notta matkalle

jimi83

juu....olis tieto tarpeellinen, kun kaveri vetäs ässän hihasta ja sanoi että kiinan reissulle ensikesänä...tämä reissu onkin sellainen että reppu selkään ja nähtävyyksiä kattelemaan. kaveri meinas että telttamajoituksella elellään ja pyöritään tosiaan luonnon helmassa.
itte kun en ihan järkyttävän paljoa tuosta kiinasta tiedä ja en usko että mikään matkailutoimisto rupea antamaan vinkkejä reissun eteen, niin kysytään täältä.

eli -onko tämmöinen reissu ylipäätään järkevä
-paljonko kannattaa varata paalua mukaan? (reissun pituus 4-6 vk, mieluiten majoituksena teltta reissun mennessä vituiksi motelli eli molemmat budjektit)
- mitä kaikkea vaaroja saattaa löytyä
- millaista väestö on maaseuduilla? (tullaanko millään kielellä toimeen)
- mitä kannattaa ottaa kotimaasta mukaan tuollaiselle reissulle?

tässä nyt alkuun tämmötteet, jos joku viittisi vähän kertoa mahdollisuuksista selvitä reissusta hengissä, vai kannattaako suoraan kirjoittaa testamentti valmiiksi (täydellisiä poropeukaloita ei olla, mutta kokemus on jääny vain suomen metsistä)

6

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tollainen

      teltassa elely kiinassa. aika varmsti tulee jotain sanomista viranomaisten kanssa. jos matkailee kiinan maaseudulla, ni varmaan kesalla loytyy hostelleja/ hoelleja 2-8 e paiva hintaan.

    • dropthemirror

      Kyllä reissusta hengissä selviää- näin ensiksi! Jos ei huoleta tuijotus tai muuten keskipisteenä oleminen niin matkaan vaan. Kiina ei ole vieläkään länsimaalaistunut niin paljon etteikö turisteihin kiinnitettäisi huomiota. Toisaalta se ei myöskään ole korruptoitunut siinä mielessä että turistit joutuisivat jatkuvasti ryöstelyjen yms. kohteeksi. Omat kokemukset on lähinnä etelästä (Guangzhou-Guilin-Yangshuo) mutta ikimuistoisia kokemuksia ovatkin. Siitä vaan matkaa suunnittelemaan. Sitten noihin kyssäreihin edes suuntaa antavasti:

      - hotellit on halpoja, varasin itse asiarooms.com kautta kaikki ja homma toimi- aina oli varaukset odottamassa. Telttailusta ei itsellä kokemusta

      - no rahakysymys nyt on aina niin henk. koht. ruoka ja juoma on halpaa- kannattaa valita crossover katukeittiön ja paikallisten pizza huttien väliltä. Aamiainen on n. 20-30 cny (2-3 €), lounas juomineen 30-50 cny (3-5 €)- ja esim. vesipullot ja limsat 1,5-3 cny (0,15-0,30 €)(kansanvaluutan voi laskea vaikka forexin sivuilta). Nähtävyydet on tyypilisimmillään hintahaitarilla 30-60 cny (3-6 €), tosin puistot on halpoja. Risteilyistä yms. voi joutua maksamaan paljonkin. Itse pärjäsin noin 100 eurolla (n. 900 cny) per viikko mutta olinkin maksanut hotellit jo etukäteen. Lisättäköön vielä että junalla matkustaminen on halpaa, niin bussillakin (kannattaa opetella ääntämään paikkojen nimiä oikein niin pääsee perille). Jos matkan aikana ei tule englantia taitavia kiinalaisia vastaan niin voi tietysti varautua ottamalla mukaan paikkojen nimiä kiinaksi kirjoitettuina- ja poimia/tulostaa aikatauluja mm. täältä: http://www.adventurechinatrip.com/train/index.asp. Matkaoppaiden ääntämysohjeille naurettiin kun testasin niitä käytännössä- ja harvoin niitä ymmärrettiin ;)

      - ei varsinaisesti vaara mutta turisteilta otetaan joskus suurempi korvaus tai maksu tuplana. Useilla on se käsitys että länsimaalaisilla on rahaa vaikka muille jakaa- kannattaa pitää silmät auki ja olla tulematta huijatuksi jos vain voi... Samaan syssyyn pitää mainita että ihmiset ovat kuitenkin kohteliaita ja vieraanvaraisia- useimmiten!

      - maaseudulla ei pärjää englannilla, todistettu juttu mutta maaseudullakin saattaa olla englanninnoksia siellä täällä. Ihmiset ovat maaseudulla niin arkiaskareissaan että eivät välttämättä edes huomaa turisteja. "Lähikauppoja" saa hakea ja useimmiten ne ovat kummallisia baareja. Maaseudulla kuitenkin pyritään auttamaan kielimuurista huolimatta- eli jos sopiva kartta on mukana niin elekielellä pärjää pitkälle. Usein ihmiset jo tietävät mihin "turistit" mahdollisesti ovat menossa ja saattavat kiljua perään ja osoittaa toista tietä

      SITTEN: on myös oppaita jotka lyöttäytyvät tuttavallisesti seuraan ja kuin huomaamatta ehdottavat paikkaa jossa käydä tai johon hän voisi viedä. Tässä vaiheessa on hyvä tietää että on "palkkaamassa" oppaan, joka odottaa myös rahallista korvausta. Nämä tyypit voivat olla sitkeitäkin ja lähteä vasta kun osoittaa kädellä tietä. Yleensä näillä "oppailla" on kuitenkin englanti ainakin jotenkin hallussa, joten aina voi neuvotella diilin mikäli sattuisi apua tarvitsemaan

      - kotimaasta mukaan pieni kuvakirja tai albumi- ihmiset haluavat mielellään katsoa mistä vieraat ovat tulleet- lisäksi se murtaa usein ennakkoluuloja

      Suunnittelisin testamenttia vasta jos olisin menossa Kotkaan tai Lahteen pidemmäksi aikaa. Kiinassa on turvallista- sitä turvallisempaa mitä kauemmaksi menee suurkaupungeista.

      • jimi83

        oli aika kattava tietopläjäys, että kiitos vain paljon.
        eli tavat on aika paljon samanlaisia kuin thaimaassakin? että turisti on ittessään niin kummallinen juttu, kun maaseudulle mennään, että sitä käydään porukalla hämmästelemässä ja länsimaalaisella on aina hirveä määrä paalua päällä :)

        jos joltain löytyy vielä vähän lisä infoa, niin otetaan vastaan, vaikka tämäkin aika kattava jo on.


      • väärästä rahasta
        jimi83 kirjoitti:

        oli aika kattava tietopläjäys, että kiitos vain paljon.
        eli tavat on aika paljon samanlaisia kuin thaimaassakin? että turisti on ittessään niin kummallinen juttu, kun maaseudulle mennään, että sitä käydään porukalla hämmästelemässä ja länsimaalaisella on aina hirveä määrä paalua päällä :)

        jos joltain löytyy vielä vähän lisä infoa, niin otetaan vastaan, vaikka tämäkin aika kattava jo on.

        Tultiin just Guangzhousta joten tuohon reissaamiseen muualla Kiinassa en osaa mitään neuvoja antaa mutta edellinen kirjoittaja jo vastasikin aika laajasti.
        Tuolla Guangzhoussa oli väärennettyä rahaa liikkellä jonkin verran.Jokainen seteli millä maksoimme tarkastettiin koneella tai käsipelillä.Jostain puodista sitten saimme vaihtorahoina takaisin väärennettyä rahaa,summa ei ollut suuri,vain 10 yania (jotain euron paikkeilla)turisteille kait aika helppoa antaa väärää rahaa takaisin.Opimme itsekin senjälkeen tutkimaan vaihtorahat onko oikeita vai ei.Ehkei tälläistä ongelmaa ole maaseudulla ollenkaan mutta kaupungeissa kannattaa olla tarkkana.
        Niin ja tietenkin rokotuksia tuollaiselle reissulle kannattaa ottaa kaikki mahdolliset.
        Ei muuta kuin hyvää matkaa,aikamoinen ja varmasti antoisa seikkailu teillä edessä:-)


    • tätä sivustoa

      www.pallontallaajat.net
      siellä on paljon keskustelua omatoimimatkailusta ja saat hyviä vinkkejä vanhoista keskusteluista.

      • jimi83

        en olisi arvannu, että näin paljon tulee hyvää tietoa reissuun lähdöstä. että kiitos jälleen :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe