Olen kovasti kiinnostunut lukemaan yliopistossa biologiaa, biokemiaa, limnologiaa tms. mutta minua pelottaa etten ymmärrä/osaa tuottaa englanninkielistä materiaalia, mitä kai yliopisto-opinnoissa aika paljon käytetään(?). Kirjoitin lukiossa englannista B:n, joka vastaa aika hyvin tasoani. Olen myös todella arka käyttämään englantia, koska pelkään epäonnistumista niin paljon. Motivaatiota opiskeluun löytyy kyllä paljon, mutta pelkään, että turhautudun jos on opiskeltava englanniksi pitkiä tenttikirjoja ja tehtävä laajoja tutkielmia..
Mitä luulette, kannattaako minunkaltaiseni kielitaidottoman hakea yliopistoon, vai luovunko suoraan toivosta? Kuinka paljon biologian opinnoissa oikeasti käytetään englanninkielistä materiaalia? Voiko huonolla englannilla pärjätä yliopistossa? Kertokaa omia kokemuksia!
Englanti biologian opiskelussa
6
982
Vastaukset
- Opiskellut76
Opiskelin eläinelkologiksi ja biologian ja mantsan opeksi. Eläinekologian opinnoissa vastaan tulleista kirjoista 3 kpl oli suomeksi. Ensimmäinen kirja oli suomen ympäristölainsäädäntö. Toinen oli yleisen ja epäorgaanisen kemian kirja ja kolmas eläinten käyttäytymisen tentikirja. Opintojen aikana tulee eteen useampia yli 1000 sivuisia kirjoja, joista tosin yhteen tenttiin tulee vain osa. Lopputentteihin luin 1200 sivua englanninkielisiä kirjoja.
Luentoprujuista 60% on suomenkielisiä loput englanniksi. Käytäntönä oli, että jos kurssilla on vaihto-opiskelijoita on materiaali englanniksi kaikille. Graduni lähdeartikkeleista 1 oli suomenkielinen.
Opettajapuolella materiaaleista oli yli puolet suomeksi, mutta taso oli aika usein samalla heppoisempaa, kuin englanninkielisissä vastaavissa kirjoissa.
Osa harjoitustöistä kirjoitetaan englanniksi ja joskus osa opetuksestakin on englanninkielistä.
Jos olisin sinä niin toimisin seuraavasti: tekisi tosissaan töitä että pääsisin opiskelemaan biologiaa. Tekisin 6-vuotisen opiskelusuunnitelman niin, että ensimmäisenä vuonna käyttäisin puolet ajasta englannin preppaamiseen. Huono englanti estää ja haittaa opiskeluasi muuten, etkä pääse niin hyviin suorituksiin. Ja pitäähän sinun pystyä työhösikin, jossa lähes kaikki aineisto on aina englanniksi!
Sitten ihan toinen juttu on se, onko biologian opiskelussa mitään järkeä. Valtionhallinnon tehostamisen yhteydessä iso osa biologian alan työpaikoista on hävitetty. Samaan aikaan työpaikat on karsittu myös kunnista ja laitoksista. Tutkijana tienaa myös todella huonosti. Työllisyystilanne on huonontunut dramaattisesti viime vuosien aikana.
Lähes kaikki opiskelleet ovat kyllä töissä, mutta vain harvat ovat päässeet alalle. Itse en suosittelisi alaa kuin niille, jotka ovat jo ennen opiskelua todellisia huippuja. - itse...
...biologiaa ja olen kirjoittanut myös B:n. Ensimmäisen voden opinnoista lähes kaikki luentomateriaali oli suomeksi. Oheislukemisena suositellaan kirjoja jotka on englanniksi, mutta luentomateriaalillakin pärjää. Ne tutkielmat tulee vasta myöhemmin. Englanninkielisia kirjoja suositellaan, koska ne ovat oikeasti hyviä! Itse opiskelin alussa niin, että minulla oli luettava materiaali ja sanakirja vierekkäin. Ei siinä muu auttanut kun alkaa sinnikkäästi sana sanalta suomentamaan. Alussa meinasin luovuttaa, kun tunnissa sain luettua n. 4-5 sivua yli tuhatsivuisesta kirjasta. Yllättävän nopeasti kuitenkin opin englantia, vaikka pidän itseäni tosi surkeana kielissä. Sitten vapaa-aikana katselin elokuvia englanninkielisellä tekstityksellä, luin romaaneita englanniksi. En vieläkään mikään huippu ole, mutta olen kyllä pärjännyt.
Jos sinulta löytyy motivaatiota, niin ei missään nimessä kannata luovuttaa. Good luck! - salmo salar
Tietystikään yliopisto ei ole vain niille, jotka ovat hyviä englannissa! Itse kirjoitin enkusta myös B:n ja olen pärjännyt fyssan opinnoissa ihan mukavasti, vaikka lähes kaikki materiaali on englanniksi. Tietysti fysiikka on enemmän laskemista eikä varsinainen tekstin lukeminen ole ollut niin keskeisessä osassa, mutta kuitenkin.
Kieltä oppii vähitellen lisää juuri oppikirjoja lukemalla ja mahdollisesti vaihtoon lähtemällä. Ei kouluenglannissa pärjääminen ole sinun loppuelämääsi sinetöinyt. Lähde ihmeessä lukemaan biologiaa, jos siltä tuntuu! Todennäköisesti menestymisesi riippuu jostain ihan muusta kuin kielitaidostasi.- kielitaidoton
Hei kiitti vastauksista! Ehkäpä nyt sitte uskallan hakea yliopistoihin ja koitan sitkeästi pärjätä jos opiskelupaikan saan. Täytyy vaan tosiaan miettiä vielä hetkisen aikaa tuota, että kannattaako sitä biologiaa sitten lukea kerta työllistyminen on niin vaikeaa.. Muitakin kiinnostavia itseäni kiinnostavia aloja nimittäin on. Eikun tulostelemaan hakupapereita! :D
- Mauri 3
Itselläni enkusta B ja alunperin aloitin perusbiologiasta, missä ei kielillä väliä, ainahan voi selailla pelkät prujut, monisteet, kaikki o kuitenkin armeliaan suomeksi, vaikka ois kui tyhmä ni onnistuu.
Pääaineina biokemia ja fysiologia, Itsellä nyt menossa graduvaihe, missä yhä saa vitosia ilman minkäänlaista kielietietoa..perusälykkyydellä, Eihän enkkua _oikeasti_ tarvita ennen kuin loppuvaiheessa artikkelien ym. tekstien tulkintaan,
kuten oon havainnu parin kurssikaverin kohdalla. Lienee vain itselleen tyhmyyttä opiskella englanti vasta pakollisessa eli graduvaiheessa ..
Eli ts. pärjäät ilman sitä, itsellesi helpointa opetella koko paska samantien :) RRROCK - loontoon längviz
Mullakin on englannista B ja numerona 6. Gradussani ei ole suomeksi yhtään viitettä (riippuu tietty aiheesta) ja kirjallisuuden hallinta kuulemma erittäin mainiota luokkaa. Go figure! Ongelmanani on tietty se, että teksti alkaa olemaan suomen osalta aika kuralla, kun lukee paljon englantia. Minulle yritettiin sanoa kotoakin käsin, ettet siellä tuollaisella englannin numerolla pärjää!
Toki minä vedin ylppäreissä kuuntelu (lähes täydet pojot)-, luku - ja kielioppitehtävistä varmaan magnaa vastaavat pisteet, mutta aine oli oikea surkeuden huipentuma.
Kemiassa tarvitaan englantia,mutta harjoittelemalla se alkaa taittumaan. Vamistuminen maisteriksi ilman englannin lukutaitoa on täysi mahdottomuus. Loppuvaiheessa oli kursseja puhtaasti englanniksi, kun kurssille ilmestyi yksikin ulkolainen.
Tottumiskysymys. Voi aluksi viedä paljon aikaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik113485MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar681878Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5411566Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin811194Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja61992Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s33958Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt213886- 170823
Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o59816Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3768