mikä hyvänsä.

    • hyvin

      joskus jää ylimääräistäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe