Englanti biologian opiskelussa

kielitaidoton

Olen kovasti kiinnostunut lukemaan yliopistossa biologiaa, biokemiaa, limnologiaa tms. mutta minua pelottaa etten ymmärrä/osaa tuottaa englanninkielistä materiaalia, mitä kai yliopisto-opinnoissa aika paljon käytetään(?). Kirjoitin lukiossa englannista B:n, joka vastaa aika hyvin tasoani. Olen myös todella arka käyttämään englantia, koska pelkään epäonnistumista niin paljon. Motivaatiota opiskeluun löytyy kyllä paljon, mutta pelkään, että turhautudun jos on opiskeltava englanniksi pitkiä tenttikirjoja ja tehtävä laajoja tutkielmia..

Mitä luulette, kannattaako minunkaltaiseni kielitaidottoman hakea yliopistoon, vai luovunko suoraan toivosta? Kuinka paljon biologian opinnoissa oikeasti käytetään englanninkielistä materiaalia? Voiko huonolla englannilla pärjätä yliopistossa? Kertokaa omia kokemuksia!

6

942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opiskellut76

      Opiskelin eläinelkologiksi ja biologian ja mantsan opeksi. Eläinekologian opinnoissa vastaan tulleista kirjoista 3 kpl oli suomeksi. Ensimmäinen kirja oli suomen ympäristölainsäädäntö. Toinen oli yleisen ja epäorgaanisen kemian kirja ja kolmas eläinten käyttäytymisen tentikirja. Opintojen aikana tulee eteen useampia yli 1000 sivuisia kirjoja, joista tosin yhteen tenttiin tulee vain osa. Lopputentteihin luin 1200 sivua englanninkielisiä kirjoja.

      Luentoprujuista 60% on suomenkielisiä loput englanniksi. Käytäntönä oli, että jos kurssilla on vaihto-opiskelijoita on materiaali englanniksi kaikille. Graduni lähdeartikkeleista 1 oli suomenkielinen.

      Opettajapuolella materiaaleista oli yli puolet suomeksi, mutta taso oli aika usein samalla heppoisempaa, kuin englanninkielisissä vastaavissa kirjoissa.

      Osa harjoitustöistä kirjoitetaan englanniksi ja joskus osa opetuksestakin on englanninkielistä.

      Jos olisin sinä niin toimisin seuraavasti: tekisi tosissaan töitä että pääsisin opiskelemaan biologiaa. Tekisin 6-vuotisen opiskelusuunnitelman niin, että ensimmäisenä vuonna käyttäisin puolet ajasta englannin preppaamiseen. Huono englanti estää ja haittaa opiskeluasi muuten, etkä pääse niin hyviin suorituksiin. Ja pitäähän sinun pystyä työhösikin, jossa lähes kaikki aineisto on aina englanniksi!

      Sitten ihan toinen juttu on se, onko biologian opiskelussa mitään järkeä. Valtionhallinnon tehostamisen yhteydessä iso osa biologian alan työpaikoista on hävitetty. Samaan aikaan työpaikat on karsittu myös kunnista ja laitoksista. Tutkijana tienaa myös todella huonosti. Työllisyystilanne on huonontunut dramaattisesti viime vuosien aikana.

      Lähes kaikki opiskelleet ovat kyllä töissä, mutta vain harvat ovat päässeet alalle. Itse en suosittelisi alaa kuin niille, jotka ovat jo ennen opiskelua todellisia huippuja.

    • itse...

      ...biologiaa ja olen kirjoittanut myös B:n. Ensimmäisen voden opinnoista lähes kaikki luentomateriaali oli suomeksi. Oheislukemisena suositellaan kirjoja jotka on englanniksi, mutta luentomateriaalillakin pärjää. Ne tutkielmat tulee vasta myöhemmin. Englanninkielisia kirjoja suositellaan, koska ne ovat oikeasti hyviä! Itse opiskelin alussa niin, että minulla oli luettava materiaali ja sanakirja vierekkäin. Ei siinä muu auttanut kun alkaa sinnikkäästi sana sanalta suomentamaan. Alussa meinasin luovuttaa, kun tunnissa sain luettua n. 4-5 sivua yli tuhatsivuisesta kirjasta. Yllättävän nopeasti kuitenkin opin englantia, vaikka pidän itseäni tosi surkeana kielissä. Sitten vapaa-aikana katselin elokuvia englanninkielisellä tekstityksellä, luin romaaneita englanniksi. En vieläkään mikään huippu ole, mutta olen kyllä pärjännyt.
      Jos sinulta löytyy motivaatiota, niin ei missään nimessä kannata luovuttaa. Good luck!

    • salmo salar

      Tietystikään yliopisto ei ole vain niille, jotka ovat hyviä englannissa! Itse kirjoitin enkusta myös B:n ja olen pärjännyt fyssan opinnoissa ihan mukavasti, vaikka lähes kaikki materiaali on englanniksi. Tietysti fysiikka on enemmän laskemista eikä varsinainen tekstin lukeminen ole ollut niin keskeisessä osassa, mutta kuitenkin.

      Kieltä oppii vähitellen lisää juuri oppikirjoja lukemalla ja mahdollisesti vaihtoon lähtemällä. Ei kouluenglannissa pärjääminen ole sinun loppuelämääsi sinetöinyt. Lähde ihmeessä lukemaan biologiaa, jos siltä tuntuu! Todennäköisesti menestymisesi riippuu jostain ihan muusta kuin kielitaidostasi.

      • kielitaidoton

        Hei kiitti vastauksista! Ehkäpä nyt sitte uskallan hakea yliopistoihin ja koitan sitkeästi pärjätä jos opiskelupaikan saan. Täytyy vaan tosiaan miettiä vielä hetkisen aikaa tuota, että kannattaako sitä biologiaa sitten lukea kerta työllistyminen on niin vaikeaa.. Muitakin kiinnostavia itseäni kiinnostavia aloja nimittäin on. Eikun tulostelemaan hakupapereita! :D


    • Mauri 3

      Itselläni enkusta B ja alunperin aloitin perusbiologiasta, missä ei kielillä väliä, ainahan voi selailla pelkät prujut, monisteet, kaikki o kuitenkin armeliaan suomeksi, vaikka ois kui tyhmä ni onnistuu.
      Pääaineina biokemia ja fysiologia, Itsellä nyt menossa graduvaihe, missä yhä saa vitosia ilman minkäänlaista kielietietoa..perusälykkyydellä, Eihän enkkua _oikeasti_ tarvita ennen kuin loppuvaiheessa artikkelien ym. tekstien tulkintaan,
      kuten oon havainnu parin kurssikaverin kohdalla. Lienee vain itselleen tyhmyyttä opiskella englanti vasta pakollisessa eli graduvaiheessa ..
      Eli ts. pärjäät ilman sitä, itsellesi helpointa opetella koko paska samantien :) RRROCK

    • loontoon längviz

      Mullakin on englannista B ja numerona 6. Gradussani ei ole suomeksi yhtään viitettä (riippuu tietty aiheesta) ja kirjallisuuden hallinta kuulemma erittäin mainiota luokkaa. Go figure! Ongelmanani on tietty se, että teksti alkaa olemaan suomen osalta aika kuralla, kun lukee paljon englantia. Minulle yritettiin sanoa kotoakin käsin, ettet siellä tuollaisella englannin numerolla pärjää!
      Toki minä vedin ylppäreissä kuuntelu (lähes täydet pojot)-, luku - ja kielioppitehtävistä varmaan magnaa vastaavat pisteet, mutta aine oli oikea surkeuden huipentuma.

      Kemiassa tarvitaan englantia,mutta harjoittelemalla se alkaa taittumaan. Vamistuminen maisteriksi ilman englannin lukutaitoa on täysi mahdottomuus. Loppuvaiheessa oli kursseja puhtaasti englanniksi, kun kurssille ilmestyi yksikin ulkolainen.

      Tottumiskysymys. Voi aluksi viedä paljon aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe