Waretus

...

Käytän samaa periaatetta kuin te warettajat:
Käyt töissä kuukauden ajan ja teet kovaa työtä. Sitten kun on palkkapäivä, pomosi sanoo "No emmä sulle mitään palkkaa anna". Perusteluna on sama kuin teillä warettajilla: "Noku emmä sitä ois kuitenkaan ostanut". Pomosi voi samalla perustelulla sanoa että "Noku emmä sitä sulle kuitenkaan olis maksanut" Myös samalla periaatteella teidän pomonne ei tarvitse maksaa teille palkkaa, koska JOS HÄNEN MIELESTÄÄN te olette tarpeeksi rikkaita jo, hänen ei tarvitse maksaa työstä palkkaa. No hän ei olisi sitä kuitenkaan maksanut, joten eihän kukaan menetä siinä mitään, eihän?

Niin? Mitens niitä tekosyitä nyt? Ja jos joku alkaa lässyttämään että musiikin/pelien/ohjelmien/leffojen teko pitäisi olla palkatonta koska niitä pitäisi tehdä oikein sydämellä eikä rahan vuoksi... Saman voi teidän pomonne samalla periaattella sanoa "Ethän sä nyt voi pyytää metroaseman vessojen siivouksesta palkkaa, sitähän pitäisi tehdä niin rakkaudesta että et vaatisi palkkaa ollenkaan."

Eihän tästä kukaan kärsi, eihän? Milloinkohan te warettajat tajuatte että maailma ei toimi ilmaiseksi. Se ei vaan toimi. Kukaan ei voi pakottaa muusikkoja/pelien/ohjelmien/leffojen tekijöitä tekemään työtään ilmaiseksi. Jos joku sitä *haluaa* tehdä ilmaiseksi, niin hyvä niille. Ja jos valitatte että "artistit ei saa yhtään rahaa vaan levy-yhtiö vie kaiken", itehän ne artistit sen diilin ovat tehneet? Ei kai ne mitään sopimusta tekisi jos heiltä ryöstettäisiin siinä rahaa HEIDÄN (ei teidän) mielestään? Ei kukaan niitä pakota että "nyt teet levysopimuksen tai mafia ampuu sut".

Ette varmaan ymmärrä että KAIKELLE, niin musiikille, peleille, softille sekä elokuville on olemassa myös ilmaisia vaihtoehtoja. Esim Mikseri.net tai Jamendo.com musiikille, peleille googlettaa vaan "freeware games" tjms, softwareille.. ettekö ole kuulleet open-source ohjelmista? Elokuville.. esim Star Wreck. Pitääkö teidän olla niin mainstream-tyyppejä että aina pitää olla se suosituin vaihtoehto? Mitä sitten jos et kuuntele sitä juuri samaa biisiä joka soi MTV:llä ykkösenä? Mitä sitten jos et pelaa jotain WoWia tai CS:ää, vaan muita pelejä? Mitä sitten jos sulla ei ole Photoshoppia, vaan GIMP (open source)? Mitä sitten, jos et ole nähnyt juuri sitä uusinta leffaa jonka tähtenä oli Johnny Depp?

Ei ole mikään selitys warettamiselle että "Noku se on liian kallis". Jos joku on mielestäsi liian kallis, yksinkertaisesti JOKO HANKIT ENEMMÄN RAHAA TAI ET OSTA SITÄ ja ostat halvemman vaihtoehdon tai et mitään. Ei se, että jonkun voi saada jostain myös ilmaiseksi (mutta laittomasti), ole mikään tekosyy.

59

6002

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dddddAAAAAAAA

      saako Teostolta joku muu kuin teoston työntekijätkin jotain ?

      Jos saa niin kerrotko että kuka ja kuinka paljon ?

      Älä kerro mitään könttäsummaa, kerro että kuka saa ja kuinka paljon.

    • Warettaja

      paljon sulta on mennyt rahaa ohi suun ? Rupea vaikka warepoliisiksi perkele jos muuta tekemistä ei ole. Warettaminen on tullut jäädäkseen, sille sinä et mitään voi. Eiköhän esim elokuvateollisuus ole saanut jo omansa pois moninkertaisesti kuin myös näyttelijät. Painu panemaan papukaijaasi jos naapureiden kyttääminen on jo tylsää!

    • edegiort

      ..provo tai joku on lukenut liikaa ÄKT:n tiedotteita.
      "..kun on palkkapäivä, pomosi sanoo..." Oletko koskaan kuullut työsopimuksesta??
      Waretus...hmm..Ainahan sitä on tehty,nimitys vaihtelee.Aikoinaan,ennen tietokoneita ja nettiä,joku osti uuden hitti LP-levyn.Viikon päästä se levy oli kaikilla luokkakaverilla c-kasetti muodossa,jota he taas kopioivat kavereilleen,jne.Samalla tavoin kiersivät kirjat/sarjikset.
      "Noku emmä sitä ois kuitenkaan ostanut".
      Tämä on tasan totta.Suurin osa "warettajista" imuroi ko.filun vain siksi koska se on saatavilla.
      Väittäköön ÄKT tai RIA mitä tahansa.

    • >Käytän samaa periaatetta kuin te warettajat:
      Käyt töissä kuukauden ajan ja teet kovaa työtä. Sitten kun on palkkapäivä, pomosi sanoo "No emmä sulle mitään palkkaa anna". Perusteluna on sama kuin teillä warettajilla: "Noku emmä sitä ois kuitenkaan ostanut". Pomosi voi samalla perustelulla sanoa että "Noku emmä sitä sulle kuitenkaan olis maksanut" Myös samalla periaatteella teidän pomonne ei tarvitse maksaa teille palkkaa, koska JOS HÄNEN MIELESTÄÄN te olette tarpeeksi rikkaita jo, hänen ei tarvitse maksaa työstä palkkaa. No hän ei olisi sitä kuitenkaan maksanut, joten eihän kukaan menetä siinä mitään, eihän?

      Et näköjään kerinnyt paikalle kun älliä jaettiin?

    • ...

      on musiikin/pelien/ohjelmien/leffojen teossa tavalliseen työhön? Mikseivät hekin ansaitsisi palkkaa? Jos joku on teidän mielestänne ylihinnoiteltu niin voi voi, sitten sitä ei hankita. Mitä sitten jos teidän mielestänne he saavat jo muutenkin "tarpeeksi palkkaa"? Ja sitäpaitsi vaikka joku muusikko ei saisikaan paljon tuloja yksittäisten levyjen ostosta, hän saa silti rahaa levytyssopimuksista. Ja on todennäköisempää saada uusi levytyssopimus jos levyt ovat käyneet kaupaksi hyvin.

      Niin kuitenkin, vastauksia:
      "saako Teostolta joku muu kuin teoston työntekijätkin jotain ?

      Jos saa niin kerrotko että kuka ja kuinka paljon?

      Älä kerro mitään könttäsummaa, kerro että kuka saa ja kuinka paljon."

      Jaa-a, minähän en muusikko ole enkä töissä Teostolla joten on aika vaikea tietää kuka saa ja kuinka paljon, mutta Wikipedian mukaan:

      "Vuonna 2005 Teosto jakoi keräämistään korvauksista 88 prosenttia musiikin tekijöille ja kustantajille sekä kotimaisen musiikin edistämiseen. Lopuilla 12 prosentilla katetaan yhdistyksen toimintakulut."

      Mutta jos muusikot eivät siihen olisi tyytyväisiä, kai he jo jotain asialle olisivat tehneet?

      "paljon sulta on mennyt rahaa ohi suun?"
      Jokainen käyttää rahansa siihen mihin haluaa, oppikaa säästämään vaikka siitä viikottaisesta kalja/rööki annoksesta niin kyllä sitä rahaa kummasti jää vähän ylimääräistä. Kukaan ei pakota ostamaan mitään, pitää kato vaan opetella tarkkaan harkitsemaan mitä ostaa.

      "Rupea vaikka warepoliisiksi perkele jos muuta tekemistä ei ole. Warettaminen on tullut jäädäkseen, sille sinä et mitään voi. Eiköhän esim elokuvateollisuus ole saanut jo omansa pois moninkertaisesti kuin myös näyttelijät. Painu panemaan papukaijaasi jos naapureiden kyttääminen on jo tylsää!"
      Ok. Mitä sitten jos elokuvateollisuus on saanut "tarpeeksi rahaa", ei kukaan leffoja pakota ostamaan tai katsomaan. Joko katsot tai et katso, ja jos et halua maksaa, opettele livahtamaan leffateatteriin salaa tai varastamaan kaupasta tavaraa. Se sentään vaatii jonkin verran taitoa ja pokkaa, toisin kuin waretus jota Pekka 6v Ivalosta:kin osaa.

      "Oletko koskaan kuullut työsopimuksesta??"
      Oletko itse koskaan kuullut tekijänoikeudesta? Kuka tahansa urpo voi sanoa että joudut maksamaan 10000€ että voit ostaa mun musa-cd:n, ei mikään oikeuta sitä lataamaan netistä, ellei tekijä ole antanut lupaa. Jos kerran tekijänoikeuksia saa rikkoa, miksei kaikkea muutakin, kuten työsopimusta? Pieninkin rikos on silti rikos, jos joku laki vituttaa, pyrkikää vaikka eduskuntaan ja muuttakaa lakia älkääkä iniskö himassa.

      "Et näköjään kerinnyt paikalle kun älliä jaettiin?"
      Een.. tulin vähän myöhässä mutta oli sitä vielä hiukan jäljellä. :D

      Kuitenkin, suurin syy miksi waretus vituttaa on se, että siitä kärsivät ne ihmiset, jotka ostavat tavaransa laillisesti. Esim. kaikki nämä saakelin ärsyttävät kopiosuojaukset cd-levyissä ja peleissä johtuvat vaan siitä etteivät ihmiset vaan viitsi maksaa siitä mistä kuuluisi maksaa. Ja kun kaikkien tyyppien pitää vielä lesota silleen "OMG MÄ LATASINKI EILEN UUSIMMAN PHOTOSHOPIN JA 10000 BIISII LOL MÄ OON NIIN VITUN ÄLYKÄS HAX0R JA REBEL XD"... Pitäkää edes turpanne ummessa jos on pakko warettaa, ei tollasta lässytystä jaksa kukaan kuunnella. Vähän niinkuin runkkaus, jotkut asiat voisi vaan pitää omana tietonaan.

      • asdascsaasc

        Niimpä. Sitähän mä sanoin että et osaa sanoa, että saako sieltä joku rahaa. Nimeltä ja kuinka paljon.


      • ...
        asdascsaasc kirjoitti:

        Niimpä. Sitähän mä sanoin että et osaa sanoa, että saako sieltä joku rahaa. Nimeltä ja kuinka paljon.

        Mitä sitten?


      • Asgard

        Etkö sä muka millään tajua että juuri noitten suojausten sun muitten takia EI KANNATA OSTAA PASKAA LEVYÄ kun sen saa ILMAISEKSI KUNNOLLISENA netistä? Kannattaisi varmaan vähän kehittää sitä musalevyn laatua niin sellaisia tulisi ostettua vähän useammin. Ja sinä et näe mitään muuta maailmassa kun suoran tulon ostetusta levystä. Et laske minkään näköistä painoarvoa esimerkiksi julkisuudelle, keikoille ja niin edelleen.

        Otetaan esimerkki. Luuletko että MS olisi mahdotonta tehdä Wintoosan wareeminen mahdottomaksi? Miksi sitten eivät tee? No sen takia että se pysyisi maailman suosituimpana käyttiksenä jotta suurin osa ostaa sen.

        Jos avartaisit pikkasen sitä vanhentunutta maailmankuvaasi. Vaikuttaa siltä ettet itse osaa warea mitään ja se on ainoa asia mikä sua vituttaa. Minua vituttaa, kun noin tyhmä ihminen on syntynyt taas maailmaan.


      • edegiort

        "...ei mikään oikeuta sitä lataamaan netistä, ellei tekijä ole antanut lupaa." Mikä laki kieltää? Monesko pykälä? Missä maassa voimassa?
        "...Esim. kaikki nämä saakelin ärsyttävät kopiosuojaukset cd-levyissä ja peleissä johtuvat vaan.." Hehehee..vedä happea välillä.


    • ohikulkij@

      käytitkö työaikaa tuo viestin kirjoittamiseen? silloinhan siitä ajasta ei kuulukaan maksaa...

      • ...

        Ihan himassa vaan oon. Kuka nyt viikonloppuna on töissä? :D (no joku ehkä, mut ihan sama)


    • Asgard

      Kerro hei ihmeessä mikä sun oikee nimes on? Olli Saarela tai joku Teoston the big pomo, jota alkaa meidän piraattiliikkeemme hieman jo pelottamaan? Vai joku köyhä säälittävä taiteilija, joka ei elä ilman kansalta pakkolunastettuja varoja? Jos ei kannata sun tuhertelus niin tiedätkö mitä normaali ihminen tekee? Se vaihtaa alaa. No häviät kuitenkin joten ihan sama. Me nousemme koko ajan hirveää vauhtia TEIDÄN OHITSENNE *winee*!

      • Asgard

        Sinne.


    • Puuamal

      Ensinnäkään en jaksanut edes lukea tuota koko vatipää kirjotustas. Ensinnäkään sulla ei ole mitään perusteita noille sun mielipiteille.
      Toiseks sun pomo vertaus kusee, on kyse 3. osapuolesta joka maksaa artistin "palkan" eli asiakkaat.
      Ja "noku emmä sitä ois kuitenkaan ostanut" Oikeassahan olet, en todellakaan halua tukea 'mafiaa' joksi heitä kutsuisin, eli RIAA,MPAA, Gramex teosto sun muut idoootti yrityksen. Eli jos en saa muualta, en sitten osta mitään. Ja tärkeä osa tekijänoikeuksia on elannon turvaaminen, miljonääriksi tekeminen ei toki ole ajatus, jota näemmä tuet kovasti. Taidat olla itsekkin emo-rokkari?
      "Niin? Mitens niitä tekosyitä nyt? " Eivät toki ole mitään tekosyitä, en halua kaikkea ilmaiseksi, en ole kommunisti tai nisti.
      " Saman voi teidän pomonne samalla periaattella sanoa "Ethän sä nyt voi pyytää metroaseman vessojen siivouksesta palkkaa, sitähän pitäisi tehdä niin rakkaudesta että et vaatisi palkkaa ollenkaan." Suoraan sanottuna paska vertaus kuva sulla :D Kulttuuri on täysin eriasia kun räkälän vessan siivoaminen. Huomaa heti miten paljon kunnioitat kulttuuria.
      Eihän tästä kukaan kärsi, eihän? Milloinkohan te warettajat tajuatte että maailma ei toimi ilmaiseksi. Se ei vaan toimi. Kukaan ei voi pakottaa. Ei toki toimi ilmaiseksi, ei toimi myös tehtaatkaan, eikä sinuakaan toki maailmaan ilmaiksesi tuotu, muttei kyllä korvauksillakaan: (

      Tärkeä kohta "Mitä sitten jos et kuuntele sitä juuri samaa biisiä joka soi MTV:llä ykkösenä?" Sieltä sitä roskaa juuri tuleekin, enkä todellakaan edes harkitse meneväni ostamaan jotain CD levyjä 100km päästä jos saan ne esim. kotoani, kokoelma on paljon laajempi kuin sinun IDOLS homopoppari WMP playlistasi.
      Mitä sitten jos sulla ei ole Photoshoppia, vaan GIMP (open source)?, noh ensinnäkin photoshop on paljon monipuolisempi, gimp on linux tyylinen, ja vaikea käyttöinen, eikä läheskään niin monipuolinen, mitä sitten jos ajat ladalla vaikka saatavilla olisikin chervolet.
      Siis ei helvetti, sun viestis on kaikin puolin niin turha etten jaksanut perustella itsekkään mitään ja puhun pelkkää paskaa ja typotan nimenikin tahallani. Toki olen kirjoittanut piratismista mukavia sepustuksia pitkiä ja perustelevia, mutta sinunlaisellesi idiootille en edes raaski niitä kopioida ettei taiteilijan sielusi vain vahingoitu ;'(((

    • Piraatti

      Työnantaja ja työntekijä ovat kumpikin allekirjoittaneet sopimuksen, jossa määritellään korvauksen suuruus ja maksutapa. Työnantaja on velvollinen noudattamaan tätä sopimusta silloinkin kun yrityksen toiminta on ollut vaikkapa tappiollista.

      Sekoitat tämän nyt liiketoiminnan tuottoihin, mitä teosten myyminen on. Niistä ei ole takeita, tappion mahdollisuus ja riski on aina olemassa.

      Minä en ole allekirjoittanut mitään sopimusta, missä sitoutuisin maksamaan jostain teoksesta kenellekään mitään.

      Tokihan pomo voi kieltäytyä maksamasta palkkaa, mutta tällaisessa firmassa tuskin työntekijöitä riittää kovin pitkään ja homma kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

      Ei kukaan ole pakottamassa ketään mihinkään, jos kitaran rämpyttely ei lyö leiville, niin ainahan voi mennä töihin ja soitella vapaa-ajalla.

    • ...

      Asgard:
      "Etkö sä muka millään tajua että juuri noitten suojausten sun muitten takia EI KANNATA OSTAA PASKAA LEVYÄ kun sen saa ILMAISEKSI KUNNOLLISENA netistä?"
      MP-kökkö-3:sia ei voi laskea kunnollisiksi. Niiden äänenlaatu on suoraansanottuna aivan *PERSEESTÄ*. Ja sitäpaitsi, mitä enemmän ihmiset latailee niitä netistä, sitä kovempia (ja ärsyttävämpiä) kopiosuojauksia tekijät kehittelee. Se on sama kuin sahaisi puusta oksaa jonka päällä istuu. Minä en ainakaan lopeta musiikin ostamista siksi että joku ääliö lataa sitä netistä.

      "Kannattaisi varmaan vähän kehittää sitä musalevyn laatua niin sellaisia tulisi ostettua vähän useammin. Ja sinä et näe mitään muuta maailmassa kun suoran tulon ostetusta levystä. Et laske minkään näköistä painoarvoa esimerkiksi julkisuudelle, keikoille ja niin edelleen."
      Miten niin musalevyn laatua? Ai musiikin laatua, vai? Ei kukaan käske ostamaan mitään mainstream shittiä, ostaa vaan niiltä artisteilta joiden tietää olevan hyviä. Uusia artisteja kyllä löytää, esim. televisioista (jos siis joku haluaa tosissaan kuunnella jotain Voicella olevaa 'artistia') tai sitten vaikka YouTubesta tai nettiradioista kuten di.fm. Mutta on kyllä totta että artistit saavat siitä ehkä julkisuutta, ja jotkut jopa ehkä ostavat heidän levynsä tai menevät keikoille sen jälkeen. Mutta suurin osa vaan lataa sen, toteaa sen hyväksi ja siihen se jääkin. Niin ja kuitenkin, mitä enemmän levyjä artisti myy, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hän pystyy tekemään toisenkin levyn.

      "Otetaan esimerkki. Luuletko että MS olisi mahdotonta tehdä Wintoosan wareeminen mahdottomaksi? Miksi sitten eivät tee? No sen takia että se pysyisi maailman suosituimpana käyttiksenä jotta suurin osa ostaa sen."
      Ehkä siksi että ne ei vaan osaa (eihän ne muutenkaan mitään osaa), tai MS ei pidä warezia VIELÄ tarpeeksi suurena uhkana. Mutta juuri warettamisen vuoksi PC-pelaajat kärsivät, koska kaikki peliyhtiöt tekevät pelejä vain X360/PS3, sillä niitä ei voi warettaa (ainakaan yhtä helposti).

      "Jos avartaisit pikkasen sitä vanhentunutta maailmankuvaasi. Vaikuttaa siltä ettet itse osaa warea mitään ja se on ainoa asia mikä sua vituttaa. Minua vituttaa, kun noin tyhmä ihminen on syntynyt taas maailmaan."
      En osaa warettaa? Kuka tahansa, joka osaa käynnistää tietokoneen osaa warettaa. Ei se vaadi YHTÄÄN tietoa tai taitoa. "OMG MÄ OSAAN TUPLAKLIKKAA LIMEWIREN PIKAKUVAKETTA JA/TAI GOOGLETTAA TORRENTTEJA, VITTU ET OON HAX" Ja tyhmä ihminen? Eli jos noudattaa lakia on tyhmä?

      "Kerro hei ihmeessä mikä sun oikee nimes on? Olli Saarela tai joku Teoston the big pomo, jota alkaa meidän piraattiliikkeemme hieman jo pelottamaan? Vai joku köyhä säälittävä taiteilija, joka ei elä ilman kansalta pakkolunastettuja varoja? Jos ei kannata sun tuhertelus niin tiedätkö mitä normaali ihminen tekee? Se vaihtaa alaa. No häviät kuitenkin joten ihan sama. Me nousemme koko ajan hirveää vauhtia TEIDÄN OHITSENNE *winee*!"
      En rupee mitään nimiä jossain helkutin suomi24:ssä kertomaan, mutta sen voin kertoa että en kuulu Teostoon, enkä ole taiteilija. Mutta totta on kyllä se, että waretuksesta kärsivät eniten pienet artistit/softan koodaajat, jotka yrittävät vain saada pikkasen rahaa teoksistaan.

      Puuamal:
      "en todellakaan halua tukea 'mafiaa' joksi heitä kutsuisin, eli RIAA,MPAA, Gramex teosto sun muut idoootti yrityksen."
      Mafiaa? Ei kukaan pakota ostamaan mitään, he vain määrittävät hinnan jolla joku tavara ostetaan. Siinä ei ole mitään väärää. Kuten sanoin, voihan kuka tahansa pelle vaikka mennä myymään ilmakitaran eBay:ssä kymmenellä tonnilla, ja jos se on mielestäsi ylihintainen, et osta sitä. Kukaan ei pakota. Mutta se ei myöskään oikeuta jotain hankkimaan laittomasti.

      "miljonääriksi tekeminen ei toki ole ajatus, jota näemmä tuet kovasti. Taidat olla itsekkin emo-rokkari?"
      Miljonääriksi tekeminen ei olekaan ajatus, sen takia en osta mitään MTV-shittiä, ne tyypit ovat jo tarpeeksi rikkaita. Se ei silti oikeuta warettamaan niitä biisejä. Jos ette pidä nykyisistä mainstream artisteista, ette osta niiden levyjä, ja ne vähitellen katoavat. Mutta miksi jos ei osta niitä miksi ne pitäisi ladata?
      Ja miten joku emo-rokkari liittyy tähän?! Emot sais mun puolesta vaikka painuu helvettiin.

      "Eivät toki ole mitään tekosyitä, en halua kaikkea ilmaiseksi, en ole kommunisti tai nisti."
      Mutta suurin osa warettajista haluaa, ja se on ongelma. Suurimmalla osalla olisi rahaa tavaroihin jotka he lataavat, mutta "kun sen kato saa ilmaseks niin miks maksaa niinq daa omg XD." Kyllä mä ymmärrän jos asuu jossain vaikka Venäjällä ja saa kk-palkkaa joku 300 € niin ei tee mieli mennä ostamaan cd:itä, mutta siis joku Suomi? Täällähän on ihan hullut palkat verrattuna moniin muihin maihin.

      "Suoraan sanottuna paska vertaus kuva sulla :D Kulttuuri on täysin eriasia kun räkälän vessan siivoaminen. Huomaa heti miten paljon kunnioitat kulttuuria."
      Kulttuuria kunnioitan, mutta en nykyistä pop-kulttuuria kylläkään... Sitäpaitsi, jos muusikkoa kerran voi kritisoida siitä että tekee työtänsä vain rahasta, miksei ketä tahansa muutakin? Työ kuin työ.

      "enkä todellakaan edes harkitse meneväni ostamaan jotain CD levyjä 100km päästä jos saan ne esim. kotoani"
      Todistaa että warettajat ovat laiskoja. Pitää vain tietää kaupat mistä saa tavaraa. Minä kyllä saan kaikki levyni ihan Itiksestä tai keskustasta, mutta en Anttilasta. Tai sitten tilaan Amazonista tjms kaupasta, jossa ei tarvitse edes persettään liikauttaa kun tuote tulee suoraan ovelle. Parhaimmillaan niiden levyjen hinnat mitä ostan, ovat 8 levyä (joista osa voi olla 2-4xCD kokoelmia) / 20 €.

      "kokoelma on paljon laajempi kuin sinun IDOLS homopoppari WMP playlistasi."
      Hah!! IDOLS?! Idols on maailman surkein ohjelma joka on keksitty (heti BB:n jälkeen), enkä todellakaan kuuntele mitään Anna Abreuta tai Ari Koivusta. Laajempi playlist? Mun playlistillä (enkä käytä windows media playeriä) on 1834 eri artistia ja 95% niistä tuskin on sinulle tuttuja.

      "noh ensinnäkin photoshop on paljon monipuolisempi, gimp on linux tyylinen, ja vaikea käyttöinen, eikä läheskään niin monipuolinen,"
      TOUGH SHIT. Se on ilmainen, eikö sinua yhtään liikuta jos jotkut tyypit tekevät ohjelman joka on lähes samanlainen kuin 500 € maksava tuote, ja antavat sen ilmaiseksi? Ei kukaan TARVITSE photoshoppia, paitsi ne jotka tekevät työkseen kuvankäsittelyä tai valokuvausta.

      "mitä sitten jos ajat ladalla vaikka saatavilla olisikin chervolet."
      Niin? Mitä sitten? Vaikka kalliita tuotteita on saatavilla, ei se tarkoita että se olisi joka kansalaisen perusoikeus saada ne. Samalla perusteella voisin itkeä himassa kuinka epäreilua on se, että kaikilla muilla on Rolex ja minulla ei. Kateus ei kannata.

      "Siis ei helvetti, sun viestis on kaikin puolin niin turha etten jaksanut perustella itsekkään mitään ja puhun pelkkää paskaa ja typotan nimenikin tahallani. Toki olen kirjoittanut piratismista mukavia sepustuksia pitkiä ja perustelevia, mutta sinunlaisellesi idiootille en edes raaski niitä kopioida ettei taiteilijan sielusi vain vahingoitu ;'((("
      Huomaan. Yleinen warettajien selitys, EI JAKSA. Kuten ei jaksa kävellä tai mennä autolla/bussilla/metrolla lähinpään kauppaan. Ja kuten ei jaksa välittää paskaakaan mistään paitsi siitä että itse saa kaiken ilmaiseksi ja mahdollisimman nopeasti ja helposti. Enkä edelleenkään ole muusikko tjms.

      Piraatti:
      "Työnantaja ja työntekijä ovat kumpikin allekirjoittaneet sopimuksen, jossa määritellään korvauksen suuruus ja maksutapa. Työnantaja on velvollinen noudattamaan tätä sopimusta silloinkin kun yrityksen toiminta on ollut vaikkapa tappiollista.

      Sekoitat tämän nyt liiketoiminnan tuottoihin, mitä teosten myyminen on. Niistä ei ole takeita, tappion mahdollisuus ja riski on aina olemassa."
      Niin no joo. Läheskään kaikki artistit eivät koskaan pääse huipulle, vaikka he sen ansaitsisivat, totta. Aina on se riski ettei albumi myy. Mutta te vain estätte pienempien artistien menestystä jos te lataatte heidän levynsä. Jos te olette niin addiktoituneita lataamiseen niin jumalauta ladatkaa edes joltain artistilta joka on jo saanut menestystä, eikä pieniltä artisteilta. Ja sitäpaitsi, jos te kerran "saatte" rikkoa tekijänoikeuksia, miksei työnantaja saa rikkoa työsopimusta? Oletteko te vai itsenne mielestä jotenkin enemmän oikeutettuja rikkomaan lakia kuin työnantajat? Rikos kuin rikos.

      "Minä en ole allekirjoittanut mitään sopimusta, missä sitoutuisin maksamaan jostain teoksesta kenellekään mitään. "
      Et niin, mutta se joka sen teoksen laittaa nettiin, rikkoo tekijänoikeuslakia, ja sinulla ei ole sitten mitään oikeutta sitä sieltä ladata.

      "Ei kukaan ole pakottamassa ketään mihinkään, jos kitaran rämpyttely ei lyö leiville, niin ainahan voi mennä töihin ja soitella vapaa-ajalla."
      Nii-in, tähänhän se waretus lopulta johtaa, musiikkia, pelejä yms ei enää tehdä työksi, vaan se on pelkkä harrastus harvoille. Tätäkö te sitten haluatte? Ei enää mitään professional äänitys-studioita, koska kenelläkään ei ole niihin aikaa eikä varaa. Kaikki vaan tekee musiikkia satunnaisesti vapaa-ajalla. Musiikin laatu tulee kyllä laskemaan silloin. Ettekö te tajua että hyvälaatuista musiikkia ei tehdä ilmaiseksi? Voi kyllä olla että jotkut onnistuvat tekemään jotain ihan ok -quality biisejä, mutta 99% huippubiiseistä on tehty kunnollisella ja KALLIILLA laitteistolla. Mikään ei ole ilmaista.

      • Puuamal

        __________________________________________________
        "Kannattaisi varmaan vähän kehittää sitä musalevyn laatua niin sellaisia tulisi ostettua vähän useammin. Ja sinä et näe mitään muuta maailmassa kun suoran tulon ostetusta levystä. Et laske minkään näköistä painoarvoa esimerkiksi julkisuudelle, keikoille ja niin edelleen."
        Miten niin musalevyn laatua? Ai musiikin laatua, vai? Ei kukaan käske ostamaan mitään mainstream shittiä, ostaa vaan niiltä artisteilta joiden tietää olevan hyviä. Uusia artisteja kyllä löytää, esim. televisioista (jos siis joku haluaa tosissaan kuunnella jotain Voicella olevaa 'artistia') tai sitten vaikka YouTubesta tai nettiradioista kuten di.fm. Mutta on kyllä totta että artistit saavat siitä ehkä julkisuutta, ja jotkut jopa ehkä ostavat heidän levynsä tai menevät keikoille sen jälkeen. Mutta suurin osa vaan lataa sen, toteaa sen hyväksi ja siihen se jääkin. Niin ja kuitenkin, mitä enemmän levyjä artisti myy, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hän pystyy tekemään toisenkin levyn.

        - Ensinnäkin nykyään ei pelkät mp3'set riitä, on paljon parempi laatusiakin teoksia eikä tarvitse edes olla missään "vip" paikassa. Toiseksi, en minä ainakaan osta levyä jos en tiedä yhtää sen sisältöä. Sinä voit toki ostella sikaa säkissä. Sinänsä aika jännä, että itse puhut laadusta kun sinun kannattavat "suojatut" biisit ovat täyttä kuraa jo itsessään.
        __________________________________________________
        "Otetaan esimerkki. Luuletko että MS olisi mahdotonta tehdä Wintoosan wareeminen mahdottomaksi? Miksi sitten eivät tee? No sen takia että se pysyisi maailman suosituimpana käyttiksenä jotta suurin osa ostaa sen."
        Ehkä siksi että ne ei vaan osaa (eihän ne muutenkaan mitään osaa), tai MS ei pidä warezia VIELÄ tarpeeksi suurena uhkana. Mutta juuri warettamisen vuoksi PC-pelaajat kärsivät, koska kaikki peliyhtiöt tekevät pelejä vain X360/PS3, sillä niitä ei voi warettaa (ainakaan yhtä helposti).
        -No tähän olisi hauska kommentoida, että tiesitkö, että windows yleistyi nimenomaan sen ansiosta. Etpä tainnu :). Ja ei todellakaan tee vain x360/PS3, tämä taitaa itseäsi ottaa ohimoon kirjotuksen perusteella. Ja sitä paitsi, peleille monella piraatilla on enemmän ns."moraalia", koska pelin tekijät eivät saa tulojaan mistään keikoilta jne.
        __________________________________________________
        "Jos avartaisit pikkasen sitä vanhentunutta maailmankuvaasi. Vaikuttaa siltä ettet itse osaa warea mitään ja se on ainoa asia mikä sua vituttaa. Minua vituttaa, kun noin tyhmä ihminen on syntynyt taas maailmaan."
        En osaa warettaa? Kuka tahansa, joka osaa käynnistää tietokoneen osaa warettaa. Ei se vaadi YHTÄÄN tietoa tai taitoa. "OMG MÄ OSAAN TUPLAKLIKKAA LIMEWIREN PIKAKUVAKETTA JA/TAI GOOGLETTAA TORRENTTEJA, VITTU ET OON HAX" Ja tyhmä ihminen? Eli jos noudattaa lakia on tyhmä?
        -Toki osaa, ei tarvitse kuin yksinkertaisen "koodi-pätkän" kirjoittamalla sen googleen oletkin jo askeleen edellä rikosta, toki ainahan voimme tuhota googlen maantasalle, sehän harrastaa avunantoa rikoksiin!!!O.O Oletko kenties joutunut avaruusolioiden kaapattavaksi, kuulemma aivopesevät ihmisiä ;'((
        __________________________________________________
        Puuamal:
        "en todellakaan halua tukea 'mafiaa' joksi heitä kutsuisin, eli RIAA,MPAA, Gramex teosto sun muut idoootti yrityksen."
        Mafiaa? Ei kukaan pakota ostamaan mitään, he vain määrittävät hinnan jolla joku tavara ostetaan. Siinä ei ole mitään väärää. Kuten sanoin, voihan kuka tahansa pelle vaikka mennä myymään ilmakitaran eBay:ssä kymmenellä tonnilla, ja jos se on mielestäsi ylihintainen, et osta sitä. Kukaan ei pakota. Mutta se ei myöskään oikeuta jotain hankkimaan laittomasti.
        -Niin toki, eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan tyhmä joka maksaa.
        __________________________________________________

        "Kerro hei ihmeessä mikä sun oikee nimes on? Olli Saarela tai joku Teoston the big pomo, jota alkaa meidän piraattiliikkeemme hieman jo pelottamaan? Vai joku köyhä säälittävä taiteilija, joka ei elä ilman kansalta pakkolunastettuja varoja? Jos ei kannata sun tuhertelus niin tiedätkö mitä normaali ihminen tekee? Se vaihtaa alaa. No häviät kuitenkin joten ihan sama. Me nousemme koko ajan hirveää vauhtia TEIDÄN OHITSENNE *winee*!"
        En rupee mitään nimiä jossain helkutin suomi24:ssä kertomaan, mutta sen voin kertoa että en kuulu Teostoon, enkä ole taiteilija. Mutta totta on kyllä se, että waretuksesta kärsivät eniten pienet artistit/softan koodaajat, jotka yrittävät vain saada pikkasen rahaa teoksistaan.
        -Jännästi menee sun mielipitees yhtä kieroon ku lada 100 km/h vauhissa. Entäs sitten korvaukset joita kerätään oikeidenkäynneissä, usassa kiristämällä uhkailemalla, radioista jne. hienoa, että haluat tukea pieniä artisteja jne. muttakun näistä korvauksista hyötyvät vain suuret todellisesti, jostain 100€ kuussa olevasta maksusta ei hyödy kukaan, pieni palkankorotus jolla ei oikeasti ole kovinkaan kummoista hyötyä jos tilisi muutenkin kaartaa miinuksella.
        __________________________________________________
        Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )


      • ...
        Puuamal kirjoitti:

        __________________________________________________
        "Kannattaisi varmaan vähän kehittää sitä musalevyn laatua niin sellaisia tulisi ostettua vähän useammin. Ja sinä et näe mitään muuta maailmassa kun suoran tulon ostetusta levystä. Et laske minkään näköistä painoarvoa esimerkiksi julkisuudelle, keikoille ja niin edelleen."
        Miten niin musalevyn laatua? Ai musiikin laatua, vai? Ei kukaan käske ostamaan mitään mainstream shittiä, ostaa vaan niiltä artisteilta joiden tietää olevan hyviä. Uusia artisteja kyllä löytää, esim. televisioista (jos siis joku haluaa tosissaan kuunnella jotain Voicella olevaa 'artistia') tai sitten vaikka YouTubesta tai nettiradioista kuten di.fm. Mutta on kyllä totta että artistit saavat siitä ehkä julkisuutta, ja jotkut jopa ehkä ostavat heidän levynsä tai menevät keikoille sen jälkeen. Mutta suurin osa vaan lataa sen, toteaa sen hyväksi ja siihen se jääkin. Niin ja kuitenkin, mitä enemmän levyjä artisti myy, sitä suuremmalla todennäköisyydellä hän pystyy tekemään toisenkin levyn.

        - Ensinnäkin nykyään ei pelkät mp3'set riitä, on paljon parempi laatusiakin teoksia eikä tarvitse edes olla missään "vip" paikassa. Toiseksi, en minä ainakaan osta levyä jos en tiedä yhtää sen sisältöä. Sinä voit toki ostella sikaa säkissä. Sinänsä aika jännä, että itse puhut laadusta kun sinun kannattavat "suojatut" biisit ovat täyttä kuraa jo itsessään.
        __________________________________________________
        "Otetaan esimerkki. Luuletko että MS olisi mahdotonta tehdä Wintoosan wareeminen mahdottomaksi? Miksi sitten eivät tee? No sen takia että se pysyisi maailman suosituimpana käyttiksenä jotta suurin osa ostaa sen."
        Ehkä siksi että ne ei vaan osaa (eihän ne muutenkaan mitään osaa), tai MS ei pidä warezia VIELÄ tarpeeksi suurena uhkana. Mutta juuri warettamisen vuoksi PC-pelaajat kärsivät, koska kaikki peliyhtiöt tekevät pelejä vain X360/PS3, sillä niitä ei voi warettaa (ainakaan yhtä helposti).
        -No tähän olisi hauska kommentoida, että tiesitkö, että windows yleistyi nimenomaan sen ansiosta. Etpä tainnu :). Ja ei todellakaan tee vain x360/PS3, tämä taitaa itseäsi ottaa ohimoon kirjotuksen perusteella. Ja sitä paitsi, peleille monella piraatilla on enemmän ns."moraalia", koska pelin tekijät eivät saa tulojaan mistään keikoilta jne.
        __________________________________________________
        "Jos avartaisit pikkasen sitä vanhentunutta maailmankuvaasi. Vaikuttaa siltä ettet itse osaa warea mitään ja se on ainoa asia mikä sua vituttaa. Minua vituttaa, kun noin tyhmä ihminen on syntynyt taas maailmaan."
        En osaa warettaa? Kuka tahansa, joka osaa käynnistää tietokoneen osaa warettaa. Ei se vaadi YHTÄÄN tietoa tai taitoa. "OMG MÄ OSAAN TUPLAKLIKKAA LIMEWIREN PIKAKUVAKETTA JA/TAI GOOGLETTAA TORRENTTEJA, VITTU ET OON HAX" Ja tyhmä ihminen? Eli jos noudattaa lakia on tyhmä?
        -Toki osaa, ei tarvitse kuin yksinkertaisen "koodi-pätkän" kirjoittamalla sen googleen oletkin jo askeleen edellä rikosta, toki ainahan voimme tuhota googlen maantasalle, sehän harrastaa avunantoa rikoksiin!!!O.O Oletko kenties joutunut avaruusolioiden kaapattavaksi, kuulemma aivopesevät ihmisiä ;'((
        __________________________________________________
        Puuamal:
        "en todellakaan halua tukea 'mafiaa' joksi heitä kutsuisin, eli RIAA,MPAA, Gramex teosto sun muut idoootti yrityksen."
        Mafiaa? Ei kukaan pakota ostamaan mitään, he vain määrittävät hinnan jolla joku tavara ostetaan. Siinä ei ole mitään väärää. Kuten sanoin, voihan kuka tahansa pelle vaikka mennä myymään ilmakitaran eBay:ssä kymmenellä tonnilla, ja jos se on mielestäsi ylihintainen, et osta sitä. Kukaan ei pakota. Mutta se ei myöskään oikeuta jotain hankkimaan laittomasti.
        -Niin toki, eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan tyhmä joka maksaa.
        __________________________________________________

        "Kerro hei ihmeessä mikä sun oikee nimes on? Olli Saarela tai joku Teoston the big pomo, jota alkaa meidän piraattiliikkeemme hieman jo pelottamaan? Vai joku köyhä säälittävä taiteilija, joka ei elä ilman kansalta pakkolunastettuja varoja? Jos ei kannata sun tuhertelus niin tiedätkö mitä normaali ihminen tekee? Se vaihtaa alaa. No häviät kuitenkin joten ihan sama. Me nousemme koko ajan hirveää vauhtia TEIDÄN OHITSENNE *winee*!"
        En rupee mitään nimiä jossain helkutin suomi24:ssä kertomaan, mutta sen voin kertoa että en kuulu Teostoon, enkä ole taiteilija. Mutta totta on kyllä se, että waretuksesta kärsivät eniten pienet artistit/softan koodaajat, jotka yrittävät vain saada pikkasen rahaa teoksistaan.
        -Jännästi menee sun mielipitees yhtä kieroon ku lada 100 km/h vauhissa. Entäs sitten korvaukset joita kerätään oikeidenkäynneissä, usassa kiristämällä uhkailemalla, radioista jne. hienoa, että haluat tukea pieniä artisteja jne. muttakun näistä korvauksista hyötyvät vain suuret todellisesti, jostain 100€ kuussa olevasta maksusta ei hyödy kukaan, pieni palkankorotus jolla ei oikeasti ole kovinkaan kummoista hyötyä jos tilisi muutenkin kaartaa miinuksella.
        __________________________________________________
        Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )

        "- Ensinnäkin nykyään ei pelkät mp3'set riitä, on paljon parempi laatusiakin teoksia eikä tarvitse edes olla missään "vip" paikassa. Toiseksi, en minä ainakaan osta levyä jos en tiedä yhtää sen sisältöä. Sinä voit toki ostella sikaa säkissä. Sinänsä aika jännä, että itse puhut laadusta kun sinun kannattavat "suojatut" biisit ovat täyttä kuraa jo itsessään."
        Parempia kuin MP3, no se on jo ihme! En minäkään kyllä osta sikaa säkissä, levyjä saa esikuunnella kaupoissa tai joissakin nettisivuilla esim Amazon.
        Ja mitkä suojatut biisit? Meinaatko DRM? Kuka nyt sellaisia ostaa? FLAC all the way.

        "- No tähän olisi hauska kommentoida, että tiesitkö, että windows yleistyi nimenomaan sen ansiosta. Etpä tainnu :). Ja ei todellakaan tee vain x360/PS3, tämä taitaa itseäsi ottaa ohimoon kirjotuksen perusteella. Ja sitä paitsi, peleille monella piraatilla on enemmän ns."moraalia", koska pelin tekijät eivät saa tulojaan mistään keikoilta jne."
        Kyllähän minä se tiesin, mutta nykyään jo lähes kaikki ihmiset tuntevat Windowsin, joten Microsoftilla ei ole mitään tarvetta saada sille lisää 'mainosta'. Niin ja se että pelejä nykyään tehdään enemmän konsoleille, on totta. Esimerkiksi GTA IV, Star Wars: TFU ja uusi Indy-peli eivät tule PC:lle (ainakaan siitä ei ole mainittu vielä). Ja useat pelit, kuten Oblivion ja Bioshock, tehtiin lähinnä konsoli-fanipojille, sen huomaa kun vertaa esim Morrowindia Oblivioniin...

        "-Toki osaa, ei tarvitse kuin yksinkertaisen "koodi-pätkän" kirjoittamalla sen googleen oletkin jo askeleen edellä rikosta, toki ainahan voimme tuhota googlen maantasalle, sehän harrastaa avunantoa rikoksiin!!!O.O Oletko kenties joutunut avaruusolioiden kaapattavaksi, kuulemma aivopesevät ihmisiä ;'(("
        Niin.... :D

        "-Niin toki, eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan tyhmä joka maksaa."
        Niin no se on kieltämättä tyhmää maksaa jostain hullun kalliista, mutta ei se anna silti syytä ladata sitä ilmaiseksi.

        "-Jännästi menee sun mielipitees yhtä kieroon ku lada 100 km/h vauhissa. Entäs sitten korvaukset joita kerätään oikeidenkäynneissä, usassa kiristämällä uhkailemalla, radioista jne. hienoa, että haluat tukea pieniä artisteja jne. muttakun näistä korvauksista hyötyvät vain suuret todellisesti, jostain 100€ kuussa olevasta maksusta ei hyödy kukaan, pieni palkankorotus jolla ei oikeasti ole kovinkaan kummoista hyötyä jos tilisi muutenkin kaartaa miinuksella."
        Siis mitä? Minun mielestäni ne kaikki USA:n "haastetaan-mummo-oikeuteen-koska-se-latas-kymmenen-biisiä"
        sekoilut ovat täysin järjettömiä. Anti-piratismi järjestöjen pitäisi keskittyä isoihin sivustoihin eikä joihinkin random käyttäjiin.

        "Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )"
        Yrititkö muka olla sarkastinen? :D (No ihan sama, pääasia että saa keskustelua aikaan)
        Ja kuka on puhunut jotain *kuvien* tekijänoikeuksista? Sille nyt ei paljon mahda mitään jos joku random jätkä muokkaa George Bushin pään apinalle. Ja miten niin *perusteetonta*, lukisit tekstin uudestaan tarkemmin?

        YAY suomalainen 4chan :D


      • Jauniii
        ... kirjoitti:

        "- Ensinnäkin nykyään ei pelkät mp3'set riitä, on paljon parempi laatusiakin teoksia eikä tarvitse edes olla missään "vip" paikassa. Toiseksi, en minä ainakaan osta levyä jos en tiedä yhtää sen sisältöä. Sinä voit toki ostella sikaa säkissä. Sinänsä aika jännä, että itse puhut laadusta kun sinun kannattavat "suojatut" biisit ovat täyttä kuraa jo itsessään."
        Parempia kuin MP3, no se on jo ihme! En minäkään kyllä osta sikaa säkissä, levyjä saa esikuunnella kaupoissa tai joissakin nettisivuilla esim Amazon.
        Ja mitkä suojatut biisit? Meinaatko DRM? Kuka nyt sellaisia ostaa? FLAC all the way.

        "- No tähän olisi hauska kommentoida, että tiesitkö, että windows yleistyi nimenomaan sen ansiosta. Etpä tainnu :). Ja ei todellakaan tee vain x360/PS3, tämä taitaa itseäsi ottaa ohimoon kirjotuksen perusteella. Ja sitä paitsi, peleille monella piraatilla on enemmän ns."moraalia", koska pelin tekijät eivät saa tulojaan mistään keikoilta jne."
        Kyllähän minä se tiesin, mutta nykyään jo lähes kaikki ihmiset tuntevat Windowsin, joten Microsoftilla ei ole mitään tarvetta saada sille lisää 'mainosta'. Niin ja se että pelejä nykyään tehdään enemmän konsoleille, on totta. Esimerkiksi GTA IV, Star Wars: TFU ja uusi Indy-peli eivät tule PC:lle (ainakaan siitä ei ole mainittu vielä). Ja useat pelit, kuten Oblivion ja Bioshock, tehtiin lähinnä konsoli-fanipojille, sen huomaa kun vertaa esim Morrowindia Oblivioniin...

        "-Toki osaa, ei tarvitse kuin yksinkertaisen "koodi-pätkän" kirjoittamalla sen googleen oletkin jo askeleen edellä rikosta, toki ainahan voimme tuhota googlen maantasalle, sehän harrastaa avunantoa rikoksiin!!!O.O Oletko kenties joutunut avaruusolioiden kaapattavaksi, kuulemma aivopesevät ihmisiä ;'(("
        Niin.... :D

        "-Niin toki, eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan tyhmä joka maksaa."
        Niin no se on kieltämättä tyhmää maksaa jostain hullun kalliista, mutta ei se anna silti syytä ladata sitä ilmaiseksi.

        "-Jännästi menee sun mielipitees yhtä kieroon ku lada 100 km/h vauhissa. Entäs sitten korvaukset joita kerätään oikeidenkäynneissä, usassa kiristämällä uhkailemalla, radioista jne. hienoa, että haluat tukea pieniä artisteja jne. muttakun näistä korvauksista hyötyvät vain suuret todellisesti, jostain 100€ kuussa olevasta maksusta ei hyödy kukaan, pieni palkankorotus jolla ei oikeasti ole kovinkaan kummoista hyötyä jos tilisi muutenkin kaartaa miinuksella."
        Siis mitä? Minun mielestäni ne kaikki USA:n "haastetaan-mummo-oikeuteen-koska-se-latas-kymmenen-biisiä"
        sekoilut ovat täysin järjettömiä. Anti-piratismi järjestöjen pitäisi keskittyä isoihin sivustoihin eikä joihinkin random käyttäjiin.

        "Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )"
        Yrititkö muka olla sarkastinen? :D (No ihan sama, pääasia että saa keskustelua aikaan)
        Ja kuka on puhunut jotain *kuvien* tekijänoikeuksista? Sille nyt ei paljon mahda mitään jos joku random jätkä muokkaa George Bushin pään apinalle. Ja miten niin *perusteetonta*, lukisit tekstin uudestaan tarkemmin?

        YAY suomalainen 4chan :D

        "Niin no se on kieltämättä tyhmää maksaa jostain hullun kalliista, mutta ei se anna silti syytä ladata sitä ilmaiseksi."

        -Mikä siinä sitten sua niin kyrsii? Itse olen ostanut monta albumia sen jälkeen, kun olen ensin warettanut biisejä ja huomannut että artisti on hyvä. Olisitko ollut tyytyväisempi jos en olisi warettanut ja ostanut noita albumeja?
        Pelejä olen myös monta ensin warettanut(testannut, en halua ostaa sikaa säkissä) ja sitten ostanut, jos peli on ollut hyvä. Paitsi että nyt kun eräät yhtiöt(Activision, Atari ja Ubisoft) olivat palkanneet hakkereita ja sabötöörejä yms. niin en kyllä todellakaan aio ostaa ko. yhtiöiden pelejä, joiden tuotto menee rikolliseen toimintaan...

        --------------------------------------------

        "Ja mitkä suojatut biisit? Meinaatko DRM? Kuka nyt sellaisia ostaa? FLAC all the way."

        -Aika monessa albumissa nykyään on drm... :)
        Paitsi, että nyt jotkut levy-yhtiöt ovat tulleet järkiinsä, että ehkä nettipiratismia vastaan voi taistella laadulla ja poistaneet DRM-kököt, itsellä musiikin osto tämän jälkeen lisääntyi.


      • ...
        Jauniii kirjoitti:

        "Niin no se on kieltämättä tyhmää maksaa jostain hullun kalliista, mutta ei se anna silti syytä ladata sitä ilmaiseksi."

        -Mikä siinä sitten sua niin kyrsii? Itse olen ostanut monta albumia sen jälkeen, kun olen ensin warettanut biisejä ja huomannut että artisti on hyvä. Olisitko ollut tyytyväisempi jos en olisi warettanut ja ostanut noita albumeja?
        Pelejä olen myös monta ensin warettanut(testannut, en halua ostaa sikaa säkissä) ja sitten ostanut, jos peli on ollut hyvä. Paitsi että nyt kun eräät yhtiöt(Activision, Atari ja Ubisoft) olivat palkanneet hakkereita ja sabötöörejä yms. niin en kyllä todellakaan aio ostaa ko. yhtiöiden pelejä, joiden tuotto menee rikolliseen toimintaan...

        --------------------------------------------

        "Ja mitkä suojatut biisit? Meinaatko DRM? Kuka nyt sellaisia ostaa? FLAC all the way."

        -Aika monessa albumissa nykyään on drm... :)
        Paitsi, että nyt jotkut levy-yhtiöt ovat tulleet järkiinsä, että ehkä nettipiratismia vastaan voi taistella laadulla ja poistaneet DRM-kököt, itsellä musiikin osto tämän jälkeen lisääntyi.

        Hyvä jos olet ostanut albumit sen jälkeen kun olet todennut ne hyviksi. Kyllä se mun mielestä olisi ihan hyvä joku semmonen systeemi kehittää että saa kuunnella koko albumin muutaman kerran läpi, vaikka sitten jollain huonommalla äänenlaadulla (joku 64kbps mp3). Vähän sama periaate mullakin on/oli noiden pelien suhteen, esim Dark Messiahin latasin ensin netistä kun demosta ei oikein saanut hyvää kuvaa, ja sitten seuraavana päivänä kävin kaupassa ostamassa sen kun totesin että se oli hyvä. :) Ja jos joku peli ei mun mielestä ole ostamisen arvoinen, poistan sen heti koneelta.

        Ja mitä ovat palkanneet hakkereita? Mikäs se semmonen juttu on, voitko laittaa linkin johonkin uutiseen tjms?

        Ai siis cd-levyissäkin on DRM? Itse olen aina dB PowerAmp cd-ripperillä ottanut biisit koneelle, ja sillä saa jopa semmoset cd:t ripattua joissa on kaiken maailman "WILL NOT WORK ON A COMPUTER" tarrat. Kyllä munkin mielestä vois poistaa noi nykyiset kopiosuojaukset, kun ne ei estä piratismia ja ne haittaa vain ostajia. Niiden pitäisi saada kehitettyä joku TOIMIVA systeemi ennen kuin laittaa sen markkinoille. Vähän sama juttu ton Vistan kanssa, antaa asiakkaiden olla beta-testaajia : /

        Niin ja se juttu mikä mua ärsyttää on se, että monilla olisi rahaa ostaa pelit/leffat/musat yms, mutta ne nyt ei vaan osta koska warettamalla sattuu saamaan helpommin.


      • ...
        ... kirjoitti:

        Hyvä jos olet ostanut albumit sen jälkeen kun olet todennut ne hyviksi. Kyllä se mun mielestä olisi ihan hyvä joku semmonen systeemi kehittää että saa kuunnella koko albumin muutaman kerran läpi, vaikka sitten jollain huonommalla äänenlaadulla (joku 64kbps mp3). Vähän sama periaate mullakin on/oli noiden pelien suhteen, esim Dark Messiahin latasin ensin netistä kun demosta ei oikein saanut hyvää kuvaa, ja sitten seuraavana päivänä kävin kaupassa ostamassa sen kun totesin että se oli hyvä. :) Ja jos joku peli ei mun mielestä ole ostamisen arvoinen, poistan sen heti koneelta.

        Ja mitä ovat palkanneet hakkereita? Mikäs se semmonen juttu on, voitko laittaa linkin johonkin uutiseen tjms?

        Ai siis cd-levyissäkin on DRM? Itse olen aina dB PowerAmp cd-ripperillä ottanut biisit koneelle, ja sillä saa jopa semmoset cd:t ripattua joissa on kaiken maailman "WILL NOT WORK ON A COMPUTER" tarrat. Kyllä munkin mielestä vois poistaa noi nykyiset kopiosuojaukset, kun ne ei estä piratismia ja ne haittaa vain ostajia. Niiden pitäisi saada kehitettyä joku TOIMIVA systeemi ennen kuin laittaa sen markkinoille. Vähän sama juttu ton Vistan kanssa, antaa asiakkaiden olla beta-testaajia : /

        Niin ja se juttu mikä mua ärsyttää on se, että monilla olisi rahaa ostaa pelit/leffat/musat yms, mutta ne nyt ei vaan osta koska warettamalla sattuu saamaan helpommin.

        Niin ja sitten vielä se ärsyttää, kun jotkut warettajat on silleen että "omg miks sä ostit ton, tuhlasit vaan rahaa, mä olinki niin älykäs ja parempi kun sinä koska mä sain sen ilmaseks netistä"

        >:(


      • Piraatti

        "Niin no joo. Läheskään kaikki artistit eivät koskaan pääse huipulle, vaikka he sen ansaitsisivat, totta."

        Kaikki, jotka huipulle "ansaitsevat" päästä, sinne myös pääsevät, mikäli huipulla nyt tarkoitetaan suuria myyntilukuja. Tämähän ei tarkoita, että musiikki olisi hyvää, vaan että se saadaan markkinoitua massoille.

        "Ja sitäpaitsi, jos te kerran "saatte" rikkoa tekijänoikeuksia, miksei työnantaja saa rikkoa työsopimusta? Oletteko te vai itsenne mielestä jotenkin enemmän oikeutettuja rikkomaan lakia kuin työnantajat? Rikos kuin rikos."

        Sopimukseen on kumpikin omasta vapaasta tahdostaan sitoutunut, joten kyllähän se on aivan eri asia. Siltikin, totesin kyllä että voihan se työnantaja sopimusta rikkoa, en vain povannut tällaiselle firmalle kovin pitkää tulevaisuutta.

        "Rikos kuin rikos" on naivi ajattelutapa. Oliko orjien pitäminen oikein silloin kun laki sen salli? Laki ei määrittele oikeaa ja väärää, vaan asian pitäisi olla juuri toisin päin. Joskus laki kuitenkin tässä tehtävässä epäonnistuu. Ota huomioon, että sadat tuhannet suomalaiset eivät pidä tyosopimuksen rikkomista oikeutettuna, joten työsopimuksen noudattaminen vastaa yleistä oikeudentajua.

        "Et niin, mutta se joka sen teoksen laittaa nettiin, rikkoo tekijänoikeuslakia, ja sinulla ei ole sitten mitään oikeutta sitä sieltä ladata."

        Vuosikymmeniä jokaisella suomalaisella oli laissa erikseen säädetty oikeus juuri näin toimia. Aina siihen asti kunnes tekijänoikeusjärjestöt saivat viimeinkin itsensä palkkaaman lobbarin säätämään uudesta tekijänoikeuslaista, jonka sisällöstä mm. valehdeltiin eduskunnalle ja lopulta saatettiin se voimaan. Tilannehan on täysin sama, kuin jos vaikkapa tupakkateollisuuden palkkaama lobbari laatisi lait tupakan mainostuksesta, tai vaikkapa ravintolatupakoinnista, tai tupakan myymisestä alaikäisille.

        "Nii-in, tähänhän se waretus lopulta johtaa, musiikkia, pelejä yms ei enää tehdä työksi, vaan se on pelkkä harrastus harvoille. Tätäkö te sitten haluatte? Ei enää mitään professional äänitys-studioita, koska kenelläkään ei ole niihin aikaa eikä varaa. Kaikki vaan tekee musiikkia satunnaisesti vapaa-ajalla. Musiikin laatu tulee kyllä laskemaan silloin. Ettekö te tajua että hyvälaatuista musiikkia ei tehdä ilmaiseksi? Voi kyllä olla että jotkut onnistuvat tekemään jotain ihan ok -quality biisejä, mutta 99% huippubiiseistä on tehty kunnollisella ja KALLIILLA laitteistolla. Mikään ei ole ilmaista."

        Harrastukset maksaa, tuliko tämä yllätyksenä? Itse kyllä uskon, että musiikin taso nimenomaan nousee silloin kun sitä tehdään muista syistä kuin raha. Suurin osa musiikista jota itse kuuntelen, syntyisi varmasti sallivammankin tekijänoikeuslain puitteissa. Myyntimäärät ovat niin pieniä nytkin, että artistit joutuvat joka tapauksessa hankkimaan leipänsä muualta kuin levymyynnistä.


      • Jauniii
        ... kirjoitti:

        Hyvä jos olet ostanut albumit sen jälkeen kun olet todennut ne hyviksi. Kyllä se mun mielestä olisi ihan hyvä joku semmonen systeemi kehittää että saa kuunnella koko albumin muutaman kerran läpi, vaikka sitten jollain huonommalla äänenlaadulla (joku 64kbps mp3). Vähän sama periaate mullakin on/oli noiden pelien suhteen, esim Dark Messiahin latasin ensin netistä kun demosta ei oikein saanut hyvää kuvaa, ja sitten seuraavana päivänä kävin kaupassa ostamassa sen kun totesin että se oli hyvä. :) Ja jos joku peli ei mun mielestä ole ostamisen arvoinen, poistan sen heti koneelta.

        Ja mitä ovat palkanneet hakkereita? Mikäs se semmonen juttu on, voitko laittaa linkin johonkin uutiseen tjms?

        Ai siis cd-levyissäkin on DRM? Itse olen aina dB PowerAmp cd-ripperillä ottanut biisit koneelle, ja sillä saa jopa semmoset cd:t ripattua joissa on kaiken maailman "WILL NOT WORK ON A COMPUTER" tarrat. Kyllä munkin mielestä vois poistaa noi nykyiset kopiosuojaukset, kun ne ei estä piratismia ja ne haittaa vain ostajia. Niiden pitäisi saada kehitettyä joku TOIMIVA systeemi ennen kuin laittaa sen markkinoille. Vähän sama juttu ton Vistan kanssa, antaa asiakkaiden olla beta-testaajia : /

        Niin ja se juttu mikä mua ärsyttää on se, että monilla olisi rahaa ostaa pelit/leffat/musat yms, mutta ne nyt ei vaan osta koska warettamalla sattuu saamaan helpommin.

        http://piraattiliitto.org/uutiset/2007/09/pirate-bay-teki-poliisi-ilmoituksen-mediayhti-iden-mediadefender-h-irinn-st

        Seuraavat yhtiöt boikottilistallani tästä lähtien, enkä aio ostaa ainuttakaan ko. yhtiöiden tuotteita pitkään aikaan:

        * Twentieth Century Fox, Sweden AB
        * Emi Music Sweden AB
        * Universal Music Group Sweden AB
        * Universal Pictures Nordic AB
        * Paramount Home Entertainment (Sweden) AB
        * Atari Nordic AB
        * Activision Nordic Filial Till Activision (Uk) Ltd
        * Ubisoft Sweden AB
        * Sony Bmg Music Entertainment (Sweden) AB
        * Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

        -------------------------------------------

        "Ai siis cd-levyissäkin on DRM?"

        -Heh...Itse en ole kuunnellut cd:ltä noin 3 vuoteen...Oon tietysti ostanu joitain cd:itä, mutta niitä ei saa ostettua/ladattua netistä...Ja en todellakaan VAIVAUDU säätämään joidenkin postituksien takia jonkun levy-yhtiön DRM:n takia, siinä on mielestäni hyvä syy warettamiseen...

        -------------------------------------------

        "Niin ja se juttu mikä mua ärsyttää on se, että monilla olisi rahaa ostaa pelit/leffat/musat yms, mutta ne nyt ei vaan osta koska warettamalla sattuu saamaan helpommin."

        -Tässä asiassa olen kanssasi kyllä osittain samaa mieltä. Helposti saa aiankin musiikin myös netistä ostamalla ja lataamalla kuten iTunesista ja sieltä saa myös sopivalla hinnalla(10€ albumi) ja itselle 256 kbps riittää laaduksi. Mutta iTunesin DRM suojattuja en kyllä osta...

        Tarkoitatko helppoudella sitä ettei tarvi säätää postituksien kanssa tai kauppaan menemisestä? Itse asun keskellä ei mitään Etelä-Pohjanmaalla ja täälä ei paljoa voi kävellä vain lähellä olevaan kauppaan tai sitten mennä vaikka bussilla, ja jos haluan nopeasti jonkun albumin, joka ei ole jollain top 20 listalla niin pitää ajaa 80 km päähän(olen 16-vuotias eli vähän hankalaa). Niin ainoat mieluisat vaihtoehdot on ladata netistä...Maksamalla tai siten ei maksamalla...


      • ...
        Jauniii kirjoitti:

        http://piraattiliitto.org/uutiset/2007/09/pirate-bay-teki-poliisi-ilmoituksen-mediayhti-iden-mediadefender-h-irinn-st

        Seuraavat yhtiöt boikottilistallani tästä lähtien, enkä aio ostaa ainuttakaan ko. yhtiöiden tuotteita pitkään aikaan:

        * Twentieth Century Fox, Sweden AB
        * Emi Music Sweden AB
        * Universal Music Group Sweden AB
        * Universal Pictures Nordic AB
        * Paramount Home Entertainment (Sweden) AB
        * Atari Nordic AB
        * Activision Nordic Filial Till Activision (Uk) Ltd
        * Ubisoft Sweden AB
        * Sony Bmg Music Entertainment (Sweden) AB
        * Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

        -------------------------------------------

        "Ai siis cd-levyissäkin on DRM?"

        -Heh...Itse en ole kuunnellut cd:ltä noin 3 vuoteen...Oon tietysti ostanu joitain cd:itä, mutta niitä ei saa ostettua/ladattua netistä...Ja en todellakaan VAIVAUDU säätämään joidenkin postituksien takia jonkun levy-yhtiön DRM:n takia, siinä on mielestäni hyvä syy warettamiseen...

        -------------------------------------------

        "Niin ja se juttu mikä mua ärsyttää on se, että monilla olisi rahaa ostaa pelit/leffat/musat yms, mutta ne nyt ei vaan osta koska warettamalla sattuu saamaan helpommin."

        -Tässä asiassa olen kanssasi kyllä osittain samaa mieltä. Helposti saa aiankin musiikin myös netistä ostamalla ja lataamalla kuten iTunesista ja sieltä saa myös sopivalla hinnalla(10€ albumi) ja itselle 256 kbps riittää laaduksi. Mutta iTunesin DRM suojattuja en kyllä osta...

        Tarkoitatko helppoudella sitä ettei tarvi säätää postituksien kanssa tai kauppaan menemisestä? Itse asun keskellä ei mitään Etelä-Pohjanmaalla ja täälä ei paljoa voi kävellä vain lähellä olevaan kauppaan tai sitten mennä vaikka bussilla, ja jos haluan nopeasti jonkun albumin, joka ei ole jollain top 20 listalla niin pitää ajaa 80 km päähän(olen 16-vuotias eli vähän hankalaa). Niin ainoat mieluisat vaihtoehdot on ladata netistä...Maksamalla tai siten ei maksamalla...

        "-Tässä asiassa olen kanssasi kyllä osittain samaa mieltä. Helposti saa aiankin musiikin myös netistä ostamalla ja lataamalla kuten iTunesista ja sieltä saa myös sopivalla hinnalla(10€ albumi) ja itselle 256 kbps riittää laaduksi. Mutta iTunesin DRM suojattuja en kyllä osta... "
        Niinpä. Minäkin voisin ostaa netistä jos sieltä saisi kunnollista laatua, tarkoitan lossless audio formaatteja kuten FLAC tai WAV. Ja ei mitään DRM, mulla itselläkin on huono kokemus siitä kun olin jostain kaupasta ostanut pari wmv-muodossa olevaa biisiä, ja sitten pitikin asentaa Windows uusiksi, niin kappas ei enää biisit toimineet. Mutta silti mun mielestä on kivaa kerää kaikenlaista oheiskrääsää joka tulee levyjen/pelien mukana. Ja se on kiva tunne kun voi pitää jotain *ansaittua* fyysistä esinettä kädessä, eikä vaan kattoa bittejä koneen näytöllä. ;)

        "Tarkoitatko helppoudella sitä ettei tarvi säätää postituksien kanssa tai kauppaan menemisestä? Itse asun keskellä ei mitään Etelä-Pohjanmaalla ja täälä ei paljoa voi kävellä vain lähellä olevaan kauppaan tai sitten mennä vaikka bussilla, ja jos haluan nopeasti jonkun albumin, joka ei ole jollain top 20 listalla niin pitää ajaa 80 km päähän(olen 16-vuotias eli vähän hankalaa). Niin ainoat mieluisat vaihtoehdot on ladata netistä...Maksamalla tai siten ei maksamalla..."
        Niin no ymmärrän tuossa tilanteessa. Tarkoitin helppoudella näitä Helsingissä Itiksen/Keskustan lähellä asuvia massateinejä, joiden pitäisi vaan mennä metrolla lähimpään kauppaan.


      • ...
        Piraatti kirjoitti:

        "Niin no joo. Läheskään kaikki artistit eivät koskaan pääse huipulle, vaikka he sen ansaitsisivat, totta."

        Kaikki, jotka huipulle "ansaitsevat" päästä, sinne myös pääsevät, mikäli huipulla nyt tarkoitetaan suuria myyntilukuja. Tämähän ei tarkoita, että musiikki olisi hyvää, vaan että se saadaan markkinoitua massoille.

        "Ja sitäpaitsi, jos te kerran "saatte" rikkoa tekijänoikeuksia, miksei työnantaja saa rikkoa työsopimusta? Oletteko te vai itsenne mielestä jotenkin enemmän oikeutettuja rikkomaan lakia kuin työnantajat? Rikos kuin rikos."

        Sopimukseen on kumpikin omasta vapaasta tahdostaan sitoutunut, joten kyllähän se on aivan eri asia. Siltikin, totesin kyllä että voihan se työnantaja sopimusta rikkoa, en vain povannut tällaiselle firmalle kovin pitkää tulevaisuutta.

        "Rikos kuin rikos" on naivi ajattelutapa. Oliko orjien pitäminen oikein silloin kun laki sen salli? Laki ei määrittele oikeaa ja väärää, vaan asian pitäisi olla juuri toisin päin. Joskus laki kuitenkin tässä tehtävässä epäonnistuu. Ota huomioon, että sadat tuhannet suomalaiset eivät pidä tyosopimuksen rikkomista oikeutettuna, joten työsopimuksen noudattaminen vastaa yleistä oikeudentajua.

        "Et niin, mutta se joka sen teoksen laittaa nettiin, rikkoo tekijänoikeuslakia, ja sinulla ei ole sitten mitään oikeutta sitä sieltä ladata."

        Vuosikymmeniä jokaisella suomalaisella oli laissa erikseen säädetty oikeus juuri näin toimia. Aina siihen asti kunnes tekijänoikeusjärjestöt saivat viimeinkin itsensä palkkaaman lobbarin säätämään uudesta tekijänoikeuslaista, jonka sisällöstä mm. valehdeltiin eduskunnalle ja lopulta saatettiin se voimaan. Tilannehan on täysin sama, kuin jos vaikkapa tupakkateollisuuden palkkaama lobbari laatisi lait tupakan mainostuksesta, tai vaikkapa ravintolatupakoinnista, tai tupakan myymisestä alaikäisille.

        "Nii-in, tähänhän se waretus lopulta johtaa, musiikkia, pelejä yms ei enää tehdä työksi, vaan se on pelkkä harrastus harvoille. Tätäkö te sitten haluatte? Ei enää mitään professional äänitys-studioita, koska kenelläkään ei ole niihin aikaa eikä varaa. Kaikki vaan tekee musiikkia satunnaisesti vapaa-ajalla. Musiikin laatu tulee kyllä laskemaan silloin. Ettekö te tajua että hyvälaatuista musiikkia ei tehdä ilmaiseksi? Voi kyllä olla että jotkut onnistuvat tekemään jotain ihan ok -quality biisejä, mutta 99% huippubiiseistä on tehty kunnollisella ja KALLIILLA laitteistolla. Mikään ei ole ilmaista."

        Harrastukset maksaa, tuliko tämä yllätyksenä? Itse kyllä uskon, että musiikin taso nimenomaan nousee silloin kun sitä tehdään muista syistä kuin raha. Suurin osa musiikista jota itse kuuntelen, syntyisi varmasti sallivammankin tekijänoikeuslain puitteissa. Myyntimäärät ovat niin pieniä nytkin, että artistit joutuvat joka tapauksessa hankkimaan leipänsä muualta kuin levymyynnistä.

        "Kaikki, jotka huipulle "ansaitsevat" päästä, sinne myös pääsevät, mikäli huipulla nyt tarkoitetaan suuria myyntilukuja. Tämähän ei tarkoita, että musiikki olisi hyvää, vaan että se saadaan markkinoitua massoille. "
        Niin ja todellakin ns. "ansaitsevat". Suurin osa nykyisistä "huippumuusikoista" on levy-yhtiöden välineitä kerätä massateineiltä rahat pois. Esim 50 Cent, Tea (tytöt tykkää) yms shittiä.

        "Sopimukseen on kumpikin omasta vapaasta tahdostaan sitoutunut, joten kyllähän se on aivan eri asia. Siltikin, totesin kyllä että voihan se työnantaja sopimusta rikkoa, en vain povannut tällaiselle firmalle kovin pitkää tulevaisuutta.

        "Rikos kuin rikos" on naivi ajattelutapa. Oliko orjien pitäminen oikein silloin kun laki sen salli? Laki ei määrittele oikeaa ja väärää, vaan asian pitäisi olla juuri toisin päin. Joskus laki kuitenkin tässä tehtävässä epäonnistuu. Ota huomioon, että sadat tuhannet suomalaiset eivät pidä tyosopimuksen rikkomista oikeutettuna, joten työsopimuksen noudattaminen vastaa yleistä oikeudentajua. "
        No joo, hyvä pointti. Eivät kaikki lait ole suinkaan hyviä, kuten USA:n jutuista voi huomata. Mutta jos joku laki on suurimman osan mielestä huono/väärä, niin kai sitä silloin muutettaisiin?
        Miksette pyrkisi vaikka eduskuntaan, tai äänestäisitte semmoisia ehdokkoita jotka pyrkivät tätä lakia muuttamaan?

        "Vuosikymmeniä jokaisella suomalaisella oli laissa erikseen säädetty oikeus juuri näin toimia. Aina siihen asti kunnes tekijänoikeusjärjestöt saivat viimeinkin itsensä palkkaaman lobbarin säätämään uudesta tekijänoikeuslaista, jonka sisällöstä mm. valehdeltiin eduskunnalle ja lopulta saatettiin se voimaan. Tilannehan on täysin sama, kuin jos vaikkapa tupakkateollisuuden palkkaama lobbari laatisi lait tupakan mainostuksesta, tai vaikkapa ravintolatupakoinnista, tai tupakan myymisestä alaikäisille."
        Täytyy myöntää että taas hyvä pointti : /

        "Harrastukset maksaa, tuliko tämä yllätyksenä? Itse kyllä uskon, että musiikin taso nimenomaan nousee silloin kun sitä tehdään muista syistä kuin raha. Suurin osa musiikista jota itse kuuntelen, syntyisi varmasti sallivammankin tekijänoikeuslain puitteissa. Myyntimäärät ovat niin pieniä nytkin, että artistit joutuvat joka tapauksessa hankkimaan leipänsä muualta kuin levymyynnistä."
        Niin siis, musiikkia ei pitäisikään tehdä rahan vuoksi. Siis VAIN rahan vuoksi. Mutta veikkaisin että suuri osa muusikoista olisi sitä mieltä että siitä olisi kiva tienata elantonsa niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Ja jos musiikkia tehtäisiin vain ja ainoastaan harrastusmielessä, niin ei kovin monellakaan olisi varaa hyvätasoisiin laitteisiin. En sano etteikö harrastelijoiden musiikki voisi olla hyvää, mutta on paremmat mahdollisuudet tehdä hyvää musiikkia, jos on kalliimmat laitteet.


      • Puuamal
        ... kirjoitti:

        "- Ensinnäkin nykyään ei pelkät mp3'set riitä, on paljon parempi laatusiakin teoksia eikä tarvitse edes olla missään "vip" paikassa. Toiseksi, en minä ainakaan osta levyä jos en tiedä yhtää sen sisältöä. Sinä voit toki ostella sikaa säkissä. Sinänsä aika jännä, että itse puhut laadusta kun sinun kannattavat "suojatut" biisit ovat täyttä kuraa jo itsessään."
        Parempia kuin MP3, no se on jo ihme! En minäkään kyllä osta sikaa säkissä, levyjä saa esikuunnella kaupoissa tai joissakin nettisivuilla esim Amazon.
        Ja mitkä suojatut biisit? Meinaatko DRM? Kuka nyt sellaisia ostaa? FLAC all the way.

        "- No tähän olisi hauska kommentoida, että tiesitkö, että windows yleistyi nimenomaan sen ansiosta. Etpä tainnu :). Ja ei todellakaan tee vain x360/PS3, tämä taitaa itseäsi ottaa ohimoon kirjotuksen perusteella. Ja sitä paitsi, peleille monella piraatilla on enemmän ns."moraalia", koska pelin tekijät eivät saa tulojaan mistään keikoilta jne."
        Kyllähän minä se tiesin, mutta nykyään jo lähes kaikki ihmiset tuntevat Windowsin, joten Microsoftilla ei ole mitään tarvetta saada sille lisää 'mainosta'. Niin ja se että pelejä nykyään tehdään enemmän konsoleille, on totta. Esimerkiksi GTA IV, Star Wars: TFU ja uusi Indy-peli eivät tule PC:lle (ainakaan siitä ei ole mainittu vielä). Ja useat pelit, kuten Oblivion ja Bioshock, tehtiin lähinnä konsoli-fanipojille, sen huomaa kun vertaa esim Morrowindia Oblivioniin...

        "-Toki osaa, ei tarvitse kuin yksinkertaisen "koodi-pätkän" kirjoittamalla sen googleen oletkin jo askeleen edellä rikosta, toki ainahan voimme tuhota googlen maantasalle, sehän harrastaa avunantoa rikoksiin!!!O.O Oletko kenties joutunut avaruusolioiden kaapattavaksi, kuulemma aivopesevät ihmisiä ;'(("
        Niin.... :D

        "-Niin toki, eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan tyhmä joka maksaa."
        Niin no se on kieltämättä tyhmää maksaa jostain hullun kalliista, mutta ei se anna silti syytä ladata sitä ilmaiseksi.

        "-Jännästi menee sun mielipitees yhtä kieroon ku lada 100 km/h vauhissa. Entäs sitten korvaukset joita kerätään oikeidenkäynneissä, usassa kiristämällä uhkailemalla, radioista jne. hienoa, että haluat tukea pieniä artisteja jne. muttakun näistä korvauksista hyötyvät vain suuret todellisesti, jostain 100€ kuussa olevasta maksusta ei hyödy kukaan, pieni palkankorotus jolla ei oikeasti ole kovinkaan kummoista hyötyä jos tilisi muutenkin kaartaa miinuksella."
        Siis mitä? Minun mielestäni ne kaikki USA:n "haastetaan-mummo-oikeuteen-koska-se-latas-kymmenen-biisiä"
        sekoilut ovat täysin järjettömiä. Anti-piratismi järjestöjen pitäisi keskittyä isoihin sivustoihin eikä joihinkin random käyttäjiin.

        "Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )"
        Yrititkö muka olla sarkastinen? :D (No ihan sama, pääasia että saa keskustelua aikaan)
        Ja kuka on puhunut jotain *kuvien* tekijänoikeuksista? Sille nyt ei paljon mahda mitään jos joku random jätkä muokkaa George Bushin pään apinalle. Ja miten niin *perusteetonta*, lukisit tekstin uudestaan tarkemmin?

        YAY suomalainen 4chan :D

        "Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )"
        Yrititkö muka olla sarkastinen? :D (No ihan sama, pääasia että saa keskustelua aikaan)
        Ja kuka on puhunut jotain *kuvien* tekijänoikeuksista? Sille nyt ei paljon mahda mitään jos joku random jätkä muokkaa George Bushin pään apinalle. Ja miten niin *perusteetonta*, lukisit tekstin uudestaan tarkemmin?

        Sinällänsä polet taas omat mielipiteesi kumoon, myös graafisilla tuotoksilla on tekijänoikeus, täysin samanlainen kuin musiikillakin ja peleillä. Et ole sattunut lukemaan noita lakipykäliä tekijänoikeuksien tiimoilta? :)

        Niin perustelet näitä vain artistien/ohjelmoijien palkkojen tiimoilta, et muiden ihmisten, kulttuurinvapauden, sananvapauden, yksityisyyden suojan rikkomisen kannalta, tuomioiden kannalta, kiristyksen kannalta, uuden luomisen kannalta, tekijänoikeuksien perusajatuksien kannalta, ja väärinkäytön kannalta. Viitsisinköhän kopioida sulle tänne kaikki vastaukset muualla. katsotaan


      • ....
        Puuamal kirjoitti:

        "Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )"
        Yrititkö muka olla sarkastinen? :D (No ihan sama, pääasia että saa keskustelua aikaan)
        Ja kuka on puhunut jotain *kuvien* tekijänoikeuksista? Sille nyt ei paljon mahda mitään jos joku random jätkä muokkaa George Bushin pään apinalle. Ja miten niin *perusteetonta*, lukisit tekstin uudestaan tarkemmin?

        Sinällänsä polet taas omat mielipiteesi kumoon, myös graafisilla tuotoksilla on tekijänoikeus, täysin samanlainen kuin musiikillakin ja peleillä. Et ole sattunut lukemaan noita lakipykäliä tekijänoikeuksien tiimoilta? :)

        Niin perustelet näitä vain artistien/ohjelmoijien palkkojen tiimoilta, et muiden ihmisten, kulttuurinvapauden, sananvapauden, yksityisyyden suojan rikkomisen kannalta, tuomioiden kannalta, kiristyksen kannalta, uuden luomisen kannalta, tekijänoikeuksien perusajatuksien kannalta, ja väärinkäytön kannalta. Viitsisinköhän kopioida sulle tänne kaikki vastaukset muualla. katsotaan

        Siis kyllä kuvillakin on tekijänoikeus. Sitä on vain aika mahdotonta valvoa netissä mitenkään.


      • Jauniii
        ... kirjoitti:

        "Kaikki, jotka huipulle "ansaitsevat" päästä, sinne myös pääsevät, mikäli huipulla nyt tarkoitetaan suuria myyntilukuja. Tämähän ei tarkoita, että musiikki olisi hyvää, vaan että se saadaan markkinoitua massoille. "
        Niin ja todellakin ns. "ansaitsevat". Suurin osa nykyisistä "huippumuusikoista" on levy-yhtiöden välineitä kerätä massateineiltä rahat pois. Esim 50 Cent, Tea (tytöt tykkää) yms shittiä.

        "Sopimukseen on kumpikin omasta vapaasta tahdostaan sitoutunut, joten kyllähän se on aivan eri asia. Siltikin, totesin kyllä että voihan se työnantaja sopimusta rikkoa, en vain povannut tällaiselle firmalle kovin pitkää tulevaisuutta.

        "Rikos kuin rikos" on naivi ajattelutapa. Oliko orjien pitäminen oikein silloin kun laki sen salli? Laki ei määrittele oikeaa ja väärää, vaan asian pitäisi olla juuri toisin päin. Joskus laki kuitenkin tässä tehtävässä epäonnistuu. Ota huomioon, että sadat tuhannet suomalaiset eivät pidä tyosopimuksen rikkomista oikeutettuna, joten työsopimuksen noudattaminen vastaa yleistä oikeudentajua. "
        No joo, hyvä pointti. Eivät kaikki lait ole suinkaan hyviä, kuten USA:n jutuista voi huomata. Mutta jos joku laki on suurimman osan mielestä huono/väärä, niin kai sitä silloin muutettaisiin?
        Miksette pyrkisi vaikka eduskuntaan, tai äänestäisitte semmoisia ehdokkoita jotka pyrkivät tätä lakia muuttamaan?

        "Vuosikymmeniä jokaisella suomalaisella oli laissa erikseen säädetty oikeus juuri näin toimia. Aina siihen asti kunnes tekijänoikeusjärjestöt saivat viimeinkin itsensä palkkaaman lobbarin säätämään uudesta tekijänoikeuslaista, jonka sisällöstä mm. valehdeltiin eduskunnalle ja lopulta saatettiin se voimaan. Tilannehan on täysin sama, kuin jos vaikkapa tupakkateollisuuden palkkaama lobbari laatisi lait tupakan mainostuksesta, tai vaikkapa ravintolatupakoinnista, tai tupakan myymisestä alaikäisille."
        Täytyy myöntää että taas hyvä pointti : /

        "Harrastukset maksaa, tuliko tämä yllätyksenä? Itse kyllä uskon, että musiikin taso nimenomaan nousee silloin kun sitä tehdään muista syistä kuin raha. Suurin osa musiikista jota itse kuuntelen, syntyisi varmasti sallivammankin tekijänoikeuslain puitteissa. Myyntimäärät ovat niin pieniä nytkin, että artistit joutuvat joka tapauksessa hankkimaan leipänsä muualta kuin levymyynnistä."
        Niin siis, musiikkia ei pitäisikään tehdä rahan vuoksi. Siis VAIN rahan vuoksi. Mutta veikkaisin että suuri osa muusikoista olisi sitä mieltä että siitä olisi kiva tienata elantonsa niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Ja jos musiikkia tehtäisiin vain ja ainoastaan harrastusmielessä, niin ei kovin monellakaan olisi varaa hyvätasoisiin laitteisiin. En sano etteikö harrastelijoiden musiikki voisi olla hyvää, mutta on paremmat mahdollisuudet tehdä hyvää musiikkia, jos on kalliimmat laitteet.

        Jos Tea:n Tytöt Tykkää -biisi myy, niin sitä kyllä aika harva muu kuin joku ****n teini ostaa, joten kyllä ne sun massateinitkin jotain ostaa. Ymmärrän kyllä sen kun valitit niistä, mutta silti tollaiset biisit myy?

        --------------------------------------------

        "Suurimmalla osalla olisi rahaa tavaroihin jotka he lataavat, mutta "kun sen kato saa ilmaseks niin miks maksaa niinq daa omg XD." Kyllä mä ymmärrän jos asuu jossain vaikka Venäjällä ja saa kk-palkkaa joku 300 € niin ei tee mieli mennä ostamaan cd:itä, mutta siis joku Suomi? Täällähän on ihan hullut palkat verrattuna moniin muihin maihin."

        -Suurin osa lataajista opiskelijoita, heilläkö hullut palkat? Tai sitten heitä nuoremmat, jotka asuvat vielä kotona ja "isi maksaa", mutta ei se kaikilla ihan kaikkea kuitenkaan maksa...ja en todellakaan aio laittaa kaikkia saamiani rahoja leffoihin , musiikkiin ja muuhun tälläseen. Hyvin palkkaa saavat ovat kuitenkin pienempi osa.

        -----------------------------------------

        "Piratismi ei ole varastamista. Se on kulttuuriteosten kopioimista ja kopioiden jakamista kansalaisten kesken. Jonkun esineen tai asian varastaminen tarkoittaa sitä, että kyseisen esineen haltija menettää esineen varkaalle, josta tulee sen uusi haltija. Kopioinnissa alkuperäiskappale säilyy koskemattomana haltijallaan; kopioija vain valmistaa siitä itselleen kopion. Päinvastoin kuin varkaudessa, jossa esine tyypillisesti anastetaan haltijaltaan salaa, piraattikopioinnissa teoksia toisilleen jakavat kansalaiset paitsi sallivat niiden kopioinnin, ovat siitä myös tietoisia ja usein jopa mielissään."

        http://piraattiliitto.org/node/5
        Siinä sulle luettavaa. :)


      • Asgard
        ... kirjoitti:

        "Kaikki, jotka huipulle "ansaitsevat" päästä, sinne myös pääsevät, mikäli huipulla nyt tarkoitetaan suuria myyntilukuja. Tämähän ei tarkoita, että musiikki olisi hyvää, vaan että se saadaan markkinoitua massoille. "
        Niin ja todellakin ns. "ansaitsevat". Suurin osa nykyisistä "huippumuusikoista" on levy-yhtiöden välineitä kerätä massateineiltä rahat pois. Esim 50 Cent, Tea (tytöt tykkää) yms shittiä.

        "Sopimukseen on kumpikin omasta vapaasta tahdostaan sitoutunut, joten kyllähän se on aivan eri asia. Siltikin, totesin kyllä että voihan se työnantaja sopimusta rikkoa, en vain povannut tällaiselle firmalle kovin pitkää tulevaisuutta.

        "Rikos kuin rikos" on naivi ajattelutapa. Oliko orjien pitäminen oikein silloin kun laki sen salli? Laki ei määrittele oikeaa ja väärää, vaan asian pitäisi olla juuri toisin päin. Joskus laki kuitenkin tässä tehtävässä epäonnistuu. Ota huomioon, että sadat tuhannet suomalaiset eivät pidä tyosopimuksen rikkomista oikeutettuna, joten työsopimuksen noudattaminen vastaa yleistä oikeudentajua. "
        No joo, hyvä pointti. Eivät kaikki lait ole suinkaan hyviä, kuten USA:n jutuista voi huomata. Mutta jos joku laki on suurimman osan mielestä huono/väärä, niin kai sitä silloin muutettaisiin?
        Miksette pyrkisi vaikka eduskuntaan, tai äänestäisitte semmoisia ehdokkoita jotka pyrkivät tätä lakia muuttamaan?

        "Vuosikymmeniä jokaisella suomalaisella oli laissa erikseen säädetty oikeus juuri näin toimia. Aina siihen asti kunnes tekijänoikeusjärjestöt saivat viimeinkin itsensä palkkaaman lobbarin säätämään uudesta tekijänoikeuslaista, jonka sisällöstä mm. valehdeltiin eduskunnalle ja lopulta saatettiin se voimaan. Tilannehan on täysin sama, kuin jos vaikkapa tupakkateollisuuden palkkaama lobbari laatisi lait tupakan mainostuksesta, tai vaikkapa ravintolatupakoinnista, tai tupakan myymisestä alaikäisille."
        Täytyy myöntää että taas hyvä pointti : /

        "Harrastukset maksaa, tuliko tämä yllätyksenä? Itse kyllä uskon, että musiikin taso nimenomaan nousee silloin kun sitä tehdään muista syistä kuin raha. Suurin osa musiikista jota itse kuuntelen, syntyisi varmasti sallivammankin tekijänoikeuslain puitteissa. Myyntimäärät ovat niin pieniä nytkin, että artistit joutuvat joka tapauksessa hankkimaan leipänsä muualta kuin levymyynnistä."
        Niin siis, musiikkia ei pitäisikään tehdä rahan vuoksi. Siis VAIN rahan vuoksi. Mutta veikkaisin että suuri osa muusikoista olisi sitä mieltä että siitä olisi kiva tienata elantonsa niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Ja jos musiikkia tehtäisiin vain ja ainoastaan harrastusmielessä, niin ei kovin monellakaan olisi varaa hyvätasoisiin laitteisiin. En sano etteikö harrastelijoiden musiikki voisi olla hyvää, mutta on paremmat mahdollisuudet tehdä hyvää musiikkia, jos on kalliimmat laitteet.

        Typerä kommentti tuo "miksi lakia ei muuteta". Mitäs luulisit? Sitähän me tässä koko ajan ollaan yrittämässä tehdä, mutta arvaa kenen on helpompi muuttaa lakia, meidän vai kartellien, jotka pyörittävät miljardibisnestä? Tarvitaan todella suuri kansan painostus ja vielä kansan enemmistönkään painostus (kuten Ruotsissa) ei riitä näitä miljoonia euroja vastaan, joita lainsäätäjät suoraan tai epäsuorasti nauttivat.


      • ...
        Jauniii kirjoitti:

        Jos Tea:n Tytöt Tykkää -biisi myy, niin sitä kyllä aika harva muu kuin joku ****n teini ostaa, joten kyllä ne sun massateinitkin jotain ostaa. Ymmärrän kyllä sen kun valitit niistä, mutta silti tollaiset biisit myy?

        --------------------------------------------

        "Suurimmalla osalla olisi rahaa tavaroihin jotka he lataavat, mutta "kun sen kato saa ilmaseks niin miks maksaa niinq daa omg XD." Kyllä mä ymmärrän jos asuu jossain vaikka Venäjällä ja saa kk-palkkaa joku 300 € niin ei tee mieli mennä ostamaan cd:itä, mutta siis joku Suomi? Täällähän on ihan hullut palkat verrattuna moniin muihin maihin."

        -Suurin osa lataajista opiskelijoita, heilläkö hullut palkat? Tai sitten heitä nuoremmat, jotka asuvat vielä kotona ja "isi maksaa", mutta ei se kaikilla ihan kaikkea kuitenkaan maksa...ja en todellakaan aio laittaa kaikkia saamiani rahoja leffoihin , musiikkiin ja muuhun tälläseen. Hyvin palkkaa saavat ovat kuitenkin pienempi osa.

        -----------------------------------------

        "Piratismi ei ole varastamista. Se on kulttuuriteosten kopioimista ja kopioiden jakamista kansalaisten kesken. Jonkun esineen tai asian varastaminen tarkoittaa sitä, että kyseisen esineen haltija menettää esineen varkaalle, josta tulee sen uusi haltija. Kopioinnissa alkuperäiskappale säilyy koskemattomana haltijallaan; kopioija vain valmistaa siitä itselleen kopion. Päinvastoin kuin varkaudessa, jossa esine tyypillisesti anastetaan haltijaltaan salaa, piraattikopioinnissa teoksia toisilleen jakavat kansalaiset paitsi sallivat niiden kopioinnin, ovat siitä myös tietoisia ja usein jopa mielissään."

        http://piraattiliitto.org/node/5
        Siinä sulle luettavaa. :)

        "Jos Tea:n Tytöt Tykkää -biisi myy, niin sitä kyllä aika harva muu kuin joku ****n teini ostaa, joten kyllä ne sun massateinitkin jotain ostaa. Ymmärrän kyllä sen kun valitit niistä, mutta silti tollaiset biisit myy?"
        Niin no eihän kaikki teinit silti wareta, kyllä jotkut jopa ostaa levynsä. Ja mistä sitä tietää jos joku aikuinen salaa käykin ostamassa Tea:n levyn, heh :D

        "-Suurin osa lataajista opiskelijoita, heilläkö hullut palkat? Tai sitten heitä nuoremmat, jotka asuvat vielä kotona ja "isi maksaa", mutta ei se kaikilla ihan kaikkea kuitenkaan maksa...ja en todellakaan aio laittaa kaikkia saamiani rahoja leffoihin , musiikkiin ja muuhun tälläseen. Hyvin palkkaa saavat ovat kuitenkin pienempi osa."
        Totta sinänsä, mutta moniin köyhiin maihin verrattuna suomalaiset opiskelijatkin saavat 'kovaa palkkaa'. Kyllä mä ymmärrän jos joku teini tai opiskelija vähän latailee kaikkea, mutta pitääkö sillä sitten oikein kehuskella? Suurin osa teineistä on silleen "vähänx sä oot niinq outo/tyhmä/homo yms kun sä et wareta" Argh >:(

        "Piratismi ei ole varastamista. Se on kulttuuriteosten kopioimista ja kopioiden jakamista kansalaisten kesken. Jonkun esineen tai asian varastaminen tarkoittaa sitä, että kyseisen esineen haltija menettää esineen varkaalle, josta tulee sen uusi haltija. Kopioinnissa alkuperäiskappale säilyy koskemattomana haltijallaan; kopioija vain valmistaa siitä itselleen kopion. Päinvastoin kuin varkaudessa, jossa esine tyypillisesti anastetaan haltijaltaan salaa, piraattikopioinnissa teoksia toisilleen jakavat kansalaiset paitsi sallivat niiden kopioinnin, ovat siitä myös tietoisia ja usein jopa mielissään."
        Niin joo, ihan hyvä periaate, mutta se on silti ainakin vielä rikollista... joten yrittäkää vaikka muuttaa lakia :D
        Ja se jokatapauksessa haittaa levyjen/leffojen/pelien/ohjelmien myyntiä, vaikka "piraatit" toisin väittävät. Koska monet olisivat olleet valmiita ostamaan jonkun tuotteen, mutta huomattuaan että sen saa netistäkin ilmaiseksi, jäi tuote ostamatta.

        "http://piraattiliitto.org/node/5"
        Juu olen kyllä törmännyt tuohon sivuun monestikin :)


      • ...
        Asgard kirjoitti:

        Typerä kommentti tuo "miksi lakia ei muuteta". Mitäs luulisit? Sitähän me tässä koko ajan ollaan yrittämässä tehdä, mutta arvaa kenen on helpompi muuttaa lakia, meidän vai kartellien, jotka pyörittävät miljardibisnestä? Tarvitaan todella suuri kansan painostus ja vielä kansan enemmistönkään painostus (kuten Ruotsissa) ei riitä näitä miljoonia euroja vastaan, joita lainsäätäjät suoraan tai epäsuorasti nauttivat.

        Selvä, no yrittäkää sitten. En minä sitä tule estämään. Jos suurin osa kansasta niin tahtoo niin sitten niin käy ;)


      • Puuamal
        ... kirjoitti:

        Selvä, no yrittäkää sitten. En minä sitä tule estämään. Jos suurin osa kansasta niin tahtoo niin sitten niin käy ;)

        No sitten on sitetn hyökkäävää mielipidettä ja vähän lepposampaa, kaikkea en pyydä ottamaan todesta, koska on kyse mielipiteistä, aivan kuten omastasi.
        ****************************************************

        -TAITELIJAN MIELIPIDE-
        Elikkäs tässä on erään tailijan tms. kirjotus hesarissa ja nimeltä mainitsemattoman osa

        mukana, Otsikkona on "Oikeuttaako tekninen kehitys kopioinnin?".

        "Jos luovuutta ja uusia ideoita ei ole mitenkään suojattu, miksi panostaa kalliiseen

        kirjoittamiseen, säveltämiseen tai tuotekehitykseen? Nämä kustannukset heijastuvat

        pakostakin tuotteen hintaan, ja tätä rasitetta ei kopioijalla ole.

        Saimme seurata naapurivaltiomme käytännön demonstraatiota järjestelmästä, josta puuttui

        tekijänoikeussuoja. Tulokset puhuivat puolestaan: kommunistiset ideat, kuten

        taiteilijapalkka, ovat kauniita, mutta ne harvoin motivoivat ihmistä yrittämään

        parhaansa."

        Tähän mennessä tekijänoikeuksista on siis kirjoittanut ainakin jo yksi kirjailija,

        kuvataiteilija ja säveltäjä. Ei ole vaikea arvata että valtaväestön myötätunto asettuu

        näiden "köyhien ja sorrettujen taiteilijoiden" puolelle.

        -MINUN MIELIPITEENI-
        Tässä puolestani minun mielipiteeni aiheesta, olen kopioinut sen suoraan sinällään kun

        sen ensimmäistä kertaa kirjoitin, samoin tuo teksti on kopioitu.
        Minä:
        Jaa "Nämä kustannukset heijastyvat pakostakin tuotteen hintaan ja tätä rasitetta ei

        kopioijalla ole" No eipä ole joo sen levyn tekijälläkään, elikkäs näin teet levyn

        (Tarvitsen CD'n, Polttavan aseman ja ohjelmiston) Syötä levy asemaan ja polta

        tarvitsemasi data levylle ohjelmalla, no näinhän niitä tehdään muuallakin kun kotona.

        Jos sua kiinnostaa harrastaa taidetta/musiikkia, niin elä tee sitä MUITTEN

        kustannuksella, vaan tee se itse, minua ei ainakaan pätkääkään kiinnosta maksaa

        levystä sen teosta, teko kuuluu sinulle, osto minulle. Tosin en edes osta, koska olet

        to-mafian alainen sekä kannatat tekijänoikeuksia Smiley
        Nyt vastaan "Jos luovuutta ja uusia ideoita ei ole mitenkään suojattu, miksi panostaa

        kalliiseen kirjoittamiseen, säveltämiseen tai tuotekehitykseen?" kysymyksiin yksi

        kerrallaan.

        "Jos luovuutta ja uusia ideoita ei ole mitenkään suojattu" Toki luovuutta ja ideoita on

        hyvä suojella, mutta sitä ei todellakaan kuulu tehdä näinkun se nyt tehdään,

        järjestelmä ei selvästikkään toimi, ja toiseksi sitä ei pitäisi tehdä kansan pussista

        erikseen, ottakoot ne rahat vaikka kansanedustajien taskusta jos heitä kiinnostaa tukea

        taiteen tekemistä, luulenpa, että enemmistö(demokratiassa päättävä elin) ajattelee

        niin, että tee mitä haluat, mutta mitä en sinun harrastuksiasi kustanna Smiley Niin ja

        sitten suojaus, eli tämä ei todellakaan tarkoita sitä, että joka hemmetin levyyn

        tungetaan jotain DRM suojauksia rootkittejä sun muuta roskaa. Minulla ei ole pätkääkään

        kiinnostusta ostella tälläistä tuotetta, varsinkaan jos sen käyttö ei onnistu tai

        käytölle on jotain estettä.
        Sitten "kalliiseen kirjoittamiseen": No sinänsä ei ole kallista jos kirjoitat vaikka

        windowssin notepadilla, tietokone löytyy lähes joka taloudesta, siitä vain

        kirjoittelemaan vapaa-ajallaan, ei kukaan estä sinua, ja jos estää sen lähinnä sinun

        murheesi, ei minun.

        Sitten "säveltämiseen". Sävellyksiä tehtiin toki jo ennen tekijänoikeuksia, oletko

        ikinä kuullut henkilöstä Nimeltä Mozart, Bach tms? Keinotkin ovat halventuneet,

        tietokoneellekkin löytyy ohjelmia joilla tehdä musiikkia/tausta soitantaa.

        Sitten "tai tuotekehitykseen?" No tämähän nyt ei taaskaan ole millään lailla minun

        ongelmani, jos haluat, että tuotteitasi ostetaan parasta pysyä kehityksen mukana,

        heikot tallotaan alas. Se on täysin normaalia luonnon kiertokulkua, tämä toimii myös

        eläimillä, heikommat kuolevat pois Smiley
        Lisäksi, miksi minun pitäisi kustantaa sinun harrastuksesi, joka musiikin/taiteen

        tekeminen on, en luettelisi sitä ammatiksi ellet PYSTY ITSE siitä saamaan pääsääntöistä

        elinkeinoa, siis ITSE et MINUN RAHOILLANI.
        Ehkä täysin välttämättömiä rahoja sinulle, mutta ne tulevat minun pussistani, mitäpä

        jos hankkisit vaikka oikean työn ja hankkisit rahat itse, etkä eläisi toisten siivellä.
        _______________________________________________________________________________________
        -TOISEN IHMISEN MIELIPIDE-
        Oma kantani on hieman kaksi piippuinen. Toisaalta olen sisällön tuottajien kannalla,

        toisaalta kriminaalien kannalla. Mutta yhdestä asiasta olen varma. Mitä hyötyä on

        säätää lakeja jota kukaan ei noudata, ja etenkin joiden vahtiminen on erittäin vaikeaa,

        miltein jopa mahdotonta. Nykyinen tekijänoikeuslaki uudistus oli aivan epäonnistunut

        eikä ihme; sitä olivat tekemässä ihmiset jotka eivät tienneet nykyajan tietotekniikasta

        mitään. Hyvänä esimerkkinä oli lain säätämisen jälkeen Jyrki Kasvin Tanja Saarelalle

        (ent. Karpela) antama syntymäpäivä lahja. Kopiosuojattu CD-levy ja mp3-soitin!

        Toisaalta on hyvä, että joku ajattelee myös sisällöntuottajia eli taitelijoita. Moni

        teistä ei ehkä ymmärrä mitä taiteen tekeminen on käytännössä. Eihän esimerkiksi

        kirjoittaminen mitään maksa, mutta jos laskettaisiin työtunneissa kuinka kauan työn

        kirjoittamiseen on mennyt olisi määrä varmasti päätä huimaava. Siksi ei ole kovin

        motivoivaa, jos teet jonkun suuren projektin ja sitten joku kopio teoksesi nettiin eikä

        sinulle jää siitä muuta käteen kun pelkät hilut. Varmasti et ihan heti lähde seuraava

        teostasi tekemään.

        Ainut virhe tässä on se, että yritykset tyrehdyttää piratismi ovat aivan vääriä! Se,

        että yritetään pidättää yksittäisiä käyttäjiä ja tällä tavalla saada piratismi

        loppumaan on kun yrittäisi taistella tuulimyllyjä vastaan, ja lisäksi poliisivoimien

        tuhlausta.. Tapavat muutenkin olla kortilla. Myöskään itse levittäjiin iskeminen ei ole

        näyttänyt hyödyttävän. Piratebay on vieläkin pystyssä, vaikka Microsoft ja USA ovat

        olleet yhdessä sitä kaatamassa. Minusta oikea tie piratismin kitkemiseen on tehdä siitä

        laillista. Perustettaisiin P2P tapainen verkko, jonka käyttö maksaa vaikka 20e kuussa,

        ja sillä hinnalla saa ladata sieltä niin paljon kuin haluaa ja täysin laillisesti. Ja

        niistä 20e palvelun ylläpitäjät maksaisivat asianomaisille heille kuuluvat

        tekijänoikeuspalkkiot (tekijänoikeuspalkkiothan ovat ne, mistä kaikki kokoajan

        marisevat), ja kaikki olisivat onnellisia. Tällä tavalla taitelijat saisivat osansa,

        saisivat uuden jakelukanavan eikä kuluttajistakaan tarvitsisi tehdä enään rikollisia.

        Itse ainakin olen valmis maksamaan siitä, että saan ladata ohjelmia, pelejä, musiikkia

        ja elokuvia laillisesti. Mielestäni edes 30e/henkilö ei ole liikaa.
        _______________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE
        Jos taidetta tekee sen takia että haluaa vaan fyffee ni sillon joutaaki ***tana lähtee

        tekijän oikeuspalkkiot kävelemään.
        _______________________________________________________________________________________

        No keskustellaan sitten...

        Luin ton Puumalan viestin ja kyllä huomasin että jätkä ei oo kyllä kosaan tehnyt mitään

        sisältöä... Tiedätkö mikä homma on tehdä vaikka levy? tai edes 3 minuutin pituinen

        biisi. Paljon siihen menee aikaa ja vaivaa? Olen oskun kanssa kyllä samaa mieltä, että

        keinot piratsimin torjumiseen ovat aivan väärät, mutta toisaalta ymmärrän tuon. Otetaan

        esimerkiksi muusikot, he tekevät älyttömästi töitä saadakseen tuotoksensa ulos, ja sen

        jälkeen ihmiset varastavat sen heiltä... Ei varmaan tuntuisi kivalta jos ensin olisit

        tehnyt 100 tuntia töitä jonkun asian eteen ja joku veisi sen sinulta pois maksamatta

        mitään korvausta.

        "Lisäksi, miksi minun pitäisi kustantaa sinun harrastuksesi, joka musiikin/taiteen

        tekeminen on, en luettelisi sitä ammatiksi ellet PYSTY ITSE siitä saamaan pääsääntöistä

        elinkeinoa, siis ITSE et MINUN RAHOILLANI."

        Ja luuletko että musiikin tekeminen on harrastusta? Tutustu ensin väitteeseen ennen

        kuin alat väittää tuollaista, muusikot eivät ole ammattilaisia? Sibelius Akatemina

        solistiselle linjalle on aivan äärettömän vaikea päästä. Joku TKK ei tunnu siinä kohtaa

        missään, tai lääkikseen pääseminen. Kuinka moni aloittaa lääkikseen lukemisen 4

        vuotiaana ja jo 10 vuotiaana lukee 3 tuntia päivässä ja paria vuotta ennen lääkiksen

        pääsykokeita lukee helposti 6-7 tuntia päivässä.

        Ja naurettavaa jos väität että pitäis omilla rahoilla tienata pääsääntöinen elinkeino.

        Kukahona maksaa kaupan kassojen palkat, kuluttaja. Kuka maksaa lääkäreiden palkat,

        yksityisillä ne, ketkä käyttää lääkärin palveluita, ja julkisilla veronmaksajat. Eli

        väitätkö vielä että et sinun rahoista ei kukaan saa toimeen tuloaan koskaan?

        @SENSUROITU
        Kuinka moni tekee töitä sen takia että saa vain fyffee? Pitäiskö heiltäkin riistää

        sillon toimeentulo?
        _______________________________________________________________________________________
        -TOISEN MIELIPIDE/MINÄ LAINATEN NIITÄ-
        En kerkiä/muista esittää yhdessä viestissä kaikkia kantojani, joten tässä on

        SENSUROITU'lla luultavasti lisättää, mutta koitan vastailla tekstin mukaan lainaan

        SENSUROITU pikkuaiheita.

        "Oma kantani on hieman kaksi piippuinen. Toisaalta olen sisällön tuottajien kannalla,

        toisaalta kriminaalien kannalla." Tähän sanoisin sisällön tuottajan asaista, eli mitä

        hyötyä on tekijänoikeuksista jotka suojaavat vielä tekijän kuolemankin jälkeen, niiden

        ensisijainen tarkoitus on turvata elanto, ensinnäkin nämä tekijät yleensä myyvät

        oikeudet tiettyyn summaan jollekkin isolle yhtiölle, kuten nämä elokuva kartellit jne.

        mitäs "tekijänoikeuksia" nämä muka sitten ovat, tekijälle ne kuuluvat ja ne eivät saisi

        olla myytäviä, toiseksi suurinosa tuotosta tulee yleensä ensimmäisinä 3-4 vuotena,

        riippuen materiaalista, joten jotkut tekijän kuoleman jälkeiset oikeudet ovat täten

        täysin naiiveja.

        "Mitä hyötyä on säätää lakeja jota kukaan ei noudata, ja etenkin joiden vahtiminen on

        erittäin vaikeaa, miltein jopa mahdotonta." Niin tosiaan, TO-mafiat,elokuva/musiikki

        kartellit yrittävät koko ajan syytää piratismin vastaista propagandaa(suomeksi

        yrittävät 'aivopestä' ihmisiä luulemaan, että siinä olisi jotain paheksuttavaa, tähän

        kuuluu myös tuomio pelottelut, eikä ole mikään ihme, siellähän toimitaan kuin

        muinais-egyptissä, tappioita ei kirjata, mutta voittoja nostetaan korokkeelle). Ihmiset

        eivät pidä piratismia moraalisesti vääränä tai paheksuttavana vaan yhteiskunnalle

        myönteellisenä asiana(koko ajan kasvava mielipide, mallia ruottista)

        "Nykyinen tekijänoikeuslaki uudistus oli aivan epäonnistunut eikä ihme; sitä olivat

        tekemässä ihmiset jotka eivät tienneet nykyajan tietotekniikasta mitään" Täysin samaa

        mieltä, ja tekijänoikeuslaki on suunniteltu muutenkin villin lännen aikoihin, eivät

        mitenkään ole nykyyhteiskunnan tarpeiden mukaisia. Ja eiväthän nämä päättäjät siitä

        muutenkaan ole kiinnostuneita, heiväthän on lahjottu(Joka tätä ei usko jää minun

        puolestani omaan arvoonsa). Sitä yritetään koventaa koko ajan, ja mikäs siinä, he

        saavat tuomioiden kovetessa aikaan pelkoa, mikä tosin ei ole kovin tehokasta ja harva

        oikeasti niistä hätkähtää, ja sitten tietyissä rangaistusasteissa saadaan lisää

        toimivaltaa todisteiden keräämiseen ja tälläiseen touhuun.

        "Toisaalta on hyvä, että joku ajattelee myös sisällöntuottajia eli taitelijoita. Moni

        teistä ei ehkä ymmärrä mitä taiteen tekeminen on käytännössä." Totta itse en ole

        taiteilija, joten mun on hieman vaikea hahmottaa asiaa, mutta se ei ole minun murheen

        kryyni jos taiteilija ei menesty omillaan. Hän ei ole saanut tarpeeksi huomiota tai ei

        ole tarpeeksi kyvykäs, minun pussistani hänelle ei pitäisi missään nimessä maksaa(lue

        aikasemmasta viestistä). Mutta ne jotka esim tuottavat elokuvia, useimmat heistä ovat

        jo vanhoja tekijöitä, miljonäärejä ja tekevät sitä ammatikseen, eivät he ole

        ns."Taitelijoita"(minun mielipiteeni) vaan työntekijöitä jotka vain luovat medialle

        viihdettä rahasta.

        "Eihän esimerkiksi kirjoittaminen mitään maksa, mutta jos laskettaisiin työtunneissa

        kuinka kauan työn kirjoittamiseen on mennyt olisi määrä varmasti päätä huimaava." Mutta

        tätäkään ei pitäisi maksaa korvauksina minun pussistani, että he "pärjäävät". Toki

        työtunnit ovat huomattavia, mutta ei työ ole fyysisesti hirveän raskasta verrattuna

        moneen muuhun työhön, kirjoittamista voi toki harrastaa myös vapaa-ajalla ja käydä

        jossain sivutyössäkin. Jos alkaa kirjailijaksi tämän tulisi itse tiedostaa riskit ettei

        välttämättä menesty tai tienaa. Niin ja vielä tuosta, että kirjat ovat hieman huono

        vertauskuva tässä, koska itse kirjan lukemisessa on niin eri henki, että istut

        nojatuolissa ja luet sitä siinä. Kuin, että pikseleinä näytöllä.

        "Siksi ei ole kovin motivoivaa, jos teet jonkun suuren projektin" tähän voisin näin

        humoristisesti viitata Aleksis Kiveen joka ei ollut tunnettu omalla ajallaan vaan vasta

        nyt paljon jälkeenpäin kuolemastaan. Hänhän eli köyhänä(minun tietojeni mukaan) ja

        kuolikin köyhänä.

        "Ainut virhe tässä on se, että yritykset tyrehdyttää piratismi ovat aivan vääriä! Se,

        että yritetään pidättää yksittäisiä käyttäjiä ja tällä tavalla saada piratismi

        loppumaan on kun yrittäisi taistella tuulimyllyjä vastaan, ja lisäksi poliisivoimien

        tuhlausta.." Ja tämä kaikkihan tehdään käytännössä meidän pussista, eli veroina nuo

        virkavalta hommat, sitten tuet noille yhteisöille. Ja sitten vielä ne korvaukset joita

        maksetaan niin nehän menevät myös tuohon. Oma johtopäätös on muutenkin, piratismiä

        eivät loppumaan saa, oppivat elämään sen kanssa tai kuolevat sitä katsellessa.

        "Tapavat muutenkin olla kortilla. Myöskään itse levittäjiin iskeminen ei ole näyttänyt

        hyödyttävän. Piratebay on vieläkin pystyssä, vaikka Microsoft ja USA ovat olleet

        yhdessä sitä kaatamassa." Hauska, että puhuit USA'sta tässä, sillä USAn laithan eivät

        päde tänne, mutta niitä silti tänne poljetaan lahjonnalla ja pakko syötöllä, luulevat,

        että heidän lakinsa pätevät kaikkialla. Idiootteja jos sanoisin.

        "Perustettaisiin P2P tapainen verkko, jonka käyttö maksaa vaikka 20e kuussa, ja sillä

        hinnalla saa ladata sieltä niin paljon kuin haluaa ja täysin laillisesti." Tähän on

        moni vanhempi kansaluokka, eli nuo 30-50 varmasti hyvillään vastannut myönteisesti,

        koska heillä ei vielä ollut lapsena/nuorena tätä "ilmaista" hommaa. Eli heille mahtavaa

        myyntiä, ja kätevää Smiley

        "(tekijänoikeuspalkkiothan ovat ne, mistä kaikki kokoajan marisevat), ja kaikki

        olisivat onnellisia. Tällä tavalla taitelijat saisivat osansa, saisivat uuden

        jakelukanavan eikä kuluttajistakaan tarvitsisi tehdä enään rikollisia. Itse ainakin

        olen valmis maksamaan siitä, että saan ladata ohjelmia, pelejä, musiikkia ja elokuvia

        laillisesti. Mielestäni edes 30e/henkilö ei ole liikaa." No jos totta puhutaan,

        taiteilijathan eivät saa koko summasta kun 1/2'n ja tästäkin hyötyy vain suurimmat

        artististit, lisäksi suurin osa menee ulkomaille, eli periaatteessa samalle kartellille

        jonka firmat ovat vain muualla. Ja tekijänoikeus maksuihin, niitähän nostetaan koko

        ajan, niillä rahastetaan moneen otteeseen samasta tuotteesta, monessa eri muodossa,

        esim. pitäisi olla jokaisella ihmisellä omat maksut. Ja radiohan maksaa näitä maksuja,

        ja periaatteessa siitä on maksettu maksu, ja jos kuulet sn radiossa sen pitäisi olla

        ilmaista, mutta ei näin ole. Joudut joka tapauksessa maksamaan siitä vieläkin moneen

        otteeseen.

        PS: toivottavasty SENSUROITU ei tunne tätä hyökkääväksi kun lainasin hänen

        mielipiteitään, ihan positiivisessa mielessä yritin ja tuoda lisää asiaa esille Smiley
        _______________________________________________________________________________________

        TOISEN MIELIPIDE
        Taide on taidetta. Paskan lapiointi on työtä.

        Taidetta tehdään kun halutaan ilmaista itseä.

        Paskaa lapioidaan koska halutaan rahaa. (Taino miks ei jos siitä nyt niin kovasti

        sattuu tykkäämään kait silläkin voi itseään ilmaista...)
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE
        Jos nyt puhun musiikista, vertaan sitä sun taiteeseen. Niin ei se oo pelkästään itsensä

        ilmaisemista. Esimerkiksi musiikki viihdyttää muita... Joku humppabändi jossain

        hääkeikalla, ei ne itseään ilmaise vaan viihdyttää muita. Ja siitä viihdyttämisestä

        heille maksetaan korvaus.
        ____________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE/MINUN TOISTA LAINATEN
        "Luin ton Puumalan viestin ja kyllä huomasin että jätkä ei oo kyllä kosaan tehnyt

        mitään sisältöä... Tiedätkö mikä homma on tehdä vaikka levy? tai edes 3 minuutin

        pituinen biisi. Paljon siihen menee aikaa ja vaivaa? Olen oskun kanssa kyllä samaa

        mieltä, että keinot piratsimin torjumiseen ovat aivan väärät, mutta toisaalta ymmärrän

        tuon. Otetaan esimerkiksi muusikot, he tekevät älyttömästi töitä saadakseen tuotoksensa

        ulos, ja sen jälkeen ihmiset varastavat sen heiltä... Ei varmaan tuntuisi kivalta jos

        ensin olisit tehnyt 100 tuntia töitä jonkun asian eteen ja joku veisi sen sinulta pois

        maksamatta mitään korvausta."

        Ja en muka ole tehnyt mitään sisältöä, olen toki harrastanut sekä kirjoittamista, että

        musiikin tekoa, olen myös tietokone softilla tehnyt kaikenlaista, mutta en ole siinä

        vielä kovinkaan mallikas, vasta harjottelu asteikolla.
        Tiedän, että siinä on oma hommansa, kuten kaikessa muussakin mitä tekee. No lainataas

        osuutta "100 tuntia töitä" ja joku "varastaa" sen. Ensinnäkin, periaatteellisesti

        tekijä ei menetä mitään, ja myydessä tuotettaan hän ei menetä mitään itse tuotteesta,

        toisin kuin muissa tuotteissa. Sitten 100 tuntia töitä, no jos tämä myy vaikka 100

        kappaletta 100 tunnin työn tuotosta se moninkertaistuu koko ajan, eli siitä tulisi

        sitten 100x100 tunnin palkka joka on 10 000 tuntia. "Ei varmaan tuntus kivalta" on myös

        aika naiivi käsite, maailma on julma, monessa suhteessa(muissakin kun rahallisissa).
        Unohdin mainita monta asiaa, kiitos IRC-keskustelusi joka vei ajatukseni toiseen

        kantaan. Smiley

        Ja tohon äskeiseen, tottahan toki heille maksetaan keikoilla korvaus.. sieltähän se

        suurinosa pääomasta tuleekin, keikoille aidan välistä meneviä on harvat, keikka

        tunnelma on ainutlaatuinen siitäkin moni maksaa. Eiväthän artistit ilmaiseksi siellä

        keikalla ole, mutta levylle soitetaan vain kerran(tietysti pitempi aika menee, että

        saadaan biisit menemään oikein, mutta se onkin sitten aivan toinen tarina).
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE/SITTEN MINUN
        Eli tällä sivulla Mr. Puumala perustelee kaiken...

        Lainaus
        Eikö piratismi ole varastamista?

        Piratismi ei ole varastamista. Se on kulttuuriteosten kopioimista ja kopioiden

        jakamista kansalaisten kesken. Jonkun esineen tai asian varastaminen tarkoittaa sitä,

        että kyseisen esineen haltija menettää esineen varkaalle, josta tulee sen uusi haltija.

        En perustele tuolla kaikkea, sitä paitsi lainasit tuon tuolta sivustola, itselläsi ei

        ole mitään perusteita, kirjotas ite liuta mielipiteistäs täällä ja näe vaivaa siihen,

        kun, että itket irkissä kyseisestä asiasta, ja puolustelet sitä, mutta itse harrastat

        kyseistä "rikosta".
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPIDE
        Sitten 100 tuntia töitä, no jos tämä myy vaikka 100 kappaletta 100 tunnin työn tuotosta

        se moninkertaistuu koko ajan, eli siitä tulisi sitten 100x100 tunnin palkka joka on 10

        000 tuntia.

        En nyt varmaa ihan pysyny kärryillä tässä hommassa, mutta väitätkö tossa että jos

        käytän 100h aikaa levyn tekemiseen ja myyn sitä 100kpl niin olen tienannut 10 000h

        palkan?
        -tämä oli vastaus tavallaan siihen, ettei artisti muka saa tarvittavaa määrää. En

        enempää selittele kun on lisää kopioitavaa.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE
        Kertoo hyvin tän threadin aloittajasta. Hänellä ei vain ole mitään hajua mistä puhuu.

        Tuolla ircin puolella hän väitti että edustukunta on lahjottavissa, ja mafia pyörittää

        tätä tekijänoikeusbisnestä... Jokainen voi muodostaa omat käsityksensä.
        MINÄ:(tätä en siis tuonne kirjoittanut, mutta lueppas piraattiliiton sivulta nytten

        heti artikkeli tuosta mafia kytköksistä

        >http://piraattiliitto.org/uutiset/2007/09/interpolin-johtaja-ep-iltyn-mafiakytk-ksist
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPITEENI

        @SENSUROITU, no niin tosiaan sanoin, yritin saada tajuamaan, että kyllä artisti saa

        tuotteestaan varmasti normaalin tulon vaikka hinta olisikin alhaisempi, mutta sekin on

        vaikeaa kun on nuo välikädet sun muut tuolla, waltsu tuolla kiven kovaan väitti, että

        monilla artisteilla ei ole varaa levyttää jne. ilma näitä levy-yhtiöitä, no ottakoon

        sitten herran jestas lainaa niinkun muut tekevät. Ja kuten oon maininnu eletään

        internetin aika kautta, itsensä voi tuoda julki netissäkin, artisti voi tehdä omat

        netti sivut ja jaella siellä musiikkiaan, ja jos tämä artisti on vaikka aoittelija hän

        voi laittaa paypal lahjoitus järjestelmän sinne, tai pyytää/tai lunastaa maksu joka

        tuotteesta, mutta joku 1e per biisi on täysin naurettava hinta jo vähän suuremmallakin

        suosiolla. Itsekkin boikotoin, enkä osta muun levy-yhtiön alaisia tuotteita kun rähinä

        recordsin, jota pyörittää artistit itse. Smiley
        @Waltsu, ja mikä olet tuomitsemaan mun mielipiteen kyseisestä asiasta, kerro se mulle?

        Et mikään. Sun mielipitees ei paina yhtään sen enempää kun munkaan.
        Tässä voikin sanoa, että sulla on tyypillinen "artistinen" näkökulma tekijänoikeuksista

        ja piratismista olet totaalisesti sillä kannalla, että kaikki on tässä hyvin sinun

        osaltasi, mutta minä taas ajattelet muitten kannalta. Ja olet itse myös hyvä esimerkki

        artistista joka myös itse harrastaa P2P'tä kuten myönsit. Eli 'vapaa kulttuurin jako'

        josta nostit suuren metelin, on asia josta hyödyt myös sinä, en vain minä.
        "Tuolla ircin puolella hän väitti että edustukunta on lahjottavissa, ja mafia pyörittää

        tätä tekijänoikeusbisnestä... " Ja tähän uskaltaisin väittää, että itse olet naiivi jos

        suljet tämän vaihtoehdon pois vain oman uskomuksesi mukaan, et taida edes tiedostaa

        miten isot rahat liikkuu levy-yhtiö/tekijänoikeus/korvaus bisneksessä, ja kyllä

        bisneksessä. Eivät näiden järjestöjen ylläpitäjät mitään artisteja ole, vaan tienaavat

        tällä toiminnalla aivan mahdottomasti. Niin ja kyllä eduskuntaa lahjotaan, ja taas

        viittaan lukemaan sivulta afterdawnista lahjoituksista, esim. venäjältä ja usasta.

        Totta suomi ei ole yhtä korruptoitunut valtio kun nämä kyseiset, mutta uskallatko

        väittää, ettei täällä ei ilmene mitään tälläista? En usko...


        Sitten vois puhua antipiraateista, jotka yrittävät laittomin keinoin tuhota esim.

        Ruotsissa laillisia palvelmia, niin kyllä .torrent palvelimet ovat Ruotsin lain mukaan

        laillisia turha ruveta surkuttelemaan. Otetaan tässä esille Media defender niminen

        yhtiä jonka tarkoitunsena on häiritä,tuhota ja kerätä todisteita laittomasti,rikkomalla

        yksityisyyttä vakavasti, hakkeroimalla, lähettämällä ns.'peite dataa jne. (Tälläinen

        yhtiö on myös suomessa, ettin nimen jos jotain kiinnostaa. Ei muisti vaan mieleen heti)

        Niin tosiaan, ja ketkähän ovat näitä asiakkaita sitten, No tietysti nämä ihanat RIAA,

        MPAA, ja heidän ala olevat erilliset firman nimet, jotka löydät piratebayn sivulta

        syytelistasta, jossa on toki luultavasti mainittu vain ruottissa toimivat yhtiöt.
        Toki waltsu oli kova haluamaan todisteita, no siinä sitten sinulle Smiley

        Mediadefender-defenders. Kyllä nämä ovat hakkeroitu mediadefenderin verkoista jne. ja

        ovat sen myöntäneet, muuten he eivät mitenkään pystyisi anomaan, että ne poistetaan

        palvelimelta. Tähän mennessä tätä ei ole pystytty tekemäään, koska se sijaitsee

        norjassa, ja tiedostoja on jaettu bittorrent-klienteillä monelta trakkerilta käsin, eli

        on käsillä sähköposti ja myös mun muistini mukaan sql-( tms.) tietokanta. Enempää en

        kerkiä kirjoittamaan kun pitää lähteä suihkuun ja sitten kouluun.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE JA LAINAUS TOISEN MIELIPITEESTÄ

        "Jos nyt puhun musiikista, vertaan sitä sun taiteeseen. Niin ei se oo pelkästään

        itsensä ilmaisemista. Esimerkiksi musiikki viihdyttää muita... Joku humppabändi jossain

        hääkeikalla, ei ne itseään ilmaise vaan viihdyttää muita. Ja siitä viihdyttämisestä

        heille maksetaan korvaus."

        Sen humppabändin biisejä tuskin kukaan imuttaa netistä modeemi punasena. Heille

        maksetaan siitä että he ilmestyvät paikalle soittamaan, tuskin siellä kukaan alkaa

        netistä poltettua CDtä hääjuhlissa soittamaan.
        _______________________________________________________________________________________
        MINÄ TOINEN TOINEN2
        Jos nyt puhun musiikista, vertaan sitä sun taiteeseen. Niin ei se oo pelkästään itsensä

        ilmaisemista. Esimerkiksi musiikki viihdyttää muita... Joku humppabändi jossain

        hääkeikalla, ei ne itseään ilmaise vaan viihdyttää muita. Ja siitä viihdyttämisestä

        heille maksetaan korvaus.

        Sen humppabändin biisejä tuskin kukaan imuttaa netistä modeemi punasena. Heille

        maksetaan siitä että he ilmestyvät paikalle soittamaan, tuskin siellä kukaan alkaa

        netistä poltettua CDtä hääjuhlissa soittamaan.
        Niinpä tosiaan, kuten jo sanoinkin artistit saa suurimman osan tuloistaan keikoilta,

        ilman näitä TURHIA välikäsiä.Artistit itsekkin myöntävät tämän, ja mikäs siinä.

        Levyillä he saavat "kuuluisuutensa" jonka voi tehdä netissäkin, ja sitten ajaa kovaa

        keikkaa ja oikeasti tienata Smiley
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE
        Joo Puumala, jos oot noin välinpitämätön musiikintekijöitä ja artisteja kohtaan,

        meinaan siis että huudat täällä naama punasena "OTTAIS LAINAA PERKELE JOSSEI SAA

        LEVYTYSSOPIMUSTA", niin tuli vaan mielee että mikä sut sitten oikeuttaa ne artistien

        biisit ilmaseksi lataamaan koneelle, jos musiikintekijät joutuvat maksamaan ite

        biiseistä? eihä tossa nyt oo mitää järkeä
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPITEENI LAINATTUNA TOISEN KOMMENTOINTI
        @SENSUROITU, no niin tosiaan sanoin, yritin saada tajuamaan, että kyllä artisti saa

        tuotteestaan varmasti normaalin tulon vaikka hinta olisikin alhaisempi, mutta sekin on

        vaikeaa kun on nuo välikädet sun muut tuolla, SENSUROITU tuolla kiven kovaan väitti,

        että monilla artisteilla ei ole varaa levyttää jne. ilma näitä levy-yhtiöitä, no

        ottakoon sitten herran jestas lainaa niinkun muut tekevät. Ja kuten oon maininnu

        eletään internetin aika kautta, itsensä voi tuoda julki netissäkin, artisti voi tehdä

        omat netti sivut ja jaella siellä musiikkiaan, ja jos tämä artisti on vaikka aoittelija

        hän voi laittaa paypal lahjoitus järjestelmän sinne, tai pyytää/tai lunastaa maksu joka

        tuotteesta, mutta joku 1e per biisi on täysin naurettava hinta jo vähän suuremmallakin

        suosiolla. Itsekkin boikotoin, enkä osta muun levy-yhtiön alaisia tuotteita kun rähinä

        recordsin, jota pyörittää artistit itse. Smiley


        Pakko vähän kommentoida Smiley

        Ootko koskaan perehtynyt siihen että jos artisti levyttää levyn niin paljon siitä tulee

        kuluja artistitlle? Ja entäs kun se levy menee kauppaan myyntiin vaikkapa hintaan

        20eur/kpl niin kuinkahan paljon jää yhdestä levystä rahaa artistille?

        Otetaas tähän pikkunen esimerkki mitä artistille jää levyistä käteen ja paljon hän

        tekee työtä sen eteen.

        Toimikoon esimerkkibändinä nyt joku ihan perus suomipoppi bändi. (5 henkilöä)

        Ensin artisti säveltää levyllisen biisejä. Sanotaan että tähän kuluu aikaa noin 6kk.
        Sitten treenataan niitä biisejä että ne saadaan kuulostamaan hyvältä.
        Nyt mennään sit studioon missä äänitetään kipaleet. Tähän menee about 1-2kk.
        Sen jälkeen levy miksataan ja viedään painatukseen.
        Graafikko suunnittelee levyyn kannet.
        Sitten se levy saadaan vihdoin ja viimein sinne Anttilan hyllylle ja siihen lätkästään

        20eur hintalappu.
        Jokaisesta myydystä levystä bändin jäsenet tienaa noin 0,90eur per henkilö. (riippuen

        vähän levytyssopimuksesta, mutta noilla kulmilla se hinta pyörii)
        Jos nyt sit lasketaan vähän noita työtunteja niin aika monta levyä pitää saada myytyä

        että tuntipalkka rupee olee kohdillaan.

        Nightwish bändin uusimman levyn kustannukset oli ~150 000eur. Bändi myi suomessa heti

        platinaa (42 000kpl). Silti bändi on vielä yli 100 000eur tappiolla tästä uudesta

        levystä. Jos sitä ei vietäis ulkomaille olleskaan niin aika heikolta näyttäis omilleen

        pääseminen.

        Saahan artisti toki sitten rahaa muualtakin kuin vain myydyistä levyistä, mutta ei

        silti ole oikein että joku toinen kopio netistä ne levyt.

        Itse ostan ne levyt mistä tykkään ja koitan sponssata bändejä omalta osaltani. Loput

        levyt/biisit imutan netistä tai kopioin kavereilta.
        _______________________________________________________________________________________
        Toisen mielipide, eli tyypillinen kommunisti vinoilu.
        http://www.surfaceripple.com/photoplog/file.php?n=22&w=l
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE:
        Ennenmmin lataan 1 kappaleen netist ku ostan koko levyn ja 19 Huonoo kappalet.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISENMIELIPIDE (kommunisti kuvan lähettäjä)
        Itse taas puolestani olen sellainen snobi, että usein heikkolaatuisten piraattibiisien

        kuulostelu vaan ketuttaa. Homma kun on vielä muutekin moraalisesti arveluttavaa vaikka

        tuskinpa se Apple Recordsia hirveästi haittaa josko kopioisinkin Sergeant Pepperin

        kaverilta enkä ostaisi The Beatles kyseistä albumia, toisaalta haittaisiko Apple Inciä

        juurikaan, mikäli murtautuisin Apple Storeen ja keikkaisin sieltä uusimman iPodin?

        Vertaus tietenkin ontuu sikäli, että imurodessani kasan biisejä kukaan ei menetä

        omaansa, kunhan vain kopion. Netti on nykyään verkkokauppoja pullollaan ja hinnat

        senkun laskevat mitä enemmän asiakkaita kaiken maailman ituneseillä on joten samakait

        se on sieltä ladata hyvä laatuisia biisejä turvallisesti ja ennenkaikkea laillisesti.

        Tottakai kaiken maailman ituhipeiltä ja muilta viherstalinisteiltä kuulee vinkunaa,

        että kun ei ole rahaa siihen pari euroa maksavaan albumiin tai muutaman kymmenen sentin

        hintaisiin biiseihin. Ei muutakuin köyhät kyykkyyn ja iskyryhmä Karhu ikkunoista ja

        ovista sisään!
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPITEENI
        Lainaus: SENSUROITU
        Joo Puumala, jos oot noin välinpitämätön musiikintekijöitä ja artisteja kohtaan,

        meinaan siis että huudat täällä naama punasena "OTTAIS LAINAA PERKELE JOSSEI SAA

        LEVYTYSSOPIMUSTA", niin tuli vaan mielee että mikä sut sitten oikeuttaa ne artistien

        biisit ilmaseksi lataamaan koneelle, jos musiikintekijät joutuvat maksamaan ite

        biiseistä? eihä tossa nyt oo mitää järkeä
        Oot aivan oikeassa siinä, että oon välinpitämätön artisteja kohtaan, koska he ovat

        näiden järjestöjen alaisia joita en kunnioita pätkän vertaa(mikä on tosin patti

        tilanne, mutta se taas on artistin oman luovan ajattelun piirissä)mutta olisiko aika

        tajuta etteivät he pysty estämään sitä toimintaa ja olisi aika sopeutua siihen?

        Hommalle naureskelee jopa itse 'järjestöille' P2P'en estämisen kannalla olevaa

        toimintaa myyvät yrityksetkin.
        Moni on jo tainnut muutenkin todeta, että olen heitä vastaan, voisi keksiä jotain

        muutakin puhuttavaa kun kun mun artistien vastaisuudesta keskustelu ja tuoda aiheeseen

        lisää keskusteltavaa, oonko minä ainoa joka esittää jotain ja muut esittävät vain

        kysymyksiä?

        26 b § (14.10.2005/821)
        "Maksu suoritetaan lukuisia Suomessa käytettyjen teosten tekijöitä edustavalle

        järjestölle, jonka opetusministeriö on hakemuksesta hyväksynyt tehtävään määräajaksi,

        enintään viideksi vuodeksi. Tehtävään voidaan hyväksyä kerrallaan vain yksi järjestö.

        Hyväksyttävällä järjestöllä tulee olla taloudellinen ja toiminnallinen valmius ja kyky

        hoitaa asioita hyväksymispäätöksen mukaisesti. Järjestön tulee vuosittain antaa

        opetusministeriölle selvitys hyväksymispäätöksen nojalla tekemistään toimista.

        Opetusministeriön päätöstä on muutoksenhausta huolimatta noudatettava, kunnes asia on

        lainvoimaisella päätöksellä ratkaistu. Hyväksymisen edellytyksenä on, että järjestö

        sitoutuu käyttämään opetusministeriön ja järjestön vuosittain sopiman osan maksun

        tuotosta välillisenä hyvityksenä tekijöille heidän yhteisiin tarkoituksiinsa

        opetusministeriön hyväksymän maksuvarojen käyttösuunnitelman mukaisesti.
        Maksun tuotosta vähennetään hallintokustannukset." Lähde: Finlex.fi
        Ymmärsinkö tän lain nyt jotenkin kierosti, eli opetusministeriö päättä minkä osan

        tuotosta artistit saavat tekijänoikeuskorvauksista, kyllähän jo tuostakin pykälästä

        huomaa, että se on pelkkää bisnestä. Kuin pistäisi tupakka-yhtiöt hoitamaan tupakan

        vastaista liikettä/tutkimusta.

        @SENSUROITU, munkaan on hieman vaikea tietää kaikkea, opin sun kommentista toki paljon

        uutta ja aion nyt enemmän miettimään artistin elannon kannalta tilannetta, mutta silti

        olen piratismin puolella. Toki minäkin voin olla väärässä.
        "Jokaisesta myydystä levystä bändin jäsenet tienaa noin 0,90eur per henkilö. (riippuen

        vähän levytyssopimuksesta, mutta noilla kulmilla se hinta pyörii)
        Jos nyt sit lasketaan vähän noita työtunteja niin aika monta levyä pitää saada myytyä

        että tuntipalkka rupee olee kohdillaan." Tähän, että 0,90e per levy, vaikka levy

        itsessään maksaa 22x enemmän. No eikö sitten olisi kannatavampaa antaa artistille

        suoraa johonkin, esim paypal tilille nämä rahoitukset jolla sitten maksaisit sen

        22xalbumin hinnan suoraan artistille, eikä levy-yhtiö saisi mitään? Toki levy-yhtiö

        tuottaa tuon levyn jne. mutta ei se niin kallista ole kun levy maksaa itsessään 20-30

        snt paikkeilla ja he voivat tuottaa näitä kopioimalla, varasto kustannuksiakaan ei ole

        lähes minkäänlaisia. Eikö olisi siis kannattavampaa myydä HYVÄ LAATUISTA musiikkia

        suoraa netissä, tehdä äänitteistään pelkästään digitaalisia versioita. Ja antaa silti

        ihmisille mahdollisuus esim. polttaa levylle ja siten kuunnella myös muilla laitteilla

        kun tietokoneella.

        @SENSUROITU(kommunisti kuvan lähettäjälle), miten niin "huono laatuista" musiikkia,

        olet tainnut käydä vain hieman huonoissa paikoissa, tai et ole "vip" yhteisöissä joissa

        saa todellakin hyvä laatuista musiikkia. Ja itse yhtiöiden suojattu musiikki on jo

        itsessään huonolaatuista netistä saatavana, joten painotan sanaa laadukkaan materiaalin

        myymistä netissä tietokoneella toistettavassa muodossa.
        EDIT: Tuli vielä mieleen, että varsinkin aloittelevilla ja pienillä artisteilla

        internet olisi paljon kätevämpi vaihtoehto kuin levy-yhtiöt, nykyään jo vanhatkin

        ihmiset käyttävät tietokonetta, ja lähes jokainen päivittäin.
        PS: Calenardhon, tuossa sun komministi kuvassa, mielestäni aika tylsä vertaus ja mulle

        tuo on pelkkää propagandaa joka ei kiinnosta, toiset voi olla erimieltä tietysti aivan

        vapaasti. Ja oletko kenties sutannut tuosta pirate sanan perästä mustalla jotain

        näyttäisi siltä.
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPITEENI:(Johon ei tullut mitään vastauksia)
        Niin ja entäs sitten mitä mieltä ollaan esim TV-ohjelmien netti lataamisesta, siis

        siitähän maksetaan tuo tv-lupa, ja mainoksilla kustannetaan osat kanavista, ja toiset

        taas ovat maksullisia. Eli olet jo maksanut siitä, ja et esim kerkiä katsomaan tvstä

        tätä ohjelmaa, etkä kykene nauhoittamaan, hyvä lähde tällekkin ovat tälle erikoistuneet

        Bittorrent-trakkerit, joita on siis pelkästään näillekkin tarkoitettuja. Itse myönnän

        täysin tätä harrastavani, on esim ohjelmia joita en unirytmin, tai jonkin menon takia

        kerkiä katsomaan, joten on todella kätevää saada se toisesta lähteestä ja katsoa

        milloin haluaa Smiley
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE PARI LAINAUSTA MINULta
        Puumala musta rupeaa tuntumaan, että sä olet ahminut sitä piraattiliiton sivujen

        propagandaa oikein urakka tolkulla. Kivahan sitä on lukea kun ne tukevat kivasti omia

        mielipiteitä, ja niitä seuraamalla saa musiikkia vielä ilmaiseksi! Vähän saman tyylistä

        juttua taisi Hitler käyttää kun nousi valtaan.. Lupaili semmoisia kivoja juttuja josta

        kansa tykkäs, ja kuinkas sitten kävikään? ;P (Vertaus vähän ontuu, mutta idea on se,

        että näitä lupaavia suunsoittajia on maailma täynnä!).

        Lainaus
        Ja kuten oon maininnu eletään internetin aika kautta, itsensä voi tuoda julki

        netissäkin, artisti voi tehdä omat netti sivut ja jaella siellä musiikkiaan, ja jos

        tämä artisti on vaikka aoittelija hän voi laittaa paypal lahjoitus järjestelmän sinne

        Tiesitkö sen, että "paypal lahjoitusjärjestelmän laittaminen sivuille" ei ole aivan

        ilmaista. Perus paypal tilillä voi otta vastaan n. 5 lahjoitusta ja homma on siinä. Jos

        haluua ottaa enemmän lahjoituksia ja isompa sellasia pitää ostaa parannettu (upgraded)

        PayPal tili mikä tietenkin maksaa kuukaudessa.

        Omasta kokemuksesta voin kertoa, että on HYVIN turhauttavaa maksaa itse omia kuluja

        (esim palvelin, domain...) ja kun samalla tietää, että kaikkien sääntöjen ja järjen

        mukaan sen pitäisi olla loppukäyttäjä kun maksaa koko lystin kerran hän sitä tuotetta

        käyttää.

        Hieman noi puumala sun kommentit nyt ontuu. Puumala mä haastan sut vastaamaan tähän

        yhteen kysymykseen:
        Jos artistit maksavat itse siitä mitä tekevät, käyttävät tuhottomasti aikaa sen

        tekemiseen, mikä oikeuttaa sut lataamaan niiden levyn ilmaiseksi niin, että artisti jää

        ilman sitä tuloa mikä hänelle kuuluu?
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE MINUSTA
        Kyllähän meidän täytyy nyt myöntää et Puumala on yks saatanan häiriintyny penikka jolla

        ei ole mitään moraalia.
        _______________________________________________________________________________________

        "Hieman noi puumala sun kommentit nyt ontuu. Puumala mä haastan sut vastaamaan tähän

        yhteen kysymykseen:
        Jos artistit maksavat itse siitä mitä tekevät, käyttävät tuhottomasti aikaa sen

        tekemiseen, mikä oikeuttaa sut lataamaan niiden levyn ilmaiseksi niin, että artisti jää

        ilman sitä tuloa mikä hänelle kuuluu?"
        Minulla ei ole siihen paljon muuta kun omankäden oikeus, mutta jos en halua tukea

        levy-yhtiöitä tai järjestöjä pennin vertaa, tai sitten tiedostot ovat DRM-suojattuja

        tms. jotain ihmeen säätöjä/huonolaatuisia mulla ei ole paljoakaan valinnan varaa.
        Myös monien artistien levyjä ei löydä noista yleisistä kaupoistakaan, toiseksi ne ovat

        paheellisen usein täynnä pelkkiä IDOLS-mainospellejä.(Eivät toki kaikki). Mitenhän

        monesti joku sivusto on suljettu ja siellä oleva jotenkin suojattu data, jota voi

        kuunnella vain heidän tekemällään softalla tms. on tullut käyttökelvottomaksi, itsellä

        ei ole omaa kokemusta, tai tietoa sen enempää noista softista jne.

        @sensuroitu, "moraaliton häiriintynyt penikka" meitä on moneksi, enkä toki ole ainoa

        "häiriintynyt moraaliton penikka" suomessakaan, mikähän mahtoi olla tuo luku.. olisiko

        11 miljoona ihmistä joka latailee 'laittomasti' netistä musiikkia/elokuvia tms.

        maailmaissa.

        Tuo domain/palvelimet ja nämä ovat mielestäni verrattavan pieniä verrattuna tuohon

        levy-yhtiön ottamaan summaan.

        Myönnät varmasti toki, että sun mielipiteitä puolustelevat sivut ovat sun mielestä mitä

        luultavimmin mukavaa luettavaa.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE
        Puumala, jos sä haluat boikotoida levy-yhtiöitä ja artisteja ÄLÄ SILLON OLLENKAAN

        KUUNTELE MUSIIKKIA! Sillon se olis boikotointia. Nyt sä vaan varastat.

        Ja sä et vastannu mun kysymykseen!

        _______________________________________________________________________________________
        LAINAUS MIELIPITEENI
        "Puumala, jos sä haluat boikotoida levy-yhtiöitä ja artisteja ÄLÄ SILLON OLLENKAAN

        KUUNTELE MUSIIKKIA! Sillon se olis boikotointia. Nyt sä vaan varastat."

        Ja sä et vastannu mun kysymykseen!
        Vastasinhan kysymyksees omalla mielipiteelläni oon vastannu aika moneen kysymykseen jos

        se ei riitä suosittelen toisilta kysymistä, mutta kukaan muu ei oo vastannu noihin

        teidän muiden omiin kysymyksiin kovinkaan, tuntuu vaan, että tämä on taisteluareena,

        jossa ovat te vastaan minä. . Ja todellakin voin boikotoida heitä vastaan, syytä sinä

        vain minua varastamisesta se ei minua niinkään häiritse.
        Lähinnä tapellaan tässä, että olenko minä väärässä vai oikeassa, itse et puolustele

        ajatuksiasi muulla kun, että "tekijänoikeidet ovat olemassa" "artistilla on oikeus

        kaikkeen" kerroppas nyt sitten hieman tarkemmin, tarkastele tekijänoikeuslakia finlexin

        sivuilta, mieti sitä käytännössä, etsi rahasummia joita siinä liikkuu jne.

        Tekijänoikeus on muutakin kuin artistin hommia, kukaan ei oo tainnu tähän mennessä

        puhua kuvataiteilijoista, entäs sitten aikuismateriaali(en pyydä linkkejä tai

        vastaavaa koska täällä on alle 16-18 vuoden ikäisiä minä mukaan lukien)sitähän jaetaan

        netissä nimenomaan tällä tavalla sinun käsitteiden mukaan laittomasti, et ole sitä

        maininnut. Entäs sitten, tietokone ohjelmat, odotin sulta hieman mielipidettä niistä,

        koska itse olet ohjelmoija. Tekijänoikeuslaki myös kusee pahasti, jonka taisit myöntää

        tietyssä suhteessa tuolla alussa, että asiaa hoidetaan väärin.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE
        jos kaikki ajattelis niinku sinä, kuka enää haluais tai viitsis tehä mitää ku istua vaa

        himassa ja kitata kaljaa, jos kaikki pitää saaha ilmaseksi netistä.. voi voi mihin

        tämäki mailma on menossa!
        _______________________________________________________________________________________
        LAINAUS MIELIPITEENI
        "jos kaikki ajattelis niinku sinä, kuka enää haluais tai viitsis tehä mitää ku istua

        vaa himassa ja kitata kaljaa, jos kaikki pitää saaha ilmaseksi netistä.. voi voi mihin

        tämäki mailma on menossa!"
        Myös artisti voi hyödyntää internetin ilmais vaihtoehtoja, ja hyödyntää myös

        internettiä edullisuudessaan monessa suhteessa. Ja enkä puhu kaikesta, en esim. halua

        ruokaani ilmaiseksi netistä, en myöskään käytä internettiä ilmaiseksi vaan siitäkin

        maksetaan. Internetissä maksan myös pelien premium-versioista, joista hyvä esimerkki on

        tibia. Ja miten niin ihmiset laiskistuis eikä tekis mitään, luovia teoksia tehtiin jo

        ennen tekijänoikeuksia ja sen jälkeenkin. Ei se nyt ole mikään perusta sille. Ja mitä

        artistit vauhkoamaan noista tekijänoikeuksistaan kun he myyvät kuitenkin jollekkin

        isolle yhtiölle, ne eivät edes saisi olla mitään markkinointi tavaraa, esim. kirjoissa

        musiikissa jne. Softista oon hieman erimieltä, että niitten oikeuksia voisi myydä. Tätä

        en osaa perustella sen enempää, sitä mieltä vain olen.

        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE
        Puumala, miten voit väittää, ettei toisen tekemä teos ole markkinoitua tavaraa? On

        panettelijoiden puhuttelua väittää, että taide kuuluu kaikille ja kaikkien pitäis

        kuulla musiikkia. Tosi maailmassa homma toimii niin, että se kuka tekee jtn hienoa, saa

        siitä myös sen palkan mikä sille kuuluu. Tai ainakin pitäisi saada!

        Ja listaa nyt kysymyksiä mihin minun pitäis vastata.
        _______________________________________________________________________________________
        LAINAUS LAINAUS TOISEN MIELIPIDE
        Lainaus
        @SENSUROITU, "moraaliton häiriintynyt penikka" meitä on moneksi, enkä toki ole ainoa

        "häiriintynyt moraaliton penikka" suomessakaan, mikähän mahtoi olla tuo luku.. olisiko

        11 miljoona ihmistä joka latailee 'laittomasti' netistä musiikkia/elokuvia tms.

        maailmaissa.

        Kuinkakohan moni niistä 11 miljoonasta selittää tota soppaa kuin sä. Ja en nyt puhu

        siitä wareemisesta vaan siitä miten sun mielestä pitäis ongelma ratkaista... Artistien

        kustannuksella.

        Ja kun ihmettelet sitä että tää on sinä vs. muut, niin vain sen takia koska kukaan ei

        ole niin idiotti ja moraaliton ajatellakseen tuolla tavalla. Sulla ei ole oikeasti

        yhtään moraalia.
        _______________________________________________________________________________________
        MINÄ KYSYMYKSENI
        SENSUROITU, sanotaankohan perustuslaissa mitään kyseisestä, se varmaan vastaa asiaan

        kthxbye.
        Ja kysymyksiin,

        * mikä on tekijänoikeuksien tuolla 1900-luvun alussa oleva pääsääntöinen tarkoitus.
        * Miten kommentoisit tekijänoikeus lain oikeuden mukaisuutta kaikkien kannalta.
        * Entä millä perusteella esim tuet kuuluvat artisteille
        * Miksi juuri opetusministeriö hoitaa näitä asioita vaikka ei ole pätevä siihen,

        suora viittaus lakiin
        * Onko mahdollista saada samat tulokset internetissä kuin myymällä levyjä esim.

        musiikki kaupoissa helsingissä
        * Onko sun mielestäs järkevää, että tekijänoikeidet kestää vielä artistin kuoleman

        jälkeen, eli monessa tapauksessa, artisti on myynyt oikeutensa, kuollut ja yhtiöllä on

        nämä oikeudet pitkään artistin kuoleman jälkeen
        * Mun mielestä nämä vanhat tavat jäävät joka tapauksessa uusien jalkoihin, miten

        tulkitset itse asian
        * kovasti näytetään puhuttavan levyistä vaikka artistit saavatkin pääsäänöitset

        tulot sen ulkopuolelta
        * entäs mitä mieltä olet kuvataiteen tekijänoikeuksista, siis tekijänoikeidethan

        ovat myös graafisen työn tekijöillä. Eli esim. jos googletat kuvan ja otat sen sieltä,

        kysytkö joka kerta saisinko käyttää sitä jossain tms.?
        * Missä suhteessa tekijänoikeuksien oikeuksia saisi myydä
        * Mitä mieltä olet bittorrent-trakkereistä, sinällänsä ne eivät ole laittomia,

        hakukoneita mielestäni. Siellähän on vain tiedostoja jotka sisältää tietoa missä

        ladattava data on, itse palvelimella ei pidetä mitään tälläistä.
        * Mitä mieltä olet siitä, ovatko kansanedustajat tällä hetkellä kyvykkäitä

        säätämään tälläisiä lakeja, esim internettiä koskevia lakeja, myös muitakuin

        tekijänoikeus. Mielestäni eivät ole, koska harva heistä oikeasti tietää aiheesta lähes

        mitään.
        * Antipiratismi on kattavaa bisnestä teostonkaltaisen ja levy-yhtiö toiminnan

        ohella, miten kommentoisit tätä

        Perustele kaikki, keksin sitten vastauksista lisää kysymyksiä. Taisi myös jäädä auki

        tuo mun vastaus, tuollaisia ovat useimmat 'teidänkin' vastaukset mulle.

        @SENSUROITU,Nyt se tehdään muiden ihmisten kustannuksella, artistien hyväks. Niin ja

        onko päivän aihe kellä on moraalia, ja aika moni heistä vastaa moneen kysymykseen jo

        pelkästään harrastamalla warettamista.
        Jos nyt kysymykseen tulee moraali kauheasti, niin en tosiaan häpeä toimiani mitenkään,

        en myöskään häpeä jos vien kaupasta tikkarin, en häpeä toisten haukkumista, en häpeä

        mitenkään toisten arvostelua. No nyt sitten myönsin, että olen niin ilkeä ja

        moraaliton.

        EDIT:Vielä muutama.

        * Mitä mieltä olet esimerkiksi aikuismateriaalin tekijänoikeuksista
        * Mitä mieltä olet siitä, että tekijänoikeuksien pitäisi kuulua luovalle työlle,

        aika monimääritteinen käsite, omalyhyt käsitys luovasta on se, että se on itsetehtyä,

        poikkeaa muiden teoksista/töistä,sovellat omia ajatuksia jne. Monikohan teos

        kaikkisuudessaan on tälläinen, aikuismateriaalista varsinkin kommentteja tähän, ilman

        silti foorumin sääntöjä rikkomatta
        * Entä sitten sarjakuvat, eikös jos lainaat kaverillesi sarjakuvan riko

        tekijänoikeus lakia, koska levität sitä ilman lupaa, etkä maksa kyseisestä toimesta

        artistille
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPITEENI
        Tässä myös lisätietoa aiheesta: Lexkarpela

        Tekijänoikeustulot ovat vain harvan taiteilijan palkka

        Suomalaisten kirjailijoiden tekijänoikeuspalkkioiden tuottama keskiansio oli vuonna

        2001 12.300 markkaa eli noin 2050 euroa vuodessa, siis noin 170 euroa kuukaudessa.

        Koska joukossa on muutama onnekas erittäin suuria (jopa satoja tuhansia euroja / vuosi,

        ks. sama lähde) tekijänoikeustuloja saava menestyskirjailija, keskiarvo vääristyy niin,

        että normaalin kirjailijan kuukausittainen tekijänoikeustulo lienee reilusti alle 100

        euroa kuukaudessa. Tilanne on tuskin muuttunut paljoakaan vuodesta 2001. Joten Utrio

        suosittuna kirjailijana puhuu lähinnä omasta puolestaan, palkaksi tekijänoikeustuloista

        ei ole kuin aniharvalle kirjailijalle. Kaikkien muiden on hankittava elantonsa muilla

        keinoin.

        Sama pätee Teoston ja Gramexin tilittämiin tekijänoikeuskorvauksiin, jotka ovat elannon

        kannalta merkityksellisiä ainoastaan kouralliselle suomalaisia musiikintekijöitä.

        Samaan aikaan näitä järjestöjä ja niiden jäseniä tuetaan joka tapauksessa verovaroin

        huolimatta järjestöjen harjoittamasta kuluttajia eli veronmaksajia kohtaan suorastaan

        vihamielisestä lobbauspolitiikasta. Musiikintekijöiden tiedetään ansaitsevan

        tekijänoikeuksistaan huolimatta vain noin viisi prosenttia musiikin nettimyynnistä,

        leijonanosan vievät levy- ja kustannusyhtiöt. Suurin osa solmituista levysopimuksista

        ei tuota pienen maksetun ennakon lisäksi senttiäkään taiteilijoille. Eli

        tekijänoikeudet ovat palkka vain äärimmäisen pienelle muusikkojen ryhmälle, valtaosa

        musiikista ja muiden taiteenlajien hedelmistä syntyy ja on aina syntynyt muista

        motiiveista kuin tekijänoikeustulojen odotuksista.

        Siinä kauniille SENSUROITU pojalle, ja tätä en ole itse kirjoittanut. Nimeä en tiedä.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE

        Etkö sä tajua, artistit ovat sitoutuneet tohon allekirjoittaessaan levytys-sopimuksen.

        Levy-yhtiö maksaa lystin, niin on luonnollista että se eniten rahaa siitä kerää.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE AIKASEMPAAN KOMMENTTIIN LAINAUS   
        "Ennenmmin lataan 1 kappaleen netist ku ostan koko levyn ja 19 Huonoo kappalet."
        Tietty saahan nettikaupoista ostettua yksittäisiä kappaleita, mut ite yritän vähentää

        tollasen piraatti musiikkilatailun ja pelejä tai elokuvia en oo koskaan ees ladannu.
        _______________________________________________________________________________________
        TOISEN MIELIPIDE/LAINAUS MINUN MIELIPITEENI
        "Etkö sä tajua, artistit ovat sitoutuneet tohon allekirjoittaessaan levytys-sopimuksen.

        Levy-yhtiö maksaa lystin, niin on luonnollista että se eniten rahaa siitä kerää."

        Siis mihin sopimukseen artistit syntyessään solmivatkaan? Ja tuo sopimus on

        purettavissa myös, ja vähintään silloin kun se sopimuksen aikaväli on kulunut.

        "Levy-yhtiö maksaa lystin, niin on luonnosta ettiä se eniten rahaa siitä kerää" no ovat

        levy-yhtiöt sitten niin kauhean luonnon ja järjen mukaisia, eivät. "ja luonnollisesti

        enemmän rahaa" eli se on tuo pieni murto-osa kaikesta mitä artisti saa levyistään, kun

        nyky tekniikalla pystytään se tekemään ilman levy-yhtiöitäkin. Mikä pakko mielle sulle

        on ensinnäkään levy-yhtiö. Eikö sun päähäs mahu mikään muu kun levy-yhtiöt, on nyt

        herran jumala olemassa monta muutakin vaihtoehtoa taiteen myymiseen ja

        levittämiseen....

        Ja montahan osaa noista mun kirjotuksista irc-keskustelun lisäksi oot edes lukenut

        perusteellisesti, villi veikkaus, et yhtään.
        _______________________________________________________________________________________
        LAINAUS TOISELTA MINULTA TOISEN MIELIPIDE
        Lainaus käyttäjältä: Puumala - Perjantai 28 Syyskuu - 2007 - 23:58
        Lainaus käyttäjältä: Waltsu - Perjantai 28 Syyskuu - 2007 - 22:59
        "Etkö sä tajua, artistit ovat sitoutuneet tohon allekirjoittaessaan levytys-sopimuksen.

        Levy-yhtiö maksaa lystin, niin on luonnollista että se eniten rahaa siitä kerää."
        _-_-__-_-_----_-_-_-_-_-_-_-____-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_------_--_----__-_-_-_
        "Siis mihin sopimukseen artistit syntyessään solmivatkaan? Ja tuo sopimus on

        purettavissa myös, ja vähintään silloin kun se sopimuksen aikaväli on kulunut.

        "Levy-yhtiö maksaa lystin, niin on luonnosta ettiä se eniten rahaa siitä kerää" no ovat

        levy-yhtiöt sitten niin kauhean luonnon ja järjen mukaisia, eivät. "ja luonnollisesti

        enemmän rahaa" eli se on tuo pieni murto-osa kaikesta mitä artisti saa levyistään, kun

        nyky tekniikalla pystytään se tekemään ilman levy-yhtiöitäkin. Mikä pakko mielle sulle

        on ensinnäkään levy-yhtiö. Eikö sun päähäs mahu mikään muu kun levy-yhtiöt, on nyt

        herran jumala olemassa monta muutakin vaihtoehtoa taiteen myymiseen ja

        levittämiseen....

        Ja montahan osaa noista mun kirjotuksista irc-keskustelun lisäksi oot edes lukenut

        perusteellisesti, villi veikkaus, et yhtään."

        Sanos vielä tähä loppuu joku laajemmin tunnettu bändi, joka ei tee töitä levy-yhtiön

        leipiin, se on paljon muutaki ku levyjen myyntiä tsädääm!
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPITEENI
        Sekö, että jotkut tekevät sitä tarkoittaa, ettei voisi kokeilla jotain uutta, kaavoihin

        kangistunutta mielestäni.
        Vanhat artistit ovat tottuneet, ja jääneet hommaan mukaan, miksi vanhat muuttaisivat

        tapojaan jos heillä on jo rahaa? Ja eihän suurilla tunnetuilla bändeillä mitään hätää

        kun keikkaa pukkaa ympäri maailmaa, ja rahahan sieltä tulee, paljon paljon enemmän kun

        levymyynnistä.(Todellakin on olemassa muutakin kun levyn myyntiä. Tsädääm!)
        Uusiahan tässä kannattaisi kannustaa kokeilemaan uutta, miksi tuomitset idean hyödyntää

        internettiä ja halvempia vaihtoehtoina. Ei levy-yhtiöitäkään aina ole ollut, ei se

        mitään paperilla ole, että heitä on pakko olla. Voin aivan hyvin verrata tätä

        hevoskärryistä->autoihin, estellään minkä pystytään vaikka lopputulos on vääjäämätön ja

        odottaa kulmantakana,
        puukamiinoiden(tarkoitan siis puulla lämmitettäviä uuneja)vaihtumista sähköuuneihin,

        voi harmi nyt heiltä loppui bisnes, eiköhän soiteta lakimiehellä ja pyydetään heitä

        pakottamaan kaikki ostamaan puulla lämmitettäviä malleja, kielletään sähkön käyttö

        laissa, koska sitä voi käyttää tähän tarkoitukseen, lisätään uuneihin lisämaksu, koska

        ne ovat mahdollisia rikosvälineitä.
        _______________________________________________________________________________________
        LAINAUKSIA MIELIPIDE TOISELTA

        "
        Lainaus käyttäjältä: Puumala - Perjantai 28 Syyskuu - 2007 - 15:40
        Lainaus käyttäjältä: SENSUROITU - Perjantai 28 Syyskuu - 2007 - 09:00
        Joo Puumala, jos oot noin välinpitämätön musiikintekijöitä ja artisteja kohtaan,

        meinaan siis että huudat täällä naama punasena "OTTAIS LAINAA PERKELE JOSSEI SAA

        LEVYTYSSOPIMUSTA", niin tuli vaan mielee että mikä sut sitten oikeuttaa ne artistien

        biisit ilmaseksi lataamaan koneelle, jos musiikintekijät joutuvat maksamaan ite

        biiseistä? eihä tossa nyt oo mitää järkeä
        Oot aivan oikeassa siinä, että oon välinpitämätön artisteja kohtaan, koska he ovat

        näiden järjestöjen alaisia joita en kunnioita pätkän vertaa(mikä on tosin patti

        tilanne, mutta se taas on artistin oman luovan ajattelun piirissä)mutta olisiko aika

        tajuta etteivät he pysty estämään sitä toimintaa ja olisi aika sopeutua siihen?

        Hommalle naureskelee jopa itse 'järjestöille' P2P'en estämisen kannalla olevaa

        toimintaa myyvät yrityksetkin.
        Moni on jo tainnut muutenkin todeta, että olen heitä vastaan, voisi keksiä jotain

        muutakin puhuttavaa kun kun mun artistien vastaisuudesta keskustelu ja tuoda aiheeseen

        lisää keskusteltavaa, oonko minä ainoa joka esittää jotain ja muut esittävät vain

        kysymyksiä?

        26 b § (14.10.2005/821)
        "Maksu suoritetaan lukuisia Suomessa käytettyjen teosten tekijöitä edustavalle

        järjestölle, jonka opetusministeriö on hakemuksesta hyväksynyt tehtävään määräajaksi,

        enintään viideksi vuodeksi. Tehtävään voidaan hyväksyä kerrallaan vain yksi järjestö.

        Hyväksyttävällä järjestöllä tulee olla taloudellinen ja toiminnallinen valmius ja kyky

        hoitaa asioita hyväksymispäätöksen mukaisesti. Järjestön tulee vuosittain antaa

        opetusministeriölle selvitys hyväksymispäätöksen nojalla tekemistään toimista.

        Opetusministeriön päätöstä on muutoksenhausta huolimatta noudatettava, kunnes asia on

        lainvoimaisella päätöksellä ratkaistu. Hyväksymisen edellytyksenä on, että järjestö

        sitoutuu käyttämään opetusministeriön ja järjestön vuosittain sopiman osan maksun

        tuotosta välillisenä hyvityksenä tekijöille heidän yhteisiin tarkoituksiinsa

        opetusministeriön hyväksymän maksuvarojen käyttösuunnitelman mukaisesti.
        Maksun tuotosta vähennetään hallintokustannukset." Lähde: Finlex.fi
        Ymmärsinkö tän lain nyt jotenkin kierosti, eli opetusministeriö päättä minkä osan

        tuotosta artistit saavat tekijänoikeuskorvauksista, kyllähän jo tuostakin pykälästä

        huomaa, että se on pelkkää bisnestä. Kuin pistäisi tupakka-yhtiöt hoitamaan tupakan

        vastaista liikettä/tutkimusta.

        @SENSUROITU, munkaan on hieman vaikea tietää kaikkea, opin sun kommentista toki paljon

        uutta ja aion nyt enemmän miettimään artistin elannon kannalta tilannetta, mutta silti

        olen piratismin puolella. Toki minäkin voin olla väärässä.
        "Jokaisesta myydystä levystä bändin jäsenet tienaa noin 0,90eur per henkilö. (riippuen

        vähän levytyssopimuksesta, mutta noilla kulmilla se hinta pyörii)
        Jos nyt sit lasketaan vähän noita työtunteja niin aika monta levyä pitää saada myytyä

        että tuntipalkka rupee olee kohdillaan." Tähän, että 0,90€ per levy, vaikka levy

        itsessään maksaa 22x enemmän. No eikö sitten olisi kannatavampaa antaa artistille

        suoraa johonkin, esim paypal tilille nämä rahoitukset jolla sitten maksaisit sen

        22xalbumin hinnan suoraan artistille, eikä levy-yhtiö saisi mitään? Toki levy-yhtiö

        tuottaa tuon levyn jne. mutta ei se niin kallista ole kun levy maksaa itsessään 20-30

        snt paikkeilla ja he voivat tuottaa näitä kopioimalla, varasto kustannuksiakaan ei ole

        lähes minkäänlaisia. Eikö olisi siis kannattavampaa myydä HYVÄ LAATUISTA musiikkia

        suoraa netissä, tehdä äänitteistään pelkästään digitaalisia versioita. Ja antaa silti

        ihmisille mahdollisuus esim. polttaa levylle ja siten kuunnella myös muilla laitteilla

        kun tietokoneella."

        Dodih .. taas edetään asiassa Smiley

        Oorait .. niinkuin tuolla jo muistaakseni mainitsin niin artisti saa tuloja myös

        muualta kuin levyjen myynnistä. Levyjen myynti on usein aika pieni osa artistin

        tuloista .. ellei sitten kyseessä ole joku maailman luoka bändi mitää myydään

        psykedeelisiä määriä. Mutta. Kuin tuossa jo mainitsit niin levy-yhtiö todellakin

        tuottaa nämä levyt ja niissä kustannuksissa se cd-levyn hinta on pienin murhe. Arvaappa

        huvikseen mitä maksaa studion vuokraaminen? Aika helvetisti. Toki bändin joka on tehnyt

        levytyssopimuksen niin ei tarvitse tätä maksaa .. mutta jos ne eivät tee levytys

        sopimusta ja vuokraa studion itse, miksaa itse, tekee ns. kaiken työn itse niin voipi

        olla että homma tuleekin halvemmaksi (tosin vähän epäilen, voin ottaa selvää) Mutta

        kuka siinä vaiheessa markkinoi sun levyä? Sinä itse. Paljos mahtaa maksaa

        mainostaminen? Aika helvetisti. Loppujen lopuksi artisti säästää ihan saatanasti aikaa

        ja vaivaa tekemällä sen levytyssopimuksen ja antamalla levy-yhtiön tehdä nämä

        markkinoinnit sun muut häslingit.
        Mutta ihan hyvä asia jos et tiedä näistä paljoakaan niin nyt sitten tiedät enemmän

        Smiley Eikä nyt ole tarkotus mitenkään piikitellä sua näissä hommissa vaan rakentaa

        hieman keskustelua Smiley
        _______________________________________________________________________________________
        MINUN MIELIPITEENI
        Kiitos järkestävstä kommentista, joita omanikaan ei läheskään ole. TODELLAKIN jos

        saisit tietoon nuo tiedot noista kustannuksista. Niin CD'n hinta on pienin murhe, ja se

        levy-yhtiö tuottaa ne, mutta eikö artisti sitten hyötyisi suuresti siitä, että saisi

        levyistään 22x hinnan kuin normaalisti. todellakin paljon ja iso raha. Ja tähän väliin

        mainitsen avain nimisen artistin, jonka punainen tiili-albumia ei tietääkseni tarrojen

        lisäksi mainostettu millään kaupallisella tavalla, mutta silti kaikki tuntemani ihmiset

        tietävät artistin ja tämän levyn TODELLAKIN ostan ja ostaisin yhä jos olisi myynnissä,

        siirtäisin tämän tilille välittömästi levyn hinnan tililtäni, minusta näytti mahtavaa

        esimerkkiä. Ja studion vuokraamiseen, en tiedä hintoja, aivan totta. Mutta tuon voisi

        luokitella esim. sijoituksen jonka yrittäjät tekevät esim. ottaessaan lainaa

        perustaakseen jonkun yrityksen, jos se ei toimi on edessä konkurssi, miksei artistit

        voisi mennä omalla tavallaan "konkurssiin"? He tiedostavat riskinsä siinä pelissä, ja

        jos eivät pärjää, ovat ottaneet riskin ja häviävät siinä, se on voi voi, ei kaikkia

        muitakaan näin auteta tässä. Ja sun kirjotuksen mukaan lähinnä ymmärsin, että

        levy-yhtiö on se riskittömin/helpoin tie, eikö vain? No otetaan niitä riskejä

        muuallakin elämässä ja suurempia, liiketoimintaahan tuo on pääosin, ainakin kovasti

        täälläkin puhuvat ansiosta. Lähinnä ehdotan, että uskallettaisiin käyttää hyväksi

        paremmin nettiä, netissä mainonta on myös halvempaa, uskoisin ainakin näin. Myös

        suhteilla pärjää hyvin, esim ystävän/ystävien ylläpitämälle sivulle mainoksia jostain

        biisistä, ja latausmahdollisuus, sitten he kertovat kavereilleen jne. ketjureaktio, jos

        biisistä ei pidetä niin sitä ei tuskin kerrota eteenpäin. Itse myönnän, että harhaudun

        pahasti piikittelyyn, ja puhun suoraan tekijänoikeuksia vastaan, koska mulla itellä on

        niitä kohtaan pelkästään negatiivisia kokemuksia,niit


      • Jauniii
        ... kirjoitti:

        "Jos Tea:n Tytöt Tykkää -biisi myy, niin sitä kyllä aika harva muu kuin joku ****n teini ostaa, joten kyllä ne sun massateinitkin jotain ostaa. Ymmärrän kyllä sen kun valitit niistä, mutta silti tollaiset biisit myy?"
        Niin no eihän kaikki teinit silti wareta, kyllä jotkut jopa ostaa levynsä. Ja mistä sitä tietää jos joku aikuinen salaa käykin ostamassa Tea:n levyn, heh :D

        "-Suurin osa lataajista opiskelijoita, heilläkö hullut palkat? Tai sitten heitä nuoremmat, jotka asuvat vielä kotona ja "isi maksaa", mutta ei se kaikilla ihan kaikkea kuitenkaan maksa...ja en todellakaan aio laittaa kaikkia saamiani rahoja leffoihin , musiikkiin ja muuhun tälläseen. Hyvin palkkaa saavat ovat kuitenkin pienempi osa."
        Totta sinänsä, mutta moniin köyhiin maihin verrattuna suomalaiset opiskelijatkin saavat 'kovaa palkkaa'. Kyllä mä ymmärrän jos joku teini tai opiskelija vähän latailee kaikkea, mutta pitääkö sillä sitten oikein kehuskella? Suurin osa teineistä on silleen "vähänx sä oot niinq outo/tyhmä/homo yms kun sä et wareta" Argh >:(

        "Piratismi ei ole varastamista. Se on kulttuuriteosten kopioimista ja kopioiden jakamista kansalaisten kesken. Jonkun esineen tai asian varastaminen tarkoittaa sitä, että kyseisen esineen haltija menettää esineen varkaalle, josta tulee sen uusi haltija. Kopioinnissa alkuperäiskappale säilyy koskemattomana haltijallaan; kopioija vain valmistaa siitä itselleen kopion. Päinvastoin kuin varkaudessa, jossa esine tyypillisesti anastetaan haltijaltaan salaa, piraattikopioinnissa teoksia toisilleen jakavat kansalaiset paitsi sallivat niiden kopioinnin, ovat siitä myös tietoisia ja usein jopa mielissään."
        Niin joo, ihan hyvä periaate, mutta se on silti ainakin vielä rikollista... joten yrittäkää vaikka muuttaa lakia :D
        Ja se jokatapauksessa haittaa levyjen/leffojen/pelien/ohjelmien myyntiä, vaikka "piraatit" toisin väittävät. Koska monet olisivat olleet valmiita ostamaan jonkun tuotteen, mutta huomattuaan että sen saa netistäkin ilmaiseksi, jäi tuote ostamatta.

        "http://piraattiliitto.org/node/5"
        Juu olen kyllä törmännyt tuohon sivuun monestikin :)

        "Niin joo, ihan hyvä periaate, mutta se on silti ainakin vielä rikollista... joten yrittäkää vaikka muuttaa lakia :D"

        -Aika huonosti menee jos lait ovat aina sinun mielestä oikeassa, kuten joku mainitsikin, että orjakauppa oli laillista, hieman kärjistetty mutta kuitenkin...

        -------------------------------------------

        "Ja se jokatapauksessa haittaa levyjen/leffojen/pelien/ohjelmien myyntiä, vaikka "piraatit" toisin väittävät. Koska monet olisivat olleet valmiita ostamaan jonkun tuotteen, mutta huomattuaan että sen saa netistäkin ilmaiseksi, jäi tuote ostamatta."

        Ja monet myös ostavat tuotteen waretuksen ansiosta, joten nämä kumoavat toisensa. :)

        Ja minkä perusteella ne haittaavat myyntiä? :D Koska IFPI sanoo niin?? Joskus aika kauan sitten kun nettipiratismijahdit alkoivat, sanottii että nuo myyntiluvut laskevat piratismin takia. No, piratismi saatiin laskuun, mutta myyntiluvut laskivat edelleen? Hmm...Onhan se ihan selvästi piratismin vikaa...


      • Puuamal
        ... kirjoitti:

        Selvä, no yrittäkää sitten. En minä sitä tule estämään. Jos suurin osa kansasta niin tahtoo niin sitten niin käy ;)

        Eli tässä hyökkäävää lepposta asiaa tästä, monelta kantilta. Elä ota kaikkea todesta, ne ovat minun muiden mielipiteitä. aivan kuten sinunkun.

        Liian pitkä tänne joten upin rapidshareen .txt muodossa = http://rapidshare.com/files/59286634/Keskustelua_piratismista.txt.html

        Toivottavasti osaat ladata sen tuolta.


      • ...
        Jauniii kirjoitti:

        "Niin joo, ihan hyvä periaate, mutta se on silti ainakin vielä rikollista... joten yrittäkää vaikka muuttaa lakia :D"

        -Aika huonosti menee jos lait ovat aina sinun mielestä oikeassa, kuten joku mainitsikin, että orjakauppa oli laillista, hieman kärjistetty mutta kuitenkin...

        -------------------------------------------

        "Ja se jokatapauksessa haittaa levyjen/leffojen/pelien/ohjelmien myyntiä, vaikka "piraatit" toisin väittävät. Koska monet olisivat olleet valmiita ostamaan jonkun tuotteen, mutta huomattuaan että sen saa netistäkin ilmaiseksi, jäi tuote ostamatta."

        Ja monet myös ostavat tuotteen waretuksen ansiosta, joten nämä kumoavat toisensa. :)

        Ja minkä perusteella ne haittaavat myyntiä? :D Koska IFPI sanoo niin?? Joskus aika kauan sitten kun nettipiratismijahdit alkoivat, sanottii että nuo myyntiluvut laskevat piratismin takia. No, piratismi saatiin laskuun, mutta myyntiluvut laskivat edelleen? Hmm...Onhan se ihan selvästi piratismin vikaa...

        "-Aika huonosti menee jos lait ovat aina sinun mielestä oikeassa, kuten joku mainitsikin, että orjakauppa oli laillista, hieman kärjistetty mutta kuitenkin..."
        Niin no lait eivät ole aina oikeassa, eikä orjakauppa olisi mielestäni oikein vaikka se olisi laillista. Mutta tekijänoikeuslaki on minun mielestäni suht. oikein.

        "Ja monet myös ostavat tuotteen waretuksen ansiosta, joten nämä kumoavat toisensa. :)"
        Niin no... :D Niinkin voivat jotkut tehdä, mutta on silti suuri osa ihmisiä jotka hankkivat kaiken warettamalla ja eivät koskaan osta sitä.

        "Ja minkä perusteella ne haittaavat myyntiä? :D Koska IFPI sanoo niin?? Joskus aika kauan sitten kun nettipiratismijahdit alkoivat, sanottii että nuo myyntiluvut laskevat piratismin takia. No, piratismi saatiin laskuun, mutta myyntiluvut laskivat edelleen? Hmm...Onhan se ihan selvästi piratismin vikaa..."
        Saatiinko piratismi muka joskus laskuun? Eikös se ole aina vaan kasvanut? Ja siis ne haittaavat myyntiä koska kun kerran on halvempikin/ilmainen vaihtoehto olemassa, aika moni varmasti ottaa mieluummin sen.


      • ...
        Puuamal kirjoitti:

        Eli tässä hyökkäävää lepposta asiaa tästä, monelta kantilta. Elä ota kaikkea todesta, ne ovat minun muiden mielipiteitä. aivan kuten sinunkun.

        Liian pitkä tänne joten upin rapidshareen .txt muodossa = http://rapidshare.com/files/59286634/Keskustelua_piratismista.txt.html

        Toivottavasti osaat ladata sen tuolta.

        No jo on pitkä lista :O

        Menee *ehkä* hetki lukea... :)


      • Jauniii
        ... kirjoitti:

        "-Aika huonosti menee jos lait ovat aina sinun mielestä oikeassa, kuten joku mainitsikin, että orjakauppa oli laillista, hieman kärjistetty mutta kuitenkin..."
        Niin no lait eivät ole aina oikeassa, eikä orjakauppa olisi mielestäni oikein vaikka se olisi laillista. Mutta tekijänoikeuslaki on minun mielestäni suht. oikein.

        "Ja monet myös ostavat tuotteen waretuksen ansiosta, joten nämä kumoavat toisensa. :)"
        Niin no... :D Niinkin voivat jotkut tehdä, mutta on silti suuri osa ihmisiä jotka hankkivat kaiken warettamalla ja eivät koskaan osta sitä.

        "Ja minkä perusteella ne haittaavat myyntiä? :D Koska IFPI sanoo niin?? Joskus aika kauan sitten kun nettipiratismijahdit alkoivat, sanottii että nuo myyntiluvut laskevat piratismin takia. No, piratismi saatiin laskuun, mutta myyntiluvut laskivat edelleen? Hmm...Onhan se ihan selvästi piratismin vikaa..."
        Saatiinko piratismi muka joskus laskuun? Eikös se ole aina vaan kasvanut? Ja siis ne haittaavat myyntiä koska kun kerran on halvempikin/ilmainen vaihtoehto olemassa, aika moni varmasti ottaa mieluummin sen.

        http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/10353.cfm

        Tietystikkään en tiedä onko se oikeasti vähentymässä.

        ""Erityisen hienoa on, että nettipiratismin kasvu näyttää taittuneen" jatkaa Kaira. "


      • ...
        Jauniii kirjoitti:

        http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/10353.cfm

        Tietystikkään en tiedä onko se oikeasti vähentymässä.

        ""Erityisen hienoa on, että nettipiratismin kasvu näyttää taittuneen" jatkaa Kaira. "

        Hmm.. onkohan se edes oikeasti vähentymässä? En Suomesta tiedä, mutta etenkin ulkomailla se tuntuun vain kokoajan kasvavan. No mut saattaahan se olla, etenkin jos noi nettikaupat älyäis kaikki DRM:t nyt poistaa. :/ Minä itse kyllä aion ostaa cd:itä/dvd:itä niin kauan kun niitä vaan saatavilla on, emmä mitään netistä haluu ostaa kun sitten se pitäisi kuitenkin varmuuskopioida cd:lle tjms kun Windowsilla on aina kiva taipumus tilettää totaalisesti välillä. :D


      • Piraatti
        ... kirjoitti:

        "Kaikki, jotka huipulle "ansaitsevat" päästä, sinne myös pääsevät, mikäli huipulla nyt tarkoitetaan suuria myyntilukuja. Tämähän ei tarkoita, että musiikki olisi hyvää, vaan että se saadaan markkinoitua massoille. "
        Niin ja todellakin ns. "ansaitsevat". Suurin osa nykyisistä "huippumuusikoista" on levy-yhtiöden välineitä kerätä massateineiltä rahat pois. Esim 50 Cent, Tea (tytöt tykkää) yms shittiä.

        "Sopimukseen on kumpikin omasta vapaasta tahdostaan sitoutunut, joten kyllähän se on aivan eri asia. Siltikin, totesin kyllä että voihan se työnantaja sopimusta rikkoa, en vain povannut tällaiselle firmalle kovin pitkää tulevaisuutta.

        "Rikos kuin rikos" on naivi ajattelutapa. Oliko orjien pitäminen oikein silloin kun laki sen salli? Laki ei määrittele oikeaa ja väärää, vaan asian pitäisi olla juuri toisin päin. Joskus laki kuitenkin tässä tehtävässä epäonnistuu. Ota huomioon, että sadat tuhannet suomalaiset eivät pidä tyosopimuksen rikkomista oikeutettuna, joten työsopimuksen noudattaminen vastaa yleistä oikeudentajua. "
        No joo, hyvä pointti. Eivät kaikki lait ole suinkaan hyviä, kuten USA:n jutuista voi huomata. Mutta jos joku laki on suurimman osan mielestä huono/väärä, niin kai sitä silloin muutettaisiin?
        Miksette pyrkisi vaikka eduskuntaan, tai äänestäisitte semmoisia ehdokkoita jotka pyrkivät tätä lakia muuttamaan?

        "Vuosikymmeniä jokaisella suomalaisella oli laissa erikseen säädetty oikeus juuri näin toimia. Aina siihen asti kunnes tekijänoikeusjärjestöt saivat viimeinkin itsensä palkkaaman lobbarin säätämään uudesta tekijänoikeuslaista, jonka sisällöstä mm. valehdeltiin eduskunnalle ja lopulta saatettiin se voimaan. Tilannehan on täysin sama, kuin jos vaikkapa tupakkateollisuuden palkkaama lobbari laatisi lait tupakan mainostuksesta, tai vaikkapa ravintolatupakoinnista, tai tupakan myymisestä alaikäisille."
        Täytyy myöntää että taas hyvä pointti : /

        "Harrastukset maksaa, tuliko tämä yllätyksenä? Itse kyllä uskon, että musiikin taso nimenomaan nousee silloin kun sitä tehdään muista syistä kuin raha. Suurin osa musiikista jota itse kuuntelen, syntyisi varmasti sallivammankin tekijänoikeuslain puitteissa. Myyntimäärät ovat niin pieniä nytkin, että artistit joutuvat joka tapauksessa hankkimaan leipänsä muualta kuin levymyynnistä."
        Niin siis, musiikkia ei pitäisikään tehdä rahan vuoksi. Siis VAIN rahan vuoksi. Mutta veikkaisin että suuri osa muusikoista olisi sitä mieltä että siitä olisi kiva tienata elantonsa niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Ja jos musiikkia tehtäisiin vain ja ainoastaan harrastusmielessä, niin ei kovin monellakaan olisi varaa hyvätasoisiin laitteisiin. En sano etteikö harrastelijoiden musiikki voisi olla hyvää, mutta on paremmat mahdollisuudet tehdä hyvää musiikkia, jos on kalliimmat laitteet.

        "No joo, hyvä pointti. Eivät kaikki lait ole suinkaan hyviä, kuten USA:n jutuista voi huomata. Mutta jos joku laki on suurimman osan mielestä huono/väärä, niin kai sitä silloin muutettaisiin?
        Miksette pyrkisi vaikka eduskuntaan, tai äänestäisitte semmoisia ehdokkoita jotka pyrkivät tätä lakia muuttamaan?"

        Sitä muutettaisiin, jos demokratia toimisi täydellisesti, mutta näin ei todellisuudessa juurikaan ole. Edustuksellisessa demokratiassa valta keskitetään pienelle joukolle ihmisiä ja mitä enemmän valtaa keskitetään sen alttiimpaa se on lobbaamiselle ja jopa korruptiolle.

        Sisältöteollisuus omistaa kaiken valtavirtamedian, minkälaisten ehdokkaiden uskoisit saavan näkyvyyttä näissä medioissa? Jos valtavirtamediat systemaattisesti kieltäytyy edes keskustelemasta kyseisestä aiheesta, ei julkaise mitään tällaisista ehdokkaista, ja puolestaan tukee kaikin mahdollisin tavoin itselleen edullisia ehdokkaita, mitä luulet käyvän?

        Karu todellisuus on kaukana siitä idealistisesta demokratiahömpästä jota meille syötetään. Ihmiset eivät jaksa ajatella ja heitä on helppo manipuloida.

        Jos kiinnostaa mitä kulissien takana todella tapahtuu, kannattaa warettaa vaikka Pirate Bay:stä America: Freedom To Fascism -dokumentti, joka antaa melko synkän kuvan "demokratian" nykytilasta.

        "Mutta veikkaisin että suuri osa muusikoista olisi sitä mieltä että siitä olisi kiva tienata elantonsa niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Ja jos musiikkia tehtäisiin vain ja ainoastaan harrastusmielessä, niin ei kovin monellakaan olisi varaa hyvätasoisiin laitteisiin. En sano etteikö harrastelijoiden musiikki voisi olla hyvää, mutta on paremmat mahdollisuudet tehdä hyvää musiikkia, jos on kalliimmat laitteet."

        Minäkin olen sitä mieltä, että olisi kiva tienata elantoni pelien pelaamisesta netissä niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Mutta todellisuus ei aina ole kivaa ja elannon saaminen harrastuksesta on onnenpotku, ei mikään oikeus. Kukaan ei voi vaatia, että on oltava mahdollista tienata elanto juuri sillä itselle mieluisimmalla tavalla, sen sijaan jokaisella on mahdollisuus tätä yrittää.

        Tässä on erään "harrastelija"muusikon muilla töillään rahoittama kotistudio:
        http://www.filteria.com/site/?page=studio
        Kyllä asiastaan todella innostuneet ihmiset ovat valmiita uhraamaan paljonkin rahaa harrastuksensa eteen. Joku maksaa maastopyörästä 10 000 euroa. Ja jos on omilla rahoillaan tullaisen studion kasannut, ihan satavarmasti musiikki ei jää syntymättä sen takia, että ihmiset haluavat sitä vaikka sitten netin kautta ystävilleen levittää. Ainoa musiikki mikä saattaisi jäädä pois ovat nämä Britney Spearssit ja Eminemit, mutta minua se ei haittaa.


      • ...
        Piraatti kirjoitti:

        "No joo, hyvä pointti. Eivät kaikki lait ole suinkaan hyviä, kuten USA:n jutuista voi huomata. Mutta jos joku laki on suurimman osan mielestä huono/väärä, niin kai sitä silloin muutettaisiin?
        Miksette pyrkisi vaikka eduskuntaan, tai äänestäisitte semmoisia ehdokkoita jotka pyrkivät tätä lakia muuttamaan?"

        Sitä muutettaisiin, jos demokratia toimisi täydellisesti, mutta näin ei todellisuudessa juurikaan ole. Edustuksellisessa demokratiassa valta keskitetään pienelle joukolle ihmisiä ja mitä enemmän valtaa keskitetään sen alttiimpaa se on lobbaamiselle ja jopa korruptiolle.

        Sisältöteollisuus omistaa kaiken valtavirtamedian, minkälaisten ehdokkaiden uskoisit saavan näkyvyyttä näissä medioissa? Jos valtavirtamediat systemaattisesti kieltäytyy edes keskustelemasta kyseisestä aiheesta, ei julkaise mitään tällaisista ehdokkaista, ja puolestaan tukee kaikin mahdollisin tavoin itselleen edullisia ehdokkaita, mitä luulet käyvän?

        Karu todellisuus on kaukana siitä idealistisesta demokratiahömpästä jota meille syötetään. Ihmiset eivät jaksa ajatella ja heitä on helppo manipuloida.

        Jos kiinnostaa mitä kulissien takana todella tapahtuu, kannattaa warettaa vaikka Pirate Bay:stä America: Freedom To Fascism -dokumentti, joka antaa melko synkän kuvan "demokratian" nykytilasta.

        "Mutta veikkaisin että suuri osa muusikoista olisi sitä mieltä että siitä olisi kiva tienata elantonsa niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Ja jos musiikkia tehtäisiin vain ja ainoastaan harrastusmielessä, niin ei kovin monellakaan olisi varaa hyvätasoisiin laitteisiin. En sano etteikö harrastelijoiden musiikki voisi olla hyvää, mutta on paremmat mahdollisuudet tehdä hyvää musiikkia, jos on kalliimmat laitteet."

        Minäkin olen sitä mieltä, että olisi kiva tienata elantoni pelien pelaamisesta netissä niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Mutta todellisuus ei aina ole kivaa ja elannon saaminen harrastuksesta on onnenpotku, ei mikään oikeus. Kukaan ei voi vaatia, että on oltava mahdollista tienata elanto juuri sillä itselle mieluisimmalla tavalla, sen sijaan jokaisella on mahdollisuus tätä yrittää.

        Tässä on erään "harrastelija"muusikon muilla töillään rahoittama kotistudio:
        http://www.filteria.com/site/?page=studio
        Kyllä asiastaan todella innostuneet ihmiset ovat valmiita uhraamaan paljonkin rahaa harrastuksensa eteen. Joku maksaa maastopyörästä 10 000 euroa. Ja jos on omilla rahoillaan tullaisen studion kasannut, ihan satavarmasti musiikki ei jää syntymättä sen takia, että ihmiset haluavat sitä vaikka sitten netin kautta ystävilleen levittää. Ainoa musiikki mikä saattaisi jäädä pois ovat nämä Britney Spearssit ja Eminemit, mutta minua se ei haittaa.

        "Sitä muutettaisiin, jos demokratia toimisi täydellisesti, mutta näin ei todellisuudessa juurikaan ole. Edustuksellisessa demokratiassa valta keskitetään pienelle joukolle ihmisiä ja mitä enemmän valtaa keskitetään sen alttiimpaa se on lobbaamiselle ja jopa korruptiolle.

        Sisältöteollisuus omistaa kaiken valtavirtamedian, minkälaisten ehdokkaiden uskoisit saavan näkyvyyttä näissä medioissa? Jos valtavirtamediat systemaattisesti kieltäytyy edes keskustelemasta kyseisestä aiheesta, ei julkaise mitään tällaisista ehdokkaista, ja puolestaan tukee kaikin mahdollisin tavoin itselleen edullisia ehdokkaita, mitä luulet käyvän?

        Karu todellisuus on kaukana siitä idealistisesta demokratiahömpästä jota meille syötetään. Ihmiset eivät jaksa ajatella ja heitä on helppo manipuloida.

        Jos kiinnostaa mitä kulissien takana todella tapahtuu, kannattaa warettaa vaikka Pirate Bay:stä America: Freedom To Fascism -dokumentti, joka antaa melko synkän kuvan "demokratian" nykytilasta."
        Heh, kunnon old-school conspiracy theory :D No mutta jos demokratia ei kerran toimi täydellisesti... niin minkäs sille sitten voi? Jos mihinkään ei voi vaikuttaa.. Pitäisi varmaan perustaa joku mikrovaltio tjms omalle pihalle :D

        "Minäkin olen sitä mieltä, että olisi kiva tienata elantoni pelien pelaamisesta netissä niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Mutta todellisuus ei aina ole kivaa ja elannon saaminen harrastuksesta on onnenpotku, ei mikään oikeus. Kukaan ei voi vaatia, että on oltava mahdollista tienata elanto juuri sillä itselle mieluisimmalla tavalla, sen sijaan jokaisella on mahdollisuus tätä yrittää."
        Niin on. Mutta warettamalla tuhoatte monien artistien unelmat tästä. Onkos se sitten reilua? Hankkikaa vähän empatiaa..

        "Tässä on erään "harrastelija"muusikon muilla töillään rahoittama kotistudio:
        http://www.filteria.com/site/?page=studio"
        Omg :O Aika unelma studio, täytyy myöntää.

        "Kyllä asiastaan todella innostuneet ihmiset ovat valmiita uhraamaan paljonkin rahaa harrastuksensa eteen. Joku maksaa maastopyörästä 10 000 euroa."
        Niin ovatkin. Miksi te ette sitten ole valmiita urhaamaan rahaa musikkiin/peleihin yms, vai ettekö te pidä niistä? Vaihtakaa sitten harrastusta.

        "Ja jos on omilla rahoillaan tullaisen studion kasannut, ihan satavarmasti musiikki ei jää syntymättä sen takia, että ihmiset haluavat sitä vaikka sitten netin kautta ystävilleen levittää."
        No joo mutta ei musta ainakaan tuntuisi kovin kivalta, jos olisin vaikka kovalla työllä koodannut jotain peliä vuosia, ja heti kun yksi ostaa sen, se löytyy jokaiselta torrent-sivustolta ja muut eivät enää osta sitä.

        "Ainoa musiikki mikä saattaisi jäädä pois ovat nämä Britney Spearssit ja Eminemit, mutta minua se ei haittaa."
        Todellakin. Juuri tuollaisten massatuotanto "artistien" pitäisi kadota pois, ne sitäpaitsi antaa ihan väärän maailmankuvan nuorisolle. (mistä johtuukin nykypäivän ääliömäinen nuoriso, aina kännissä riehumassa ja uusi kundi/muija joka viikko) Ei ketään oikeasti musiikista kiinnostunutta voi kiinnostaa joku Britney Spears, mitä se tekee? Laulaa, piste. Kaikki ne jotka tekevät sen musiikin siihen taustalle eivät saa mitään kuuluisuutta. Mitä se laulu olisi ilman musiikkia? Ei mitään. Mutta mitä se musiikki olisi ilman laulua? Se saattaisi olla ehkä jopa hyvää.


      • ...
        Puuamal kirjoitti:

        Eli tässä hyökkäävää lepposta asiaa tästä, monelta kantilta. Elä ota kaikkea todesta, ne ovat minun muiden mielipiteitä. aivan kuten sinunkun.

        Liian pitkä tänne joten upin rapidshareen .txt muodossa = http://rapidshare.com/files/59286634/Keskustelua_piratismista.txt.html

        Toivottavasti osaat ladata sen tuolta.

        Onpas pitkä teksti, on kyllä hyviä pointteja puolesta sekä vastaan. :) Ei siinä mitään jos jollakin on eri mielipide kuin minulla, mutta se vasta on ärsyttävää kun joku pelle tulee räyhäämään että "no lol homo hanki elämä" tjms vastaavaa. (en viittaa tällä nyt keneenkään tässä keskustelussa, mutta yleisesti YouTubessa ja muualla näin käy ERITTÄIN usein)


      • Puuamal
        ... kirjoitti:

        "Sitä muutettaisiin, jos demokratia toimisi täydellisesti, mutta näin ei todellisuudessa juurikaan ole. Edustuksellisessa demokratiassa valta keskitetään pienelle joukolle ihmisiä ja mitä enemmän valtaa keskitetään sen alttiimpaa se on lobbaamiselle ja jopa korruptiolle.

        Sisältöteollisuus omistaa kaiken valtavirtamedian, minkälaisten ehdokkaiden uskoisit saavan näkyvyyttä näissä medioissa? Jos valtavirtamediat systemaattisesti kieltäytyy edes keskustelemasta kyseisestä aiheesta, ei julkaise mitään tällaisista ehdokkaista, ja puolestaan tukee kaikin mahdollisin tavoin itselleen edullisia ehdokkaita, mitä luulet käyvän?

        Karu todellisuus on kaukana siitä idealistisesta demokratiahömpästä jota meille syötetään. Ihmiset eivät jaksa ajatella ja heitä on helppo manipuloida.

        Jos kiinnostaa mitä kulissien takana todella tapahtuu, kannattaa warettaa vaikka Pirate Bay:stä America: Freedom To Fascism -dokumentti, joka antaa melko synkän kuvan "demokratian" nykytilasta."
        Heh, kunnon old-school conspiracy theory :D No mutta jos demokratia ei kerran toimi täydellisesti... niin minkäs sille sitten voi? Jos mihinkään ei voi vaikuttaa.. Pitäisi varmaan perustaa joku mikrovaltio tjms omalle pihalle :D

        "Minäkin olen sitä mieltä, että olisi kiva tienata elantoni pelien pelaamisesta netissä niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Mutta todellisuus ei aina ole kivaa ja elannon saaminen harrastuksesta on onnenpotku, ei mikään oikeus. Kukaan ei voi vaatia, että on oltava mahdollista tienata elanto juuri sillä itselle mieluisimmalla tavalla, sen sijaan jokaisella on mahdollisuus tätä yrittää."
        Niin on. Mutta warettamalla tuhoatte monien artistien unelmat tästä. Onkos se sitten reilua? Hankkikaa vähän empatiaa..

        "Tässä on erään "harrastelija"muusikon muilla töillään rahoittama kotistudio:
        http://www.filteria.com/site/?page=studio"
        Omg :O Aika unelma studio, täytyy myöntää.

        "Kyllä asiastaan todella innostuneet ihmiset ovat valmiita uhraamaan paljonkin rahaa harrastuksensa eteen. Joku maksaa maastopyörästä 10 000 euroa."
        Niin ovatkin. Miksi te ette sitten ole valmiita urhaamaan rahaa musikkiin/peleihin yms, vai ettekö te pidä niistä? Vaihtakaa sitten harrastusta.

        "Ja jos on omilla rahoillaan tullaisen studion kasannut, ihan satavarmasti musiikki ei jää syntymättä sen takia, että ihmiset haluavat sitä vaikka sitten netin kautta ystävilleen levittää."
        No joo mutta ei musta ainakaan tuntuisi kovin kivalta, jos olisin vaikka kovalla työllä koodannut jotain peliä vuosia, ja heti kun yksi ostaa sen, se löytyy jokaiselta torrent-sivustolta ja muut eivät enää osta sitä.

        "Ainoa musiikki mikä saattaisi jäädä pois ovat nämä Britney Spearssit ja Eminemit, mutta minua se ei haittaa."
        Todellakin. Juuri tuollaisten massatuotanto "artistien" pitäisi kadota pois, ne sitäpaitsi antaa ihan väärän maailmankuvan nuorisolle. (mistä johtuukin nykypäivän ääliömäinen nuoriso, aina kännissä riehumassa ja uusi kundi/muija joka viikko) Ei ketään oikeasti musiikista kiinnostunutta voi kiinnostaa joku Britney Spears, mitä se tekee? Laulaa, piste. Kaikki ne jotka tekevät sen musiikin siihen taustalle eivät saa mitään kuuluisuutta. Mitä se laulu olisi ilman musiikkia? Ei mitään. Mutta mitä se musiikki olisi ilman laulua? Se saattaisi olla ehkä jopa hyvää.

        Tuo viimeinen pätkä tuolla pisti silmään, en jaksa enempää kommentoida vaikka olikin hieno kirjoitus.
        Todellakin saisivat kadota, tästä ovat hyviä ehdotuksia esim. trance,psytrance, harvemmin lauletaan :) Pelaamisen ohella itsellä menee hienosti ainakin, toki kaikki muukin menee, mutta lähinnä halusin tuoda tuon esille.
        Ja ensimmäisessä olet myös oikeassa, tätähän harva toki uskoo silti, että näin oikeasti on, että demokratia ei oikeasti ole sen parempaa kuin muut hallintomuodot.


      • Piraatti
        ... kirjoitti:

        "Sitä muutettaisiin, jos demokratia toimisi täydellisesti, mutta näin ei todellisuudessa juurikaan ole. Edustuksellisessa demokratiassa valta keskitetään pienelle joukolle ihmisiä ja mitä enemmän valtaa keskitetään sen alttiimpaa se on lobbaamiselle ja jopa korruptiolle.

        Sisältöteollisuus omistaa kaiken valtavirtamedian, minkälaisten ehdokkaiden uskoisit saavan näkyvyyttä näissä medioissa? Jos valtavirtamediat systemaattisesti kieltäytyy edes keskustelemasta kyseisestä aiheesta, ei julkaise mitään tällaisista ehdokkaista, ja puolestaan tukee kaikin mahdollisin tavoin itselleen edullisia ehdokkaita, mitä luulet käyvän?

        Karu todellisuus on kaukana siitä idealistisesta demokratiahömpästä jota meille syötetään. Ihmiset eivät jaksa ajatella ja heitä on helppo manipuloida.

        Jos kiinnostaa mitä kulissien takana todella tapahtuu, kannattaa warettaa vaikka Pirate Bay:stä America: Freedom To Fascism -dokumentti, joka antaa melko synkän kuvan "demokratian" nykytilasta."
        Heh, kunnon old-school conspiracy theory :D No mutta jos demokratia ei kerran toimi täydellisesti... niin minkäs sille sitten voi? Jos mihinkään ei voi vaikuttaa.. Pitäisi varmaan perustaa joku mikrovaltio tjms omalle pihalle :D

        "Minäkin olen sitä mieltä, että olisi kiva tienata elantoni pelien pelaamisesta netissä niin ettei tarvitsisi tehdä sen ohella muuta työtä. Mutta todellisuus ei aina ole kivaa ja elannon saaminen harrastuksesta on onnenpotku, ei mikään oikeus. Kukaan ei voi vaatia, että on oltava mahdollista tienata elanto juuri sillä itselle mieluisimmalla tavalla, sen sijaan jokaisella on mahdollisuus tätä yrittää."
        Niin on. Mutta warettamalla tuhoatte monien artistien unelmat tästä. Onkos se sitten reilua? Hankkikaa vähän empatiaa..

        "Tässä on erään "harrastelija"muusikon muilla töillään rahoittama kotistudio:
        http://www.filteria.com/site/?page=studio"
        Omg :O Aika unelma studio, täytyy myöntää.

        "Kyllä asiastaan todella innostuneet ihmiset ovat valmiita uhraamaan paljonkin rahaa harrastuksensa eteen. Joku maksaa maastopyörästä 10 000 euroa."
        Niin ovatkin. Miksi te ette sitten ole valmiita urhaamaan rahaa musikkiin/peleihin yms, vai ettekö te pidä niistä? Vaihtakaa sitten harrastusta.

        "Ja jos on omilla rahoillaan tullaisen studion kasannut, ihan satavarmasti musiikki ei jää syntymättä sen takia, että ihmiset haluavat sitä vaikka sitten netin kautta ystävilleen levittää."
        No joo mutta ei musta ainakaan tuntuisi kovin kivalta, jos olisin vaikka kovalla työllä koodannut jotain peliä vuosia, ja heti kun yksi ostaa sen, se löytyy jokaiselta torrent-sivustolta ja muut eivät enää osta sitä.

        "Ainoa musiikki mikä saattaisi jäädä pois ovat nämä Britney Spearssit ja Eminemit, mutta minua se ei haittaa."
        Todellakin. Juuri tuollaisten massatuotanto "artistien" pitäisi kadota pois, ne sitäpaitsi antaa ihan väärän maailmankuvan nuorisolle. (mistä johtuukin nykypäivän ääliömäinen nuoriso, aina kännissä riehumassa ja uusi kundi/muija joka viikko) Ei ketään oikeasti musiikista kiinnostunutta voi kiinnostaa joku Britney Spears, mitä se tekee? Laulaa, piste. Kaikki ne jotka tekevät sen musiikin siihen taustalle eivät saa mitään kuuluisuutta. Mitä se laulu olisi ilman musiikkia? Ei mitään. Mutta mitä se musiikki olisi ilman laulua? Se saattaisi olla ehkä jopa hyvää.

        "Heh, kunnon old-school conspiracy theory :D No mutta jos demokratia ei kerran toimi täydellisesti... niin minkäs sille sitten voi? Jos mihinkään ei voi vaikuttaa.. Pitäisi varmaan perustaa joku mikrovaltio tjms omalle pihalle :D "

        Ei siinä edes sen ihmeellisempää salaliittoa tarvita, sisältöteollisuuden intressi on oikeuksien täydellinen kontrolli ja tätä se agressiivisesti ajaa lobbaamalla mediassa, päättäjiä jne. Tämähän on pääteltävissä ihan tavallisella järjellä. Ongelma on siinä että vastapainona tavallisella kansalla ja kuluttajilla ei ole tällaisia voimakkaita etujärjestöjä joidenka tehtävä olisi meidän näkökulmiemme esille tuominen. Niinpä päättäjät tulevat aina kuulemaan pääasiassa vain sen toisen ääripään asioista.

        "Niin on. Mutta warettamalla tuhoatte monien artistien unelmat tästä. Onkos se sitten reilua? Hankkikaa vähän empatiaa.."

        Höpsis, tiedostojenvaihto on arkipäivää ja jos ei tätä mukamas uravalintaa tehdessään tiedosta, on sinisilmäinen hölmö. Väite on muutenkin ihan tuulesta temmattu, vai pystytkö nimeämään artisteja joiden unelmat ovat "tuhoutuneet" kotikopioinnin seurauksena?

        "Niin ovatkin. Miksi te ette sitten ole valmiita urhaamaan rahaa musikkiin/peleihin yms, vai ettekö te pidä niistä? Vaihtakaa sitten harrastusta."

        Kyllä minä ainakin uhraan kaiken mikä elämisestä jää harrastuksiin. En minä mihinkään sukanvarteen säästä, se mikä tulee, myös menee ja enempää ei ole.

        "No joo mutta ei musta ainakaan tuntuisi kovin kivalta, jos olisin vaikka kovalla työllä koodannut jotain peliä vuosia, ja heti kun yksi ostaa sen, se löytyy jokaiselta torrent-sivustolta ja muut eivät enää osta sitä."

        Sen takia oletkin ennalta viisas, ja koodaat pelisi niin, että moninpeli (selvästi suostuin pelimuoto nykyään) vaatii alkuperäisen pelin. WoW, Battlefield jne. ei mikään toimi waretetulla.


      • ...
        Piraatti kirjoitti:

        "Heh, kunnon old-school conspiracy theory :D No mutta jos demokratia ei kerran toimi täydellisesti... niin minkäs sille sitten voi? Jos mihinkään ei voi vaikuttaa.. Pitäisi varmaan perustaa joku mikrovaltio tjms omalle pihalle :D "

        Ei siinä edes sen ihmeellisempää salaliittoa tarvita, sisältöteollisuuden intressi on oikeuksien täydellinen kontrolli ja tätä se agressiivisesti ajaa lobbaamalla mediassa, päättäjiä jne. Tämähän on pääteltävissä ihan tavallisella järjellä. Ongelma on siinä että vastapainona tavallisella kansalla ja kuluttajilla ei ole tällaisia voimakkaita etujärjestöjä joidenka tehtävä olisi meidän näkökulmiemme esille tuominen. Niinpä päättäjät tulevat aina kuulemaan pääasiassa vain sen toisen ääripään asioista.

        "Niin on. Mutta warettamalla tuhoatte monien artistien unelmat tästä. Onkos se sitten reilua? Hankkikaa vähän empatiaa.."

        Höpsis, tiedostojenvaihto on arkipäivää ja jos ei tätä mukamas uravalintaa tehdessään tiedosta, on sinisilmäinen hölmö. Väite on muutenkin ihan tuulesta temmattu, vai pystytkö nimeämään artisteja joiden unelmat ovat "tuhoutuneet" kotikopioinnin seurauksena?

        "Niin ovatkin. Miksi te ette sitten ole valmiita urhaamaan rahaa musikkiin/peleihin yms, vai ettekö te pidä niistä? Vaihtakaa sitten harrastusta."

        Kyllä minä ainakin uhraan kaiken mikä elämisestä jää harrastuksiin. En minä mihinkään sukanvarteen säästä, se mikä tulee, myös menee ja enempää ei ole.

        "No joo mutta ei musta ainakaan tuntuisi kovin kivalta, jos olisin vaikka kovalla työllä koodannut jotain peliä vuosia, ja heti kun yksi ostaa sen, se löytyy jokaiselta torrent-sivustolta ja muut eivät enää osta sitä."

        Sen takia oletkin ennalta viisas, ja koodaat pelisi niin, että moninpeli (selvästi suostuin pelimuoto nykyään) vaatii alkuperäisen pelin. WoW, Battlefield jne. ei mikään toimi waretetulla.

        "Ei siinä edes sen ihmeellisempää salaliittoa tarvita, sisältöteollisuuden intressi on oikeuksien täydellinen kontrolli ja tätä se agressiivisesti ajaa lobbaamalla mediassa, päättäjiä jne. Tämähän on pääteltävissä ihan tavallisella järjellä. Ongelma on siinä että vastapainona tavallisella kansalla ja kuluttajilla ei ole tällaisia voimakkaita etujärjestöjä joidenka tehtävä olisi meidän näkökulmiemme esille tuominen. Niinpä päättäjät tulevat aina kuulemaan pääasiassa vain sen toisen ääripään asioista."
        Siis, jos kerran tavallinen kansa on eri mieltä kuin eduskunnassa olevat tyypit, miksei 'tavallinen kansa' perusta puoluetta joka yrittää muuttaa asioita? Ei sitä mikään estä.

        "Höpsis, tiedostojenvaihto on arkipäivää"
        Eiih :(

        "ja jos ei tätä mukamas uravalintaa tehdessään tiedosta, on sinisilmäinen hölmö. Väite on muutenkin ihan tuulesta temmattu, vai pystytkö nimeämään artisteja joiden unelmat ovat "tuhoutuneet" kotikopioinnin seurauksena?"
        No.. no.. jokainen vähänkin pienempi artisti joka ei ole saavuttanut suurta suosiota. Eihän ne itseään voi sillä musiikilla elättää, vaikka kuinka haluaisivat.

        "Kyllä minä ainakin uhraan kaiken mikä elämisestä jää harrastuksiin. En minä mihinkään sukanvarteen säästä, se mikä tulee, myös menee ja enempää ei ole."
        Selvä, mutta eikö sitä rahaa muka riitä sellaisiin harrastuksiin, kuten musiikin kuuntelu? Se on kuitenkin aika halpa harrastus verrattuna moniin muihin.

        "Sen takia oletkin ennalta viisas, ja koodaat pelisi niin, että moninpeli (selvästi suostuin pelimuoto nykyään) vaatii alkuperäisen pelin. WoW, Battlefield jne. ei mikään toimi waretetulla."
        Wow? Battlefield? Eikö ne muka toimi waretetulla? Kyllähän niillä kai on niitä ns "piraatti-servereitä" tjms? (Ja IMHO, moninpelit ovat yliarvostettuja, sen takia pelaankin vain single player pelejä.)


      • ...
        Puuamal kirjoitti:

        Tuo viimeinen pätkä tuolla pisti silmään, en jaksa enempää kommentoida vaikka olikin hieno kirjoitus.
        Todellakin saisivat kadota, tästä ovat hyviä ehdotuksia esim. trance,psytrance, harvemmin lauletaan :) Pelaamisen ohella itsellä menee hienosti ainakin, toki kaikki muukin menee, mutta lähinnä halusin tuoda tuon esille.
        Ja ensimmäisessä olet myös oikeassa, tätähän harva toki uskoo silti, että näin oikeasti on, että demokratia ei oikeasti ole sen parempaa kuin muut hallintomuodot.

        Trance, todellakin! Kuka tarvitsee jotain mainstream pop/rap shittiä kun niinkin hyvä genre on keksitty? Mulle itselle menee kyllä aivan kaikenlainen konemusa, terrorcoresta ambienttiin. Mutta etenkin trance, ja etenkin old school (Age Of Love/Dance 2 Trance) sekä goa/psyke trance. :)


      • Piraatti
        ... kirjoitti:

        "Ei siinä edes sen ihmeellisempää salaliittoa tarvita, sisältöteollisuuden intressi on oikeuksien täydellinen kontrolli ja tätä se agressiivisesti ajaa lobbaamalla mediassa, päättäjiä jne. Tämähän on pääteltävissä ihan tavallisella järjellä. Ongelma on siinä että vastapainona tavallisella kansalla ja kuluttajilla ei ole tällaisia voimakkaita etujärjestöjä joidenka tehtävä olisi meidän näkökulmiemme esille tuominen. Niinpä päättäjät tulevat aina kuulemaan pääasiassa vain sen toisen ääripään asioista."
        Siis, jos kerran tavallinen kansa on eri mieltä kuin eduskunnassa olevat tyypit, miksei 'tavallinen kansa' perusta puoluetta joka yrittää muuttaa asioita? Ei sitä mikään estä.

        "Höpsis, tiedostojenvaihto on arkipäivää"
        Eiih :(

        "ja jos ei tätä mukamas uravalintaa tehdessään tiedosta, on sinisilmäinen hölmö. Väite on muutenkin ihan tuulesta temmattu, vai pystytkö nimeämään artisteja joiden unelmat ovat "tuhoutuneet" kotikopioinnin seurauksena?"
        No.. no.. jokainen vähänkin pienempi artisti joka ei ole saavuttanut suurta suosiota. Eihän ne itseään voi sillä musiikilla elättää, vaikka kuinka haluaisivat.

        "Kyllä minä ainakin uhraan kaiken mikä elämisestä jää harrastuksiin. En minä mihinkään sukanvarteen säästä, se mikä tulee, myös menee ja enempää ei ole."
        Selvä, mutta eikö sitä rahaa muka riitä sellaisiin harrastuksiin, kuten musiikin kuuntelu? Se on kuitenkin aika halpa harrastus verrattuna moniin muihin.

        "Sen takia oletkin ennalta viisas, ja koodaat pelisi niin, että moninpeli (selvästi suostuin pelimuoto nykyään) vaatii alkuperäisen pelin. WoW, Battlefield jne. ei mikään toimi waretetulla."
        Wow? Battlefield? Eikö ne muka toimi waretetulla? Kyllähän niillä kai on niitä ns "piraatti-servereitä" tjms? (Ja IMHO, moninpelit ovat yliarvostettuja, sen takia pelaankin vain single player pelejä.)

        "Siis, jos kerran tavallinen kansa on eri mieltä kuin eduskunnassa olevat tyypit, miksei 'tavallinen kansa' perusta puoluetta joka yrittää muuttaa asioita? Ei sitä mikään estä. "

        Niin on tehtykin esim. Ruotsissa, missä Piraattipuolue saavutti suuremman kannatuksen kuin vaikkapa vihreät. Tällaiset asiat eivät vain tapahdu käden käänteessä.

        Tavallinen kansa ei välttämättä myöskään tiedosta ongelmaa, koska sitä ei käsitellä missään. Uutisissa ja sanomalehdissä esitetään vain yksipuolista tekijänoikeusmafian propagandaa, eikä tavallinen ihminen, jolle tämä ei ole sydämenasia, tule ajatelleeksi asiaa sen syvällisemmin eikä huomaa, että asiat voisivat olla toisinkin.

        Ongelma on myös siinä, että äänestäessä ihmiset joutuvat punnitsemaan monenlaisia itselleen tärkeäksi kokemiaan asioita, eivätkä he voi silloin välttämättä äänestää tällaista yhden asian puoluetta, vaikka se tämän nimenomaisen asian kohdalla olisikin heidän mielestään oikeassa ja heidän äänestämänsä puolue väärässä.

        "No.. no.. jokainen vähänkin pienempi artisti joka ei ole saavuttanut suurta suosiota. Eihän ne itseään voi sillä musiikilla elättää, vaikka kuinka haluaisivat."

        Väität nyt siis aivan vakavalla naamalla, että ilman internet-kopiointia nämä pienemmät artistit olisivat saavuttaneet suuren suosion ja unelmiensa täyttymyksen? Et voi olla tosissasi. Jos mitään niin netti on saattanut tuoda nämä pienet artistit edes sen pienen joukon tietoisuuteen, joka heitä nyt kuuntelee. Missä näihin olisi edes törmännyt, jos ei netissä? MTV ei soita, Radio ei soita, ilman nettiä heistä ei olisi kuullut kukaan!

        "Selvä, mutta eikö sitä rahaa muka riitä sellaisiin harrastuksiin, kuten musiikin kuuntelu? Se on kuitenkin aika halpa harrastus verrattuna moniin muihin."

        Kyllä riittää ainakin minulla. Olen käyttänyt tuhansia euroja äänentoistolaitteisiin, käynyt monissa bileissä joiden lipun hinnasta menee korvaus artisteille ja DJ:lle, jokusen levynkin olen joskus artistia tukeakseni ostanut. Enempää ei tällä hetkellä ole, katsotaan sitten uudestaan jos voitan vaikka lotossa.

        "Wow? Battlefield? Eikö ne muka toimi waretetulla? Kyllähän niillä kai on niitä ns "piraatti-servereitä" tjms? (Ja IMHO, moninpelit ovat yliarvostettuja, sen takia pelaankin vain single player pelejä.) "

        Voi olla että toimii, mutta yleensä tämä on niin hankalaa että ihmiset haluavat pelata virallisilla. Bioshock (yksinpeli) meni kai aika heittämällä myyntilistojen kärkeen, joten ei voi edes väittää etteikö yksinpelitkin möisi. Kaikenkaikkiaan pelit myyvät hyvin ja uskonkin että juuri pelien myynti on osasyynä esimerkiksi levymyynnin laskuun, ei suinkaan piratismi. Ihmisillähän on se tietty määrä rahaa, jonka he käyttävät johonkin. Vaikka he jättäisivät jotain kopioimatta, yhtään rahaa ei ilmesty sen tilalle tyhjästä jotta voitaisiin ostaa enemmän kuin nyt ostetaan. Hyvin harva ainakaan omista tutuistani säästää mihinkään sukanvarteen, vaan kyllä se kaikki raha kulutetaan johonkin.


      • ...
        Piraatti kirjoitti:

        "Siis, jos kerran tavallinen kansa on eri mieltä kuin eduskunnassa olevat tyypit, miksei 'tavallinen kansa' perusta puoluetta joka yrittää muuttaa asioita? Ei sitä mikään estä. "

        Niin on tehtykin esim. Ruotsissa, missä Piraattipuolue saavutti suuremman kannatuksen kuin vaikkapa vihreät. Tällaiset asiat eivät vain tapahdu käden käänteessä.

        Tavallinen kansa ei välttämättä myöskään tiedosta ongelmaa, koska sitä ei käsitellä missään. Uutisissa ja sanomalehdissä esitetään vain yksipuolista tekijänoikeusmafian propagandaa, eikä tavallinen ihminen, jolle tämä ei ole sydämenasia, tule ajatelleeksi asiaa sen syvällisemmin eikä huomaa, että asiat voisivat olla toisinkin.

        Ongelma on myös siinä, että äänestäessä ihmiset joutuvat punnitsemaan monenlaisia itselleen tärkeäksi kokemiaan asioita, eivätkä he voi silloin välttämättä äänestää tällaista yhden asian puoluetta, vaikka se tämän nimenomaisen asian kohdalla olisikin heidän mielestään oikeassa ja heidän äänestämänsä puolue väärässä.

        "No.. no.. jokainen vähänkin pienempi artisti joka ei ole saavuttanut suurta suosiota. Eihän ne itseään voi sillä musiikilla elättää, vaikka kuinka haluaisivat."

        Väität nyt siis aivan vakavalla naamalla, että ilman internet-kopiointia nämä pienemmät artistit olisivat saavuttaneet suuren suosion ja unelmiensa täyttymyksen? Et voi olla tosissasi. Jos mitään niin netti on saattanut tuoda nämä pienet artistit edes sen pienen joukon tietoisuuteen, joka heitä nyt kuuntelee. Missä näihin olisi edes törmännyt, jos ei netissä? MTV ei soita, Radio ei soita, ilman nettiä heistä ei olisi kuullut kukaan!

        "Selvä, mutta eikö sitä rahaa muka riitä sellaisiin harrastuksiin, kuten musiikin kuuntelu? Se on kuitenkin aika halpa harrastus verrattuna moniin muihin."

        Kyllä riittää ainakin minulla. Olen käyttänyt tuhansia euroja äänentoistolaitteisiin, käynyt monissa bileissä joiden lipun hinnasta menee korvaus artisteille ja DJ:lle, jokusen levynkin olen joskus artistia tukeakseni ostanut. Enempää ei tällä hetkellä ole, katsotaan sitten uudestaan jos voitan vaikka lotossa.

        "Wow? Battlefield? Eikö ne muka toimi waretetulla? Kyllähän niillä kai on niitä ns "piraatti-servereitä" tjms? (Ja IMHO, moninpelit ovat yliarvostettuja, sen takia pelaankin vain single player pelejä.) "

        Voi olla että toimii, mutta yleensä tämä on niin hankalaa että ihmiset haluavat pelata virallisilla. Bioshock (yksinpeli) meni kai aika heittämällä myyntilistojen kärkeen, joten ei voi edes väittää etteikö yksinpelitkin möisi. Kaikenkaikkiaan pelit myyvät hyvin ja uskonkin että juuri pelien myynti on osasyynä esimerkiksi levymyynnin laskuun, ei suinkaan piratismi. Ihmisillähän on se tietty määrä rahaa, jonka he käyttävät johonkin. Vaikka he jättäisivät jotain kopioimatta, yhtään rahaa ei ilmesty sen tilalle tyhjästä jotta voitaisiin ostaa enemmän kuin nyt ostetaan. Hyvin harva ainakaan omista tutuistani säästää mihinkään sukanvarteen, vaan kyllä se kaikki raha kulutetaan johonkin.

        "Niin on tehtykin esim. Ruotsissa, missä Piraattipuolue saavutti suuremman kannatuksen kuin vaikkapa vihreät. Tällaiset asiat eivät vain tapahdu käden käänteessä.

        Tavallinen kansa ei välttämättä myöskään tiedosta ongelmaa, koska sitä ei käsitellä missään. Uutisissa ja sanomalehdissä esitetään vain yksipuolista tekijänoikeusmafian propagandaa, eikä tavallinen ihminen, jolle tämä ei ole sydämenasia, tule ajatelleeksi asiaa sen syvällisemmin eikä huomaa, että asiat voisivat olla toisinkin.

        Ongelma on myös siinä, että äänestäessä ihmiset joutuvat punnitsemaan monenlaisia itselleen tärkeäksi kokemiaan asioita, eivätkä he voi silloin välttämättä äänestää tällaista yhden asian puoluetta, vaikka se tämän nimenomaisen asian kohdalla olisikin heidän mielestään oikeassa ja heidän äänestämänsä puolue väärässä."
        No, ei voi mitään. Yrittäkää vaan perustaa Suomeen 'piraatti'puolue jos haluatte :D Eihän puolueen perustamiseen tarvita kuin joku 10-100 henkilöä? (tai miten se nyt menikään, joskus yhteiskuntaopin tunnilla tää kerrottiin)

        "Väität nyt siis aivan vakavalla naamalla, että ilman internet-kopiointia nämä pienemmät artistit olisivat saavuttaneet suuren suosion ja unelmiensa täyttymyksen? Et voi olla tosissasi. Jos mitään niin netti on saattanut tuoda nämä pienet artistit edes sen pienen joukon tietoisuuteen, joka heitä nyt kuuntelee. Missä näihin olisi edes törmännyt, jos ei netissä? MTV ei soita, Radio ei soita, ilman nettiä heistä ei olisi kuullut kukaan!"
        No hyvä pointti sinänsä, mutta ei se silti oikeuta niiden pienien artistien julkaisuja warettamaan. Monet näistä pienemmistä artisteista antavat esikuunnella joitakin biiseistään kotisivullaan, tai sitten vaikkapa http://www.jamendo.com :ssa tjms sivulla.

        "Kyllä riittää ainakin minulla. Olen käyttänyt tuhansia euroja äänentoistolaitteisiin, käynyt monissa bileissä joiden lipun hinnasta menee korvaus artisteille ja DJ:lle, jokusen levynkin olen joskus artistia tukeakseni ostanut. Enempää ei tällä hetkellä ole, katsotaan sitten uudestaan jos voitan vaikka lotossa."
        Hyvä, mutta jos kerran bileisiin / äänentoistoon yms on mennyt paljon rahaa, kai siitä muutamiin levyihinkin riittää? Eihän kaikkea mahdollista ole pakko ostaa vaikka haluaiskin.

        "Voi olla että toimii, mutta yleensä tämä on niin hankalaa että ihmiset haluavat pelata virallisilla."
        Niin no joo, enpä ole kovin monen tyypin kuullut pelaavan WoWia piraattikopiolla.

        "Bioshock (yksinpeli) meni kai aika heittämällä myyntilistojen kärkeen, joten ei voi edes väittää etteikö yksinpelitkin möisi."
        Niin meni. Bioshock ei toisaalta ole mitään verrattuna esim System Shock 2:seen. Tuntuu kuin pelibisneskin olisi menossa siihen suuntaan kuin musiikki, että "tehään nyt vaan joku random peli ja hypetetään sitä next-gen:inä, ja se myy ihan helvetisti" Tämä johtuu siitä että pelibisnes tuntuu keskittyvän nykyään konsoleihin, ja jos jää aikaa niin saatetaan tehdä pc-versio. Kun vertaa vaikka Thief 1&2 -> Thief 3, Deus Ex -> Invisible War, System Shock 1&2 -> Bioshock, Morrowind -> Oblivion... Tuntuu että kaikki pelit tehtäisiin nykyään vain casual-pelaajille, eikä ollenkaan hardcore pelaajille >:(

        "Kaikenkaikkiaan pelit myyvät hyvin ja uskonkin että juuri pelien myynti on osasyynä esimerkiksi levymyynnin laskuun, ei suinkaan piratismi."
        Saattaa hyvinkin olla. Pelien myyntihän, eikös se ole koko ajan kasvussa?

        "Ihmisillähän on se tietty määrä rahaa, jonka he käyttävät johonkin. Vaikka he jättäisivät jotain kopioimatta, yhtään rahaa ei ilmesty sen tilalle tyhjästä jotta voitaisiin ostaa enemmän kuin nyt ostetaan. Hyvin harva ainakaan omista tutuistani säästää mihinkään sukanvarteen, vaan kyllä se kaikki raha kulutetaan johonkin."
        Jep, niinhän se menee.


      • HHUOHH
        ... kirjoitti:

        "- Ensinnäkin nykyään ei pelkät mp3'set riitä, on paljon parempi laatusiakin teoksia eikä tarvitse edes olla missään "vip" paikassa. Toiseksi, en minä ainakaan osta levyä jos en tiedä yhtää sen sisältöä. Sinä voit toki ostella sikaa säkissä. Sinänsä aika jännä, että itse puhut laadusta kun sinun kannattavat "suojatut" biisit ovat täyttä kuraa jo itsessään."
        Parempia kuin MP3, no se on jo ihme! En minäkään kyllä osta sikaa säkissä, levyjä saa esikuunnella kaupoissa tai joissakin nettisivuilla esim Amazon.
        Ja mitkä suojatut biisit? Meinaatko DRM? Kuka nyt sellaisia ostaa? FLAC all the way.

        "- No tähän olisi hauska kommentoida, että tiesitkö, että windows yleistyi nimenomaan sen ansiosta. Etpä tainnu :). Ja ei todellakaan tee vain x360/PS3, tämä taitaa itseäsi ottaa ohimoon kirjotuksen perusteella. Ja sitä paitsi, peleille monella piraatilla on enemmän ns."moraalia", koska pelin tekijät eivät saa tulojaan mistään keikoilta jne."
        Kyllähän minä se tiesin, mutta nykyään jo lähes kaikki ihmiset tuntevat Windowsin, joten Microsoftilla ei ole mitään tarvetta saada sille lisää 'mainosta'. Niin ja se että pelejä nykyään tehdään enemmän konsoleille, on totta. Esimerkiksi GTA IV, Star Wars: TFU ja uusi Indy-peli eivät tule PC:lle (ainakaan siitä ei ole mainittu vielä). Ja useat pelit, kuten Oblivion ja Bioshock, tehtiin lähinnä konsoli-fanipojille, sen huomaa kun vertaa esim Morrowindia Oblivioniin...

        "-Toki osaa, ei tarvitse kuin yksinkertaisen "koodi-pätkän" kirjoittamalla sen googleen oletkin jo askeleen edellä rikosta, toki ainahan voimme tuhota googlen maantasalle, sehän harrastaa avunantoa rikoksiin!!!O.O Oletko kenties joutunut avaruusolioiden kaapattavaksi, kuulemma aivopesevät ihmisiä ;'(("
        Niin.... :D

        "-Niin toki, eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan tyhmä joka maksaa."
        Niin no se on kieltämättä tyhmää maksaa jostain hullun kalliista, mutta ei se anna silti syytä ladata sitä ilmaiseksi.

        "-Jännästi menee sun mielipitees yhtä kieroon ku lada 100 km/h vauhissa. Entäs sitten korvaukset joita kerätään oikeidenkäynneissä, usassa kiristämällä uhkailemalla, radioista jne. hienoa, että haluat tukea pieniä artisteja jne. muttakun näistä korvauksista hyötyvät vain suuret todellisesti, jostain 100€ kuussa olevasta maksusta ei hyödy kukaan, pieni palkankorotus jolla ei oikeasti ole kovinkaan kummoista hyötyä jos tilisi muutenkin kaartaa miinuksella."
        Siis mitä? Minun mielestäni ne kaikki USA:n "haastetaan-mummo-oikeuteen-koska-se-latas-kymmenen-biisiä"
        sekoilut ovat täysin järjettömiä. Anti-piratismi järjestöjen pitäisi keskittyä isoihin sivustoihin eikä joihinkin random käyttäjiin.

        "Njaah enempää en jaksa lukea tylsää perusteetonta kirjotustas, ps: Oletko jotenkin jälkeenjäänyt tai paitsi äidinmaidosta kun et tajunnut viestieni sarkasmia? : ))) PS:Täällä on kirjoituksillesi arvoinen sivusto http://finnchan.fi. PS: Siellä voit vapaasti jauhaa kuvien tekijänoikeuksista : )"
        Yrititkö muka olla sarkastinen? :D (No ihan sama, pääasia että saa keskustelua aikaan)
        Ja kuka on puhunut jotain *kuvien* tekijänoikeuksista? Sille nyt ei paljon mahda mitään jos joku random jätkä muokkaa George Bushin pään apinalle. Ja miten niin *perusteetonta*, lukisit tekstin uudestaan tarkemmin?

        YAY suomalainen 4chan :D

        "En minäkään kyllä osta sikaa säkissä, levyjä saa esikuunnella kaupoissa tai joissakin nettisivuilla esim Amazon." Sua vituttaa warettajat, mutta ei ne, jotka jakavat biisejä? Sua ei vituta sekään, että joku helvetin Amazon laittaa nettiin kuunneltavaksi biisejä, eikä sinun tarvii maksaa niiden "esikuuntelusta" mitään?.. huoh.


    • sun pointtiin

      Montako kertaa se pomo voi kopioida sen siivoojan työn metroasemalla?

      Kun 1 siivooja tekee metroasemalla työnsä, se ei tarkoita, että 500:lla muulla asemalla tekee. Silti pomo saa tässä tapauksessa palkkansa yhtiön nimiinsä.

      Kun yksi warettaja laittaa ostamansa levyn nettiin jakoon ja 500 kopioi sen, saa tekijä kuitenkin kasettimaksun cd-levyistä sekä alkuperäisestä levystä.

      Ja saa sen vieläpä täysin verovapaasti ilman managerin osuutta.

      Suosittelisin, että kaikki yhtyeet laittaisivat kaikki kappaleensa internettiin helposti jakoon vaikkapa 2 sentin hintaan/kappale. Jäisi turhat välikädet pois ja tekijä saisi maksunsa ilman piratismia.

      Ja muistettakoon vielä, että "piratismista" suurin osa on sellaista, että kuunnellaan kannattaako ostaa levyä. Ne kas kun ovat gramexin ja teoston takia niin kalliita.

      • ...

        "Montako kertaa se pomo voi kopioida sen siivoojan työn metroasemalla?

        Kun 1 siivooja tekee metroasemalla työnsä, se ei tarkoita, että 500:lla muulla asemalla tekee. Silti pomo saa tässä tapauksessa palkkansa yhtiön nimiinsä.

        Kun yksi warettaja laittaa ostamansa levyn nettiin jakoon ja 500 kopioi sen, saa tekijä kuitenkin kasettimaksun cd-levyistä sekä alkuperäisestä levystä.

        Ja saa sen vieläpä täysin verovapaasti ilman managerin osuutta."
        No, joo. Hyvä pointti. Toi mun alkuperänen viesti oli vähän semmonen raivostuneena vedetty riehuminen :D

        "Suosittelisin, että kaikki yhtyeet laittaisivat kaikki kappaleensa internettiin helposti jakoon vaikkapa 2 sentin hintaan/kappale. Jäisi turhat välikädet pois ja tekijä saisi maksunsa ilman piratismia."
        Niin, no 2 senttiä kappale on aika hiton halpaa. Kyllä mulle ainakin sopis 1-2 euroa per biisi, siihen nyt kaikilla on varaa. Sitäpaitsi, musta on ainakin kivaa keräillä fyysistä tavaraa, joten en mitään biisejä netistä ostaisi. Sama juttu peleissä ja leffoissa.

        "Ja muistettakoon vielä, että "piratismista" suurin osa on sellaista, että kuunnellaan kannattaako ostaa levyä. Ne kas kun ovat gramexin ja teoston takia niin kalliita."
        Kalliita? Levyt ovat aina olleet samanhintaisia, (ainakin suunnilleen, ja niin kauan kuin minä muistan) ja ei silloin ennen kukaan valittanut.
        Ja onko muka suuri osa 'esikuuntelua'? Tiedän erittäin monia ihmisiä jotka vain lataavat kaiken eivätkä koskaan/erittäin harvoin osta mitään niistä.


    • Zas

      Todettakoon heti ensimmäiseksi, että waretushan ei sinällään ole hyvä asia, enkä sitä periaatteellisesti kannata, mutta joskus se on ainoa vaihtoehto.

      Oletko tullut ajatelleeksi tilannetta, jossa olet jossakin tutustunut, sanotaan vaikkapa, johonkin ulkomaiseen tv-sarjaan (esim. YouTubessa nähnyt pätkän), ja nyt haluaisit katsoa koko sarjan? Noh, kyseinen sarja sattuu olemaan Filippiineiltä, ja missään Suomen kaupoissa/nettikaupoissa yms. sitä ei myydä. Sitten löydät jonkin filippiiniläisen sivuston, joka on pahimassa tapauksessa vain filippiinin kielellä, missä sarja on myynnissä.

      Vaikka lopulta ymmärtäisitkin, miten tilata, niin huomaat, että sinulla täytyy olla Visa/MasterCard/tms. tilataksesi sivuostolta. Kaikilla ei Visaa ei ole, eivätkä kaikki sellaista saakaan. Syynä saattavat olla esimerkiksi maksuhäiriöt.

      Oletko nyt siis sitä mieltä, että tämä ihminen ei ansaitse nähdä tätä sarjaa, koska hänellä ei syystä tai toisesta ole Visaa? Koska moinen ajattelu on melko syrjivää ja jopa sortavaa.

      Tällaisessa tilanteessa waretus saattaa olla ainoa tapa saada ja nähdä kyseinen sarja, ja sama pätee harvinaisempaa ulkomaalaista musiikkiakin - esim. tämä nyt kovasti muotiin tullut j-rock.

      Jos olet sitä mieltä, että jos ei ole Visaa tai rahaa ostaa jotakin, ja "se on voi voi", sanojasi lainatakseni, et tosiaankaan vaikuta kulttuurin ystävältä. Kulttuurin tarkoituksena on päästä mahdollisimman montaa ihmistä lähelle, ja jos se silloin tarkoittaa sitä, että on waretettava, niin näin tapahtukoon. En siis sano, että waretus on hyvästä, mutta maailma olisi melko paljon sulkeutuneempi, kun ulkomaalaisilla ei olisi lainkaan mahdollisuksia tutustua muitten maitten hengentuotteisiin.

      Kiitos puheenvuorosta.

      • ...

        Mun mielestä tossa tilanteessa se on enemmän 'oikeutettua'. Suomessa ei kovinkaan usein näe kaikkia sarjoja joita haluaisi. TV-sarjojen satunnainen lataaminen ei mun mielestä ole läheskään niin paha kuin leffojen/cd:iden/pelien joita saisi ihan lähikaupastakin.


    • KapteeniParvunen

      >elokuville on olemassa myös ilmaisia vaihtoehtoja. >Esim Mikseri.net tai Jamendo.com musiikille, >peleille googlettaa vaan "freeware games" tjms, >softwareille.. ettekö ole kuulleet open-source >ohjelmista? Elokuville.. esim Star Wreck.

      Itse ihan ostin Star Wreckin DVD:llä. Sen sijaan esim. Ghostrideriä en ostanut. Syy tähän: Star Wreck on todella hyvä ja Ghostrider on täyttä kuraa.

      Hyvät leffat kyllä vieläkin ostetaan. Huonot sitten vain katsotaan ja kiitetään jälkeenpäin onnea että niistä ei tarvinut maksaa.

      • ...

        Juu minultakin löytyy Star Wreck DVD:llä, vaikken paljon leffoja ostelekaan. (enemmänkin musaa ja pelejä) Yleensä käyn vaan teatterissa katsomassa leffan, mutten osta sitä ellei se ollut *todella* hyvä.


    • skikkeböy

      Ookko vähä nuubi

    • skikkeböy

      "Ei ole mikään selitys warettamiselle että "Noku se on liian kallis". Jos joku on mielestäsi liian kallis, yksinkertaisesti JOKO HANKIT ENEMMÄN RAHAA TAI ET OSTA SITÄ"

      Kaikki joilla tässä yhteiskunnassa on rahahuolia, tää tyyppi anto teille mahtavan neuvon: HANKKIKAA VAIN YKSINKERTASESTI ENEMMÄN RAHAA! Miksi luulet että Suomessakin eletään niin kutsutuissa slummeissa? Olemmeko me [sinusta poiketen] niin typeriä ettemme ole vain tajunneet aiemmin: MEIDÄN TÄYTYY VAIN HANKKIA ENEMMÄN RAHAA. Mutta kiitos kun valaisit meitä typeryksiä tässä asiassa.


      "Pitääkö teidän olla niin mainstream-tyyppejä että aina pitää olla se suosituin vaihtoehto? Mitä sitten jos et kuuntele sitä juuri samaa biisiä joka soi MTV:llä ykkösenä? Mitä sitten jos et pelaa jotain WoWia tai CS:ää, vaan muita pelejä? Mitä sitten jos sulla ei ole Photoshoppia, vaan GIMP (open source)? Mitä sitten, jos et ole nähnyt juuri sitä uusinta leffaa jonka tähtenä oli Johnny Depp?"

      'Suosituin vaihtoehto' muahahahahhaha et voi olla vittu tosisas. Et ihan oikeasti voi. Luuletko ihan tosissasi, että tuo on painavana perusteena nykypäivän waretuksessa? Jos minulla olisi penis, vetäisin sinua tässä kohtaa kipeästi suoleen.


      "Milloinkohan te warettajat tajuatte että maailma ei toimi ilmaiseksi. Se ei vaan toimi. Kukaan ei voi pakottaa muusikkoja/pelien/ohjelmien/leffojen tekijöitä tekemään työtään ilmaiseksi."

      Ei maailma toimikkaan. Maailma ei toimi muusikoiden/pelien/ohjelmien/leffojen avulla. Ne ovat viihdettä, niitä ei tarvita ihmiskunnan elättämiseen, saati sitten maapallon pyörittämiseen. Jokainen muusikko, ohjaaja tai näyttelijä kykenee kyllä hankkimaan toisenlaisen 'uran'. Jos sanoisit ettei maailma toimi ilman sähköä, voisin ehkä myöntyä mielipiteeseesi [vaikeaa sekin tietysti nyky-yhteiskunnassa olisi, mutta kuten huomattu on, ihminen keksii keinot, hyvät tai huonot.]


      Naurettavinta tekstissäsi on nämä Pomosi voisi sanoa sinulle näin -viittaukset. En edes lähde arvuuttelemaan mistä keksit nämä jutut, totean vain että olet vähän päästäsi vialla.


      Waretus lisääntyy ja lisääntyy. Niinkuin joku jo mainitsi, sinä et voi asialle yhtään mitään. Ja hyvä niin. Joten jatka toki pääsi hakkaamista seinään ja katkerien viestien kirjoittelua internetin keskustelupalstoille. Toki voit myös itse rueta ilmiantamaan warettajia - sinunlaisesi suorasukainen neropatti osaa senkin homman ilman virkavaltuuksia.

    • Ape - epA
    • supistuslihas

      No jos kerran noin paljon alkaa joku piratismi vaivaamaan niin miksetpä rupea nettipoliisiksi ja estä sitä! Helppo homma!! Okei, ymmärrän mitä ajat takaa, mutta syy miksi esim. waretan elokuvat enkä osta niitä on se että, minulla menisi noin 100€ kuukaudessa elokuviin. nyt lähiaikoina on tulossa laki voimaan joka estää laittoman latauksen/jakamisen. Taitaa minullakin piratismi loppua :( mutta se ei tarkoita että ostaisin elokuvat kaupasta. :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe