Pystyykö maustekurkkujen esim saarioinen, mausteliemen käyttää uudelleen säilotessään omai kurkkuja tmv.?
maustekurkkuja jne
5
3189
Vastaukset
Voi, jos kiehauttaa ensin. Toisaalta mikset tekisi omaa lientäsi kun on varsin helppo asia ja ohjeissa kyllä löytyy?
Valmiit maustekurkkuliemet ovat ainakin minun makuuni muuttuneet aina vaan makeammiksi ja sokeri pehmittää mielestäni kurkkuja aivan liikaa peittäen kurkkujen oman maun täysin.- rotissööri
Kokeilepa seuraavan reseptin mukaan tehtyjä kurkkuja. Ne perustuvat maitohappobakteeriin ja ovat ruoansulatukselle terveellisiä. Saat niistä ryytikurkkuja, jos käymisprosessin jälkeen lisäät 0,25 litraa Rajamäen etikkaa.
erikoisherkku suolakurkut
n. 5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.
Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.
Pohjalle: (maustevihannekset)
tillinvarsia ja -kukintoja
varsiselleriä lehtineen
valkosipulia murskattuna
mustaherukan lehtiä
piparjuurta
tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)
Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.
Suolaliemi:
10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa
1. Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
2. Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
3. Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
4. edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
5. kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
6. tölkitetään ilmatiiviiksi.
Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa)- onko nämä niitä
venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä.. - rotissööri
onko nämä niitä kirjoitti:
venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä..kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli
1) venäläisiä suolakurkkuja
2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja
Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.
Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.
Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään. - Kurkuttaja
rotissööri kirjoitti:
kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli
1) venäläisiä suolakurkkuja
2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja
Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.
Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.
Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään.Kirjoittamasi kaltaista juttua juuri hain. Olen itse hapattanut valkosipulilla höystettyjä kurkkuja muutana syksynä. Tulos on ollut sekä maultaan että kustannuksisltaan erinomainen. En ole myöskään huomannut, että valkosipulikurkut haisisivat vieraidenkaan nenään kuten raa-an valkosilulin syönti.
Pulmana on säilömisissäni ollut vain se, että kurkut homehtuvat, ennenkuin loppuvat. Olen kuullut tai lukenut jostan, että ne pitäisi hapattamisen jälkeen siivilöidä, keittää saatu liemi ja kaataa jäähtyneenä uudelleen kurkkujan päälle. En ole vielä kokeillut.
Liekkö Sinulla tai jollakulla toisella vinkkejä hapankurkkujen säilyvyyden parantamiseksi.
Tonen asia, joka nyt menee reippaasti ohi aiheen on pula-ajan siirapin tai sokeriliemen valmistus. Sitä valmistettiin kuulemma itsetehdystä perunajauhoista , joihin lisättiin luultavasti jotain apteekista hankittua happoa. Olisiko jollakulla tietoa valmistusprosessista ja siitä "haposta"?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman451409Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!761305Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊86963- 83867
- 11845
Ai miehillä ei ole varaa maksaa
Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee186838Olet mielessäni
viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s20801- 82791
Kaipaan seuraasi niin
monella eri tavalla ja tasolla. En tiedä mitä tapahtui, mutta niin vain kävi että ihastuin sinuun.17720Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi74712