3,5v poika ja ikuinen nälkä

mammake86

Olen viime aikoina kiinnittänyt huomiota kolmevuotiaan poikani syömiseen. Hän syö yhtä suuria annoksia ruualla kuin minä (itse olen pieniruokainen), silti koko ajan pyytää "jotain syömistä" ja minusta tuntuu, ettei poika koskaan ole kylläinen. Tunnin korkeintaan tuntuisi pärjäävän syömättä ja sitten taas alkaa se norkoilu ja "äiti, mä haluisin jotain syömistä..." tai "minulla on nälkä, äiti.."

Onhan se ymmärrettävää, että kasvamiseen tarvitaan RUOKAA, mutta liika lienee liikaa?

Kysyisinkin, että kuuluuko tämä teidän mielestä ikään vai onko tässä nyt kyse ihan vain siitä, että syödään syömisen ilosta? Olen rajannut ruokailut tiukasti aamupalaan, lounaaseen, pieneen välipalaan, päivälliseen ja iltapalaan, meillä ei napostella. Pitäisikö joustaa kuitenkin kun lapsi valittaa nälkäänsä? Pelkään, että lapsi lihoo tarpeettomasti mikäli alkaisi napostella aterioiden välillä.

Poika on aina ollut suuri ikäisekseen, nyt mitat noin 105cm/23kg.
Ruuat meillä on ihan "kunnon kotiruokaa", joten ruuan laatu ei tietääkseni ole ongelma (lihaa, kalaa, perunaa, riisiä, kasviksia...")

Miten tähän pitäisi suhtautua?

47

13878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasvukäyrä näyttää?

      Jos mennään ylärajoilla, niin se on ihan selvä että lapsi syö paljon, varsinkin jos on aktiivinen ja touhukas. Syömistapakin vaikuttaa, hotkimalla saa ahdettua sisäänsä paljon enemmän kuin syömällä hitaasti. Toisaalta nälän valittaminen voi olla tapa hakea huomiota; huomioithan lasta muutenkin kuin vain ruoan yhteydessä tai silloin kun hän valittaa nälkää? Tietysti on erilaisia sairauksia, joihin liittyy nälkäisyys ja se, ettei tunne täyttä oloa. Jos lapsi ei kuitenkaan ole heti nälkäinen syömisen jälkeen, ja lopettaa syömisen kun tuntee että vatsa on täynnä, eikä hänellä ole muita oireita, niin voit varmaankin odotella seuraavaan neuvolaan saakka ja mainita asiasta sitten siellä. Jos taas asia vaivaa sinua kovasti, vaikkei poikaa vaivaisikaan, niin varaa neuvola-aika.

      • monen lapsen äiti ja mummok...

        Tiedän hyvin että monenlaisia lapsia on jotkut pieniä heiveröisiä ja toiset tulee nopeesti isoiksi ja vahvoiksi ja kasvaa vauhdilla
        Lapsset tarvitsevat paljon ruokaaja juotavaa kasvaakseen ja kehittymiseen.
        Mitä enemmän aktiiivinen on sitä enemmän kuluttaa ja tarvitseekin kaikkea
        lapsenlapsistani kolme on erittäin laihoja pitkiä
        kukkakeppejä nyt kun ovat jo teini-iässä ja ysk ohi senkin .He oli hyvin pulleroita vauvoina ja ennekuin lähtivät oikein vauhdilla kasvamaan
        he oli vain nii pitkiä ja paljon tekemässä kokoajan menossa ja toimimassa jaleikkimässä. Toiset kolme lastenlasta on sittte ollu aluasta asti pieniä siroja ja menneet ns käyrän mukaisesti ettei ole tarvinnu neuvolassa miettiä että ois liian pitkä tai liian pieni siinä käyrän rajoissa on olleet . Niistä ei ole kenestäkään tullut kasvaessa mitään kituvia ja ovat nekin syöneet kunnolla noi pienet sirot lapsenlapset
        heistä tullut myös jo kaks teini iän alkuvaiheille ja pituutta tulee niillekin että
        samanlaisia kukkakeppejä tulee nisitäkin pelkkääluuta ja nahkaa näyttää kaikki olevan vaikka on pienenä olleet pulleroita toiset ja toiset pieniä sirppanoita .
        Meillä vain on suvussa kaikki pitkiä ja hoikkia ja ei kai muuta voi silloin tullakkaan
        Vanhemmat on noilla lapsilla kaikilla myös aika pitkiä ja hoikkia .
        Kipeitäkään ei pahemmin ole ollut ne tavalliset lastentaudit vain olleet ja meneet menojaan kaikilla .
        Älä siis huolehdi jos lapsi syö on iloinen ja leikkii ja nukkuu normaalisti ja liikkuu touhuilee ei silloin ole mitään ongelmaa hänen syömiselleen.
        Et voi verrata siihen mitä itse syöt koska aikuisena ei tarvitse edes niin paljon ruokaa varsinkaan naiset ja lisäksi se vain tarve vähenee iänmyötä edelleen .
        Harva tekee enää edes niin rankkoja työpäiviä esim maatalontöitä lehmien lypsyä ja karjanhoitoa muita joten ei tarvita enää sitä ruokaa niin paljon ja aikuisen tarve on aivan eri kuin pienen vauvan joka kasvaa hurjaa vauhtia
        Kyllähä sitä katsomallakin huomioi minkä kokoinen on ja onko sitte kauheapainava ylipainoinen lapsi
        ja jos ei liiku tai teemitään niin sitten syytä huolestua ja mennä lastenlääkärille joka selvittää asiaa
        täällä turha kysellä kun ei ihmiset tiedä eikä näe tässä eikä ole mahdollisuutta neuvoa mitenkään silloin
        aineenvaihdunta asioitakin pitää varmaan selvitella ja lapsen sokeritasapaino ym
        mutta taidat vain olla liian paljon tarkailemassa jatkuvasti ja vertailemassa annapa ajankulua leiki lapsen kansa ja katso että saa virikettä ja liikuntaa ja juotavaa ainakin riittävästi ei mitään makeita mehuja ja lisäksi muita samanikäsiä touhukavereiski
        Jos on pullero pienenä vauvana ja alle neljävuoden silloi ei huolta eikä silloinkaan jos tulee vähän punkeroksi tuossa 7-12 vuotisina siten ne alkaa yhtäkkiä hujahtaa pitkäksi ja varsinkin pojat kasvaa siinä 12 iässä ja sen jälkeen aivan hirmuiseesti ja sitä ennen on sellainen vaihe että niillä on kokoajan nälkää eikä tunnu mikän riittävän ja vielä jos on erityise aktiivisia liikkumaan niin vieläki enemmän on siinä nälkää niill lapsilla siten se menee ohi ne hujahtaa hurjan pitkiksi ja vatsa varreksi venyy kuten sanotaan
        näin on käyny mun lapsille ja lastenlapsilleni kaikkille on olleet siten hoikkia tai pulleroita pienenä se ei vaikuta mitään .
        Jos on jotain sairautta se on sitten erijuttu ja huoli ja jos siltä tuntuuu niin selvitä asiaa kuitenki mutta älä ominpäin ainakaan laita nälkää näkemään tai ilman ravintoa anna kunnon aamupalamonipuolinen ja hedelmiä vaikka mukaan tai marjoja ja lounas ja päivällinen ja välipalaksi varmaanjoku hedelmä tai jugurtti tai muu pieni juttu noiden ruokailujen välillä ja juotavaa vaikka vettä vain välillä ettei aina maitoa kuitenkaan kokopäivän ajan enää kolmevuotiselle
        Iltapalaksi kunnon puuro vaikka niin jaksaa hyvin.
        Ja kannattaa sekin seurata että vatsa toimii normaalisti aina joka päivä .
        Iloista ja kivaa oloa yhdessä ulkoilua ja piristystä hyvää mieltä niin kuyllä kaikki on hyvin ja elämä onnellista ja lapsen kanssa ei huolta. onnea elämään ja kasvuun


    • saa pitää

      Meillä on lapsen jokaista kasvupyrähdystä edeltänyt tuollainen ravinnon tankkaaminen. Ei haittaa, vaikka joskus olisikin vähän pyöreä, kyllä ne kilot pituuskasvun myötä karisevat. Katso vaan, ettet anna liikaa herkkuja, vaan ihan oikeaa ruokaa. Välipaloiksi hedelmiä, vihanneksia ja rasvattomia/vähärasvaisia maustamattomia maitotuotteita. Ei lapselta ruokaa saa kieltää.

      • asiasta

        Olen täysin eri mieltä. Lapsena kehittyvistä rasvasoluista on vaikea (ellei jopa mahdotonta) päästä myöhemmällä iällä eroon. Sitäpaitsi lapsen täytyisi jo tietyllä ikää oppia nälän hallintaa, että ei aina voi syödä kun vain sattuu tekemään mieli.

        Itse lisäisin jatkuvasti nälkäisen lapsen ruokavalioon täysjyväviljaa ja oliiviöljyä, niillä pysyy nälkä kurissa.

        Ja loppukommenttina; lapsi ei itse välttämättä osaa erottaa nälkää siitä että vain tekisi mieli syödä. Siinä täytyy vanhemman arvioida edellisen aterian perusteella miten on.


    • Yksi vain

      Jos ruokaillessa tulee syötyä nopeita hiilihydraatteja (peruna, riisi, maissi, valkea vilja, sokeroidut jutut) ne nostavat verensokerin nopeasti ylös ja tulee hyvä olo. Erittyvän insuliinin avulla nämä sokerit siirretään rasvaksi ihon alle ja verensokeri laskee rajusti-> tulee nälkäinen ja heikko olo vaikka puolituntia sitten olisi syöty ylenmäärin kaloireita. Olo kohenee syömällä hiilihydraatteja ja kierre on valmis.

      Muistan lapsuudessa olleeni aina nälkäinen noin 30 min ruokailusta, johtuen juuri tästä verensokerin laskusta. Meillä syötiin sitä perinteistä suomalaista kotiruokaa perunoineen, makaronilaatikkoineen jne. Nyt tiedän tuon kierteen johtavan pahimmillaan II tyypin diabetekseen ja teen kaikkeni estääkseni sairastumisen. Käytännössä siis estän verensokerin heilahtelut syömällä riittävästi sellaista ruokaa mikä ei näitä heilahteluja aiheuta.

      • teillä

        syödään? Kynsiä?


      • Yksi vain
        teillä kirjoitti:

        syödään? Kynsiä?

        No meillä korvataan pottu, riisi, maissi ja lähes kaikki vilja vihanneksilla, joista saankin korvattavia tuotteita enemmän vitamiineja, hivenaineita ja kuitua. Niitä voi myös syödä huomattavasti enemmän määrällisesti samaa kalorimäärää kohti, joten koskaan ei tarvitse lähteä ruokapöydästä maha tyhjänä. Lisään ruokaan myös rasvoja energian lähteeksi.

        Tiesitkö sen että 100g leipää on enemmän kaloreja kuin 100g naudan pihviä!


      • mammake86
        Yksi vain kirjoitti:

        No meillä korvataan pottu, riisi, maissi ja lähes kaikki vilja vihanneksilla, joista saankin korvattavia tuotteita enemmän vitamiineja, hivenaineita ja kuitua. Niitä voi myös syödä huomattavasti enemmän määrällisesti samaa kalorimäärää kohti, joten koskaan ei tarvitse lähteä ruokapöydästä maha tyhjänä. Lisään ruokaan myös rasvoja energian lähteeksi.

        Tiesitkö sen että 100g leipää on enemmän kaloreja kuin 100g naudan pihviä!

        Ei meillä kyllä valkoisia jauhoja pahemmin käytetä. Myös kasvikset on pojan mielestä "ÄLLÖTTÄVIÄ", joten niiden määrää ei voi lisätä ellei halua aiheuttaa ruokapöydässä oksentelua.. ehkä pitäis alkaa muussata ja pilkkoa kaikki niin pieneksi, ettei poika tietäisi mitä suuhunsa laittaa :P
        Hirveästi olen yrittänyt saada poikaa syömään enemmän kasviksia ja muuta "ällöä", näytän mallia, maustan, uitan ketsupissa (:-D Epätoivoista...) mutta kun ei tykkää niin ei tykkää. Eli tuo kasvisten määrän lisääminen ei kyllä onnistu..

        Puuroja myös meillä syödään paljon, ja kaikki leipä on ruisleipää.

        Ehkäpä teen niin, että ostan jotain terveellistä ja kevyttä, mitä voin tarjota myös aterioiden välillä mikäli pojalla nälkä kurnii.

        Pelkään vain sitä lihomista niin kovin, itse olin lapsena "pullukka" ja se ei ainakaan helpottanut elämääni...


      • knor
        mammake86 kirjoitti:

        Ei meillä kyllä valkoisia jauhoja pahemmin käytetä. Myös kasvikset on pojan mielestä "ÄLLÖTTÄVIÄ", joten niiden määrää ei voi lisätä ellei halua aiheuttaa ruokapöydässä oksentelua.. ehkä pitäis alkaa muussata ja pilkkoa kaikki niin pieneksi, ettei poika tietäisi mitä suuhunsa laittaa :P
        Hirveästi olen yrittänyt saada poikaa syömään enemmän kasviksia ja muuta "ällöä", näytän mallia, maustan, uitan ketsupissa (:-D Epätoivoista...) mutta kun ei tykkää niin ei tykkää. Eli tuo kasvisten määrän lisääminen ei kyllä onnistu..

        Puuroja myös meillä syödään paljon, ja kaikki leipä on ruisleipää.

        Ehkäpä teen niin, että ostan jotain terveellistä ja kevyttä, mitä voin tarjota myös aterioiden välillä mikäli pojalla nälkä kurnii.

        Pelkään vain sitä lihomista niin kovin, itse olin lapsena "pullukka" ja se ei ainakaan helpottanut elämääni...

        kasvismehuja, siis niitä jotka on tavallaan muusattu mehux. Meillä ainaki ne maistuvat välipalana. Niissähän on yhessä purkissa 200g kasviksia.


      • minä myös

        Olen lapsiltakin jättänyt perunat ja valkoiset leivät, pastat ja riisit pois. Itse en viljatuotteita syö enää ollenkaan, mutta ihan täysin en ole lapsilta kieltänyt, vaihtanut vain "parempiin". Eikä missään nimessä sokerijugurtteja lapsille! Pitäisi kieltää moiset. Luonnonjugurttia ja marjoja, pitävätkin siitä enemmän...


    • ..............................

      joka pitää nälkää. Esim valkoinen makaroni ym roskiin ja tilalle ruis tai monivilja spagettia ym. Valkoinen leipä pois, ruista tilalle. Jos ruoka on kunnollista pysyy nälkä poissa. vaalea leipä ja makaroni ym ovat ravintoarvoltaan yhtä köyhää kuin vesi ja jauho vain voivat olla, pullamössön ravinteet... Voipi myös olla että poikasi ei vain erota mielitekoa oikeasta nälästä. Lihavaa tuskin hänestä haluat,mutta onhan se ikävä olla kieltämässäkään... Meillä pojalla oli ns "piikki" että piti saada ruokaa kokoajan ja yhdessä vaiheessa piti saada juoda vähänväliä. Nyt rauhoittunut ja mennyt ihan itsestään ohi.

      • kommentoitavaa

        Syön toisinaan mielelläni Vaasa pyöreää näkkileipää aamulla, pitäisi olla todellinen kuitulähde. Päällä kevyttä leikkelettä, kevytlevitettä ja vihanneksia.

        Ja perskutarallaa, parin tunnin päästä on jo hirmuinen nälkä. Tuskin töihin ennättää, kun jo pitäisi mennä syömään.

        Jos taas syön pari siivua kunnon kauraleipää, jota meidän paikallinen Prisma siellä paistelee, samoilla päällysteillä, pärjään ihan iloisesti ruokataukooni saakka. Jonkun hedelmän voi heittää välissä.

        Valkoista leipää on monenlaista. On silkkaa patonkia, mutta on myös nimenomaan kauraa ja ohraa. Tykkään kovasti ruisleivästä ja sitäkin meillä kuluu, Vaasan ruispalat ja Real ovat suurta herkkua. En kuitenkaan olisi noin kategorinen, siis ei joko-tai.

        Itse neuvoisin aloittajaa pitämään kiinni ateriarytmistä ja antamaan lapselle välipaloina hedelmiä, jogurttia/viiliä, leipäpalasen tms. terveellistä. Se rytmin opettelu siinä kaiketi on suurin haaste.


      • Yksi vain
        kommentoitavaa kirjoitti:

        Syön toisinaan mielelläni Vaasa pyöreää näkkileipää aamulla, pitäisi olla todellinen kuitulähde. Päällä kevyttä leikkelettä, kevytlevitettä ja vihanneksia.

        Ja perskutarallaa, parin tunnin päästä on jo hirmuinen nälkä. Tuskin töihin ennättää, kun jo pitäisi mennä syömään.

        Jos taas syön pari siivua kunnon kauraleipää, jota meidän paikallinen Prisma siellä paistelee, samoilla päällysteillä, pärjään ihan iloisesti ruokataukooni saakka. Jonkun hedelmän voi heittää välissä.

        Valkoista leipää on monenlaista. On silkkaa patonkia, mutta on myös nimenomaan kauraa ja ohraa. Tykkään kovasti ruisleivästä ja sitäkin meillä kuluu, Vaasan ruispalat ja Real ovat suurta herkkua. En kuitenkaan olisi noin kategorinen, siis ei joko-tai.

        Itse neuvoisin aloittajaa pitämään kiinni ateriarytmistä ja antamaan lapselle välipaloina hedelmiä, jogurttia/viiliä, leipäpalasen tms. terveellistä. Se rytmin opettelu siinä kaiketi on suurin haaste.

        Itselläni ruisleipä aiheuttaa ihan saman verensokeripiikin kuin vehnäkin. Ja sitä tietysti seuraa heti uusi nälkä.


      • 86-syntyny äiti
        kommentoitavaa kirjoitti:

        Syön toisinaan mielelläni Vaasa pyöreää näkkileipää aamulla, pitäisi olla todellinen kuitulähde. Päällä kevyttä leikkelettä, kevytlevitettä ja vihanneksia.

        Ja perskutarallaa, parin tunnin päästä on jo hirmuinen nälkä. Tuskin töihin ennättää, kun jo pitäisi mennä syömään.

        Jos taas syön pari siivua kunnon kauraleipää, jota meidän paikallinen Prisma siellä paistelee, samoilla päällysteillä, pärjään ihan iloisesti ruokataukooni saakka. Jonkun hedelmän voi heittää välissä.

        Valkoista leipää on monenlaista. On silkkaa patonkia, mutta on myös nimenomaan kauraa ja ohraa. Tykkään kovasti ruisleivästä ja sitäkin meillä kuluu, Vaasan ruispalat ja Real ovat suurta herkkua. En kuitenkaan olisi noin kategorinen, siis ei joko-tai.

        Itse neuvoisin aloittajaa pitämään kiinni ateriarytmistä ja antamaan lapselle välipaloina hedelmiä, jogurttia/viiliä, leipäpalasen tms. terveellistä. Se rytmin opettelu siinä kaiketi on suurin haaste.

        on lapsi ja aloittelija?

        T; Toinen samanlainen


    • Mamma -69

      Oletko kokeillut kasvisten dippaamista? Tarjoa välipalana kurkkua, porkkanaa, kukkakaalia, kaalia, omenaa tms ja dippikastiketta (esim kermaviiliä sitruunamehulla). Lapsen mielestä on yleensä kiehtovaa ja erilaista. Tai tee pirtelö raastetusta omenasta ja jääkylmästä maidosta.

      Omat poikani 3kpl ovat kasvukausinaan olleet "alatinälkäisiä", eli ruokaa on syöty 0,5-1h:n välein. Aamu alkoi aina puurolla ja marjoilla, lounaaksi kunnon perunaruoka, päivällisellä perunaruoka, iltapalana puuro ja marjat. Välipaloina tarjoilin piortelöitä hedelmistä ja marjoista, dipattavia kasviksia, mrjapuuroja. Yksikään lapsistani ei ollut pullukka vaan hoikkia ja lihaksikkaita ovat kaikki.

    • tarkasta...

      nyt ekax, ettei hänellä ole kihomatoja. Kurkista yöllä lapsen nukkuessa tai noin puoli tuntia nukahtamisen jälkeen lapsen peräaukonsuulle. Madot tulevat yöllä siihen munivaan. Yleensä oireena on ruokahaluttomuus, mutta meilläpä oliki niin päin, että halus koko ajan syömistä.

      Jos niitä ei löydy, niin katso, että poikasi saa kaksi lämmintä ateriaa, aamu ja iltapala sekä välipalan, jos saa nuo kaikki niin kyllä ruuan pitäsi riittää. Ettei sitten vaan tekemisen puutteeseen halua syömistä?

      • suuhygienisti121212

        Muistakaa ei kokoajan altistuksia hampaillekaan, lapsen tulisi pärjätä aamupala-lounas-välipala-päivällinen-iltapala-ruuilla! Siinä 5 kpl happohyökkäyksiä joita hammas kestää päivittäin, ei enempää!! Huomioikaa että mhappohyökkäys tulee myös esim. lasillisesta mehua aterioiden välillä, vesi on ainut joka ei kiillettä häiritse.


    • herkutteluhetkiäkin olla

      Ihan käypiä neuvoja olet saanut. Mutta toivottavasti et tee lapsellesi syömätottumuksista kovin suurta numeroa, joka hallitsee teidän kaikkea syömistä. Suhde ruokaan muuttuu helposti alitajuiseksi tankkaamiseksi.
      Voileipä, hedelmä tai juures ruokien välillä käteen, jos nälkä tulee ilman sen kummempia esitelmiä.
      Tarvitsisko verensokeria tarkistaa?

    • sininen enkeli

      Meillä oli myös vähän aikaa sitten pojalla samanlainen "tankkausvaihe". Poika oli silloin myös tuon 3,5v :)
      Ruokaa siis pyysi jatkuvasti ja söi paljon. No, neuvolaan kun mentiin niin poika oli kasvanut melkein 10cm puolessa vuodessa pituutta! Eli kaipa se ruoka meni ihan hyötykäyttöön.
      Meillä poika on neuvolan käyrien mukaan alipainoinen (ollut aina), joten senkin puolesta annan syödä niin paljon kuin tahtoo.

      Meillä lasten suosikki on rasvaton maustamaton jugurtti, mihin lisään mysliä ja marjoja. Pitää nälkää hyvin ja on hyvää vaihtelua ainaisille puuroille...

      Mutta jos tämä asia sinua kovasti vaivaa, niin soitahan neuvolaan! Sieltäkin varmaan saa ihan hyviä neuvoja :)
      Ja luulisin, että jos poikasi huvikseen syö, niin paino lähtee nousuun. Joten voithan itse punnita häntä aina silloin tällöin. Huomaat kyllä, jos paino hälyttävästi nousee...

    • GRANMAM

      Olen kahden aikusen tyttären äiti ja neljän lapsenlapsen mumma, joten.......mielestäni poikasi kohdalla ruoka juttu OK!!

    • tai 2

      Anna lapselle enemmän läheisyyttä olemalla läsnä ja kiinnittämällä täysi huomio lapseen tekemättä samalla jotain muuta. Sen pitäisi vähentää syömisen tarvetta.

      • iris

        nyt hyvä ihminen esim. neuvolasta lähetettä verikokeisiin, joissa selviää ettei tosiaan olisi kysymys diabeteksesta, kilpirauhasen toimintahäiriöstä tms. Ei tämmönen keskustelupalsta ole oikea paikka ihmetellä, jos olet huolissasi!


    • sillä itselläni oli

      koko ajan nälkä ennen diabeteksen toteamista..
      Tee jotain ja nopeasti!

    • tsuppeli

      Anna aterialla hieman enemmän proteiinia (lihaa, kalaa), se pitää nälän poissa. Onko välipaloina on "terveellisiä" aspartaamilla makeutettuja jogurtteja. Unohda ne ja siirry maustamattomiin tuotteisiin joihin lisäät marjoja. Hiilihydraatit pitäisi olla hitaita... pois vaaleat jauhot ja riisit, ei myöskään liikaa perunaa.

      Lapsesi saattaa kaivata myös huomiota. On huomannut, että äidille ruoka on tärkeä asia, niin sitä pyytämällä saa huomiota.

      Ja hyvä ihminebn, anna lapsesi syödä. Terve liikkuva lapsi ei liho, ellei syötetä liikaa sokeria ja muita huonoja hiilareita. Kontrollillasi aiheutat vain lapsellesi ongelmia painon ja syömisen kanssa sitten nuorena ja aikuisena.

      • ruokaa!

        Terveellistä syötävää niin paljon kuin jaksaa. Kasviksia, lihaa, täysjyväleipää, marjoja. Ja aterioiden välille puuhaa!


      • ravinto-ja luontaisneuvoja

        aspartaamilla makeutettu jogurtti EI OLE terveellistä!!!!!!!
        Älkää syöttäkö lapsillenne keinotekoisia makeutusaineita. Terve järki sanoo kai että mikään keinotekoinen ei ole luonnollista?

        Kun ravinto on mahdollisimman vähän prosessoitua se ravitsee kasvavaa lasta. Tyhjät kalorit antavat hetkeksi energiaa mutta ne eivät rakenna. Lapsen keho antaa vielä oikeita viestejä. Nälkä voi johtua tottakai myös emotionaalisista tarpeista mutta länsimaisessa yhteiskunnassa prosessoidun ravinnon liikakäyttö eli tyhjien kaloreiden ahmiminen aiheuttaa pahimmillaan kroonista nälkää ja sisäistä kuihtumista.

        Peruna on suhteellisen nopea hiilihydraatti eikä täytä pitkään. Suosittelen kalaa ja kanaa nopeasti kylmäpuristetussa öljyssä freesattujen kasvisten ja vihannesten kera. Aasialaistyyppisestä ruokavaliosta kannattaa ottaa vinkkiä meidän suomalaistenkin.


    • Jänöjussi --

      Ei haittaa, kasviksia ja hedelmiä käteen...vaikka söisi enemmänkin. Ei rasvaisia ruokia!

    • iästä riippumatta

      Proteiini.. munanvalkuaista.. maitotuotteita.
      Lempivihanneksia ja kasviksia, muitakin..
      Enemmän, kuin uskotte.

      ja tärkein.. C-vitamiini mainostettuna
      kaikille 0-160-vuotiaille. 500mg/ilta
      yötyöntekijälle.
      Muille aamusta noin 4v-..
      puolikas tai se jogurttiin murskattuna
      2,5-

      Kasvissyöjän (vähän lihaa syövänkin) ja paljon urheilevan
      ja naisihmisten
      tulee muistaa rautatabletit, jotka
      kuuluvat hivenaineisiin.
      100mg joka toinen päivä tai niin pois päin.

      Multivitamiini käy hyvin ihmiselle, lisäksi.

      Ehtii ja ennättää koulussa, opiskellessa
      ja työelämän kiemuroissa. Mummo elää pidempään.
      Äiti jaksaa. Isä viitsii. Koira hyppii.
      Vain nakki.

      Kasvava mies syö paljon.
      Jollain 3 n. 15-vuotiasta.

    • hoitsu.

      Pojassa on jokin suolistoloinen. Lääkäriin heti.

    • sysieläin

      Voi olla jokin kasvupyrähdys meneillään ja siksi tarvitsee enemmän evästä.Tai vaan huomion nälkää! Kannattaa kuitenkin seurata tilannetta. En halua pelotella mutta omalle lapsella oli kuvatunlaisia "ahmimiskohtauksia" vaikka oli juuri syönyt.Seuraavaksi huomasin että lasta oli vaikea saada aamuisin heräämään. Todettiin sitten ykköstyypin diabetes. Diagnoosin jälkeen moni asia loksahti ns. paikoilleen.

    • Minusta seuraamalla lapsen painoa,näkee,onko hälyyttävää. Ehkä joku juoma,joka täyttäisi vatsaa,olisi hyvä "välivälipala". Meidän lapsenlapsemme taas ei syö juuri lainkaan. Kumma että pysyy hengissä. Joskus syö jotain yhtä sorttia viikon,mutta ei mitään muuta. Makeat kyllä maistuisivat,mutta niitä ei anneta.

    • isi

      Meidän pojan hoitotäti kehui aikoinaan, että poika syö enemmän, kuin muut kolme yhteensä. Söi kuulemma hyvin! Sama huomattiin kyllä kotonakin; ruoka kelpasi hyvin. Poika kasvoi ja liikkui, muttei lihonut.
      Sitten syömisessä vauhti hyytyi ja poika pärjäsi melkein murenoilla. Reipas on vieläkin ja vaatteita pitää vaihtaa isompiin.
      Eiköhän lapset osaa tämän homman itse. Terveellistä ruokaa syödään niin paljon, kuin hyvältä tuntuu ja sillä hyvä. Ruoka-ajoista ja tavoista pitäisin kiinni, jotta lapsi oppii "normaalin" tavan hankkia ravintonsa. Välipalat terveellisesti ja tarpeen mukaan, ei ajantäytteenä.

      Terveisiä pojalle!

    • Täytyykö sitä täältä kysyä?

      Hyvä ihminen, jos lapsi sanoo että hänellä on nälkä, niin hänellä on!
      Eikö asia ole harvinaisen selvä?
      Jos itse olet pieniruokainen, lapsesi ei tosiaan ole.
      Hänellä on kasvuvaihe.
      Oma poikani on aina syönyt paljon. Jo kaksivuotiaana söi kolme lautasellista hernekeittoa. Hyvä ruokahalu on periytynyt omalle lapselleni.
      Tässä yhtenä päivänä taas oma lapseni kysyi ruokaa, vaikka edellisestä ruoasta ei ollut pitkä aika.
      Anna nyt jotain pientä edes välillä.
      Kyllä lapsi tarvitsee ruokaa!

    • Nimetön

      jos on niin että voit verrata lastasi esimerkiksi sisarukseen tai johonkin toiseen(naapuri)lapseen, miten on lapsesi käyttäytynyt ihan pienenä ruuan suhteen. Jos se on ollut normaalia, eikä häiriintynyttä käyttäytymistä, voit olla huoletta ja siis poissulkea pitempiaikaisen häiriön ruuan suhteen.
      Jos on ollut epätavallista käyttäytymistä voi se johtua jostakin kehityksellisestä poikkeamasta, eli voidaan alkaa tutkimaan tarkemmin syitä. Lapsien ruokakäyttäytymistä ohjaa niin monet seikat. Jos esim. olet "niin jämti" ruoka-aikojen suhteen fikseeraantuu myös lapsesi ruokaan samalla tavalla ja näin käyttäytyminen liittyy ympäristöön. Silloin on helppoa itse muuttaa käyttäytymistään "normaaliksi" ja näin tilanne normalisoituu myös lapsella. Voi keskittyä siis muihin asioihin ja korostaa muita aktiviteetteja, esim. ota osaa lapsen leikkeihin enemmässä määrin. Katso attä lapsesi saa virikkeitä myös muista kodeista. Tarkoitan että olisit tekemisissä muiden perheiden kanssa ja tekisitte yhdessä asioita joka ei liity ruokaan(rajoitetun ajan, noin 3 kk.). Jos oireet eivät ole vähentyneet tai häipyneet kokonaan on aika tehdä tutkimus syistä senkin vuoksi kun lapsi "vaistoaa sinun murehtimisen ja näin ollen ei kehity esteettä. Poika on myös oppimassa sanavarastoa ja ei vielä voi olla täysin varma että hän tarkoittaa juuri sitä mitä sanoo. Voit kirjoittaa mielellään tähän sitten miten meni.

      • eikä sairaus lapsella

        Kasvava lapsi tarvtsee ruokaa !
        Ei lapselle voi ehdä ruoka-aikoja kuten vanhemmille, tyyliin "eikä sitten välipaloja"....


    • Yks vaan

      Mites juomapuoli ja virtsaaminen? Jos juo paljon ja pissittää koko ajan, niin silloin tod. näk. diabetes alkanut.

      Verensokerit kun ovat alhaalla on nälkä samoin jos ne ovat korkealla eli juuri syöty on myös nälän tunne.

      Voihan se olla että vesselille sapuska maistuu mutta kannattaisi käyttää lääkärissä onko diabetes.

    • Täytyykö sitä täältä kysyä?

      Hyvä ihminen, jos lapsi sanoo että hänellä on nälkä, niin hänellä on!
      Eikö asia ole harvinaisen selvä?
      Jos itse olet pieniruokainen, lapsesi ei tosiaan ole.
      Hänellä on kasvuvaihe.
      Oma poikani on aina syönyt paljon. Jo kaksivuotiaana söi kolme lautasellista hernekeittoa. Hyvä ruokahalu on periytynyt omalle lapselleni.
      Tässä yhtenä päivänä taas oma lapseni kysyi ruokaa, vaikka edellisestä ruoasta ei ollut pitkä aika.
      Anna nyt jotain pientä edes välillä.
      Kyllä lapsi tarvitsee ruokaa!

    • Äiskälllä

      Mulla on 4 vuotias poika ja hän painaa 21kg ja on 112 pitkä mutta ei hänellä ole melkeen koskaan tuollaista vaan hän syö ihan terveellisesti en si tiijä tosta tapauksesta.

    • pian olla

      sokeritauti????

    • haa ja lalaa

      Mietihän erästä asiaa :)
      Emotionaalisten tunteiden puute on minun mielestä syömishäiriöiden ja mässilyn syy.
      En minä syytä mistään mutta aikuinen on pienenlle se turvapylväs ja aikuisilta lapsen pitää saada huomiota ja rakkautta, vilpittömästi, pyyteettömästi.
      Turvattomuuteensa niin pieni kuin iso syö ja turruttaan sillä ahdistavaa oloaan. Sokerihumala, euforinen olotila kai se on mässäilyn jälkeen joka pistää popsimaan.
      Lihavuus on tunne-elämän sairaus aivan varmasti :)

    • tai painija isona

      pienestä asti ura aloitettava jos meinaa päästä huipulle, ruokaa napaan vaan!!!

    • todettiin

      kilpirauhasen vajaatoiminta niin sitä ennen hän söi jatkuvasti ja oli nälkäinen. Hän oli sillon vajaa 4vuotias.

      • että kun

        ihminen on täyttänyt viisikymmentä, hänen energiankulutuksensa vähenee oleellisesti. Lapsesi taas on vasta kasvuiässä.


      • nellä..

        muita oireita kuin tuo jatkuva syöminen?? Olikö hän pyereähkö? Pullea vatsa??
        Mietin, kun meillä myös 4 vuotias haluaa koko ajan syödä. No matoja myös löyty, ja ne häädettii, jolloin oli jonkun aikaa parempi. Mutat haluaa taas koko ajan ruokaa, ja nyt ei ole matoja. Sokerit on tarkistettu ja ne on ok. maha on sellainen pömppö. Mietin vain pitäsiko pyytää noitakin arvoja tarkistamaan.


    • 3,5 vuotias poika

      myös, joka ihan samoin vaikuttaa koko ajan olevan nälkäinen. Ja hänkin on isokokoinen, siis pitkä ollut aina, eli nyt on 106 ja painaa 19 kg. Siis periaatteessa ihan normikokoinen, ollut aina syntymästään asti omalla käyrällään, ei heittoja suuntaan eikä toiseen, tasainen kasvu. Itse joskus huomaan, että ei kuitenkaan sit malta syödä masua ihan täyteen kun se oikea ruoka-aika on, olis jo mentävä ihan muihin hommiin, kun mahassa vähän täytettä tuntuu olevan. Sit ei mene kuin tunti, eikä aina sitäkään, niin hän jo kyselee, että "äiti jotain syötävää". Olen joinain päivänä kyllä sit huomannut, että kun laittaa just niitä ruokia, mistä hänen tietää pitävän yli kaiken, niin silloin syökin mahansa täyteen kerralla ja eipä olekaan inuamassa hetken päästä taas. Jossain vaiheessa kun tuntui että koko ajan olisi pitänyt olla antamassa ruokaa, leipää, milloin mitäkin, laitoin sille sillai pisteen, että kerroin kyllä lapselle selkeästi että muulloin kuin ruoka-aikoina ja äidin laittamilla välipaloilla ei ruokaa tarjoilla, koska sitten kun oikea ruoka-aika on taas, masuun ei mahdukaan riittävästi ja pian herra on taas nälkäinen, jos napostellaan milloin mitäkin. Joskus kun lipsun vaikka viikonloppuisin tästä säännöstä, niin aika nopeasti siitä taas tulisi tapa näköjään.

    • gst e

      Yritä pitää napostelu kurissa mutta varaa kaappeihin vihanneksia. Esimerkiksi porkkanaa tai kurkunsiivuja. Muistan että äitini aina kuori minulle ja siskoilleni porkkanaa kun kinusimme syötävää usein vain syömisen ilosta. Sitä sitten narskuteltiin ihan ilolla kun ei oltu edes opittu mihinkään sipsin syöntiin tms. Tuskin tuo sinunkaan poikasi on sellaiseen oppinut kun on vielä niin pieni... Kukaan meidän perheen lapsista ei vielä näin aikuisiälläkään ole ylipainoinen, eikä ollut lapsenakaan vaikka äiti antoi napostella ruoka-aikojen välillä :)

    • Anonyymi

      Minun lapseni on nyt 16v. Muistan kun hänelläkin oli aina nälkä hän söi paljon. Noin 9v alkoi kilot kertymään vatsan alueelle ja ihan näkyvästi. Nykyään kyllä ihan normaali painoinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe