"Lisä"ravinteet, comments?

ravinne

meidän 2.5-v saa päivittäin tai vaihtelevasti infektioiden torjumismielessä: d3-tabletti, voita, tilamaito ja luomumaito, virgin kookosöljy, strath, maitohappobakteerit, aikomus myös xylicol. ja yritetään välttää valkoista vehnää ja sokeria kotona (hoidossa ei tietty onnistu).

muita samalla valiolla? comments?

7

1362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pää pyörällä :D

      Tuo ruokavalio on kyllä tuttu. Siinä ehdottomasti hyviä puolia sokerin ja valkoisen vehnän pois jättö, samoin luomumaito. Mutta epäilyttää kuitenkin tuo rasvapuoli... Noin kun jatkaa, niin milloin menee suonet tukkoon?

      Maitohappobakteereista ei varmasti ole haittaa, mutta onko niistä hyötyäkään. Me käytämme nykyisin Biolattea, josko se olisi tehokkain, en tiedä, googleta ja arvioi sinäkin! Eniten luotan kuitenkin tiettyjen ruoka-aineiden hyvää bakteerikantaa lisäävään vaikutukseen. Näitä ruokia ovat hapankaali, sipulit ja banaani. No, meillä lapset eivät kylläkään suostu syömään hapankaalia (paitsi 2v syö kyllä sitäkin :D) ja itselleni se aiheuttaa korvennusta näin raskausaikana.

      Kookosöljyyn olen myös perehtynyt ja sitä suosin tietyissä määrin.Ei sitä meillä syödä suoraan lusikalla, mutta joskus käytän herkkujen tekoon ja leivän päälle.

      Vielä en ole varma noista rasvoista. Siksi meillä käytetään kaikkea kohtuudella. Leivon usein voista, leivän päälle laitamme margariinia. Puurot teen punaiseen maitoon, muuten käytössä rasvaton (meillä iso perhe, joten en ikävä kyllä malta ostaa luomumaitoa vaikka haluaisin). Kun vain osaisin luopua sokerista ja vehnäjauhoista...huoh... En usko että niistä on mitään muuta hyötyä, kuin että pulla saa mamman aina välillä paremmalle tuulelle kesken arjen :D

      • pysyy auki

        kylmäpuristetulla oliiviöljyllä.


    • samoilla linjoilla

      Meillä lapset 3,5 ja 1,5v. Nuorimmainen moniallergikko ja lisäravinteiden tarvetta tutkittu hiushivenainetestillä. Samoja ravinteita käytän tosin myös isommalla lapsella, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.

      Meillä menee kalsium (lehmänmaitoallergia), d3-vitamiini (15 mikrogrammaa, suosituksethan ovat aivan liian pieniä mielestäni), spirulina, xylicol, kalaöljy sekä kylmäpuristettua rypsiöljyä suoraan ruokaan, maitohappobakteerit sekä sinkki (selkeä puutos, joka näkyi atooppisena ihottumana).

      Koko perheen rasvoina käytän paistaessa voita ja leivällä oivariinia tai voi/öljy/vesiseosta itsevalmistettuna. Maitoallerginenkin tuntuu kestävän näitä paremmin kuin margariineja. Meillä myös valkoinen vilja ja sokeri mahdollisimman minimissä kaikilla.

      Samoilla linjoilla siis ollaan :) Suosittelen!

      • ravinne

        kiitos kommenteista!

        Itse nielen Spirulinan, mutta miten sitä voisi antaa 2.5-vuotiaalle joka ei pysty nielemään? Jos käskee pureskelemaan, niin makau ja haju varmaan paha?!


      • lapset
        ravinne kirjoitti:

        kiitos kommenteista!

        Itse nielen Spirulinan, mutta miten sitä voisi antaa 2.5-vuotiaalle joka ei pysty nielemään? Jos käskee pureskelemaan, niin makau ja haju varmaan paha?!

        pureskelee sen ihan mielellään. Sitten katsellaan peilistä kuinka suu on vihreä ja kivaa on :) Molemmat lapset ottavat sen ihan mielellään. Kokeile vaan!


    • neljä lasta

      minulla on ollut periaate, että kaikki ravinteet lapsille luonnollisessa muodossa ravinnossa. Käytämme myös tilamaitoa, ei sokeria, hunajaa kylläkin jonkun verran makeutukseen, koska siinä on myös muita hyviä vaikutusaineita. Kookosta myös satunnaisesti. Paljon suomalaisia marjoja, mitkä ovat todellisia vitamiinipommeja, erityisesti mustikkaa käytämme paljon turkkilaisen jogurtin kera (jogurtti korvannee maitohappobakteerit). Viljan käyttö on meillä erittäin vähäistä, joskin aamupuuroa keitetään lapsille itse jauhetuista jyvistä. Siinä kun on kaikki hyödylliset aineet tallella esim jyvän alkio rasvoineen kaikkineen. Minulle on aivan outoja asioita mm. strath ja xylicol. Mitä ovat?
      MUTTA se täytyy sanoa, että lapset ovat olleet erittäin terveitä. Vanhemmat ovat toisella kymmenellä ja nuoremmat 5 ja 6. Vanhemmat olleet esim koulusta pois koko kouluaikanaan (6 ja 7 luokka) sairauden vuoksi maksimissaan 3 päivää kumpikin. Uskon, että ravinnolla on suuri merkitys ja niinkuin alussa jo totesinkin luotan aitoon ravintoon, en "apteekin" teolliseen tuotantoon.

      • kuulostaa

        aivan ihanteelliselle ja lapset varmasti saavat ruuasta hyvinkin paljon kaikkea tarpeellista. JOskus vaan allergioiden myötä on tarpeellista ottaa käyttöön lisäravinteita ja silloin on myös niiden valinnassa mielestäni tuijotettava laatuun, luonnonmukaisuuteen ja toimivuuteen...

        Mutta siis kysyit strathista ja xylicolista. Ensimmäiseen en osaa vastata mutta xylicol on puriste, joka sisältää suomalaista ternimaitoa sekä xylitolia. Valmiste siis pitää sisällään paljon vasta-aineita ja kasvutekijöitä. Tuote toimii hyvin flunssa-aikaan sekä lasten korvatulehdusten hoidossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe