Miten Sun..

Porukat Suhtautu..

Homoutees? Ite en oo vielä kertonut oon kyl 16vuotias, mut tiedän et se ei oo mun porukoille ongelma että oon homo, mut mua vaan pelottaa kertoa se ja sit millo ite tulitte ulos? Minkä ikäsenä on hyvä kertoa tästä?

11

1588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapi1

      olin itse 18v nuorukainen kun ajattelin minkälaista olisi olla miehen kanssa asua ja olla elämänkumppanina mieskumppanin kanssa kavereita on ja ollut on mutta sitä oikeaa ei ole vielä tullut minulle mutta haen yhä sitä oikeaa mieskumppania vanhempani ei ole koskaan tiennyt tästä että olen homo eikä myöskään sukulaiset vaan gay ihmiset vain tietää tästä asiasta sinä 16v milloin tiesit olevasi homo=gaypoika/mies vastaa minulle olin 2v vanhempi sinua kun tiesin olevani gaymies eli homo kertoa voisi 17-18vuotiaana tai kuinka itsestäsi vain tuntuu milloin haluaa kertoa siitä että on gay=homopoika/mies kaikkea hyvää ja kesän odotusta ja lämmintä kesää sinulle ja kaikille muillekkin

      • merk-ke-jä!

        ärsyttävä lukea tuollaista sanasoppaa!


    • reko89

      eivät hyväksy ollenkaan. Eivät ymmärrä, etten edes tarvitse mitään hyväksymistä. Olen mikä olen joka tapauksessa eikä se siitä miksikään muutu. Mun äitini ymmärtää enkä muuta tarvitse

    • vielä,

      olet todennäköisesti tuon ikäisenä vielä vähän eksyksissä seksuaalisuutesi kanssa, kuten me kaikki olimme/olemme.
      Jos vielä muutaman vuoden päästä samaa mieltä niin kerro toki.

      • on sujunut

        oon nyt 27, kerroin siskolle sun iässä ja vanhemmille joskus kun olin 20v. kaikki ovat suhtautuneet oikein hyvin. poikakamu on esitelty myös mummolle, vaikkei asiasta suoraan olekaan tullut sanottua. tuntuvat hekin tykkäävän toisistaan:)

        erikoisinta on ehkä se, että välit isään ovat melkeinpä lähentyneet ulostulon jälkeen.

        ainakin minun identiteettini oli 16-vuotiaana jo täysin selvä, eli en itse koe siitä olevan mitään hyötyä, että pitkittää asiaa. vanhemmiten elämä käy monimutkaisemmaksi ja asiasta puhumisen kynnys voi huomaamatta nousta turhan korkeaksi. näin kävi mulle. hyvästä suhtautumisesta päätellen olisi kannattanut kertoa jo yläasteiässä, niin olisi monet "valkoiset valheet" ja kiertelyt voinut jättää välistä.


    • monesta tekijästä

      Kerroin vanhemmille, tai pikemminkin äidille, omasta homoudesta siinä 18-19 -vuotiaana. Se oli samana vuonna, kun olin muuttanut pois kotoa opiskelupaikkakunnalle. Tuo muutto oli tärkein tekijä, miksi koin kertomisen helpommaksi; pääsisin pois vanhempien valvovien silmien alta, jos kävisi niin pahasti, että he eivät ymmärtäisi homoutta... Ja eiväthän ne sitten aluksi kyllä ymmärtäneetkään, vaikka olin tottunut pitämään heitä muussa mielessä suvaitsevaisina/valistuneina yksilöinä. Ennen kun menet kertomaan päätäpahkaa, kannattanee siis hiukan ottaa selvää, miten vanhempasi _oikeasti_ suhtautuvat homouteen; oma lapsi on kuitenkin hiukan eri asia kuin joku telkun "julkkishomo".

      Homoudesta taitettiin peistä useampi vuosi, kunnes sitten äitini oli pakko hyväksyä tuo osa minussa tosiasiana, kun aloin tapailemaan erästä kaveria. Kävi nimittäin sillä tavalla, että eräs opiskelukavereista paljastui vähintäänkin bi-seksuaaliksi. Hän oli myös käynyt kotonani muutamien lomien aikana, joten äitini tunsi hänet entuudestaan. Nykyisin homous on äidilleni neutraali asia, eikä hänellä ollut mitään vaikeuksia tutustua mm. ex-poikaystävääni, jonka kanssa kävimme kotonani silloin tällöin. Isäni sai tietää tuossa vaiheessa minusta, eikä se näyttänyt hänelle tuottavan mitään vaikeuksia - oli jo kuulemma hiukan aavistellut, kun ei ollut näkynyt yhtään tyttöystävää. Myöhemmin olen ajatellut äitini vastustuksen johtuneen siitä, että hän poti huonoa omaatuntoa, koska koki epäonnistuneensa vanhemman roolissa tms., mistä seuraisi minulle vaikeuksia myöhemmin elämässä.

      En osaa neuvoa, miten, missä ja milloin homoudesta tulisi kertoa, koska loppupeleissä se on sinun oma kehosi ja seksuaalisuutesi, jotka ovat vain ja ainoastaan sinun päätäntävallassasi. Seksuaalisuus on mielestäni jokaisen oma yksityisasia, eikä se kuulu kenellekään muulle. Sinun ei ole siis pakko kertoa homoudestasi välttämättä kenellekään.

      Minulle homous on ollut tosiasia jo lapsuudesta saakka, joten opin jo varhain ymmärtämään sen, että minussa on jotain erilaista kuin tutuissa, sukulaisissa tai muussa perheessä. Opin myös kätkemään tuo pienen, mutta ratkaisevan eron. Pieni vilkaisu mm. kirjaston kaunokirjallisuuden (aikuis)osastolle riitti vakuuttamaan minut 12 - 13 -vuotiaana siitä, että en ole ainoa lajiani, mikä oli varsin vapauttava tunne. Nykyisin homot ovat sen verran julkisuudessa, että ei liene epäselvää kenellekään, että homoja on olemassa ja heillä on myös oikeus olla olemassa - ja sekös se näitä suomalaisia peruskonservatiiveja kismittääkin.

      • jmkt

        "Myöhemmin olen ajatellut äitini vastustuksen johtuneen siitä, että hän poti huonoa omaatuntoa, koska koki epäonnistuneensa vanhemman roolissa tms., mistä seuraisi minulle vaikeuksia myöhemmin elämässä."

        Olen kuullu, että äideillä on jokin ihan erityinen kynnys hyväksyä lastensa erilaisuus kuin isillä, koska he ottavat sen henkilökohtaisesti aivan eri tavalla kuin isät. Äidit etsivät huolissaan merkkejä lastensa erilaisuudesta, ja kun niitä löytyy, he kysyvät vaistomaisesti itseltään: mitä minä tein väärin? Näin on usein täysin riippumatta siitä, miten äiti suhtautuu samanlaiseen erilaisuuteen toisten äitien lapsissa. Homoseksuaalisiin ihmisiin voi suhtautua "suvaitsevasti", kun ne vaan pysyvät naapurin tontilla, mutta annas olla jos sellainen löytyy omasta pesästä. Tässä on tietysti kyseessä tietynlainen tekopyhyys, mutta toisaalta se on monilla ihmisillä niin ehdollistunutta, että en usein kehtaa kovin syytellä siitä ketään.


      • koskaan en ole kaappiin mah...
        jmkt kirjoitti:

        "Myöhemmin olen ajatellut äitini vastustuksen johtuneen siitä, että hän poti huonoa omaatuntoa, koska koki epäonnistuneensa vanhemman roolissa tms., mistä seuraisi minulle vaikeuksia myöhemmin elämässä."

        Olen kuullu, että äideillä on jokin ihan erityinen kynnys hyväksyä lastensa erilaisuus kuin isillä, koska he ottavat sen henkilökohtaisesti aivan eri tavalla kuin isät. Äidit etsivät huolissaan merkkejä lastensa erilaisuudesta, ja kun niitä löytyy, he kysyvät vaistomaisesti itseltään: mitä minä tein väärin? Näin on usein täysin riippumatta siitä, miten äiti suhtautuu samanlaiseen erilaisuuteen toisten äitien lapsissa. Homoseksuaalisiin ihmisiin voi suhtautua "suvaitsevasti", kun ne vaan pysyvät naapurin tontilla, mutta annas olla jos sellainen löytyy omasta pesästä. Tässä on tietysti kyseessä tietynlainen tekopyhyys, mutta toisaalta se on monilla ihmisillä niin ehdollistunutta, että en usein kehtaa kovin syytellä siitä ketään.

        minun mielestä ongelma on jo sinäänsä se että asiasta pitäisi kertoa ollenkaan.. en ole koskaan ollut kaapissa tai tullut sieltä ulos.
        niin kauan kuin tällainen lokeroiminen jatkuu seksuaalisuuden merkeissä, ongelma, eli rasismi ja suvaitsemattomuus, eivät tule poistumaan.
        jos ihmiset kiinnittäisivät enemmän huomiota inhimillisyyteen ja muihin tärkeisiin asioihin ja unohtaisivat kaapit ja komerot kokonaan, kaikilla olisi ajanmittaan parempi olla.. niin homoilla kuin heteroillakin..


    • pikkupeikko

      Itse kerroin tuossa 20v sitten maailmalle. Ensin kerroin parhaalle kaverilleni, jota asia ei hetkauttanut suuntaan eikä toiseen. Kyllä kaverini kuulemma olivat asiaa epäilleet. Yhden kaverin menetin, mutta minkäs teet. Loput hyväksyivät minut samana ihmisenä kuin ennenkin, vaikka heistä osa onkin vanhoollisia. Joskus he toki kyselivät asiasta, mutta minusta se oli oikeastaan ihan hyvä asia.

      Vanhemmat kuulivat asiasta sitten viimeisenä ja se oli sitten myrskyisämpää. Kerroin heille asiasta pitkän harkinnan tuloksena ja aluksi näyttivät ottavan asian asiana. Mutta totuus oli sitten toinen ja siinä meinasi välit mennä. Se on elämäni pimeä keskiaika, jota kesti 6kk. Eikä asiaa helpottanut se, että menin rakastumaan mieheen ja ilmoitin sen heille. Siitä seurasi aluksi vain lisää ongelmia. Nykyään he onneksi suhtautuvat asiaan jo paremmin, mutta välit ovat yhä melkoisen etäiset.

    • Anonyymi

      Sä et vittu voi olla homo. Se on väärin. Olet sairas. Et saa kullia multa ainakaan. #happypride

    • Kuinka moni hetero on tullut kaapista ulos?
      Jos heteron ei tarvitse tulla ulos omasta kaapistaan, niin miksi erityisesti homon tarvitsee tulla?

      En ole ollut ikinä missään kaapissa mikä osoittaisi minun olevani jotain erilaista tai ihan tavallista.
      Lokerot ovat ahdasmielusten mielenterveysongelmien kamppailivien ihmisten päähänpiintymä, suurin osa psykologeillä on itsellään suuria pääsisäisiä ongelmia.
      Heidän jumalansa Sigmund Freud oli huumeiden ja alkohoolin väärinkäyttäjä, aineissa olleena käytti potilaitaan hyväksi jokaisella tavalla miten hänen sairasmieli vain keksi.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      274
      3020
    2. 201
      2866
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2454
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      218
      1929
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1202
    Aihe