neuvoja

fantasia-nälkä

Olen lukenut kirjaston hyllyistä Eddingsit ja Weis&Hickmanit moneen kertaan-ja jämähtänyt siihen kerrontaan ja maailmoihin. Neuvoja noista tykänneiltä ja muita maailmoja löytäneiltä haluaisin kysyä-kuka kirjoittaa yhtä mukaansatempaavasti ja hyvin...ja mitä olisi mainituilta krjailijoilta tulossa suomennetuna?

12

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .... ... ,,,,

      kaikki forgotten realms kirjat on myös luettu-dragon lancen lisäksi......

    • Jos et ole tutustunut Stephen Kingin Musta Torni-sarjaan olet menettänyt yllättävän paljon. Siinä on kaikkea - kolkkoa postapokalyptista scifiä, pahantahtoisen mahtavaa magiaa, häikäilemättömiä roistoja ja nerokkaasti luotu päähenkilö. Tuhansia sivuja ja silti Roland Deschain on lopussa samanlainen mysteeri kuin alussa. Mies josta tiedämme kaiken, mutta silti emme edes raapausta siitä mitä hän on. Lisään vielä että kyseessä on uskomattoman kaunis dystopiaa.

      • aloittaja.......

        Musta torni on luettu, ja onneksi kirjan voi lukea aina uudelleen ja uudelleen...mustan tornin kanssa on käynyt niin, ja monen muunkin kingin kirjan vuosien varrella. Olet itse varmaan tutustunut myös Koonzin (Dean Koonz) tuotantoon-pari uutta teosta tullut jotka kolahti.

        kiinnostaa aina neuvot myös kauhun puolelta....

        skifistä olen aikoinaan lukenut asimovit jne. , ne ei enää kauheesti niin paljoainnosta kuin nuorempana.

        Kiitos neuvosta, löytyisikö lisää?


    • Mazor

      Jos DragonLanceja olet lukenut niin olet varmasti huomannut monen kirjan lopusta löytyvän kirjaluettelon. DL:ien lisäksi luettelossa puhutaan DragonLancen veljestä; ForgottenRealmsista. FR:ien kirjailija on nimeltään R.A.Salvatore ja mielestäni hän kirjoittaa myöskin hyvin mukaansa tempaavasti. Lisäksi ForgottenRealmsien maailma on hyvin samantapainen kuin DragonLancen Krynn. DL:istä uusia suomennoksia ovat mm. Musta Oppilas sarja, Solamnian nousu sarja ja Kadonneet Kronikat sarja. Kannattaa kokeilla! ;)

    • Feist

      :ilta on suomennettu joitain kirjoja, joskin saagan aloittava Magician on edelleen vain alkukielinen. Vähän synkempää fantasiaa, vaikkakaan ei erityisen raakaa. Joukoittain porukkaa kuolee, mutta yksityiskohtia ei kuvailla.

      Salvatore on tosiaan hyvä valinta, jos välttämättä haluaa kuunnella noppien kolinaa lukiessaan. Puoli sivua selitellään, miksei Drizzt havainnut kolmimetristä hirviötä keskellä lumitasankoa, kun hahmo oikeasti oli fumblannut havaintoheitossaan. Noppia olet jo Dragonlancea lukiessasi tottunut kuuntelemaan.

      Anne McCaffrey kertoo Pern-kirjoissaan lohikäärmeistä, jotka ovat ratsastajiensa uskollisia kumppaneita eivätkä tieten tahtoen ole surmanneet yhtäkään ihmistä. Kirjoja on suomennettu vain muutama ja tarinankerronta on niissä varsin verkkaista. Ei mitään uutta Eddings-fanille siis.

      Huumoripuolella suosittelen Terry Pratchettia, mutta valitettavasti vain alkukielisenä. Suomennetut teokset riittävät alkunälkään, mutta enemmän kirjoista saa irti lontooksi.

      • alkup... ...

        Kiitoksia-suosituksesta luen McCaffreyn.
        Pratchett on jo tuttu...ja kaartin kommelukset jopa naurattanutkin...eihän ihan Douglas Adamsiin yllä mutta tyyli kirjoittaakkin on tietty ihan toisenlainen.

        Alkukysymyksellä hainkin juuri tätä-kun olen kahlannut saagoja ja sarjoja niin uuden aloittamiseen onkin tullut yhtäkkiä ihmetys että mitä mä nyt luen....

        Edelleen myös kauhusta ja skifistä helmiä otetaan vastaan =)


    • The Rat

      Ymmärsinkö oikein, haussa on kevyempää kirjallisuutta? Ainakin esimerkkisi olivat siitä päästä... :)

      Eddingsistä pitävät yleensä rakastava Jordania. Kerronta on hitaampaa, tapahtumia vähemmän, henkilöitä enemmän ja kaiken kaikkiaan kirjallisuus on enemmän Eddingsiä kuin Eddings ikinä. Tosin tämä on tietysti Jordanin (ja Eddingsin) kirjoitustyylin vihaajan suusta sitten kuultua (=minä).

      Mutta kyselit scifiä tuolla. Ihan mainitsemiasi vastaavaa ei heti tule mieleen, mutta sinuun voisi kolahtaa jokin Vernon Vingen tyylinen avaruusooppera.

      Le Guinia kannattaisi lukea sekä fantsun että scifin puolelta (molemmilla puolilla klassikoita kirjoittanut täti-ihminen kuitenkin).

      Ja tietysti pakolliset vanhat herrat scifin puolelta kannattaa tutustua, eli ainakin Asimov ja Clarke. Jotkut tykkäävät, toiset vihaavat... Uudemmista voisi suositella vaikka Iain M. Banksia. Ja tietysti aina yhtä ihanaa Philip Jose Farmeria. ;)

      • vertaile

        Eddingsiä Jordaniin! Eddings(it) kirjoittaa omaperäisesti, muita lainaamatta. Jordan on jotain aivan muuta.

        No peikkostahan tuo alku oli, sillä Eddingsit plagioivat itseäänkin surutta. Pidän silti heidän tuotoksistaan niiden huumorin vuoksi. Jordania olen moneen kertaan yrittänyt alkaa lukea ja juuttunut muutaman kymmenen sivun jälkeen kuin täi tervaan. Makuasioita nämä.

        Scifin puolelta suosittelen aloittajalle myös David Brin:in ainoaa suomennettua Uplift-saagan osaa Tähtisumu täyttyy. Kiehtova tiiliskivi. Douglas Adamsia arvostava voisi löytää hykerryttäviä piirteitä myös Stanislaw Lem:in teksteistä. Se yksi novelli varsinkin, jossa kerrotaan ihmissuvun alusta Jurran ja Hemalan käsittelyssä... helmi. Heinlein kirjoittaa myös mukaansatempaavasti. 'Kuu on julma' on suosikkejani henkilöhahmojensa ohuudesta huolimatta. Kirjaan saa uutta tuntumaa kun lukee sen englanniksi – suomennos on nimittäin myös lyhennelmä.


      • ap.... ... ..

        Le Guinn luettu fantasiasta muttei skifistä.

        skifin esimerkit (asimov ja clarke) muistin nimeltä mutten muuta =)ja varmasti luen uuudelleen, kiitos uusista nimistä ja pölyisten aivosolujen tomutuksesta !


    • Hobb

      suomennettuine salamurhaajatrilogioineen on huippua, joskin verkkaista tarinankerrontaa. Narritrilogia on sille jatkoa, joskin kannattaa välissä lukea Liveship Traders -trilogia. Moni on sen lukenut viimeiseksi ja saanut katkerasti katua valintaansa, kuten minä itse.

      • alkup... . . . .

        Hobbin löysin muutama kuukausi sitten ja kolmessa viikossa oli sarja luettu ja olisin hinkunut lisää...siinä jäin myös tarinaan kiinni ja hahmoihin-niin kyllä yleensäkin käy kun kirja/sarja kolahtaa kunnolla.
        Useampi on neuvonut ylempänä englanninkielisiä teoksia (ja hihkuin neuvoista-kiitosta vain!) lukion englannilla josta jo tosiaan 15v. aikaa en pysty lukemaan englanniksi-täytyisi olla sanakirja josta löytyvät kielen vivahteet ja kaikki...ajatuksena kylläkin aika haasteellinen kun lukeminen on omin harrastukseni.


      • lukemisesta
        alkup... . . . . kirjoitti:

        Hobbin löysin muutama kuukausi sitten ja kolmessa viikossa oli sarja luettu ja olisin hinkunut lisää...siinä jäin myös tarinaan kiinni ja hahmoihin-niin kyllä yleensäkin käy kun kirja/sarja kolahtaa kunnolla.
        Useampi on neuvonut ylempänä englanninkielisiä teoksia (ja hihkuin neuvoista-kiitosta vain!) lukion englannilla josta jo tosiaan 15v. aikaa en pysty lukemaan englanniksi-täytyisi olla sanakirja josta löytyvät kielen vivahteet ja kaikki...ajatuksena kylläkin aika haasteellinen kun lukeminen on omin harrastukseni.

        no, sama tilanne oli minulla kun aloin lukea kirjoja englanniksi. Yhden tusinafantasiakirjan luin sanakirjan kanssa ja siitä se sitten lähti. Kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää. Jos sankari römyää pensaikossa ja saa nahkaansa okaita, ei ole ihan välttämätöntä tietää pistelevien kasvien nimiä, ellei sillä nimenomaisella tiedolla ole jotain ratkaisevaa merkitystä tarinan kannalta. Elikkä yksityiskohtia voi hyppiä yli, kunhan tajuaa pääosat. Kielitaidon parantuessa kannattaa jo lukemiaan kirjoja lukea uudelleen jotain uutta löytääkseen. Pratchettin kirjat ovat tästä loistava esimerkki. Niissä on niin valtavasti kielellisiä vitsejä ja kulttuurisia viitteitä, että jokaisella lukukerralla löytää jotain uutta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ja taas ammuttu kokkolassa

      Kokkolaisilta pitäisi kerätä pois kaikki ampumaset, keittiöveitset ja kaikki mikä vähänkään paukku ja on terävä.
      Kokkola
      69
      5903
    2. Mitä siellä ABC on tapahtunut

      Tavallista isompi operaatio näkyy olevan kyseessä.
      Alajärvi
      122
      5166
    3. Helena Koivu on äiti

      Mitä hyötyä on Mikko Koivulla kohdella LASTENSA äitiä huonosti . Vie lapset tutuista ympyröistä pois . Lasten kodista.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      428
      3111
    4. Ovatko naiset lopettaneet sen vähäisenkin vaivannäön Tinderissa?

      Meinaan vaan profiileja selatessa nykyään valtaosalla ei ole minkäänlaista kirjoitettua tekstiä siellä. Juuri ja juuri s
      Nettideittailu
      98
      1549
    5. Suomi vietiin Natoon väärin perustein. Viides artikla on hölynpölyä. Yksin jäämme.

      Kuka vielä uskoo, että viides artikla takaa Suomelle avun, jos Suomeen hyökätään. Liikuttavasti täällä on uskottu ja ved
      Maailman menoa
      357
      1187
    6. Kuvaile elämäsi naista

      Millainen hän on? Mikä tekee hänestä sinulle erityisen?
      Ikävä
      29
      1009
    7. Et ilmeisesti aio enää ikinä olla tekemisissä

      Että näinkö se menee
      Ikävä
      65
      991
    8. Sydämeni on sinun luona

      Koko ajan. Oli ympärilläni ketä oli niin sinä olet vain ajatuksissa ja tunteissa. En halua muiden kosketusta kuin sinun
      Ikävä
      46
      906
    9. Trump ja Venäjä

      Huomasitteko muuten... Käytännössä ainoat valtiot, joille Trump EI eilen asettanut typeriä tariffejaan, olivat Venäjä ja
      Maailman menoa
      109
      884
    10. Jatkuva stressitila

      On sinun vuoksesi kun en tiedä missä mennään mutta tunteeni tiedän ainoastaan
      Ikävä
      52
      859
    Aihe