Mulla on kai iha ookoo peruskunto. Pyöräilen päivittäim koulumatkat ja harrastan jnkinverran liikuntaa. Miltä mahtaa tuntua yhtäkkinen 200 km pyörälenkki kahen päivän aikana? vai tuntuuko missään. en oo koskaan ennemmin pyöräilly pitkää matkaa. miten kannatas varautua
treenaamatta 200 km
25
5409
Vastaukset
- paikat pettää
Vaikka nuorena tuntee pystyvänsä mihin vain, kyllä tuollaiset 100 km päivässä harjoittelematta kuulostaa liialta!
Ekalla pässinsarvipyörälläni aikoinaan tempaisin innoissani aamutuimaan 40 km lenkin. Loppupuolella alkoi pyörryttämään ja piti etsiä vettä tienojista!
Jos nyt ei ole enää aikaa harjoitella kropan kestävyyttä, varaudu ainakin voimaa-antavilla välipaloilla ja vedellä (ei limpparia).
Voihan olla, että selviydyt retkestä noin 30 km:n pätkissä, mutta se toinen päivä saattaakin sitten olla koettelemus... ;)
Tsemppiä suoritukseen! - asdgfas
Vaikea sanoa, kun ei tiedä kuntosi tasosta.
Itselläkin kohtuullinen kunto; olen ajanut talvella 3x20-40 min./vko kuntopyörällä ja tänä keväänä n. 200-300 km pyörällä. Ensimmäinen pitempi lenkki, n. 75km, ja siitä 40km vastatuulessa vei voimat aika lailla.
Olosuhteet voi vaikuttaa yllättävän paljon vaikka kunto olisi suht ok. - Mikke
onnistuu. Perustan luuloni siihen, että itse aikanaan kouluaikoina tein poikaporukassa parina kesänä viidessä päivässä n. 500 kilometrin lenkin. Ajeltiin Päijänteen ja Saimaan ympäri.
Meillä oli kolmivaihteiset nykyajan katsannon mukaan vakiopyörät ja retkivarusteet myös matkassa. Silloin oli soratieosuukia runsaasti.
Alku kannattaa ottaa rauhallisesti,ja loppupuolella keho kenties muistuttaa, että missään tempoajossa ei olla. Lepotautojakin voi pitää, jos siltä tuntuu. Kevyt makuualusta voisi olla siihen kiva, jos ei muutoin ole retkivarustusta mukana. Kahden päivän ajon hyvä puoli on siinä, että ensimmäisen päivän aamuna voi matkaan lähteä varhain, jos on pakannut jo valmiiksi edellisiltana ja toisena päivänä voi ajella myöhäänkin, jos on tulossa kotiin majoittumaan. Nestettä on tankattava useasti ja varattava riittävästi. Toisen päivän aamuna voi olla paikat jäykkinä ja takapuoli hellänä. Me oltiin totuttu pyöräilemään niin, että jokunen 30-40 kilometrin lenkki ennen reissua ei ollut tavatonta ja ajoa tuli päivittäin hyvinkin 15 - 20 kilometriä. muita erityisharjoituksia ei tarvittu. Jos käytät isoja valtateitä, niin näkyvä huomioliivi ei ole turvallisuuden kannalta liioittelua. Miellyttävämpää on ajella, jos löytyy vaihtoehtoisia pikkuteitä. - aloittaja
mulla ei oo mikää kiire aikataulu ja otan yötä avuksi jos siltä tuntuu. Toivorikkaana että hengissä selviän! :)
- kuntoilija..
Joskus 16-vuotiaana päätin tempaista eräänä kesäpäivänä Olin tehnyt pieniä pyörälenkkejä ja peruskuntoni oli ihan hyvä. Ajoin sitten yhden päivän aikan noin 140 km ja hellettä oli tuolloin n. 25 astetta eli aika kovalta tuntui nyt näin jälkeen päin ajateltuna.
Matka meni aina 90 kilsaan saakka tosi hyvin, kunnes iski täydellinen sippi. Onneksi oli yksi kauppa lähellä josta kävin ostamassa jugurttia ja juotavaa. Pidin noin puolentunnin tauon ja keräsin energiaa, vielä kun alkoi ilta tuleen ja ilma viilentyä, niin alkoi tuntua heti paremalta. Viimeiset 50 kilsaa meni sitten melkein lentämällä =) Oli kyllä ihan mieletön voittajafiilis kun vihdoin pääsin kotiin!! Naama tosin hieman paloi, mutta ihan hyvin tuo matka meni, kyl kannatti tuo rohkea tempaus.
Kaikista tärkeintä on energian ja nesteen saanti pitkillä matkoilla. Jos tasaisesti juo ja nauttii silloin tällöin välipaloja, sekä pitää pieniä lepotaukoja jos tuntuu siltä, niin menee helposti tuo 200 kilsaa! Go for it!!- Kuntoilija myöskin!
Ei pidä vähätellä matkan rasituksia. Sinuna tekisin ensin vähän pohjatyötä tulevan eteen ja totuttelisin ajamaan vähän pidempiä matkoja. Ja muistat, että pyöräilyssä tuulet vaikuttaa ajamiseen/jaksamiseen aika oleellisesti. Joten on hyvä, että saat haarukoitua itsellesi sopivan vauhdin matkan mukaan. Tietysti pitää myös energiatasapaino pitää yllä.
- Utsjoki-Helsinki 2010
100 km neljässä tunnissa menee kevyesti.
Jos rupeaa huohotuttamaan, pidä kunnon tauko, väh 15 min.
Tarvitset VETTÄ liki 3/4 litraa tunnissa vauhdista ja kelistä riippumatta. Jos menetät nestettä 10 % häviät voimasta lähes 40 %.
Syö reissussa ruokaa johon olet tottunut. Jos aiot syödä energiamössöjä, kokeile etukäteen, jotkut lyövät vatsan sekaisin.
200 km kestää liki kymmenen tuntia, matkalla voi tulla mieleen että on yksinäinen olo. Pysähdy jonnekin ja juttele ihmisten kanssa.
Osta pyöräilyhousut.
Vaseliinia säämiskään, olkoonkin että se on keinoainetta nykyään.
Pese itsesi kunnolla EDELLISENÄ päivänä, kun vanha ulo hiertyy persnahkaan 10 tuntia, on tuloksena varma tulehdus.
Venyttele hartioita ja olkapäitä matkan varrella, puutumus tulee olemaan äkkiseltään kova. Alaselkä ja käsivarren ojentajalihakset sekä "olankohauttajat" ovat yleensä alkuun heikoimmilla.
Nauti maisemista!
Kerro kuinka matka meni. - keltanokkana
10v takaperin olin tehnyt päätöksen. Jos pääsen yliopistoon poljen mummolaan,450km.
Ei aiempaa pyöräilykokemusta ja perus nuoren miehen kunto. Reissuun en valmistautunut teltan ja makuupussin pakkaamista kummemin. Fillarina faijan hypridi.
Ensimmäinen päivä 150km.
Toinen päivä 180km.
Kolmas 120km.
Ensimmäisen päivän jälkeen hanuri ihan rikki. Toisen päivän jaksoin puoleen väliin kunnes ostin säämiskällä pehmustetut pyöräilyshortsit. Johan rupesi homma luistamaan.
Kun piti huolen ravinnon/nesteen saannista niin kummasti ne kilometrit taittuivat. Palautumisessa meni reilu viikko. Eipä ole lihakset koskaan olleet niin kipeänä.
Jos tahdonvoimaa löytyy niin kropasta löytyy kyllä energiaa. Ei muuta kuin polkemaan vaan! - mamamamama
Itse olen haudan reunalla keikkuva 50-vuotias ukko. Ajoin pari vuotta takaperin 140 km yhdessä päivässä ja loppumatkan vielä vastatuuleen eikä tehnyt tiukkaakaan. Pyörän ostin n. 1,5 kk ennen ajoa. Hyvin rullaava pyörä ja maltillinen vauhti niin hyvin menee. Polkee välillä ja antaa rullata niin voimat säästyy, ei kannata yrittää vääntää väkisellä.
- Anonyymi
Testasin vastatuuleen, Turku-Oulu pohjoistuulella, aikaa kului 55 tuntia, ajoin nukkumatta välillä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Testasin vastatuuleen, Turku-Oulu pohjoistuulella, aikaa kului 55 tuntia, ajoin nukkumatta välillä.
Nukkuessa ei kai muutenkaan pysty oikein ajamaan.
Noh noh, asiaan asiaan sano Juhantalo...
Tuo mainitsemasi väli on minusta ollut aina kinnostava. Sen tuntuu kovin tasaiselta, ajetaanhan siinä lähes merenrantaa pitkin. Itse pyöräilen enemmän sisäsuomessa ja siinä Hyvinkää - Jyväskylä akselilla on kyllä nousua ihan miehekkäästi. Siksi tuo rantareitti kiinnostaa.
Jokuhan sen juuri ajoi apuauton kanssa. Tuli mieleeni että ajoikohan se apuauto edessä vai kenties takana, alta 9m välimatkan? Molemmat vaikuttavat suoritukseen melkoisesti.
- Anonyymi
Treenaamatta voi tulla äitiä ikävä, vaikka olisi hyvä kunto, sillä kaikki ei ole kiinni jaksamisesta. Pyöräilyssä on takapuoli aika kovilla ja sen kipeytyminen voi koitua kompastuskiveksi. Myös selkä tms. voi väsyä ja kipeytyä jos ajoasento on vähänkään huono.
- Anonyymi
perussalia harrastaneelle tuo on liikaa mutta jos pitkiä lenkkejä kävelly ja juossu niin paljon helpompaa, riippuu onko ylipainoinen vai jäntevä
- Anonyymi
Jos kestävyys on ok, pyörä säädetty kohdalleen ja nivelissä ei ongelmia, niin onnistuu. Satula ja ajoasento (käppyräsarvet) ovat aika tärkeitä. Itse heitin aikanaan ilman treeniä alkukesällä (about kymmenen vuotta sitten) 150 km maantiepyörällä. Satula Brooks, sarvet Cinelli ohuesti teipattuna. Kämmenet olivat hellät pitkään teon jälkeen vaikka käytin topattuja hanskoja. Pyörä ns. criterium-runko, eli lyhyt akseliväli/tiukat kulmat = levoton pitkällä matkalla. 150 km meni vähän päälle viiteen tuntiin.
Suoritukseen liittyen... Ikä voi toki vaikuttaa, tai sitten ei.- Anonyymi
Niin siis tuo edellinen päivässä. Luulen, että saisin 300 km/24 h nykyäänkin.
- Anonyymi
Tohon haasteeseen vaikuttaa tuhat eri muuttujaa, mutta tärkeimmät lienevät:
1. Pyöräilijän kuntotaso ja kokemus
2. Polkupyörän tyyppi ja ominaisuudet (Satulan sopivuus pitkälle matkalle)
3. Energiatankkaus ennen suoritusta
sekä ylipäätänsä riittävä lepo ennen suoritusta.
4. Suorituksen aikainen riittävä nesteen ja energian tasainen annostelu.
5. Sää
6. Reitin tuomat haasteet (tien pinnan tasaisuus & maastonmuodot)
7. Vauhdinjako ja lepotauot.
8. Reitin suunnittelu ja mahdollisiin rengasrikkoihin varautuminen (varasisärengas ja pumppu + työkalut
Jos ekaa kertaa tollaista tekee niin voi varautua aina yllätyksiin. Totaalinen sippaaminen on mahdollista, joten mikäli mahdollista niin ajelee sellaista reittiä, että pääsee vaikka bussin kyydissä takaisin kotiin. - Anonyymi
Kaisa Mäkäräinen ajoi melko kylmiltään 310 km 11h, ilman puskemista, lisätietoa Kapan instassa.
- Anonyymi
Lainaus:
N. 310km (n. 2000 nousumetriä)
Ajoaika n.11h 15min ja noin tunti taukoja.
Hieno, kuuma kesäpäivä, +30c
Alla vain 3 pyörälenkkiä tälle kesälle, joiden yhteiskesto noin 5h, joten ottihan tää koville!
Onneks mulla on ihan paras satula, jolla jaksoi istua.
Noin puolimatkaan asti pystyin pitämään 29km/h keskaria, loppuun vauhti hyyty ja koska ei ollu mikään kisa, niin en edes yrittänyt painostaa itteäni pitämään keskarista kiinni. Onneks tuuli oli suotuisa lähes koko matkan, Kotipihassa olin rikkipoikkipuhki ja ihan pieni itkukin tuli, mitä ei oo koskaan tapahtunut pelkästä fyysisestä selviytymisestä.
-
Respect!
Kaisa Mäkäräinen on kautta aikojen Suomen parhaita talviurheilijoita: äärimmäisen korkea hapenottokyky ja pienet lihakset. Hapenottokyky parhaimmillaan arvatenkin 70 - 80. Mäkäräinen on treenannut 700 - 800 tuntia vuositasolla.
Annan vertailukohtana itseni. Pystyn pyöräilemään vuorokaudessa 5 - 6 tuntia keskinopeudella 20 km/h, ellei ole vastatuulta. Yhteensä siis noin sata kilometriä vuorokaudessa, ja kovassa vastatuulessa puolet edellisestä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lainaus:
N. 310km (n. 2000 nousumetriä)
Ajoaika n.11h 15min ja noin tunti taukoja.
Hieno, kuuma kesäpäivä, 30c
Alla vain 3 pyörälenkkiä tälle kesälle, joiden yhteiskesto noin 5h, joten ottihan tää koville!
Onneks mulla on ihan paras satula, jolla jaksoi istua.
Noin puolimatkaan asti pystyin pitämään 29km/h keskaria, loppuun vauhti hyyty ja koska ei ollu mikään kisa, niin en edes yrittänyt painostaa itteäni pitämään keskarista kiinni. Onneks tuuli oli suotuisa lähes koko matkan, Kotipihassa olin rikkipoikkipuhki ja ihan pieni itkukin tuli, mitä ei oo koskaan tapahtunut pelkästä fyysisestä selviytymisestä.
-
Respect!
Kaisa Mäkäräinen on kautta aikojen Suomen parhaita talviurheilijoita: äärimmäisen korkea hapenottokyky ja pienet lihakset. Hapenottokyky parhaimmillaan arvatenkin 70 - 80. Mäkäräinen on treenannut 700 - 800 tuntia vuositasolla.
Annan vertailukohtana itseni. Pystyn pyöräilemään vuorokaudessa 5 - 6 tuntia keskinopeudella 20 km/h, ellei ole vastatuulta. Yhteensä siis noin sata kilometriä vuorokaudessa, ja kovassa vastatuulessa puolet edellisestä.- (n. 2000 nousumetriä)
Mitähän tuo tarkoittaa? Siis vaikkapa 100 kpl x 20 metrin korkuisia nousuja koko matkalla tai 50 kpl x 40 metrin nousuja? Alpeilla vastaava olisi 1 kpl x 2000 metrin nousu?
Jos ymmärrän oikein, niin ei mikään helppo reitti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
- (n. 2000 nousumetriä)
Mitähän tuo tarkoittaa? Siis vaikkapa 100 kpl x 20 metrin korkuisia nousuja koko matkalla tai 50 kpl x 40 metrin nousuja? Alpeilla vastaava olisi 1 kpl x 2000 metrin nousu?
Jos ymmärrän oikein, niin ei mikään helppo reitti.Keskisuomessa 2000 nousumetriä on mahdollista jo 100km:n matkalla
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Keskisuomessa 2000 nousumetriä on mahdollista jo 100km:n matkalla
Mitä se tarkoittaa?
- Anonyymi
Huikea määrä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä se tarkoittaa?
Jokainen nousumetri lasketaan mitä se tarkoittaa, täh?
- Anonyymi
Itse ajelen Kuopijosta, oikeitten immeisten kaapuntista, mökille Kajaanin pohjoispuolelle, useamman kerran kesässä. Prominenssia kertyy per menoajo yli 4 km.
- Anonyymi
26 tuntia jos poljet 8.5km per tunti.ja 14h käytät taukoihin ja nukkumisiin niin onnistut.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1448199Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde432201Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja262092- 951708
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1811647- 301217
Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p1071081Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik51009- 53995
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28860