Välittäjä kieltäytyy ottamasta tarjousta?

Tyttö Ö

Voisiko joku ammatti-ihminen, saman kokenut tai muuten asiasta tietävä kertoa..?

Teimme tarjouksen asunnosta, mutta välittäjä kieltäytyi ensin välittämästä näin alhaista tarjousta. Käyttäytyi todella epäasiallisesti ja voimakkaasti painosti meitä tarjoamaan enemmän. Tarjouksemme oli 18 % pyyntihintaa alhaisempi.

Sanoimme että meidän tietääksemme on välittäjän lakisääteinen velvollisuus kertoa asuntoa myyville kaikki tarjoukset. Välittäjä ei osannut vastata onko näin, mutta suostui kuitenkin välittämään tarjouksen eteenpäin kun sanoimme että enempää ei tarjoukseen tipu.

Yhteen keskusteluun jo mainitsin asiasta... Ja kuulin että tämä on yleistäkin. Haluaisin kuitenkin tietää onko tämä laillista? Saako välittäjä kieltäytyä kertomasta myyjälle tarjousta? (Ymmärtäisin tämän jos myyjät esim. sanoneet että alle x hinnan olevia tarjouksia ei halua edes nähdä tai jos joku olisi jo tarjonnut samaa hintaa, mutta k.o. tapauksessa näin ei ole.)

Välittäjä edustaa Vivaa, josta en kovin mairittelevaa kuvaa näiltä sivuilta ole saanut... Muutenkin epäilyttää tämä kyseinen välittäjä joka tuntuu olevan melkoinen aloittelija tai muuten vain tunari, ei osannut täyttää tarjouslomaketta, antoi harhaanjohtavia tietoja asunnosta näytöllä jne. Itse huomasimme mm. korotuspaineen vastikkeissa ja välittäjä kiisti asian. Kuinka ollakaan, parin päivän kuluttua vastikkeen korotuksesta ilmoitettiin...

Kiitos jo etukäteen kaikille jotka viitsivät vastata!

17

9362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Löytyä laista

        Noin nopeasti vilkaistuna lakia kiinteistönvalityksestä tai kauppalaista, niin ei löydy pykälää kysymästäsi asiasta. Yleensä kiinteistövälittäjä on sopinut myyjän kanssa alimmasta hinnasta, mistä edes lähdetään keskustelemaan. Ja silloin se välittäjä ei todellakaan ota edes vastaan alakanttiin tehtyjä tarjouksia. Jos tarjous on edes lähellä haluttua hintaa, niin silloin myyjä yleensä tekee vastatarjouksen.


    • Ei hyvä aika ostaa.

      Asuntojen hinnat tulevat laskemaan, joten nyt ei ole hyvä aika ostaa. Jos kuitenkin kämpän meinaatte hankkia, niin hyt on hyvä aika tinkiä ja reilusti. Mielestäni tarjouksenne on ihan ok. Tällä hetkellä menee -20% tarjouksetkin läpi, joten härskisti vaan alhaisia tarjouksia, joihin voimassaoloaikaa vain muutama päivä. Se pistää myyjälle painetta, kun pankissa on 500 000 euroa lainaa ja kämpää on myymättä.

      • Anonyymi

        Paljonko alhaisempi nykyinen hintataso on verrattuna vuoteen 2008? Olisiko nyt sopiva aika siirtyä vuokralta omaan vai kannattaako vielä odotella toiset 13 vuotta?


    • ile hki

      Ei ole olemassa lakisääteistä pykälää siitä että välitysliikkeen edustajan pitää ottaa kaikki tarjoukset vastaan. Välitysliikkeen edustajan ei ole pakko ottaa tarjousta vastaan joka on epäedullinen toimeksiantajalle. Mikäli on jo ollut tarjous kohteesta ja uusi tarjous on tulossa ja se on alle jo esitetyn tarjouksen, ei välitysliikkeen edustajan ole tässäkään tapauksessa pakko ottaa tarjousta vastaan vaan pyrkiä saamaan korkeampi tarjous.

      Vivasta sen verran että sehän oli 2 viikkoa toimenpidekiellossa eli liike suljettiin lääninhallituksen määräyksestä virheellisten ja puutteiden tietojen antamisesta asiakkaille.

      t. ile LKV

    • Tyttö Ö

      Kiitos kaikille tähän mennessä vastanneille!

      Tarkennuksena kerrottakoon että välittäjä soitti meille pian tapaamisemme jälkeen (kun siis oli pitkin hampain tarjouksemme ylös kirjannut) ja kertoi että myyjät eivät olleet suoralta kädeltä tarjoustamme hylänneet vaan harkitsevat asiaa.

      Tiesimme että aiempia tarjouksia ei oltu kohteesta jätetty eikä välittäjällä myöskään ollut tiedossa kipurajaa jonka alle tarjouksia ei edes haluta harkita.

      Kaikki tuo teatraalinen hengen haukkominen ja "ei, ei, ei" -huokailu mitä välittäjä esitti oli siis hänen omaa venkoiluaan. Jos oikeasti välittäjällä on tiedossa että myyjä ei tule tiettyä tarjousta hyväksymään, hän voi sen asiallisesti sanoa. Voimakkaalla painostuksellaan tarjouksen nostamisesta hän rikkoi nähdäkseni ainakin hyvää välitystapaa.

      Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia?

      • LKV

        Kertoisitko, mistä olet löytänyt tuon hyvän välitystavan määritteet? Jos luulee tietävänsä, niin pitäisi tietää luulevansa.
        Tällä palstalla voisi ihan yhtä lailla alkaa valittamaan lääkäreiden etiikasta, puhetyylistä potilailleen jne. Me olemme asiantuntija-ammattikunta ja tietysti yksi "tehtävämme" on kuunnella kaltaisiasi valittajia ja tinkaajia, mutta ennenkaikkea tiedämme, kuinka kaupat tehdään oikein ja osaamme tunnustella kauppaan liittyvät riskit ja sudenkuopat, jotta kaupan jälkipuinneilta vältytään.
        Jos olisin tuo välittäjä, niin ainakin kertoisin myyjälle kokemukseni "Pohjahinta-Paavoista", joille ei riitä, että asunto saadaan halvalla, vaan sen lisäksi yritetään riistää vielä kaupan jälkeenkin myyjältä kaikki mahdollinen TÄYSIN PERUSTEETTOMASTI! Eihän siitä yleensä myyjälle kuluja synny, mutta ajanhukkaa ja tietämättömyydestä harmaita hiuksia sitäkin enemmän.
        Parhaiten löytäisit vastaukset kysymyksiisi, kun kysyisit niitä Lääninhallituksesta, joka on kiinteistönvälitysalaa valvova viranomainen.


      • aikaisempaankin...

        ketjuusi ja vastaan taas, että noin ne kaikki tekee ... no hyvä on, en tietenkään ole jokaisen kiinteistövälittäjän kanssa asioinut mutta olen 50:n paremmalla puolella ja olen ostanut kymmeniä asuntoja elämäni aikana. Sijoitukseen ja asumiseen ja aina aloittanut tarjoukset todella alhaalta ja lähes joka kerta kiinteistövälittäjä on yrittänyt nostaa tarjoustani mutta kyllä he ovat lähes aina tarjoukseni sitten kelpuuttaneet ja aika usein se on hyväksyttykin. Kerran todella kaunis kiinteistövälittäjä sai minut herpaantuun ja vasta autossa ymmärsin tarjonneeni aivan liikaa. Silloinkin asunnon sitten ostin ja tuota kertaa olen kyllä muistellut. Tälläisia me miehet ollaan tai siis minä ainakin!


    • LKV

      Laki kiinteistönvälityksestä sanoo, että välittäjän on otettava kaikki toimeksiantajan kannalta järkevät tarjoukset vastaan. Vaikea kohdetta näkemättä on sanoa, onko 18% alle pyynnin järkevä. Itse en ole koko urani aikana arvioinut yhtään asuntoa niin pieleen, en edes silloin, kun aloitin.
      Valitettavasti tarjouskäytäntö välitysalalla on varsin kirjavaa, eikä laki juurikaan anna ohjeita tarjouskäytäntöön. Itseasiassa laki tuntee yhden ainoan tarjouksen ja se on käsirahallinen tarjous kiinteistöstä ja nimenomaan vain kiinteistöstä.
      Toivottavasti arkadian kukkulalle ja EU-piireihin saadaan pian välitysalaa tuntevia asiantuntijoita, jotta tällekin alalle saadaan yhtenäisemmät käytännöt, silloin kuluttajienkin on helpompaa asioida välitysliikkeiden kanssa.
      Vielä aloittajalle: Jos saitte sen asunnon tarjoamallanne hinnalla, aiotteko antaa sen joskus tulevaisuudessa myyntiin samalle välittäjälle? :)

      • ile hki

        Missä lakipykälässä koskien kiinteistönvälitysliikkeitä lukee että välitysliikkeen edustajan on otettava vain tarjoukset jotka ovat toimeksiantajan kannalta järkeviä ja että mikä laki tuntee käsirahan kiinteistökaupassa?

        Lähes 20 vuoden kokemuksella kiinnostaa tietää nämä asiat koska ainakaan minulla ei ole tiedossa näitä lakipykäliä.

        Voi olla että sekoitat nyt asuntokauppalain joka ei määrää kiinteistökauppoja.

        Kannattaa tutustua myös laki kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä
        sekä laki kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä.

        Odotan vastausta.

        t. ile LKV


      • LKV
        ile hki kirjoitti:

        Missä lakipykälässä koskien kiinteistönvälitysliikkeitä lukee että välitysliikkeen edustajan on otettava vain tarjoukset jotka ovat toimeksiantajan kannalta järkeviä ja että mikä laki tuntee käsirahan kiinteistökaupassa?

        Lähes 20 vuoden kokemuksella kiinnostaa tietää nämä asiat koska ainakaan minulla ei ole tiedossa näitä lakipykäliä.

        Voi olla että sekoitat nyt asuntokauppalain joka ei määrää kiinteistökauppoja.

        Kannattaa tutustua myös laki kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneiston välitysliikkeistä
        sekä laki kiinteistöjen ja vuokrahuoneistojen välityksestä.

        Odotan vastausta.

        t. ile LKV

        16 §
        Käsirahan vastaanottaminen
        Vastaanottaessaan ostotarjouksen välityskohteesta saa välitysliike ottaa tarjouksen tekijältä toimeksiantajan lukuun käsirahan, jos tästä on toimeksiantosopimuksessa sovittu. Sen jälkeen kun välitysliike on vastaanottanut edellä tarkoitetun käsirahan, liike ei saa ottaa keneltäkään muulta tarjousta tai käsirahaa ennen kuin tämä käsiraha on palautettu tarjouksen tekijälle tai on käynyt selväksi, että käsiraha jää toimeksiantajan hyväksi.

        Välitysliikkeen tulee käsirahaa vastaanottaessaan huolehtia siitä, että tarjouksesta laaditaan asiakirja, johon otetaan kaikki tarjouksen ehdot ja mahdollinen ehto käsirahan menettämisestä. Asiakirjaa ei tarvitse laatia, jos tarjous on tehty olosuhteissa, joissa velvollisuuden täyttäminen aiheuttaisi kohtuutonta hankaluutta. Kun välityskohde on kiinteistö, välitysliikkeen on lisäksi selvitettävä tarjouksen tekijälle, mitä maakaaressa (540/1995) säädetään esisopimuksen muodosta ja korvauksesta kaupasta vetäytymisestä.

        Toimeksiantajan kannalta järkevää tarjousta ei suoraan ole mainittu kiinteistönvälitysasetuksessa eikä -laissa, mutta siellä on erittäin laajasti tulkittava pykälä:

        7 §
        Välitystehtävän suorittaminen
        Välitysliikkeen on suoritettava välitystehtävä ammattitaitoisesti, huolellisesti ja hyvää välitystapaa noudattaen sekä ottaen huomioon toimeksiantajan ja myös tämän vastapuolen edut. Välitysliikkeen suorituksen tulee myös vastata siitä markkinoinnissa annettuja tietoja.

        Välitysliikkeen on ryhdyttävä suorittamaan välitystehtävää viivytyksettä toimeksiantosopimuksen tekemisen jälkeen, paitsi milloin toimeksiantajan etu vaatii, että välitystehtävän suorittaminen aloitetaan myöhempänä ajankohtana.

        Kiinteistönvälittäjä on ensisijaisesti myyjän toimeksiantaja, joten myyjän etu on etusijalla ostajan etuun nähden. Näin ollen jos toimeksisaaja (välittäjä) tietää, että tarjous on selvästi alle markkinahinnan, toimeksiantajan etu edellyttää kohteen tarjoamista esim. pyydetyn ja tarjotun hinnan välillä olevalla hinnalla yleisesti. Selvyyden vuoksi: Asunnon hintapyynti on 200.000 €, siitä tarjotaan 160.000 € (n. 20% alle pyynnin). Lapsikin ymmärtää, että jos kohdetta tarjotaan yleisesti 170.000 €, se todennäköisesti myös toteutuu!

        Hyvästä välitystavasta on lähinnä Korkeimman Oikeuden päätöksiä, joita en muista ulkoa enkä lähde niitä tämän vuoksi penkomaan. Siellä on mainittu tämä "toimeksiantajan kannalta järkevät" tarjoukset. Sama kanta on kuluttajariitalautakunnalla (ex-KVL).

        Huomaa, ile, että kun laissa on viittaus toiseen lakiin, se koskee myös ko. lakia. Lakikirja, oikeuskäytäntö ja alalla yleisesti muodostuneet toimintatavat muodostavat kokonaisuuden, jonka perusteella ratkaisut tehdään. Hyvä välitystapa on ns. tapaoikeutta, mikä tarkoittaa, että jostakin käytännöstä on muodostunut alalla vakiintunut käytäntö ja joka poikkeaa totutusta, tekee virheen. Vastaavaa tapaoikeutta löytyy myös esim. merenkulku- ja huolinta-alalla.


      • ile hki
        LKV kirjoitti:

        16 §
        Käsirahan vastaanottaminen
        Vastaanottaessaan ostotarjouksen välityskohteesta saa välitysliike ottaa tarjouksen tekijältä toimeksiantajan lukuun käsirahan, jos tästä on toimeksiantosopimuksessa sovittu. Sen jälkeen kun välitysliike on vastaanottanut edellä tarkoitetun käsirahan, liike ei saa ottaa keneltäkään muulta tarjousta tai käsirahaa ennen kuin tämä käsiraha on palautettu tarjouksen tekijälle tai on käynyt selväksi, että käsiraha jää toimeksiantajan hyväksi.

        Välitysliikkeen tulee käsirahaa vastaanottaessaan huolehtia siitä, että tarjouksesta laaditaan asiakirja, johon otetaan kaikki tarjouksen ehdot ja mahdollinen ehto käsirahan menettämisestä. Asiakirjaa ei tarvitse laatia, jos tarjous on tehty olosuhteissa, joissa velvollisuuden täyttäminen aiheuttaisi kohtuutonta hankaluutta. Kun välityskohde on kiinteistö, välitysliikkeen on lisäksi selvitettävä tarjouksen tekijälle, mitä maakaaressa (540/1995) säädetään esisopimuksen muodosta ja korvauksesta kaupasta vetäytymisestä.

        Toimeksiantajan kannalta järkevää tarjousta ei suoraan ole mainittu kiinteistönvälitysasetuksessa eikä -laissa, mutta siellä on erittäin laajasti tulkittava pykälä:

        7 §
        Välitystehtävän suorittaminen
        Välitysliikkeen on suoritettava välitystehtävä ammattitaitoisesti, huolellisesti ja hyvää välitystapaa noudattaen sekä ottaen huomioon toimeksiantajan ja myös tämän vastapuolen edut. Välitysliikkeen suorituksen tulee myös vastata siitä markkinoinnissa annettuja tietoja.

        Välitysliikkeen on ryhdyttävä suorittamaan välitystehtävää viivytyksettä toimeksiantosopimuksen tekemisen jälkeen, paitsi milloin toimeksiantajan etu vaatii, että välitystehtävän suorittaminen aloitetaan myöhempänä ajankohtana.

        Kiinteistönvälittäjä on ensisijaisesti myyjän toimeksiantaja, joten myyjän etu on etusijalla ostajan etuun nähden. Näin ollen jos toimeksisaaja (välittäjä) tietää, että tarjous on selvästi alle markkinahinnan, toimeksiantajan etu edellyttää kohteen tarjoamista esim. pyydetyn ja tarjotun hinnan välillä olevalla hinnalla yleisesti. Selvyyden vuoksi: Asunnon hintapyynti on 200.000 €, siitä tarjotaan 160.000 € (n. 20% alle pyynnin). Lapsikin ymmärtää, että jos kohdetta tarjotaan yleisesti 170.000 €, se todennäköisesti myös toteutuu!

        Hyvästä välitystavasta on lähinnä Korkeimman Oikeuden päätöksiä, joita en muista ulkoa enkä lähde niitä tämän vuoksi penkomaan. Siellä on mainittu tämä "toimeksiantajan kannalta järkevät" tarjoukset. Sama kanta on kuluttajariitalautakunnalla (ex-KVL).

        Huomaa, ile, että kun laissa on viittaus toiseen lakiin, se koskee myös ko. lakia. Lakikirja, oikeuskäytäntö ja alalla yleisesti muodostuneet toimintatavat muodostavat kokonaisuuden, jonka perusteella ratkaisut tehdään. Hyvä välitystapa on ns. tapaoikeutta, mikä tarkoittaa, että jostakin käytännöstä on muodostunut alalla vakiintunut käytäntö ja joka poikkeaa totutusta, tekee virheen. Vastaavaa tapaoikeutta löytyy myös esim. merenkulku- ja huolinta-alalla.

        Maakaaressa ei mainita käsirahasta mitään ja mainitsemasi esisopimus ei ole käsirahakauppa vaan se on todellakin esisopimus jossa sovitaan tulevasta kaupasta ja sen ehdoista. Esisopimuksessa ei välttämättä edes käytetä rahaa vaan siihen voidaan sopia sopimussakko. Esisopimus ei ole käsirahakauppa.

        t. ile LKV


      • ile hki
        LKV kirjoitti:

        16 §
        Käsirahan vastaanottaminen
        Vastaanottaessaan ostotarjouksen välityskohteesta saa välitysliike ottaa tarjouksen tekijältä toimeksiantajan lukuun käsirahan, jos tästä on toimeksiantosopimuksessa sovittu. Sen jälkeen kun välitysliike on vastaanottanut edellä tarkoitetun käsirahan, liike ei saa ottaa keneltäkään muulta tarjousta tai käsirahaa ennen kuin tämä käsiraha on palautettu tarjouksen tekijälle tai on käynyt selväksi, että käsiraha jää toimeksiantajan hyväksi.

        Välitysliikkeen tulee käsirahaa vastaanottaessaan huolehtia siitä, että tarjouksesta laaditaan asiakirja, johon otetaan kaikki tarjouksen ehdot ja mahdollinen ehto käsirahan menettämisestä. Asiakirjaa ei tarvitse laatia, jos tarjous on tehty olosuhteissa, joissa velvollisuuden täyttäminen aiheuttaisi kohtuutonta hankaluutta. Kun välityskohde on kiinteistö, välitysliikkeen on lisäksi selvitettävä tarjouksen tekijälle, mitä maakaaressa (540/1995) säädetään esisopimuksen muodosta ja korvauksesta kaupasta vetäytymisestä.

        Toimeksiantajan kannalta järkevää tarjousta ei suoraan ole mainittu kiinteistönvälitysasetuksessa eikä -laissa, mutta siellä on erittäin laajasti tulkittava pykälä:

        7 §
        Välitystehtävän suorittaminen
        Välitysliikkeen on suoritettava välitystehtävä ammattitaitoisesti, huolellisesti ja hyvää välitystapaa noudattaen sekä ottaen huomioon toimeksiantajan ja myös tämän vastapuolen edut. Välitysliikkeen suorituksen tulee myös vastata siitä markkinoinnissa annettuja tietoja.

        Välitysliikkeen on ryhdyttävä suorittamaan välitystehtävää viivytyksettä toimeksiantosopimuksen tekemisen jälkeen, paitsi milloin toimeksiantajan etu vaatii, että välitystehtävän suorittaminen aloitetaan myöhempänä ajankohtana.

        Kiinteistönvälittäjä on ensisijaisesti myyjän toimeksiantaja, joten myyjän etu on etusijalla ostajan etuun nähden. Näin ollen jos toimeksisaaja (välittäjä) tietää, että tarjous on selvästi alle markkinahinnan, toimeksiantajan etu edellyttää kohteen tarjoamista esim. pyydetyn ja tarjotun hinnan välillä olevalla hinnalla yleisesti. Selvyyden vuoksi: Asunnon hintapyynti on 200.000 €, siitä tarjotaan 160.000 € (n. 20% alle pyynnin). Lapsikin ymmärtää, että jos kohdetta tarjotaan yleisesti 170.000 €, se todennäköisesti myös toteutuu!

        Hyvästä välitystavasta on lähinnä Korkeimman Oikeuden päätöksiä, joita en muista ulkoa enkä lähde niitä tämän vuoksi penkomaan. Siellä on mainittu tämä "toimeksiantajan kannalta järkevät" tarjoukset. Sama kanta on kuluttajariitalautakunnalla (ex-KVL).

        Huomaa, ile, että kun laissa on viittaus toiseen lakiin, se koskee myös ko. lakia. Lakikirja, oikeuskäytäntö ja alalla yleisesti muodostuneet toimintatavat muodostavat kokonaisuuden, jonka perusteella ratkaisut tehdään. Hyvä välitystapa on ns. tapaoikeutta, mikä tarkoittaa, että jostakin käytännöstä on muodostunut alalla vakiintunut käytäntö ja joka poikkeaa totutusta, tekee virheen. Vastaavaa tapaoikeutta löytyy myös esim. merenkulku- ja huolinta-alalla.

        Suomen Kiinteistönvälittäjien liitto on antanut hyvää välitystapaa koskevat toimintatavat joita välitysliikkeet pyrkivät käyttämään ja tätä ei löydy laista.

        t. ile LKV


      • LKV
        ile hki kirjoitti:

        Maakaaressa ei mainita käsirahasta mitään ja mainitsemasi esisopimus ei ole käsirahakauppa vaan se on todellakin esisopimus jossa sovitaan tulevasta kaupasta ja sen ehdoista. Esisopimuksessa ei välttämättä edes käytetä rahaa vaan siihen voidaan sopia sopimussakko. Esisopimus ei ole käsirahakauppa.

        t. ile LKV

        Opettele tulkitsemaan lakia. Käy vaikka muutama tunti istumassa ihan kaikille vapaissa oikeuden istunnoissa, niin ehkä sieltä opit jotain.

        Alunperin kysymys oli siitä, että laki tuntee vain yhden tarjouksen ja se on käsirahallinen tarjous. Vastaukseni teksti oli ihan suora lainaus lakikirjasta. Siinä on ohjeistus käsirahasta tarjouksen teon yhteydessä ja sen merkityksestä. Luulit, että se koskee vain asuntokauppaa (as. oy:t), mutta siinähän on ihan selvästi: "Jos kysymyksessä on kiinteistö..." eli sama käsirahallisen tarjouksen käytäntö koskee yhtä lailla kiinteistökauppaakin - kaikkia kauppoja, jotka välittäjä tekee.

        Ja kertauksen vuoksi: Tiedän kyllä, ettei hyvä välitystapa löydy lakikirjasta, mutta etpä löydä lakikirjasta kaikkia remburssikauppaa koskevia juttujakaan, koska nämä ovat osittain tapaoikeutta. Uusi termi sinulle?


      • sivustaseuraaja
        ile hki kirjoitti:

        Suomen Kiinteistönvälittäjien liitto on antanut hyvää välitystapaa koskevat toimintatavat joita välitysliikkeet pyrkivät käyttämään ja tätä ei löydy laista.

        t. ile LKV

        se ole kaupassa kuin kaupassa tavoite, että tavara vastaa maksettua rahatukkua, eli myyjä sekä ostaja on tyytyväisiä...!


      • Anonyymi
        ile hki kirjoitti:

        Maakaaressa ei mainita käsirahasta mitään ja mainitsemasi esisopimus ei ole käsirahakauppa vaan se on todellakin esisopimus jossa sovitaan tulevasta kaupasta ja sen ehdoista. Esisopimuksessa ei välttämättä edes käytetä rahaa vaan siihen voidaan sopia sopimussakko. Esisopimus ei ole käsirahakauppa.

        t. ile LKV

        Aloittaja kertoi asunnon, ei kiinteistön ostamisesta.


    • Anonyymi

      KAiki pitta olla huva tappa mukaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      132
      3787
    2. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      85
      1885
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      1731
    4. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      54
      1402
    5. Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.

      Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat
      Haapavesi
      123
      1264
    6. VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia

      Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu
      Maailman menoa
      95
      1251
    7. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      35
      1209
    8. Nainen olet valoni pimeässä

      valaiset tietäni tietämättäsi ❤️
      Ikävä
      69
      1134
    9. Mitä toivot

      Tulevilta päiviltä?
      Ikävä
      68
      1014
    10. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      102
      985
    Aihe