hurghada

Nimetön

Tuli tuossa varattua matka egyptin hurghadaan.

Ensimmäistä Egyptiin siis matkailen.

Aiemmin olen kolunnut noi välimeren maat, kuten italian riminu, sisilia,portugali,kreikan saaristoa mm. rodos ja turkki on ollut vuosia ykkös sijana...Eli turkissa on tullut matkailtua monta kertaa peräkkäin ja aina ns. turistipaikoissa kuten marmari,alanya,side kemer...Marmariksessa useimmin.

Osaako joku sanoa miten turkin ja egyptin kaupan käynti eroaa toisistaan??? Turkissahan myös kuuluu tingata omenateen kera. Onko egyptissä tinkaaminen vaivalloisempaa??

Miten rauhassa saa kaduilla kulkea kun matkaan lähtee liki keski ikäinen äiti kahden tyttären kanssa??? Tyttäret alakoulu ikäisiä.

Millainen on egyptiläinen ruoka???
(turkin keittiöstä olen pitänyt eniten missä olenkaan matkannut)

Miten kohtelevat lapsia???
Pitääkö lasten kanssa kulkea koko ajan käsikkäin?? Vai voiko höllätä narua??

Mites noi vatsapöpöt???
Onko satavarma, että lomalla sairastuu ainakin lievään vatsapöpöön, vai voiko välttää pöpön samalla tavalla kuin missä tahansa välimeren maissa???
Koskaan ennen matkaillessa ei ole vatsapöpö iskenyt, paitsi viime lomalla turkissa ja sekin erittäin lievänä ja minulle ainoastaan...Ja sekin pöpö oli vain hyvin lievä ja oireili vain tiheämmällä vessa käynnillä.
Yleensä reissuilla ei olla vältetty mitään ruokia..ainoastaan kauan auringossa seissyttä majoneesia ja maito pohjaisia kastikkeita.
Aina reissuillamme kuletetaan mukana desitippoja, mutta kummasti sen käyttö tuppaa unohtumaan heti loman alussa.

Maitohappobakteereja syödään viikko ennen reissua...ja tuntuu auttavan...Auttavatkohan egyptin pöpöihin???
Meinaan kun kaikkialla toitotetaan sitä, että egyptistä saa lähes sata varmasti vatsan sekaisin...joillakin kuulema jopa hengen vaarallisesti.

Millainen siellä on hintataso???

Meillä on varattuna puolihoito....eli ruoka puoli suht ok...
Mutta mitä mahtaa maksaa istahtaminen jossain baarissa/terassilla ja juomina saattaisi olla 2 limua ja olut/3limua??

Kannattaako varata rahaa vaate ostoksiin???
Eli saako sieltä samanlaista kopio kamaa mitä mm. turkista, kreikasta, tallinasta???
Ja jos, niin onko feikkikama edullista??

Entä kulta??? Jos Suomesta ostaa 100euron kultakorun, niin mitähän vastaava maksaa egyptissä???

Missä kannattaa vaihtaa rahaa???

Niin paljon kysymyksiä ja toivottavasti ainakin osaan saisin vastauksia.

7

1869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lue 20 sivua ensin

      Tässähän niitä vastauksia on edessäsi, miksipä et alkaisi lukemaan, miksi pitäisi kaikki kirjoittaa sinulle uudestaan??

    • lomailija

      Mä oon ite kans lomaillu muutaman kerran Turkin Marmariksessa ja muutaman kerran Hurghadassa ja niiden reissujen perusteella voin yrittää ainaki muutamaa kysymyksee vastata...

      Tinkiminen on mun mielestä aika samanlaista mut ehkä sillä erolla et mun mielestä Egyptissä pitää tinkiä enemmän eli siis hinnoissa on isompi tinkimisvara, väh puolet. Mut jos oot Turkissa tottunu tinkimään ni pärjäät kyllä Egyptissäkin!

      Mä sain Hurghadassa kävellä mielestäni ehkä vähä enemmän rauhassa ku Turkissa mut seki tietty riippuu käveletkö basaarikujalla vai muualla. Mut esim ravintoloihin ei tullu kukaa pyytelee syömää niinku Turkissa.

      Ruuasta sen verran et samanlaista turistiruokaa (pihviä, pizzaa ym.) saa molemmista, eri asia on sit tietty paikalliset ruuat mut sen enempää en osaa niissä neuvoa. Molemmista oon pitäny.

      Lapsista Egyptissä tykätään todella paljon ja aivan varmasti uskaltaa lasten antaa kävellä kadulla ilman kädetstä pitämistä. Ainoa iso miinus on kyllä liikenne, joka on hurjempaa kuin Turkissa eli tietä ylittäessä taas "narut tiukalle" =)

      Vatsapöpöistä on hankala sanoa muuta kuin se että itse en ole ikinä missään matkalla sairastunut mihinkään vatsatautiin vaikka olen syönyt oikeastaan kaikkea. Juomaan en ole ottanut kylläkään jäitä mutta jäätelöt ym on tullu syötyä eikä ole ollut ongelmia.
      Itse olen aina Egyptistä ostanut apteekista kosteuspyyhkeitä, joihin olen käteni ennen ruokailua pyyhkinyt, en sitte tiiä onko se auttanut vai mikä?!?
      Maitohappobakteereista ei kuulemma ole mitään apua koska bakteerikanta on niin erilainen, mutta minun ymmärtääkseni sama juttu on Turkissa eli jos se mielestänne on toiminut niin eihän niistä haittaakaan ole.

      Vaatteista sen verran että aika lailla samantyylistä vaatetta löytyy molemmista, ehkä Turkista hieman helpommin...En oo varma ku en niin hirvee vaate-shoppailija ite oo.

      Rahanvaihto: Mihin hotelliin olette menossa?
      Itse olen aina vaihtanut rahaa vasta paikanpäällä koska kurssi siellä parempi. Yleensä kurssin näkee rahanvaihtopaikassa ja niitä vertailemalla löytyy edullisin. Mutta sama systeemi siinäkin ku Turkissa.

      Kullan hinta on sen hetkinen kullan hinta mikä siis lasketaan painon mukaan ja lisätään pieni "työpalkka". Suomessahan yleisimmin myydään 14 karaatin kultaa, Egyptissä 18 tai yli joten sen takia hintaa on vaikea keskenään vertailla...

      Muisti on niin huono etten nyt heti muista että mitä makso olut tai limu Egyptissä mutta halvempaa siellä oli kuin Turkissa.

      Matkakertomukset-palstalla oli mielestäni tosi hyvä kertomus Egyptistä, oliko jopa Hurghadasta, jossa oli paljon hintoja, kannattaa lukaista se!

      Tässä nyt muutamia vastauksia/mielipiteitä mun näkökannasta. Toivottavasti niistä on jotain apua!!

    • lomailija
      • Lumipupu

        Henkilöt joilla on vain englannin alkeet hallussa?
        Onko siellä mahdollisuus tanssahdella kansainväliseen malliin?


      • Lumipupu kirjoitti:

        Henkilöt joilla on vain englannin alkeet hallussa?
        Onko siellä mahdollisuus tanssahdella kansainväliseen malliin?

        Minä olen käynyt useasti Egyptissä ja minun Englannin osaaminen ei ole hyvä, mutta hyvin olen pärjännyt. Olen käynyt myös kansainvälisillä retkillä ja kyllä niilläkin pärjää vaikka ei ole välttämättä muita Suomalaisia ollutkaan mukana, turistista pidetään huolta. Kyllä sieltä löytyy jonkinlaisia menomestoja myös, ei tosin yhtäpaljon kun välimeren maista.


      • loistavasti
        Lumipupu kirjoitti:

        Henkilöt joilla on vain englannin alkeet hallussa?
        Onko siellä mahdollisuus tanssahdella kansainväliseen malliin?

        Mäkin oon ajatellut että oon huono englannissa mutta oon saanu kyllä hoidettua Hurggiksessa kaikki asiani. Tosin on paikallinen ystäväkin joka auttanut asioissa jos vaikka oon ollu vatsataudissa. Tosin itse kun hain omilla selityksilläni lääkkeet niin sain paremmin tehoavat :D
        jos ei jotain sanaa tiedä aina löytyy toinen tapa selittää asia, piirrä tai viito ;) Kyllä ne jo puoli sanastakin ymmärtää siellä. Varmasti tärkeintä kommunikoinnissa on vain olla rohkea ja puhua. Ei lausumista ym tarvitse hävetä. Nauroivat ne välillä mullekin, että huomaa että oon suomesta kun lausun tietyt sanat miten ne kirjoitetaan, thanks anyway :D Nuo egyptiläiset on tosi huumorintajuista sakkia, saa nauraa vähän väliä, niin hyvää läppää :)
        Menopaikkoja on tarpeeksi, ainakin mulle sen verran paljon etten ole vieläkään käynyt kaikissa vaikka 3 kertaa jo lomakohteessa käynyt.


    • merjahurghada

      Tinkaaminen kuuluu kuvaan arabikulttuuria! Aikaavievää, mut kyllä siihen tottuukin, Ihmiset ystävällisiä ja tykkäävät lapsista.
      Huoletta voit liikkua kaupungilla lasten kanssa mutta varoita kadun ylityksistä, autoilijat eivät väistä, eikä ole suojateitä!
      Kulta on sidottu mailmanmarkkinahintaan ja vaihtelee mutta korujen hinnat paino pieni työpalkka.Kultaliikkeitä todella paljon ja käy ihmeessä tinkaamassa useassa paikassa.
      Vaateliikkeitä samanlaisia "feikkejä" löytyy Sakkalasta ja vanhan kaupungin Daharin alueelta, hinnat halpoja!
      Maalaisjärkeä käyttämällä pärjää kaikissa tilanteissa, Käsiä kannattaa pestä , vaikka vaan saippualla ennen ruokailua, suomalaiset käyttävät kyllä käsidesiä, ok varsinkin likaisten rahojen käsittelyn jälkeen. Mielestäni tärkeintä on nauttia nestetasapainosta ,jolla vältetään suurimmalta osalta vatsatauti! Eli jos on 25 astetta lämmintä 2,5 litraa vettä tulisi juoda.
      Jos kuitenkin jotain vatsajuttuja ilmenee nii kipin kapin apteekkiin , apu löytyy egyptiläisillä lääkkeillä nopeasti, ei lomaa kannata sairastaa, Itse en puhuisi noitten maitohappobakteerien puolesta.
      Ruoka ja juomat halpaa katuravintoloissa( hotelleissa hotellihinnat) esim. olut 7-10 eg puntaa ,limsat 6 puntaa. Hinnat vaihtelevat myös kovasti riippuen missä syö tai juo. Esim. Sakkalan keskustassa Arosa liikenneympyrällä on pieni suomalaisten suosima ravintola Red See Prins Pizza olut 27 puntaa eli n.3,5 euroa
      Rahanvaihtopaikkoja , pankkeja , jopa hotelleissa mutta yleisesti myös hoptellien läheisyydessä useita. Forexilla Helsingin lentokentällä huonompi kurssi joten vaihda vasta Hurghadassa
      Toivottavasti näistä on jotain apua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16388
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      51
      14678
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      377
      9258
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5269
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4512
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      171
      3019
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1810
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1339
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe