tuntuu etten jaksa enää

onneton äiti

Tässä tulee sitten sellanen vuodatus että toivottavasti jollain riittää kärsivällisyyttä lukea tai kommentoida.

Morjens!

Meillä poika5v, täyttää kesällä 6 vuotta. Hän on reipas, helposti oppiva poika, mutta joka ei varmaan ole käynyt kahta perättäistä viikkoa päiväkotia ettei sieltä jotain noottia olisi tullut. Ongelmat alkoivat jo hänen ollessa alle kolmen ikäinen. Silloin oli huomion hakemista, levottomuutta ym..

Nyt sitten oltiin äippälomalla vauvan kanssa alle kaksi vuotta kotona niin että poikakin oli kotosalla. Päiväkoti alkoi tammikuussa-08. Alku menikin hyvin ja tarhasta jopa ihmeteltiin, että mitä minä oikein stressaan, kun kerroin pojan ongelmista.

Nyt päiväkodissakin on huomattu, ettei poika kykene keskittymään juuri lainkaan, ja sosiaaliset taidot ovat, jos ei nyt olemattomat, niin huonot kuitenkin. Hän ei osaa kunnioittaa kavereiden koskemattomuutta, eli lääppii ja koskettelee, ei kuitenkaan aggressiivinen.

Ylivilkkaus tulee esiin nimenomaan kun on paljon lapsia. Välillä voi olla hyviäkin päiviä, mutta harvoin.

Kotona meillä on melko tiukat rajat, hengittääkin tosin saa =) mutta siis rajat on pidettävä tiukkoina tai muuten poika kuvittelee että saa olla kuin sika pellossa. Juu, on kokeiltu antaa löysääkin, mutta läskiksi menee.

Kotona ollaan toki huomattu, että haluaa huomioita ja niin päin pois, mutta kuitenkin pärjäillään ihan mukavasti. Hänen kanssaan voi mennä esim kauppaan, ravintolaan, kylään ym.. ihan hyvin ilman mitään probleemaa.

Tehtävä ja puuhakirjoja tykätään tehdä, istuu paikallaankin helposti sen 45min kun kotona ollaan. Ja kuten totesin, oppii todella helposti asioita.
Mutta tosiaan nämä sosiaaliset taidot ovat aivan hukassa. Mielellään pomottelee muita, peleissä vaihtaa sääntöjä jotta saisi haluamansa. Kotona suuttuu jos ei voita, mutta päiväkodissa kuulema ottaa häviön ihan hyvin. Muutenkin ripustautuu toisiin lapsiin ja on kokoajan kattomassa mitä muut tekee, poimii kaikki asiat ympäriltään, vaikka hänelle ei edes puhuta juuri sillä hetkellä.

Älkää käsittäkö väärin, rakastan poikaani ja HALUAN hyväksyä hänet sellaisena kun hän on, mutta jotenkin tunnen oloni todella surkeaksi äidiksi ja häpeissäni myönnän, että usein minulla on inhon ja raivon tunteita lastani kohtaan. Ollaan todella yritetty kasvattaa hänet isän kanssa parhaamme mukaan, ja suututtaa todella paljon että hommat ei luista koskaan.

Nyt saatiin päiväkodista raportti, joka viedään neuvolalääkäriin että saadaan lähete neurolle. Päiväkodissa on mukava henkilökunta ja he kertoo aina mielellään mitä päivään on kuulunut.

Viimiseen saakka olen aina ollut sitä mieltä että jos kasvatan paremmin, niin ongelmat häviää. Että ei mitään diagnooseja olekaan, ainakaan meillä. Nyt kuitenkin alan olla niin vittuuntunut, väsynyt ja masentunut, että jopa toivon sieltä tutkimuksista löytyvän jotain.

Mainittakoon vielä, että ollaan ennenkin koetettu saada lähetettä neurolle, mutta psykologit ja nla lääkäri eivät ole puoltaneet lähetettä koska poika vastaanotolla on todella maltillinen, kuuntelee ohjeet, tekee tehtävät ja on tosiaan paikallaan pitkiäkin aikoja. Kova on menemään ja vilkas, mutta siis pystyy kuitenkin jos käsketään.

Eniten pelottaa tulevaisuus, miten tässä käy ja tuleeko loppuelämä olemaan yhtä taistelua ja epäonnistumista. Ei näin sais ajatella, mutta tuntuu vaan niin väsyttävältä jos stressaan itseni hengiltä sen takia että pojastani kasvaa joku tuleva pultsari tai muu epäonnistuja.

Ei äiti saa luovuttaa, mutta onko jollain rohkaisun sanoja itkuiselle ja epätoivoselle? Jos, niin mielelläni kuulisin muiden kokemuksia.

Kevät terkuin, kahden rakkaan pojan äiti.

7

1580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja mutkia

      ei se ole huono juttu jos neurolle joutuu,jos tarvis osoittavat terapiaa jopa kotityön tukea eikä ne maksa mitään.ota vastaan mitä sulle tarjotaan jos lapselle tarjotaan harrastuksia meille tuli kyytikin eikä maksanut mitään.oli tietysti monta kokousta ja jouksua myös kouluaikana,tuntui ettei lapsi jaksa,ihme on erityisluokalla ja pärjää.ihan ikäisensä tasolla,eikä oppimisessa ole moittimista.

    • kaikkeen on saatavissa apua

      Kirjoitit järkevästi ja rakkaudella.Taitaa olla ongelmaa siellä sosiaalisella puolella,emmehän me kaikki ole yhtä sosiaalisia,se on muistettava,eikä liikoja voi vaatia!!Odota rauhassa tutkimuksien etenemistä ja tuloksia,teillä ei ole mihinkään kiire.Mietin,miten käyttäýtyy jos kotiin tulee yksi tai useampi kaveri?Miten suhtautuu pikkusisarukseen?Hän saattaa olla ikäisiään fiksumpi ja turhautuu.Älä ajattele tulevaisuutta peloissasi,elä nyt tässä hetkessä.Ajattele,että kaikki saattakin olla jostain suht pienestä jutusta kiinni,älä maalaa piruja seinille.Eikä taatusti ole kuoleman vakavasta asiasta kyse,jospa se ajatus saisi sinut jaksamaan.Pahemminkin voisi olla....niin minä pyydän ajattelemaan.

    • isi&äiti

      Tuntui aivan siltä kuin olisimme itse puolisoni kanssa kirjoittaneet tuon tekstin. Kaikki samat piirteet voi liittää nuorempaan poikaamme (4,5v.).
      Eikä tässä tiedä mitä tehdä, hermo menee joka päivä.

      • jaksaa,apua löytyy

        Vaatika se apu ja tuli,jota tunnette tarvitsevanne!!!


      • äiti minäkin
        jaksaa,apua löytyy kirjoitti:

        Vaatika se apu ja tuli,jota tunnette tarvitsevanne!!!

        Vaatikaa se apu..? Kysymys kuuluukin mistä?
        Itselläni ihan vastaavanlainen ongelma kuin aloittajalla, mutta apua ei ole saatavilla. Oma turvaverkosto puuttuu ja kaikki "viranomaiset" on läpi käyty. Eläminen ei maistu enää miltään, mistään ei jaksa innostua eikä kiinnostua. Pelottaa ihan koska päässä napsahtaa. Tätä on jatkunut useita vuosia, mutta nyt kun koulun poika aloitti, tuntuu että pahempaan suuntaan mennään koko ajan. Hänellä on adhd-diagnoosi, sekä lääkitys ja terapiaan menoa odotellaan. Vaikka lääkärit yms. ovat vakuutelleet, ettei tämä ole minun vikani, eikä kasvatuksessa mikään ole mennyt pieleen, väkisinkin sitä syyttää itseään. Varsinkin nyt kun tiedän ettei pojallani ole hyvä olla kanssani. En vaan tiedä enää yhtään mitä tehdä kun joka paikasta on tullut ovi vasten kasvoja.


      • Maerchen
        äiti minäkin kirjoitti:

        Vaatikaa se apu..? Kysymys kuuluukin mistä?
        Itselläni ihan vastaavanlainen ongelma kuin aloittajalla, mutta apua ei ole saatavilla. Oma turvaverkosto puuttuu ja kaikki "viranomaiset" on läpi käyty. Eläminen ei maistu enää miltään, mistään ei jaksa innostua eikä kiinnostua. Pelottaa ihan koska päässä napsahtaa. Tätä on jatkunut useita vuosia, mutta nyt kun koulun poika aloitti, tuntuu että pahempaan suuntaan mennään koko ajan. Hänellä on adhd-diagnoosi, sekä lääkitys ja terapiaan menoa odotellaan. Vaikka lääkärit yms. ovat vakuutelleet, ettei tämä ole minun vikani, eikä kasvatuksessa mikään ole mennyt pieleen, väkisinkin sitä syyttää itseään. Varsinkin nyt kun tiedän ettei pojallani ole hyvä olla kanssani. En vaan tiedä enää yhtään mitä tehdä kun joka paikasta on tullut ovi vasten kasvoja.

        Hakeuduin lasten neuvolan kautta paikalliseen mielenterveyskeskukseen juttelemaan. Oli pakko päästä puhumaan asioista, kun pelkäsin, että kilahtaa oikein pahasti. Meillä on kolme alle kouluikäistä poikaa, joista vanhimmalla adhd. Minulla todettiin keskivaikea masennus, joten selittämätön väsymys, raivokohtaukset yms. saivat selityksen. Pohjalla saattaa olla kuulema synnytyksen jälkeinen masennus, joka on jäänyt huomaamatta ja siten hoitamatta. Nuorin on nyt jo päälle 2v.! On tässä siis ollut sinnitelyä pahan olon kanssa ja yhden adhd-lapsen kanssa! Kiva kierre...
        Haluan rohkaista sinua hakemaan jutteluapua esim. terveyskeskuksen kautta. Myös väestöliiton sivuilla on muistaakseni mahdollisuus kertoa murheistaan.


    • itse...

      olisin tuon kirjoittanut. Meillä kans kuusi vuotias jolla samat ongelmat, mutta agressiivista käytöstä vain eskarissa. Kotona sujuu. Eskarisa tehtäisi mitä halutaan.
      Kolme vuotiaasta ollaan psykologilla ja psykiatrilla juostu. Nyt diagnoosi käytöshäiriö. Saimme myös lääkityksen pojalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe