Turun terminaali 2

miten toimii

Millaisia kokemuksia Turun halppisterminaalin toimivuudesta, ulkoa päin aika karu kokonaisuus. Vaan kai se asiansa ajaa.

Vähän vaikuttaa siltä kuitenkin, että jos WizzAir lisää ensi vuonna Budabestin-reitin, voi terminaali tuollaisenaan käydä aika ahtaaksi. Ehkä kaupungin olisi järkevää rakentaa itse halpalentoyhtiöille suunnattu terminaali, niin saataisiin taso ja houkuttelevuus kohdalleen.

10

2518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuule, kaupungilla ei taida olla paljoa asiaa rakentaa mitään Finavian tontille.

    • häivääkään

      Siis miksi pitäisi rakentaa uusi terminaali nykyisten lisäksi? Jos ei nykyinen terminaali 2 riitä, eikö silloin lentoyhtiö voi siirtyä käyttämään jo olemassa olevaa terminaalikapasiteettia toiseen terminaaliin? Tulisi varmasti kalliimmaksi rakentaa uusi, kun hyödyntää jo olemassa olevaa, paitsi tokohan se lentoyhtiölle sopisi, että rakennettaisiin heitä varten uusi halpisterminaali, kun ei tarvitsisi maksaa sitä.

    • laajennusta

      Jo vuosikausia on vaadittu Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaalin laajennusta, koska nykyiset tilat eivät kerta kaikkiaan ole riittävät. Mitään ei ole tapahtunut. Pahimmillaan muutaman neliön parakissa on lähes tuhat matkustajaa ja sen lisäksi saattajia ja vastaanottajia. Ryanirilla on neljänä päivänä viikossa peräti kuusi lentoa Tampere-Pirkkalasta ja yhtiön koneisiin mahtuu 189 matkustajaa. Ryanair on lentänyt terminaalista jo yli viisi vuotta ja nyt kesäaikatalussa on 33 edestakaista lentoa viikossa.

      Sen sijaan Helsinki-Vantaalla on jatkuvat laajennukset ja kohta saattaa käydä niin, että huippukalliit laajennusosat ammottavat tyhjyyttään, jos Finair joutuu leikkaamaan Aasian lentojensa tarjontaa. Tiistain uutiset Finnairin tulevaisuuden näkymistä olivat äärimmäisen huolestuttavia. Käyttöasteet ovat romahtaneet ja kustanukset ovat jatkuvassa nousussa.

      • ölkjölölj

        Siinähän on melkoinen hehtaarihalli, eli ykkösterminaali vieressä täysin vajaakäytössä. Jos Finavia tai mikä instanssi nyt onkaan, hinnoittelisi ykkösterminaalin käyttömaksut Ryanairille sopivalle tasolle, ongelma ratkaistaisiin itsestään.

        Siihen kakkosterminaaliin on ihan turha alkaa investoida mitään, koska tällöin Finavia (tms.) joutuisi nostamaan lentokenttämaksuja, ja tästä seuraisi välittömäasti se, että Ryanair nostaa kytkintä.


    • todellinen halpalento...

      Eipä ole hyviä kokemuksia terminaali kakkosesta.paikka sinänsä ihan ok,sisätiloissa on myös pieni tax-free myymälä.Enempi ihmetyttää,kuka wizzairin lennoille haluaa kun jo nämä gdanskin lennot lähtevät miten sattuu..Onko kenenkään lennot gdanskiin lähteneet tai tulleet ajallaan???
      miten budabestin-reitille löytyy enään innokkaita matkustajia?

    • Best

      Missäs sellainen paikka on kuin Budabest?
      Joku Budan mainoslause? ;)

    • sköjh

      Kai Finavia teltan pykää pihalle, kun tulee liian täyttä. Kaupunkihan toki voi tarjoutua maksamaan uuden terminaalin, en usko että Finavialla on mitään sitä vastaan, että joku sille ilmaiseksi jotain rakentaa, se vaan että kaupunki ei siitä mitään kostu ilman jotain ovelaa vuokrasopimus.

      Se on totta, että kyseinen "kakkosterminaali" ei missään nimessä olen minkään kansainvälisen toiminnan arvoinen rakennus. Varastoltahan se näyttää, mutta halpalentoyhtiöille, jotka varastavat Finvian lempilapsen eli Finnairin asiakkaita, ei tosiaankaan olla laittamassa mitään upeita puitteita Turkuun.

      Itseasiassa Finaviaa kiinnostaa tasan niin paljon, nämä halpalentoyhtiöt, ettei Turkuun voinut tulla halpalentoyhtiöitä ollenkaan, ennen tämä varastorakennus sattui vapautumaan muusta käytöstä, joten on päivän selvää, että niin Turussa kuin Tampereellakaan ei nähdä ainakaan Finavian toimesta kakkosterminaalien jättiremontteja tai uudisrakennuksia.

    • Paljon matkustava

      on onneton ja surkea rakennus. Mutta aivan sama millainen se on, pääasia on että pääsee edullisesti maailmalle. Itse voin odotella konetta vaikka bussikatoksessa, sitä enemmän sitten nauttii perillä.

    • nm45

      Turku ja Tampere kuuluvat Finaviassa samaan sektoriin. Ehkä kannattaisi yhdessä alkaa suunnittelemaan irtautumista Helsinki-Vantaasta ja alkaa kehittämään maan kakkoskenttiä omin avuin ja ehdoin? Se toki kuluttaa myös hieman enemmän rahaa, mutta palvelutaso nousisi niin ikään.

    • fdsffdsdf

      Vaikka Wizzair lisääkin 2 reittiä Turun linjalle, jotka lentävät kaksi kertaa viikossa. Ei se silti yhteensä ole kuin 7 nousua ja laskua viikossa ja vaikka siitä pari osuisikin samaan päivään, ongelma ei ole valtava, toisin kuin Pirkkalassa.

      Turun terminaali 2 ei ihan samoja massoja vetäisi kuin Tampere-pirkkalan kakkonen, mutta veikkaan että lähtöjä voitaisiin silti helposti vaikka tuplata ilman suurempia ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3614
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1988
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1618
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1445
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1425
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1139
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      104
      1132
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe