maustekurkkuja jne

kaupan liemessä

Pystyykö maustekurkkujen esim saarioinen, mausteliemen käyttää uudelleen säilotessään omai kurkkuja tmv.?

5

3395

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi, jos kiehauttaa ensin. Toisaalta mikset tekisi omaa lientäsi kun on varsin helppo asia ja ohjeissa kyllä löytyy?

      Valmiit maustekurkkuliemet ovat ainakin minun makuuni muuttuneet aina vaan makeammiksi ja sokeri pehmittää mielestäni kurkkuja aivan liikaa peittäen kurkkujen oman maun täysin.

    • rotissööri

      Kokeilepa seuraavan reseptin mukaan tehtyjä kurkkuja. Ne perustuvat maitohappobakteeriin ja ovat ruoansulatukselle terveellisiä. Saat niistä ryytikurkkuja, jos käymisprosessin jälkeen lisäät 0,25 litraa Rajamäen etikkaa.

      erikoisherkku suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa)

      • onko nämä niitä

        venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
        vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä..


      • rotissööri
        onko nämä niitä kirjoitti:

        venäläisiä (ihania) suolakurkkuja joita ohjeessasi annoit? Ja todella harvat kaupat myyvät, ehkä kauppahallista voisi saada, muttta matkaa toiseen suuntaan 50 ja toiseen 90 joten ei tule monesti edes vuoteen jos kahteen "poikettua"
        vastaako mynttisen valkosipulikurkut edes samaa musta ne on tosi hyviä..

        kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli

        1) venäläisiä suolakurkkuja
        2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja

        Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.

        Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.

        Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään.


      • Kurkuttaja
        rotissööri kirjoitti:

        kun aikoinaan rajakauppasäännösten mukaan Suomeen tuotiin v. 1957 Neuvostoliitosta suolakurkkuja, niin jonkin ajan kuluttua kauppanimikkeenä oli

        1) venäläisiä suolakurkkuja
        2) aitoja venäläisiä suolakurkkuja

        Näihin kurkkuihin ei kuulu tippaakaan etikkaa, jota kylläkin on Myrttisen ryytikurkuissa. Ohje on tarkoitettu kotona tehtäville kurkuille, ja niitä todella on harvoissa myymälöissä saatavilla valmiina. Parhaiten soveltuvat raaka-aineeksi pienikokoiset kurkut, joita viljelijät poimivat viimeisenä kurkuntaimista ennen pakkasten tuloa. Jos kuitenkin käyttää isoja kurkkuja, on ne ennen tarjolle panoa viillettävä puolivälistä pitkittäin halki, jotta sisälle kertynyt liemi ei lilluisi lautasella. Varsin ihania saat kurkuista, jos päivää ennen tarjoilua panet ne murskatun valkosipulin kanssa minigrippiin jääkaappiin. Kurkut on aina otettava säilytysastiasta pihdeillä; jos otat sormin, on seuraavana päivänä päällä valkoinen homekerros käden bakteerien aiheuttamana. Luxus-kurkkuja saat, jos panet ne tarjolle hunajan ja smetanan kanssa.

        Minä valmistan syksyllä suoalkurkkuja kotioloihin 70 litran tammitynnyriin, josta niitä riittää kevääseen asti. Toiseen samanlaiseen tynnyriin säilön hapankaalia, joka voi olla parvekkeella ja välillä jäätyä ja taas sulaa; kaali ei siitä pahene. Hapatusprosessin aikana keittiössä on raikas pierun haju.

        Valkosipuli on muuten kaikkein kommunistisin ruoka: sitä on annettava joko kaikille tai ei kellekään.

        Kirjoittamasi kaltaista juttua juuri hain. Olen itse hapattanut valkosipulilla höystettyjä kurkkuja muutana syksynä. Tulos on ollut sekä maultaan että kustannuksisltaan erinomainen. En ole myöskään huomannut, että valkosipulikurkut haisisivat vieraidenkaan nenään kuten raa-an valkosilulin syönti.
        Pulmana on säilömisissäni ollut vain se, että kurkut homehtuvat, ennenkuin loppuvat. Olen kuullut tai lukenut jostan, että ne pitäisi hapattamisen jälkeen siivilöidä, keittää saatu liemi ja kaataa jäähtyneenä uudelleen kurkkujan päälle. En ole vielä kokeillut.
        Liekkö Sinulla tai jollakulla toisella vinkkejä hapankurkkujen säilyvyyden parantamiseksi.
        Tonen asia, joka nyt menee reippaasti ohi aiheen on pula-ajan siirapin tai sokeriliemen valmistus. Sitä valmistettiin kuulemma itsetehdystä perunajauhoista , joihin lisättiin luultavasti jotain apteekista hankittua happoa. Olisiko jollakulla tietoa valmistusprosessista ja siitä "haposta"?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      162
      2938
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      284
      2620
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      68
      1741
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      43
      1628
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      38
      1520
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1276
    7. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      110
      1194
    8. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      14
      1154
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      350
      1075
    10. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1063
    Aihe