maustekurkkuja jne

kaupan liemessä

Pystyykö maustekurkkujen esim saarioinen, mausteliemen käyttää uudelleen säilotessään omai kurkkuja tmv.?

5

3320

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi, jos kiehauttaa ensin. Toisaalta mikset tekisi omaa lientäsi kun on varsin helppo asia ja ohjeissa kyllä löytyy?

      Valmiit maustekurkkuliemet ovat ainakin minun makuuni muuttuneet aina vaan makeammiksi ja sokeri pehmittää mielestäni kurkkuja aivan liikaa peittäen kurkkujen oman maun täysin.

    • rotissööri

      Kokeilepa seuraavan reseptin mukaan tehtyjä kurkkuja. Ne perustuvat maitohappobakteeriin ja ovat ruoansulatukselle terveellisiä. Saat niistä ryytikurkkuja, jos käymisprosessin jälkeen lisäät 0,25 litraa Rajamäen etikkaa.

      erikoisherkku suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa)

      • onko nämä niitä

        venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
        vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä..


      • rotissööri
        onko nämä niitä kirjoitti:

        venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
        vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä..

        kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli

        1) venäläisiä suolakurkkuja
        2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja

        Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.

        Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.

        Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään.


      • Kurkuttaja
        rotissööri kirjoitti:

        kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli

        1) venäläisiä suolakurkkuja
        2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja

        Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.

        Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.

        Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään.

        Kirjoittamasi kaltaista juttua juuri hain. Olen itse hapattanut valkosipulilla höystettyjä kurkkuja muutana syksynä. Tulos on ollut sekä maultaan että kustannuksisltaan erinomainen. En ole myöskään huomannut, että valkosipulikurkut haisisivat vieraidenkaan nenään kuten raa-an valkosilulin syönti.
        Pulmana on säilömisissäni ollut vain se, että kurkut homehtuvat, ennenkuin loppuvat. Olen kuullut tai lukenut jostan, että ne pitäisi hapattamisen jälkeen siivilöidä, keittää saatu liemi ja kaataa jäähtyneenä uudelleen kurkkujan päälle. En ole vielä kokeillut.
        Liekkö Sinulla tai jollakulla toisella vinkkejä hapankurkkujen säilyvyyden parantamiseksi.
        Tonen asia, joka nyt menee reippaasti ohi aiheen on pula-ajan siirapin tai sokeriliemen valmistus. Sitä valmistettiin kuulemma itsetehdystä perunajauhoista , joihin lisättiin luultavasti jotain apteekista hankittua happoa. Olisiko jollakulla tietoa valmistusprosessista ja siitä "haposta"?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat

      Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude
      Maailman menoa
      257
      15231
    2. Persut JYTKYTTÄÄ ylös, ohi kepun! +2,1 %

      Persut palasi kolmen suurimman joukkoon ja on matkalla kohti kevään 2027 eduskuntavaalivoittoa. Sosialistit ovat syöksy
      Maailman menoa
      125
      10146
    3. Älkää vassarit kuvitelko, että Marinin kulta-ajat palaavat

      Vaikka demarit voittaisivat seuraavat vaalit, se ei palauta Marinin taskut-täyteen-kelasta-aikaa takaisin, ei voi eikä h
      Maailman menoa
      108
      9371
    4. Sanna Marin saa ylistystä Hillary Clintonilta

      Jos joku ei tiedä kuka tämä rouva Hillary Clinton on, niin kerrottakoon "fun fact", eli hän on se keneltä Donald Trump
      Maailman menoa
      23
      7109
    5. Johtuuko vasemmistolaisten inho kristinuskoa kohtaan heidän islamin uskostaan?

      Tätä jäin pohdiskelemaan.
      Maailman menoa
      182
      6547
    6. Gallup, PS:lle JÄRISYTTÄVÄ nousu, SDP suurin laskija

      https://yle.fi/a/74-20186114 PS kovaa vauhtia nousemassa ennen 2027 vaaleja suurimmaksi puolueeksi. Nyt mennään jo etua
      Maailman menoa
      176
      6228
    7. Ohhoh. Kokoomusvirkamiehen mukaan Suomessa ei ole työttömyyskriisiä

      Kun kokoomuksen johtama hallitus epäonnistuu täydellisesti talouspolitiikassaan, niin aikaisemmin erittäin pahaksi määri
      Maailman menoa
      33
      5622
    8. Polttomoottoriauto tulessa parkkihallissa Tampereella

      Pystyy näkemättä jo sanomaan, koska sähköautoissa ei ole palavia nesteitä lainkaan. Ihme ettei polttomoottoriautoja ole
      Maailman menoa
      47
      4806
    9. Jos mä joisin

      Itteni känniin nyt, voi olla että mä tunnustaisin sulle kuinka ihastunut oon ollu suhun viimeiset 2 vuotta. Eikä mua pys
      Ikävä
      25
      1796
    10. IL - Patteriauto syttyi parkkihallissa Tampereella - 50 autoa LUNASTUKSEEN!

      "Palon aikaan parkkihallissa oli 90 autoa, joista noin 50 tuhoutui palossa korjauskelvottomiksi. Lisäksi palo vaurioitti
      Maailman menoa
      150
      1705
    Aihe