maustekurkkuja jne

kaupan liemessä

Pystyykö maustekurkkujen esim saarioinen, mausteliemen käyttää uudelleen säilotessään omai kurkkuja tmv.?

5

3248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi, jos kiehauttaa ensin. Toisaalta mikset tekisi omaa lientäsi kun on varsin helppo asia ja ohjeissa kyllä löytyy?

      Valmiit maustekurkkuliemet ovat ainakin minun makuuni muuttuneet aina vaan makeammiksi ja sokeri pehmittää mielestäni kurkkuja aivan liikaa peittäen kurkkujen oman maun täysin.

    • rotissööri

      Kokeilepa seuraavan reseptin mukaan tehtyjä kurkkuja. Ne perustuvat maitohappobakteeriin ja ovat ruoansulatukselle terveellisiä. Saat niistä ryytikurkkuja, jos käymisprosessin jälkeen lisäät 0,25 litraa Rajamäen etikkaa.

      erikoisherkku suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa)

      • onko nämä niitä

        venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
        vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä..


      • rotissööri
        onko nämä niitä kirjoitti:

        venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
        vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä..

        kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli

        1) venäläisiä suolakurkkuja
        2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja

        Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.

        Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.

        Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään.


      • Kurkuttaja
        rotissööri kirjoitti:

        kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli

        1) venäläisiä suolakurkkuja
        2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja

        Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.

        Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.

        Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään.

        Kirjoittamasi kaltaista juttua juuri hain. Olen itse hapattanut valkosipulilla höystettyjä kurkkuja muutana syksynä. Tulos on ollut sekä maultaan että kustannuksisltaan erinomainen. En ole myöskään huomannut, että valkosipulikurkut haisisivat vieraidenkaan nenään kuten raa-an valkosilulin syönti.
        Pulmana on säilömisissäni ollut vain se, että kurkut homehtuvat, ennenkuin loppuvat. Olen kuullut tai lukenut jostan, että ne pitäisi hapattamisen jälkeen siivilöidä, keittää saatu liemi ja kaataa jäähtyneenä uudelleen kurkkujan päälle. En ole vielä kokeillut.
        Liekkö Sinulla tai jollakulla toisella vinkkejä hapankurkkujen säilyvyyden parantamiseksi.
        Tonen asia, joka nyt menee reippaasti ohi aiheen on pula-ajan siirapin tai sokeriliemen valmistus. Sitä valmistettiin kuulemma itsetehdystä perunajauhoista , joihin lisättiin luultavasti jotain apteekista hankittua happoa. Olisiko jollakulla tietoa valmistusprosessista ja siitä "haposta"?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      89
      7199
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      35
      3811
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3400
    4. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2542
    5. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      41
      2322
    6. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      2316
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      123
      2216
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2139
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1868
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      40
      1789
    Aihe